Karácsonyi játékkörkép - 1.rész - Star Wars figurák

A tavalyihoz hasonlóan idén is megpróbálom áttekinteni a karácsonyi játék kínálatot egy több részből álló cikksorozatban. Elsődlegesen az engem valamelyest érintő játékokra koncentrálok (Star Wars figurák, Lego, Hot Wheels, Matchbox, Jurassic World, Transformers), de azért igyekszem olyanokkal is foglalkozni, amelyek népszerűségük okán érdekesek lehetnek, mondjuk ajándékvásárlási szempontból. Minden helyet, üzletet és webshopot természetesen nem tudok átnézni, de napjaink legfontosabb magyar beszerzőhelyeit azért átfutom, hogy mit is lehet kapni és kb. milyen áron.

44373126_542461752842765_8772644046960066560_n.jpg

A mai első részben a Star Wars figurákat nézem át, ami nyilvánvalóan az egyik legközelebb álló terület hozzám, ezért a mai cikk nem lesz rövid. Tényleg csak a rend kedvéért gyorsan fussuk is át, hogy jelenleg milyen Star Wars figurás játékvonalak vannak, csak hogy az egyes beszerzési helyeknél ne legyen értelmezési probléma.

Az elsődleges, úgymond „fő” figurás vonal jelenleg az áprilisban megjelent 3,75”-es méretű Solo sorozat, ami Force Link 2.0-ás chip-el rendelkezik.

solo_2.jpg

Természetesen a boltokból még bőven nem koptak ki a VIII. Star Wars epizódhoz készült The Last Jedi figurák sem. Ezek szintén 3,75”-es méretűek, de az egyel korábbi Force Link chip van bennük. A csomagolásuk hasonló, mint a Solo-nak, de a TLJ-n piros a felirat a Solo-n sárga.

tlj.jpg

A régebbi, hasonló méretű figurákból még szórványosan előfordulhatnak a Rogue One és a Force Awakens sorozatba tartozó játékok is, de ezek már azért jellemzően kikoptak a boltok többségének kínálatából.

ro.jpg

tfa.jpg

A Last Jedi és szórványosan Rogue One sorozatból is elérhetőek még a nagyobb, 12”-es méretű (30cm) babaszerű figurák is, de ugyanezek már lassan beszivárogtak a Solo vonalból is.

6000196714022.jpg

A gyűjtőket megcélzó játékvonalak közül jelen van még a The Vintage Collection sorozat is, ami szintén 3,75”-es méretű, némiképpen más testfelépítéssel rendelkező figurákat jelent, amelyek a régi vintage figurákat megidéző csomagolással rendelkeznek.

tvc2-wave-1-e1522029175222.jpg

A másik gyűjtőket megcélzó Star Wars játékvonal a Black Series is néhol elérhető, noha az ellátottságra mindent lehet mondani, csak azt nem hogy jó. A Black Series jelenleg két méretet is jelöl. Léteznek belőlük 3,75”-es és 6”-es változatok is. A kidolgozottságuk általában nagyon szép és egy igényes fekete, ablakos dobozban árusítják őket.

bs.JPG

Az egyéb Star Wars figura vonalakat, mint pl az Elite Series-t én itthon még boltban nem láttam. Elképzelhető, hogy egyes tematikus, gyűjtőket célzó üzletek forgalmazzák ezeket, mindenesetre nekem erről információm nincs.

han-solo-and-luke-skywalker-elite-series-die-cast-action-figures-2.jpg

Funko-s dolgokról pedig amíg én élek ezen az oldalon nem lesz szó.

Azt leszögezném, hogy egyetlen alább említett üzlettől sem kaptam semmilyen ellenszolgáltatást a cikkért és nem is ők kértek fel erre. Lehet, hogy nem is fognak repesni az örömtől az írás miatt. Mindenesetre totál magánszorgalomból írtam az egészet és pont ezért a cikk csak a saját megfigyeléseimet és a saját véleményemet tartalmazza. Nyilván lehetnek boltok, információk, amik nem jutottak még el hozzám, de ezeket kellemes hangnemben írjátok meg nekem kommentben. A cikk célja csak az, hogy esetlegesen megkönnyítse a tájékozódást, vásárlást annak, aki épp gyerekének, gyűjtő férjének stb. akar éppen ilyen jellegű ajándékot venni. A képek egy részét magam csináltam a másik része netről van, vagy a webshopból fotóztam ki. Van amelyik nem is most készült, hanem hetekkel ezelőtt. Minden kép CSAK ILLUSZTRÁCIÓ, az árakért, elérhetőségért, tartalmáért stb. nem vállalok felelősséget, tehát ne szídjatok ha a képen látható valami már nincs abban az üzletben éppen.  

És akkor most nézzük, milyen Star Wars figurák kerülhetnek idén a fa alá.

Hipermarketek

Tesco

A Tesco-ban relatíve jó szokott lenni a Star Wars figura kínálat, de mondjuk úgy, hogy csak a hazai viszonylatokban. Az év során nagy számban megtalálhatóak voltak náluk a Rogue One, majd TLJ figurák, amelyeket többször, erőteljesen, le is akcióztak. A Solo vonalra viszonylag későn váltottak és nagyjából az első hullám single card-os figuráit forgalmazzák nagy számban (Chewie, K2SO, Luke, Maz, Range Trooper). Ezek még most is megtalálhatóak a kínálatukban és nagyjából, akciótól függően 4000Ft körüli kínálják ezeket. Kettes pakkok és járművek sajnos Solo-ból itt nem kaphatóak, de a Force Link 2-es Starter Pack igen. Ez még csak kissé borsos, 8000 Ft körüli áron elérhető.  A TLJ sem kopott még ki teljesen, egyes Tesco-kban még egészen sokféle TLJ karakter megtalálható, noha a többszöri akciózások miatt a jobbakat azért már elkapkodták. Ezeket a figurákat mostmár masszívan 2500 Ft alatt árazzák, de voltak nemrégiben 1800-ért is. Persze ez nyilván üzlet függő is, hiszen a leárazás sokszor a rendelkezésre álló készlet mennyiségétől függ, így elképzelhető, hogy valahol még 4000 felett mennek. TLJ-ből 1-1 jármű is elérhető volt a Tesco-ban, jellemzően a Ski Speeder, amit még mindig ki lehet fogni néhány helyen 8000 ft körüli leakciózott áron. A Kylo Ren-es Force Link 1-es Starter Pack-hoz még mindig hozzá lehet jutni náluk, noha már több hullámban, keményen leakciózták. Most éppen 4495 Ft-ba kerül. Információm szerint egyes vidéki Tesco-kban megjelentek már a második hullámos Solo figurák is (Moloch, Hoth Leia, Snoke), de én itt Budapesten ebből még nem láttam semmit (sajnos). A 30 cm-es figurák közül viszont többet is láttam már náluk, általában a TLJ sorozatba tartozókat, de Solo-s is van már. Utóbbit 4200 Ft-ért kínálják jelenleg. Sajnálatos módon a Tesco nálunk nem forgalmaz sem TVC-t sem Black Series-t.

t3_2.JPG

t4_2.JPG

t2.JPG

t1.JPG

Auchan

Auchanba nem szoktam túl gyakran járni, de az ő kínálatuk, a meglátásom szerint szinte pöccre meg szokott egyezni a Tesco-éval. Náluk is lehet kapni Solo wave 1 figurákat és nagyjából ugyanolyan áron, mint a Tescoban. Arról nincs információm, hogy a wave 2 megjelent-e már náluk, mindenesetre reméljük meg fog. Általában hasonló időben és mértékben szokták a figurákat is leakciózni. Sajnos a karácsonyi játékkatalógosukba egy figura sem fért be. 

Interspar

Az Interspar gyakorlatilag nem forgalmazta a 3,75”-es TLJ figurákat, így ezek jelenleg sem kaphatóak. Év közben koptak ki náluk a beragadt TFA illetve Rogue One figurák, amelyeket egyből a Solo wave 1-el pótoltak. Ők voltak gyakorlatilag az elsők ahol Solo figurákat lehetett kapni és ez az első hullám meglepően nagy számban elérhető volt. Persze csak a single card-osok, mert a kettes pakkokat – szerintem a beragadt Rogue One kettes pakkok miatt – nem forgalmazzák. A Solo wave 1 nagyjából most kopik ki a boltjaikból és az utolsó példányokat (Luke, Maz, K2SO) nagyjából 2090 Ft-os áron lehet most megvásárolni. Én reménykedek benne, hogy az újabb Solo hullámok is elérhetőek lesznek náluk, de ennek még így karácsony előtt semmi nyoma nincsen. 30 cm-es figurákból néha bele lehet futni a TLJ-s vagy Rogue One-os példányokba is, sőt én nemrégiben még egy TFA-s Poe Dameront is láttam a Speederével. Az tuti, hogy jelenleg ebben a percben nem az Interspar a Star Wars figurák mekkája.

i1_1.JPG

Müller

A Müller egy külön kategória a hazai játékkínálatban. A termékeket jellemzően nem itthoni forrásból szerzik be, ezért ők olyan dolgokat is forgalmaznak, ami máshol nem nagyon elérhető. Tudja ezt minden gyűjtő, úgyhogy nem véletlenül szoktunk az utunkba eső Müllerekbe – mindig- betérni. A TLJ kínálatuk még mindig nem kopott ki teljesen. Ez egy sokkal szélesebb kínálatot jelent, mint a többi versenyző esetében, mert a singe card-os figurák mellett, náluk lehetett kapni kettes pakkokat, „creature” pakkokat és járműveket is. Ezek jó része még mindig elérhető egyes Müllerekben. A single card-os figurák néha le vannak akciózva 3000 Ft körüli árszintre, de én a múltkor éppen 4300 Ftért láttam őket kirakva, ami azért nagyon sok, főleg, hogy a fentebb említett boltokban fele ennyiért is be lehet ezeket szerezni. A Creature-ök közül a Rahtar szokott elérhető lenni és ezt már több üzletben is láttam 8000 Ft alá leértékelve. Régebben láttam itt Vader & Probe Droid csomagot is, de azokat jellemzően már megvették, de amikor lehetett kapni, akkor 12000 Ft körüli összeget kértek érte. A járművek közül az A-Wing, a Ski Speeder és a Canto Bright Police Speeder volt nagyjából elérhető és ezek a kezdeti borsos áruk után mostmár valamelyest le is vannak akciózva 10 000 Ft környékére. A kettes pakkok közül a Rey & Elite Praetorian Guard-ba és a Han Solo & Boba Fett csomagba futottam már itt bele. Ezeknek 8590 volt a kezdőáruk, de pár hete láttam, hogy már csak 6500 Ft körüli összeget kérnek értük. Már csak 1-1 darabok voltak belőlük. A Solo sorozat single card-os figurái is elérhetőek a Müller boltokban, de gyakorlatilag csak az első hullám, ugyanakkor ezt a múltkor akciósan 2500 Ft körüli áron kínálták. Ezen kívül egyedül náluk láttam idáig Hoth Luke & Wampa Creature pakkot, ami egy átmeneti csomag volt a TLJ és a Solo vonalak között. TLJ a csomagolás, de már Force Link 2-es chip van benne, ezért mondom, hogy átmeneti. Ezért a csomagért sajnos 13000 Ft-ot kérnek jelenleg, ami nagyon sok, de ez legalább egy impozáns pakk. A normál játékboltok és hipermarketek sorában szinte egyedülálló módon a Müllerben lehet kapni TVC és Black Series figurákat is. Ezeket nem annyira régen tették ki a polcokra, de jellemzően már erősen meg is kopott a készletük, tehát nem rendelhettek belőlük túl sokat. A TVC figurákból a most aktuális karakterek voltak elérhetőek, Jyn Erso, a Hoth Rebel Commander, Snoke, First Order Stormtrooper és talán a Jedi Luke. A kezdőáruk 6200 Ft volt, de ahogyan elkezdtek kikopni a készletek, néhány üzletben már le is akciózták őket 4990 Ft-ra. A Black Series-ből a szintén aktuális 6”-es darabok voltak elérhetőek, eléggé korlátozott mennyiségben. Poe-t, Leia-t, Kylo Ren-t láttam, de tudom, hogy néhol volt pl Rex is. 8490 Ft volt a kezdőáruk, de ahogyan gyorsan fogytak néhány helyen már leakciózták őket 6890 Ft-ra. Mivel ezekre folyamatosan van kereslet a gyűjtők részéről, ezért elég hamar elfogytak a jó karakterek, de azért még lehetséges, hogy aki most keresne belőlük, még sikerrel járhat. Ugyanakkor itt jegyezném meg, hogy talán ezt a két sorozatot nem ártana egész évben rendesen forgalmazni, mert nyilvánvalóan nagy rájuk a kereslet a karácsonyi szezonon kívül is. A Black Series sorozat 3,75”-es részéből is fel szokott bukkanni 1-1 példány a Müllerekben, de ezek jellemzően régebbi, beragadt darabok erősen leárazva és szinte csak Leiát láttam így.

m2.JPG

m1_3.jpg

m3_2.JPG

„Hagyományos” játékboltok

Játéksziget

A Játéksziget játékboltokban volt először elérhető a Solo sorozat második hulláma. Ezen kívül náluk kivételesen a kettes pakkokat is meg lehetett venni, igaz minden cuccot meglehetősen borsos áron. A Single card-os figurákért 5000 Ft-ot, A kettes pakkokért 8000 Ft körüli összeget kértek el. Ennek ellenére a keresett darabok gyorsan elfogytak, így mostanában leginkább csak a Solo wave 1 maradékait lehet náluk megtalálni, de azért volt, aki a napokban Snoke-ot is talált. A webshopjukban mindenesetre csak az van kiírva, hogy többféle rendelhető 4190 Ft-os áron, de azt nem lehet tudni, hogy melyik karakter van nekik konkrétan. Az egyes üzletek kínálata nyilvánvalóan eltér. TLJ figuráik is vannak, mondhatjuk, hogy a szokásos darabok, azokat 4690 Ft-ért mérik.

jateksziget.JPG

Játékvár

A Játékvár sok szempontból hasonló, mint a Játéksziget. Lényegében egy régivágású hagyományos játékbolt, de általában azért plázákban vannak az üzletek. Az egyik Játékvárba relatíve gyakran be szoktam térni, úgyhogy gyakran látom a kínálatukat. Solo figurákból a szokásos első hullám mellett láttam már náluk Hoth Leiát, de meglehetősen borsos, 5000 Ft körüli áron, de azért azóta már mérsékelték az árakat picit. Most 3795-ért kínálják ezeket, de második hullámos figurából már csak a Hoth Leia és a Kylo Ren van. A szokásos TLJ figurák 4190-ért vannak, de ők is forgalmaznak pl Vader &Probe Droid pakkot, most már csak 9995 Ft-ért. A TLJ-s 30 centis figurák náluk is 5190-ért vannak.

jatekvar.JPG

Régió

A Régió az utóbbi évek során teljesen elengedte a Star Wars figurákat. Nagyjából a TFA óta nem forgalmaztak semmit. Se TLJ-t, se Solo-t nem láttam náluk, sem most, sem egész évben. Néhány Régióban állítólag 1-1 régről beragadt TFA figura és 3,75”-es Black Series még van, de ezeket személyesen nem ellenőriztem. Azokban az üzletekben ahol én jártam nem volt egyetlen Star Wars figura sem.

71-regio-jatek.jpg

Galaxy

A Galaxy olyan szempontból érdekes madár, hogy nagyon függ a készlet attól, hogy éppen melyik boltjukba térünk be. Általában az Ázsia Centerben lévő egység a legjobban ellátott és itt szokott lenni pl a legtöbb gyűjtőknek szóló szobor és egyéb relikvia. A Star Wars figurák tekintetében viszont egy kicsit kevésbé vannak most jól ellátva, mint máskor. Legalábbis, ami a fő Solo vonalat illeti. Én régebben láttam 1-2 első hullámost náluk 4500 Ft körüli áron, de állítólag ezek már nincsenek. TLJ viszont elő szokott fordulni, de a kicsit magas 4790 Ft-os áron. A Solo –ból ugyanakkor a webshopjukban rendelhető a Millenium Falcon, amit viszont sehol máshol nem láttam itthon. Ugyanakkor Black Series-ből jópár szép fogás megtalálható náluk. A 6 „-es méretű évfordulós figurákkal találkoztam az üzleteikben is, de ezek 12000 Ft körül mennek. A hagyományos Black Series darabok is innen indulnak, de a keményebb gyűjtői darabok ára még ennél is sokkal magasabb. Viszont legalább lehet kapni valahol ezeket is.  TFA figurák szoktak még felbukkanni náluk, nemrégiben volt egy kisebbfajta roham, mert valaki kitette az egyik Facebook csoportba, hogy a TFA Grand Inquisitor-t 1500 Ft-ért árulják. Az üzletben állítólag azóta már nincs, de a webshopban még fent van.

galaxy_1.JPG

Liliput 

A múltkor véletlenül keveredtem be egy ilyen játékboltba. Egyetlen Star Wars figurával sem találkoztam. 

Egyéb boltok

Pepco

Nehéz besorolni a Pepco-t mert nem hipermarket, nem játékbolt, hanem egy ilyen mindenes valami. Nevezzük, mondjuk feleségcsapdának. Nos, ugye azt szinte mindenki tudja, hogy a Pepco tavaly eléggé felpörgette a Star Wars figura gyűjtőket azzal, hogy a Rogue One sorozatba tartozó Star Wars figurákat árultak egészen elképesztő, 1290 Ft-os áron. Ennek az akciónak a másodlagos figurapiacra gyakorolt negatív hatásairól órákat lehetne beszélni, de most itt nem ez a lényeg. A Pepco szerintünk úgy tudja ezeket (és más nívós játékokat) ennyire olcsón adni, hogy a külföldi központ felvásárolja máshonnan a beragadt készleteket és azt hozzák pl ide. No, hát mi ezt nem annyira bántuk, mert tavaly azért én is rohangáltam a boltok között, hogy összeszedjem azt a hat karaktert, ami ilyen módon elérhető volt. Úgy látszik, idénre is maradt a figurákból, mert idén is megtartották a szokásos „Pepco Run-t” (én neveztem el így), amiben pöccre ugyanazokat a Rogue One figurákat kínálták idén is, mint tavaly, de azt hiszem most 1490 Ft-os áron. Idén egy kicsit kisebb volt a készlet és az érdeklődés is, hiszen tavaly a gyűjtők nagy része bevásárolt ezekből, de azért most is sokan vadásztak a jóárasított figurákra. Ennek ellenére még mindig láttam olyan Pepco boltot nemrégiben, ahol volt még 1-1 ilyen figura. Más játékvonalba tartozó SW figurát nem árulnak, de a 30cm-esek közül is előfordul néha a Rogue One-os Cassian, meg a Death Trooper. Ezek szintén tavalyról megmaradt darabok lehetnek.

542_pepco_kisebb.jpg

Játék webshopok

Játéknet

A játéknet a jobb, nem csak Lego-val foglalkozó magyar webshopok egyike. A kínálatukban rendre megtalálhatóak a Star Wars figurák és néha olyanok is, amelyek máshol kevésbé elérhetőek. A Solo figurák első és második hullámát is lehetett náluk rendelni, de ezeknek mára jellemzően csak a maradékai vannak meg. Pedig ez volt az egyik olyan webshop ahonnan például Moloch-ot be lehetett szerezni. A honlap szerint ma már csak Chewie, K2, Luke és Qi’ra elérhető 2200-3400 Ft közötti árakon. Nyilván az ár a rendelkezésre álló mennyiségtől függ. Sajnos kettes pakkok vagy járművek náluk sincsenek. A TLJ sorozat egyes tagjai is elérhetőek náluk 2-3000 Ft között. DJ, Hux, Finn, Poe, Rose és Paige látszik a honlapon. Még a TFA sorozat utolsó beragadt darabjai is rendelhetőek, de a Rogue One úgy látszik már kikopott. A Játéknet szokott tartani pár Black Series figurát is, jellemzően a 3,75”-esek közül. Az utolsó darab Finn még rendelhető, a rendkívül baráti 2460 Ft-os akciós áron. Egy pár 30 cm-es figura is van még náluk például Poe vagy a Rebels sorozatból megmaradt Grand Inquisitor, ami 3240 Ft-ba kerül.

jateknet.JPG  

JátékBox

Nemrégiben futottam bele először ebbe a játék webshop-ba és pont a Solo figurák által. Ők ugyanis forgalmazzák a Solo sorozat második hullámát, amelyben az általam még be nem szerzett Moloch is megtalálható volt, de sajnos végül lemaradtam róla, mert elkapkodták. Ennek ellenére a Solo első és második hulláma Moloch kivételével még most is rendelhető tőlük 3790 Ft-os áron. A kínálatukban megtalálhatóak még a TLJ figurák is nagy számban, aminek a korai darabjait 3995 a későbbieket 4190 Ft-ért árulják. Ugye nagyjából ez volt ezeknek a normál ára, manapság csak a hiperek akciói miatt tűnik irreálisan soknak, de hát mit csináljunk, máshonnan olcsóbban be lehet szerezni ezeket. Innen viszont a sima single card-os figurákon kívül azért rendelhetőek még más finomságok is. Árulnak a TLJ sorozatból Vader &Probe Droid pakkot 9995 Ft-ért, ami a hazai viszonyok között egészen barátinak mondható. Ennél olcsóbban ugyanis sehol nem árulták / árulják. Van Rahtar is ugyanilyen áron, de azt ugye máshonnan egy kicsit olcsóbban meg lehet oldani. A Kylo Ren-es Force Link Starter pakk viszont csak elképesztően borsos, 9995 Ft-os áron elérhető náluk, ami tényleg nagyon sok. A TFA sorozatból is van még néhány beragadt járművük 7990 Ft-ért. A 30 centisek mezőnyében elég széles a kínálatuk. A nagy méretű TLJ sorozatból szinte minden megjelent karakter megvan náluk, de egy kicsit magas 5190 Ft-os áron. ugyanakkor a TFA sorozat járművel ellátott darabjai illetve a Rebels-es inkvizítor is rendelhető még tőlük.

jatekbox.JPG

Gyűjtői vagy „geek” boltok (deutálomeztaszót)

Fantasmania

A Fantasmania ugye egy kifejezetten gyűjtőket célzó bolt, ami webshop, de azért van hagyományos üzletük is. Kifejezetten jó kínálatuk szokott lenni, noha az árak általában nem éppen alacsonyak. Ugyanakkor itt is ki lehet fogni jó kis akciókat. Ők árulnak bontott és bontatlan figurákat is, tehát a kínálat azért meglehetősen sokrétű lehet, de én most igyekszem a fentebb említett vonalakra koncentrálni. Náluk még mindig bőven lehet kapni TFA figurákat, ráadásul sokszor olyanokat, amit annó nem tudtál megvenni a hipermarketekben (pl Tassu Leech). Ez nagyon jó, ugyanakkor 2500-4000 Ft közötti áron mennek, tehát nem mindegyik darab olcsó. Rogue One-ból is sokféle van még köztük a Jedha Revolt Pack, amit annak idején én is bemutattam nektek videóban. Ezt máshol idehaza szerintem nem nagyon lehetett kapni. Ők 9990 Ft-ot kérnek érte. De Rogue One-ból van még Cassian illetve Phasmás kettes pakk is, amit szintén nem láttam itthon más üzlet kínálatában. Solo figurákat nem látok a webshopjukban, de azért tudom, hogy az is szokott nekik lenni, illetve TLJ-ből is van sokféle játékuk. Például Rahtar most 9000 Ft-ért vagy First Order Tie Fighter jármű 10490-ért. A Black Series kínálatuk is relatíve széles. Tudtommal sokan szoktak ide járni ezekért, úgyhogy gondolom a legjobb karakterekből azért már kevesebb van. A 6 „-es BS-eket 7-10000 Ft közötti áron kínálják.

fantas.JPG

Greedo

Sajnos a Greedo-ban már nagyon régen nem voltam, de azt tudom, hogy a SW figura kínálatuk mindig erős szokott lenni. Bár a honlap többször gyengélkedett már, de az látszik, hogy most elég széles választékuk van a Solo 2. hullámból, ami nagyon jó dolog. Van náluk FO Stormtrooper, Jedi Luke, Hoth Leia, Kylo Ren és az a Rey amit pl nálam is lehet nyerni a nyereményjátékomon. 4000 Ft-ot kérnek ezekért, ami a kínálatot tekintve nem is sok. Náluk lehet kapni kettes pakkokat is, amelyek ugye nagyon jól sikerültek a Solo-ban. Van a Reboltos és a Prisoner Han-os kettes pakk is 7500 Ft-os áron. Ezeket máshol jelenleg tudtommal nem lehet kapni. Rogue One-ból már csak pár beragadt példány van, ugyanakkor TLJ-ből még elérhető náluk számos klafa többes pakk is. A sima TLJ figurákért 4500 a többes pakkokért 7500 Ft-ot kérnek. A Greedo kínálatában megtalálható pár régebbi és újabb TVC figura is ezek jellemzően 7-15000 Ft közötti áron vannak fent a webshopban. Gondolom a készlet a webshopban nem mindig teljesen aktuális tehát erre figyelni kell. Ebből a sorozatból viszont az újabbak az olcsóbbak. A Black Series frontján most jól el vannak látva,  de a normál 6”-esek 9500 Ft-tól indulnak. Van 1-1 exkluzívabb cucc is, mint például a Centerpiece Darth Vader diorama is, mintegy 22000 Ft-ért.

greedo.JPG

Geekstore

Kevéssé ismerem ezt az oldalt, de végülis ők is forgalmaznak Star Wars figurákat. Noha jóval kevesebb félét, mint a többiek. Főleg leértékelt Rogue One figurákat lehet tőlük rendelni 2000 Ft körüli áron, de van náluk például TLJ 8-as pakk, ami azért nem szokott mindenhol megfordulni. Ez utóbbiért 15000 Ft-ot kell leszurkolni.

geek.JPG

No, hát remélem tetszett a kis összesítésem és talán valakinek segített is, hogy tisztábban lássa a képet. Ha tudtok olyan darabokról, boltról, kínálatról, ami kimaradt, bátran írjátok le kommentbe.  

TB

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr6914468980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2018.12.12. 19:26:17

Köszi a cikket. Emiatt a borzasztó hektikus elérhetőség miatt én végül leálltam az SW figurák gyűjtésével. Vettem párat akciósan év közben, de már azokat is inkább eladnám, csak nincs kedvem vele szöszölni (még).
A LEGO amúgy is jobban bejön, nem csak SW téren, így maradok az ő portékáinál.
A "fa"alatt lesz többek között az idei X szárnyú, TIE fighter, Kessel futam MF, Conveyex, AT-szállító.

"Ennek az akciónak a másodlagos figurapiacra gyakorolt negatív hatásairól órákat lehetne beszélni, de most itt nem ez a lényeg."
Na erről szívesen olvasnék, merthogy hiába van Pepco a közelben én még SW figurát sosenem láttam benne.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.12.12. 22:14:58

@Anak: Akkor azért jól bevásároltál :D

Hát a negativ hatása annyi....hogy az emberek nagy részének azota a rogue one az 1500 ftot ér...még akkoris ha ritkább darab stb. Ha kirak vki egy eladó Krennicet pl 4000 ért hogy eladó.... akkor tuti hogy lesz vki aki odairja h "ez a pepkóban 1500 volt" közben meg pl azt sosem lehetett a pepcoban kapni de nagyon máshol sem itthon... érted. Ezen kivül sokan felvásárolták nyerészkedési célbol és kb még pepcos matricával aznap probálják duplaáron eladni meg ilyenek.

Anak 2018.12.13. 21:21:07

Igen, jól bevásároltam. Sajnos vagy sem nekem a Solo film nagyon bejött így aztán LEGO téren úgy jártam, mint a Rogue Onenal, minden LEGO készlet kell belőle.
Krennic 4E-ért pedig tényleg elfogadható ár. Tényleg szép kis story.
Nah és most megyek és jól megnézem az Enfys Nestes legós videódat.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (40) archivum (40) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (14) epic continues (3) episode I (14) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (8) érdekesség (1414) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (711) hasbro játékok (714) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (285) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1496) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1492) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (39) játék lelőhely (12) játék reklám (31) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (363) kenner (340) kennertoys (326) kenner figurák (325) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (573) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (372) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (295) lego katalógus (293) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (71) lego tmnt (1) lego történelem (252) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (3) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pokember (1) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1154) régi játékok (1128) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (673) starwarsfigures (571) starwarsjármű (94) starwarstoys (658) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (672) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (516) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (561) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (39) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (10) titanium (1) tmnt (17) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1182) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (298) vintage (873) vintagejátékok (993) vintagestarwars (166) vintagestarwarstoys (166) vintagetoys (982) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (149) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása