Egy karácsony a 90-es évek elején avagy a karácsonyi játékemlékeim

 Hát újra eljött a karácsony....sajnos a karácsonyi körkép rovatommal idén is megcsúsztam, úgyhogy a rengeteg heti teendőm miatt a maradék három epizód ebből már nem készült el. No, nem baj majd jövőre előbb kezdem…ahogyan azt már tavaly is megfogadtam. Ma egy kicsit megint nosztalgikusra veszem a figurát….gondoltam elmesélem milyenek is voltak nekem azok a gyerekkori karácsonyok, amelyek örökre megfertőztek a játékok iránti szenvedéllyel.

78.jpg

Ez most csak egy ilyen emlékcunami jellegű leírás lesz….nyilván, kit érdekel, hogy nekem milyenek voltak a karácsonyaim…de úgy vélem, közületek is igen sokaknak lehetnek hasonló emlékei. A kapcsolódó fotókat már sokszor mutogattam, itt a blogon is, úgyhogy ebben újat nem tudok mutatni és a sztorik egy részét is meséltem már. De azért így egyben hátha nektek is megindítom az emlékeiteket és ha ez így lesz….vagy ne adj isten vannak karácsonyi játékos képeitek is a gyerekkorotokból…ne habozzatok megosztani ezeket kommentben!


1701_347633632021889_912650530_n.jpg

A 80-as évek végétől emlékszem a karácsonyokra….a 90-es évek elejére már nyilván tisztán és ezek mindig egy meghatározott rend szerint zajlottak. A felkelés után már rögtön izgalom lett úrrá rajtam, hiszen ilyenkor már régóta vártam ezt a napot. Nyilván nem a kaja miatt….hiszen nem véletlenül kívántam, sugalltam ajándékötleteket a szüleimnek már ősztől kezdve. A reggeli rutin után rendszerint a külföldi TV csatornák nézése következett, mert akkoriban még az ilyen alkalmakkor mentek bizony rajzfilmek délelőttönként és azokat én már akkoris korlátlan mennyiségben bírtam nézni. Közöttük pedig mentek a játékreklámok, amiket a jó múltkor egyszer már kiveséztem.

Édesanyám készülődött…vásárolt, főzött, ahogyan szerintem mindenhol megszokott volt. Édesapám pedig előadta a „fafaragó” című operát néha a pincében néha a lakásban. Én nem tudom milyen fenyőfatalpakat árultak akkoriban, de hogy semmilyen karácsonyfa tárolására sem voltak alapértelmezetten alkalmasak az is biztos. Amikor nagyobb voltam már igyekeztem segíteni neki, noha erre neki egyáltalán nem volt igénye. Pont eléggé idegállapotban volt már a fafaragás ténye miatt is, hát még hogy én is ott tébláboljak. De aztán végül csak bekerült a talpba a növény valahogy. Ez után alig vártam már az ebédet és hogy végre délután legyen. Addig rendszerint G.I.Joe-ztam vagy mással játszottam, a lényeg csak az volt, hogy teljen az idő. Kaja után…ami rendszerint kiválló volt… nekiálltunk a fa díszítésének, ami szintén nem volt egy feszültségmentes történet. Szerintem sosem raktam jó helyre a díszeket és megkajáltam a szaloncukrot még mielőtt felkerült volna a fára. Ezt édesanyám persze nem igazán nézte jó szemmel (nezabáldleaszaloncukrotafárólamikorottvanmellette) A végén azért mindig szép lett az eredmény, noha a képek tanulsága szerint a szépet inkább az akkori ízlés szerint kell érteni.

225019_347633412021911_124913662_n.jpg

Díszítés közben mentek a csodálatos TV műsorok…. Ha magyar adóra kapcsoltunk, akkor vagy valami iszonyat semmitmondó adás ment vagy valami olyan családi tv film, amitől én már akkoris hidegrázást kaptam. Ha külföldi adó ment, akkor jellemzően vagy egy semleges zeneadó ment (nyilván már a 90-es években) vagy valamelyik csodás német csatorna. Akkoriban még mentek a német adókon ilyen revü szerű zenés karácsonyi műsorok, amik már akkoris műnek és mesterkéltnek hatottak, de azért háttérzajnak elmentek. Ezekre a műsorokra ma is vicces nosztalgiával tekintek.

Ilyenkor már nem nagyon bírtam magammal és alig vártam, hogy beesteledjen, felvegyük a szép ruhát és had szóljon a recsegő csomagolópapírok zaja… késő délután megérkezett a nagymamám, hogy szállítsa a halat és megkreálja a krumplisalátát. Ez a jó szokása mai napig megvan, úgyhogy ma szintén ez lesz a menü. Ilyenkor ajándékozott ő is…. és rendszerint a szüleimmel összehangolva szintén szuper játékokat. Aztán eljött végre a showtime…néha volt csengő, néha nem, néha volt lámpaoltás + csillagszóró kombó néha nem…de ilyenkor hágott a tetőfokára az izgalom, úgyhogy a körülmények nem is igazán izgattak csak az, hogy végre feltárjam azokat a csodákat, amiket a színes csomipapírok rejtettek. Olajszagú...halízű...üdítőtől telített, de izgalmas pillanatok voltak ezek. 

m5acyhv.jpg

Ma is nagyon hálás vagyok a szüleimnek, hogy elképesztően jó játékokat kaptam akkoriban. Nyilván akkor még nem is sejtettem, de azért mégiscsak ezek az élmények alapozták meg azt a rajongást, amit manapság is érzek a játékok iránt. A legszebb években ilyenkor mindig volt valami nagyobb durranás…persze szülinapomra és húsvétra is kaptam nagyon frankó cuccokat, de azért mégiscsak a karácsony volt a fő attrakció. A nagyobb G.I.Joe járműveim nagy részét például mind karácsonyra kaptam. Jellemzően ilyenkor 1 nagyobb járgány, 2-3 figura és valami egyéb cucc volt a zsákmány, legalábbis a szüleimtől és akkor, még volt amit a nagyszülők hozzátettek, így rendszerint minden évben egy elég kemény Joe kontingens csatlakozott a többiekhez. A család azért félig-meddig össze is hangolta, hogy kitől mit kapunk, de azért néha persze befigyelt a duplázás 1-1 figurából (pl Recoil, HEAT Viper), amit én sosem bántam. Hozzátenném, hogy nekem ebben az időben a világ legkönnyebb dolga volt ajándékot venni, és ha azt vesszük ma is az. Ma is ugyanúgy tudnék örülni, mondjuk egy bontatlan Shockwave v1 G.I.Joe figurának, mint akkor. :D  Egyébként fogalmam nincs, hogyan hozták össze azt a csomó és egyáltalán nem olcsó játékot nekünk, mert azért egyáltalán nem voltunk eleresztve.

60.jpg

Az ajándékozás pillanata számos alkalommal emlékezetesre sikerült….az egyik első ilyen, amire emlékszem, az 89-ben volt, amikor a Dreadnok Air Skiff-emet kaptam. Ez a karácsony két egyéb dologról is megmaradt és valószínű, hogy ezért is emlékszem annyira tisztán, hogy ekkor kaptam az Air Skiffet. Ugyanis ekkor rendhagyó módon nem a szokásos helyen volt a karácsonyfánk (ahol előtte és utána mindig), hanem a szoba másik végében illetve az ajándékozás után nem sokkal valahogyan ráborultam a fára, ami szerencsére csak egyszer fordult elő a történelemben.

102.jpg

Egy korábbi kép tanúsága szerint Lego Basic dolgokat is kaptam karácsonyra, de erre már nem emlékszem. Ez tényleg nagyon kicsi koromban lehetett, mert a képeken szereplő gyönyörű tapéta egyáltalán nincs meg. Arra viszont tisztán emlékszem, hogy két Joe-m Zandar és Lifeline tuti hogy karácsonyra érkezett (mégpedig a Snow Serpent, a Cobra Trooper és a Crimson Guard után, amit az előttelévő szüli és névnapjaimra kaptam), de nem tudom, hogy melyik évben, csak az a biztos, hogy 90 előtt. A Novoplast szőnyegvárosomat sem tudom, hogy mikor kaptam, de az szintén 90 előtt volt, mert a képek alapján még elég kis suhanc voltam és a Mamámnál még nem volt kint az öcsém képe a polcon.

56_3.jpg

73.jpg

90-ben érkezett a Fang II Cobra járgányom, ami az egyik kedvencem volt sokáig sőt, manapság is nagyon kedvelem, noha már sajnos nincsen meg. Emlékszem, hogy a dobozát is nagyon sokáig megtartottam, noha édesanyám eléggé üldözte mind a hátlapokat, mint a járgány dobozokat. Sajnos ezért nem maradt fenn egyetlen saját hátlapom sem. Ugyanebben az évben kaptam a Transformers Action Masters Prowl-omat is, ami szintén egy nagyon kellemes karácsonyi ajándék volt és nagyon szerettem a motor részét használni a G.I.Joe-záskor. Erről a karácsonyról szerencsére fennmaradt kép is, amit ugye már láthattatok korábban és ez alapján könnyű volt belőni mindent. Öcsém itt még láthatóan nem tudott járni, úgyhogy ez csak 90-ben lehetett és a képen látszik is mind a Prowl, mind a Fang II doboza. A figuráim közül a fent már említett Shockwave is ekkor érkeztetett és emlékszem, hogy nagyon örültem neki. A Countdown és a Recoil is ekkor érkezhetett, de ebben nem vagyok biztos, csak abban, hogy valamelyik karácsonyra kaptam őket és nagyjából egyszerre, majd másnap egy rokontól befigyelt egy másik Recoil is.

86.jpg

Bár én úgy emlékszem, hogy csak a következő karácsonyon történt, de a képek részletei alapján a Sky Sharc-ot is ekkor kaptam….egy Sky Sharc…aminek szerintem még ma is elképesztően örülne bármelyik gyerek. Oké nem Raven, de nekem egyébként ma is jobban bejön a Sharc. Ekkor kaptam a Slaughters Marauders Low Light figurámat is, ami az egyik kedvencem volt a játszások során, de ezt már sokszor elmeséltem. Bár én úgy emlékszem, hogy ezek nem egy évben történtek....öcsém disney farmja nem hazudik...mindkét képen ott van és a frizurák is azonosak. 

3tgix3p.jpg

5zpbklz.jpg

A következő évben kaphattam a  Tiger Force Psyche Out figumat. Arra sajnos nem emlékszem, hogy a Backblast és a Tiger Force Lifeline mikor jött, de szerintem az is ekörül és emlékszem is hogy karácsonyra. A TV játékot viszont ekkor kaptuk.... A TV játék nem a sokak által sokszor emlegetett sárga kazettás cucc volt… nekem olyanom sosem volt, hanem ez egy piacos Atari 2600-as klón volt. Én nagyon szerettem és egészen működőképes játékok voltak rajta. Arra már nem emlékszem, hogy ekkor már megvolt a ZX Spektrumunk vagy nem.

313305_347633525355233_1347124675_n.jpg

Az egyik legnagyobb karácsony a 92-es volt, amikor két nagyobb járgány is horogra akadt. Ekkor kaptam a Badgert, amiről már videóztam is nektek illetve a Cobra Ice Sabre-t ami egy nagyon atom járgány volt. Erről az eseményről szerencsére elég sok képünk maradt fenn. Ekkoriban kaptam, a 91-es Cobra Commander figurámat is, aminél folyamatosan az birizgálta a fantáziámat, hogy milyen arc lapulhat a narancssárga maszk alatt. A Ninja Force figurák is ekkor törtek be. Egy családi videó tanúsága szerint a nagymamámtól kaptam a Ninja Force Storm Shadow és TJ Bang figurámat és még mondja is a felvételen, hogy a boltos szerint ezek a legújabb, legjobb G.I.Joe-k. No, hát én sem panaszkodtam, mert azért akkor azért elég menők voltak. A 93-as karácsony lehetett az utolsó, amikor Joe volt a fa alatt, mégpedig egy RAT járgány volt, ami nekem már akkoris nagyon tetszett. Emellé szinte egész biztosan kaptunk még figurákat is, de sajnos már nem emlékszem, hogy miket.

cbhvnmw.jpg

icfcatl.jpg

w9n0jsd.jpg

wpfl3mi.jpg

A 90-es évek közepén aztán lassacskán már kikoptak a G.I.Joe-k a kínálatból, de 94-ben azért még bőven kaptam más játékfigurákat. Csak ekkor már a Toybiz féle Pókember sorozatból. Venom, Lizard és egy kihúzható madzagos Pókember volt a termés. Azt hozzátenném, hogy bár sokkal kevésbé játszottam ezekkel, mint a Joe-kkal, de azért a Venomot imádtam.

qwpipxc.jpg

96-ban már elég nagy voltam és inkább a számítógépet bújtam, de azért a POTF2-es Star Wars figurák még befigyeltek két karácsonykor is. Ezekről sajnos nem találtam fotót.

7ybyfun.jpg

Aztán az ajándékozás után rendszerint megindult a szenteste népvándorlás része. Hol mi mentünk dédnagymamámhoz és nagymamámhoz hol mások jöttek hozzánk. Ekkor azért én már rendszerint játszottam, vagy a TV ben néztem az éppen aktuális filmet, ami sajnos túl sokszor volt a Reszkessetek betörők. Meg is utáltam egy életre. (a Bunyó karácsonyigért pedig a legkeményebb büntetést adnám mindenkinek, aki részt vett benne…már akkoris a világból ki lehetett kergetni a Bud Spencer filmekkel). Késő este már rendszerint hazatértünk és teli gyomorral kollektíven fetrengtünk a TV előtt. Ha mamám nálunk aludt, akkor jellemzően a Názáreti Szűz Mária vagy valami hasonló film ment, pedig ezeket még ő maga sem szerette (vicces, hogy a Dunán a mai napig adják ezeket illetve a Legyetek jók ha tudtok-ot is, ami korának talán leglehangolóbb filmje volt, mégis a pár kakás poén miatt úgy gondolták, hogy ez egy tök aranyos gyerekfilm. Nem volt az. Depresszív volt, legalábbis nekem.). De ebben a műsorsávban a két darab magyar adón már nem volt túl változatos a kínálat. A jó nagy alvás után aztán a következő két napon is folytatódott a mászkálás. A 25.-ét mindig szerettem, mert ekkor mentünk kispestre a mamámékhoz. Ott azért még mindig vártak rám csodák például a fent már említett Ninja Force figurák is. És persze ott volt a nagybátyám, akinek annyira menő cuccai voltak mindig….a Star Wars figuráktól kezdve a Kaland Játék Kockázat könyveken át a műanyag csontvázig minden. Sokat köszönhetek neki, hiszen, ahogyan már sokszor meséltem, tőle örököltem meg egy csomó játékot többek között a gyerekkori Lego-im 90%-át. Ez a nap is nagy családi banzáj volt, csak éppen a család másik felével és mondjuk, úgy hogy a hangosabbik felével. Ilyenkor azért volt italozás meg érvütköztetés is főleg a nagyfater részéről, aki a véleményében is mindig kemény volt, mint a vídia. De még a néha kicsattanó balhék ellenére is én igazán szerettem ezeket az eseményeket. Nagyon szerettem a karácsonyt aztán, ahogyan kinőttem a gyerekkort ez szinte természetes módon némiképp megváltozott. A kellemes emlékek mindenesetre megmaradtak és mindig szívesen agyalok ezeken. Persze igyekszem csak a szépre emlékezni, mert átélni, nos…az azért nem volt mindig ilyen idilli. Főleg ha lezabáltam az összes zselés szaloncukrot a fáról vagy balhéztam az öcsémmel.

19_21.jpg

36_7.jpg

Nyilván nem kaptam, nem kaphattam meg mindent, amit a jézuskától kértem…de ez nem is baj, hiszen az embernek nem is kell mindent megkapnia…így sosem lapult a fa alatt a német adókon látott Pro Action Football játék, sem a G.I.Joe Razorback vagy a Mudfighter járgány. Ugyanakkor a Karate Fighters bunyós játékot például jobb is így utólag, hogy nem kaptam meg, mert csak gyerekszemmel volt annyira menő. De azért, amint olvashattátok sok-sok szép ajándékkal dicsekedhettem így is. Rajta is maradtam a dolgon rendesen.

Karácsonyra játékot kapni nyilván ma is szeretek….ezt a gyermeki örömöt legutóbb tavaly ilyenkor éltem át, amikor a feleségem a Kylo Ren Shuttle Lego-val lepett meg. Az egy kicsit visszahozta azt a bizonyos bezsongós, csillagszórós, lélegzetvisszafojtós érzést. Szuper volt és ezúton is köszönöm neki. Idén mondjuk azt mondtam, hogy ne vegyen játékot karácsonyra, mert ebben az évben már kb. egy rosszabb kocsi árát költöttem rájuk. De hát azért hátha nem fogadta meg a tanácsomat….

25593906_384630221959253_5239564491149339261_n.jpg

Mindenkinek békés és boldog karácsonyt kívánok! Ha a kis sztorizáson előhozta a te emlékeidet, ne tartsd magadban.

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr714512898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2018.12.27. 08:38:21

Haha, ugyanilyen barnagombos, fehér szekrénysorunk volt! Meg tájképes tapétánk is volt anno a panelban (azóta is bánom, hogy leszedtük)! :D
És ezek tiritarka kanapészínek is tipikus 90-es évekbeli cuccok! Már csak egy neonlila zakós, csokornyakkendős apuka/nagybácsi hiányzik a képekről!
:D
Jövőre lehet én is előtúrok régi karácsonyi képeket, nagyon tudtam örülni a legkisebb kalózos Lego szettnek is! :)

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.12.27. 20:07:33

@-Szűcs Gyula-: Túrjál :D Azok mindig viccesek. Az a szekrénysor amúgy sztem minden második családnál megvolt :D nálunk is többeknek volt a családban

Anak 2018.12.27. 21:33:26

Köszi a cikket, roppant szórakoztató volt.
Azóta, hogy kikopott a szaloncukrot a fára aggasztjuk divat, manapság mindenki a fa alá vágja, oszt jóvanúgy.
Faliposzter nálunk is volt, de szekrénysor ilyen az nem.
Az a konvektor hogy körbe van bástyázva, meg gyermekvédelemmel ellátva.

Anak 2018.12.27. 21:51:22

Én sajnos nem nagyon emlékszem a karácsonyokra. Fényképek meg egyáltalán nem maradtak meg, mert nem is készültek, nem volt fotómasinánk. Pár emlékfoszlány azért van:
húgom lezabálja a fáról a zselés szaloncukrot még én a karácsonyra kapott "Az egyetlen Föld" videósorozatom aktuális részében szintén zabáló tengeri leguánjait nézem. 2 legós emlékem azért van, az egyikben az új 6642-es rendőrségi rendőrhelit építem, a másikban egyszerre ér meglepetés és csalódás is. 1995-ben megkaptam a 6155-s Aquashark cápatengeralattjárót, amire nagyon vágytam. De nagyon szerettem volna a párját is a 6175-s Kristálykutató tengeralattjárót. Mikor megláttam, hogy a fa alatt egy másik doboz is lapul a már kibontott cápás járgány mellett nagyon megörültem, de bontás utána a 6897-es Space Police 2 űrhajója került elő. Egyszerre örültem és voltam megilletődve is. Nem erre vágytam. Azért mai fejjel visszagondolva sokkal jobb választásnak tartom az űrhajót, mint még egy -ráadásul teljesen alaktalan-tengeralattjárót. Idővel nagyon meg is szerettem. (Itt megjegyezném, hogy ezek szerint 1995-ben lehetett még kapni 1992-es készletet is, manapság már nincs ilyen.)
Illetve egy elektromos pingvintoronylépcső-csúszda alkalmatosságra is nagyon emlékszem.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.12.28. 17:44:01

@Anak: Szivesen. Jaja akkoriban azért még készültek a karácsonyra. Anyám fonalbol csomózta a szaloncukor akasztókat meg minden. meló volt vele.

A konnektor azért volt körbebástyázva mert az öcsém szétégette vele a kezét. Bőrt is át kellett ültetni neki a csuklójáról az ujjára. Azért épitette apám azt a védelmi rendszert

Azért az űrhajó se volt rossz :) Mai szemmel jobb mint az a tengeralattjáró

Azért ma is ki lehet fogni még két éves készeleteket kisebb boltokban vagy webhopokban. Nyilván akkor más volt a cuccok rotálódásának sebessége de azért ma is van ilyen

crusaderman 2019.03.06. 05:06:58

Sötétbarna-krémszínü szekrénysor , igen :D Csak mintában tért el az enyém :) Mindenesetre masszív volt az tuti,bár az egyik ajtó leszakadt annó mikor ráálltam :D Emlékek,nos pár megmaradt ,de csak fejben,fotók maximum a család többi tagjának maradtak , sajnos nekünk nem :( Amire nagyon emlékszem az 86' karácsony , mikor megkaptam a 6379es lovardát , emlékszem az íróasztalom alá volt berejtve ,pár éve megdöbbenve tapasztaltam, hogy a displayes részének tartalmára pontosan emlékszem a mai napig :) Na ,majd még mesélek, örülök ennek a bejegyzésnek is :) Meg , akkor nem csak én vagyok ennyire rabja a régmúlt szép emlékeinek :)

Flow Scapa 2019.09.04. 10:35:36

Pár napja találtam rá az oldalra, azóta nagyjából ezt olvasom és nézem, nagyon komoly nosztalgiafaktora van. :)
Bár én eddig csak a régi KJK könyveket (és a Magyarországon nem kiadott részeit is) gyűjtögettem, most azért átnéztem a Lego és G.I Joe cuccaimat is, mi van még meg belőlük. Egy Tiger Force-os Roadblockra el fog menni egy kis összeg, egy olyan már gyerekként is kellett volna.
40 éves vagyok, szóval a G.I.Joe hazai aranykorában azért már nagyobb voltam, de a figurák részletessége meg a felszerelésük nagyon tetszett és volt is jó néhány figura meg pár jármű is. A Sky Sharc most is itt van a polcon, szinte tökéletes állapotban.
Pár éve karácsony előtt korombeli kollégákkal bevittük a régi játékainkat a munkahelyre és az íróasztalra állva ejtőernyőztettük a Sky Patrolos figurát, meg régi G.I.Joe reklámokat néztünk neten. :D
Karácsonyra a legkomolyabb cucc amit kaptam, a 6276-os Lego tengeri erőd volt, persze ez így is kompromisszum volt a nagy kalózhajó helyett, de ennek is húzós ára lehetett. 21 évesen pedig akkori párom lepett meg egy 99-es kiadású Lego X-wing készlettel. Na, annak is nagyon örültem. :)
A 80-as évek elejéről még emlékszem az óriási tömegekre ünnepek előtt a játékboltokban a pár doboz Legóért, meg az évtized közepén a kicsike, eldugott boltocskákra, ahol valahogy mindig sok Lego, Matchbox és egyéb komolyabb cucc volt. Valahol a Fogarasi úton volt egy ilyen Lego bolt, felnőttként többször próbáltam a helyét megtalálni de annyi minden változott hogy képtelenség.
És igen, a dollárboltok, onnan volt az első Lego és Playmobil készletem is, ha jól emlékszem 85-ben. :D

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2019.09.04. 11:41:31

@Flow Scapa: na hát örülök hogy még van aki felfedezi az oldalt :) Ezek szerint még nem mindenki találta meg akit érdekelhet :)

A munkahelyi ejtőernyőztetést megnéztem volna :D

Flow Scapa 2019.09.04. 12:42:34

@Tota12: Kellemes kis ünnepek előtti ökörködés volt, főleg a régi játékreklámok újranézésével együtt.

Ha nem titok, honnan szoktad beszerezni az országon belül a G.I. Joe figurákat? Vatera és hasonlókat néztem, van valami külön ilyen oldal, vagy csak úgy böngészed az általános adok-veszek oldalakat?

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2019.09.04. 12:44:59

@Flow Scapa: Hát manapság már szinte csak kizárólag külföldről. Én 12 éve gyűjtök Joet és nagyjából 1,5 évvel ezelőttig azért vaterán is sokat lehetett találni de mostanság nem nagyon plusz az árak is felmentek, igaz külföldön is. Uh ahol épp találok de manapság már ritkán találok olyat ami nincs meg inkább felszerelések hiányoznak mert van 260 féle Joem de egy részük hiányos.

Flow Scapa 2019.09.04. 12:53:24

@Tota12: Kösz, láttam jó állapotú figurákat akár még minden felszerelésükkel együtt is külföldi oldalakon, de nagyon húzós a postaköltség általában, ahogy láttam.

Egyéb: Stalkerről (a fehér kajakos kiadás) lesz valamikor bemutató? Imádom azt a figurát. :)

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2019.09.04. 13:00:49

@Flow Scapa: Egyszer majd lesz. Nekem pont a másik véglet az a figura :D

Okosan kell vásárolni és sokat nem 1 dbot. De amugy itthon is ki lehet fogni csak sok a hiányos meg rosszabb állapotú darab

trollsalab 2019.12.26. 20:51:17

@-Szűcs Gyula-: Garzon elemes bútor, 80-as évek alapdarabja a lakótelepi lakásokban. Nekünk a szögletes fogantyús volt, illetve van a mai napig. i.pinimg.com/originals/61/19/c9/6119c91e29762cb7e5a2c6401ab46a99.jpg

2019.12.27. 12:27:56

Vasarely reprók a falakon :-o

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2019.12.27. 13:52:16

@Tralfamador75: Anyám szerette :D Meg akkoriban divatos is volt

nitro1 2019.12.27. 14:10:34

Nekem az első képen rögtön a Videoton rádiós erősítő akadt a szemembe. A mai napig az van nekem rádugva a hangkártyára, és arról adja a PC a hangot, ha nem fülest használok. :-)

2019.12.27. 16:37:48

@Tota12: Én a mai napig nagyon szeretem Vasarely ... hát nem is tudom, hogy lehetne őket nevezni. A falon kép, de amúgy érdekes technikákkal dolgozott, szóval ezek inkább valamiféle installációk vagy kollázsszerű műalkotások.

Dr Dee 2021.12.28. 11:38:08

@nitro1: Azt vettem észre én is:-) Annyira szuper kisvilágunk volt akkor a korlátokkal együtt.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (40) archivum (40) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (13) epic continues (3) episode I (14) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (8) érdekesség (1413) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (711) hasbro játékok (714) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (285) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1495) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1491) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (39) játék lelőhely (12) játék reklám (31) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (363) kenner (340) kennertoys (326) kenner figurák (325) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (573) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (372) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (295) lego katalógus (293) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (71) lego tmnt (1) lego történelem (252) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (2) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pokember (1) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1153) régi játékok (1127) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (673) starwarsfigures (571) starwarsjármű (94) starwarstoys (658) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (672) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (516) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (561) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (39) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) titanium (1) tmnt (16) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1181) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (298) vintage (872) vintagejátékok (992) vintagestarwars (166) vintagestarwarstoys (166) vintagetoys (981) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (149) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása