A Star Wars játékjárművek története - 7.rész

Imperial Shuttle (Lambda Class T-4a)

 soldiers-star-wars-politica.png

A mai járműves cikkben az egyik kedvenc Star Wars járművem fog szerepelni, úgyhogy mondhatjuk, hogy már vártam ezt a pillanatot. Úgyhogy, ma a Lambda osztályú T-4a sikló lesz terítéken. Fontos kiemelni, hogy ma kifejezetten csak erre a típusra koncentrálok, tehát a mindenféle más shuttle…Imperial Landing Craft…Krennic Shuttle….vagy a Palpatine’s Shuttle nem fognak szerepelni.

lanzadera-st-321.jpg

A Lambda osztályú T-4a birodalmi siklót először a Jedi Visszatér legelején láthattuk, ahol Vader egy ilyen típussal száll le a Halálcsillagon. A film további részében is fontos szerepet kapott illetve több jelenetben is látszódott, például a Császár és Han-ék is használták a film során. Engem is itt fogott meg. Amikor gyerekként a nagymamámnál voltam kispesten és az ablakból látszódott a (kőbányai) TV torony az mindig eszembe juttatta (és juttatja a mai napig) az a jelenetet, amikor Vader leszáll az Endorra egy ilyennel, aztán beparkol mellé az AT-AT. Nagyon bírom azt a jelenetet. Nem is csoda, hogy mefogott a gép, hiszen önmagában szemlélve is gyönyörű. Karcsú, elegáns vonalvezetésű gép, ami elsősorban személy és teherszállítási feladatokat végez. Persze szokásos módon a Sienar Systems gyártmánya ez is. A Jedi Visszatér óta természetesen szerepelt egy csomó regényben, képregényben, számítógépes játékban, a Rebelsben és a Rogue One végén is. Egy abszolút alaptípus, ami 1983-óta a Star Wars világának egyik fontos és mindig sűrűn használt járműve.

Persze ahogyan említettem is, a Lambdán kívül számos más Shuttle is feltűnt az évek során, amelyek közül némelyik erőteljes hasonlóságokat mutat a T-4a-val. A Revenge of the Sith végén látható Eta osztályú, Palpatine Shuttle vagy a Sentinel osztályú Imperial Landing Craft is rokonságban áll a Lambdával, úgyhogy a hasonlóság nyilván nem is véletlen.

shuttles257-ss.jpg

A játékgyártók is igen gyakran nyúltak ehhez az elegáns, mutatós, bár nem túlságosan harcias modellhez. Bár a méretei elég nagyon voltak, de azért megtalálták a módját, hogy játszható darabok szülessenek. Gyakorlatilag minden Star Wars-al kapcsolatban álló játékgyár legalább egyszer (de inkább többször) kiadta valamilyen formában.

fxlmfba.jpg

Első alkalommal a vintage éra végén, 1984-ben adták ki játékként és ez igencsak jól is sikerült. Először is jó nagy volt… gyönyörű nagy lenyitható szárnyakkal és gyakorlatilag teljesen filmhű megjelenéssel. A pilótafülke fel volt nyitható és két figurát lehetett beültetni a sofőrállásba. A fülke jól kidolgozott csakúgy, mint a belső tér, amit az oldallemez felnyitása után lehetett elérni. A pilótafülke alján is van egy lehúzható rámpa is. A gép futóműve lenyitható, amin szépen meg is áll, illetve játék közben a középső futóművet meg lehet fogni. Ezeken kívül elektronikus funkcióval is rendelkezett….a középső fogókaron volt egy gomb, aminek a megnyomása után a szárnyak maguktól leereszkedtek. Egészen jól nézhetett ki, de természetesen elem kellett hozzá. Pilóta viszont ehhez sem járt, ahogyan a vintage éra más járművéhez sem. Ez a darab szinte a vintage Star Wars éra csúcsjárműve. Egy olyan gyönyörűség, ami bármelyik gyűjtő polcán jól mutatna. Talán nem véletlen, hogy nagyon keresett és nagyon drága.

vintage3_3.jpg

vintage.jpg

vintage5.jpg

vintage4.JPG

vintage2.JPG

Meg kell említeni egy másik, az Imperial Shuttle-hez kapcsolódó vintage járművet is. Az úgynevezett mini rigs járgányok között látott napvilágot az ISP-6 nevű fantáziajármű, aminél a Shuttle volt az egyértelmű ihletforrás. Ezeket a képzeletbeli mini járműveket a Kenner munkatársai találták ki azért, hogy szélesítsék, dúsítsák a Star Wars járműves játékok palettáját, olcsó, gyorsan előállítható darabokkal. Az ISP rövidítés az Imperial Shuttle Pod nevet takarja. Bár pofásnak azért nem mondanám mindenesetre ezek a kicsi járgányok akkoriban azért nagyon sikeresek voltak.

isp_1.jpg

isp2_1.JPG

Sajnos sem a POTF2, sem a POTJ sorozatokban nem jelent meg újabb darab, ám végül a Saga szériában 2002-ben megjelent egy, mégpedig a FAO Schwarz nevű üzletlánc exkluzívjaként. Ez a 84-es Shuttle átdolgozott és átfestett változata volt. A date stamp maradt a 84-es, de az elektronikát teljesen kiherélték belőle. Ugyanakkor a festése totálisan új. Kapott egy nagyon koszos, viseltes, ugyanakkor fémes festést, ami szerintem elképesztően élethű lett. Tényleg egy olyan gép képét mutatja, amivel mondjuk, gyakran szállítanak dolgokat félreeső kis porfészkekbe. A többi funkció azért megmaradt, ugyanúgy felnyitható a pilótafülke, nyithatóak az ajtók, lenyitható a rámpa és a fegyverek is levehetőek. Ez is egy nagyon csinos darab és szintén egy vagyonba kerül manapság.

saga3_1.jpg

saga2_1.jpg

saga5_1.jpg

saga4_1.jpg

saga_1.jpg

2006-ban Target exkluzívként jelent meg a következő kiadás, a Saga Collection sorozatban. Ez a darab szintén egy újrafestés volt, mégpedig az előző Saga kiadást vették alapul. A festés teljesen új, a gép alja sötétebb szürke a felső része pedig világosabb, de úgymond koszolt festést kapott. Ettől az egész nagyon realisztikus lett, tényleg olyan, mint egy használt sikló, amire éppen árnyék vetül. A funkcionalitása hasonló volt, mint az előző modelleknek, lenyithatóak a szárnyak, nyitható a pilótafülke és kihúzható a rámpa is. Ehhez járt már két figura is, egy Darth Vader és egy Royal Guard. Mindkettő repack volt, a Vader a 2004-es VOTC, a Royal a 2002-es Saga kiadás újra felhasznált változata volt. Kétféle csomagolási variáns is létezik a gépből, de csak abban térnek el, hogy a kis ablakban, ahol a figurák látszódnak, milyen sorrendben vannak. A csomagolás maga is jól sikerült, egy szép nagy doboz, aminek az elején egy elképesztően pofás rajzolt kép mutatja nekünk a gépet. Összességében ez a kiadás egy nagyon igényes darab. Mindkét esetben tudtak javítani, az amúgy is nagyon jól sikerült vintage alapon, szóval ezek az újrázások nekem nem bőrlehúzásként, hanem tökéletesítésként hatnak.

tscshuttleboxfr.jpg

tscshuttlert.jpg

tscs.jpg

tscshuttleback.jpg

tscshuttleboxbk.jpg

tscshuttlefront.jpg

Természetesen az évek során egy csomó más játékot is készítettek a gépről. 1997-ben a Galoob Action Fleet sorozatában is kiadták, ahol két aprócska figurát is mellékeltek hozzá, Han-t és Chewie-t.

af_2.jpg

af1.jpg

A Titanium Series-ben 2006-ban és 2009-ben is jelent meg a Shuttle-ról 3”-es die cast modell. A 2006-os egy sima világosszürke alapmodell lehajtható szárnyakkal, a 2009-es viszont egy Expanded Universe-es változat volt. Ez az „Emperor’s Hand Shuttle” azaz Mara Jade használatában álló variáns volt. Ennek is lehajtható a szárnya, de a festés sokkal élesebb a szárnyakon. Minden egyes vájat, sötétebb színnel lett kihúzva és kapott némi koszolást is.

ttan2009.jpg

titanium2006.jpg

titan_2009.jpg

Persze azóta már a Black Series Titanium sorozatában is megjelent és nyilván Hot Wheels is létezik belőle.

black_1.jpg

black2_1.jpg

hot.jpg

Sőt 2005-ben még a meglehetősen „érdekes” koncepciójú sorozatban a Star Wars Transformers-ben is megjelent egy Shuttle, amit egy Palpatine robottá lehetett alakítani. Ebből létezik fekete színű változat is, ami a maga nemében, altmódban egészen mutatós.

trafo3.jpg

trafo1.JPG

trafo.jpg

trafo2.jpg

Az évek során a Lego is elég sokszor, mintegy hét alkalommal nyúlt ehhez a remek járgányhoz. Bár a gép méretei miatt némiképp érthető módón többségében mini készletek születtek belőle, azért van miből válogatni a típus kedvelőinek.

lambda.jpg

2001-ben jelent meg az első Lego Imperial Shuttle ami a 7166-os lajtsromszámot viselte. 234 eleméből egy mutatós, de nem túl nagy shuttle-t lehetett megépíteni, ami a kompromisszumai ellenére egészen tűrhetően sikerült. A fehéren kívül elég nagy területeken szürke és fekete elemekből áll, ami nem feltétlen tett jót a filmhűségnek. A pilótafülke is érdekes a nagy üveges elemével, illetve tömzsi alakjával, de önmagában nézve egészen működik. Négy minifigurát adtak a készlethez. Két remek Royal Guard-ot köpennyel és hagyományos castle lándzsával…egy pilótát, amit csak ebben a szettben lehetett megszerezni, de birodalmi tiszt helyett inkább egy vasutasra hasonlít…és egy Emperor figurát, ami az arcfestésén kívül egészen jól sikerült. Első nekifutásnak teljesen jó volt ez a készlet. Abban a korban azért üthetett.  

 

7166.jpg

7166_1.jpg

7166_s.jpg

7166_sa.jpg

2004-ben jelent meg a mini méretű 4494 Imperial Shuttle, ami 82 alkotóelemből állt és egy egészen pici, figura nélküli siklót lehetett belőle megépíteni. A többségében fehér elemekből álló gép szárnyai lehajthatóak voltak, de ezen kívül más extrát nem tudott. Kis mérete ellenére egészen arányos és hasonlít a filmben látható géphez.

4494.jpg

4494-1_used_000.JPG

4494_1.jpg

A 10212 Imperial Shuttle volt a birodalmi sikló első és ezeddig utolsó UCS méretű változata. Egy igazi klasszikus darabról van szó, ami 2010-ben jelent meg és 2503 alkatrészből épül fel. Természetesen ezzel ez az eddigi legnagyobb Imperial shuttle. 71 cm magas, 57 cm széles és szinte tökéletesen úgy néz ki, ahogyan a gépet láttuk a Jedi Visszatérben. A szárnyak persze gyönyörűen lehajthatóak, a szépen kidolgozott pilótafülkébe pedig be lehet ültetni, négy minifigurát, a készlethez tartozó öt darabból. Darth Vader, Jedi Luke, Imperial Officer, Shuttle Pilot és egy Stormtrooper járt hozzá. Az Officer, a Pilot és a Luke csak ebben a készletben volt megszerezhető, bár a Luke-ot felhasználták órák előállításához is (a testét és a fejet külön-külön felhasználták más figurákhoz is). Elképesztően mutatós cucc és talán nem véletlen, hogy mai napig óriási rá a kereslet. Sajnos az ára is elképesztően magas. Én is szívesen elviselnék egy ilyet a másik mellett.

10212.jpg

10212_1.jpg

10212_2.jpg

10212_alt4.jpg

10212_commander.jpg

10212_darth.jpg

10212_luke.jpg

10212_pilot.jpg

2010-ben a Brickmaster magazin júliusi számában volt megszerezhető a 20016 Imperial Shuttle készlet, ami a 4494-es mini készlet újrakiadása volt. Teljesen változatlan alkatrészekből épült fel, de ezt ugye polybag-be csomagolva tették az újság mellé.

20016.jpg

20016_1.jpg

A 2011-es Star Wars adventi naptár 10. napján is egy nagyon pici Imperial Shuttle volt az ajándék. Ez mindössze 9 elemből állt, ám mégis jobban hasonlított a járműre, mint a múlt heti hasonló elemszámú Desert Skiff. Ennyi elemből, ekkora méretben ez a kis gép teljesen oké.

cal2.jpg

A 30246 Imperial Shuttle megintcsak egy kis polybag-es szett volt, amely 57 alkatrészből épült fel és 2014-ben dobták a piacra. Ez félig meddig egy promóciós készlet volt, Angliában pl a Daily Mail mellé adták, Amerikában pedig előbb csak a Meijer, majd a Target boltokban lehetett vele találkozni. Ez a járgány is mini méretű volt, egyszerű, fehér elemekből állt és figura nem járt hozzá.

30246-1.jpg

30246.jpg

30246_1.jpg

A 75094 Imperial Shuttle Tydirium az én személyes kedvencem a mai cikkben és nem csak azért, mert ez megvan. A 2015-ben kiadott gép 937 elemből épül fel, amivel ugye ez a második legnagyobb Lego megvalósítása a járműnek. Szerintem baromi jól sikerült…. Persze nem annyira nagy és részletes, mint az UCS, de a normál méretbeli lehetőségeket maximálisan kihozták. A szárnya nagyon szépen, fokozatban lenyitható, jó a belső tér kidolgozottsága, felnyitható a két oldalajtó és lenyitható az alsó ajtó is. Öt egészen jól sikerült figurát adtak mellé, Chewie-t, két eltérő Endor Rebel Troopert, Endor Han-t és egy Endor Leiát. A Chewie kivételével a többit csak ebben a készletben lehetett megszerezni. Mivel ez a szett nekem megvan, természetesen szerepelt nálam videóban is. Sőt…ennek a hatására indítottam el a videócsatornát….és mivel a csatorna után jött az oldal, majd a blog, nyugodtan mondhatjuk, hogy ha ez a készlet nincs, ti most nem olvashatnátok tőlem ezeket a sorokat.

75094_alt1.jpg

75094-1.jpg

75094_alt3.jpg

75094_alt5.jpg

75094_alt7.jpg

A 911833 Imperial Shuttle egy kis polybag-es készlet volt, amit a Lego magazin mellékleteként lehetett bezsákolni. 2018. márciusában debütált és 36 alkatrészből épül fel. Tűrhetően néz ki, bár az előző, hasonló méretű darabok szerintem jobban sikerültek. Azt sajnos nem tudom, hogy nálunk ez megjelent-e már, de ha még nem akkor előbb-utóbb biztos meg fog.

911833_1.jpg

911833s.jpg

Az Imperial Shuttle az egyik kedvenc Star Wars járművem. Ebben kisebb szerepe van a játékoknak, de mindenesetre az igaz, hogy megfelelő számú és igen kiváló játék született ebből a kecses vonalvezetésű, hideg siklóból. Ez az a típus ami bármelyik gyűjtő polcán jól mutatna.

Köszönöm, hogy elolvastad!

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr8814394484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szeme közé, laposan! 2018.11.28. 18:55:24

Legközelebb a Legokkal kezdd a bemutatót, mert már most is majdnem felkiáltottam, hogy megint nincs Lego! Pedig csak hosszú a cikk... :)

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.11.28. 20:45:54

@szeme közé, laposan!: Ebben a sorozatban mindig van Lego :D Hát olyan járgányokat választok amiből van :D LEgoból eleve sokkal több féle van mint simából, viszont az időrend miatt a 3,75" el kell kezdeni mert azok régebb óta vannak jelen általában mint a Legok.

ezneménvagyok 2019.02.23. 18:11:57

Előre is elnézést kérek ha tévednék, de nekem úgy rémlik, már a Csillagok háborújában is szerepelt, mégpedig Luke egyik legelső (vagy A legelső) jelenetében. Persze nem egy az egyben, de emlékeim szerint Luke egy ilyen gép makettjével bíbelődik a szobájában. Ha már játékokról beszélünk, szerintem ez a megjelenés is számít :-)

ezneménvagyok 2019.02.24. 15:24:20

Á, én nem hiszek a T-16-osban... :-D

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2019.02.24. 16:34:26

@ezneménvagyok: nem hit kérdése :D Hanem tény. Figurákat is kiadtak többet is amiben egy t-16 os makett van a kezében :)

i2-prod.mirror.co.uk/incoming/article9478810.ece/ALTERNATES/s615b/_t16skyhopper_01_jpeg.jpg

ezneménvagyok 2019.02.24. 17:36:37

Oké, mosmár hiszek, hiszek...! :-)

Hanem hogy ebből a pár másodpercből figurát csináltak, azon tényleg meglepődtem. És egész jókat... (rákerestem)

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) a-team (1) actionforce (79) actionman (6) action man (7) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) aliens (4) alien conquest (1) aquazone (1) aqua zone (1) archiv (21) archivum (21) at-dp walker (1) at-st walker (1) attack pack (1) avengers (1) barbie (8) bat (23) batman (39) batman and robin (2) batman animated (12) batman beyond (1) batman és robin (2) batman figurák (27) batman figurák története (21) batman forever (3) batman of the future (1) batman reklám (10) batman returns (2) batman toys (26) batman visszatér (2) bburrago (1) beast wars (3) beetlejuice (1) beszámoló (1) bionicle (1) blacktron (1) black series (5) board games (1) bootleg (2) bravestar (1) brickheadz (1) buildable figures (1) carrera (1) castle (11) clone wars (1) clone wars lego (1) cobra (2) cops (2) creature (6) creature figurák (6) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) dínó (1) dinoszaurusz figura (2) dino raiders (1) double dragon (1) droids (4) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egykori lelohelyek (1) epic continues (1) érdekesség (490) értékes játékok (1) ewok (4) ewoks (3) exclusive (1) expanded universe (1) fekete péter (1) force awakens (2) force link (5) fridge (1) funskool (2) futuron (1) g.i.joe (178) g1 transformers (1) galaxy squad (1) gameboy (1) gargoyles (1) ghostbusters (3) gi (1) giijoe reklám (6) gijoe (180) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (21) gijoe figurák (166) gijoe india (4) gijoe iron grenadiers (2) gijoe kártya (1) gijoe katalógus (8) gijoe ko (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (2) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (180) gi joe japán (4) gi joe jármű (37) gi joe járművek (32) gi joe kártya (3) gi joe nemzetkozi (21) gi joe poszter (5) gi joe prototipus (3) gi joe prototype (2) gi joe rajzfilm (13) gi joe riport (5) gi joe top10 (6) gi joe történelem (161) gi joe tv (17) gi joe vehicles (32) glasslite (1) gobot (1) godzilla (1) gyűjtemény (4) gyűjtés (2) halloween jelmez (1) hansolo (4) harry potter (1) hasbro (280) hasbro játékok (285) hasbro katalógus (1) heman (2) heti video (39) he man (3) hidden side (1) hírek (38) hírességek (1) híres játékgyűjtők (1) hotwheels (20) hotwheels autok (15) hot wheels attack pack (1) ice planet (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (1) infinity war (1) insectoids (1) instagram (1) interju (6) interju rovat (6) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (2) japán (2) japanese gi joe (2) játék (593) játékbolt (10) játékgyárak története (2) játékgyűjtés (2) játékgyűjtők (2) játékipar nagyjai (2) játékok (594) játékok a polcról (1) játékreklám (22) játék lelőhely (6) játék reklám (15) játék riport (9) játék tv riport (8) játszóház (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (10) jurassic park figurák (5) jurassic world (1) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) karácsony (11) karácsonyi játék (11) kártya (3) katalógus (62) kenner (183) kennertoys (177) kenner figurák (175) kenner története (1) képregénybörze (2) kevésbé ismert játékvonalak (14) kisautó (13) kisautók (14) ko (7) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (7) ko toys (7) ko transformers (2) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) különleges gi joe (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (9) last jedi figures (6) last starfighter (1) last starfighter figures (1) legends of batman (3) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) lego (185) legostarwars (80) lego 2018 (37) lego 2019 (11) lego alien (1) lego aqua zone (2) lego at-st (4) lego blacktron (10) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (33) lego city (6) lego érdekesség (73) lego exploriens (3) lego figurák (33) lego figures (46) lego futuron (6) lego galaxy squad (1) lego hajók (8) lego hírek (14) lego ideas (7) lego infinity war (1) lego insectoids (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (42) lego katalógus (37) lego lone ranger (1) lego minifigurák (22) lego mini figures (18) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego pirates (18) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego reklám (32) lego sea tron (1) lego ships (9) lego solo (4) lego space (31) lego space police (8) lego space története (8) lego spyrius (4) lego star wars (96) lego star wars 2018 (38) lego star wars 2019 (13) lego super heroes (3) lego szett (121) lego tehcnic (10) lego történelem (68) lego town (3) lego train (1) lego tron (2) lego ufo (3) lego unitron (4) lego western (3) lego western tortnete (2) lelőhely (3) ljn (3) ljn toys (3) lone ranger (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (1) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) marvel (5) marvel figurák (4) mask (4) matchbox (22) matchbox 2018 (2) mattel (8) mb (5) mego (2) merchandise (9) mexiko (1) mexikoi gijoe (1) micromasters (1) micro machines (1) mightymax (1) milton bradley (1) modern játékok (10) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (4) mortal kombat figurák (3) motorized vehicle pack (1) motu (1) mtron (1) nagyok (1) nemzetközi (9) nerf (1) ninja (1) nintendo (5) nintendo reklám (1) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) palitoy (3) parker (4) pirates (3) playmates (2) playmobil (2) playsets (2) playstation (2) pókember (2) policeacademy (2) police academy (2) poszter (4) potf (19) potf eu (2) potf expanded (1) power of the force (19) power rangers (1) predator (1) pretender (1) prototipus (15) prototype (15) rádióműsor (1) rajzfilm (7) rajzfilm intro (2) rambo (1) rancor (1) rebels (5) régi játék (447) régi játékok (441) régi játék reklám (3) régi star wars (21) reklám (16) remco (1) rendőrakadémia (1) resistance (2) resistance figurák (2) returnofthejedi (16) revell (1) riport (1) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rogue one (9) saber rider (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) sea tron (1) secretwars (1) sega (1) sega játszóház (1) shadows of the empire (1) silverhawks (1) sindy (1) skorpio kommando (1) sky commanders (1) sohasem volt játékvonalak (1) solo (35) solo figurák (32) solo star wars figurák (34) sonic fighters (1) space (5) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spider man (6) spider man homecoming (1) spider man hot wheels (1) spyrius (1) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (1) starwars (290) starwarsfigures (233) starwarsjármű (61) starwarstoys (279) starwars episodeIX (1) star wars (290) star wars bendems (1) star wars droids (7) star wars érdekesség (152) star wars ewoks (5) star wars expanded (2) star wars fekete péter (1) star wars figurák (219) star wars force awakens (4) star wars jármű (38) star wars kártya (3) star wars katalógus (4) star wars kdm (1) star wars ko (7) star wars last jedi (9) star wars poszter (1) star wars potf (39) star wars prototipus (38) star wars prototype (37) star wars rebels (7) star wars reklám (6) star wars resistance (3) star wars riport (2) star wars rogue one (15) star wars solo (18) star wars tfa (3) star wars tv (6) star wars vehicles (49) star wars walker (9) star wars yps (1) strech armstrong (2) street fighter (3) street fighter figurák (3) sunbow (1) superman (4) super powers (1) swat kats (1) szellemirtók (1) szélvész autó (1) szőnyegváros (1) szörnyek (1) takara (5) társasjáték (5) technic (2) tfa (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (6) tmnt (8) tonka (3) top10 (25) top10 tini nindzsa (1) top 10 tranfsormers (1) történelem (404) toybiz (4) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (1) toyfair (5) train (1) transformers (34) transformers g1 (28) transformers g2 (2) transformers katalógus (2) transfrmers (22) triál (3) tron (3) tvc (2) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (2) tyco figura (2) ucs (4) ucs lego (4) ufo (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (1) venezuela (1) vicces (14) video (37) vintage (298) vintagejátékok (425) vintagestarwars (120) vintagestarwarstoys (116) vintagetoys (413) vintage collection (12) vintage gi joe (170) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (1) vintage star wars (106) vintage tmnt (1) vintage transformers (11) visionaries (1) voltron (2) western (2) wwf figurák (2) x men (3) yps magain (1) Címkefelhő

Videók