10 olyan Lego tematika, amit újra lehetne gondolni

A múltkor, amikor a legértékesebb Lego szettekről szóló cikkemet írtam ( ITT TUDOD ELOLVASNI) rengeteg Lego készletet néztem át és az eszembe ötlött, hogy mennyi olyan jó kis tematika volt az évek során, amelyet manapság már nem nagyon „használ”  a Lego. Gyakran hallom azt a kicsit „régenmindenjobbvolt” illatú véleményt, hogy bezzeg régen nem az volt , hogy egyfélét lehetett egy készletből összeépíteni, hanem bármit és a többi. Nos…el kell, hogy mondjam, hogy régen talán csak annyiban volt más a helyzet, hogy többféle Basic szett volt, de arányaiban szinte ugyanannyi olyan szettet adtak ki, amiből „valamit”…tehát egy vagy több konkrét dolgot lehetett építeni. Már a 70-es, 80-as években is bőven az ilyen készletek voltak túlsúlyban, csak sokan – ahogyan pl én is- ömlesztve örököltük vagy tároltuk az elemeket és fel sem merült, hogy csak egy konkrét dolgot építsünk meg belőlük. Az emlékek ezért csalnak meg kicsit minket. Az évek során viszont rengeteg olyan témában adott ki a Lego készleteket, amelyek igazán ötletesek, mutatósak vagy éppen „játszás” szempontjából kiválóak voltak. Sajnos ezen témák közül nagyon sokban már nem is készülnek újabb szettek. A mai cikkben az ilyen témákat vesézem ki….azokat, amelyeket szerintem igazán újjáéleszthetne a Lego, akár modernizált formában, akár csak egy szimpla folytatással illetve az olyanokat, amelyben még készül 1-1 szett, de létre lehetne hozni egy teljesen új termékvonalat a témában.

3_2.jpg

Természetesen arra is kíváncsi lennék, hogy ti mely vonalakat élesztenétek újjá vagy folytatnátok.

Hozzá kell tennem, hogy a mai Legókkal sincs persze probléma. Jómagam Star Wars-t gyűjtök, de ezen kívül a többi készletet is rendszeresen figyelem. Vannak igen szép Creator, Technic vagy Ninjago készletek is, így azért lehet miből válogatni, de ezek mellett a lentebbi témákat is szívesen látnám újra a polcokon.

Persze biztosan kicsit egysíkúnak fog hatni a dolog, hiszen azért leginkább a „fiús” Legók állnak hozzám közel, de végülis mindegy, hiszen ez a lista inkább gondolatébresztő akar lenni a számotokra. Ja és ez a lista nem toplista…tehát nem fontossági sorrendben vannak a témák.

 4_3.jpg

Pharaoh’s Quest / Egyiptomos Lego

Élőben sosem találkoztam még ilyen készletekkel és nem is mondom, hogy ezek nagyon megragadtak volna…viszont általánosságban egy egyiptomos, piramisos ihletésű vonal talán most is bőven beleférne. Ebben a témában ugyanis nem túl sok készlet született még a Lego története során. Lehetne csinálni szép nagy piramist, egyiptomi hajót, szobrokat….akármit. Épület, jármű és minifigura tekintetében is nagyon jó készleteket lehetne létrehozni.

5988_main.jpg

001_1_1.jpg

91wntcqg1bl_sl1500.jpg

Vikings

Ez is egy olyan téma, amit nem használtak éppenséggel túl az idők során. 2005-2006-ban adtak ki összesen hét ilyen tematikájú szettet, aztán ennyi. Biztosan nem volt annyira sikeres, de manapság, amikor pl. a Vikings sorozatot rengetegen nézik/nézték és amikor szinte semmilyen „történelmi” témájú Lego készletet nem lehet kapni, akkor azt hiszem, hogy beleférne egy pár ilyen témájú készlet is. Lehetnének újabb viking erődök és sokféle gyönyörűszép hajó….szerintem elég sokan megmozdulnának rá....a hajó az mindig keresett téma. 

lego7018.jpg

s-l640_1.jpg

001_3.jpg

Train

Ez nem egészen külön tematika és nem is halt ki teljesen. Még manapság is adnak ki egy-két vonatos készletet, főleg a City vagy Creator vonalon belül. Viszont egykoron ez a vonal sokkal komolyabban volt véve és mindenféle mozdony, kocsik és elektromos kiegészítők is megtalálhatóak voltak a Lego kínálatában. A vonatokra  legalább annyi gyűjtő gerjed, mint a hajókra, úgyhogy szerintem kifizetődő lehetne több új, nagy, különleges vonatos szett és néhány kisebb kiegészítőcsomag piacra dobása. Akár elektromos, akár sima formában. 

4558-1.jpg

7740_main.jpg

4559-1.jpg

Mechák

Az évek során több vonalban is megjelentek az óriási mechák és egyéb robotgépek. Gondoljunk csak az Exo Force, a Power miners vagy a Robo Force vonalra. Ez a téma manapság sincs elfeledve hiszen akár a Ninjago akár a Super Heroes tematikán belül rendszeresen találni ilyen készleteket, ám mégis nem tartanám ördögtől való ötletnek egy új, kifejezetten nagy robotos vagy futurisztikus gépes vonal beindítását. Az új Hulkbusterre is megy már előre a pörgés....miért ne lehetne hasonló, de saját ötleten alapuló robotokat kreálni? 

robo1.jpg

robo2.jpg

robo3.jpg

Space

A Space téma…. na ez is olyan ami nagyon sok ember gyerekkorát jelenti. Ma is nagyon sokan gyűjtik az egykori ilyen szetteket. Az űrhajós vonalat a Lego igazából soha nem engedte el… újabb és újabb ilyen jellegű szettekkel rukkoltak elő az évek során. Sőt ha azt vesszük, akkor a Star Wars, vagy az Apollós készletek is beleillenek ebbe a sorba, ám én egy olyasmi vonalat képzelnék el, mint amilyen az eredeti Space vonal, a Mars mission vagy a Galaxy Squad volt.  A jobb eladhatóság érdekében lehetne hozzá egy jó kis animációs sorozat is és akkor szinte garantált lenne a sikere. Holdbázis, mindenféle űrjárók, rakéták és jobbnál jobb minifigurák születhetnének.

71ps3hduxrl_sl1331.jpg

6991-1_1.png

mars.jpg

Western

A western jellegű szettek a 90-es évek végén élték a fénykorukat és egészen a 2000-es évek elejéig adták ki őket. No nem túl sokat, mindössze 22 ilyen készlet készült, aztán a Lone Ranger filmhez még 8 ilyen jellegű szett készült 2013-ban. De előtte és utána szinte teljesen elfelejtették, pedig ez egy igazán klasszikus játéktéma. Jómagam soha nem voltam nagy western rajongó, ám nagyon sokan vannak akik igen és szerintem a gyerekek körében is valamennyire eladható mai napig a cowboy-indián témakör. A lehetőségek tárháza végtelen….lehetne indián tábor, postakocsi, különféle épületek, korhű katonai konvoj, vonatrablás vagy bármi ilyesmi. Nem gondolom, hogy sok ilyet ki lehetne adni, de egy kisebb, pár szettes sorozat akár meg is élhetne a piacon.  

6762-1.jpg

001_2_1.jpg

6706_box.jpg

Monster Fighters

2012-ben adta ki a Lego ezt a sorozatot, amelyben horrorfilmes jellegű épületek, járművek és horror minifigurák voltak megszerezhetőek. Persze némiképpen gyerekbarát formában. Csak pár ilyen készletet adtak ki, viszont azok között nem egy igen mutatós darabot sikerült létrehozni. A minifigurák is zseniálisak voltak és szerintem lehetne ezt a vonalat folytatni, bár egy picit eltérő formában. Meg lehetne állapodni a Universallal, a Universal monsters karakterek felhasználásáról és akkor klasszikus horrorfilmes készleteket is ki lehetne adni. Kifejezetten gyűjtőket megcélozva, akár más, trendi horror franchiseokhoz is készülhetne készlet. Mondjuk oké….tudom, hogy a Lego nem szívesen adná a nevét ilyesmihez. De ez a gyerekbarátabb monsters vonal is mehetne felőlem.  

24858012936f05da49bc2af5a566aa0b.jpg

91jffhx98jl_sl1500.jpg

91txvh1xxrl_sl1500.jpg

Castle

A Castle témát nem konkrétan az ilyen elnevezéssel ellátott szettekre értem, hanem minden váras, lovagos, királyos témára... A klasszikus Legoland-es Castle készletek szerintem nagyon sokatok gyerekkorát jelentették és szerintem mindig lenne igény akár a gyerekek akár a gyűjtők részéről az ilyen lovagi témákra is. Jó végülis a Nexo Knights minimálisan valami ilyesmit akarna modernizálni, de én inkább klasszikus, részletes várkastélyokat és fantáziadús ostromgépeket képzelnék el.  1978-tól kezdve jelen volt ez a téma a Lego szettek között, de 2013 óta tudtommal semmi ilyen jellegű nincs a Lego repertoárjában. Szerintem ideje lenne feléleszteni. Az egyik legalapabb Lego vonal megérdemelne további készleteket, akár Castle , akár Kingdoms néven. 

91vdp-ypnhl_sl1500.jpg

6090_royal_knight_s_castle.jpg

7079-1.jpg

Pirates

Kicsit hasonlatos a téma a Castle és a Western vonalhoz. Klasszikus, imádják az emberek és nagyon impozáns készleteket lehetne kiadni a témában. Persze lehet mondani, hogy Karib tenger kalózais készletek voltak, de az azért nem teljesen ugyanaz, mint a sima kalózos vonal. Én nem franchise-hoz köthető módon, hanem simán csak saját kalózos vonalként képzelném el a dolgot. Ez a vonal is sok ember gyerekkorában pecsételte meg a Lego iránti szenvedélyt. Szerintem szép hajókra, kalóztanyákra, ötletes minifigurákra most is ugyanúgy lenne igény és szerintem értékesítési szempontból is megérné folytatni… lásd Imperial Flagship.

91cf8g_os0l_sl1500.jpg

815xnbvz3rl_sl1500.jpg

6285.jpg

Egy új licenszelt gyűjtői vonal

A licenszelt játékok aranykorát éljük. Szinte nincs olyan film vagy sorozat, amihez ne lehetne millió féle kapcsolódó játékot vásárolni. A Lego élen jár ebben, hiszen a legnagyobb filmes franchise-ok (Star Wars, Gyűrűk, Ura ,Harry Potter stb.) alapján számtalan készletet csinálnak minden egyes évben. Néha pedig, kifejezetten a gyűjtőket megcélozva jelentkeznek 1-1 különlegesebb filmes készlettel, ami általában igen népszerű szokott lenni (Pl. Delorian, Big bang theory). Szerintem ezt a vonalat folytatva, minden évben lehetne 3-4 ilyen egyedibb készlet a palettán, amelyben ikonikus filmes karaktereket, járműveket, vagy jeleneteket lehetne megépíteni. De mindig más lenne… Most általában csak az Ideas programon keresztül tudnak az ilyen ötletek megvalósulni, de rendszeresíteni lehetne.  Bár biztos vagyok benne, hogy néhány Lego gyűjtőnek már most is tele van a hócipője a sok licenszelt készlettel, de talán egy ilyen még beférne a mezőnybe. 

208381499_lego-ideas-vissza-a-jovobe-delorean-idogep-21103.jpg

81nacpkvzkl_sl1500.jpg

És akkor várnám a ti ötleteiteket is.... ti mit támasztanátok fel? ...Mit söpörnétek le a palettáról? ....és mit reformálnátok meg? 

Tóth Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr6113691814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2018.02.23. 15:01:29

Én annak idején imádtam az Atlantis sorozatot, egy csomó megvan még a fiam polcán, persze már annyira nem izgatja. Viszont az volt az első ami saját rajzfilmet kapott.

Szerintem nem volt rossz pl a Galaxy Squad sem, egy remek konstrukciók voltak köztük (bioszörnyekkel és robotokkal, mint az egyik legelső profing megcsinált Mech), persze most egyszerűbb a Ninjago brand alatt marketingelni az összetettebb konstrukciókat. Kicsit olysmi lehet ez, mint a moziban a folytatások és franchise-ok.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.02.23. 15:09:14

@Ződ2000: Az Atlantist majdnem feltettem csak azért nem került fel mert a City alatt az utóbbi években jópár mélytengeri készletet kiadtam. Nem ugyanaz a tészta de mégis hasonló kicsit

VT Man 2018.02.24. 15:08:06

Castle, Pirates! A kalózosból volt tavaly elõtt (?) egy pár készlet, hajóval, de nagyon hamar kifutott.
Nem vették?

hummerc79 2018.02.24. 16:51:02

A Classic Space sorozat folytatását azonnal gyűjteném. Így lehetne visszacsábítani az embereket Lego vásárlókká. Hiába a sok új dedós szett, ha nem a gyerekek a fizetőképes célpiac. Arról már nem is beszélve, hogy a mai gyerekek alig Legoznak. A mai licenszelt témák, a speciális elemekkel nem indítják be a gyerekek fantáziáját. Jól látom a lányomon és az iskolatársain is. A mai Lego a gyerekek körében nem menő már. A régi témákat meg nem kapni, így jó eséllyel azzal tudnak játszani, amit a szülők kaptak gyerekkorukban.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.02.24. 16:52:35

@VT Man: Valamiért nem használják ezt a vonalat. Nyilván a karib tenger kalozai tematika miatt is de mostmár hogy az nincs nyugodtan nyomathatnák.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.02.24. 16:55:27

@hummerc79: Hááát ennek némiképp ellentmond hogy soha ekkora forgalma nem volt még a Legonak. Gyakorlatilag a világ egyik legnagyobb gyártója lett. És az alsóbb szegmensekben (duplo, juniors stb. ) irtózatosan sok cuccot adnak el. A Star Wars vonal is nagyon megy, Nem tudom hogy mennyire menő a gyerekek körében de a vásárló szülők körében elképesztően. Elég csak a hazai Legós csoportokat megnézni mekkora kereskedelem zajlik ott. Karácsonykor is figyeltem és nagyon sok Lego fogyott

ComLo 2018.02.24. 17:32:57

Rohadt ciki, de kimaradtból, srácként, az első egy lányos téma:
- Valami nyaralós cucc volt, ott volt elöször szörf, és azt hiszem delfin is, és nagyon cool tengerparti cuccok voltak benne. Igazi Miami feel-good érzés volt :-D

Amúgy a listáról messze a kalózos téma. Leéltem egy teljes gyerekkort kincses szigettel, és egy kazalnyi kalózos legóval, úgy hogy a kalózhajóról csak álmodtam ... Még nem vagyok gyüjtő, csak 1-2 készletet vettem, de ha lenne újra kalózhajó (khm ... NEM karib tenger kalózai RONCS hajó, hanem szép 2 vagy 3 árbocos igazi nagy hajó) azonnal megvenném ...

ComLo 2018.02.24. 18:31:59

@Tota12: Neeeem, nem ez az :-) . Szerintem (már a lista alapján is), kb 1 generáció lehet közöttünk :-) . Ez szerintem 80-as évek végén lehetett. Rendes lego figurák voltak, a katalógusban ha jól emlékszem ez volt az első hagyományos Lego, a váras, és a kalózos után, de még a városos előtt (betéve tudtam az összes katalógust :-D ).

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.02.24. 18:36:47

@ComLo: 85-ös vagyok. De ismerem a 80-as évekbelieket valamennyire bár leginkább a spacet meg a castlet :) Ha tudsz kb évet akkor a bricklinken meg lehet keresni

ComLo 2018.02.24. 18:39:56

@Tota12: De annyira felcsigázta a fantáziámat hogy utána kerestem:
1992-ben jelent meg és PARADISA volt a téma neve. Tévedtem, legalábbis az első évben nem volt Delfin. A pici hugomnak ezzel a szettel játszott nagyon sokat:

brickset.com/sets/6411-1/Sand-Dollar-Caf%C3%A9

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.02.24. 18:49:44

@ComLo: Nagyon király! a lapja is ilyen sokszinü tök jo

ComLo 2018.02.24. 18:49:47

@Tota12: OOOOO ... a 92-es katalógust átnyálazva ... modelteam :-D .... atya isten mennyire vágytam a kamionra ...

https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?S=5590-1#T=S&O={"iconly":0}

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.02.24. 19:31:12

@ComLo: na igen ez már valami :) Elég frankó szett

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.02.24. 20:27:52

Szerintem is probléma, hogy manapság egyfélét lehet egy készletből összeépíteni. A korábbiakhoz képest az a fő különbség, hogy régen sokkal kevesebb különböző elem volt, de manapság azzal is próbálják az eladást növelni, hogy szinte minden dobozban van olyan elem, ami semelyik korábbiban nem szerepelt még...

A Castle/Kingdom témához 2014-ben volt egy Juniors vár: https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?S=10676-1#T=S&O={"iconly":0}

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.02.24. 20:49:53

@Online Távmunkás: A Creatorokból többfélét lehet, a basicekből meg bármit. Ezek ma is léteznek. Több a spec elem ez teljesen igaz de azért régen castle-ben is voltak olyan elemek amelyek másban nem voltak megtalálhatóak. Mondjuk ugy hogy 1985től abszolút domináltak azok a szettek, amelyekből egyfélét lehetett alapesetben összeépitetni. Viszont ezt általában a gyerekek - ahogy én sem - nem tartották be . És elvileg most sem lenne kötelező :)

ehh 2018.02.25. 08:54:42

@ComLo: LEGO paradise volt, imadtam. Amugy a tuzoltos varosi eletes vonal nagyon jo volt

AdmiralRobert 2018.02.25. 10:21:55

Egy tipp: a "legértékesebb Lego szettekről" lehetne egy link, ami arra a cikkre vinne. Növelné az olvasottságot és nekünk olvasóknak kényelmesebb lenne, mert jelenleg akárhogy keresem, nem találom azt a cikket.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.02.25. 17:29:45

@Tota12: Nem arról van szó, hogy a Castle sorozatban vannak speciális elemek vagy a Friends-ben, hanem arról, hogy gyakorlatilag minden dobozban (kivéve néhány apróbbat) van valami korábban sehol sem látott elem. Régen még elég gyakran össze tudtál építeni 2-3 másik készletből egy olyat, amit nem kaptál meg, ma ez gyakorlatilag lehetetlen extra elemek vásárlása nélkül.

_z_ 2018.03.13. 12:21:16

Üdv!

Jo cikk, jo ilyeneken gondolkozni (plane munka közben )!
Nekem a Classic (tehat licenszfüggetlen) Castle, Space, Pirates tema nagyon hianyzik, ezeket mindenkeppen visszahoznam. Bar sok olyan tema van/volt, ami erinti ezeket, de szerintem böven elferne melletük. A Castle ala beferne meg a vikinges, meg a szamurajos/ninjas vonal is.
A Western szerintem mindig is egy oriasi kihagyott ziccere volt a Legonak. Sosem ertettem, hogy miert csak egy-ket szezonos dolgok voltak belöle… Talan a Lego fegyveriszonya miatt (nem mintha az SW, Ninjago, Nexo Knights nem lenne tele velük…)?
Az egyiptomos temat en inkabb ugy neznem, mint egy altalanos regeszes/felfedezös, es akkor nagyon sok mindent bele lehetne rakni: Tibet, Egyiptom, Atlantisz, Inka/Aztek/Maja stb. Bar ennek lenne azert atfedese a Cityvel, de ezt meg lehetne oldani idoeltolassal, es ezt a vonalat a 20. szazad elejere helyezni (gözhajo/gözmozdony, leghajo, stb.).
Teljesen jogos, a vonatos temahoz jok lennenek kisebb keszletek, mert igy ez Magyarorszagtol nyugatra is tul draga. Meg kicsit jobban beleintegralhatnak a Citybe (pl. vasuti atkelo, gyalogos feluljaro). A Lego meg abszolut jol jarna, ha lennenek olcsobb, csalikeszletek, amivel a nep rakattanna, es venne utanna a nagyobbat is.
Mechak, meg szörnyek nelkül en jol ellennek, de viragozzon minden virag !

z

darxide21 2019.10.16. 18:55:55

Én a modularitást hiányolom az új készletekből. Régen kb minden űrhajóról le lehetett választani egy guruló járművet meg vagy 2 kisebb repcsit, stb. Egyébként az adventurers-t (pharaoh's quest) hoznám vissza.

darxide21 2019.10.16. 18:57:20

@ehh: Islandernek lekoptattam a testét, hogy lehessen strandolós figurám... :/

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2019.10.16. 20:32:37

@darxide21: Az új Harry Potterekben úgy tudom van amelyik moduláris / összekapcsolható

darxide21 2019.10.19. 12:24:18

*ja, meg valami scifi monorailt!

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (39) archivum (39) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (13) epic continues (3) episode I (13) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (7) érdekesség (1408) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (709) hasbro játékok (712) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (284) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1490) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1486) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (38) játék lelőhely (12) játék reklám (30) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (361) kenner (339) kennertoys (325) kenner figurák (324) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (570) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (369) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (293) lego katalógus (291) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (70) lego tmnt (1) lego történelem (251) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (2) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pokember (1) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1148) régi játékok (1122) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (671) starwarsfigures (569) starwarsjármű (94) starwarstoys (656) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (670) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (514) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (559) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (38) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) titanium (1) tmnt (16) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1176) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (297) vintage (868) vintagejátékok (989) vintagestarwars (165) vintagestarwarstoys (165) vintagetoys (978) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (148) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása