A Star Wars játékjárművek története - 8.rész

N-1 Naboo Starfighter

A járműves cikksorozatomban ma egy olyan Star Wars járgánnyal fogok foglalkozni, ami sohasem állt hozzám igazán közel, sőt kezdetben nagyon úgy éreztem, hogy kilóg a Star Wars világából, ám mára már megszoktam és úgy gondolom, hogy helye van a többi, változatos SW gép között. Bár nem olyan legendás, vagy ismert, mint az előző részekben taglalt gépek, de mivel ez az űrhajó majdnemhogy egy teljes Star Wars epizódot jelképez, ezért mindenképpen helye van a sorozatban.

zcvr1s7yz12y.jpg

A Naboo Starfighter volt az egyik első, úgymond modern kori Star Wars jármű. Az eredeti trilógiában nem szerepelt, bár egyes források azt állítják, hogy a 2004 utáni Jedi Visszatér kiadásokba is belerakták utólag, én viszont ezt ezt nem találtam meg. Szerintem a Naboo ünneplési jelenet hátterében látható elsuhanó valamik lehetnek azok, de nekem ezek inkább madaraknak tűnnek. A gép az Episode I-ben debütált és mondhatjuk, hogy Anakin fogata mellett ez az a járgány, ami kb elsőnek beugrik az embernek az Phantom Menance nevének hallatán. A film végén látható csatajelenetben nagyjából ez a típus volt a főszereplő, úgyhogy elég sokat látszódott a vásznon. Viszont a későbbiekben alig tűnt fel mozgóképen, egyedül az Attack of the Clones nyitójelenetében és a Clone Wars 4 epizódjában lehetett csak látni. Persze számítógépes játékokban, képregényben, regényekben és a Forces of Destiny minisorozatban még szerepelt. Azt viszont nem lehet mondani, hogy a Star Wars világának állandó, örök szereplője lenne, inkább csak az Episode I-hez köthető ez a géptípus.

dkpublishing-starwars-incrediblecross-sections-episodei-thephantommenace-013.jpg

Az N-1 Naboo Fighter-t a Theed Palace Space Vessel Engineering Corp gyártotta a Star Wars világában a Naboo védelmi erők részére. A gép jó példája annak, hogy a funkcionalitást és a szépséget lehet ötvözni egy járműben is. Nekem ugyanakkor 14 évesként ez a jármű nagyon nem illett bele a Star Wars-ról alkotott elképzeléseimbe és el kellett telnie egy kis időnek, mire elfogadtam, hogy a Star Wars világa annyira sokszínű, hogy simán elképzelhető az, hogy 32 évvel Yavin előtt, modernebb hatású gépeket használtak, mint az eredeti trilógiában. A gép viszont önmagában szép. Nagyon szép ezüst és sárga színekben pompázik, bár a sárga nekem akkor nagyon idegen volt a sok sok ipariszürke gép után. A vonalvezetése is nagyon tetszetős. Karcsú és fürge géptípus, amely tulajdonságát láthattuk is az Episode I végén lezajló csatában. A fegyverzete sem elhanyagolható.

A játékgyártók eléggé felemás módon viszonyultak ehhez a géphez. A figuragyártók kevés alkalommal nyúltak hozzá, pedig az Episode I egyik reprezentatív géptípusa volt. A többi területen viszont egészen sok játék készült belőle. Mind a die cast gyártók, mind a Lego sokféle játékot készítettek belőle. A Lego különösen érdekes, mert ők azért ritkán szoktak olyan típusból sok készletet kiadni, ami mindössze egyetlen filmben szerepelt rendesen. Véleményem szerint éppen elég játék készült belőle az évek során, bár a normál, 3,75”-es figurákhoz való járgányból talán már elférne már egy újabb kiadás.

 323-2014731155830_original.jpg

Az első, 3,75”-es figurához való Naboo Starfighter természetesen 1999-ben jelent meg a Hasbro Episode I játékvonalában. Ez nagyjából a filmmel párhuzamosan került a boltokba és mondhatjuk, hogy az egyik alapjárgány volt a játékok között. A megvalósítása is jól sikerült. Külsőre teljesen úgy néz ki, ahogyan a filmben, tehát egyáltalán nem árul zsákbamacskát. Kilőhető proton torpedókat és beépített elektronikus funkciókat kapott. Ez utóbbi azt jelentette, hogy világítottak a lézerágyúk és a gép hangot adott ki nyilvánvalóak akkor, ha volt benne elem. Sajnos ugyanakkor a Ric Olie pilótafigurát nem adták hozzá alapból, pedig szerintem elfért volna. Külön, single card-osként viszont meg lehetett szerezni. Csinos darab, a csomagolása is ízléses, bár ablakos dobozban lehet, hogy még jobban mutatott volna.

hasbo_ep1.jpg

hasbro_ep2.JPG

hasbro_ep3.jpg

hasbro_ep4.jpg

Az Epiode I játékvonalban volt még pár érdekes megvalósítása is ennek a hajónak. Az egyik egy 2”-es méretű(tehát a 3,75"-es nél kisebb) Anakin figurához való kis járgány volt, ami kisebb volt, mint a rendes dobozos, ugyanakkor a figura pont belefért. Ezt kartonon,bliszterbe csomagolva forgalmazták. 

 star_wars_episode_1_naboo_fighter_with_anakinmoc_1524798067_8376dcdc.jpg

Ezt egy úgynevezett Gift Set-ben is meg lehetett venni pár micro figurával egybecsomagolva. 

gift.jpg

Ugyanezen a játékon elindulva pedig készítettek egy elektronikus kézijátékot is, amihez egy másik Anakin figura járt. A hajó teste is megegyezik az előzővel, de persze a festése nem és nyilván a játékfunkciók miatt a testen is végrehajtottak néhány módosítást. Terveztek egy ilyen Ric Oliével is kiadni, de azt végül törölték. 

electronic.jpg

Volt egy nagyobb méretű elektronikus játék is, ami egy N-1-es gépet ábrázolt. Ez volt a Naboo Fighter Target Game, amiben egy "nyeles" N-1-essel lehetett játszani. 

 target.jpg

A következő játék viszont csak hosszú szünet után, 2012-ben a Movie Heroes sorozat keretein belül látott napvilágot. A Hasbro ekkor teljesen újratervezte a játékot, tehát ez nem a 99-es gép átdolgozott változata volt. A kidolgozottsága, a vonalai nagyon szépek és a színét is eltalálták, úgyhogy ez egy nagyon filmhű kidolgozású játék. A pilótafülke természetesen nyitható és rugós kilövőkkel is rendelkezett, illetve egy droid hellyel a pilótafülke mögött. Egyébként a pilótafülke nagyon szép részletesre sikerült. Pilótát sajnos ezúttal sem adtak a géphez. 3,75”-es játékfigurához, mindösszesen ez a két játékjármű készült a Naboo Starfighterből.

 

movie3.jpg

movie1.jpg

movie2.jpg

movie5.jpg

movie4.jpg

Persze a Die Cast gyártók is hozzányúltak párszor a típushoz. Először 1999-ben jelent meg belőle egy Action Fleet alapmodell, majd 2000-ben a Series Alpha sorozatban is kiadták, amit párba csomagoltak a járgány eredeti concept modelljéből formázott darabbal. Ez egy elég érdekes csomag, egészen jól néz ki. 

 

71akw5x7mol_sl1123.jpg

e1mmalphanaboo.jpg

Ez után 2002-ben adtak ki megintcsak egy nagyon szép kidolgozottságú Action Fleet modellt, ami egy meglehetősen viharvert, harci sérülésekkel tarkított N-1 járművet ábrázol. A standen egészen jól mutat. Pilóta nem látszik a fülkében, de a droid ülésen ott van R2.

 

af2_1.jpg

af3_1.jpg

af_3.jpg

Maga a típus része volt egy Action Fleet playsetnek is, a Naboo Hangar elenevezésűnek. Itt persze egy sérülések nélküli modell látható.

 

e1mmafnaboohangar.jpg

e1mmafnaboohangarback.jpg

A Titanium sorozatban is többször adtak ki Naboo Fightert. A 3”-es méretű kis modellek mindegyike jól néz ki 2005-ben a normál sárga változat jelent meg, aminek kinyitható volt a futóműve.

 

titan2_1.jpg

titan1_1.jpg

2006-ban viszont egy Expanded Universe-es Naboo Fightert is kiadtak, mégpedig Naboo Patrol Fighter néven. Ez gyakorlatilag az előző modell sötét színű átfestése volt és azt kell, hogy mondjam, a sötét színek meglehetősen jól állnak ennek a karcsú vonalvezetésű gépnek. Jóval komolyabb járműnek tűnik így.

 

patrol.jpg

patrol2.jpg

Később a Movie Heroes sorozattal párhuzamosan, 2012-ben a gép elérhető volt egy Titanium Series 3-as pakkban is.

 3as.jpg

De természetesen sima Micro Machines és Hot Wheels járgányként is megjelent. Ezen kis modellek mindegyike teljesen jól sikerült, bár azt el kell ismerni, hogy ezen a gépen nehéz bármit is elcseszni.

 

hw.jpg

micro.jpeg

Azt láthattuk, hogy a Hasbro nem nyúlt túl sokszor a járgányhoz, ugyanakkor a hajó jelentőségéhez képest, a Lego meglehetősen sok változatát kiadta az évek során. Gyakorlatilag a Lego Star Wars éra legelejétől kezdve, napjainkig folyamatosan újabb és újabb készleteket adtak ki belőle, mindenféle méretben, összesen nyolc alkalommal.

 maxresdefault_38.jpg

A 7141 Naboo Fighter volt az egyik legelső Star Wars témájú Lego készlet, ami valaha megjelent. 1999-ben a téma debütálásakor mutatták be és az új film mellé szánt egyik húzókészlet volt. 179 alkatrészéből egy kisebb, mai szemmel némiképp „darabos”, egyszerűbb Naboo fightert lehetett felépíteni, de a korabeli viszonyoknak ez teljesen megfelelt. Ezen kívül egy kisebb kiszolgáló jármű is a készlet része volt, ami viszont nem látszódott a filmben. Összesen négy minifigura járt hozzá…két Battle Droid, egy R2 és az ifjú Anakin figurája. Az R2 meglehetősen elterjedt figura, de ezt az Anakint csak ebben a készletben használták.

 

7141-1.jpg

7141.jpg

7141_1.jpg

2002-ben jelent meg a második, immáron UCS-nek sorolt Naboo Fighter, ami a 10026-os számot viselte. Ez a készlet annak ellenére, hogy UCS mindössze 187 alkatrészből állt, tehát nem volt sokkal összetettebb, mint az első, „sima” változat. Érdekessége, hogy több alkatrésze is króm ezüst színben pompázott és ez valóban sokat dobott a megjelenésén. Járt hozzá állvány is illetve egy R2 figura is, ami nem számít rendes minifigurának, mivel csak a hajótesthez kellett hozzáépíteni.  Alapvetően a készlet jól néz ki, de manapság ezt már biztos nem sorolnák UCS-nek.  

 

10026k.jpg

10026_1.jpg

10026.jpg

10026_naboo_starfighter_front_above_wm.jpg

A 7660 Naboo N-1 Starfighter and Vulture Droid készlet 2007-ben jelent meg és 280 eleméből a szokásos Naboo Fighteren kívül egy keselyűdroidot is meg lehetett építeni. A két hajó az Episode I végén játszódó űrcsatát próbálja megidézni az építőnek. Ez a gép merített, mind a 7141, mind a 10026-os készlet megoldásaiból. Rendelkezik rakétakilövővel és R2 is behúzható a helyéről a filmben látható módon. Három figura is járt hozzá, egy R2, egy Naboo Pilot és egy gyermek Anakin. Ez a két utóbbi egyedi figura, ezen kívül csak egy hűtőmágneses csomagban lehetett őket megszerezni.

 

7660_1.jpg

7660-1_used_000.JPG

7660.jpg

7660s.jpg

2011-ben érkezett a következő Naboo Starfighter a 7877-es. Ez egy minden eddiginél magasabb elemszámú, 318 alkotóelemből álló készlet volt, ami azért külsőleg nem tért el hangsúlyosan az előző nagyobb daraboktól. Ugyanakkor jól néz ki, sikerült jól megvalósítani a filmben látható űrhajót és kellően részletes. Noha több elemből áll a gép, de a hossza mégis 3 cm-el rövidebb, mint a 7660-as nak. Ugyanakkor ez az N-1, nagyjából ugyanazt tudja, mint a 7660-as, rakétakilövői vannak és a droidot fel lehet liftezni a helyére. A gép mellett egy kisebb szervízjármű és 6 minifigura is a szett része volt. A két Battle Droid mellett, egy R2-t, egy újratervezett ifjú Anakint, egy újratervezett Naboo pilótát és egy Droidekát találhattunk a dobozban. A pilótát és az R2 figurát felhasználták más készletekben is, de a többi figurát csak itt.

 

7877.jpg

7877-1_used_000.JPG

7877_7.jpg

2012-ben jelent meg a 9674 Naboo Fighter & Naboo készlet, ami a jól ismert bolygós sorozat részeként látott napvilágot. Ez rögtön az első széria volt, tehát ennél is az elsők között adták ki ezt a járgányt. A készlet felépítése a szokásos volt, 56 alkatrészéből egy egészen pici, de relatíve pofás Naboo Fightert lehetett megépíteni, illetve egy kis talapzatot, aminek egyik oldalán a gép, a másik oldalán a Naboo bolygó eleme foglalt helyet. Én még mindig azt mondom, hogy ezek asztaldísznek teljesen megfelelőek. Figurának egy Naboo Pilotot adtak hozzá természetesen és ezt a változatot csak ebben a készletben lehetett megszerezni.

 

9674-1_1.png

9674-1.png

2015- ben adták ki a soron következő darabot. A 75092 Naboo Starfighter nagyobb és valamivel részletesebb volt, mint az összes eddigi kiadás. 442 alkatrészéből egy 38 centi hosszú űrhajót, egy beszállólétrát és egy kis szervízjárművet lehetett összerakni. Mivel a gépen önmagában nincsen túl sok apró részlet, ezért igyekeztek inkább aprólékosan kidolgozni a kiszolgáló felszereléseket. Természetesen itt is nyitható a fülke, van rakétakilövője és mintegy 7 minifigura járt mellé plusz két droideka. Obi-Van Kenobi, Anakin, R2, egy Naboo pilóta, két Battle Droid s egy Battle Droid Commander volt a csomagban. A Naboo pilóta és a Drodekák voltak az egyediek, a többi figurát használták más készletekben is. Összességében szerintem ez a legjobban sikerült Lego példány, noha a hasonlóságuk miatt nehéz különbséget tenni az egyes darabok között.

75092_alt1.jpg

75092_alt2.jpg

75092_alt3.jpg

75092_main.jpg

2016-ban aztán a Naboo Fighter-ből is jelent meg kis polybag-es készlet, mégpedig 911609-es lajstromszámmal. Ez Angliában és Európa más részein magazin mellékletként volt megszerezhető. Ez egy nagyjából micro méretű kis Naboo Fighter volt, ami külső jegyeiben eléggé hasonlított a 9674-es készlet űrhajójára. Végülis nem néz ki rosszul, egyértelműen hasonlít a filmben látható gépre, bár egy kicsit talán vékonyabb vonalvezetésű. Figura nem járt hozzá, de a pilótafülkében azért látszik egy fej elem.

 

911609_1.jpg

911609.jpg

Ezeken kívül úgy néz ki, hogy 2019-ben sem maradunk Naboo Fighter nélkül. Ha minden igaz a 75223-as számú készlet egy microfighter méretű, hivatalosan is microfighternek sorolt N-1-es lesz, ami ezidáig még nem volt a palettán. Januárban fog megjelenni, 92 elemből áll majd és két minifigura jár majd hozzá. Természetesen kik mások, mint a kis Anakin és R2. Az én ízlésemnek ez egy kicsit tömzsi lesz, de microfighternek azért ez teljesen megteszi. Felismerhető és voltaképpen aranyos készlet lesz.

 

75223.jpg

75223.jpeg

A Naboo Fighter nem a kedvenc járművem, de el kell ismerni, hogy a játék megvalósításai maximálisan rendben vannak. Nem rendelkezik túl sok részlettel, sem „wow” faktorral, ám a sárga-ezüst színe és gyönyörű karcsú formája azért működött játékként is.

03611_si_naboo_starfighter.jpg

Ha kedvelted már a Játékok a Polcról Facebook oldalamat és szeretnél részt venni a karácsonyi nyereményjátékon, akkor nézd meg az erről szóló posztot. Sok szerencsét hozzá!

Köszönöm

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr9614445588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) a-team (1) actionforce (79) actionman (6) action man (7) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) aliens (4) alien conquest (1) aquazone (1) aqua zone (1) archiv (21) archivum (21) at-dp walker (1) at-st walker (1) attack pack (1) avengers (1) barbie (8) bat (23) batman (39) batman and robin (2) batman animated (12) batman beyond (1) batman és robin (2) batman figurák (27) batman figurák története (21) batman forever (3) batman of the future (1) batman reklám (10) batman returns (2) batman toys (26) batman visszatér (2) bburrago (1) beast wars (3) beetlejuice (1) beszámoló (1) bionicle (1) blacktron (1) black series (5) board games (1) bootleg (2) bravestar (1) brickheadz (1) buildable figures (1) carrera (1) castle (11) clone wars (1) clone wars lego (1) cobra (2) cops (2) creature (6) creature figurák (6) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) dínó (1) dinoszaurusz figura (2) dino raiders (1) double dragon (1) droids (4) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egykori lelohelyek (1) epic continues (1) érdekesség (490) értékes játékok (1) ewok (4) ewoks (3) exclusive (1) expanded universe (1) fekete péter (1) force awakens (2) force link (5) fridge (1) funskool (2) futuron (1) g.i.joe (178) g1 transformers (1) galaxy squad (1) gameboy (1) gargoyles (1) ghostbusters (3) gi (1) giijoe reklám (6) gijoe (180) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (21) gijoe figurák (166) gijoe india (4) gijoe iron grenadiers (2) gijoe kártya (1) gijoe katalógus (8) gijoe ko (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (2) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (180) gi joe japán (4) gi joe jármű (37) gi joe járművek (32) gi joe kártya (3) gi joe nemzetkozi (21) gi joe poszter (5) gi joe prototipus (3) gi joe prototype (2) gi joe rajzfilm (13) gi joe riport (5) gi joe top10 (6) gi joe történelem (161) gi joe tv (17) gi joe vehicles (32) glasslite (1) gobot (1) godzilla (1) gyűjtemény (4) gyűjtés (2) halloween jelmez (1) hansolo (4) harry potter (1) hasbro (280) hasbro játékok (285) hasbro katalógus (1) heman (2) heti video (39) he man (3) hidden side (1) hírek (38) hírességek (1) híres játékgyűjtők (1) hotwheels (20) hotwheels autok (15) hot wheels attack pack (1) ice planet (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (1) infinity war (1) insectoids (1) instagram (1) interju (6) interju rovat (6) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (2) japán (2) japanese gi joe (2) játék (593) játékbolt (10) játékgyárak története (2) játékgyűjtés (2) játékgyűjtők (2) játékipar nagyjai (2) játékok (594) játékok a polcról (1) játékreklám (22) játék lelőhely (6) játék reklám (15) játék riport (9) játék tv riport (8) játszóház (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (10) jurassic park figurák (5) jurassic world (1) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) karácsony (11) karácsonyi játék (11) kártya (3) katalógus (62) kenner (183) kennertoys (177) kenner figurák (175) kenner története (1) képregénybörze (2) kevésbé ismert játékvonalak (14) kisautó (13) kisautók (14) ko (7) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (7) ko toys (7) ko transformers (2) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) különleges gi joe (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (9) last jedi figures (6) last starfighter (1) last starfighter figures (1) legends of batman (3) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) lego (185) legostarwars (80) lego 2018 (37) lego 2019 (11) lego alien (1) lego aqua zone (2) lego at-st (4) lego blacktron (10) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (33) lego city (6) lego érdekesség (73) lego exploriens (3) lego figurák (33) lego figures (46) lego futuron (6) lego galaxy squad (1) lego hajók (8) lego hírek (14) lego ideas (7) lego infinity war (1) lego insectoids (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (42) lego katalógus (37) lego lone ranger (1) lego minifigurák (22) lego mini figures (18) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego pirates (18) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego reklám (32) lego sea tron (1) lego ships (9) lego solo (4) lego space (31) lego space police (8) lego space története (8) lego spyrius (4) lego star wars (96) lego star wars 2018 (38) lego star wars 2019 (13) lego super heroes (3) lego szett (121) lego tehcnic (10) lego történelem (68) lego town (3) lego train (1) lego tron (2) lego ufo (3) lego unitron (4) lego western (3) lego western tortnete (2) lelőhely (3) ljn (3) ljn toys (3) lone ranger (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (1) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) marvel (5) marvel figurák (4) mask (4) matchbox (22) matchbox 2018 (2) mattel (8) mb (5) mego (2) merchandise (9) mexiko (1) mexikoi gijoe (1) micromasters (1) micro machines (1) mightymax (1) milton bradley (1) modern játékok (10) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (4) mortal kombat figurák (3) motorized vehicle pack (1) motu (1) mtron (1) nagyok (1) nemzetközi (9) nerf (1) ninja (1) nintendo (5) nintendo reklám (1) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) palitoy (3) parker (4) pirates (3) playmates (2) playmobil (2) playsets (2) playstation (2) pókember (2) policeacademy (2) police academy (2) poszter (4) potf (19) potf eu (2) potf expanded (1) power of the force (19) power rangers (1) predator (1) pretender (1) prototipus (15) prototype (15) rádióműsor (1) rajzfilm (7) rajzfilm intro (2) rambo (1) rancor (1) rebels (5) régi játék (447) régi játékok (441) régi játék reklám (3) régi star wars (21) reklám (16) remco (1) rendőrakadémia (1) resistance (2) resistance figurák (2) returnofthejedi (16) revell (1) riport (1) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rogue one (9) saber rider (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) sea tron (1) secretwars (1) sega (1) sega játszóház (1) shadows of the empire (1) silverhawks (1) sindy (1) skorpio kommando (1) sky commanders (1) sohasem volt játékvonalak (1) solo (35) solo figurák (32) solo star wars figurák (34) sonic fighters (1) space (5) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spider man (6) spider man homecoming (1) spider man hot wheels (1) spyrius (1) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (1) starwars (290) starwarsfigures (233) starwarsjármű (61) starwarstoys (279) starwars episodeIX (1) star wars (290) star wars bendems (1) star wars droids (7) star wars érdekesség (152) star wars ewoks (5) star wars expanded (2) star wars fekete péter (1) star wars figurák (219) star wars force awakens (4) star wars jármű (38) star wars kártya (3) star wars katalógus (4) star wars kdm (1) star wars ko (7) star wars last jedi (9) star wars poszter (1) star wars potf (39) star wars prototipus (38) star wars prototype (37) star wars rebels (7) star wars reklám (6) star wars resistance (3) star wars riport (2) star wars rogue one (15) star wars solo (18) star wars tfa (3) star wars tv (6) star wars vehicles (49) star wars walker (9) star wars yps (1) strech armstrong (2) street fighter (3) street fighter figurák (3) sunbow (1) superman (4) super powers (1) swat kats (1) szellemirtók (1) szélvész autó (1) szőnyegváros (1) szörnyek (1) takara (5) társasjáték (5) technic (2) tfa (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (6) tmnt (8) tonka (3) top10 (25) top10 tini nindzsa (1) top 10 tranfsormers (1) történelem (404) toybiz (4) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (1) toyfair (5) train (1) transformers (34) transformers g1 (28) transformers g2 (2) transformers katalógus (2) transfrmers (22) triál (3) tron (3) tvc (2) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (2) tyco figura (2) ucs (4) ucs lego (4) ufo (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (1) venezuela (1) vicces (14) video (37) vintage (298) vintagejátékok (425) vintagestarwars (120) vintagestarwarstoys (116) vintagetoys (413) vintage collection (12) vintage gi joe (170) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (1) vintage star wars (106) vintage tmnt (1) vintage transformers (11) visionaries (1) voltron (2) western (2) wwf figurák (2) x men (3) yps magain (1) Címkefelhő

Videók