A Batman akciófigurák története - 6.rész

Batman Animated…..

Amikor elkezdtem ezt a cikksorozatot, azt bizonyos mértékig azért tettem, hogy eljöjjön ez a rész és láthassuk, hogyan is jutottunk el idáig. Nehéz elfogulatlanul beszélnem a dologról, hiszen ez a rajzfilmsorozat az abszolút örök kedvencem minden valaha volt Batman termék közül. Nehéz is nem szuperlatívuszokban beszélni egy sorozatról, amely egyrészt örökre, kitörölhetetlenül belevéste magát a rajzfilmek történetébe, másrészt olyan hatása volt, amelynek hullámait ma is érezhetjük a különféle DC termékeken

Az előző részeket itt olvashatod: ELSŐ, MÁSODIK, HARMADIK, NEGYEDIK, ÖTÖDIK rész 

kenner-collector-toy-fair-catalog-animated-batman-1993_1.jpg

A történet 1990-ben kezdődött, amikor a Warner kitalálta, hogy a Batman film sikerét meglovagolva készíteni fog egy animációs szériát is a közönség számára. A sorozatot hasonló stílusban képzelték el, mint a Batman filmet és ez meglehetősen egyedinek számított abban az időben. A korabeli sikeres, játékokhoz kötődő rajzfilmek, mint a G.I.Joe vagy a He-Man a 4-13 éves korig terjedő célközönség igényeit igyekeztek kiszolgálni. A Batman rajzfilm viszont azt célozta meg, hogy a készülő sorozat mind a gyerekek, mind a felnőttek számára is élvezhető legyen majd. Ez a Batman filmnél korábban már sikerült nekik, és egy hasonlóan jól kiegyensúlyozott produktumot akartak most is létrehozni. A készítők csapata igen érdekes képet mutatott, hiszen ezek az emberek akkor még nem azok voltak, akik a Batman Animatednek köszönhetően később lettek….Úgy is fogalmazhatunk, hogy első látásra nem feltétlenül a legnevesebb alkotói brigád lett összeállítva.

batman_tas_villians_art_1.jpg

 Bruce Timm lett a rendező, aki ugyan dolgozott korábban a DC comics-nál, illetve a Flash Gordon, a He-Man és a Tarzan rajzfilmeken is, ám nem rendezőként. Ő elsősorban animátor és karakter tervező volt. A Batman előtt sosem rendezett és saját elmondása szerint soha nem is akart rendező lenni, mert őt elsősorban a képregényrajzolás érdekelte. Az író az a Paul Dini lett, akinek ma már kétség sem fér a zsenialitásához, ám ekkoriban még csak egy másod vonalbeli rajzfilm epizód író volt. Dolgozott ugyan 1-1 rész erejéig a G.I.Joe és a Transformers rajzfilmeken is , ám a legnagyobb terjedelmű munkája pont a bukott Ewoks rajzfilmsorozat volt. Alan Burnett lett a producer és a társíró, ő mondjuk már eléggé veteránnak számított és nagyjából végigírta a 80-as éveket. A Hupikék Törpikéktől kezdve a Kacsameséken át a Gobotokig mindenféle rajzfilmhez írt korábban epizódokat. Szóval a brigád érdekes volt, de bizonyos szempontból teljesen szabad kezet kaptak a Warnertől.

serie-animee-batman-the-animated-serie-renouvelee-bruce-timm-paul-dini.jpg

A rajzfilmben megtartották, sőt tovább is gondolták a klasszikus komorabb, sötétebb Batman stílust. Art deco épületek, rendőrségi léghajók és a 40-es évekre jellemző, de mégis futurisztikus hangulat jellemzik. Nyoma sincs benne az élőszereplős Batman sorozat, vagy a korábbi rajzfilmek színes komikus jellegének. A hangulat mellett az epizódok történetei és a karakterek is igen jól sikerültek. Batman minden fontosabb képregénybeli ellenfelét láthattuk a sorozatban, sőt még újakat is kitaláltak. Nagyon jó egyensúlyt sikerült teremteni a sötét hangulat, a történetek és a karakterek tekintetében. Semmi sincs benne túltolva. Se a brutalitás, se a sötétség nem lép át egy olyan határt, ami miatt ne nézhette volna meg egy kisgyerek, ugyanakkor kellően komoly volt ahhoz, hogy egy felnőttebb néző vagy rajongó is kedvelni tudja.

A Batman animated zenéjét Danny Elfman készítette, aki korábban a Batman filmek és más sikeres hollywoodi filmek zenéjét is szerezte. A munkája abszolút telitaláltat volt, azt hiszem a sorozat intro zenéje szinte mindenki számára ismert. Nekem külön tetszik az is, hogy majdnem minden résznek van egy önálló, egyedi zenei témája, ami tökéletesen illik a történethez. (pl a Joker’s Favor epizód füttyös témája is teljesen illik a részhez).

 

A szikronszínészeknél csak annyit mondanék, hogy kedvenc Luke Skywalker-ünk Mark Hamill is ekkor kezdte el Jokert szinkronizálni és ezzel másodszorra is beírta magát minden geek örök történelemkönyvébe. Lehet velem vitatkozni, de hang szintjén….nincs nála jobb Joker. És pont. De Kevin Conroy és Arleen Sorkin hangja is ekkor olvadt össze először és visszavonhatatlanul Batman illetve Harley Quinn karakterével.

A sorozat 1992 szeptember 5.-én debütált a Fox Kids-en és óriási siker lett. Nem túlzás azt állítani, hogy a 90-es évek meghatározó rajzfilmje volt és megtartott illetve továbbgondolt egy olyan Batman zsánert, amelyhez mai napig előszeretettel nyúlnak vissza akár a filmalkotók, akár a képregényrajzolók. A sorozatot a gyerekek is kedvelték és a kritikusok is….olyannyira, hogy négy Emmy djat is nyert, ami azért nem semmi.

2_6.jpg

Az alkotói csapatnak is meghozta a remélt sikert. Paul Dini személye azóta elválaszthatatlan a DC Comics rajzfilmektől és számítógépes játékoktól. Két évadban 65+20 epizódot készítettek el és 1992-től egészen 1995 szeptemberéig sugározták. A sorozat az első évad után sem szűnt meg, csak átnevezték, így a 2. évad már gyakorlatilag a The New Adventures of Batman and Robin néven futott 1994-től, majd 97-től egy új animációs sorozat váltotta ezt a szériát New adventures néven. Ennek az alkotói, a jellege és a hangvétele szinte teljesen azonos a Batman Animated-el, de mivel külön játékvonal kapcsolódik hozzá ezért azt én is külön részben fogom taglalni.

 

Egy két mondat erejéig még a karakterekről. Itt azért szerencsére Batman ellenfelei is igen nagy hangsúlyt kaptak és ez nagyon jót tett a történetnek. Ugyanis ebben sosem hatottak a gonosz karakterek papírmasé alakoknak. Volt történetük, motivációjuk és egyedi, összetéveszthetetlen stílusuk. No és egyik gonosztevő sem volt „túlhasználva”. Még Joker is mindössze csak 13 részben szerepelt a 85-ből, a többi gonosztevő pedig általában még kevesebbszer tűnt fel. Számomra egyébként az itt megjelenített Joker mai napig a szinte tökéletes Joker. Sokszor sok helyen elmondtam már, hogy Joker karaktere pont attól olyan nagyszerű és összetett, mert nem csak egy tucat pszichopata. Manapság az egyre horrorisztikusabb Joker ábrázolások szinte mindig az énjének a „pszichó” részére koncentrálnak, pedig Jokernél nagyon fontos tulajdonság az is, hogy egy ripacs. Egyszerre pszichopata és egyszerre bolond ripacs….ebből a két fő részből áll össze az ő bonyolult személyisége és a Batman Animated-ben szerencsére a két rész szinte tökéletes egyensúlyban van. Egyszerre lehet félni tőle és röhögni rajta. Noha a sorozat szerencsére nem ment el túlságosan humoros irányba, de azért Joker hülyeségein is rendre lehet nevetni, anélkül, hogy egy pillanatra is komolytalanná válna a karakter. (személyes kedvencem a Karácsony Jokerrel című részben, amikor beúszik oldalról a gurulós rénszarvassal „húzott” szánon, na, azon mindig pusztulok, de még sorolhatnám).

hqdefault_2.jpg

A másik karakter, akit kiemelnék az Harley Quinn. Ugye ő ebben a sorozatban debütált és eredetileg csak egy epizódban szerepelt volna, de annyira illett Joker mellé, hogy megtartották és a továbbiakban is használták ezt a remek karaktert. Nem szokott gyakran előfordulni a képregény adaptációk esetében, hogy egy karakter a rajzfilmben debütál, és onnan utólag importálják csak be a képregényes univerzumba, de Harley-nál ez történt. Ő egy vicces, bolondos, kevéssé komolyan vehető gonosztevő, akinek ugyan a későbbi eredettörténete ezer sebből vérzik, de a Jokerrel alkotott dinamikája miatt mindenképpen jól sikerült karakter. Sajnos manapság – és ez a magánvéleményem – valami olyat csináltak szegényből, aminek annó maximum csak a csírái voltak meg benne. És engem ez egyébként zavar, de bővebben majd maximum kommentben kifejtem ezt, ha érdekel valakit.

e3f.jpg

No…hát csak magáról a sorozatról szerintem egy száz oldalas tanulmányt tudnék írni, de a cikk elsősorban a játékokról szól, úgyhogy lassan átkanyarodok oda. Viszont elképzelhető, hogy egyszer majd írok csak a rajzfilmről is egy cikket, mert szeretek beszélni a témáról.

A rajzfilmsorozatot egyébként Magyarországon is sugározták. Én még a korai HBO-s időkben néztem, de a német adókon is rendszeresen követtem. De a mai napig elő szokták venni néha a TV csatornák.  A magyar szinkron is igen jól sikerült, bár abból több féle is létezik. A Háda János féle Joker hang például jól sikerült, véleményem szerint jobban, mint a Reviczky Gábor féle.

Én imádtam nézni ezt a sorozatot….volt, illetve van egy olyan meghatározhatatlan mélyről fakadó, kissé émelyítő érzés, amit ez a rajzfilm gyerekkoromban okozott nekem és ezt a mai napig fel tudom magamban idézni. Hogy ez az érzés pontosan mi.. azt nehéz lenne megfogalmazni, de mindenesetre érdekes és nosztalgikus.

c551def5e004776dc95bc20847929dc6_1.jpg

Természetesen a Batman Animated-hez is a Kenner készíthette a kapcsolódó játékokat. A sorozat készítésével nagyjából párhuzamosan dolgoztak a játékfigurákon is. Noha a játékok azért megőrizték az előző két Kenner-es játékvonal főbb jellemzőit, de az általános jellegük nyilvánvalóan az animációs sorozathoz igazodott. A figurák 4,75 inch-esek voltak és 5 pontos mozgathatósággal rendelkeztek. Masszív, tömör anyagból készültek és nem hajlamosak a törésre vagy a kilazulásra. Ezért manapság is főleg jó állapotúakkal lehet csak találkozni az aukciós portálokon. A figurák kidolgozottsága nem túl részletes, ám ez leginkább az animációs sorozatos külső miatt van így. Szerencsére új sculptokat készítettek, tehát nem sütötték el harmadszor is a különféle újrahasznosított dolgokat. Általában több, részletes kiegészítőt csomagoltak melléjük, a Batman figurákhoz jellemzően most is bonyolultabbakat. A karakter szelekció jóval kiegyensúlyozottabb, mint az előző két játékvonal esetében. Bár a fő hangsúly most is a bőregéren van, azért most jóval nagyobb százalékban adtak ki egyéb karaktereket is, főleg Batman ellenfeleket. Batman-ből viszont azért most is egy seregnyit adtak ki különféle egzotikus páncélokkal és fegyverekkel. Ezek egy része nem is szerepelt az animációs sorozatban, csak játék formában létezett. Érdekes, hogy hiába volt (vagy inkább lett) ennyire népszerű Harley Quinn, de a sima Batman Animated vonalban nem készült belőle figura. Ezt a hiányt csak később a New Adventures of Batman and Robin vonalban pótolták.

toyguides199402.jpg

Általában vagy a figura képes valamilyen akciómozdulatra, vagy a kiegészítő tud valamilyen kunsztot. No persze nem kell komoly dolgokra gondolni, egy rugós kilövő már kunsztnak számít.

Természetesen most is születtek deluxe figurák, nagyobb kiegészítőkkel, de ezekre szerintem most kevesebb energiát fordítottak illetve szokásos módon készültek járművek, valamint egy playset is.

toyguides199304.jpg

A csomagolás szerintem nagyon jól sikerült. A szokásos kartonos, bliszeres megoldás van persze most is. A bliszter jobb oldalán foglal helyet a figura, a balon a kiegészítők. A karton most nem sima téglalap alakú lett. A bal felső részén, a hangsúlyos Batman Animated logónál lekerekítés látható. A karton bal felső oldalán egy rajzolt karakterkép található, felette pedig a karakter megnevezése. A karton hátoldalán most is egy több képből álló checklist van, amelyen a játékfigurákról készített képek láthatóak. A felső részen pedig egy két képből álló rögtönzött használati útmutató található.

penguin-series1-front_1.jpg

batmananimateddeluxe_back.jpg

A játékokat több hullámban, 1992 nyara és 1995 eleje között bocsájtották piacra. Összesen 26 basic, 1 mail in, 4 deluxe és 1 15”-es figurát, 1 kettes figura pack-ot, 1 playsetet valamint 13 járművet adtak ki Batman Animated cím alatt. De ekkoriban már több Batman-es játékvonal is egyszerre futott, úgyhogy előbb a Batman Returns, majd a Mask of Phantasm végül pedig a Batman Forever játékvonalakkal értékesítették ezt párhuzamosan.

A játékok fogadtatása jó volt, ez volt a 10 éves Kenner Batman történelem egyik legjobban fogyó játékvonala. Elképesztően sokat gyártottak belőlük és széles körben árusították őket. Az alap figurák nem is voltak túl drágák. Én emlékszem rá, hogy ezeket itthon is sok helyen meg lehetett vásárolni és az azóta felbukkanó példányok mennyiségéből arra következtetek, hogy azért jócskán jutott belőlük a magyar gyerekeknek is. A képregénynek, a filmeknek és az animációs sorozatnak köszönhetően ekkoriban azért nálunk is nagyon népszerű volt a Batman, úgyhogy nem is hiszem, hogy rosszul fogytak volna. Nekem mondjuk sajnos nem volt belőlük, de több esetet is fel tudok idézni, amikor boltok kirakatában láttam ezeket a játékokat.

s-l1600_30.jpg

Természetesen a Batman Animated figuráknak is megvan a maga gyűjtői közönsége. Általában kedvelt, megbecsült játékvonal és sokan gyűjtik is, de mivel rengeteg maradt fenn belőle bontottan és bontatlanul is ezért ezek egy viszonylag alacsony értékkel bírnak. Szinte az összes karaktert be lehet szerezni viszonylag olcsón, akár bontatlan formában is.  A sorozathoz és a játékvonalhoz a mai napig szívesen visszanyúlnak a játékgyártók. „Animated” stílusú figurákat manapság is lehet vásárolni, de persze azért a vintage Kenner az „igazi”  

 content_figure_mix.jpg

És akkor most lássuk miből is állt össze ez a nem kevés elemből álló játékvonal

Figurák

1.hullám 1992 nyár

Batman (Combat Belt) – Voltaképpen ez a sima, mezei animated stílusú Batman. Szürkeruhás, fekete palásttal. Kiegészítőnek egy rugós, madzagos horogkilövőt kapott, amit az övéhez lehet csatlakoztatni illetve egy bilincs szerűséget, amit szintén az övébe lehet rakni. Teljesen jó kis figura, nincs ezzel gond.

combat_bel2.jpg

combat_belt1.jpg

Batman (Turbojet) – Ezüstszürke jet pack-os Batman, rakétakilövővel. Maga a figura nem nagy szám, de a turbojet nekem a régies stílusa miatt nagyon tetszik.

batmanturbojet-series1-front.jpg

batmanturbojet1-s1.jpg

Penguin – A jó öreg Pingvin bátyó itt most egészen jól sikerült. Végre nem a 70-es évekbeli Pingvin külsőn alapuló Super Powers-es figurát hasznosították újra, hanem teljesen jól levették a rajzfilmes megjelenését. Van egy tök jó kabátja és egy „hipnotizáló” esernyő kilövője, ami ebben a formában teljesen illik a karakterhez.

penguin1-s1.jpg

penguin-series1-front_1.jpg

Riddler – Riddler nekem sosem volt a szívem csücske. A sorozatban sem volt az, de szerencsére nem is tűnt fel túl sokszor. A belőle készült figura viszont jól hozza a sorozatbeli külsőt (de szerintem ez így is gyengébb, mint a Pingvin), ám itt a kiegészítő tekintetében szerintem túlzásba estek. A sétapálca oké, de a kérdőjel alakú rakétakilövő nekem nem jön be.

riddler-series1-front.jpg

riddler1-s1.jpg

Robin – A figuráról nem lehet elmondani semmi negatívat. Minden millimétere a klasszikus Robin külsőt idézi és ez teljesen jól is van így. Kiegészítőnek egy sárga siklórepülőt kapott, ami azért kicsit szokatlan egy basic figuránál, de ez is rendben van. A glideren persze bombák és egyéb kiegészítők is láthatóak.

robin-series1-front.jpg

robin_glider1.JPG

Two Face – Ez a Kétarc egy igazi klasszikus. Én eléggé bírom ezt a megjelenését a karakternek, úgyhogy erre a figurára semmi panaszom sincs. A kiegészítő viszont nem tetszik. Egy kilövőt kapott, amelyen ha a kereket a FIRE szóra állítod, akkor kilövi a kerek gránátot. Nekem kicsit túl nagy és ormótlan ez Two Face-hez.

twoface.jpg

twoface2.jpg

  1. hullám 1992 vége- 1993 eleje

Batman (Sky Dive) – Egy nem túl szép narancssárga Batman, egy ejtőernyős hátizsákkal.

batmanskydive-series2-front.jpg

skydive.JPG

Bruce Wayne- Hasonló, mint az előző széria Bruce figurája, de mégis más. Ez talán egy kicsit rosszabbul sikerült most. Ugyanúgy egy rátehető Batman páncél jár hozzá, amivel Batman-né tud alakulni.

brucewayne-series2-front.jpg

bruce2_1.jpg

bruce.jpg

Catwoman – Macskanő külső megjelenése a sorozatban is egy picit fapadosnak hatott. Ez a figuránál is így van, de ettől még persze egyáltalán nem rossz. Hozza, amit kell. Ostor jár hozzá, a kezére tehető macskakarmok és egy kis cica figura. Ő egy action move-ra képes, tehát le tud csapni az ostorral, vagy a karmokkal.

catwoman-series2-front.jpg

catwom.jpg

Joker – Joker mindig egy necces pont, mert nem egyszerű jó Joker figurát csinálni. Ez a figura végülis éppen hogy hozza azt, amit kell, bár azért egy kicsit eltér még az animated-es Joker külsőtől is. A kiegészítői érdekesek. A vigyorgó száj formájú gázálarc szerintem nagyon jó, az ormótlan spriccelős hátizsákokat viszont én annyira nem szeretem. Ennek a rendszere ugye hasnló mint a G.I.Joe Eco Warrioroknál.  

joker-series2-front.jpg

jokker.jpg

joker1-s2.jpg

Man-Bat – Tök jó, hogy ezt a karaktert is megcsinálták. Ugye ezek a „Man Bat”-ek szerepeltek a rajzfilmben is és azóta is több képregényben illetve rajzfilmben is feltűntek. Viszont ez a figura szerintem kicsit aránytalan lett. A láb túlságosan kicsi a testhez képest, ennyire a rajzfilmben nem volt eltérő szerintem. A szárnyai mozgathatóak.

man_bat.jpg

manbat.jpg

Batman (Infrared) – Egy egész pofás piros ruhás Batman. Viszont a kiegészítője neki is pocsék. Egy rácsatlakoztatható páncél szerűséget kapott, amely „bat dignal disk-eket” lő ki.

infra1.JPG

infrared.jpg

Scarecrow – Talán nem annyira félelmetes ez a Scarecrow, mint a későbbi megjelenései. Viszont szerintem abszolút egyben van….egyszerű, nem túl erősen kidolgozott figura, de még így is elég impozáns. A kiegészítő gyanánt adott kasza és a holló nagyon sokat dob rajta.

scare.jpg

scare2.JPG

Robin (ninja) – A második Robin variáns. Szerintem egy kicsit kevésbé sikerült jól, mint az első. Itt ugye ninja maszkot és ninja fegyvereket adtak hozzá. Ő is tudott action move-ot, szintén a karjával tudott lecsapni.

ninjarobin1.jpg

ninjarobin2.jpg

ninjarobin3.jpg

  1. hullám 1993 vége

Batman (Anti Freeze) – Talán ez az egyik legfeleslegesebb Batman a szériából. Fehér színű a figura és egy batárnagy denevér formájú pajzsot kapott. Ezt a karjára és a hátára is fel lehet rakni. Persze a pajzson azért rugós kilövő is található. Biztos, ami biztos.

batmananitfreeze-series3-front.jpg

antifreeze.jpg

Batman (Knight Star) – Aranyszínű Batman figura, ami egy nagy hátizsákot kapott. A hátizsák tetején és a karján kilőhető rakéták találhatóak.

knightstarbatman.jpg

batmanknightstar-front.jpg

Batman (Lightning Strike) – Villám mintás kamuflázzsal ellátott Batman, ami mellé egy olyan köpenyt adtak, ami szétnyitható és siklóernyőként is használható.

lightning3.jpg

lightning1.jpg

lightning2.jpg

Clayface – Clayface voltaképpen egy kupac agyag, szóval nehéz lenne úgy igazán elrontani. A rajzfilmes megjelenését viszont egészen jól levették. Nem egy bonyolult figura, de szerintem egészen mutatós. Egy buzogányszerű gömböt adtak hozzá, amit a karjából ki tudott lőni.

clayface-series3-front.jpg

clayface1-s3.jpg

Dick Grayson / Robin – Batman-hez hasonlóan Robinból is készült polgári változat, amit pár rápattintható alkatrésszel egykettőre Robinná lehet varázsolni.

dickgraysonrobin-series3-front.jpg

dick.jpg

dick3.jpg

Killer Croc – Krokkónak a rajzfilmben sem volt egy bonyolult megjelenése, így ezt teljesen jól sikerült figura formába önteni. Kiegészítőnek csak egy kis krokodilt kapott.

killercroc-series3-front.jpg

killercroc1-s3.jpg

Mr.Freeze – Freeze a sorozatban szerintem nagyon jól sikerült. A története, a karakterisztikája nekem nagyon bejött. Persze később a Batman and Robin elcseszte az egészet, de a rajzfilmben attól még jó volt. A figura teljesen jól hozza, amit kell, semmibe nem tudok belekötni. A kiegészítője egy víztartályos hátizsák, ami egy csővel csatlakozik egy kilövőhöz. Innen egy nagy jégcsapot lehet kilőni a vízsugár segítségével. Az ilyen kiegészítőkért nem rajongok, de hozzá illik valamennyire.

mrfreeze-series3-front.jpg

mrfreeze1-s3.jpg

Poison Ivy – Ivy-t is bírtam. Jó kis karakter és ekkoriban még nem volt zöld bőre meg ilyesmi. A figura arca viszont lehetne jobb is, a tekintete nekem túlságosan bamba. A többi rendben van. Kiegészítőnek egy kézre rakható nyílpuskát és egy nagyméretű vénusz légycsapója növényt kapott, amelynek a száját egy gombbal lehet mozgatni.

poisonivy-series3-front.jpg

poison1.jpg

Batman (Rapid Attack) – Ez a figura a Combat Belt Batman átfestett változata. Eredetileg a Mask of Phantasm sorozatba készült, de létezik belőle Animated hátlapos is.

batmanrapidattack-animated-front.jpg

Batman (Tornado Attack) – Ugyanez a tészta. A Mask of Phantasm sorozatba készült, de létezik belőle Animated hátlapos is.

batmantornado-animated-front.jpg

  1. hullám -1995 eleje

Bane – Bane-t nem bonyolították túl. Na jó ez nehéz is lett volna. Nagy, izmos, és úgy néz ki, ahogyan a rajzfilmben. Kiegészítőnek egy vasdarabot adtak mellé. Értem én, hogy nem nagyon lehetett mást, de azért talán valami kreatívabbat ki lehetett volna találni. Ez a figura is le tudott sújtani a karjával.

bane-series4-front.jpg

bane.JPG

Batman (Cyber Gear) – Páncél dababokat lehetett erősíteni erre a figurára illetve persze egy kilövője is van. Ezt is picit feleslegesnek érzem. Hasonló sem volt Batman-en a rajzfilmben (legalábbis emlékeim szerint)

cyber.jpg

cyber2.jpg

Batman (Radar Scope) – Egész tűrhető, bordó színű a figura, viszont a kiegészítője szerintem elég gáz. Egy batman jel formájú radar antennát lehet a hátára rakni, a felső részre meg egy kilövőt. Szerintem a gyerekek 99%-a ezt inkább siklórepülőnek használta nem radarnak.

radar.jpg

batmanradarscope-series4-front.jpg

Robin (Glider) – Még egy Robin és megint kapott egy glidert. Viszont ez szerintem nagyon jól sikerült. A glider szárnyai kihúzhatóak a hátizsákból. Persze ez a figura sem maradhat kilövő nélkül.

robinglider-front.jpg

glider_robin.jpg

Batman (Battle Helmet) Mail in – Ugye ez a figura csak mail in offer keretein belül volt megszerezhető, tehát a boltban nem tudtad megvenni. Végülis ez egy sima kék Batman, amihez egy olyan páncélt adtak, mint amit az infrared Batman mellé, csak más színben. 

mail_in.jpg

batmanbattlehelmet-package.jpg

Deluxe figurák – 1994

Batman (Ground Assault) – Egy nagyobbacska, guruló harci gépet adtak hozzá, ami elvileg röpdeszka, de mivel kerék van rajta ezért nem nagyon értem a dolgot.

batmangroundassault-front.jpg

groundassault.jpg

Batman (High Wire) Némi UV festéssel van ellátva ez a sima szürke Batman figura. A kiegészítője viszont eléggé elvadult. Egy nagyobb pakkot adtak hozzá, amin tapadókorong van, így oda lehet tapasztani valahová. A pakkból madzag húzható ki és le lehet csúsztatni a figurát a kötélpályán.

batmanhighwire-front.jpg

high7.jpg

Batman (Mech wing)- Ezüst Batman, rápattintható siklószárnyakkal.

batmanmechwing-front.jpg

mechwing.jpg

Batman (Power Vision) – Sima fekete Batman, aminek világít a szeme és a Batman emblémája. Ezen kívül egy nagy hátizsákja és egy kilövője is van. Nem is néz ki rosszul.

batmanpowervision-front.jpg

powervision.jpg

2 pack – 1994

Ninja Power Pack Batman and Robin – Egy újfajta színű Batman látható a pakkban, ami mellé a Knight Star Batman kiegészítőit adták. Robin-ból a korábbi Ninja Robin átfestett változata került a csomagba és a korábban már használt kiegészítőket adták mellé átfestve.

ninjapower-front.jpg

15” figura – 1994

Ultimate Batman – Egy gigantikus Batman figura. Elemmel működött és világított a szeme, illetve az emblémája is.

batmanultimate-front.jpg

 Járművek

Batcycle – Kicsit gagyi hatású, sematikus motor, amelyen egy rágyógyított, nem mozgatható Batman figura van. Turbó hangot képes kiadni.

batcycle.jpg

batcycle-front_2.jpg

BATV – Egy utcai Bat sikló, ami átalakítható egy tankszerű hadigéppé.

batv-front.jpg

batv-loose1.jpg

batv-loose3.jpg

Crime Stalker – Egy rakéta hajtású lila kis utcai sikló. Lézer hangokat tudott kiadni.

crimestalker-front.jpg

crimestalker-loose1.jpg

Hoverbat – Egy kisebb lebegő sikló, aminek a karmaival megfoghatja Batman a gonosztevőket.

hoverbat-front.jpg

hoverbat-loose1.jpg

Jokermobile – Ezt a járművet még eredetileg a TDK collection szériában akarták kiadni, de elcsúsztatták. Maga a jármű picit ízléstelen, de Jokertől nem is várunk mást. A járgány elején lévő nagy fogsort rakétaként lehet kilőni.

jokermobile-front.jpg

jokermobile-loose2.jpg

Robin Dragster – Robin utcai járgánya és azt kell, hogy mondjam, egész vagányul néz ki. A színhasználat ugyan vad, de illik Robinhoz. A jármű felépítményét meg lehet emelni és ez szerintem egy tök jó ötlet volt.

robindragster-front.jpg

robindragster-loose1.jpg

robindragster-loose2.jpg

Street Jet – Ebben a szériában is kiadták Bruce polgári autóját. Ez ugyanaz a kocsi, amit korábban már elsütöttek, csak egy kicsit módosítottak a festésén. Ugyanúgy járt hozzá egy átfestett Bruce Wayne figura, de nem ugyanaz, mint a korábbi kiadásnál.  

streetjet-front.jpg

streetjet.jpg

Hydro Bat – Batman motorcsónak, amibe bele tudod hasaltatni a figurát.

hydrobat-front.jpg

hydrobat-loose1.jpg

Ice Hammer – Batman havasi tankja, mindenféle rejtett fegyverrel. Ez akár G.I.Joe járműnek is elment volna.

icehammer-front.jpg

icehammer-loose1.jpg

Batmobile – A rajzfilmes Batmobile….én valamiért ezt a Batmobilet nagyon bírom. Az egyszerű nyújtott formája, a jellege nekem nagyon tetszik. Ez a gép is kicsit átalakítható. Egy kisebb jet-et lehet leválasztani a hátsó részéről. Nekem sajnos csak egy ilyen batmobile alakú tusfürdőm volt annó, de azt is szerettem. Évekig megvolt az a tusfürdős flaska.

batmobile-front_2.jpg

batmobile-loose1_1.jpg

Batplane – Egy kicst modernizált Batplane. Szerencsére nem használták fel a korábban már kiadott repülők egyik elemét sem. Azért ezen is van capture claw és kilövők is.

batplane-front.jpg

batplane-loose1.jpg

Bat Signal Jet – Egy elég emmitmondó sikló, amely a rakéta kilövésen kívül ki tud világítani egy Batman jelet a falra.

batsignaljet-front.jpg

batsignaljet-loose1.jpg

Aero Bat – Kisebbfajta, tömzsi siklórepülő egy kampókilövővel.

aerobat-front.jpg

aerobat-loose1.jpg

Playset

Batcave Command Center – A korábban már a Batman Returnban kiadott playset átfestett változata.

 batcavecommandcenter-front.jpg

Összességében a játékvonal egy kicsit azért gyengébbre sikerült, mint a rajzfilm, de a korábbi Batman játékvonalakhoz képest mindenképpen sokkal jobb.  De mondjuk én elfogult vagyok. A játékvonal nagyon sikeres volt és 97-től New Adventures of Batman and Robin néven futott tovább. Közben viszont készült a Batman animated sikeréből kiindulva egy egészestés Batman rajzfilm is, ami a Rém Álarca (Mask of phantasm) nevet kapta. A Mask of Phantasm-hoz külön, eltérő csomagolású, de hasonló jellegű figurákat is kiadott Kenner. Ez voltaképpen a Batman Animated játékvonal spin off-jának is tekinthető. Ezzekkel a játékokkal folytatom majd a következő részben.

Tóth B

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr7213888354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2018.05.08. 11:54:08

igen, ez volt A sorozat, és ezek voltak A batman figurák.

BatmanTAS 2018.05.08. 16:35:39

Valóban a legjobb Batman sorozat, játékokból is......!
Emlékszem Olaszországban jártunk, Velencében és betértünk egy játékboltba, ahol megannyi Animated Series-es batman volt, messze több mint amennyi az itthon játékboltokban vagy amennyit egy kisgyerek eltud képzelni. Persze mindet akartam volna.... :')) kb. 1994 lehetett és akkor már függő voltam (5 éves), az HBO-n néztem a sorozatot ! :) Kettőt választhattam, kb. 3 órát dilemmáztam és gyermekfejjel az Infrared és High-Wire volt amit végül megvettek a szüleim (kísérőnek egy Bruce Wayne polgári és batmobilt is kaphattam amik amolyan matchbox méretű autók) Az óvodában az egyik srácnak megvolt az Anti-Freeze Batman ( tudom, felesleges darab :P ) de vágytam rá nagyon, mert akkor már az amerikai Carton Networkon belefutottam a Space Ghost (űrszellem) sorozatba és nagyon tetszett a "hasonlóság" a két figura között. Az Infrared még mai napig megvan a kiegészítőivel és felnőtt fejjel most ahogy írtad is elég olcsón próbálom beszerezni a csupasz bábúkat, amiket gyerekként nem sikerült akár kiegészítő nélkül is, mert unikumoknak számítanak számomra. Köszönjük a hiánypótló és részletes összefoglalód, részemről várom nagyon a 'spin-off' és a New Batman Adventures beszámolódat a figurákról! Üdv :))

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.05.08. 17:34:56

@BatmanTAS: Szia. örülök hogy tetszenek. Minden héten egy újabb epizóddal haladok előre :)

Jó jó az anti freeze nyilván felnőtt gyűjtőként tűnik feleslegesnek, gyerekként mások voltak a szempontok :D

BatmanTAS 2018.05.08. 17:48:01

@Tota12: Igen, követtem az eddigieket is lelkesen! De titkon azért ezt a szériát vártam már nagyon! :))

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.05.09. 20:05:51

@BatmanTAS: Igen én is ezt vártam :) Még holnap jön a Mask of phantasm aztán jön a fokozatos mélyrepülés :D

Anak 2018.05.11. 20:17:59

Asszem ezt a sorozatot a mosóporos 2-es csatorna vetítette szombat és vasárnap reggeli órákban. Nem sok részt láttam belőle, de úgy emlékszem eléggé tetszett. Én viszont Joker hangjára tisztán emlékszem, hogy nem Háda János hanem Kassai Károly volt de még milyen jól.
Thalia Al Ghul-ról és az apjáról Ra's-ról készültek játékfigurák? Ők valamiért nagyon megmaradtak az emlékeimben.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.05.11. 21:45:04

@Anak: Mosóporos 2-es? Neeem elvileg HBO-n volt aztán RTL Klubon de én még mintha haloványan egy TV3-as sugárzásra is emlékeznék de lehet hogy keverem valami későbbivel.

A dvd kiadáson van Háda János hangja az 1. verzióban Kassai Károly volt igen. De Háda hangját én nagyon birom.

Később készültek figurák igen de nem ebben a sorozatban.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (39) archivum (39) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (13) epic continues (3) episode I (13) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (7) érdekesség (1407) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (708) hasbro játékok (711) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (283) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1489) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1485) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (38) játék lelőhely (12) játék reklám (30) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (361) kenner (339) kennertoys (325) kenner figurák (324) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (570) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (369) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalógus (291) lego katalogus (293) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (70) lego tmnt (1) lego történelem (251) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (3) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (2) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pokember (1) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1147) régi játékok (1121) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (671) starwarsfigures (569) starwarsjármű (94) starwarstoys (656) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (670) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (514) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (559) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (38) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) titanium (1) tmnt (16) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1175) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (296) vintage (867) vintagejátékok (988) vintagestarwars (165) vintagestarwarstoys (165) vintagetoys (977) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (148) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (4) wwf figurák (8) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása