A Lego Space története 2.rész - A Futuron, a Blacktron és a Space Police

Az előző részben 1987-ben hagytuk abba a történetet és most ugyaninnen fogom folytatni. 

Az ELSŐ RÉSZT ITT OLVASHATOD

space-1987.jpg

Ebben az évben a Lego némiképpen megreformálta a Space témakört az úgynevezett frakciók bevezetésével. Ilyen frakciókat korábban már sikerrel alkalmaztak a Castle témakörben is, de itt először egy picit más utat követtek, mint a lovagoknál. Ugyan szétválasztottak két új altémát, ám egyelőre masszívabb háttértörténetet nem kreáltak hozzájuk, noha az világos volt, hogy a két csapat rivalizál egymással. A két leválasztott altéma a Futuron és a Blacktron nevet kapta.

A Futuron továbbvitte a classic Space örökségét, jellegét és színeit. Maradtak a többségében fehér kockák, a kék, sokszor kupolaszerű üveg elemek és a többnyire békés megjelenés, noha már megjelentek a lézerfegyvereknek tűnő részek is a járműveken. A Futuron űrhajósai maradtak békés, polgári felfedezők és a jelképüknek is megmaradt a Classic Space logó. A Futuron altéma új minifigurákat kapott, de a színeik hasonlóak voltak a klasszikus space minifigurákhoz (kék, piros, sárga, fekete). Az alapvető újítás a klasszikus figurákhoz képest az volt, hogy a testükön a festés egy átlós vonallal ketté lett osztva és az egyik rész fehér, míg a másik az adott figura színéhez igazodik. A színes részben mindig megtalálható a Futuron/Space logó is. A figurák új típusú sisakot kaptak, amelyen egy lehajtható vizor található és ez szintén kékes színű. Alapvetően a Futuron vitte tovább a Classic space-nél már sikerrel alkalmazott Light &sound feature-t is, bár később ezt más altémáknál, például a Space Police-nál is alkalmazták. A Futuron téma központi készlete a 6990 Monorail Transport System volt, ami gyakorlatilag az űrhajósaink holdbázisa. Eköré szerveződik az egész téma és a többi jármű kiegészíti ezt. A Futuron készletek többsége kisebb, 90 elem alatti jármű, amelyek főleg felszíni használatúak. Bár a csapatnak Futuron volt a neve és a katalógusokban ez látszott is, de a csapat megnevezése nem szerepelt a játékok dobozán, csak a szokásos Legoland felirat. A Futuron 1987-től 1990-ig ment és összesen 19 ilyen szettet adtak ki. 1990 után az M-Tron sorozat vitte tovább a Futuron örökségét.  

m88ussp.png

6feb157cb879c1ed8cec11d4ec69cec8.jpg

A Blactron altéma viszont gyökeresen új megjelenést hozott a Space életébe. Többségében fekete elemekből építkezik, amelyet nagyméretű, sárga üveges elemek díszítenek. A járgányok kevésbé tűnnek békésnek és a Futuronokhoz képest vadabbak, robosztusabbak. Ezeken a járműveken is látszik fegyverzet természetesen. A Blacktron csapat emblémája egy sárga, kisebb háromszögekből összeálló nagyobb háromszög (ami szerintem nagyon jól néz ki). Ez az altéma is új típusú minifigurát kapott, noha csak összesen egy félét. A feketére festett figura katonai pilótákéhoz hasonló, szkafander szerű ruhában van, amelyhez egy fekete sisak és egy fekete vizor társul. A mellkason itt csak szkafander festés látszik, a logó sajnos nem, így a Blacktron logó csak a járműveken tűnt fel. Központi készletük a Renegade űrhajó volt, amelynek moduláris felépítése sok későbbi készletben visszaköszönt. Természetesen nekik is van egy nagy felszíni bázisuk a 6987 Message Intercept Base, amely köré felépíthető egy egész kis Blacktron birodalom. A Blactron hivatalosan 87-88-ban ment, de 89-ben lettek csak „hivatalosan” megnevezve „rosszfiúknak”, amikor a megjelenő új altémát a Space Police-t úgy definiálták, hogy a Space Police csapata védi meg a Futuron békés űrhajósait a Blacktron gonosz bűnözőitől. Ennek megerősítéseként a Blacktron figurákat felhasználták a Space Police készleteknél is, mint bűnözőket vagy foglyokat. A Blacktron megnevezés főleg csak a katalógusokban szerepelt, a dobozok nagy részére nem írták ki a csapat nevét. Bár a Blacktron-nak 1988-ban vége volt azért még 89-ben is kiadtak egy kisebb Blacktron készletet, ami egyfajta átmenetként értelmezhető. Az altéma folytatása a Blacktron II volt, másnéven a Blactron Future Generation, amely 1991-ben startolt el. Ez a megújított téma hasonló színsémával rendelkezett, de megint megváltoztatták a minifigurákat és a készletek jellege is eltér némiképpen.

1988_catalog_uk_blacktron-base_1.jpg

sp001.jpg

sp001.png

bdf765d5028c040f056bb18f928a2e92.png

A harmadik, valamivel későbbi altéma a Space Police nevet kapta és ez 1989-ben startolt el. Ezt a csapatot a Blacktron pozitív ellenpontjaként hozta létre a Lego, ők voltak a csillagközi rendfenntartók, a Blacktron űrcsibészeivel szemben. Rövid életű téma volt és csak pár ilyen készletet adtak ki, de később azért még kétszer is visszanyúltak a Space Police megnevezéshez. Azokat Space Police II illetve III néven szokták emlegetni. Alapvetően a színséma itt sötétkék, amit jól kiegészítenek a mélyvörös üveges elemek. Gyönyörű szettek szó mi szó. Bizonyos szinten ez az altéma is moduláris volt, a Blacktron-hoz hasonlóan. Természetesen ez a csapat is kapott saját figurát, amelyet Space Police Officer-nek hívnak. Ez a figura némiképp hasonlít a Futuron figuráihoz, ám a teste, a sisakja és a lábai nem egy színűek. A csapatnak kifejezett logója nem volt, csak egy Space Police feliratot vittek fel a dobozokra illetve szinte minden készletben voltak police feliratú kockák.

1990_catalog_spi.jpg

sp036.jpg

1987-ben 4 normál és egy kifejezetten nagy Futuron készlet illetve 3 normál méretű Blacktron készlet került kiadásra. Az altémák fogadtatása meglehetősen jó volt. Ekkor egy újabb fellendülés indult meg a Lego életében és ez egészen a kilencvenes évek közepéig kitartott. A fellendülésben nagy szerepe volt a rendkívül sikeres Space készleteknek.

img004_1.jpg

A 6884 Aero Module egy igazán klasszikus Futuron készlet. Igaziból a jellegében nem tér el erősen a korábbi sima space készletektől. Ez egy kék, ívelt kabintetővel ellátott űrhajó, ami 113 elemből és 2 minifigurából áll. A repcsi mellett egy kisebb felszíni jármű is tartozik hozzá. Az egyik figura egy kék színű asztronauta a másik egy robot.

6884-1.jpg

6884_1.jpg

6884.jpg

A 6893 Orion II Hyperspace egy 163 elemből álló, nyitott tetejű űrsikló. Ehhez is járt egy kisebb felszíni robotjárgány és egy kék illetve egy sárga asztronauta figura.

6893-1.jpg

6893.jpg

A 6932 Stardefender 200 szintén egy űrhajó. Szép nagy kék kabintetővel bír illetve oldalt 1-1 nagy plazmahajtómű látható. Ez már egy picit nagyobb…251 darabos készlet, amihez itt is 2 minifigurát adtak. A 200-as feliratú kabintető egyedi elem volt, csak ebben a készletben használták.

6932-1.jpg

6932-1_used_000.JPG

A 6953 Cosmic Laser Launcher egy űrállomás, mégpedig a pofásabb fajtából. Egy szürke alapra épül fel a kisebb fehér épület, amelyet körülölelnek a kék színű üveg elemek. Nagyon impozáns. Ezen kívül egy felszíni jármű és egy kisebb űrrakéta egészíti ki a bázist. 208 elemből áll és 3 minifigurát mellékeltek hozzá. Ez a készlet is számos olyan elemet tartalmaz, amelyet csak korlátozottan használtak fel máshol.

6953-1.jpg

6953.jpg

A 6990 Monorail Transport System vitán felül az egyik (ha nem az abszolút) csúcspontja ennek az időszaknak. A legnagyobb Futuron készlet a maga 731 elemével és az altéma központi szettje. A Futuron asztronauták bázisáról van szó, amely két részből áll és egy elektromos vasúti pálya köti össze egy szép nagy ellipszis pályán. Ezen kívül egy kisebb szállítóűrhajó és természetesen egy vonatszerelvény tartozik a készlethez. Egészen páratlan darab….a monorail sínmegoldás tudtommal itt debütált és később is csak két további készletben használták fel. De ezen kívül is egy csomó egyedi és ritka alkatrészt tartalmaz a doboz. A szerelvény elektromos hajtással közlekedik a pályán és egészen gyorsan is képes haladni rajta. Egy konténert is szállít, ami kinyitható és levehető. Tényleg egészen páratlan ez a készlet és a fizikai kiterjedése se semmi. Szerintem ma is van párezer Lego gyűjtő, akinek bőven rajta van a bakancslistáján, vagy legalábbis a kedvenc készletei között tartja számon a Monorail Transport Systemet. 5 figurát is adtak hozzá, amiből 2 kék 3 pedig sárga asztronauta. Szerintem mondanom sem kell, hogy egy viszonylag drága és keresett készlet…. bontatlanul minimum 1500 dollárt ér egy ilyen.

6990-1.jpg

6990-1_used_000.JPG

6990-1.png

6990.jpg

A 6894 Invader egy piszok jó kis űrrepülő. A hosszúkás kígyószerű alakja és a szép Blacktron logós elemek miatt nagyon jó érzés ránézni. Igazi vagány készlet…. 164 elemből áll és 1 Blacktron asztronautát illetve 1 robot minifigurát adtak mellé. Persze ez is moduláris felépítésű és a részei kombinálhatóak a többi Blacktron készlettel. Számos egyedi alkatrésszel rendelkezik például a Blacktron logós corner wall elemmel, amelyet csak ebben a készletben használtak fel. 

6894-1.jpg

6894.jpg

6894_invader.jpg

A 6941 Battrax egy négykerekű, felszíni holdjárgány, ami 284 elemből áll és 1 minifigurát adtak hozzá. Természetesen itt is a készlet egyes részei kombinálhatóak az Alienator, a Renegade vagy az Invader készletekkel. Ez is nagyon tetszik, tök vagány az egész és az elején látható Blacktron logós elem is nagyon jól néz ki.

6941-1.jpg

6941.jpg

A 6954 Renegade a Blacktron téma csúcs űrhajója. 313 elemből áll és 2 minifigurát adtak hozzá. Ez a gép is több modulból áll többek között egy konténer rész és két kisebb űrjárgány is leválasztható róla, de ezen kívül egy kisebb felszíni űrjáró is járt hozzá. Persze ez a készlet is egy csomó relatíve egyedi elemet tartalmazott például a sárga csíkos fekete kettes téglát csak ebben és a Battrax-ban használták fel. A készlet érdekessége, hogy ki tudja miért, de az európai Lego katalógusba nem szerepelt, pedig tudtommal nem volt USA exkluzív.

 

6954-1.jpg

6954.jpg

6954_1.jpg

Az óriási siker után természetesen 1988-ban is folytatták mindkét altémát. A Futuron vonalban 4 kisebb, 3 normál méretű készletet, 1 accessory packot és 1 többes pakkot adtak ki, bár ez utóbbi igazából csak félig Futuron. Blacktronból pedig 1 kisebb és 1 nagyobb készlet látott napvilágot.

11_15.jpg

A 1530 Space Value Pack gyakorlatilag egy egyet fizet, kettőt kap csomag volt, amelyben a 6848-as készlet mellé a 6808-ast adták ajándékba. Igazából itt ugye egy Futuron készlet mellé adtak egy kisebb classic készletet.

1530-2.jpg

A 6703 Minifig Pack egy szokásos kis figurás csomag volt, amely 6 minifigurát tartalmazott. 2 fekete Blacktron figurát és 1-1 piros, kék, sárga illetve fekete Futuron asztronautát. Ezen kívül a figurákhoz kamerát, walkie talkie-t és fémkeresőt is adtak. 

6703-1.jpg

A 6770 Lunar Transporter Patroller egy felszíni, vontatmányos űrjáró, amely egyes korábbi classic Space készletekhez hasonlóan Light &Sound funkciókat kapott. 117 alkatrészből áll és 1 minifigurát adtak hozzá illetve természetesen világít rajta egy led, no meg hangot ad ki. Ez volt az egyetlen Futuron szett a 6990-es nagy készleten kívül, ami elektromos funkciót kapott.

6770-1.jpg

6770_1.JPG

6770.JPG

A 6828 Twin winged Spoiler egy 57 darabos kis űrsikló volt, amelyhez egy kék asztronautát adtak. A szárnyak lehajthatóak voltak és akkor egyfajta lépegetőként is használható volt.

6828-1.jpg

6828.JPG

A 6830 Space Patroller egy már-már szokásos, kisebb űrhajó, ami félig nyitott pilótafülkével rendelkezik. 51 elemből áll és 1 minifigurát adtak hozzá.

6830-1.jpg

6830.jpg

A 6848 Strategic Pursuer egy 54 darabos robotszerű, „mecha” volt, amelyben egy sárga asztronauta foglalt helyet. Van egy szép kis kupolás pilótafülkéje és mozgathatóak a lábai illetve a kezei. A robot kezébe egy kalapácsot  is lehet tenni. Szerintem a kis mérete ellenére nagyon kis ötletes ez a készlet, lehet, hogy majd egyszer beszerzem.

6848-1.jpg

6848.JPG

A 6875 Hovercraft gyakorlatilag egy harci űrhajó, annak ellenére ugye, hogy a Futuron asztronautái hivatalosan csak békés civilek. 93 darabból áll a készlet és a hosszúkás felépítése elég tetszetős a szemnek. Itt is egy sárga asztronauta került még a dobozba.

6875-1.jpg

6875.jpg

6875_1.jpg

A 6885 Crater Crowler egy tök jó kis 100 elemből álló holdjáró. Egy kisebb vontató részből és a hozzá csatolt kék kupolás vontatmányból áll. Egy kis mini felderítő űrhajó is található a kupola alatt. Ez volt az első rendes készlet, amiben fekete színű Futuron asztronautát használtak.

6885-1.jpg

6885.jpg

6885_1.jpg

A 6925 Interplanetary Rover egy gyönyörű felszíni űrjárgány. Lényegében egy 217 darabos, magas felépítésű teherkocsi, aminek a plató része csuklóval csatlakozik a „vontató” részhez. A platón egy felnyitható tároló található, ami alatt egy kis felderítő űrhajó foglal helyet. Két sárga asztronautát adtak hozzá és a szett érdekessége, hogy valamiért ez sem volt benne az európai Lego katalógusban.

6925-1.jpg

6925.jpg

6925_1.jpg

A 6921 Monorail Accessory Track pót vagy kiegészítő alkatrészeket tartalmazott, amelyeket a Monorail Transport system készlethez lehetett felhasználni. Sín illetve tartó elemekből tartalmazott összesen 46-ot.

6921-1.jpg

A 6876 Alienator egy 86 darabos kis lépegető járgány. A 2-2 lába oldalanként 1-1 sínbe van fogva és úgy lehet „cikk cakkban” léptetni. A pilótafülke kombinálható több más Blacktron készlettel is. A kabintető elem elég ritka, mindössze két készletben használták fel.

6876-1.jpg

6876.jpg

6876_1.jpg

A 6987 Message Intercept Base a Blacktron asztronautáinak felszíni bázisa. Két alapra épül, 569 elemből áll és 5 minifigurát adtak hozzá. A bázis két főbb részből tevődik össze. Az épület részben egy jó kis vezérlő helység található, a másik üveges rész az egyfajta irányítótorony. Ez volt az utolsó készlet, amiben használták a hagyományos kráteres Space alaplapot és ezen kívül egy rakás olyan elem is van benne, amit vagy csak ebben vagy csak nagyon kevés másik szettben használtak fel. (Csak érdekességképpen….egy ilyen készlet ma bontatlanul 1000 dollár környéki értékkel bír)

6987-1.jpg

6987-message-intercept-base.jpg

6987.jpg

1989-ben aztán egy picit változtatott a Lego a témákon. A Blacktron már csak 1 kisebb készletet kapott, ami ráadásul egy kicsit már másabb jellemzőkkel bírt, mint a korábbiak. Helyettük, illetve ellenpontjukként vezették be a Space Police altémát, amelyben összesen 6 készletet adtak ki. A Futuron-nak is ez volt az utolsó éve, bár nagyon jól teljesítettek ezek a készletek, a Lego folyamatosan újította, reformálta az egész Space vonalat ez pedig a Futuront is érintette. Futuron tematikájú készletből összesen 4 kicsi és 1 normál méretű készlet került kiadásra ebben az évben.

A 1616 Special Two Set Space Pack szintén egy egyet fizet, kettőt kap csomag volt. Egyszerre lehetett így megszerezni, a 1620 és 1621-es exkluzív készleteket, de ezt elvileg csak Amerikában forgalmazták.

1616-1.jpg

A 1620 Astro Dart egy kis 30 darabos, kis sárkányrepülő szerű űrsikló volt. Ha minden igaz ezt is csak Amerikában árusították. (Persze ez nem azt jelenti 100%-ban, hogy nem kerülhetett Európába is belőle 1-1 darab….a múltkor ugye többen is jeleztétek, hogy bizonyos USA exkluzív készletek nektek is megvoltak. )

1620-1.jpg

1620.jpg

A 1621 Lunar MPV Vehicle egy kis négykerekű csuklós holdjáró, ami 102 elemből és 2 minifigurából áll. Az egyik figura itt is egy robot. Elvileg ez is csak Amerikában került forgalmazásba és a katalógusokban sem szerepelt.

1621-1.jpg

1621.jpg

A 1974 Star Quest is érdekes. Ez is Amerikai exkluzív volt, de ez egy kombinált hármas pakkban volt csak megszerezhető. Egy Castle, egy Town és egy Space készlet volt egybecsomagolva. Maga a kis űrhajó 36 elemből állt és 1 különleges minifigura járt hozzá. Ez egy fekete asztronauta, amihez a szokásostól eltérően fekete helyett, fehér sisakot adtak.

1974-1.jpg

1974-4.jpg

1974-4_used_000.JPG

A 6810 Laser Ranger szintén egy kisebb űrhajó volt, de ez már nem volt exkluzív. 41 elemből és 1 minifigurából állt mindössze. A kis hajó szárnyai változtatható állásúak voltak.

6810-1.jpg

6810.JPG

A 6850 Auxillary Patroller mindössze 46 alkatrészből áll, ám így is egy elég jellegzetes kis űrhajó, a szép nagy kék kabintetőknek köszönhetően. A pilótafülkéje zárt, ami nem gyakran fordult elő az ilyen kicsi szetteknél. Egy sárga asztronauta figura is járt hozzá.

6850-1.jpg

6850.jpg

A 1875 Meteor Monitor készlet egy érdekes darab. Ez az egyetlen Blacktron I –es készlet, ami 88 után jelent meg, ugyanakkor ez már nem egészen az első Blacktron színeit használja. Sárga üveges elemek helyett ugyanis itt pirosak láthatóak. Úgyhogy ez egyfajta átmeneti szett a Blacktron I és a II között. 32 darabból áll és 1 figurát adtak hozzá.

1875-1.jpg

A 6831 Message Decoder a legkisebb Space police készlet. Mindössze 34 elemből és 1 SP Officerből áll. Olyan ez mintha egy kis űrrendőr járőrkocsi lenne.

6831-1.jpg

6831.jpg

A 6781 SP Striker egy űrbéli rabszállító űrhajó. Nagyon vagányul néz ki és ez is kapott Light képességet, úgyhogy fényeket is ki tud bocsájtani, de hangot viszont nem. 231 elemből áll és 1 Blacktron asztronautát illetve 1 SP officer figurát adtak hozzá. Természetesen ennek is több eleme van, amelyet csak nagyon kevés helyen használt fel a Lego.

6781-1.jpg

6781.jpg

6781_1.jpg

A 6886 Galactic Peace Keeper a Space Police rendőreinek alap elfogó űrhajója. 121 elemből áll és a nagyon pofás gép hátsó részén egy rabszállító rész is látható. Szintén 1 Blacktron asztronauta és 1 SP Officer figurát mellékeltek hozzá.

6886-1.jpg

6886.jpg

6886_1.jpg

A 6895 Spy Trak 1 egy 148 elemből álló nagykerekes, felszíni felderítő kocsi, ami hasonló külső jegyekkel bír, mint a SP űrhajók. Itt is elöl egy nagy piros kabin, hátul pedig egy börtöncella található. A jármű kerekei nagyon jó kis rendszerben mozgathatóak és a nagy fekete kerekek ebben a készletben debütáltak. Szintén 1 SP officert és 1 Blacktron figurát adtak hozzá.

6895-1.jpg

6895.jpg

A 6955 Space Lock-Up Isolation Base a Space Police bázisa. Gyakorlatilag ez egy felszíni űrbörtön, amelynek a tetején egy börtöncella, a középső emeletén pedig egy űrhajó kilövőállás látható. Egy kisebb űrhajó és 2 SP Officer illetve 1 Blacktron figura is része a készletnek. Érdekessége, hogy ezt a készletet is csak Amerikában forgalmazták illetve ez volt a második legdrágább Space Police szett. Egyébként 253 elemből épül fel és egy sima szürke alapra épül fel az egész.

6955-1.jpg

 

6955_1.jpg

A 6986 Mission Commander volt a Space Police fő űrhajója. Lényegében ez egy csatahajó, ami 478 elemből épül fel és 3 minifigurát is adtak hozzá. Elképesztően jól néz ki…. igazi veszélyes, futurisztikus külsővel bír és talán nem véletlen, hogy ma is nagyon keresett, népszerű szett. Természetesen ez a legnagyobb SP készlet és számos apró trükkel rendelkezik. Például az eleje felnyitható és a hozzá adott kis felszíni járművet bele lehet tolni. Moduláris felépítésű, tehát több, önmagában is használható részre is szét lehet szedni. Ez volt az első készlet, amiben megjelent a szögletes radarernyő elem. 3 minifigurát adtak hozzá.

6986-1.jpg

6986.jpg

6986_1.jpg

Az 1987-90 közötti időszak egy új színt hozott a Lego Space téma életébe. Elindult a különböző jellemzőkkel bíró altémákra osztódás útján és ez még ekkor kifejezetten újítóan hatott. Az 1990-es évben aztán ez a folyamat folytatódott, úgyhogy a következő részben jön a Blacktron II, az M-Tron és a Space Police II.

mtr.jpg

Köszönöm a figyelmet. Ha tetszett oszd meg, lájkold vagy add tudtomra valahogy, hogy szerinted jó lett az írás.

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr3114046256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Adam- 2018.06.14. 08:40:37

Szia, nagyon jó írás, köszi szépen!
Amikor ezek jöttek, már nem nagyon legóztam, úgyhogy akkor ezek kimaradtak sajnos, de most van nálam pár belőlük :)
1-2 apróság:
A 6781 csak világít, hangot nem ad ki. Illetve ennek is és a 6886-nak is ugyanúgy levehető a börtöncellája, mint ahogy a későbbi képeken látszik.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.06.14. 10:23:59

@-Adam-: Hu a levehető cellát pedig akartam irni :D elfelejtettem. A hangosban is igazad van, azt szimplán benéztem pedig a dobozra is csak light van irva . kösz javitom

_z_ 2018.06.14. 13:40:15

Megintcsak köszi a sok utanajarast, es gepelest, nagyon jo lett!
Volt par Futuronos, meg Blacktronos keszletem is, de a Space Police nekem valahogy kimaradt.
A 6884 szerintem nagyon esetlen, viszont a 6932 allatira kene (ez ugy tünik gyerekkorom ota nem valtozott :)). A Monorail baromi jo, persze hogy kene! A 6894-es ürhajot emlekeim szerint harom reszre szet lehetett szedni, es pl. kivenni a kontenert, es egy rövid ürhajot csinalni belöle. Ja, es nyitogathato volt a szarnya! Imadtam (meg volt)! A 6954-re en sem emlekszem, pedig biztos megmaradt volna emlekeimben az asszimetrikus orra miatt, a 6925-öt viszont biztos lattam mar, szoval erdekes, hogy egyik sem volt elvileg europai katalogusban! A 6848 mecha megintcsak marha jo keszlet, annek ellenere, hogy picike. A 6885-ben azert az a nagy egyedi alkatresz nekem bantja a szemem... A 6876-os "csoszogora" is nagyon vagytam gyerekkent, bar a labmozgasa kicsit esetlen.
Emlekszem zöld Futuron figurakra is. Volt olyan, vagy csak en hülyülök meg, ahogy öregszem?

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.06.14. 15:59:07

@_z_: A zöld futuron spaceman nem csak custom? Én nem láttam ilyet delehet hogy valami később szettben volt.

-Adam- 2018.06.14. 16:57:42

@Tota12: Nekem sem rémlik, a Bricklink sem ismeri, csak a 60097-1 szett elemeként (ami nem space, hanem city). Viszont pl a későbbi space police figurák teste zöld mintájú volt, az talán bezavarhat.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.06.14. 17:34:57

@-Adam-: igen elképzelhető h több emléked mosódik össze :) Velem sokszor volt már ilyen

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2018.06.14. 19:13:30

A 6884 Aero Module nagy kedvenc volt, a kék kupolaelemből fasza kis robotszemüveget eszkábáltam magamnak, amit a fejemre tettem, mint egy síszemüveget!
:D
6810 Laser Rangerem is volt, de Blacktront meg Space Police-t sosem kaptam.
:(
M-Tronból megvolt a 6811-es moped, de más semmi...
Mondjuk a space-ből én a klasszikus készletet jobban szerettem, pont olyan törött sisakos, oldszkúl, kék űrhajósfigurám volt, mint ami a Lego Movie-ban is!
:D

_z_ 2018.06.14. 19:20:47

@-Adam-: én is utánanéztem, valószínűleg e kettőből gyúrta össze az agyam

Anak 2018.06.14. 21:53:43

Ez a kedvenc space érám. Majd hétvégén jobban átnézem a cikket és kommentelek valami hosszút. Ha mást nem is egy checklistet. Innen nagyon sok megvan.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.06.15. 00:14:12

@-Szűcs Gyula-: ez a robotszemüveg egy nagyon meghatározó emléked lehet :D

Anak 2018.06.19. 20:34:38

Gyerekkoromban ebből a fantasztikus érából csak 2 készletet kaptam meg. Máig emlékszem, hogy Kecskeméten voltunk valamiért, amikor is a 6 figurás űrhajós válogatottat megkaptam. A Blacktronok azonnal a kedvencemmé váltak, de a többit is nagyon kedveltem. Aztán nem sokkal később a kis Space Police űrjárőr autót kaptam meg, így végülis teljes lett a figuraválasztékom. Aztán semmi.
Pedig nagyon oda voltam értük és rettentően irigyeltem, hogy a szomszéd srácnak több ilyen készlete is megvolt. A fekete sárga Blacktron lépegető, a Stardefender 200 a két oldalon leválasztható űrkabinokkal, a 6830-as Space patroller, aminek a hajtőművei valójában két leválasztható robotból álltak. Űrhajós készleteket egyszerűen nem kaptam, illetve csak egyet de az majd a következő etapban látható.
Szóval úgy pár éve felnőtt fejjel borzasztóan elkapott a gépszíj és elég sok használt készletet vettem a Vateráról. Hol dobozzal, hol leírással, hogy mindkettő hiányában csak a készletet.
Csakazért is meglett a Stardefender 200, igaz az egyedi ablak nélkül, egy másik készletből felirat nélkülivel pótolva, de annyival volt kedvezőbb az ára így, hogy nem bántam. A villogó fényes SP1-es elfogót tip-top állapotban, dobozzal leírással 17 körül vettem. Nem mondom, hogy olcsó volt de arra eszeveszettem vágytam mindig, hogy meglegyen. Igaz a fényeit azóta sem próbáltam ki, de az eladó működőképesnek mondta. No meg hát beszereztem a nagy SP1-es űrhajót is, azóta is az egyik büszkeségem. Szerintem ezért még a mai gyerekek is megcsorgatnák a nyálukat a sok Ninjago mellett.
A robothajtóműves kis futuron járművet szintén bezsuppoltam, Blacktronból a moduláris űrhajót valamint a négykerekű járművet. A nagy űrhajóról sajnos lemaradtam pedig volt rá lehetőségem. A kis SP1 elfogó hajót szintén elirigyeltem egy gyerekkori barátomtól, illetve holnap érkezik az SP1 négykerekű szállítójármű is, ami eddig nagyon hiányzott. Érdekes, hogy a bázisok annyira nem érdekelnek, de azért azt a Monorailt én is elfogadnám.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.06.19. 20:36:44

@Anak: na erre jó a felnőttkor :D meg lehet venni magunknak azokat a dolgokat amire régen vágytunk :D Ezért is jó játékgyűjtőnek lenni

szeme közé, laposan! 2018.07.03. 23:55:25

Nekem a 6831-es volt az utolsó Lego szettem, amit szüleim vettek nekem. Jött utána kb. 20 év szünet, azóta én veszem magamnak. :)

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (39) archivum (39) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (13) epic continues (3) episode I (13) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (7) érdekesség (1408) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (709) hasbro játékok (712) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (284) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1490) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1486) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (38) játék lelőhely (12) játék reklám (30) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (361) kenner (339) kennertoys (325) kenner figurák (324) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (570) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (369) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (293) lego katalógus (291) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (70) lego tmnt (1) lego történelem (251) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (2) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pókember (4) pokember (1) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1148) régi játékok (1122) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (671) starwarsfigures (569) starwarsjármű (94) starwarstoys (656) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (670) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (514) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (559) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (38) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) titanium (1) tmnt (16) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1176) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (297) vintage (868) vintagejátékok (989) vintagestarwars (165) vintagestarwarstoys (165) vintagetoys (978) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (148) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása