A Batman akciófigurák története - 2.rész

A Toybiz első Batman filmhez készített figurái

Folytatom a Batman akciófigurák történetéről szóló cikksorozatomat és a mai játékvonal egy igazán érdekes madár...

lot-of-2-1989-toy-biz-dc-comics.jpg

A múltkor az első részben (ITT OLVASHATOD) ott hagytuk abba, hogy a Mego csődbe ment és a DC karakterek játék készítési jogait a Kenner szerezte meg. Ők készítettek is egy teljesen DC karaktereken alapuló figura sorozatot, a Super Powers-t. Erről a játékvonalról már részletesebben írtam korábban, azt a cikket ITT OLVASHATOD.  

A Super Powers után a Kenner-nél jó pár évig nem merült fel az újabb DC játékvonal kiadása, viszont közben, 1988-ban elkezdtek dolgozni egy egész estés Batman filmen a Warner Brothers-nél…. 

Ez a film, ami mára már legendás lett, egy nagyon hosszas vesszőfutás eredménye volt. A negyvenes és a hatvanas években ugyan készítettek már Batman filmeket és TV sorozatokat, ám igazán komoly hangvételű, blockbuster jellegű Batman filmet ezeddig még nem csináltak. Mintegy 10 évig próbálkoztak a lelkes alkotók, amire sikerült végül vászonra vinni és így utólag azt mondhatjuk, hogy megérte várni. 

A film, amelyet Tim Burton rendezett óriási siker lett. Komorabb, sötétebb hangvételével nagyon sokakkal megszerettette a Denevérember kalandjait. A film igen komoly Batman mániát indított el és szerintem közületek is nagyon sokan ezzel indították a képregényes karrierjüket gyerekkorukban. Nem túlzás azt állítani, hogy ha ez a film nem készül el, akkor ma sokkal kevésbé lenne jelen a mindennapi életünkben ez a karakter, illetve valószínűleg se az animációs sorozatok, se a későbbi filmek sem készülhettek volna el.  Továbbá megteremtett egy olyan Batman és Joker zsánert, aminek a hatását mai napig érezni lehet. Jó hatással volt a képregényekre és persze a játékiparra is, de a merch ipar tekintetében is erős hatása volt a filmnek. Emlékszem még nálunk is lehetett kapni valami filmes csomagolású Batman csokit és hasonlókat, pedig ez akkoriban még csak éppenhogy éledezett hazánkban. A filmet amúgy itthon is kiadták képregény és könyv formában is.

Ahogyan a kor összes nagy blockbusteréhez, úgy a Batman-hez is kezdettől fogva terveztek játékokat és nyilvánvalóan akció figurákat is. Természetes lett volna, hogy a korábban a Super Powers-el egészen jól muzsikáló Kenner készítheti majd ezeket is. Csakhogy végül nem ők készíthették el…. Én úgy tippelem – és hangsúlyozom, hogy ez csak saját tipp – hogy a Kenner a DC képregények karaktereinek játékjogaival rendelkezett, de a filmkészítés joga ugye a Warnerhez került. Viszont a Batman film-ből készített figurák, azok nem közvetlenül a képregénykarakterekből, hanem a film karaktereiből készültek. Tehát ezeket a jogokat odaadhatta a Warner akár más játékgyártónak is. És végül nem a Kenner-nek adták oda… viszont ennek némiképpen ellentmond, hogy egy másik DC szuperhősös játékvonalat is készített a Toybiz. Nem értem pontosan, hogy ez hogyan volt lehetséges, mindenesetre ez tény.

913cae4c4bfe89c5e970808fb6070111.jpg

A Toybiz egy nagyon érdekes és bonyolult történetű cég a játékiparon belül. Eredetileg egy kanadai játékgyártó volt Charan néven, ami licensz alapján készített / adott ki játékokat a helyi piacra. A Charan aztán 1988-ban leválasztotta a játékgyártó részét egy kisebb leányvállalatba és ez lett a Toybiz. Nem sokkal később aztán az egészet eladták és több Marvel-hez köthető ember vásárolta meg ( Isaac Perlmutter, Avi Arad), úgyhogy pár év múlva a Toybiz lett a Marvel úgymond „házi” játékgyára. Később teljesen be is olvasztották a Marvel szervezetébe, de 1989-ben még elvileg éppenhogy független cég volt.

Nos, valamilyen úton, módon a Toybiz nyerte meg a Batman film akciófigurák készítési lehetőségét. Sajnos a miértekről és a hogyanokról nem találtam semmit a neten, mindenesetre elég érdekes, hogy egy nulla referenciával rendelkező, kvázi új játékgyár ( még akkoris ha még Charan-ként nyilván sokmindent csináltak) nyerte el a lehetőséget. (mutyiszagot érzek ).  Az is pikáns mai fejjel, hogy egy valamennyire a Marvel-hez köthető cég készített DC karaktereken alapuló játékokat, ráadásul rögtön két figura sorozatot. 

1989_brochure_front.jpg

Ezt a játékvonalat 1989-ben a filmmel nagyjából párhuzamosan adták ki. Nem lett valami vaskos a játékok a választéka és leginkább a járművekre helyezték a hangsúlyt. Figurákat szinte alig adtak ki, bár egy pár helyen olvastam, hogy eredetileg sokkal többet is terveztek, de végülis mindössze csak három karaktert sikerült itt figura formába önteni ( a másik sorozatban jóval többet kiadtak, de azok nem voltak a filmhez köthetőek). A három figura Batman, Joker és Bob….. érdekelne, hogy miért pont Bob lett a szerencsés harmadik, amikor se Vicki Vale, se Alfred nem lett megcsinálva, de lehet, hogy jobb is így.

A figurák 4,75 inchesek voltak és 7 ponton lehetett őket mozgatni. Küllemre és jellegre egyértelműen a korábbi Super Powers figurákat idézték meg. A festésük rendben volt, ám a kidolgozottságuk, főleg a fejeknél nem volt tökéletes. Talán emiatt is változtatták a fejeket folyamatosan és így az egyes karaktereket többféle fejjel is kiadták. Összességében viszont a figurák tűrhetőnek nevezhetők. Több kiegészítőt is adtak melléjük és ezek minősége is rendben volt, bár ugye nincs túl sok féle belőlük. A játékok csomagolása a szokásos karton + bliszter kombináció volt. Az aranyszínű kartonon egy hangsúlyos Batman felirat és egy nem túl jól sikerült karakter grafika látható. A karton másik oldalán pedig egy kisképes checklist illetve egy egészen ötletes újságcikk szerű filecard található. A járművek tekintetében viszont sokkal jobban odatették magukat az alkotók. Több és jobb járművet csináltak, mint figurát, úgyhogy ha talán kicsit bővebb a figurás paletta, akkor sokkal inkább emlékezetes lenne ez a játékvonal. A játékok általános technikai színvonala viszont nem igazán volt összemérhető a kor többi nagy játékvonalaival. Megfelelőek voltak, de azért a jópár évvel korábbi trendeket tükrözik. 

batman-front_1.jpg

toybizbatman7.jpg

batman-bk.jpg

A Toybiz Batman játékai relatíve sikeres eladásokat produkáltak, ám ez inkább a filmnek és nem a játékok velőtrázó küllemének volt köszönhető. Sokat eladtak belőlük és mai napig nagy számban megtalálhatóak az aukciós portálokon, de a gyűjtők kevésbé szokták szeretni ezeket, mint a későbbi Batman figurákat. Persze azért ennek is megvan a maga gyűjtői köre. Tudomásom szerint ezek a figurák kevésbé voltak jelen hazánkban, ám pár példány egészen biztosan eljuthatott hozzánk is.  

És akkor most lássuk a játékokat egyenként.

Figurák

Batman – Voltaképpen egészen tűrhetőre sikerült a figura, bár azért a 80-as évek végén ennél szebb kidolgozást is láttunk már. Három féle fejjel is forgalomba került. Kiegészítőnek egy batarangot és egy szigonypisztolyt is adtak mellé. Érdekesség, hogy mind a figurák, mind a kiegészítők milliónyi bootleg verzióban is elkészültek később. Nekem is volt valahonnan egy erről mintázott gagyi batmanem a szigonypisztollyal. ( A képeken minden fejvariáció látható)

batman-keatonface-front.jpg

batman-front_1.jpg

batman1-keatonface.jpg

batman1-loose.jpg

batman1-squareface.jpg

Joker – Filmes játék ide vagy oda ez egy egyértelműen „comic” jellegű Joker figura. Elég sokat merítettek a Super Powers kiadású Jokerből is, így abszolút nem idézi meg Nicholson Jokerét. Kétféle fejjel is forgalomba került. Kiegészítőnek egy egészen jó kalapot, egy pálcát és egy víz spriccelős tartályt kapott. Legalább egy árva pisztolyt azért adhattak volna mellé. (a képeken mindkét fejvariáció látható, a hajukban van eltérés)

joker1.jpg

jokerhair-front.jpg

jokerhaircurl1.jpg

jokernohair-front.jpg

Bob – Szegény Bob nem egy túl jól sikerült figura és tényleg nem értem, hogy miért pont ő lett a harmadik a sorban. A kidolgozottsága meglehetősen sematikus. Az arca minimálisan sem hasonlít a filmben szereplő csókára. A kiegészítőnek mellé adott kalap rendben van, de a kés elképesztő gagyi hatást kelt. Na és a pisztoly….kérem ez egy fekete G.I.Joe Shockwave pisztoly…fogták és egyszerűen ellopták? Érdekes helyzet. a kartonon található karaktergrafika pedig kifejezetten viccesre sikerült.  

bobgoon-front.jpg

bob26_zps5f02e1ea.jpg

Járművek

Batmobile – A klasszikus filmes Batmobile. Egészen jól sikerült megcsinálni. Ez egy keresettebb darab szokott lenni.

batmobile-front.jpg

 

batmobile2.jpg

Batmobile (Turbine sound) – Ugyan az volt, mint az előző Batmobile, de ebbe nem lehetett figurát tenni. Volt benne gyárilag egy saját sematikus Batman figura, amit nem lehetett kivenni. Hangot tudott kiadni a gép gondolom „turbina” hangot .

batmobileturbine-front.jpg

batmobileturbine1.jpg

Batmobile (Cocoon) – Ez a Batmobile a „felöltött páncélos” változat. Bár én így hirtelen nem emlékszem, hogy ebben a részben látható lett volna ez a páncél, de később a Batman Returns-ben biztosan láttuk. ( szerk. Közben megvan hogy több jelenetben is szerepelt) A páncél egy felrakható, egybeöntött műanyag alkatrész volt, tehát nem kihúzható, vagy ilyesmi.

batmobilecocoon1.jpg

batmobile_tb3.jpg

batmobilecocoon-front.jpg

Batwing – Ez egy egészen jól sikerült Batwing volt. Volt rajta spring loaded rocket launcher, nyitható volt a kabintető és az elején mozgatható volt a „csipesz”.

batmanmoviebatwingloose.jpg

batwing-front.jpg

Batcycle – Egy egész takaros kis Bat motor ez. A szárnyait ki lehetett engedni és akkor még vagányabban festett.

cdb0a807d237edc9e68dad267dc3b0db.jpg

maxresdefault_19.jpg

Joker cycle – Egy szép lila , Joker jellegű oldalkocsis motor, aminek az oldalkocsija kilőhető volt. A motor fő része eléggé hasonlít alakjában a Batcycle-re. Egészen tűrhetőre sikerült ez is.

jokercycle-front.jpg

jokercycle1.jpg

jokercycle2.jpg

Joker Van – Ez is erőteljesen képregényes jellegű járgány. Én nem emlékszem, hogy akár csak hasonló is lett volna a filmben, de a képregényben biztosan volt. Az eleje lehajtható volt és ott vizet tudott kispriccelni. Abszolút Joker-es jellegű és tetszik is, de furcsa, hogy ezt a filmhez adták ki.

jokervan-front.jpg

jokervan1.jpg

jokervan3.jpg

b5b77b93669531de0c856ad1f00b8e61.jpg

Batmobile – Big remote control – Nagy méretű, távirányítós Batmobile. Figurát nem lehetett beleültetni.

batmobilebigrc-back.jpg

batmobilesmallrc-front.jpg

Batmobile – Small remote control – Ugyanez csak kisebb méretben és kisebb távirányítóval.

batmobilesmallrc-back.jpg

batmobilebigrc-front.jpg

Playset

Batcave – Nem túl bonyolult playset, de azért rendben van. Láttunk azért 89-ig ennél komolyabb playseteket is. Azért van benne egy lift, forgatható székek, börtöncella és leomló sziklák is.

batcave-front_1.jpg

batcave1.jpg

batcave5.jpg

Egyéb játékok

A Toybiz kiadott egyéb kiegészítő játékokat is, amelyek szintén egészen jól fogytak. Az ilyen jellegű pakkok más játékvonalaknál is jellemzőek voltak korábban, úgyhogy ez egyáltalán nem meglepő.

Accessory Playset – Batarand, műanyag stuki, töltényöv….minden amire egy panelrambó kisgyereknek szüksége lehetett.

accessoryplayset-front.jpg

Projector Gun – Na ez viszont eléggé értelmetlennek tűnik. Egy műanyag puska, amiből diavetítő szerűen képeket tudunk kivetíteni a filmből.

projectorgun-front.jpg

A következő részben a másik Toybiz által gyártott játékvonalat, a DC Comics Super Heroes sorozatot vizsgálom meg. 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr6613809158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (39) archivum (39) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (13) epic continues (3) episode I (13) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (7) érdekesség (1407) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (708) hasbro játékok (711) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (283) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1489) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1485) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (38) játék lelőhely (12) játék reklám (30) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (361) kenner (339) kennertoys (325) kenner figurák (324) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (570) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (369) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalógus (291) lego katalogus (293) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (70) lego tmnt (1) lego történelem (251) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (3) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (2) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pókember (4) pokember (1) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1147) régi játékok (1121) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (671) starwarsfigures (569) starwarsjármű (94) starwarstoys (656) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (670) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (514) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (559) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (38) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) titanium (1) tmnt (16) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1175) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (296) vintage (867) vintagejátékok (988) vintagestarwars (165) vintagestarwarstoys (165) vintagetoys (977) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (148) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (4) wwf figurák (8) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása