Múltidéző: Emlékeim a SEGA/Nintendo "játszóházakról"

A mai poszt egy picit rendhagyó lesz, mert nem kifejezetten a megfogható játékokról szól, ahogy azt már megszokhattátok. De ez a téma is a -többi régi játék mellett-, igen kedves nekem.  Nem lesz rövid írás, próbálom összefoglalni az emlékeimet, de ezt annak érdekében teszem, hogy esetlegesen a ti emlékeiteket is felszabadítsam. Ha bárkinek bármilyen infója, emléke van ezekről a helyekről, vagy hasonló helyekről….netalántán képei is vannak ezekről a klubbokról, az ne tartsa magában. Minden infónak minden emléknek örülök! :) Úgyhogy ne fogjátok vissza magatokat…

Amikor itthon kinézek az ablakon egy újépítésű házat látok az erkélyről. Pontosan emlékszem rá, hogy régen, még gyerekkoromban a ház helyén egy lepukkant művház szerűség állt, amelynek a pincéjében én rengetegszer nagyon jól éreztem magam. Ott volt ugyanis a SEGA játszóház….  és sok sok kellemes emlékem kötődik ahhoz a helyhez.

Na de menjünk is kicsit vissza az időben. A kapcsolatom a számítástechnikával (=játékprogramokkal) igen korán elkezdődött. Először egy ZX Spektrum számítógépünk volt, jó kis kazettás magnóval, az unokatestvéreméknek pedig egy enterprise, úgyhogy én már pár éves koromban ezekkel játszottam. Kicsit később kaptam egy TV játékot is ( életem egyetlen „konzolja”) majd jött a menetrendszerű Commodore, ami sok évre a szobám fontos része lett. Ebben a Commodore-os időszakban, 1994-95 körül történt meg az első találkozásom a mai témámmal.

 

Kőbányán nőttem fel és akkoriban a Szent László térre jártam iskolába. Az akkori Kőbánya mozi melletti parkban fociztunk és valamiért – már nem emlékszem miért – bementünk a KÖSZI (Kőbányai szabadidő központ) épületébe.

Ami az aulában fogadott az akkor szó szerint lesokkolt. Akkor még számomra ismeretlen, modern gépeken (Super Nintendo) és régebbi, de színes TV-ken nálunk jóval idősebb „menő” srácok játszottak a Mortal Kombat első részével. Persze azt se tudtam, hogy ez a neve a játéknak. Csak álltam ott és néztem….szinte tátott szájjal. Micsoda grafika! Milyen durva mozdulatok! Atyaég ezt, hogy kell csinálni! Ilyen gondolatok cikáztak a fejemben és nagyon sokáig néztem a srácokat játszani. Elképesztő volt, sose láttam még ilyen játékot azelőtt.  (Gondoljunk bele...akkoriban itthon a Last Ninja, a Saboteur és a hasonlók jelentették a "csúcs" játékokat a C64/Spektrum vonalon....ezekhez képest a Mortal brutálisan magasabb színvonalon állt.) Aztán elmentem haza, de utána egész nap annyira be voltam sózva, hogy a G.I.Joe figuráimmal is Mortalosat játszottam. (Felütés…gerinckitépés…alibabajé és hasonló motívumok jelentek meg hirtelen szegény G.I.Joe-imnál :D Amire emlékeztem, azt mind beépítettem a játszásba). Persze mindenképpen át akartam én is élni az élményt. Úgyhogy nem sokkal később elmentem, befizettem egy fél órára és kipróbáltam a Mortalt. Csodálatos volt…persze marhára nem ment úgy, mint a srácoknak, de nagyon élveztem. Onnantól kezdve imádtam az ilyen jellegű helyeket.

 

Ugyanis ilyen nem csak egy helyen volt. Jó pár helyen kialakultak pincékben, közösségi terekben ilyen jellegű játszóházak és a „rendszerük” igen hasonló volt. Leraktak pár Super Nintendót vagy Sega Megadriveot pár régebbi TV-vel….. megvolt pár menő játék (meg persze pár olyan, amivel soha senki nem játszott)….és a srácok játékidőt vásárolhattak. Én úgy emlékszem fél óra volt a minimum. Aranybánya volt ez a tulajoknak, mert mindig voltak vendégek. A játékokat fogalmam sincsen, hogy honnan szerezték be , de gyanítom, hogy külföldről.

A KÖSZI-ben többet nem voltam,úgy emlékszem nem is voltak ott a gépek sokáig, de hamarosan megtaláltam az úgymond kedvenc ilyen helyemet. Pesterzsébeten nagyon sokat voltam már gyerekkoromban is, mert itt lakik a nagymamám. Egész nyarakat voltam itt gyerekként és hát valahogy úgy alakult, hogy rátaláltam erre a művház pincéjében működő Sega játszóházra. (Kossuth Lajos utca-Ady Endre utca sarkánál) Na onnantól kezdve szegény nagymamám pénztárcája megsínylette a nyári napokat :) Bár a hely neve „SEGA” volt ez korántsem azt jelentette, hogy csak Sega gépeik voltak. Emlékeim szerint 3-4 SNES és 2-3 Mega Drive volt a kínálat és körülbelül 40-40 játék ezekhez. Pár, népszerű játék többször is megvolt, hogy többen is tudjanak vele játszani (Mortal 2 például) 

Igazi pezsgő közösségi hely volt a környék lakótelepeinek mindenféle srácával. A tulajdonos egy (akkor) 40 körüli nő volt, akinek bagócserzette recsegős hangja örökké megmarad a fejemben. :) Nem tudom, hogy hívták, de jó fej volt. Általában 0,5-1 órára mehettem le egy nap, de a saját játszásomon kívül sokszor lestem a többieket is. No néha azért belefért egy kicsit több játékidő is. :) Úgy emlékszem nem is volt vészesen drága az "óradíj", de ez nyilván viszonyítás kérdése. Mamám erről biztosan másként nyilatkozna. Na de mit láttam, mivel játszottam? Mindennel….rengeteg játékot kipróbáltam és persze mindkét gépet, bár egy idő után rájöttem, hogy a SNES az jobban fekszik nekem. Az elsődleges kedvenc a Mortal volt persze amiből már ekkoriban megérkezett a 3. rész is. Én főleg az elsővel és a harmadikkal játszottam, a másodikkal csak nagyon keveset. A vége felé pedig az UMK tetszett nekem nagyon, azt elég sokat járattam. De nyomtam persze mással is.

 

Például a legendás Street Fighter 2-vel is. No, ez persze nem volt ekkor már ismeretlen előttem, hiszen egyrészt a Dagály strandon arcade gépen már többször játszottam vele, másrészt a C64-esemre is megvolt a SF2. Azon is rendszeresen játszottam vele, bár az azért egy érezhetően más játék volt. :) 

Sőt…ekkor már voltak Street Fighter G.I.Joe alapú figuráim, amiket akkoriban nagyon szerettem.

Bírtam a sima Street Fighter 2-t is, de a SUPER változatot a gyorsasága miatt még inkább. Ez majdnem olyan jó volt, mint a Mortal. 

De rajtuk kívül is számtalan más játékot is kipróbáltam…

The Dragon – Nem szerettem, mert a tengerész az istenért nem döglött meg és a random megjelenő szamurájt nem lehetett legyőzni. :) Idegesítő volt, de többször is nekifutottam.

 

Batman Returns – Elég jó kis játék volt, de viszonylag hamar ráuntam.

 

TMNT IV – Turtles in time – Sok ilyen mászkálós játékkal játszottam, ez a kifejezetten jók közé tartozott.

 

Super Star Wars trilogy – nem volt a földön ennél idegesítőbb játék :) Botrány nehéz volt és minimális köze volt csak a Star Warshoz. Talán a leggázabb Star Wars játék volt, amit valaha láttam.

NBA JAM – IMÁDTAM ! Akkor már ment a kosaraskártya őrület is, úgyhogy tök jó volt olyanokkal játszani akiket ismertem a kártyákról. A „szakállas” Lakers és a Houston volt a kedvencem Drexlerrel, Olajuwonnal

 

X-Men Mutant Apocalipse - Ekkoriban mentek nagyon az X-Men képregények is, amelyeket rendszeresen olvastam (ma is odavagyok a képregényekért is.)  Természetesen ezzel is kellett játszani és _nyilván_ Rozsomákkal. 

És még sorolhatnám…..rengeteg jobbnál jobb játékot kipróbáltam, de ugye ez nekem főleg csak nyáron mehetett. A hely egyébként jól ment, ki is lehetett bérelni egy komplett gépet és akkor azt elvihetted haza játszani. Persze ezzel sosem éltem. Amikor mamámnál voltam akkor mentem, de volt, hogy a haverommal elbuszoztunk Erzsébetre illetve emlékszem egy extrém esetre, amikor Újpesten voltam a dédnagymamámnál és megpróbáltam rádumálni, hogy metrózzunk el Pesterzsébetre a Segába…mert annyira nincs is ám messze. Mit ne mondjak nem volt vevő az ötletre :)

Csodálatos időszak volt. Viszont később, ahogy haladtunk előre az időben a SNES egyre elavultabb lett és hamarosan megjelent a N64 és a Playstation. Nintendo 64-ből csak egy gépet szereztek be, de Playstationből fokozatosan egyre többet aztán gyakorlatilag kiszorították a SNES-eket. Ekkoriban már csak ritkán jártam, magam sem tudom, hogy miért, de ez már bőven 97-98-99 környékén lehetett.  Azért még kipróbáltam a Mortal IV-et N64en (nagyon nem tetszett) és Playstationön is játszottam egy keveset, de valahogy egyik sem fogott meg annyira mint a SNES.

Annak a gépnek olyan a bűvölete, hogy mai napig néha rámjön, hogy be kéne egyet szerezni :). Maga a gép, a kazettái, a kazetták csomagolása, a kontroller és a játékok is mind mind megfogtak egyenként. Csodás gép volt. A hellyel utána nem tudom mi lett, egy idő után már abszolút nem jártam. Nem sokkal később meg is szűnt és pár évvel később a művházat is ledózerezték, a helyére pedig egy újépítésű házat húztak fel. Na, ezzel szemben lakom én ma :) Sose gondoltam volna. 

 

Ezen a kis játszóházon kívül persze biztosan voltak még más helyek is. Én ezen a kettőn kívül még egy helyen találkoztam hasonló „Nintendó klubbal” a Pataki művelődési Ház aulájában lévő üzlethelységben. Itt két SNES volt, de sosem játszottam ott, mert, kb mindig ugyanaz a két ember játszott ott egész nap. Az istennek se álltak fel. Plusz adalék, hogy pár évvel korábban ugyanabban a helységben olyan bolt volt ahol lehetett G.I.Joe-t is kapni, úgyhogy a helység többszörösen beleégett az agyamba.

Később aztán jártam PC-s, internetes „klubba” is a 2000-es év környékén, ott meg a Quake 2-3 meg az Unreal Tournament ment, persze már hálóban. De ez már nem is tartozik ide.

Hallomásból viszont tudom, hogy máshol is lehettek ilyen jellegű helyek. Arról is hallottam pletykát, hogy az erzsébeti Sega játszóházas nő utána máshol csinált hasonló játszóházat. Illetve olvastam arról, hogy Újpalotán is volt hasonló hely. Nekem ezzel a hárommal volt közelebbi kapcsolatom, de szívesen hallanék a többiről is.

Srácok…kommentben jöhetnek az emlékek, infók, vélemények. Hátha találok olyanokat, akik szintén jártak ezeken a helyeken és nekik is vannak ilyen emlékeik. :) Neadjisten régi fotók….előre is köszönöm

 

Ha tetszett tetszikeljétek és osszátok meg a cikket! :) Ha tagok vagytok retró videójátékos csoportokban (én nem vagyok), akkor oda is tegyétek ki légyszíves. Köszi.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr7513410271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mezz4nine 2017.12.03. 18:39:32

Szuper volt az írás, és vissza is hozta az emlékeket. Én kispesten nőttem föl ott is volt egy ilyen hely a KMO (Kispesti Munkásotthon)-ban. Lényegében ez is egy művház volt.
Ezt Mario háznak hívták akkor itt is hasonlóan a snes és a megadrive ment, suli után szinte minden délutánom ott töltöttem, itt volt egy olyan trükk, hogy controllert béreltél így ha éppen a cimborákkal akartunk mortalozni, akkor bérelni kellett egy másik controllert is, persze mikor éppen nem figyeltek köcsönvettük a mellettünk lévő üres gép conrollerét :) Ez a hely többször költözött így lényegében ugyan az a hely maradt. De még ismertünk pár ilyen helyet erzsébeten is voltunk, már meg nem mondom merre, de az nem pincehelység volt és nem is művház, a pöttyös utcánál is volt egy panelház pincéjében, jártunk az ady endre útra is a 19 kerbe, mert itt 2 kontroller volt alapból a gépekhez :)
Aztán lett saját megadrive, meg snes is csak épp játékok nem nagyon voltak. Nem is emiatt, hanem inkább a játéktermi videójátékok miatt maradtak abba ezek a látogatások. Kőbányán volt a kontakt nevű billiárd szalon rengeteg asztallal az előtérbe pedig flipperek illetve videó játékok. Itt a legnagyobb hatással a Killer instinct volt rám a snes változat meg sem közelítette az élményt. ebben az időszakomban olyan helyeken megfordultam, hogy ma már 2x is meggondolnám ellátogatnék e oda :)
Ezután az időszak után én is visszanéztem a konzolokhoz, de a playstation korszakot már én sem éreztem magaménak.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2017.12.03. 19:06:35

@mezz4nine: Na ez tök jó :) Ezekszerint akkor kispesten is voltak. a KMO-t ma már ismerem de akkoriban nem ismertem

HavasiG 2017.12.03. 19:45:44

Békésszentandrás, Békés megye. Lehetett helyben játszani vagy kibérelni pár napra. Vagy a tulaj (Tomi? - szemüveges hosszúhajú srác rémlik) vagy az anyukája volt ott. Egyszer nagyon ki akartam venni 2 napra az MK2-t, de nem lehetett, mert a következő hetekben volt a nagy MK bajnokság a szarvasiakkal (szomszéd város) és gyakorolni kellett a szentandrási csapatnak.
Általában a szüleim adtak pénzt, de volt, hogy a 10 évvel idősebb, már melózó unokatesóm, de akkor focis játékot is kellett kivenni, mert ő csak olyannal játszott. Nagyszülőknél régi fekete-fehér TV-re kötöttük egy házibarkács csatlakozóval. A színesre nem lehetett, mert azon apum nézte a meccset meg a híradót.

Régi szép idők! :)

Amúgy nekem is hiába van itthon PS2, Xbox One, a SNES hangulata utolérhetetlen. ;)

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2017.12.03. 19:52:41

Na és a Famiclone-ok a sárga "999 in 1 games" matricás cartridge-ekkel? Amiken persze csak a Contra, a tankos Battle City és a Mario volt rajta, 333 féle változatban (más szín, nagyobb ugrás, későbbi pályán kezdés, stb.)
:D

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2017.12.03. 19:55:51

@-Szűcs Gyula-: Azokkal egyrészt soha nem játszottam másrészt ezeketn a helyeken olyanok nem voltak :D De ismerem őket is

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2017.12.03. 19:57:14

@HavasiG: Szerintem is teljesen más a SNES hangulata :) Jó olvasni hogy mindenfelé voltak ilyenek.

Hát igen az MK-t itt sem lehetett szerintem csak úgy egy napra elvinni mert az mindig használatban volt :D

Lesi_the_Globetrotter 2017.12.03. 19:58:24

Pakson úgy 1993-4 környékén volt ilyen. 4db NES 4db SNES géppel. Persze összecimbiztem a tulajjal és nyitvatartási időn kívül széné játszottam magam :-D

ZSoZS 2017.12.03. 20:22:41

Sziasztok!

Én a VI. kerületben a Hunyadi téren nyomattam. Akkor voltam 8. osztályos és minden nap suli után 4 cimborámmal az összes zsebpénzünket ott vertük el. Ment a Mortal, Street Fighter, Mario. :D
Akkor már a XX kerületben laktam (ami most már XXIII) és minden nap későn értem haza, mert órákat játszottunk és még haza is kellett utaznom. (Hetedikes koromig a VI. kerben laktam és nem akartam sulit váltani a költözés miatt) Emlékszem eleinte a szüleim megszidtak hogy hol az istenbe voltam, de pár hét után kénytelenek voltak megszokni, mivel nem bírtam ellenállni ennek a mókának. :D
Nekem is C64 volt otthon, ahhoz képest a Nintendo fényévekkel jobb volt.
Később miután középiskolás lettem és már nem kellett bejárnom a VI. kerületbe a suliba a "Nintendózás" nagyon hiányzott, de szerencsére az Újtelepen ahol laktam nyílt egy ugyanilyen hely a sulival majdnem szemben.
Ez után már oda jártam a lakótelepi srácokkal. Emlékszem egy fiatal srác volt mindig bent az üzletben és néha feltett kérdéseket azzal a játékkal kapcsolatban éppen amivel játszott pl: "Fél óra ingyen játék annak aki megmondja hogy kell a kutyával támadni a Shadow Dancer-ben!" És aki hamarabb bekiáltotta a megoldást már zsebben is volt az ingyen játék. :D Itt mi még gumicukrot is kaptunk a játékidő mellé.

Nekem a későbbiekben semmilyen console-om nem volt, mert PC-t jobban szerettem, de ha valamelyik cimborámnál akkoriban előkerült egy nintendo vagy egy sega akkor természetesen mentek a fight gamek. :)

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2017.12.03. 22:12:48

@ZSoZS: Na ez tök jó :) És akkor nem is ismerted ezt a XX. kerületi helyet amit én irtam? Mert soroksárhoz ez azért közelebb volt mint a VI.ker :D

Hátja mértéktelen mennyiségű pénzt el lehetett cseszni ilyenre :)

kotelhuzas 2017.12.04. 15:30:09

Hellosztok, jártam én is a pesterzsébetibe. Ha jól emlékszem, Erzsi néninek hívták azt a nőt, akinek tényleg "szép" hangja volt. Egy idő után előkerültek a hasonló távirányítók otthonról, amivel a tv-k időzítőjét állította be. Így sokan tettek még rá 5-10 percet :) Sose felejtem el azokat a kérleléseket, hogy "Erzsi néni csak 5 percet, mindjárt kivégzem!"

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2017.12.04. 15:44:23

@kotelhuzas: Áhá én is ugy emlékszem hogy Erzsi volt :) Csak nem voltam biztos benne.

kotelhuzas 2017.12.04. 16:06:20

Volt, aki gyerekmegőrzőnek használta a helyet; levitte a gyereket, adott pár órányi pénzt és elment vásárolni

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2017.12.04. 17:39:30

@kotelhuzas: végülis ez nem is akkora baromság nem? :) végülis felügyelet alatt volt és addig tuti ki nem jött onnan a gyerek amig le nem játszotta az idejét :D

2017.12.08. 11:45:58

Én is jártam ilyenekbe 5-8.koromig. A sulitól 100-200 méterre volt egy panelban. Emlékszem a jegyeink is leromlottak, mert elég sokat időt töltöttünk ott suli után. Legtöbbünk szülei akkor estig gályázott, hogy legalább parizerre fussa, mi pedig a nagyitól kapott zsebpénzeket szórtuk el ott.
Az osztályfőnöknek annyira nem tetszett, át is ment a helyre balhézni, hogy a gyerekek nem tanulnak és stb stb, egy időre be is zárt, mert valaki felnyomta őket az APEHnál, meg itt-ott. Gondolom a nagyokos Erzsike néni volt.... annyit ért el vele, 2 háztömmbel arrébb megnyitott más néven, de tulaj ugyanaz.

2017.12.08. 11:59:58

@-Szűcs Gyula-: Ilyet kaptam egyszer Karácsonyra nagyanyámtól. Ózdon vette a piacon (mi egriek vagyunk/voltunk akkor). 999 in 1.... ú.. ááá... volt rajta a Mario, meg verekedős valami, meg egy kígyós.... azt ennyi. A téli szünetet nem bírta ki, 2 ünnep között elfüstölt meg leverte a biztosítékot....

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) a-team (1) actionforce (80) actionman (7) action force (1) action force matrica (1) action force sticker (1) action man (8) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) aliens (5) alien conquest (1) aquazone (1) aqua zone (1) archiv (22) archivum (22) at-dp walker (1) at-st walker (1) attack pack (1) avengers (1) barbie (8) bat (24) batman (40) batman and robin (2) batman animated (13) batman beyond (1) batman és robin (2) batman figurák (28) batman figurák története (21) batman forever (3) batman of the future (1) batman reklám (10) batman returns (2) batman toys (26) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) bburrago (1) beast wars (3) beetlejuice (1) beszámoló (1) bionicle (1) blacktron (1) black series (7) board games (1) bootleg (2) bravestar (1) brickheadz (1) buildable figures (1) bukottjátékok (3) carrera (1) castle (15) clone wars (3) clone wars lego (3) cobra (2) commtech (1) congo (1) cops (2) crashdummies (1) crash dummies (1) crash dummies figurák (1) creature (7) creature figurák (7) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) dínó (1) dinoszaurusz figura (2) dino raiders (1) double dragon (1) droids (4) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egykori lelohelyek (1) epic continues (1) episode I (1) episode IX (1) episode I figurák (1) érdekesség (540) értékes játékok (1) ewok (4) ewoks (4) exclusive (1) expanded universe (1) fabuland (1) fekete péter (1) force awakens (2) force link (5) fridge (1) funskool (2) futuron (1) g.i.joe (188) g1 transformers (1) galaxy squad (1) gameboy (1) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (3) gi (1) giijoe reklám (9) gijoe (190) gijoe állatok (1) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (23) gijoe figurák (176) gijoe india (4) gijoe iron grenadiers (2) gijoe kártya (2) gijoe katalógus (10) gijoe ko (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (2) gijoe sky patrol (1) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (190) gi joe japán (4) gi joe jármű (39) gi joe járművek (34) gi joe kártya (4) gi joe matrica (1) gi joe nemzetkozi (25) gi joe poszter (6) gi joe prototipus (4) gi joe prototype (3) gi joe rajzfilm (14) gi joe riport (5) gi joe top10 (8) gi joe történelem (169) gi joe tv (17) gi joe vehicles (34) glasslite (1) gobot (2) godzilla (1) gyűjtemény (4) gyűjtés (2) halloween jelmez (1) hansolo (4) harry potter (1) hasbro (302) hasbro játékok (307) hasbro katalógus (1) heman (3) heti video (47) he man (4) hidden side (1) hírek (44) hírességek (1) híres játékgyűjtők (1) hook (1) hotwheels (20) hotwheels autok (15) hot wheels attack pack (1) ice planet (2) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) insectoids (1) instagram (1) interju (8) interju rovat (8) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (2) japán (3) japanese gi joe (2) játék (643) játékbolt (11) játékgyárak története (2) játékgyűjtés (3) játékgyűjtők (2) játékipar nagyjai (2) játékok (644) játékok a polcról (1) játékreklám (26) játék lelőhely (6) játék reklám (17) játék riport (9) játék tv riport (8) játszóház (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (11) jurassic park figurák (6) jurassic world (1) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) karácsony (11) karácsonyi játék (11) kártya (3) katalógus (73) kenner (198) kennertoys (190) kenner figurák (188) kenner története (1) képregénybörze (2) kevésbé ismert játékvonalak (14) kiadatlan (1) kisautó (13) kisautók (15) ko (7) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (7) ko toys (7) ko transformers (2) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) különleges gi joe (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (9) last jedi figures (6) last starfighter (1) last starfighter figures (1) legends of batman (3) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) lego (203) legostarwars (86) lego 2018 (37) lego 2019 (14) lego alien (1) lego aqua zone (2) lego at-st (4) lego blacktron (10) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (38) lego city (7) lego city space (1) lego érdekesség (89) lego exploriens (3) lego fabuland (2) lego figurák (33) lego figures (46) lego futuron (6) lego galaxy squad (1) lego hajók (8) lego hírek (18) lego ideas (8) lego infinity war (1) lego insectoids (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (49) lego katalógus (44) lego lone ranger (2) lego minifigurák (22) lego mini figures (18) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego pirates (19) lego prince of persia (1) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego reklám (36) lego scooby doo (1) lego sea tron (1) lego ships (9) lego solo (4) lego space (37) lego space police (8) lego space története (8) lego speed racer (1) lego spyrius (4) lego star wars (105) lego star wars 2018 (39) lego star wars 2019 (18) lego super heroes (4) lego szett (135) lego tehcnic (14) lego tmnt (1) lego történelem (81) lego town (8) lego train (2) lego tron (2) lego ufo (3) lego unitron (4) lego western (3) lego western tortnete (2) lelőhely (3) lemezárugyár (1) ljn (3) ljn toys (3) lone ranger (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (1) magyar játék (1) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) marvel (5) marvel figurák (4) mask (4) matchbox (22) matchbox 2018 (2) mattel (8) mb (7) mego (2) men in black (1) merchandise (9) mexiko (1) mexikoi gijoe (1) micromasters (1) micro machines (1) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (1) modern játékok (11) moder star wars figurák (1) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (4) mortal kombat figurák (3) motorized vehicle pack (1) motu (3) mtron (1) nagyok (1) nemzetközi (9) nerf (2) ninja (1) nintendo (5) nintendo reklám (1) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) palitoy (3) parker (5) pebe (1) pirates (3) playmates (2) playmobil (2) playsets (2) playstation (2) pókember (2) policeacademy (2) police academy (2) poszter (4) potf (22) potf eu (2) potf expanded (1) potj (1) power of the force (22) power of the jedi (1) power rangers (1) predator (1) pretender (1) prototipus (17) prototype (17) rádióműsor (1) rajzfilm (7) rajzfilm intro (2) rambo (1) rancor (1) ravensburger (1) rebels (5) régi játék (489) régi játékok (481) régi játék reklám (3) régi star wars (21) reklám (16) remco (1) rendőrakadémia (1) resistance (3) resistance figurák (3) returnofthejedi (16) revell (1) riport (1) robin hood (1) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rogue one (9) saber rider (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) scooby doo (1) sea tron (1) secretwars (1) sega (1) sega játszóház (1) shadows of the empire (1) silverhawks (1) sindy (1) skála (1) skorpio kommando (1) skypatrol (1) sky commanders (1) sohasem volt játékvonalak (1) solo (36) solo figurák (33) solo star wars figurák (35) sonic fighters (1) space (7) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spider man (6) spider man homecoming (1) spider man hot wheels (1) spyrius (1) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (1) startinglineup (1) starwars (314) starwarsfigures (252) starwarsjármű (70) starwarstoys (302) starwars episodeIX (2) star trek (1) star wars (313) star wars bendems (1) star wars droids (9) star wars érdekesség (169) star wars ewoks (5) star wars expanded (3) star wars fekete péter (1) star wars figurák (237) star wars force awakens (4) star wars jármű (50) star wars kártya (3) star wars katalógus (4) star wars kdm (1) star wars ko (7) star wars last jedi (9) star wars poszter (1) star wars potf (43) star wars prototipus (40) star wars prototype (39) star wars rebels (8) star wars reklám (6) star wars resistance (4) star wars riport (3) star wars rogue one (15) star wars solo (19) star wars tfa (3) star wars tv (6) star wars vehicles (61) star wars walker (10) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (3) street fighter figurák (3) sunbow (1) superman (4) supermario (1) super powers (2) swat kats (1) szellemirtók (1) szélvész autó (1) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (6) társasjáték (7) technic (5) terminator (1) tfa (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (7) tmnt (10) tonka (3) top10 (31) top10 lego (1) top10 tini nindzsa (1) top 10 tranfsormers (1) történelem (443) town (1) toxic avenger (1) toybiz (4) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (1) toyfair (5) train (1) transformers (36) transformers g1 (29) transformers g2 (3) transformers katalógus (2) transfrmers (23) triál (3) tron (3) tvc (3) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (3) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) unproduced (1) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (1) venezuela (1) vicces (14) video (45) vintage (338) vintagejátékok (461) vintagestarwars (128) vintagestarwarstoys (125) vintagetoys (452) vintage collection (15) vintage gi joe (178) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (1) vintage star wars (112) vintage tmnt (1) vintage transformers (11) visionaries (1) voltron (2) western (2) wwf figurák (2) x men (3) yps magain (1) Címkefelhő

Videók