A Star Wars játékjárművek története - 5.rész

Tie Bomber

A mai epizódban az egyik leginkább mellőzött és véleményem szerint sokkal több játékkiadást megérdemlő, birodalmi járgánnyal a Tie Bomber-el fogok foglalkozni.

richard-chasemore-richard-chasemore-tie-bomber-art-finished-paint.jpg

A Tie Bomber külsőleg nekem mindigis tetszett. A Birodalom Visszavág-ban volt először látható, ahol a Millenium Falcon-ra vadászó Bomberek éppen protonbombákkal szórták az aszteroidákat. Nagyon rövid jelenetben voltak csak láthatóak, de nekem azonnal megragadtak. Emlékszem is, hogy amikor gyerekkoromban SW témájú dolgokat rajzoltam (amiből a végén mindig csak „robbanások” lettek a végére), akkor előszeretettel használtam ezt a dupla fülkés, hajlított szárnyú gépet is. A Birodalom Visszavág után a gép díszletként feltűnt a Jedi Visszatér-ben is, ahol Vader érkezési jelenetében látszik a második Halálcsillag hangárában felakasztva. Mozgóképen legközelebb a Rebels-ben lehetett találkozni a típussal, aholis hét epizódban volt látható. Érdekes, hogy hologrammként a Last Jedi egyik jelenetében is látni lehetett, úgy tűnik, hogy a típus a Jedi Visszatér után 30 évvel is még használatban van. Gondolom némiképp modernizálva, ahogyan a Tie Fighterek. Ki tudja, lehet, hogy a IX. epizódban feltűnnek. Ezeket leszámítva főleg számítógépes játékokban és képregényekben használták sokat a gépet, de feltűnt persze regényekben is.

bomber.jpg

2018-11-11_174854.jpg

A Tie Bomber a történet szerint egy lassabb, erősebben páncélozott, bombázó űrhajó, ami erős fegyverzetével támogatja a többi fegyvernemet. Természetesen ezt a típust is a Birodalom fő beszállítója, a Sienar Systems gyártja, és egy termékcsaládba tartozik a Tie Fighter-el illetve az Interceptor-al. Ebből következik, hogy számos alkatrészük csereszabatos, de ez a típus több hajtóművel és egy fegyverhordozó fülkével is rendelkezik. Ez utóbbi tárolja a concussion missile-okat, a proton torpedókat és a proton bombákat is, amivel a jármű a felszíni objektumokat is képes szőnyegbombázni. Összességében egy ütősen kinéző, egyedi jármű, ami ugyan sokkal kevesebb alkalommal volt látható, mint a híresebb vadászok, ám mégis egy nélkülözhetetlen igásló a Birodalom számára.

tb9.jpg

Sajnos a Tie Bomber az egyik leginkább nélkülözött birodalmi típus a játékgyártók által. Sokkal kevesebb alkalommal készítettek belőle játékot, mint a kb. azonos screen time-al rendelkező típusok esetében (pl B-Wing), ami már csak azért is baj, mert ez egy rendkívül hálás jármű, ami bármekkora méretben és kidolgozottsággal is remekül mutat. Főleg a Lego kiadások száma kevés, ami számomra szinte érthetetlen.

tactiebombercomp.jpg

A vintage érában a Tie Bomber-t bejegyezték és többször is felmerült a kiadása, ám ez végül nem valósult meg. A pontos okokat nem lehet tudni, csak annyit, hogy többször is elcsúsztatták a kiadását, majd a végül sosem megvalósult 1986-os vonalba száműzték. A vintage kiadás viszontagságairól ITT ÍRTAM KORÁBBAN egy cikket. Ez mindenképpen egy komoly hiányossága a vintage vonalnak még akkoris, ha egy nagy Die Cast járgányt mégis kiadtak belőle. Ez is csak egy 75000 darabos tesztszéria formájában jelent meg, így a Die Cast cuccok közül ez volt az egyik legritkább forgalomba került darab. A tesztszériát sajnos nem követte nagyobb volumenű kibocsájtás.

gsfa-kenner-sw-tie-bomber-01_1.jpg

to86224a_1.JPG

3879670574101444125_1.jpg

A Power of the Force sorozatban sem nyúltak a járgányhoz, így az eredetileg tervezett 1982-es kiadáshoz képest, csak húsz év csúszással, 2002-ben került kiadásra az első valódi 3,75”-es figurákhoz készített Tie Bomber. Ez a Power of the Jedi sorozatban jelent meg, ami azért híres a jobbnál jobb jármű és figura kiadásairól. Nincs ez másként a Tie Bomber esetében sem. A POTJ Tie Bomber Wallmart exkluzívként látott napvilágot és a felépítése meglehetősen hasonlít a korábban már taglalt Tie Interceptor-éhoz. Ennek is nyitható a pilótafülkéje, lepattinthatóak a szárnyai és hasonlóan részletes a kidolgozottsága. A színe is éppen megfelel a filmben látott árnyalatnak. A gép rendelkezik még egy proton bomba rekesszel is, amelybe három áttetsző, narancssárga belsejű bombát lehet tölteni és azt gombnyomásra ki tudja dobni. A gép mellé járt egy új kialakítású Tie Bomber pilot is, ami félig-meddig új konstrukció volt. A felsőteste szerintem a POTF2 Tie Fighter pilot-ból lett újrahasznosítva, a lábai viszont teljesen újak, mert hajlíthatóak térdnél. Az egész pakk meglehetősen jól néz ki és egy olyan ablakos dobozban dobták a piacra, aminek a háttere, egy aszteroidamezőt mutató karton diorámaháttér. Minden szempontból igényes kiadás, talán nem véletlen, hogy még többször is visszanyúltak hozzá.

potj2_2.jpg

potj_1.jpg

potj5.jpg

potj3_2.jpg

potj4.jpg

2003-ban jelent meg a Saga sorozatban, szintén Wallmart exkluzívként egy újabb Tie Bomber kiadás, ám ez is csak a POTJ változat átfestése volt. Némiképpen sötétebb kékesszürke árnyalatot kapott, de ezt leszámítva teljesen változatlan formában került a dobozba. A gép is teljesen azonos funkcionalitással rendelkezett, mint az elődje, nyitható volt a pilótafülkéje és kapott három ugyanolyan proton bombát is. Pilóta is járt hozzá, de ez is csak a POTJ változat pilótájának a minimális átfestése volt. Gyakorlatilag csak a sisakon látható jel festésében találtam minimális eltérést, de ha esetleg van több is, akkor javítsatok ki. Ez a változat is kapott a csomagjába egy aszteroida mezőt ábrázoló dioráma hátteret, ami ránézésre szintén megegyezik a POTJ kiadással. Nyugodtan kijelenthető, hogy ez a kiadás gyakorlatilag egy 1:1-beni POTJ Tie Bomber repack volt.

saga2.jpg

saga.jpg

saga3.jpg

saga5.jpg

saga4.jpg

2007-ben a 30th anniversary collection is kapott szerencsére egy Tie Bombert, bár ez meg Target exkluzív volt. A sérülésekkel tarkított Bomber szintén csak egy átfestés volt, mégpedig ugyanazt a POTJ gépet használták fel, mint a Saga átfestés esetében. A színe sokkal világosabb szürke és a sérülésnyomok is újak, aminek a felfestése egészen jól sikerült. A gép természetesen ugyanúgy nyitható pilótafülkével és ledobható proton bombákkal rendelkezik, mint a Saga verzió, továbbá emellé is járt egy Tie Bomber pilóta figura, ami szintén a POTJ változat pilótájának az újrafelhasználása volt.

30th_1.jpg

30th_2.jpg

30th_3.jpg

30th_4.jpg

A legutóbbi rendes Tie Bomber 2010-ben a Clone Wars sorozat „Shadow of the Dark Side” alvonalában került kiadásra, Wallmart exkluzívként. Ennek is a POTJ változat az alapja, de lényeges változtatásokat is végrehajtottak a gépen, mondjuk úgy, hogy kicsit modernizálták. Részletesebb lett a pilótafülke, kivehető az ülés, a bombatároló rekesz kapacitását is 6db-ra növelték 3-ról, továbbá egy csúszó fedelet is beépítettek, ami lezárja ezt a kamrát. A bombák is megváltoztak a narancssárga belső helyett most kék színben pompáznak. A bombákat itt egy forgató cucc veti ki, ami minden egyes állásnál kipottyant egy-egy proton bombát. A bombázó oldalon van egy rakétakilövő is, amit a gép tetején található gombbal lehet kilőni. Ez a gomb szinte teljesen beleolvad a járműtestbe. A festés is más lett, visszatértek kb. a Saga változat színvilágához, de ugyanakkor a rakétakilövő környékén illetve a bombázó rész tetején kapott némi égést szimbolizáló feketés árnyékolást is. Pilóta, most nem járt a géphez, de ez igazából nem is baj. Ez a kiadás összességében igen jól sikerült és igazából semmi akadálya nem lenne, hogy ezt betegyék egy gyönyörűszép vintage hatású TVC dobozba és újra kiadják, de sajnos ez 2010 óta nem történt meg, így mostanában megint egy Bomber mentes, ínséges időszakot élünk át.

cw3_1.jpg

cw.jpg

cw2_1.jpg

cw4.jpg

cw5.jpg

cw6.jpg

Természetesen az évek során a Die Cast vonalakban számos esetben kiadták a Tie Bombert, tán még többször, mint a 3,75”-es figurákhoz való változatát.

file0149-1024x768.jpg

1996-ban a Micro machines is kiadta a Bombert, egy szépnek éppenséggel nem mondható hármas pakkban, az AT-ST Walker-el és a Rebel Transport-al egybecsomagolva. Ugye ez egy nagyon kis pirinyó gép, de ahhoz képest teljesen jól néz ki.

mm.jpeg

1997-ben jött ki a Bomber Action Fleet változata. Ehhez járt egy szép stand, egy kilőhető zöld rakéta és két kis Tie Bomber pilot is. A rakétát a bombázó rész lenyitható kilövőjéből lehetett kilőni.

af_1.jpg

af2.jpg

af3.jpg

2005-ben a Titanium Series keretein belül jelent meg egy szép 3”-es példány, aminek nyitható volt a pilótafülkéje és természetesen stand is járt hozzá. Ez is egy jól sikerült darab volt.

titanium2.jpg

titanium.jpg

2006-ban ugyanebben a sorozatban megjelent egy „Battle Damage” változat is ugyanebből a Bomber-ből. Ezen némiképp sötétebb volt a festés, de gyakorlatilag azonos volt a 2005-ös változattal. 

titanium3.jpg

A Lego sem nyúlt túl sokszor a Tie Bomber-hez, hasonlóan a Hasbro/Kenner cégekhez. Mondhatjuk úgy is, hogy bántóan kevés kiadás született ebből az impozáns gépből és a kiadottak sem sikerültek éppen a legjobban. Az első és egyetlen igazi Lego Tie Bomber a 4479-es számú Imperial Tie Bomber készlet volt, ami 2003-ban jelent meg. A készlet nem volt túl nagy, mindössze 230 alkatrészből állt és a színeit tekintve sem sikerült a legjobban. Ugye azt tudjuk, hogy a korai Lego Tie cuccoknál meglehetősen sok kék elemet használtak és ez itt sem történt másként, annak ellenére, hogy sem a filmben, sem máshol nem láttunk igazán sötétkék színt ezen a hajón (maximum enyhén kékes árnyalatú szürkét). A kialakítása is egy kicsit túl darabos, bár akkoriban szinte minden készlet nagyjából hasonló jellegű volt. Egy korai Tie Fighter Pilot minifigura járt hozzá, amit ezen kívül csak a korábbi, 7146 Tie Fighter készletben használtak fel. Szóval összességében azért messze nem volt tökéletes ez az első Lego Bomber, amivel nem is lenne probléma, ha azóta több, hasonló vagy nagyobb méretű darab is megjelent volna. Ennek ellenére ez a méreteihez képest egy drágább készlet manapság, bontatlanul 40 000 Ft környékén mozog, de bontottan is 16 000, ami nem kevés.

4479-1.jpg

4479_k.JPG

4479.jpg

4479.JPG

A 75008 Tie Bomber & Asteroid Field a kis bolygós sorozat 3. szériájában jelent meg 2013 januárjában, tehát mintegy 10 év telt el az első kiadás óta. Ez elég sok idő, főleg annak tükrében, hogy más típusokat 2-3 évente felhasználnak. A dobozban 60 alkatrészt találunk, amelyből egy kisméretű, sematikus, ám azért normálisan kinéző bombert lehetett megépíteni. Járt hozzá egy Tie Pilot figura is, amit csak ebben a készletben lehetett megszerezni illetve egy egészen érdekes „bolygó” elem, ami ebben a készletben nem egy konkrét bolygó, hanem egy aszteroida mezőt szimbolizáló, fekete gömb. A fekete gömbön fel vannak festve a kis barna aszteroidák. Igazából egy kicsit olyan, mint egy lekopott zománcú karácsonyfadísz, de azért elmegy.

75008.jpg

75008_1.jpg

75008_alt2.jpg

A legutóbbi és egyben utolsó Tie Bomber a 2016-os, 911613 számot viselő, polybag-es kis készlet volt, amelyet a Lego magazin mellékleteként lehetett megszerezni. Ez egy 26 elemből álló kis sematikus Bomber, ami külsőleg szinte teljesen megegyezik a 75008-as készletben kiadottal. Itthon szerintem még nem lehetett megszerezni, de 2016-ban a lengyel, német és holland Lego Star Wars magazinban már szerepelt.

911_2.jpg

911_3.jpg

Összesen csak három Lego készlet született a Bomber-ből, ami meglepően kevés. véleményem szerint ebből bőven elférne egy UCS kiadás is, illetve természetesen egy jó kidolgozottságú 4-500 darabos, normál készlet is. Ebből a típusból kifejezetten jó MOC kreálmányokat szoktak csinálni, amelyek rendszeresen szerepelnek a Lego Ideas palettáján, ám eddig nem valósulhattak meg. Én azt mondom….igazságot a Tie Bomber-nek.

moc_1.jpg

Köszönöm, hogy elolvastad!

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr5114366493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Konyvtaroslany 2018.11.13. 23:38:19

SZERINTEM a Jedi visszatér elején az nem egy bomber, ami Véder nagyúr privát hangárjában van fellógatva. Miért is lenne bomber? Inkább Véder saját TIE Advanced gépe lesz az, annak is ilyen hajlított szárnyai vannak. Mivel pont csak a feléig látszik, ezért nem derül ki, hogy melyik, dehát köztudott, hogy a sötét nagyúr milyen járgánnyal rendelkezik. Hajlok arra, hogy az a saját gépe lesz - egy Advanced, nem pedig egy bomber.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.11.14. 00:39:30

@Konyvtaroslany: Bocsi :) de az egy bomber mert az advanced Tie-nak rendes pilótafülkéje van üvegezéssel. Ahogyan a képen is látszik ez a rész nem üvegezett hanem pontosan olyan "bevágások" vannak rajta mint a bomber fegyvertároló részén

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.11.14. 00:40:43

@Konyvtaroslany: Ja és Vader Shuttle-el érkezik a Halálcsillagra tehát nem az Advancedével. Ezen kívül nyilván egy ilyen űrállomáson vannak rendszeresitve bombázók is nagyobb hajók ellen

Konyvtaroslany 2018.11.15. 02:34:57

@Tota12: Azért ennyire hülyének ne nézzél, mert láttam a filmet jó pár százszor (és fogom ma is a SW klubnapon), de ha nem láttam vona, akkor is látnám a kép központi eseményét, Véder érkezését a Lambda-osztályú siklóval, tehát az nem volt kérdés, hogy ebben a jelenetben nem az Advanced fedélzetén érkezett. Ez azért kissé durva volt, még rajongótól is!

:-)

Amúgy még az is lehet, hogy igazad van, kerestem egy másik nézeti képet:

editpower.club/dld.php?w=1600&h=900&img=http://cdn.wallpapersafari.com/49/4/JPmbif.jpg

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.11.15. 07:47:28

@Konyvtaroslany: Bocsi, nem állt szándékomban megsérteni . Nem néztelek hülyének

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (40) archivum (40) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (14) epic continues (3) episode I (14) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (8) érdekesség (1415) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (711) hasbro játékok (714) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (285) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1497) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1493) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (39) játék lelőhely (12) játék reklám (31) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (364) kenner (340) kennertoys (326) kenner figurák (325) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (574) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (373) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (296) lego katalógus (294) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (72) lego tmnt (1) lego történelem (253) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (3) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pokember (1) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1155) régi játékok (1129) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (673) starwarsfigures (571) starwarsjármű (94) starwarstoys (658) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (672) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (516) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (561) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (40) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (10) titanium (1) tmnt (17) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1183) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (298) vintage (874) vintagejátékok (994) vintagestarwars (166) vintagestarwarstoys (166) vintagetoys (983) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (149) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása