Véleménycikk: Miért is volt jó a Star Wars Rebels....

A Játékok a Polcról blog 99.999%ban játékokkal foglalkozik, de néha azért meg szoktam osztani a véleményemet bizonyos (főleg Star Wars-t illető) dolgokkal kapcsolatosan is és ti is gyakran meg szoktátok kérdezni, hogy bizonyos témákról mi a véleményem. Most egy ilyen véleménycikk következik…tehát kivételesen nem játékokról lesz most szó.

star-wars-rebels-series-finale.jpeg

Korábban már két cikkben foglalkoztam a Star Wars Rebels című sorozat örökségével, (Ezeket ITT ÉS ITT OLVASHATOD) azonban akartam egy olyan cikket is írni, amiben megosztom, miért is volt szerintem ez egy nagyon jól sikerült alkotás….bár nem vagyok megmondóember...tehát kit érdekel az én véleményem...de ezeket ki akartam írni magamból :)  A cikk spoilereket tartalmaz....így aki még nem látta végig, az csak ennek tudatában menjen tovább. 

Viszont az utóbbi két hétben elég sokszor futottam bele olyan keményebb, agresszívebb véleményekbe is a sorozat kapcsán, amelyek sajnos már általánosak lettek minden Star Wars produktumot illetően. Én ilyen kommenteket nem szeretnék…úgyhogy előre bocsájtom….én nem akarlak meggyőzni, hogy ez a sorozat jó volt-e vagy sem….ha te úgy gondolod, hogy nem….hogy csillagközi aladin…rohadt dizni ….mi az hogy időutazás ésatöbbi akkor lehet hogy nem is érdemes tovább olvasnod a cikket. Én elmondom szerintem miért is volt ez fontos és jól sikerült alkotás….aztán vagy egyet értetek vele vagy nem….de kommentháborúzni nem akarok miatta. Természetesen kultúrált beszélgetést szívesen folytatok a témában, de az megmondom őszintén egy kicsit elszomorít, hogy az emberek kőkeményen egymás torkának ugranak egy olyan témában, amiért alapvetően mindannyian rajongunk és amit amúgy rendesen meg lehetne vitatni érvek mentén is.

sta.jpg

Én igyekszem mindig meglátni a jót és a rosszat is minden Star Wars alkotásban (igen a Birodalom visszavág sem tökéletes film és a Last Jedi sem teljesen rossz), de úgy gondolom, hogy amíg a pozitív motívumok száma magasabb, mint a negatívumoké, addig végülis nincsen baj.  Igen van egy pár SW alkotás, amelyeknél szerintem a pozitívumok száma sajnos kevesebb, mint a negatívumoké (Episode I, Last Jedi, Ewoks, Droids, Tartakovsy féle Clone Wars- hú ezért mit fogok kapni…), de a filmek és a sorozatok többsége szerencsére nem ilyen. A Rebels sem…. és most lássuk, hogy szerintem miért is sikerült a végére nagyon jól ez a sorozat.

star-wars-rebels.jpg

  1. A Rebels íve

Bizony a TCW-vel ellentétben Filoniéknak most megadatott, hogy egy rendes történetívet vigyenek a képernyőre. A sorozat itt ugyanis nem igazán „in medias res” kezdődik el, hanem egy viszonylag laposabb szituációban és csak lassan halad előre a történetépítés az első évadban. Úgy is mondhatjuk, hogy kezdetben lehet, hogy nem ez az ív volt a cél, mert az egyes részeknek simán csak „napikaland” jellege volt és nem folytatta a TCW összefüggő történetszálainak örökségét. ( Ott is kb a 2. évadtól jelent meg az hogy 2-3-4 rész alkot egy történetet és ezek a blokkok sokszor lazán kapcsolódnak egymáshoz vagy egymásból következnek). Az első évad végére aztán ez  szerencsére átalakult és immáron elkezdtek bizonyos mértékben egymásra épülni a részek, ez pedig minőségbeli ugrást eredményezett. A második évadtól egyértelműen építkezett már a történet és minden évad végére el is érkezett, egy újabb fontos fordulópontig. Az utolsó évad pedig már teljesen a szálak egybefuttatásáról és elvarrásáról szólt, amelyeket véleményem szerint jól sikerült megoldani. A történet így elindult egy pontról….építkezett….voltak csúcspontok és a végére….el is jutott valahová úgy, hogy egyrészt kellemesen nyitva hagyta a folytatás lehetőségét, másrészt úgy érezte az ember, hogy ez egy olyan kerek, elmesélt történet volt, amely rendesen összhangban volt a többi ismert (kánon) történettel.

  1. Karakterfejlődések

Az olyan hosszas történeteknél, mint a sorozatok, vagy az egy univerzumon belül játszódó filmek, én mindig fontosnak tartom a karakterfejlődést. Olyan ugyanis nincs, hogy egy karakter lelkülete, személyisége pontosan ugyanolyan maradjon a sok sok kaland és történés után, mint előtte. Ezért én a karaketereknél is azt szeretem, ha az elindul valahonnan és az események hatására megváltozik, átalakul jó vagy éppen negatív irányba. A Rebelsnél kezdetben kevés karaktert kedveltem. Hasonlóan gondoltam, mint a sorozat sok kritikusa, hogy Ezra egy idegesítő kis béna gyerek, aki totál alkalmatlan Jedinek és idegesítően picsog végig….hogy Kanan kb a világ leggyengébb Jedi kezdeménye, aki kb a klónháborúk alatti Jedi hiánynak köszönheti, hogy kardot kaphatott a kezébe….. hogy Sabine egy marketingkarakter, akit azért találtak ki hogy több kislányos SW cuccot tudjanak eladni és hogy Zeb meg egy nem túl kreatív beszélő Chewbacca. Egyedül talán Hera és Chopper voltak azok, akik kezdettől szimpatikusak voltak. Aztán ez is elkezdett megváltozni. Láttam, hogy fokozatosan, hogyan szocializálja egymást mesterré és tanítvánnyá Ezra és Kanan. Láttam, hogy Sabine, hogyan lesz egyre komolyabban vehető igazi mandalori mentalitású harcos és egyre inkább megkedveltem mindannyiukat, ahogyan maga a csapat is egyre inkább összerázódott. Az utolsó két évadra pedig….egyikükre sem mondtam volna már többé, hogy gyenge egydimenziós karakterek. Mindegyik főszereplő személyisége elindult valahonnan, fejlődött majd eljutott valahová és ez fontos.

  1. Jó, új mellékszereplők

Minden sorozatban fontosak a mellékszereplők, mert általában ők tudják kiszínezni, előremozdítani a történéseket. A Rebelsben több olyan új, színvonalas mellékszereplő is feltűnt, akik egyrészt teljesen beleillettek a Star Wars világába másrészt apró kis részletekkel, de ők is hozzátettek a történet kibontakozásához. Ilyen például Cikatro Vizago, egy devaroni bűnöző, akinek már csak a faja miatt is örültem, hiszen ezt a fajt eléggé mellőzni szokták mostanában a SW produktumokban. Azmorigan is hasonló karakter volt, bár ő inkább negatív értelemben „tetszett”. Érdekesség, hogy őt McQuarrie egykori terveiből mentették át (sok helyszínhez és karakterhez hasonlóan) a Rebelsbe.  De mondhatnám Sato parancsnokot , AP-5-öt, Ketsu-t, Fenn Rau-t vagy akár Ryder-t is…. ők mind mind hozzátettek a történethez és árnyalták, mélyítették azt. És egy idő után értük is lehetett izgulni. 

  1. A történet kitöltése

Fontos, hogy korábban nem láttuk a vásznon, hogy miért is olyan rossz a birodalomban élni. Ugyan azért kicsit gyerekbarát módon, de itt több kisebb részletben láthattuk a diktatúra természetének leszivárgását a polgárok életébe. A felégetett, kizsákmányolt bolygók, a katonai elnyomás és a végső ponton az ártatlan civilek bombázása, mind megjelent a Rebelsben. Úgyhogy természetesnek hatott a helyzet, hogy kifejlődött a Lázadás. Először ugye kicsiben….amit ugye sok más nézőhöz hasonlóan én is sérelmeztem először. Ez lenne a lázadás? Hogy naftát meg élelmet lopnak?  Aztán szépen fokozatosan láthattuk, ahogyan Bail Organa és a többi lázadó is becsatlakozik és a kis küldetésekből egyre nagyobbak lesznek. A kis sejtekből Főnix század….a Lázadók laza kis csoportjaiből pedig Lázadó flotta. Nem mondom, lehetett volna még több infót, még több ezzel kapcsolatos részt csinálni, de azért ez így is rendben volt, hiszen ez a történet majdnem teljesen csak egy rendszerre koncentrált. Tetszett az is hogy nem múlt el nyomtalanul a klónok háborúja…elhagyatott egészségügyi állomás, elhagyott régi haditechnikák, még működő droid sereg maradványok stb. is megjelentek a vásznon. Ez is hozzátett a kontinuitáshoz. Úgyhogy a Rebels egészen jól teljesítette azt a küldetését, hogy bizonyos szemszögből kitöltse az Episode III és a Rogue One közötti űrt. Persze most sokan mondjátok, hogy hát, de ez az időszak x y (Legenda) könyvben ez már le volt írva….de ugye ezek egy része már nem kánon, illetve a könyveket (sajnos) nem is olvassák annyian, mint amennyien egy sorozatot néznek. Nyilván nem töltötte ki teljesen azt a hosszú időt ami eltelik a két film között, de sok fontos kérdésben plusz infókat kaptunk….és ez nagyon jó volt.

  1. Ismerős arcok

A Rebels igazi erejét az adta meg, amikor az ismertebb szereplők elkezdtek fel feltűnni benne. Először csak fokozatosan, kisebb epizódszerepekben…az ifjú Leia, Lando, Bail Organa. Aztán, ahogy haladtunk előre jött Tarkin, Vader és Ashoka és ez már komoly minőségbeli ugrást eredményezett. A rajongók mindig szeretik a jól ismert arcokat újra látni, más szituációkban és a Rebels ezt az igényt számtalanszor kielégítette. Aztán megjelentek további kisebb, de ismerős arcok…Wedge, Dutch Vander, Mon Mothma, Darth Maul, Hondo, Bo Katan, Saw Gerrera, Obi Wan (sőt egy távoli árnyékként maga Luke is) és az ő megjelenésük mintegy „bekötötte” az egész történetet a többi Star Wars történet folyamába, elsősorban persze a Clone Warsba és a Rogue One-ba. A Clone Wars-ban nagyon sok olyan érdekes, kedvelt karakter volt, akivel nem tudtuk, hogy mi lett a sorozat történései után (persze néhányan feltűntek azért könyvekben is). Ezen karakterek egy része visszatért és kisebb részetekkel, de mégis folytatták az ő történetüket is. Ami nekem szintén nagyon tetszett, hogy ezek a karakterek is változtak valamennyit az eltelt időben. Például…Hondo már nem az a gonosz nagyhatalmú kalóz, aki volt, csak egy nagyotmondó vén hülye, aki még mindig azt képzeli, hogy ő tényező bárhol is. Ashoka is jóval komolyabb, komorabb, érett „jedi” lett, már közel sem az a cserfes vidám fruska, aki szkájsrácozott. Tehát az eltelt évek a CW-ből ismert szereplőket sem kímélték. Saw-t is jó volt újra látni és teljesen hozta a formáját. Láthattuk, hogy mi lett belőle a CW eseményeinek hatására… és ugye a Rogue One-ban meg azt láthattuk, hogy hová vezetett az ő útja. A mellékszereplőket illetően még Rexről akartam kicsit megemlékezni, akinek ( és persze veterán harcostársainak is) a feltűnése szintén minőségi ugrást jelentett a sorozatban. Az ő személyisége és a dinamikája más szereplőkkel ( Ezra, Kanan) szintén nagyon jól sikerült. Nála a poénok is ültek és egyszer sem éreztem magam kínosan. (hallod ezt Poe Dameron? )

  1. Epikus jelenetek

Ahogyan a Clone Wars, úgy a Rebels is bővelkedett jól sikerült, emlékezetes jelenetekben. Olyan 30mp alatt tudnék összeszedni minimum tízet amiről szívesen írnék, de inkább most „csak” háromról fogok. Ez is bőven sok lesz. Esetleg kommentben majd értekezünk a többiről. Szóval nagyon sok olyan jelenet volt, ami megérintett és amin még sokáig gondolkodtam az adott rész után, mert belemászott a fejembe. Nem csak az olyanok, amelyek vagányak voltak, vagy jól néztek ki, hanem inkább azok, amelyek lélektanilag fogtak meg. Apró jelenet volt például az amikor Chopper és AP-5 ismerkednek és rájönnek, hogy voltaképpen mind a ketten komoly háborús veteránok. Ez a momentum egészen megható volt. Tényleg olyan érzetet keltett, mint amikor két sokat látott veterán találkozik és összeköti őket a közös fájdalmas múlt. Ez a jelenet kiegészítve azzal, amikor Chop látja egy másik epizódban a lezuhant Y-Wingjét, amiből Hera kimentette, az rendesen megérintett. Főleg, hogy ugye a nagyon hasznos (ám nem túl jófej) AP-5 ezek után áll át a lázadókhoz. Tetszett, hogy itt is (pedig ő csak egy droid) és később Kallus esetén is, volt oka annak, hogy miért álltak át. Mert minden lázadás, minden ellenállás a személyes lelkiismerettel és a személyes érintettséggel kezdődik….úgyhogy örülök, hogy figyeltek arra, hogy a szereplők miért is döntöttek úgy ahogy.   A másik hasonlóan megérintő jelenet a Rex AT-TE vs AT-AT csata volt…. de nem a csata miatt, bár az is jó volt, sőt az egész epizód nagyon jól sikerült. Egyszerűen csak megérintett az, amikor a veterán öreg harcosok még egyszer utoljára, a kb. biztos halál tudatában harcba lendülnek… és még egyszer utoljára oda akarnak csapni. Mert katonák…erre alkották őket… és ezt a sorsot akarják….a dicső halált, ahogyan a bajtársaik haltak meg annak idején. Persze megmenekültek végül, de ez a jelenetsor akkor is nagyon jól sikerült. A harmadik jelenet pedig természetesen a Maul vs Obi Van párbaj…..erről a pár másodpercről szerintem órákat tudnék beszélni. Egyszerűen tökéletes volt, minden benne volt, aminek benne kellett lennie. Maul…a parttalan, öreg, kiégett ex-Sith, akit már semmi más nem éltet, csak az, hogy bosszút álljon azon, akinek az élete kisiklását köszönheti…. és sok sok lépésen keresztül eljutunk oda, hogy ott állnak egymással szemben. És Maul ugyanazt akarja előhúzni a tarsolyból, ami Qui Gon-nál annó bevált. Látszik a tekintetéből, a súlypont áthelyezéséből….úgy akarta lezárni a dolgot, ahogyan ez az életszakasza elkezdődött és mégcsak hibáztatni sem lehet érte. A párbaj feszült, rövid, milliméterre pontosan kiszámított….és megadja a katarzist…. legalábbis én így voltam vele. Azóta milliószor újranéztem és még mindig nagyon jó. Úgyhogy ezzel méltó módon lett lezárva egy fontos, jó karakter története…és hálistennek nem maradt annyiban a dolog hogy egy padavan vágta ketté szegényt mielőtt még ez a jó karakter kibontakozhatott volna.

  1. Misztérium

A sorozatban többször is jól sikerült árnyalni, mélyíteni és megjeleníteni az erő misztériumát. Én továbbra is úgy vélem, hogy az erő nem csak annyi, amennyit az eredeti 3 filmben láttunk sőt mégcsak nem is annyi, amennyit az előzmény trilógiában mutattak. Az erő nem egyenlő a tárgyak mozgatásával, vagy a nagy ugrással és mégcsak nem is egyenlő a Jedikkel. Az erő a végtelen minden, az energia ami körülveszi a hőseinket és minden mást a SW univerzumában. Viszont ez az én értelmezésemben nem korltozódhat csak a Jedikre és a Sithekre. Én úgy gondolom, hogy a Jedik és a Sithek csak egy kis részei, minimális használói ennek a végtelen erőnek. És mivel ezt így gondolom, ezért mindig örülök , ha bemutatják nekünk az erő más, újabb aspektusait….legyen szó dathomiri boszorkányokról a TCW-ben, vagy Benduról, esetleg különleges sith vagy jedi templomokról. A templomok egyébként is fontos részei voltak a sorozatnak. Nem egyszer olyan jelenetek játszódtak itt, amelyeken szintén sokat lehetett elmélkedni.  És akkor itt egy rövidke értelmezés az „időutazás” problémájáról, mert ezt a dolgot sokan nehezményezték az utolsó részek kapcsán. Azt tudjuk, hogy az erő közel végtelen….és ahogy Yoda mondta, a segítségével „láthatod a jövőt, a múltat, távoli városokat” tehát az erő az időben is végtelen, de ugyanakkor minden lehetséges jövő és minden múlt kvázi egy pontban létezik benne. Szerintem az a templom, ahol Ezra járt az erő egy ilyen időtlen…az időtől független pontja, ahol a lehetséges múltak és jövők egy pontba mosódnak össze (erre lehet a suttogásokból is következtetni). Ezra láthatta azt a pontot, ahol belenyúlhatott az eseményekbe visszamenőleg és kiragadta Ashokát abból az időpillanatból a templom időtől független pontjába. Viszont ugye később Ashoka visszatért a saját idejébe tehát voltaképpen időutazás nem történt, csak a „saját koordináta rendszeréből ragadták ki a semmibe majd tért vissza oda ahonnan jött”.  Persze ez a húzás megkérdőjelezhető és el is hiszem, hogy nem tetszik mindenkinek. Viszont az vitán felül zseniális, hogy erre a történésre már két évaddal ezelőtt gondoltak…hiszen már akkor láttuk a távozó árnyékot ugye. Szerintem ez a jelenetsor -és a többi misztériumot érintő történés a sorozatban- nem volt sem idegen sem összeegyeztethetetlen azzal, amit ez erőről eddig tudtunk sőt nekem inkább kellemesen bővítette azt a misztikus, filozófiai vonalat , amit én nagyon szeretek a Star Wars-ban.  

 

 8. Járművek , Bolygók, Fajok

No az előző után kicsit evezzünk pragmatikusabb vizekre. Én egy új SW sorozattól, filmtől mindig azt várom, hogy a legendáriumba illő új dolgok mellett, azért a régi bolygók, járművek, fegyverek is vissza-vissza köszönjenek. Ezt a részt a Rebels csillagos ötösre hozta. Ugyan kezdetben furcsa volt pár új gép és a Lothal-al is barátkozni kellett, de végülis minden beleillett a nagy összképbe. A Lothal-nál egyébként legalább nem az volt az érzése az embernek, hogy jééé ez egy ír sziget….. Az új gépek egy része tényleg nagyon jól sikerült akár az AT-DP-re akár a változatos kalóz és szállítóhajókra is gondolok, no meg a bányavállalatos módosított Tie Fighterre is. De persze hőseink hajója a Szellem…illetve a kisebb hajóik is jól sikerültek. Én annak is örültem, hogy a Szellem egyáltalán nem volt egy Millenium Falcon utánérzés. Ezeken kívül arról se feledkezzünk meg, hogy egy csomó gépet ebben a sorozatban láthattunk sok sok év után újra ( Imperial Troop Transporter, V-35 Speeder) illetve jó pár gépet ez a sorozat emelt a kánonba ( Tie Defender, Imperial Landing Craft). És persze feltűnt egy csomó jól ismert gép…A/X/U – Wing….láthattuk az első Y-Wing-ek zsákmányolását és a B-Winget még prototípus korában. A technkai részben talán egyedül csak a nagyon változatos küllemű speeder bike-ok lógtak ki egy kicsit, de ezt is meg lehetett szokni. Úgyhogy a járművek, fegyverek, gépek, droidok….mind nagyon rendben voltak. A helyszínek is tetszettek. Bár főleg a Lothalon játszódott a sztori , de azért jártunk ismerős helyeken (Tatooine, Ryloth, Concord Dawn, Yavin) és korábban már ismert, de még meg nem mutatott helyeken (Malachor , Dantooine- bár ez utóbbit csak kívülről láttuk azt hiszem) is. Minden a helyén volt, volt helyi élővilág, eltérő földrajz és éghajlat….úgyhogy semelyik helyszín sem lógott ki. A megjelenített lényeket illetően is teljesen elégedett vagyok. Jól használták a már rendelkezésre álló fajokat és nem akartak görcsösen újakat kitalálni. Külön jó volt újra Weequay-okat, Ugnaught-okat, Ródiai-akat látni….minden olyan lényt, ami elvileg milliárdos létszámban van jelen a galaxisban, ám az új trilógia környékén sajnos épp egy sem járt a forgatáskor. Volt azért 1-2 újabb faj is pl. ugye nagy hangsúlyt kaptak a Lassat-ok, akik szintén nem lógtak ki a SW színes, de azért már alaposan megtöltött világából.

   9. Gonosz karakterek

A birodalmi karaktereket illetően kezdetben eléggé negatív voltam. Olyanok voltak, mintha csak a birodalmi tisztek karikatúrái lettek volna.... Viszont mind Kallus, mind (a nyilvánvalóan Irina Spalkóról ihletett) Pryce kormányzó tudott fejlődni. A birodalmi tisztek közül talán egyedül Constantine admirális volt arcpirítóan gyenge karakter, de őt legalább fokozatosan el is engedték. Tarkin és Vader megjelenése hatalmas minőségi ugrást eredményezett a gonosz karaktereket illetően. Tarkinnal végre megjelent némi agy is a gonosz oldalon, bár sajnos nem szerepelt túl sokat (máshol volt ugye dolga). Vader pont annyit szerepelt, amennyi szükséges volt és megkaptuk végre az Ashoka vs Vader szembenézést is, ami szintén a kedvenc jeleneteim között van. Érdekesre sikerültek az inkvizítorok is. A Grand Inquisitor kifejezetten izgalmas karakter volt és bár viszonylag hamar kikerült a képből, azért így is sokat tett hozzá a sztorihoz. A többi inkvizítor valamivel kevesebbet szerepelt, ám azt tudom, hogy ők más formátumban (képregény) azért valamivel több időt kapnak. A karakterek nagyon jól néztek ki és a végük is teljesen megfelelő volt. Egyedüli túlzásnak csak a fénykardjukat éreztem…. a helikopterezést szerintem sem kellett volna. A sorozat végén Palpatine is feltűnik egy kis időre, sőt még Krennic-et is megemlítik, úgyhogy szinte minden főbb gonosz karakter be volt kapcsolva egy kicsit. A legfontosabb negatív karakterről majd egy külön pontban emlékezek meg. Az egyéb „töltelék” negatyv karakterek, terén már kevésbé volt jó a helyzet. Rengeteg béna Stormtrooper és egyéb birodalmi katona volt látható és a bénaságot néha én is kicsit túlzónak éreztem. Néha lehettek volna komolyabb ellenfelek az átlag katonák is. Az viszont nagyon jó volt hogy mindenféle birodalmi katona megjelent a sorozatban…. Stormtrooper, Scout trooper, Tie Fighter Pilot és a vége felé még Death Trooperek is, ami megintcsak jó kapcsolódási pont volt a Rogue One-hoz.

  10.Thrawn

És akkor a sorozat egyik legerősebb pontja. Filoniéknak volt egy kis esze és behozták a sorozatba a „legendává” minősített történetek egyik legjobban sikerült , ténylegesen vitán felül közkedvelt karakterét Thrawn admirálist. Így azok, akik esetleg nem olvasták Timothy Zahn klasszikus könyveit így megismerhették ezt a zseniális karaktert. Jól sikerült a beépítése a sorozatba. Rengeteget hozzátett a történethez és a személyiségéről önmagában órákat lehetne beszélni. Egyszerre hideg, számító taktikus, pszichopata vadállat és tekintélytisztelő, hűséges katona…..és mindegyik oldala megjelent a sorozatban. A megjelenítése és az angol szinkronhangja is jól sikerült, no meg persze a "Thrawn zene"...az is hidegrázós... így összességében elképesztően divatossá tudott válni ez a karakter. Ez így van jól, hiszen jó, hogy Vadernek hatalmas kultusza van, de hosszútávon nem elég ha csak egy pólusú a gonosz oldal. Sokaknak bizonyára nem lett a szíve csücske a Rebels sorozat….de szerintem Thrawn az a pont, amire még a legellenségesebb SW rajongó sem tudja azt mondani, hogy hiba volt újra előszedni. Ha másért nem…miatta bárkinek sokáig emlékezetes maradhat a Rebels. 

No hát ez jó hosszú lett…..persze, ahogyan egy SW alkotás sem, úgy a Rebels sem tökéletes….rengeteg apró hibát fel tudnék sorolni kezdve a néha csúnyácska animációtól (vékony fénykardok), az elején még kissé túltolt poénkodáson át a karikatúra szerű kisebb gonosz szereplőkig sokmindent…. viszont ezek jó részét le tudta vetkőzni a sorozat a második évadra, így összességében ezek egészében nem rontottak annyit nálam az általános megítélésen, mint amennyit javítottak a pozitívumok. A Rebels sokat adott ….. akár LEGO-k akár figurák szintjén is….és mindenképpen hiányozni fog. Én csak azt remélem, hogy a következő SW animációs sorozat legalább ennyire jó lesz. Én bízom Filoniékban, sőt azt sem tartanám ördögtől valónak, ha egyszer az ő csapata felelne majd az egész SW univerzum alakításáért. Az biztos, hogy ha az új trilógiához közük lett volna….akkor nem lenne ennyi harag manapság a rajongókban.

A cikk jó sok napon át készült, de ezekeről mindenképpen szerettem volna beszélni. Gratulálok, ha idáig eljutottál, mert biztosan nem volt egy könnyű olvasmány. Természetesen továbbra is 99.99%-ban játékokról fogok írni….de azért talán néha belefér ez is…vagy egy kis könyvajánló vagy akármi. Köszönöm hogy végigolvastad. A véleményeteket természetesen kultúrált formában….most is várom kommentben.

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr3313751358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steery 2018.03.19. 17:42:36

Nekem nem tetszett a Lázadók sorozat. Hősiesen végignéztem, de szinte szenvedtem attól, amit látok. A történetek nagyon bugyuták, gyerekesek, csak a 3. 4. évadban kezdenek felnőni a helyzethez. A szereplők jellemfejlődése korlátolt és az is felszínes, valódi mélységek, vívódások, pálfordulások, igazi "súly" nélkül. Az egész masszívan antiszexista. Sabine-nak nincs se melle, se feneke. Sabine sosem pasizik (vagy csajozik), nem járt még senkivel, nem tetszik neki senki és semmi nőies nem szorult belé. Ezra fiúnak gyerek, fiatalembernek férfiatlan. Nem egy hormonzavaros tini, tele az életkorára jellemző problémákkal, amilyennek lennie kéne a körülményei alapján. Sosem csajozik (vagy pasizik), nem jár senkivel, nem tetszik neki senki, nem éri igazi csábítás se a nők, se az erő sötét oldala részéről. Héra és Kanan szerelme kimerül kb. két ölelésben és csókolózásban, aztán legnagyobb meglepetésre azt látom, hogy miután simán kinyírták az alkotók a férfit egy vitatható színvonalú helyzetben, a nőnek hip-hop lesz tőle egy gyereke. De úgy, hogy egy epizódot sem szenteltek annak, mit csináltak ezek együtt a szabadidejükben. Valamikor csak voltak szabadságon, kirándulni, pihenni, nem? Valahogy, valamikor csak össze kellett jönniük, nem? Ezt az oldalát a szereplőknek teljesen rosszul, siralmasan gyengén ábrázolták, pedig itt kellett volna erősnek lennie a sorozatnak, hisz fiatalokról szól és fiataloknak készült elvileg, akik számára mindez fontos... lenne, ha a Diznibe szorult volna egy mustármagnyi bátorság, hogy valódi problémákat és konfliktusokat mutasson be a sorozatban.
Ehelyett kapunk egy rakás röhejesen komolytalan bevetést, béna birodalmiakat, rengeteg logikai és "forgatási" bakit (készítési hibát) és a felbukkanó ismert szereplők (Bail, Leia, Lando) sem igazán brillíroznak. Lando egy szerencsejátékos nőcsábász. Ehhez képest se barátnője nincs, se nem próbálkozik be Sabine-nal vagy bárkivel. Leia itt még gyerek, mégis érett felnőttként viselkedik, nem pedig tapasztalatlan tinilányként, problémás vadócként, ami nagyon jellemző volt rá fiatal korában, minden arisztokratikus neveltetése dacára. Bailról szinte semmit sem lehet elmondani, annyira halvány a szereplése. Artu és Thripio ábrázolása totál fölösleges húzás volt az alkotók részéről. Ami tetszett volna, az Han és Csubi felbukkanása, de ők sajnos kimaradtak a sorozatból. Ashoka túl kevés szerepet kapott, ővele lehetett volna mit kezdeni, de nem éltek igazán a nagyszerű lehetőséggel. Vader szintén mellékszerepbe kényszerül, pedig vele fel lehetett volna dobni minden évadot. Kenobival csak annyi a baj, hogy Mault egyetlen suhintással megöli, de úgy, hogy a fickó sértetlen marad közben és láthatóan a semmitől hal meg. Ezzel a halálos kardozással ők elnyerték nálam az SWU legbénább fénykard párbaja meg nem tisztelő címet.
Örültem, hogy vége lett ennek a béna sorozatnak. A Klónok háborúja sorozat után igazi mélyrepülés volt ez, hatalmas mellétrafálás, amin még Bendu felbukkanása és eltűnése sem tudott javítani.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.03.19. 19:54:14

@steery: Huh jo sokat irtál de örülök :) Nos

1. gyerekesek mert gyerekek és csak a 3. évadra nőnek fel a helyzethez...szerintem már a másodikra de végülis ez valamennyire igaz
2. Kicsit úgy érzem hogy a lávsztorit hiányolod a sorozatból de szerintem ennyi pont elég volt bele. Én nem hiányoltam. Pont elég volt h Heráék viszonyát csak sejteni lehet és h Ezra néha imponálni akar Sabine-nak. Én örülök hogy nem vergődtek a szerelemben évadokon keresztül.
3. melyik mandalori csajnak voltak erős domborulatai? :D
4. ok a gyerek bele eröltetését én is feleslegesnek éreztem és nehezen magyarázhatónak.
5. A Clone Warsban sem láttad hogy Anakin vagy Obi Wan mit csinál a szabaidejében. De a filmekben is ritkán látjuk a szereplőket csak úgy a szabadidejükben. Szerintem ez nem tenne hozzá túl sokat a történethez.
6. A Star Wars világában nehogy már az legyen a valódi konfliktus hogy Sabine pasizik e a szabadidejében.... ha ilyeneket tettek volna bele na akkor lett volna igazán felkelés a rajongok körében :)
7. Landot lehetett volna kicsit vagányabbra szabni ok ezt aláirom
8. Bail pont eleget szerepelt. Nem csak ezt az egy lázado sejtet koordinálja szóval nem kellett hogy főszereplő legyen
9. Ashoka kaphatott volna több szerepet ok evvel egyetértek
10. Egyáltalán nem baj hogy nem szerepelt többet Vader...nem kell hogy a SW mindig mindenben csak Vaderrő szóljon. Kellenek más jó gonoszok is és pont jó hogy ezekből több is megjelent.
11. Nekem nem hiányzott belőle se Han se Chewie
12. No nee.... a fénykardpárbajt illetően nagyon nem értünk egyet. Az hogy Obi beáll a szokásos állásába majd látja hogy Maul állást vált, súlypontot áthelyez és ebből rájön hogy pontosan ugyanazt a támadást fogja használni amit a Naboon... aztán átvált Qui-Gon alapállására! majd 3 lépésből mattolja Mault... ez nem tudom mi ha nem zseniális. Pont egy ugrabugrálós cséphadarás lett volna túlzás két öreg harcostól.

Szerintem nagyon sokmindenben hasonló ivet futott be a sorozat mint a TCW. Pár apróságban jobb is nála de összességében az igaz hogy a TCW jobb. De azon dolgok egy része amiket felhoztál hibának azok bizony a TCW-t is terhelik.

ka_TARZI_s 2020.02.19. 05:09:23

Ami miatt nagyon nemszeretem ezt a sorozatot - az égbekiáltó blődségei mellett - hogy számos területen teljesen ellentmond az eredeti trilógiában történteknek.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2020.05.25. 11:42:33

hogy is van az a rész, miszerint a tartakovsky féle klónháborúk nem tetszenek???????

wait what??

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2020.05.25. 13:36:57

@doggfather: nem csak hogy nem szeretem hanem kifejezetten rühellem. Ki is fejtem nagy vonalakban hogy miért 1. Semmiben nem szeretem az overpowered dolgokat. Na ebben a sorozatban aztán van....Windu egymaga szétcsap egy egész B2-es sereget amivel kissé ellentmond az EP II-ben látottaknak. De nem csak Windu...Dooku kvázi repül meg ilyenek... ezek az én szememet mindig szúrják 2. Szeretem Tartakovsky rajzstilusát de a Dexter, a Samurai Jack meg a többi után abszolút nem illik a SW világához. Nyomott arcú, groteszk hatásúak lettek a már jól ismert karakterek 3. Az egész elbeszélésmód és a részek dinamikája leginkább a samuai jack-re hajaz. Ázsiai, manga stilusú zoomolások, belassitások stb. ez totálisan irritáló. 4. Messze nem a sztorin van a hangsúly ráadásul több ponton is ellentmond a "rendes" CW-nek - nyilván ezért sem kánon

Ugyanakkor egy csomó minden meg jó volt benne....ami jó volt azt gyakorlatilag ki is emelték és folytatták tovább

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2020.05.25. 14:54:27

@Tota12: pedig eddig szimpatikus voltál. ;)

szerintem:

1. a tartakovsky féle klónok háborúja nem a kánon része, de az hozza be asajj ventresst, illetve grievous tábornokot is (utóbbi ott kezd "köhögni") a kánon féle 3ds klónok háborúja viszont ezeket nem bemutatja, hanem simán csak átveszi.
ezt így akkor hogy?
a tábornok köhögése nagy sérelmem, mert a soriban nem csinálja, az utolsó évadban is kihagyták, a filmben meg köhög.

2. az brutin rasszista kicsit, hogy vindu feje egy az egyben mohójojó majomfeje a pindúr pandúrokból. :D:D De a klónok páncéljának nagyon jót tesz az a rajzstílus szerintem.

3. mégiscsak magyarul beszélnek benne na!

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2020.05.26. 21:38:24

@doggfather: Senki se lehet tökéletes :)

1. Igen és ezekre gondoltam hogy mindazt a jót ami jó volt a Tartakovksky félében azt a TCW átvette tehát megmaradtak. Ezek kétségtelenül jó motivumok voltak amelyek gazdagitották a SW világát. Valóban nem kánon de azon történeti részletek, amelyek ezeket a karaktereket illették azóta se lettek nagyon kánon műben megerősítve vagy megcáfolva. Egyébként egy kicsit Grievous is overpowered volt a Tartakovsky félében de az még elviselhető volt.

2. Áh én a klónokat se szeretem benne. A groteszk testtartásokat, a karikatúraszerű rajzstilust...de a plakátszerű heroizálás se jött be annyira

3. Ez igy van :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2020.05.27. 08:29:15

Magáról a rebelsről.

coming out vagy mi, de én ezt nem néztem, ahogy a klónok háborúját se egészen addig, míg tavaly megnéztem a mandalorian sorozatot, tetszett a trailere.

annaka végén megjelent a blacksaber, ami nagyon vagány.

kiderült, hogy az a klónok háborúja soriban jelent meg, komoly története van, nosza ledaráltam. (ez idén január, március között, mire jött a záró évad.

aztán meg a lázadókat, mert a kard ott is megjelenik.

A klónok háborúja jó egyébként a kedvenc SW időszakom, képregényben is, filmben is. Dooku gróf, Grevious tábornok, Maul... Mind mind nagyon durva ellenfelek, értük már megéri.

De az igazi klasszikus a tartakovsky féle klónháború szerintem. :P

Szóval a rebels:

első évad:

ez egy star warsba oltott firefly eddig egy "han solo" jedivel...
a csapat tagjai majdnem az ezeréves sólyom csapata (beszélő "vuki", egy szemtelen r2es, pilóta, jedi...)
A fan service néhol erőltetett, de a klónok háborújával izgalmasan kötik össze eddig.
Nagyon remélem, hogy innen csak feljebb visz az út...

2. évad:

Amennyire majd megfeszültek, hogy az első évad megálljon a saját lábán (és halvány is volt), itt annyira alárendelték az egész sorit a klónok háborújának. Nagyon sok szál onnan folytatódik, de ügyesen érzékeltetve, hogy eltelt az a 10+ év azért.
Ami erős pillanat volt az mind az onnan jövő szereplőkhöz köthető.

3. évad:

ami nagyon hiányzot az első 2 évadban az egy igazi karkateres ellenfél. a főinkvizítor, meg a nővér&fívér gyenge volt, legalábbis karizma szempontjából.
Mostanra azonban megérkezett Thrawn főadmirális aki nagyon nagy kult szereplője a legendának, kánonnak. Joggal.
Ami a második évad előnye volt, hogy behozták a klónok háborúja figuráit kvázi annak folytatásaként az mostanra sok lett. Az eredeti csapat szépen elsikkadt, ezt ők is érezték, Sabine-t félre is tették.
Ami nagyon tetszett az Maul lezárása, méltó volt az egyik legelátkozotabb sith történetét is befejezni.
A klónok háborúja eddigre felismerte, hogy az egy rész-egy történet nem elég, és mertek hosszabb 2-3 részes vonalakat beletenni, itt ezt még mindig nem alkalmazzák eléggé.
A blacksaber visszahozatala, és mandalore is tetszett.
Üdítő újdonság Kanan jedi"mester". Az eddig filmekben, sorozatokban minden jedi nagyon profi, nagyon jó volt (vindu, kenobi, anakin, luke, ben), erre itt kapunk egy legjobb indulattal is közepes képességű jedit.

4. évad:

öröm volt látni amit a harmadikig hiányoltam, hogy nincsenek hosszabb sztorik, főleg 1 rész 1 történet.
Erre itt volt két rész mandalor, utána pedig végig ezra bolygójáról egy monstre 13-14 részes történet.
És milyen jól sikerült!
Ha csak ennyi lett volna az egész akkor is méltó sw anyag lett volna, de kellett a 3 évad felvezetés hozzá.
Az évad csúcsai, kanan halála, a rendkívül ellenszenves kormányzónő süllyedő hajón maradása, Ashoka vissza hozatala.
De a vége is olyan, hogy folytatásért kiált, nem is értem miért nem tették meg eddig.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (40) archivum (40) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (14) epic continues (3) episode I (14) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (8) érdekesség (1414) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (711) hasbro játékok (714) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (285) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1496) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1492) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (39) játék lelőhely (12) játék reklám (31) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (363) kenner (340) kennertoys (326) kenner figurák (325) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (573) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (372) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (295) lego katalógus (293) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (71) lego tmnt (1) lego történelem (252) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (3) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pókember (4) pokember (1) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1154) régi játékok (1128) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (673) starwarsfigures (571) starwarsjármű (94) starwarstoys (658) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (672) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (516) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (561) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (39) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (10) titanium (1) tmnt (17) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1182) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (298) vintage (873) vintagejátékok (993) vintagestarwars (166) vintagestarwarstoys (166) vintagetoys (982) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (149) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása