A Lego Space története 5.rész - Robo Force, Ufo, Insectoids

Láthattuk az előző cikkben, hogy a Lego modernizálással és a témák folyamatos frissítésével próbált lépést tartani, a 90-es évek harsány játéktrendjeivel. Ebben az időszakban minden játék területen egyre színesebb, vadabb, figyelemfelkeltőbb játékok láttak napvilágot és ez nyilván a keresletet is befolyásolta. Emiatt a Lego is olyan utakon indult el némely altémájával, ami elég idegen terep volt számukra, végső soron pedig nem is lett kifizetődő. Ma az 1997-2001 közötti időszakot fogom tárgyalni a Lego Space szempontjából, de amint az látni fogjátok, ez már nem is igazán említhető egy lapon a korábbi Space dolgokkal. A készletek jellege ekkor gyökeresen megváltozott, gyakorlatilag szakítottak a korábbi, egymásra épülő altémákkal is és az egész Space jellegét egy teljesen új irányba vitték el. Ez nem is sült el igazán jól. Ráadásul ez volt a Lego pénzügyi lejtmenetének is az időszaka, így végsősoron a már nem annyira sikeres Space ideiglenes álomba szenderülését is ez az időszak hozta el.

Az előző epizódokat itt olvashatod:

1.rész Classic

2.rész Blacktron, Futuron, Space Police 

3.rész Blacktron II, Mt:Tron, Space Police II

4. rész Ice Planet, Unitron, Spyrius, Exploriens

6977_arachnoid_star_base.jpg

Roboforce

A Roboforce egy kevésbé ismert és rövid életű Space altéma volt, amelyet kifejezetten az amerikai piacra találtak ki. Ezek nem is jelentek meg az európai katalógusokban és elvileg nem is lehetett itt kapni őket. Az alapötlet nagyjából a Spyriusból származhatott, amelynek a nagyobb építhető robotjait gondolták tovább ebben az altémában. Persze ez teljesen önálló vonal volt, semmilyen történeti kapcsolódása nincs a Spyriushoz, de a többi altémához sem. Talán lélektanilag a későbbi Exo Force kapcsolható ehhez egy minimálisan. Az építhető robotok egyfajta mechák, amelyeket minifigurák vezetnek, de a robotokról több esetben kisebb járművek is leválaszthatóak. A sztori szerint ezek egyébként jó fiúk és egyfajta űrrendőri feladatokat látnak el, de mégsem mondható, hogy bármi közük lenne, mondjuk a korábbi Space Police-hoz. Mindössze négy ilyen készlet került kiadásra, tehát a Robo Force a legkisebb Space altémák egyike. Érdekes, hogy Robo Force néven a 80-as évek elején az Ideal Toys-nak is volt egy robotos játékvonala, de ezek szerint nem védették le ezt a nevet, ha a Lego 12 évvel később felhasználhatta. Összességében a Robo Force egy rövid és feledhető kísérlet volt, egy bizonyos készletstílus továbbgondolására. De nem lehetett valami sikeres, ha csak négy készlet készült és ennyire hamar be is fejezték. Az összes kiadást lezongorázták ugyanis az 1997-es év során.

rf_catalog.jpg

A Robo Force készleteknek nem igazán van egységes színsémája, mindegyik készlet más színű és az üveges elemek is eltérnek. Mindegyik készlet egy-egy nagyobb robotot ábrázol, amelyet minifigurák vezetnek. Általában a lábuk vagy gurul, vagy csúsztatva mozgatható. Ezen kívül is vannak mozgatható tagjaik, amelyek rendszerint valamilyen eszközben (pl láncfűrész) végződnek. Lénygében tehát az összes RF készlet, mozgó, figura vezette, űrben használatos mecha.

Összesen két féle minifigura járt a készletekhez. A Chip Nebula figurának robot mintás fekete lába, mintás szürke teste, szürke karja, ezüst napszemüveges feje és egy uv sárga sisakja van, amit egy fekete vizor egészít ki. A testén és a lábakon is a ROBO felirat olvasható. A feje is némiképp robot mintás. Ő a csapat parancsnoka. A másik figura a Robo Force asztronauta. Neki fekete, minta nélküli lába, szürke robotmintás felsőteste van, de narancssága beütéssel, borostás az arca és van egy narancssárga sisakja is, amit egy fekete vizor tesz teljessé. Az ő testén is szerepel a ROBO felirat. A figurának van egy másik változata is, amiben a lábon is van robot minta nyomás.

sp035.jpg

sp058.jpg

A Robo Force is kapott azért saját logót, amelyet a szokásos helyen, a dobozok jobb felső sarkában lehetett látni. A logó háromszög alakban egy piros-fekete Robo Force felirat, ami körül fémes hatású borítások és egy bekukucskáló szem látszik. A dobozon a készletek a szokásos módon, „akció közben” látszottak a háttérben pedig egy bolygófelszín, csillagos horizont és egy nagy hold látszott. Persze a doboz felső részén itt még használták a Lego System feliratot.

rf_logo.gif

2152.jpg

Az Ufo altéma 1997-ben debütált, bár egy minifigurás Alpha Draconnis kulcstartót, már 1996-ban is be lehetett belőle szerezni. Alapvetően azt a kontinuitásra épülő laza sztorit és hármas felállást ( civil jófiúk, rosszfiúk, rendőrök), amelyet az évek során kialakítottak a Space háza táján, azt itt és most a sutba dobta a Lego. A teljes történetet áthelyezte a galaxis távoli, ismeretlen pontjára és az embereket kivette a képletből. Ez volt tehát az első altéma, amiben idegen lények szerepeltek. Talán a korszellem hatott rájuk, vagy csak a Függetlenség napja című filmet nézték túl sokat, mindenesetre a sztoribeli alapfelállás átváltozott jó idegenek vs rossz idegenek felállásra, de még ez is csak érintőlegesen valósult meg. A történet is kissé harciasabb, mint amit a Lego-tól idáig megszokhattunk. A zotax bolygón dúló polgárháború során a lázadók ugyan majdnem győztek, ám a végén mégis menekülniük kellett a Cybertr.. akarom mondani a Zotax bolygóról és egy csillagkapu segítségével egy másik galaxisba költöztek. A sztorit egyébként a nálunk is beszerezhető UFO szóróanyagból lehet megismerni, amelyet ITT MÁR MUTATTAM NEKTEK. Az Ufo altéma áll a „jófiúk”, tehát a lázadók járműveiből, az Insectoids pedig az ellentétes frakciót mutatta be, de ez a kettő elvileg csak a múltban, az anyabolygón állt harcban egymással.

A készletek jellegükben teljesen újak voltak. Megjelentek a félköríves elemek és ezekből főleg csészealj szerű vagy félig meddig íves űrhajókat lehetett megépíteni. De a köríves elemeken kívül is egy csomó más, új elemet vezettek be. A készletek alapszíne a világosszürke, amelyet UV zöld üveges elemek és nagy matricák illetve nyomtatott elemek egészítenek ki. Tehát a gépek mind színükben, mind alakjukban eltértek a korábban megszokott Space dolgoktól. A gépek többnyire fel vannak fegyverezve. Több készletnél is felhasználtak mágneseket, színjátszós matricákat, hőre reagáló matricákat és szinte minden Ufo készlet tartalmaz egy „kristály” elemet, ami a történet szerint egyfajta erőforrás, ami hajtja a gépeiket. Ezen kívül az egyik készletben felhasználták a Technic-nél alkalmazott száloptikás csöveket is, így végülis van olyan Ufo készlet, ami fényhatásokat is tud kibocsájtani. Viszonylag rövid téma volt és túlnyomó részt csak kisebb készleteket adtak ki. A kisebbek főleg felszíni járgányok, a nagyobbak meg a kerekded űrhajók. 1997-ben ki is adták az összes tervezett készletet.

ufo1.jpg

Elég sokféle minifigurát hozott a téma és több darabnak is léteznek variánsai. A piros Alien figura, akit nálunk Chamon-nak hívtak, piros végtagokkal és szürke, mintás felsőtesttel rendelkezik. A fejére teljesen egyedi és újszerű, nem ember jellegű arcot festettek rá. Van még hozzá egy érdekes szürke, idegen sisak és egy nagy fekete ráhúzható páncél is. Chamonból létezik egy egyszerűsített variáns is, amiben nem járt hozzá a páncél és a sisak egyszínű fekete, lemaradt róla a minta. Chamon egyébként a leírás szerint egy igazi vagány pilóta és a lázadók egyik vezetője.

chamon.jpg

A második figura a kék alien vagy más néven Officer. Itt mintás szürke test (eltérő minta van, mint Chamonnál), kék végtagok és kissé hüllőszerű, áttetsző fej látható. Ő is kapott fekete páncélt illetve mintás Ufo sisakot.

blue_alien.jpg

A kék Ufo droid más néven Techdroid I már egy fokkal hagyományosabb figura. Fekete robotmintás lába van, ami azonos a másik droid figuráéval. A felsőteste szürke és szintén robotmintás, kékek a karok és a feje is kék, amin szürkés, igencsak tetszetős robot arc látszik.

bluedroid.jpg

A másik droid a piros, avagy más néven Andy Droid. Ő a történet szerint az Exploriens-es Ann Droid „testvére”. Kb ez az összes kapcsolódási pont ahhoz a témához. A láb ugye azonos a kék droiddal, a felsőteste fekete és más fajta robotminta van rajta, mint a kéken, a karok és a fej pirosak és egy más fajta robot arccal rendelkezik.

reddroid.jpg

Az ötödik figura az Alpha Draconnis, amit bizonyos országokban Overlord-nak hívtak. Annak ellenére, hogy ő egy kicsit vadabbul néz ki elvileg ő sem gonosz karakter. A leírás szerint ő egy zotaxi tárbornok, aki a küldetések során a zotaxi uralkodót képviseli. A figura szerintem zseniálisan néz ki, szürke, aranymintás lába, szürke, logós felsőteste és egy narancssárga félelmetes idegen arcú feje van. Neki is van egy páncélja és sisakja, de neki a páncélja szürke a sisakja pedig fekete. Véleményem szerint, ugyan ezek a figurák nagyon eltérnek a korábban megszokott Space figuráktól, önmagukban szemlélve viszont nagyon jól sikerültek.

alpha_1.jpg

Az Ufo témának is volt logója, ami egy tépett, fekete háromszög mintában egy zöld színű UFO feliratot, és egy zotaxi sisakot ábrázolt. Ez a logó a szokásos helyen, a jobb felső sarokban volt látható a készleteken. A csomagolás egyéb tekintetben maradt a szokásos… a járműveket mozgás közben láthatjuk és a háttérkép itt mindig egy bordó, csillagködös égboltot, illetve zöldes színnel foszforeszkáló bolygófelszínt mutat.

lego_ufo_logo.gif

ufo2.jpg

Az Insectoids volt az Ufo téma ellenpárja, amelyet 1998-ban mutattak be és 1999-ig adták ki a készleteket. Ez a gonosz, zotaxi kormányzati oldal járműveire koncentrált, ami érdekes módon nagyon más volt, mint az Ufo esetében. A történet szerint a gonosz zotaxiak a polgárháború után elhagyták a bolygójukat és a hajójuk a Holox bolygón landolt. A bolygó felszíne túlságosan ellenséges volt, ezért a földfelszín alá kényszerültek és itt egy kiterjedt élővilágot fedeztek fel. A felszín alatt ún. belső nap is volt, aminek az energiáját a „voltstone” nevű gömbjeikkel be tudták fogni. Ez a voltstone elem majdnem minden Insectoids készletben megtalálható. A felszín alatti élethez alkalmazkodva a járműveiket rovarszerűvé alakították át. Azt hiszem ennyi elég is a történetből.

ins.jpg

A készletek megintcsak nagyon eltértek a korábban látottaktól. Szinte mindegyik felszíni jármű vagy repülő rovarokra emlékeztető külsővel bír. Ebben nincs teljesen egységes koncepció, némelyik inkább pókra mások meg szitakötőre hajaznak. Színvilágukra a sötétkék és a szürke színek a jellemzőek, amelyeket UV sárga üveges elemek egészítenek ki. Némely gép kapott Lights &Sound fukciókat, amelyeket egy nyomógombos panelról lehetett vezérelni. Ezen kívül mágneses elemeket és mágneses matricákat is alkalmaztak. Azt nem lehet mondani, hogy ötlettelenek lettek volna ezek a készletek, de mégis számomra, valahogy erőltetetten harsányak.

ins2.jpg

Egészen sokféle figurát adtak a készletekhez, számszerint négy félét, de itt is találkozhatunk variánsokkal. A Gypsy Moth az Insectoids csapat királynője, tehát ő itt a vezér. Szürke a keze és a lába, a teste fekete és fehér mintázattal van ellátva, az arca kék-fekete és egyértelműen olyan a festésre, hogy látszik, egy női nemű idegenről van szó. Ő is kapott egy szürke páncél elemet és egy Uv zöld áttetsző sisakot. A Gypsy Moth figurának 2 féle változata is van, amelyek a páncél hiányában, térnek el egymástól.

gypsymoth.jpg

A Gigabot vagy más néven Insectoid droid egy fekete-szürke droid, aminek a testén és lábán mindenféle robotos jellegű minták láthatóak. A feje fémes tükröződésű robotarc a sisakja pedig egy áttetsző, sima sisak. A történet szerint ő gyakorlatilag egy beszélő, adattároló számítógép.

sp032.jpg

A sima Insectoid figurából több féle is létezik és ezek eléggé hasonlítanak a Gypsy Moth-ra, viszont a testük mintázata és a fejük sem azonos. Ezeket is szokták sima zotaxinak is hívni, ezért én a kavarodás elkerülése érdekében szürke zotaxinak fogom nevezni a leírásban.

zot1.jpg

zot2.jpg

A Danny Longlegs figura fekete lábbal, mintás szürke felsőtesttel, zöld karokkal és sötétzöld üveges sisakkal rendelkezik. Három féle változata is van, ezek a páncél meglétében és színében térnek el leginkább.

insectoid1.jpg

danny_longlegs_bio.png

Hozzá nagyon hasonló a sima zotaxi figura, ami a felsőtest és a lábak mintázatában tér el tőle. Mivel ez is alapvetően zöld színű ezért ezeket alább zöld zotaxinak fogom hívni.

zot3.jpg

zot4.jpg

Szóval mondhatjuk azért, hogy a figurák tekintetében azért meglehetősen kavar van ennél a témánál.

Az Insectoids szettek csomagolása hasonlít az Ufo készletekéhez, csak itt az előtérben sziklák a háttéren pedig zöldes színű köd látszik. Az Insectoids logója egy kék háromszög, amiben egy sáskafej látható.

3070-1.jpg

A hosszas áttekintés után pedig akkor nézzük a készleteket egyenként.

1997-ben megjelent Amerikában 4 Robo Force készlet, amiből mindegyik normál méretű volt. Az igazi hangsúly viszont az Ufo témán volt az év során, amiből 5 kisebb és 4 normál méretű készlet jelent meg illetve 2 multipack.

A 2151 Robo Raider a legkisebb a kevés számú Robo Force készlet közül. A 136 alkatrészből egy két lábon álló, kissé Spyrius-os jellegű robotot lehet megépíteni, aminek előre-hátra csúsztathatóak a lábai. A robot jobb keze egy kampó, a balon pedig egy láncfűrész és egy rakéta látható. Nem mondhatnám, hogy különösebben szemrevaló készlet lenne. Egy Robo force asztronautát adtak hozzá.

2151-1.jpg

2151.jpg

A 2152 Robo Raptor, ahogyan a neve is mutatja, egy velociraptor szerű robotos készlet. A 221 alkatrészből ezt a furcsa robotot lehet megépíteni, aminek a közepén, egy nyereg szerű részen foglal helyet a Chip Nebula minifigura. A lábak és a karok mozgathatóak, csak úgy, mint a fegyverrel felszerelt farka. Még a raptor szájában is lézerek vannak…

2152-1.jpg

2152-1_used_000.JPG

A 2153 Robo Stalker egy 280 elemből felépülő, emberszerű robot, de engem leginkább egy róka figurára emlékeztet az alakja. A fején található a pilótafülke, mindkét keze mozgatható és az egyik láncfűrészben a másik pedig fogókarban végződik. Ennek nem mozog a lába, ehelyett kerekeken gördül előre. Két asztronautát adtak a készlethez.

2153_1.jpg

2153.JPG

A 2154 Robo Master volt a legnagyobb Robo Force készlet a maga 366 elemével. Ez lényegében egy nagy, guruló bázis-szerű robot, aminek ugyanúgy vannak mozgatható karjai és egy mozgatható farka is. A felső részen egy jó nagy üveges irányító kabin látható. A lábak itt sem mozognak, hanem egyenként hat keréken gurulnak. A készlet része még egy kisebb siklógép és két Chip Nebula figura is.

2154_1.jpg

2154-1_used_000.JPG

2154_2.jpg

Az 54 Ufo Action Pack egy multipack készlet volt, amelyben három kisebb Ufo szettet lehetett egyben megvásárolni. A 6800, 6818 és a 6836-os készleteket tartalmazta. Egy hang CD-t is adtak hozzá, amelyen négy korabeli dance szám volt megtalálható olyan remek előadóktól, mint Robert Miles vagy Charlie Lownoise & Menthal Theo.

54-ufo_action_pack.jpg

A VP-5 is egy multipack volt, amelyet Angliában lehetett megvásárolni és egybecsomagolva tartalmazta a 1858, 6836 és a 6829-es szetteket. Na, most a 1858 ugye az egy mini Exploriens készlet, tehát itt két féle altémából is került a dobozba. A csomagban még volt egy 2 fontos kupon is, amit további Lego termék vásárlásakor lehetett beváltani.

vp-5.jpg

vp-5_1.jpg

A 2847 Flyer egy nagyon kisméretű promóciós készlet volt, amelynek 15 alkatrészéből egy egészen kicsi Ufo siklót lehetett megépíteni. Svájcban egy shell promóció keretein belül lehetett hozzájutni, de felbukkant Angliában és Németországban is. Egy vörös Alien figurát is adtak hozzá.

2847_7.JPG

2847.jpg

A 6800/6816 Cyber Blaster kétféle kiszerelésben, kidobozos és polybages formában is megjelent. Ez egy 20 alkatrészből álló kis mini űrhajó, amit még az 54-es Ufo pakkban is meg lehetett szerezni. Egy kék Ufo Droid is járt a készlethez.

6800_1.jpg

6800.jpg

A 6818 Cyborg Scout egy felszíni űrjárós készlet volt, amit 36 alkatrészből lehetett összepattintani.  Alapvetően ez a járgány egészen érdekes, a nagy kerekei tricikli elrendezésben vannak és egy kék Ufo Droid figurát adtak hozzá.

6818_1.jpg

6818.jpg

A 6829 Radon Rover szintén egy kisebb felszíni űrjármű volt, ám ez egy icipicit nagyobb a maga 53 alkatrészével. Ennek már van üveges kabinja is illetve ez már négy kerekű. Nekem egészen tetszik a formája is. Egy kék droid figurát adtak hozzá és a készlet megszerezhető volt a VP-5 Ufo Value Pack csomagban is.

6829.jpg

6829_1.jpg

A 6836 V-Wing Fighter egy 40 alkatrészből álló kis űrsikló, aminek a szárnyai V akakban nyúlnak felfelé. Érdekes, hogy később ugye a Star Wars altémában is adtak ki, ugyanilyen néven készletet. Persze itt szó sem lehet plágiumról, hiszen a Star Wars világában a V-Wing csak tudtommal 2003-ban jelent meg. Egy Andy droid figurát adtak hozzá és a szett része volt az 54-es illetve a VP-5-ös Value packoknak.

6836.jpg

6836-1.jpg

A 6900 Cyber Saucer egy igazán klasszikus megjelenésű UFO készlet. A 114 alkatrészből egy kisebb szürke repülő csészealjat lehet összerakni, amelyet egy kék UFO Alien vezet. A szett megegyezik a 6999-essel, csak ahhoz adtak egy arcmaszkot is. A gépnek van 2 lézere, 4 antennája és 4 lába, amelyen a test elforgatható.

6900_box.jpg

6900.jpg

6900-1_used_000.JPG

A 6915 Warp Wing Fighter egy 236 elemből felépülő, egészen vagány harci űrhajó. Ami egy kicsit olyan mintha egy X-Wing Fighter ütközött volna egy repülő csészealjal….de ettől még egyedi és egészen tetszetős. Az elülső rész a fél csészealj, a hátsó rész pedig a konvencionálisabb űrhajó. A készlethez két figurát adtak, amiből az egyik a piros droid volt a másik a piros Alien. Több olyan ritkább elemet is tartalmaz, amelyet csak két-három másik készletben használtak fel. Ilyen például a kabintetője.

6915_7.JPG

6915.jpg

6915.JPG

A 6975 Alien Avenger egy nagyobb csészealj alakú Ufo űrhajó, amely 369 elemből épül fel. Két nagyobb részből áll, van egy alap és egy parancsnoki modul, amely mágnesekkel csatlakozik az űrhajótesthez. Két kisebb járművet is adtak az ufó mellé, egy kis rovert és egy buggyt. Hőárzékeny matricák is tartoznak a készlethez, amelyek hő hatására színt váltanak. 4 figurát adtak a készlethez és mind a 4 eltérő volt. Egy kék droid, egy piros Alien, egy kék alien és egy Alpha Draconis figura volt a dobozban. Egészen jó kis készlet.

6975-1.jpg

6975.jpg

6975_1.jpg

A 6979 Interstellar Starfighter, olyan, mint a Warp Wing Fighter csak valamivel nagyobban. Ez 292 elemből áll és ugyanúgy egy kerek elülső része van, ami után egy hosszúkás rész és x szárnyak következnek. Ennél a hátsó részen is van egy kerek rész. Optikai szálas elektronikus elemeket is tartalmaz, ami elég érdekes, hiszen ez volt az egyetlen System készlet, ami ilyen elemet kapott. Világító funkciót látott el. Ezen kívül a szárnyakon mágneses elemeket is találhatunk. Több ritkább elemet is tartalmaz a készlet és ez a leghosszabb illetve legbonyolultabb Ufo szett. 3 minifigurát is adtak hozzá, egy piros alient, egy piros droidot és egy Alpha Draconist.

6979-1.jpg

6979-1_used_000.JPG

6979.jpg

A 6999 Cyber Saucer azonos a 6900-as készlettel, csak ez egy nagyobb csomagban volt és egy Alien Invader arcmaszkot adtak mellé. Ennek emiatt másmilyen volt a doboza és egészen érdekes megoldást választottak a maszk becsomagolására. A hajó itt egy háromszög alapú hasáb dobozban van, ami egy lapos részben folytatódik. Ide volt berakva a maszk.

6999.jpg

A 4117463 Cyber saucer szintén megegyezik a 6999 és 6900-as készletekkel, de itt is egy egyedi csomagról van szó. Ez egy Toys R Us exkluzív csomag volt, amelyben egy aranyszínű tárolódobozzal volt egybecsomagolva a 6900-as dobozos készlet. A TRU ekkor volt 50 éves, úgyhogy ennek az apropóján jött ki ez a csomag és el is látták egy ilyen matricával.

4117463-1.png

Az 1998-as évben kivezetésre került az Ufo altéma és már csak promóciós ajánlatokban jelent meg 4 kisebb, új készlet. Ebben az évben a súlypont az Insectoids készleteken volt és 4 kisebb illetve 5 normál méretű készletet adtak ki a témában, illetve egy multipakkot. Az év során egy promóciós ajánlatban több, kisebb, régebbi Space altémákból származó készlet is megjelent, ám ezek mind csak újrakiadások voltak.

A 2543 Spacecraft egy 18 darabból álló kis mini űrhajó volt, ami polybag-es formában a Shell promóciójában vett részt. Egy piros Alien figurát adtak hozzá.

2543-1.jpg

2543-4.jpg

A 3012 Space Hover egy nagyon pici, mindössze 20 darabos kis űrhajós készlet volt, ami a japán Kabaya Sweets promócióban vett részt. Azonos a 6800 Cyber Blaster készlettel. Egy kék droidot adtak hozzá.

3012-1.jpg

A 4305 Cyborg Scout teljesen azonos a 6818-as készlettel. Annak gyakorlatilag a polybages, promóciós célú újrakiadása.

4305.jpg

A 6901/6902 Space Plane egy kis 20 elemből álló űrhajó volt, amihez egy piros droid figurát adtak. A 6901 –es számon a dobozos, a 6902-es számon a polybag-es verziója jött ki.

6901-2.jpg

A 3013 Space Jet egy Spyrius űrhajó volt, mégpedig a 1714 Surveillance Scooter polybag-es újrakiadása. Ez is a japán promócióban szerepelt.

3013-1.jpg

A 3014 Ice Planet Scooter, ahogyan a neve is mutatja egy korábbi Ice Planet készletnek, a 1711 Snow Scooternek az újrakiadása volt. Ez is a japán Kabaya promócióban volt megszerezhető. 19 elemből és 1 minifigurából állt.

3014-1.jpg

A 3015 Space Police Car is újrafelhasznált készlet volt. Ez a 1916 Starion Patrol újrakiadása, de a hozzá adott minifigura felsőteste valamivel sötétebb, mint az eredetinek. 23 darabból áll és persze ez is a Kabaya Sweets promóban vett részt.

3015-1.jpg

A 2964 Space Spider egy promóciós Insectoids készlet volt. Ezt a német Tchibo boltokban lehetett megszerezni. 46 alkatrészből áll és ez egy kis négykerekű, kék színű felszíni jármű, amiből karok lógnak ki. Ezek gyakorlatilag semmilyen funkciót nem látnak el. Egy Danny Longlegs figurát adtak hozzá.

2964_box.jpg

2964.jpg

A 2965 Hornet Scout ugyancsak egy német Tchibo promóciós készlet volt. 73 alkatrészből állt és egy darázs alakú űrhajót lehetett belőle megépíteni. Egy Gypsy Moth és egy Gigabot figurát adtak hozzá.

2965-1.jpg

2965-1_used_001.JPG

A 6817 Beta Buzzer egy 33 alkatrészből álló kis szárnyas űrsikló volt, amihez egy szürke zotaxi figurát adtak.

6817-1.jpg

6817.jpg

A 6837 Cosmic Creeper egy 58 darabos, szöcskeszerű felszíni űrjármű, amelynek a hátsó részén nagyobb kerekek, az első részén rovarszerű fej és mászókarok láthatóak. Egy Danny Longlegs figurát adtak hozzá.

6837_1.jpg

6837.jpg

A 6903 Bug Blaster egy 25 darabból álló kis sikló, aminek az elején egy uv sárga félgömb alkatrész látható. Egy zöld zotaxi figurát adtak hozzá.

6903-1.jpg

6903-1_used_000.JPG

A 6905 Bi-Wing Blaster készlet lényegében két járműből áll. Van egy nagyobb sáskaszerű felszíni lépegető és egy kisebb siklórepülő. A sáskát egy szürke zotaxi a siklót pedig egy gigabot figura vezeti. 114 alkatrészt kaptunk a dobozban összesen és ezzel ez már bőven a nagyobbacska Insectoid szettek közé tartozik.

6905-1.jpg

6905.jpg

A 6907 Sonic Stinger egy 96 alkatrészből álló nagy sáska repülő…. Kis mérete ellenére Light &Sound funkciót kapott. A potroh felső részén vannak gombok, amelyet ha az ember megnyom, a potroha világít és különféle hangokat ad ki. Egy Gypsy Moth figurát adtak hozzá.

6907.jpg

6907_1.jpg

A 6909 Sonic Stinger azonos a 6707-el, de a csomagban adtak hozzá egy Insectoids maszkot is. Úgyhogy ennek is egyedi a csomagolása, de maga a szett változatlan. A csomag megvásárlásával egyébként ingyenes Lego klub tagság is járt.

6909.jpg

A 6919 Planetary Prowler egy nagyobb, 250 elemből felépülő guruló jármű, amelyen mászókarok is látszanak. A jármű két részből áll. Az elülső részen 4 kisebb kerék található, a hátsó vontatmány részen két nagyobb kerék. Fülkéből is van elől is egy meg hátul is egy másik. Több olyan eleme van, amit elég kevés helyen használtak fel, ilyenek a kerekei például, amivel kék színben csak itt lehetett találkozni. Egy zöld zotaxi és egy Gigabot figurát adtak hozzá.  

6919_a.jpg

6919_1.jpg

6919.jpg

A 6969 Celestial Stinger egy valamivel nagyobb, 258 elemből felépülő, rovarszárnyakkal ellátott űrhajó, ami szintén kapott hang és fény kibocsájtó funkciót. A gombsor a pilótafülke alatt található és a gép elején található hosszúkás rész világít. A szett része egy kisebb sikló is, ami a nagyobb gép hátsó részébe csúsztatható. Ez a második legnagyobb Insectoids készlet és számos kevéssé használt elemet tartalmaz, főleg az üveges elemek tekintetében. Két Gigabot és egy zöld zotaxi figurát adtak még hozzá.   

6969-1.jpg

6969.jpg

6969_1.jpg

A 6977 Arachnoid Star Base egy nagynak mondható, 477 elemből felépülő, hatlábú pók alakú mozgó bázis, A bázis több járműre szedhető, az elülső részéből egy szitakötő alakú repcsit lehet kihúzni, a hátsó része így marad egy önálló guruló jármű. Ezen kívül még egy kisebb tornyos épület szerűség is a szett része. Négy minifigurát adtak a készlethez két Danny Longlegset és két Gigabotot. Érdekes koncepciójú bázis annyi szent, de azt nem mondanám, hogy tetszik.

6977_arachnoid_star_base_1.jpg

6977_1.jpg

6977.jpg

A 2490 Insectoids Combined Set pedig egy multipakk volt, amelyben egybecsomagolva lehetett megszerezni a 6837 és a 6905-ös készleteket illetve az Insectoids maszkot.

2490.jpg

Az 1999-es év gyakorlatilag a Lego Space ideiglenes (vagy végleges?) végét jelentette. Ebben az évben befejeződött az Insectoids és ezt nem követte újabb fejlődési lépcsőfok vagy folytatás. Az utolsó évben már csak 5 kisebb mértetű készletet adtak ki és ezek mindegyike is csak promóciós ajánlatban volt megszerezhető.  

A 3070 Mosquito megintcsak egy japán Kabaya Sweets-es promóciós szett volt. Ez egy 21 darabos kis űrjáró, amihez egy zöld zotaxi figurát adtak.

3070-1_1.jpg

A 3071 Light Flyer szintén ugyanabban a promócióban vett részt és ez egy 19 elemből álló kis sikló, ami mellé egy Gigabot figurát adtak.

3071-1.jpg

3071.jpg

A 3072 Megatax is Kabayás készlet volt. Ez egy kis 23 darabos sikló, amihez egy Insectoid figurát adtak.

3072-1.jpg

A 3073 Kana booster szintén Kabayás polybages promó cucc és szintén egy kisebb siklógépet lehetett belőle összeépíteni. 21 darabból áll és egy Gypsy Moth figurát tartalmazott.

3073_box.jpg

A 6942 Zo Weewil egy kicsi, 20 darabos, dobozos Insectoids sikló volt, ami mellé egy Danny Longlegs figurát adtak. Ez volt a cucc mindenhol beszerezhető változata. A készlet azonos volt a 6943-al.

6942-1.jpg

6942.jpg

6943 Speed Sled az előző készlet polybag-es, csak Amerikában forgalmazott változata volt. Ezt leszámítva a két készlet megegyezik.

6943.jpg

6943_1.jpg

A szoros értelemben vett Lego Space története 1978-ban kezdődött el és ezután folyamatos fejlődés, folyamatos innováció, majd egy túlfejlődési időszak után eljutott erre a pontra, ahol most tartunk. Persze ez az utolsó három év már nyomokban sem emlékeztetett az 1978-as Space-re. A téma ideiglenes végét két fő okra lehet visszavezetni. Egyrészt a Lego ebben az időszakban – a Castle cikkben már kifejtett okokból – majdnemhogy csőd közeli helyetbe került és ezért igyekeztek azokat a témákat szanálni, amelyek már nem voltak igazán sikeresek. Az utolsó időszakban a Space már sajnos ilyen volt. A másik ok a Star Wars licensz megszerezése volt és nem akarták, hogy a Lego Star Wars készleteknek legyen a házon belül is ellenfele, ami esetleg elvonja róluk a figyelmet. Nagy sikert vártak a SW készletektől és a váltás jogossága végülis utólag érthető.

1999 után legközelebb csak 2001-ben jelentek meg a Space témán belül készletek. Innen fogom majd folytatni a következő epizódban. Viszont felmerült a múltkor egy beszélgetésben, hogy mi lesz azokkal az űrhajós készletekkel, amelyek ugyan nem a Space témán belül látták meg a napvilágot, de mégis hagyományos űrhajót vagy egyéb űreszközt ábrázolnak. Nos, úgy döntöttem, hogy miután vége a Space cikksorozatnak, egy kiegészítő részként majd az olyan 1978-2018 közötti szetteket fogom áttekinteni, amelyek más témákon belül pl a Town keretein belül jöttek ki, de űrhajót, űrsiklót vagy egyéb ilyesmit ábrázolnak….úgyhogy azokról sem feledkezem el.

6339.jpg

Köszönöm, hogy ma is velem tartottatok. Ha tetszett oszzátok meg, lájkoljátok és kommenteljétek… lehetőleg pozitívan. Szép estét.

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr2114127299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_z_ 2018.07.21. 22:40:13

A Roboforce-ról nem tudtam (sokat azért nem vesztettem vele), az UFO szerintem nem olyan vészes, a nagy űrhajók még tetszenek is (bár kicsit nekem sok benne a nyomtatott elem), az Insectoids pedig ez katyvasz. Mindenesetre a a Classic Space ekkorra kimúlt...

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.07.21. 23:12:09

@_z_: önmagában nézve az egyes dolgokat vannak bennük tetszetős dolgok...de ha folyamatában nézzük az 1978 óta eltelt Space történelmet.... akkor sajnos nem túl jók

Anak 2018.07.23. 20:35:45

Ez a korszak -sajnos vagy nem sajnos-már nem az én világom volt, egyszerűen nyoma sincs benne annak, amiért én a Space-t szerettem. Meg aztán 1997-ben már nem tartottak érdemesnek LEGO-val megajándékozni, túl nagy vagy már hozzá... Igaz ekkortájt már én is a számítógépes játékok felé kezdtem fordulni, asszem ebben az évben kaptam az első PC-met.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.07.24. 09:25:37

@Anak: Ezzel kb én is igy voltam ekkor már gépeztem inkább

REACTOR · http://www.youtube.com/user/Reactor2studio 2023.12.17. 14:41:43

Rátett még egy lapáttal a katyvasz kinézetre, hogy a dobozon lévő háttér színvilágától alig lehetett megkülönböztetni magát a játékot.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (39) archivum (39) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (13) epic continues (3) episode I (13) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (7) érdekesség (1408) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (709) hasbro játékok (712) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (284) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1490) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1486) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (38) játék lelőhely (12) játék reklám (30) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (361) kenner (339) kennertoys (325) kenner figurák (324) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (570) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (369) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (293) lego katalógus (291) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (70) lego tmnt (1) lego történelem (251) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (2) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pokember (1) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1148) régi játékok (1122) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (671) starwarsfigures (569) starwarsjármű (94) starwarstoys (656) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (670) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (514) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (559) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (38) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) titanium (1) tmnt (16) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1176) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (297) vintage (868) vintagejátékok (989) vintagestarwars (165) vintagestarwarstoys (165) vintagetoys (978) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (148) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása