Vintage G.I.Joe - Az európai exkluzív rakétakilövős változatok

Gyakran szoktam emlegetni a G.I.Joe-val kapcsolatos videóimban és a cikkekben, hogy európai változat így, EU exkluzív úgy…. és valóban ezzel a kellemes és ismert területtel mindig szívesen foglalkozom.

90catalog.jpg

A vintage G.I.Joe történelmében szinte minden figurából illetve járműből létezik európai változat, ám ezeken belül is kiemelkednek azok, amelyek valamilyen formában különlegesek és csak az európai piacon voltak elérhetőek. Ezek az EU exkluzív figurák, amelyeket valamilyen oknál fogva a Hasbro csak Európában értékesített.  Ezek is többfélék lehetnek…..

Vannak azok a figurák, amelyenek a festése nagyon eltér és egy bizonyos színkombinációban csak Európában voltak elérhetőek. Ilyenek például az EU Mutt vagy Spirit figurák.

dsc04323.jpg

Aztán vannak az olyanok, amelynél a figura is eltérhet picit, de leginkább az a különbség, hogy Európában nem sub team pecsétes csomagolásban adták ki őket, ilyenek pl. a Battle force figurák, vagy az SM Low light, amiről már volt szó korábban (ITT OLVASHATOD).

A harmadik csoport esetében, Európában olyan figurákat is kiadtak egy bizonyos sub teamben, amelyeket Amerikában nem. Ilyen például a Tiger Force Tunnel Rat vagy Psyche Out.

tftunnelrat.jpg

És van a negyedik csoport….amiről ma szó lesz....

Az 1990-91-es széria számos remek figurát tartalmazott. Ezeket nagyon széles körben forgalmazták, például hazánkban is igen nagy számban fordultak elő. A szériából viszont kiemelkedik 15 olyan figura, amelyet Európában ún. spring loaded rocket launcherrel forgalmaztak. Ezek a kiadások több dologban is eltértek az amerikai változattól. Egyrészt majdnem mind a 15 kapott egy rugós rakétakilövőt, jellemzően olyat, amelyet más figurákhoz is felhasználtak. Másrészt egyéb felszereléseikben is variáltak, tehát nem azokat, vagy részben nem azokat a cuccokat kapták, mint amerikai társaik. Harmadrészt pedig a megváltozott felszerelések miatt, némely esetben a kartonon látható karaktergrafikát is meg kellett változtatni, emiatt a 15 eu exkluzív figura egy része más küllemű csomagolással rendelkezik, mint a forrás figurák. Korábban már sokszor, sok helyen volt szó ezekről a figurákról, de talán ilyen mélységben ezeddig még nem. Mindenesetre a G.I.Joe gyűjtők körében ezek a változatok általánosan ismertek és sokszor kedveltek is.

zcc6upc.jpg

Azt nem tudom pontosan, hogy miért tartották jó ötletnek az ilyen variálást. Az biztos, hogy nem a spórolás motiválta őket, hiszen néhány esetben így nagyobb vagy több kiegészítőt kaptak a figurák illetve némely figuránál a launcher például színben egyedi volt….tehát plusz kiadást jelentett a legyártása. Az viszont biztos, hogy ugyan a figurák EU exkluzívok voltak (de gyakran UK exkluzívként is emlegetik őket), így csak Európában lehetett őket megvenni, de Európában sem kizárólag csak ezek a változatok kerültek értékesítésre. Némely figuránál az eredeti, amerikai verzió sokkal gyakrabban fordult elő, még itthon is, mint az európai exkluzív. Ezen figurák egy részét Magyarországon is nagy számban meg lehetett vásárolni, de itthon is többféle változat pörgött, úgyhogy itthon az egyes karakterekből előfordult ilyen is olyan is. Van viszont egy pár, ami mindenhol elég ritkának számít.

7hbsmjk.jpg

A változtatásokkal a figurák többségénél igazából nem nyertünk semmit. Egy két esetben az Európai változatú kiegészítő is oké, de a többségüknél én úgy gondolom, hogy az amerikai variánsok jobbak. Az Európában terjesztett inserteken és kihajtogatható katalógusokban természetesen ezek a figurák launcherrel szerepelnek.

7hitnxc.jpg

A Missile Launcher szériás EU exkluzív sorozat eléggé keresett a gyűjtők körében. Némely figuránál az ár kb. azonos, mint az amerikai társának, ám többségükben ritkábbak és többet is érnek. Viszont mivel maguk a figurák nem igazán térnek el és a kiegészítők is javarészt megtalálhatóak más figuráknál, ezért lehetőség van az „összelegózásukra” is. Az összelegózható variánsok nem szoktak sokkal többet érni, mint az amerikai társaik, kivéve persze ha bontatlanok.

És akkor most nézzük a 15 figurát részletesebben.

Rock Viper – Rock Viper érdekes kiegészítőket kapott. Sajnos az egészen kiváló hegymászós hátizsákja és a bazinagy fegyvere helyett ebben a kiadásban a Snake Eyes v4 kilövőjét és fegyverét kapta. De nem az eredeti kék/narancssárga, hanem bordó /uv zöld színben kapta meg ezeket a kiegészítőket. Ez nem igazán minőségi váltás, sajnos ezek sokkal kevésbé illenek a karakterhez, mint az eredeti fegyverek.  Ezzel lehetett itthon is találkozni párszor, bár nem túl gyakori. A hátlap grafikán nem változtattak, pedig a képen látható fegyverek nem  is voltak benne ebben a csomagban.

il_570xn_1311236685_3uhy.jpg

amerikai bontatlan Rock Viper

rock.jpg

EU exkluzív bontatlan Rock Viper

rockviper.jpg

amerikai

90rockviper01.jpg

EU

Night Creeper  - Eredetileg két kard, egy hátizsák és egy nyílpuska a tartozéka a figurának. A két kard és a hozzá való bordó hátizsák helyett itt a Mercer v2 kilövőjét és hátizsákját adták a figurához, de bordó változatban. Az uv sárga lövedék helyett pedig ezüstöt adtak. Ez szintén egy elég rossz váltás volt, az eredeti kiegészítők sokkal jobban passzolnak egy ninja karakterhez. Ez a darab kicsit ritkább, nem sokszor lehet találkozni vele. A hátlap dizájnon csak annyit változtattak, hogy lemontírozták róla a kardot és a hátizsákot.

n2_1.jpg

amerikai

90nightcreeper02.jpg

EU

n1_1.jpg

90nightcreeper01.jpg

Laser Viper – Nála nem eröltették meg magukat. Minden maradt az eredetiben, a figura, a kiegészítők és a hátlap dizájn is, de az európai pakkokba még bekerült a Sci Fi v2 rocket launchere változatlan formában. Nem túl gyakori, de nagyon könnyen összeállítható variáns. A hozzáadott cucc semmit nem dobott az eleve jó figurán. Teljesen felesleges a kilövő, mert abszolút nem illik a karakterhez. Ugyanilyen hátlappal megvásárolható volt a launcher nélküli alapváltozat is.

l.jpg

USA

las.jpg

EU

lasf.jpg

90laserviper01.jpg

Range Viper – Az alapvetően remek Range viper felszereléseket alaposan megvariálták. Ugye hozzá egy hátizsákot, egy kést, egy dobtáras fegyvert, és egy sima bazookát adtak. Nos, az európai változatban maradt a hátizsák, de a többit lecserélték. Ezek helyett Red Star kalasnyikov fegyverét és rugós rakétakilövőjét kapta, viszont a lövedék színe nála arany nem pedig piros. A hátlap grafikát is át kellett maszírozniuk és így sokkal kevésbé lett az mutatós. A változtatások itt is inkább elvettek, mint adtak, bár az előző kettőhöz képest ez meg egy egészen jó verzió. Nem túl gyakori kiadás, mert Európán belül is sokkal elterjedtebb volt a sima, alap kiadású változat, viszont azért egész könnyen összerakható, kivéve persze az egyedi lövedéket.

ra.jpg

Usa

gi-joe-1990-1992-cobra-range-viper-action.jpg

EU

rangeviper_1.jpg

90rangeviper01.jpg

Desert Scorpion – Az eredeti verzióhoz járt egy kézifegyver, egy óriás skorpió, egy állvánnyal ellátott hátizsák és az arra szerelhető rakéta. A hátizsákot és a rakétát Európában elhagyták, ezek helyett a Mercer v2 kilövőjét és hátizsákját adták a figurához változatlan formában. Nemrég döbbentem rá, hogy ez én Desert Scorpionom is ez a változat. A hátlap grafikát viszont át kellett alakítani, de ez egészen jól sikerült, nem lett kevésbé mutatós a változásoktól, sőt nekem még egy kicsit talán jobban is tetszik. Ez egy gyakoribb variáns és viszonylag könnyű  is összeállítani.

81194.jpg

d2.jpg

d3.jpg

d1.jpg

Saw Viper – Eredetileg Saw Viper-hez egy gigantikus méretű gépfegyvert, állványt, hátizsákot és hevedert csomagoltak. Ezeket az európai változatban mind elhagyták és helyettük Incinerators lángszóróját és gumis katapultját adták hozzá. Semmilyen formában nem illenek a figurához ezek a kiegészítők. Teljesen felesleges, rossz változtatás volt. Mivel az Incinerators cuccok változatlan formában kerültek a Saw mellé ezért ezt elég könnyű összeállítani, bár eléggé feleslegesnek tűnik. Bontatlan formában azért ritka, nem ez volt az elterjedt változat a Saw Viper-ből. A hátlap grafikát alaposan meg kellett erőszakolni és az eredmény szerintem elég csúnyácska lett az eredetihez képest.

s2_1.jpg

s1_1.jpg

s3.jpg

90sawviper01.jpg

Metal Head – Talán őt gyalázták meg a leginkább. Eredetileg Metal Head úgy nézett ki, mint egy két lábon járó rakétasiló. Dupla rakéta kilövőt lehetett feltenni mindkét lábára és a hátizsákjára is. Ezen kívül volt egy pisztolya, sisakja és persze egy csomó drót. Kétségtelenül remek figura volt és az Iron Grenadier sub team-en belül adták ki. Nos az EU Exkluzív változatnál az összes felszerelését elhagyták és helyettük a Cobra Commander v4 letámasztható sárkányrepülő kilövőjét illetve az aranyszínű géppisztolyát adták. A fegyvert eredeti színében tartották meg, ám a kilövőt arany színben tették a csomagba a korábbi kék helyett. A váltás szerintem katasztrofális. Abszolút nem illenek ezek a kiegészítők a figurához, ráadásul a figura testén nem változtattak, így a lábakon található pöckök, amire eredetileg a rakétakilövőket kell feltenni, ennél a verziónál teljesen funkció nélkül maradtak. Szerencsére ez nem túl gyakori változat, nagyon ritkán lehet belefutni. A hátlap dizájnt viszont nem alakították át amitől hát meglehetősen hülye hatást kel szegénykém, hiszen nem azt kapod a csomagban, ami a képen látható. Viszont természetesen itt sub team pecsét nélkül került forgalomba és nem a kékes színű hátteret használták a hátlap grafikán. ( Én mintha láttam volna már olyan változatot is belőle, aminél a felszerelés eredeti volt, de ugyanez a pirosas hátlap dizájn lett volna. Mindenesetre erre képet most nem találtam)

m1.jpg

s-l1600_32.jpg

m2.jpg

90metalhead01.jpg

Undertow – Undertow egy nagyon vagány Cobra búvár, aki mellé egy csomó alkatrészt adtak eredetileg. Volt hozzá szigony, egy kis siklójármű, rakéta, békatalpak, arcmaszk és egy barracuda is. Az európai csak annyiban tér el ettől, hogy még ezek mellé is adtak egy bordó Snake Eyes v4 kilövős hátizsákot a belevaló lövedékkel együtt. A hátizsák színe megegyezik azzal, amit az EU Rock Viper mellé adtak, de a lövedék színe sötétzöld. A hátlap grafika változatlan volt, viszont nem Iron Grenadier sub team pecséttel adták ki és nem a kékes háttérrel, hanem a sima pirosas háttérrel van ellátva a hátlap grafika. Ilyen hátlapos változatban létezik kilövő nélküli európai kiadás is. Nem nagyon találkoztam még ezzel a variánsal, bár annyira azért nem ritka. Szerintem semmi értelme nem volt a plusz kilövőnek az ő esetében, de legalább nem rontotta le lényegesen az egészen jó összképet.

u1.jpg

under.jpg

u2.jpg

90undertow01.jpg

Captain Grid Iron – Meglehetősen különleges kiegészítői voltak eredetileg ennek a figurának. A sisak mellett, 2 blocking pad, hátizsák, egy rakétás puska, pisztoly és tojáslabda alakú gránátok is jártak hozzá. Ezek közül az európai változatnál csak a sisak, a visor, a hátizsák és a blocking pad-ok maradtak. A többi helyett egy Sci Fi v2 rocket launchert adtak mellé változatlan színben. A hátlap grafikát is átalakították, mégpedig elég jelentősen, de szerintem ez jóval gyengébb lett. Ez egy elég ritka variáns, tudtommal az alap verzió sokkal gyakrabban fordult elő nálunk is.

g1.jpg

Érdekes módon ez egy másik európai változat, de itt az eredeti felszerelések voltak hozzá

grid.jpg

EU exkluzív hátlap

g2.jpg

90captgridiron01.jpg

Bullhorn – Eredetileg is egy rakás kiegészítőt adtak hozzá. Maszkot, megafont, táskát és egy összeszerelhető puskát. Ezeket megtartották az EU változatban is, de még ezt megtoldották egy átfestett Snow Serpent v2 launcherrel. Lila helyett ezt bordó színben adták, a lövedék pedig fehér helyett UV zöld lett. Nem dobott túl sokat a figura alapvető megjelenésén, de szerencsére el se vett belőle. A hátlap grafikát viszont átalakították, mondjuk úgy hogy tűrhető módon. Nem túl gyakori változat és tudtommal az alap variáns sokkal gyakoribb volt nálunk is.

bul.jpg

Az elterjedtebb európai bontatlan Bullhorn

hasbro-vintage-gi-joe-uk-bullhorn_1_b14c8b91034fdfabfca50978468a8651.jpg

A kilövős EU Bullhorn

buli.jpg

bulli.jpg

Pathfinder – Imádom ezt a figurát, az egyik kedvencem. És az egyik dolog, ami miatt imádom az az összetett felszerelése. Egy hátizsákot, két hevedert, két a nadrágjára tűzhető gépágyút és egy fűkaszát kapott eredetileg. Ezek a felszerelések összeköttetésben vannak egymással és egy rendszert alkotnak. Nos az európai változatnál ez nem így van. Mindent elhagytak a fűkaszán kívül és helyettük egy Sci Fi v2 rocket launchert adtak hozzá változatlan színben. Ezt határozottan rossz cserének tartom, főleg úgy, hogy a hátlapgrafikán nem változtattak semmit, tehát ott látszódtak a gépágyúk is. Ez sem egy túl gyakori változat mondjuk. Ugyanilyen hátlappal természetesen a rendes kiegészítőkkel is megszerezhető volt.

pat.jpg

Pathfinderből is többféle hátlapos létezik

pathfinder.jpg

Az EU kilövős változat

patt.jpg

90pthfinder01.jpg

Low Light – Ez a sugó is alaposan fel volt öltöztetve. Sisakot, éjjellátót, puskát, kést és hátizsákot adtak mellé. Elvileg minden felszerelése maradt, egyedül csak a késben nem vagyok biztos, de még ezek mellé Európában egy Red Star launchert is kapott, mégpedig változatlanul. A hátlap grafikában sem történt változtatás. Ez egy gyakoribb variáns és igazából nem oszt nem szoroz, hogy kapott egy launchert. Könnyen össze is állítható.

low1.jpg

90lowlight01.jpg

low2.jpg

General Hawk – Talán a legérdekesebb európai változat és ez nekem is megvolt / van úgyhogy személyesen is érintett vagyok a kérdésben. A General Hawk figura eredetileg egy repülős hátizsákot, sisakot, puskát és a gépre feltehető rakétákat kapott. Ez annyiban változott az európai kiadásnál, hogy a rakétákat kispórolták (így a gépen a felfüggesztések csak ott állnak a vakvilágba) és a puska helyett a Crimson Guard Immortal fegyvereit és rakétáit kapta meg. Mai szemmel totál érthetetlen a csere, de teljesen rossznak azért nem nevezhető. A fegyverek elmennek Hawk-hoz is, egyedül a rakéták hiánya a bántó. A hátlapgrafikán csak annyit változtattak, hogy lemontírozták a kis rakétákat, de a fegyvert nem, így nekem már gyerekként is furcsa volt, hogy a képen miért van más puskája. Egészen gyakori és könnyen előállítható variáns. És legalább nem valami ormótlan UV színű rakétakilövőt adtak mellé.

gen1.jpg

90generalhawk01.jpg

gen.jpg

gen3.jpg

Dusty &Sandstorm – Az a helyzet, hogy ez a figura kivételesen mindkét változatban remek. Eredetileg egy barna hátizsákot, barna puskát, pisztolyt és egy kojotot adtak mellé a csomagban. Az európai változatban a kojot kivételével minden ment a levesbe és megkapta Red Star kilövőjét és AK-47-esét változatlan formában. Az a szerencse, hogy a kojot maradt és a többi felszerelés sem üt el a figurától jelentősen, így még ez az egyik legnormálisabb ilyen változat. Egyébként ez tán az egyik leggyakoribb is és nagyon könnyen összeállítható. A hátlap grafikát viszont megváltoztatták és ez egy kissé gyengébb is mint az eredeti.

dus1.jpeg

90dusty01.jpg

dus2.jpg

Ambush - Eredetileg is egy rakás kiegészítőt adtak hozzá. Hátizsákot, puskát, pisztolyt, sátor alkatrészeket és egy álcaponyvát. A sátor alkatrészeket és a pisztolyt kivették, a sisakot és a puskát megtartották. Az alkatrészek pótlására egy átfestett Snow Serpent v2 hátizsákot kapott, a rácsatlakoztatható rocket launcherrel. Ez az eredeti lila szín helyett itt világosbarna és a lövedéke piros. Maga a figura is eltér a festésében az eredeti Ambushtól, elvileg más a mintázat a testén. Ez is kifejezetten egy rossz váltás volt szerintem. A hátizsák ( főleg hogy itt így tök üres a Snow Serpent deszka helye) abszolút nem illik a figurához és a launcher sem igazán. A hátlap grafikát is megváltoztatták és szerintem ez is gyengébben sikerült. Ez egy elég ritka változat, nem szokott túl gyakran felbukkanni. Még képet is nehéz róla találni.

ambush.jpg

1_1ab4329d9005068ee2d75966c459cd4d.jpg

amb.jpg

90ambush01.jpg

Az európai G.I.Joe variánsok a G.I.Joe ARAH éra színfoltjai és az ilyen darabok általában minden Joe kedvelő gyűjteményének ékkövei….még akkor is ha esetleg egy gyakoribb változatról van szó.

TB

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr9913902444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.05.09. 20:17:21

Na, innen megvolt pár. Minőségben majdnem hozták a 100 ft-os kínai piacos akciófigurák szintjét.
Így jóbarátom inkább kifúrta az oldalukat és még két kezet kaptak Goro módra, mert akkoriban dívott a Mortal Kombat játék kis hazánkban.

Mindeközben a Skála áruházban olyan marvel figurákat vettem GI Joe árban, amely mindent messze lemosott.
Pl. cápa pókember
cdn.shopify.com/s/files/1/0758/8457/products/017_73e10a0a-f6b1-4587-b767-edffd7c06cea_large.JPG?v=1449518734
vámpír pókember
i.pinimg.com/originals/52/40/f4/5240f458f9e9049879787be59bf92bd7.jpg

Az meg, hogy olaszországban miket vettem, hagyjuk. Az volt az etalon. Pl:
i.ebayimg.com/images/g/u4AAAOSw4CFYoie1/s-l300.jpg

Pár éve adtam túl ezeken bagóért, máig sajnálom.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.05.09. 20:58:04

@HUN_Sector: Hát kinek mi :) Nekem a nagyon elfajzott pókemberek nem jönnek be, pedig nagy kedvelője vagyok a Pókember cuccoknak is.

Azt azért tegyük hozzá .... csak a kinai piacos hasonlatodra :) ...hogy a Toybiz Marvel figurák műanyag minősége, sculpt kidolgozottsága, festése a G.I. Joe alatt van szinvonalban de valóban van olyan terület amiben azok is jók

Anak 2018.05.10. 06:19:33

Ohohó, akkor most már tudom, hogy nekem az Undertow figurából a rakétakilövős változat van meg, és azt is hogy nem egy nagy was ist das dolog ez.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.05.10. 07:36:59

@Anak: nana hát pont hogy de :) Ezekből kevesebb létezik jóval mint az alapverzióból és az Undertow pont ritkább darab ilyen kilövősből. Én még sosem találkoztam sem élőben vele sem eladó példányt nem láttam még belőle. Úgyhogy a jelen helyzetben szerintem elég sokat érne

Anak 2018.05.10. 19:09:25

@Tota12: Nem is gondoltam, hogy egy ilyen kincsem van. Szegény ott van besuvasztva az egyik szekrényfiókba a többivel együtt. Na nem mintha valaha is el szeretném adni. Túl szentimentális vagyok az ilyenhez. A pénz úgyis hamar elfogyna, de ha előszedek egy két retrócuccot jól megrohannak a kedves emlékek és az pénzre nem váltható. Persze a nem olyan kedves gondolatok is, miszerint rég nem vagyok már 8-10 éves kiskölök.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.05.10. 19:54:51

@Anak: Persze hát ne is add el. Ha kötődik hozzá az ember akkor nem is szabad :)

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (39) archivum (39) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (13) epic continues (3) episode I (13) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (7) érdekesség (1407) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (708) hasbro játékok (711) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (283) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1489) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1485) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (38) játék lelőhely (12) játék reklám (30) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (361) kenner (339) kennertoys (325) kenner figurák (324) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (570) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (369) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (293) lego katalógus (291) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (70) lego tmnt (1) lego történelem (251) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (3) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (2) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pókember (4) pokember (1) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1147) régi játékok (1121) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (671) starwarsfigures (569) starwarsjármű (94) starwarstoys (656) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (670) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (514) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (559) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (38) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) titanium (1) tmnt (16) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1175) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (296) vintage (867) vintagejátékok (988) vintagestarwars (165) vintagestarwarstoys (165) vintagetoys (977) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (148) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (4) wwf figurák (8) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása