Kevésbé ismert játékvonalak - 11.rész- Universal Monsters figurák a Remco-tól

A mai epizódban esélyes, hogy egy tényleg nagyon kevéssé ismert játékvonalat fogok nektek bemutatni, ám a karakterek tuti, hogy senki számára sem lesznek ismeretlenek. A mai témánk a Remco Universal Monsters.

remco-mini-monsters.jpg

Universal Monstersnek, a Universal stúdió által a 20-as évektől a 60-as évekig bezárólag készített horrorfilmek fontosabb „szörny” szereplőit nevezzük. Ezek gyakorlatilag a legklasszikusabb horrorfilm szereplők, amelyek léteznek. Maguk a filmek mai szemmel már kissé viccesnek hatnak ( elnézést kérek a téma esetleges szakértőitől, magam is horror kedvelő vagyok, de azért nem szakértő) , de az kétségtelen tény, hogy a remekül kinéző karakterek erősen beépültek a popkultúra minden területére. Filmek…sorozatok….Adams Family…..Munsters…játékok….Lego Monster Fighters….és ugye manapság is próbálkoznak valami filmes univerzumba összefogni ezeket. A klasszikusnak mondható Universal Monsters karakterek a következők: Phantom of the Opera, Hunchback of Notre Dame, Frankenstein, The Mummy, Dracula, The Invisible Man, Bride of Frankenstein, Wolf Man és a Creature of the Black Lagoon.  

Ugyan a filmeket nem láttam, de én nagyon kedvelem ezeket a karaktereket, mert egyediek, jól néznek ki és félelmetesek. Ja és pólón is remekül mutatnak.

universal-monsters.jpg

Érdekes módon, hiába horror karakterekről van szó, a játékgyártók is hamar elkezdtek ráröppenni a karakterekre. Némelyik persze hivatalos megállapodás nélkül és ugye ezeket a karaktereket elég könnyű „plagizálni”, úgyhogy elég sok gyártó kezdett a 70-es években szörnyes figura sorozatokba. Többek között az Azrak Hamway és a Mego is sikeresen forgalmazott Universal Monsters karaktereken alapuló figurákat, de más kisebb gyártók is elkészítették a maguk szörnyeit. A 70-es években amúgy is volt ezeknek a karaktereknek egyfajta felfutása, úgyhogy a belőlük készült játékok sem voltak sikertelenek.

monsterboxes.jpg

A Remco egy bőven másodvonalas amerikai játékgyártó volt és a produktumai sem hagytak túl mély nyomot a játékipar történetében. Elég vékony határvonal választotta el a játékaik kinézetét és minőségét a bootlegek mezsgyéjétől. Ráadásul eléggé a trendeket másoló cégről volt szó és akkor még finoman fogalmaztam. Amikor a Mego gyártotta a szuperhősös figurákat, akkor ők is hasonlót adtak ki, amikor jött a G.I Joe, a Remco legalább 4 féle hasonló játékkal válaszolt ( pl. Commando Force, US Forces), a Transformerekre a Zybots volt a válasz és így tovább. Koppintós egy brigád volt na...nincs mit ezen szépíteni. Nos, a Remco cég 1971-ben csődközelbe került és megvette őket egy nagyobb játékgyártó az Azrak Hamway 1974-ben. Az Azrak, más néven AHI 1973-ban jelentette meg a Worlds Famous Super Monsters játékvonalát, amely a Universal Monster karaktereken alapult. Erre válaszolt a Mego a Mad Monsters 8”-es figuráival.

75monstersplash.jpg

A Remco nem olvadt bele teljesen az AHI-ba, önálló leányvállalatként tevékenykedett és saját játékokat jelentethetett meg.  Így történhetett az meg, hogy 1979-ben továbbvihették az AHI által már megkezdett horror figurás vonalat, mégpedig immáron rendesen, Universal Monsters néven.

remco-1980-3.jpg

Ezeket a játékokat 1979-81 között adták ki és három különböző típusuk létezik. A 8” –es figurák, a 3,75”-es Mini monsters széria és az ún. hand puppetek. A 8”-es figurák jellege teljesen megegyezik a Mego szuperhősös és szörnyes figuráival. Mindhárom játéktípus rendelkezett a sötétben világító festéssel (de nem minden karakter).A figurák festése fakóbb, de ugyanúgy vászon ruhákkal lehetett őket felöltöztetni. Más kiegészítőt nem kaptak. Hasonlóan a Mego figuráihoz, ezek is tudtak 1-1 „Action move”-ot csinálni. A Mego csomagolásához nagyon hasonló ablakos dobozban lehetett őket megvásárolni, amelyen egy egészen jó, nagy méretű karaktergrafika látható.

064f1080218dcb6375db3baed54a7300.jpg

s-l1600_1_10.jpg

s-l1600_2_6.jpg

A mini monsterek felépítése megegyezik a Mego 3,75”-es szuperhősös figuráinak felépítésével (de lehetne mondani akár a Vintage Star Wars figurákat is). Öt ponton voltak mozgathatóak és nem túl erős a kidolgozottságuk. Állítólag a minőségük sem volt éppen a legjobb. Kiegészítőket nem kaptak, viszont egy meglehetősen egyedi küllemű bliszteres kartonos csomagolásban hozták őket forgalomba. Igaziból ez nagyon jól sikerült, ez talán a játékvonal egyetlen igazi erőssége. Egy nagyméretű filmes karakterkép uralja a kartont és ez valahogy kölcsönöz az egésznek egy régies, klasszikus és kicsit félelmetes megjelenést. A használt betűtípusok is régiesnek és „horrorosnak” hatnak. A karton hátulján egy fekete-fehér képes checklist látható.

remco-1980-1.jpg

29fco18_remco-frank-glow_01.jpg

A hand puppetek egyfajta kiegészítő termékként kerültek forgalomba. Ezek gyakorlatilag kézre húzható bábok, amelyeket valamilyen tároló alkalmatosságban (pl koporsó) csomagoltak a kartonra. Van némi vásári gagyi jellege ezeknek a „figuráknak”, ám itt is az egész pakk olyan félelmetes, régies kisugárzással bír, ami miatt azért nem néznek ki rosszul.  Mind a három játéktípus egyes tagjai rendelkeztek sötétben fluoreszkáló festéssel, ami egészen félelmetes külsőt kölcsönözhetett nekik a lekapcsolt villanyok mellett.

puppets_1.jpg

frankenstein-handpuppet-front.jpg

 

A Remco Universal Monsters játékai nem túl jó minőségűek. Nem túl erős a kidolgozottságuk, sokszor rossz a festésük és nem túl strapabíróak. Akkoriban sem lehettek túl sikeresek, mert hamar abbahagyták a gyártásukat és manapság sincs belőlük túl sok. Viszont érdekes, félelmetes kisugárzásuk miatt szeretik őket a gyűjtők. Mivel nincs belőlük sok, kereslet viszont van rájuk (ezeket nem csak figura gyűjtők, hanem akár sima horror kedvelők is megvehetik) ezért elég komoly összegeket is megérnek. A pakkok jellege a mai játékgyártókat is megihlette, például a Funko cég a Reaction sorozatában küllemében nagyon hasonló figurákat adott ki 2016-ban. De a 8” –es figuráknak is léteznek mai, utángyártott változatai illetve a custom készítők is rendszeresen nyúlnak a témához.

frankenstein_figure_1.jpg

Nem hiszem, hogy ezek a játékok valaha is bekerültek volna hazánkba és ma sem tudok arról, hogy valaki gyűjtené itthon ezeket. De ha esetleg mégis akkor tőle elnézést kérek.

263576754_7fdc9d5ded_b_1.jpg

És akkor most nézzük meg a játékokat közelebbről….

8 ”-es figurák

Creature from the Black Lagoon – Kifejezetten gyenge kidolgozású, csúnyácska figura. A ruha, ami megadja a lény mintázatát sem néz ki túl jól, olyan mintha nem is ehhez a figurához csinálták volna. Az arca és a kezei világítanak a sötétben.

creatureblacklagoon-8scale-front.jpg

remco-creature-black-lagoon-mib-mego_1_eb58e0ec8d2ccceccdee286f730c6238.jpg

Dracula – végül is fogjuk rá, hogy ez rendben van. Az arca egész félelmetes, bár egy kicsit kínai jellegű a szeme. A karakter felismerhető és megfelelő ruházatot kapott. Az arca és a kezei világítanak a sötétben.

s-l1600_1_10.jpg

73373d090b76a3c542f1bd4701c5274d.jpg

dracula-8scale.jpg

Frankenstein – Ez annyira nem is rossz. Jók a ruhák és a feje is rendben van.

frankenstein-8scale.jpg

frankenstein-8scale-front.jpg

Phantom – A figura egész félelmetesre sikerült, ám nem hasonlít igazán jól a karakterre. Az arca lehetne jobb is, de a ruhája rendben van.  Az arca és a kezei világítanak a sötétben.

phantomopera-8scale-front.jpg

remco-phantom-opera-figure_1_7976825efa5f9fb8426242c7ecdabe8a.jpg

Mummy – Én tisztában vagyok vele, hogy nehéz lehet egy Múmiából rendes figurát csinálni. De azért ez szerintem nem sikerült valami jól. Gyenge kidolgozottságú, nem túl mutatós figura, de legalább az arca világít a sötétben.

mummy-8scale.jpg

mummy-8scale-front.jpg

Wolfman – Bár a figura nem egy matyó hímzés, azért egyértelműen hasonlít a filmes farkasemberre. Mondjuk talán a barna mackóruhán lehetett volna valamit csiszolni, de összességében annyira nem gáz. Az arca egyes részei és a kezei világítanak a sötétben.

images_12.jpg

wolfman-8scale.jpg

images_1_2.jpg

Monsterizer playset – A 8”-es figurákhoz is készítettek playsetet, ami gyakorlatilag a monsterizer gépet jelenti. Gondolom Frankensteint kell belefektetni. Igazából sok értelmét nem látom, de rendben van a cucc és nem túl gyakori. árammal működik, bekapcsolás esetén világít és zizeg. 

mmremco9monsizmib151101small.jpg

monsterizer1-8scale.jpg

monsterizer3-8scale.jpg

Mini monsters

Nekem ez a széria sokkal jobban bejön, de nem a figurák, hanem leginkább a csomagolás miatt. A „sima” és a sötétben világítós változatok sculptja megegyezik, de a festés eltér.

Creature from the Black Lagoon – Nem egy bonyolult figura, de végülis teljesen megidézi a karaktert. Nincsen vele komolyabb probléma.

38cf8ab292e764965c382bb84631665b--monster-party-monster-mash.jpg

creatureblacklagoon-front.jpg

Creature from the Black Lagoon (sötétben világító változat)

1eebc14d1d4ac0153f5a8dec9f7aacc7.jpg

creatureblacklagoonglow-front.jpg

Dracula – A feje nem sikerült túl jóra és a festése sem túl jó, de ezt leszámítva rendben van. Vinyl köpenye van, ami nagyon hasonlít a vintage Star Wars figurák korabeli köpenyeire.

dracula1.jpg

dracula-front.jpg

Dracula (sötétben világító változat)

35647737670_98ed9b62c9_b.jpg

draculaglow-front.jpg

Frankenstein – A teste nem túl részletgazdag, de a feje rendben van és végülis ez a figura is jól megidézi a megjelenített karaktert.

frankenstein-front.jpg

loose_vintage_remco_universal_mini_monsters_frankenstein.jpg

Frankenstein (sötétben világító változat)

frankensteinglow-front.jpg

glow.jpg

Mummy – Közel sem annyira gyenge, mint a 8"-es változat, de azért ez sem egy tökéletes figura.

mummy-front.jpg

1_4685984ff4645c7f4c7c29e360fdce93.jpg

Mummy (sötétben világító változat)

mummyglow-front.jpg

35197557944_3656243760_b.jpg

Phantom – Az arckifejezése elég kellemetlen szegénynek, olyan mintha éppen visszatartana valamit. Nagyon csúnya az arca, de a festése viszont tetszik. Egy vinyl köpeny járt hozzá.

tumblr_n0jtbicjam1s2xpeeo1_500.jpg

phantom2_normal.jpg

Phantom (sötétben világító változat)

phantomoperaglow-front.jpg

6887236610_3c5f2b747d_b.jpg

Wolfman – Na az ő feje nem sikerült túl jól. A teste még csak-csak, de ebben az esetben kivételesen a 8”-es figura jobban sikerült.

wolfman-front.jpg

loose_vintage_remco_universal_mini_monsters_the_wolfman.jpg

Wolfman (sötétben világító változat)

wolfmanglow-front.jpg

wolfman.jpg

Monsteizer playset – Kisebb méretben is megcsinálták ezt a playsetet. Többféle színösszeállításban is létezik. Hát szerintem ez semmi extra.

monsterizer.jpg

minimonsterizer.jpg

Play case – A 3,75”-es figurákhoz kiadtak egy tárolódobozt kinézetű szétnyitható pakkot, ami egy karton diorámát rejtett belül. Volt benne koporsó, doboz és egy tűrhető festett háttér. Már így ránézésre is elég rossz minőségű.

daredevilsandremco014.jpg

carryingcase2-mini.jpg

carryingcase3-mini.jpg

Hand puppets

Mindegyik világít a sötétben

Creature from the Black Lagoon

s-l225.jpg

creature1-handpuppet.jpg

Dracula

tumblr_p17o3vsydn1t1cmybo1_500.jpg

dracula1-handpuppet.jpg

Frankenstein

frankenstein1-handpuppet.jpg

Mummy

mummy1-handpuppet.jpg

mummyglow-handpuppet-front.jpg

Make up kit – Kiegészítő termékként még egy arckifestőt készletet is kiadtak.

s-l1600_24.jpg

Összességében igaz az, hogy nem éppen egy világverő játékvonal a Remco Universal Monsters....viszont a remek csomagolás, a remek karakterek és az egész klasszikus horror jellege meg tudja fogni az ember gyűjtői énjét. 

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr3513841108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (12) a-team (2) actionforce (82) actionman (11) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (12) action man katalógus (3) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (36) archivum (36) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (14) basic (3) bat (24) batman (49) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (1) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (5) beetlejuice (2) belville (5) beszámoló (5) bionicle (10) blacktron (1) black series (42) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bookofbobafett (1) bootleg (19) börze (4) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (33) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (22) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (8) creature figurák (8) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (2) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (2) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (2) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (8) epic continues (3) episode I (11) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (7) érdekesség (1281) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (8) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (9) figura és játékfeszt (5) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) francia gijoe (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (288) gijoe állatok (2) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (35) gijoe figurák (211) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (4) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (289) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (60) gi joe járművek (56) gi joe josman (1) gi joe kártya (5) gi joe kite (1) gi joe matrica (1) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (41) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (14) gi joe prototype (15) gi joe rajzfilm (19) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (212) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (2) gulliver (2) gyűjtemény (5) gyűjtés (3) halloween jelmez (1) hamisitvány (6) hamis figura (4) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (652) hasbro játékok (655) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (239) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (3) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1367) játékbolt (18) játékgyárak története (3) játékgyűjtés (10) játékgyűjtők (6) játékipar nagyjai (4) játékok (1363) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (35) játék lelőhely (10) játék reklám (27) játék riport (16) játék tv riport (11) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (19) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (3) karácsony (21) karácsonyi játék (22) kártya (5) katalógus (310) kenner (326) kennertoys (313) kenner figurák (311) kenner története (5) képregény (4) képregénybörze (5) képregényfigura (3) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (23) kisautók (24) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (10) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (519) lego2020 (6) legostarwars (144) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (13) lego at-st (4) lego basic (13) lego bionicle (11) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (89) lego city (14) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (4) lego érdekesség (322) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (14) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (2) lego jurassic park (1) lego katalogus (250) lego katalógus (246) lego kereskedők (5) lego knightskingdom (5) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (8) lego paradisa története (2) lego pirates (30) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (5) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (93) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (66) lego tmnt (1) lego történelem (243) lego town (54) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (6) ljn toys (6) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (3) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (34) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (2) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) mego (3) men in black (2) merchandise (10) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (4) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (24) modern star wars figurák (49) moder star wars figurák (41) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) paradisa (4) paradisa története (4) parker (7) pebe (1) pirates (8) plasticola star wars (1) playmates (2) playmobil (7) playsets (2) playstation (2) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (58) potf eu (10) potf expanded (3) potj (12) power of the force (60) power of the force története (20) power of the jedi (14) power rangers (3) predator (2) pretender (2) prototipus (50) prototype (49) pulsar (1) race (1) racers (4) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (6) rebels (10) régi játék (1051) régi játékok (1028) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (25) remco (1) rendezvény (14) rendőrakadémia (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (4) revengeofthesith (13) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (6) saga collection (2) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (3) skála (1) skorpio kommando (2) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (22) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (10) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (630) starwarsfigures (533) starwarsjármű (94) starwarstoys (616) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (629) star wars 30th anniversary (13) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (4) star wars chess (1) star wars clone wars (24) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (474) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (523) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (79) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (70) star wars prototipus (82) star wars prototype (80) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (8) star wars saga (7) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (100) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (2) szilveszteri vicces (2) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (18) technic (35) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) tmnt (16) tonka (5) top10 (61) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 sorozat (6) top10 star wars (8) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) törölt játékvonalak (1) történelem (1062) town (31) toxic avenger (1) toybiz (6) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (3) toyfair (6) toysrus (1) train (9) transformers (67) transformers beast wars (2) transformers g1 (54) transformers g2 (8) transformers katalógus (10) transformers prototípus (2) transfrmers (44) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (12) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) usagi (1) válogatás (2) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (251) vintage (792) vintagejátékok (918) vintagestarwars (164) vintagestarwarstoys (164) vintagetoys (907) vintage collection (51) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (147) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wwf figurák (4) xena (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása