Fénykard anomáliák a Vintage Star Wars figuráknál

Elöljáróban annyit mondanék, hogy sajnos ma több kérdéssel tudok szolgálni, mint válasszal, de azért összefoglalásnak mindenképpen érdemes áttekinteni, hogy a Kenner Vintage Star Wars figurái fénykard szempontból mennyi anomáliát tartalmaztak. 

Először is a legelső probléma. Az úgynevezett "Farmboy" Luke Skywalker, a mindenki által a filmben látott kék fénykard helyett sárgát kapott. Miért is lehetett ez? 

maxresdefault_13.jpg

luke_farmboy_saber_original_v6_glasslite_variant_thick_tip_use.jpg

Elég sokan foglalkoztak már ezzel a kérdéssel és az az általánosan elfogadott válasz, hogy a korai szakaszban, amikor a Kenner rohamtempóban készítette el a játékokat, akkor a korai, sokszor fekete fehér képekből,  promóciós anyagokból és kamerával a film bemutatása előtt felvett jelenetekből voltak kénytelenek a figurákat megcsinálni. Ezeken a képeken sokszor még nem látszódtak az utólagosan felvitt, végleges effektek, például a fénykardok színezése. Ez okozta a gigszert, ugyanúgy mint a kék Snaggletooth esetében (ERRŐL ITT OLVASHATSZ)

 

Hozzá kell tenni, hogy a sárga vagy inkább fehér fénykard egyáltalán nem volt olyan ritka a kezdeti időkben. Ralph McQuarrie concept artjain, a film első trailerében, a film poszterein és a korai Marvel képregényekben egyaránt sárga vagy fehér fénykardja volt Luke-nak. Így adja magát a dolog, hogy a figura is emiatt kapott ilyen kardot. 

05-vader.png

anh_original_poster_art.jpg

star_wars_dan_perri_1977.jpg

Viszont több dolog is árnyalja a képet egy kicsit. Egyrészt ezeken a produktumokon Obi Wan-nak is sárga a kardja....de ő mégis kéket kapott. Sőt a legelső puzzle-n (aminél Vadernek rózsaszín van) is sárgával harcol Obi Wan. 

pu00021.JPG

A másik érdekes dolog, hogy az Obi Wan figura package artján is meghagyták a sárgát. Ami viszont módfelett különös annak a fényében, hogy a figura mégis kéket kapott. Luke hátlap grafikáján viszont okosan elkerülték a fénykard mutatását. 

star-wars-ben-kenobi-card-front-1978.jpg

luke1.jpg

Aztán itt vannak a 12" -es figurák, ami megint csak egy kicsit összezavarja a helyzetet. Ezeknél Obi Wan sárga Luke viszont kék fénykardot kapott. Ezeket szinte egy időben készítették a kisebb figurákkal. Ha Luke itt tudott kéket kapni nem értem, hogy a 3,75"-esben miért nem. 

12in-ben-front.jpg

2018-03-13_140146.jpg

Ezekből az infókból arra lehetne következtetni, hogy lehetett egy olyan időszaka a fejlesztésnek, amikor Luke kapta volna Obi kék kardját Obi pedig sárgával nyomult volna. Ez abszolút adná magát, ám ennek némiképp ellentmond, hogy az első early bird figurákról készült első képeken mégis az eredeti állapot van. Úgyhogy ezt a teóriát én valamelyest elvetném. 

eb-firstshots.jpg

Az első részhez kiadott játék kardok esetében is a sárga szín játszott. 

kennerlightsaberfront.jpg

Ezekből az információkból én erre következtetek..... Az előzetes anyagokból úgy gondolták, hogy Luke-nak sárga lesz a kardja, vagy csak a még színezetlen anyagok miatt, egyszerűen csak a sárga mellett döntttek, de az is lehet hogy Obi-nál is ezt gondolták, ezért így kezdték el őket megvalósítani. Aztán Luke esetén már nem volt idő ezt megváltoztatni, mert egy változtatás végrehajtása óriási csúszást okozott volna. Így maradt a sárga kard, de Obinál még vagy volt idő ezt cserélni, vagy csak eleve kéket terveztek neki, hogy a három fénykard szín a három külön karakterhez köthető legyen. 

vintage-luke-skywalker-star-wars-269562622598621770.jpg

Viszont ami ezután következett még az az igazi rejtély. Az X-Wing Luke esetén elkerülték a fénykard használatot és a Hoth Luke mellé sem adtak ilyen alkatrészt. Pedig utóbbi mellé kellett volna, hiszen a filmben egyértelműen kék kardot használ a Wampa barlangjában. Ennek ellenére - hibás módon - egy olyan rebel rifle-t adtak hozzá, amilyennel Luke sosem harcolt a filmben. 

lukehoth1a.jpg

És az igazi rejtély a következő figura....A Bespin Luke.... itt már pontosan tudta a Kenner, hogy Luke-nak kék a kardja. Az első filmben és a Birodalom visszavágban is pontosan látták, hogy kék van neki, ám ennek ellenére terveztek neki egy teljesen új...SÁRGA kardot. Hogy ezt miért tették ez az igazi kérdés és erre sajnos egy használható teória sincsen, nem hogy hivatalos magyarázat mondjuk egy volt Kenner alkalmazottól. 

lukebespinkenner1.jpg

A birodalom Visszavághoz készített játék kardok kétféle színben voltak elérhetőek, piros és .....sárga.... Ezt sem értem. 

A Return of the Jedi idejében kiadott Force lightsaberek között már megjelent végre a piros mellett a zöld, de a sárga továbbra is kapható volt. Sőt...a nem kiadott giroszkópos fénykardok között is lett volna továbbra is sárga. 

theforce_lightsaber.jpg

A következő Luke a Jedi Knight Luke volt, aminél megintcsak sikerült hibáznia a Kennernek. Viszont itt legalább van rá magyarázat. Az első figurák itt kék karddal jöttek ki, mert a filmben is eredetileg úgy volt. Aztán Lucasék ezt megváltoztatták, mert a sivatagi háttér előtt a zöld jobban látszódott, ezért lett Luke új kardja zöld. Emiatt a Kennernek is gyorsan változtatnia kellett és hamarosan a Jedi Luke figurák mellé is zöldet adtak. Így ez a figura mindkét kard színnel megszerezhető volt. 

vintage_luke_skywalker_jedi_knight_blue_complete_right.jpg

vintlukejediloose-m.jpg

main-qimg-3977931f6dd0a4f7716734aa69a56431.png

Érdekesség még, hogy a Return Of The Jedi hátlapos Obi Wan figurák esetében lecserélték a hátlap grafikát, így hat év után immáron végre kék színű fénykardal látszik a képen Obi nem pedig sárgával. A ROTJ hátlapos, újrakiadott Farmboy Luke és a Bespin Luke képét is lecserélték, de azokon továbbra sem látszott fénykard. 

rotj-obi-wan-1.jpg

img_18632.JPG

vintage-luke-skywalker-star-wars-488322178639841101-375x280.jpg

A Last 17-es Endor Luke nál pedig megintcsak elkerülték a fénykardot, miközben a filmben csak ez a fegyvere volt Luke-nak ezekben a jelenetekben. Ennek ellenére egy palace blastert adtak neki, amit a karakter csak Jabba palotájában használt. Tehát ez is hibás. A Stormtrooper alcás Luke mellé nem adtak kardot, de ahhoz nem is kellett. 

7cfb368b17858341d73eeb21756cb214.jpg

A sárga fénykardokat utólag sem korrigálták, tehát hiába volt már a ROTJ Jedi Luke-hoz kék és zöld kard is, az ilyen hátlappal újrakiadott Bespin Luke-nál ugyanúgy maradtak a sárga kardok. Ugyanez a helyzet a farmboy Luke későbbi kiadásaival is. 

vintage-luke-skywalker-star-wars-312303216987963681.jpg

Látható, hogy jóval több a kérdés, a teória és a megfigyelés, mint a valódi válaszok. Sajnos azokkal nem tudok szolgálni, mert ugyan a Farmboy Luke sárga kardját illetően már a tűzhöz valamelyest közelebb álló személyek nyilatkoztak, hogy a kapott forrásanyagok színéből bekövetkező hibáról van szó, de a többinél tudtommal nem volt ilyen.  Tehát azt hogy a Bespin Luke-nál miért léptek újra bele a hibába illetve a későbbi kiadásoknál miért nem javították ezeket a hibákat, arról nem tudni semmit. De az is lehet....hogy csak egyszerűen szerették a sárga színt....vagy hogy mindenki Jedi Temple Guard volt. :) 

TB

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr3113735972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.03.14. 12:01:14

@-Szűcs Gyula-: Hát az :D de pont az ilyen kis huncutságok adják a savát borsát a vintage vonalnak ( pl zuckuss-4 lom névcsere stb. )

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2020.02.19. 16:34:58

@Tota12: Ezt nézd! A "sárga fénykard anomáliából" most egy kánon Marvel-képregényt kanyarítottak a Disney-nél! Ezek szerint tényleg volt ilyenje Luke-nak, mégpedig a Birodalom és a Jedi között eltelt egy évben!
:O
port.hu/cikk/mozi/hoppa-luke-skywalkernek-vegig-volt-egy-titkos-sarga-fenykardja-is/article-63778

Anak 2020.02.19. 21:06:20

Ekkora tirpákságot. Nem mondjátok, hogy huszoniksz éven keresztül azért kellett szenvednem Luke zöld fénykardjával a Jedi visszatérben, mert erre a színre változtatták meg az eredetit , hogy jobban látszódjék a sivatagos háttér előtt????!!!!!
Hát én biza színtévesztő vagyok (zöld-sárga-piros) és számomra ez a változtatás jelentősen rontotta az élményt ennyi éven át. Sárgás háttér előtt zöld spádéval hadakoztak, nem sok minden látszódott. A kék számomra jobb lett volna, de hát én a kevesekhez tartozom, nem a sokakhoz.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (39) archivum (39) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (13) epic continues (3) episode I (13) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (7) érdekesség (1408) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (709) hasbro játékok (712) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (284) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1490) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1486) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (38) játék lelőhely (12) játék reklám (30) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (361) kenner (339) kennertoys (325) kenner figurák (324) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (570) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (369) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (293) lego katalógus (291) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (70) lego tmnt (1) lego történelem (251) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (2) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pókember (4) pokember (1) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1148) régi játékok (1122) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (671) starwarsfigures (569) starwarsjármű (94) starwarstoys (656) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (670) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (514) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (559) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (38) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) titanium (1) tmnt (16) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1176) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (297) vintage (868) vintagejátékok (989) vintagestarwars (165) vintagestarwarstoys (165) vintagetoys (978) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (148) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása