A Star Wars játékjárművek története -14.rész

V-19 Torrent Starfighter

 v19.jpg

A mai, soron következő Star Wars játékjárműves cikkemben a V-19 Torrent Fighter-ről lesz szó, amely ugyan finoman szólva sem tartozik a legismertebb Star Wars gépek közé, ám érdekes alakja miatt biztosan megragadt a rajongók, főként a Clone Wars rajzfilmsorozat kedvelőinek emlékezetében.

 v-19_torrent_tcw.jpg

A V-19 Torrent vadász egy kifejezetten a Clone Wars rajzfilmsorozathoz köthető jármű. A Clone Wars egészestés rajzfilmben láthattuk először, majd a rajzfilmsorozat mintegy 26 epizódjában is szerepelt kisebb-nagyobb mértékben. Természetesen szerepelt ezen kívül képregényekben és a könyvekben is, de sajnos a mozivásznon ezeddig nem volt látható. Ennek ellenére egy közepesen ismert típusnak mondanám, amit persze azért leginkább a Clone Wars követői ismerhetnek. A gépet kifejezetten a Clone Wars egészestés rajzfilmhez alkották meg, nem voltak előzményei és az ihletforrást egy valódi repülőgép, az F4U Corsair jelentette. Nem egy kifejezetten csinos vagy vagány külsejű hajó, de az ilyen csatarepülő jellegű gépek általában nem is szoktak kifejezetten szemrevalóak lenni a valóságban sem.   

 

A V-19 vadászt a Slayn & Korpil vállalat gyártotta a Star Wars világában. Ez egy kisebb gyártó volt, aminek ezen a típuson kívül nem volt túl sok köztársasági megrendelése. A későbbi járműveiket is főleg a lázadók illetve később az ellenállók használták. Ez a cég gyártotta ugyanis a B-Wing-eket és a Last Jedi-ben látható MG-100 Starfortress bombázókat is. A V-19-es egy erős és gyors elfogóvadász volt, bár lehet, hogy jobban illene rá a nehézvadász vagy a csatarepülő meghatározás. Hiperhajtóművel és erős fegyverzettel rendelkezett, többek között rakétákkal is. Pár lokális védelmi erőn kívül csak a köztársasági flotta használta és ők se túl nagy számban….és főleg a Venator osztályú Csillagrombolókon voltak megtalálhatóak. A háború után a Birodalom nem használta tovább a típust, a maradék darabokat viszont a Lázadók később alkalmazták.

 blue_squadron_ryloth.png

A játékgyártók 2008-tól kezdve nagyjából a napjainkig adogattak ki a típusból készült játékokat, de nem túl nagy számban és az is igaz, hogy a jármű főleg 2008-2010 között élte a fénykorát, már ami a játékkiadásokat illeti. Nem készült belőle túl sok játék, de ez valahol érthető is, hiszen egyrészt nem egy túl ismert, jellegzetes típus, amivel mondjuk, egy laikus azonosítja a Star Wars-t, másrészt pedig önmagában szemlélve sem a legcsinosabb gép. A legtöbb V-19 játékot érdekes módon a Hasbro adta ki, annak ellenére, hogy a gép mérete a 3,75”-es figurákhoz viszonyítva nem éppen kicsi. Természetesen azért a Lego és a die cast gyártók is többször hozzányúltak, de mindegyik csak pár alkalommal, úgyhogy a típus egyáltalán nincsen túlgyártva. Véleményem szerint Lego-ból azért több készletet is elbírtunk volna belőle.

 hasbro-star-wars-75-cw-lot-wing-19_1_c9c94ed8e972784cab514781c75567d3.jpg

A Hasbro elsőként 2008-ban készített 3,75”-es figurákhoz való járművet a típusból, amely a Clone Wars sorozatban jelent meg. Ez egy kifejezetten jól sikerült, rajzfilmhű járgány volt, ami számos jól sikerült funkciót is kapott. Természetesen nyitható volt a kabintető, ami alatt egy egészen jól kidolgozott pilótafülke foglalt helyet. A két nagy szárny lehajtható volt és mivel a középső szárnyat is le lehetett hajtani, ezért a gép felállítható volt a saját szárnyaira. A szárnyvégeken található ágyúk ki tudták lőni a lövedéküket, az alsó részen pedig kihúzható futóműveket találunk. Pilóta viszont sajnos nem járt a járgányhoz, de a későbbi kiadásokhoz sem. A doboz a szokásos, kék dizájnú TCW csomagolás volt, amelyen a központi kép egy rajzolt grafika volt a gépről. Ez egy bolygó körüli csata közben mutatja a típust és egészen szép. Összességében ez egy remekül sikerült játék volt és talán nem is véletlen, hogy a Hasbro többször is visszanyúlt hozzá.

 

tcw_kek_1.jpg

tcw_kek_2.jpg

tcw_kek6.jpg

tcw_kek5.jpg

tcw_kek4.jpg

tcw_kek3.jpg

A következő évben rögtön napvilágot is látott egy repack, amely a második TCW sorozat, piros dizájnú csomagolásában került kiadásra. A játék 100%-ban megegyezik az előző változattal és csak egyetlen lényeges különbség van a két doboz tartalma között, mégpedig az, hogy ennél a kiadásnál járt a gép mellé egy karton dioráma is. A dioráma képe ugyanazt a csatát mutatja meg nekünk, amely a doboz képén is szerepelt, csak némiképp nagyobb terjedelemben.

 

tcw_piros1.jpg

tcw_piros2.jpg

tcw_piros3.jpg

A 2011-es Clone Wars sorozat Shadow of the Dark Side alvonalában is újra megjelentették a V-19-est, és ezúttal is egy újrakiadásról volt szó. A gép teste megegyezik az előző kiadásokkal, de a festése egy picit talán mattabb, ami főleg a bordó részeknél látszik. Funkcionalitásában viszont teljesen megegyezik, de ehhez már nem járt karton dioráma. A csomagolás természetesen a 2011-es Clone Wars sorozat külső jellemzőit mutatja, de a dobozkép szintén megegyezik a korábbi kiadásokéval.

 

cw2011.jpg

cw2011_4.jpg

cw2011_2.jpg

cw2011_3.jpg

cw2011_5.jpg

2012 januárjában aztán negyedszer is elsütötte a Hasbro ugyanazt a járgányt. Ekkor a Vintage Collection keretein belül adták ki a 2008-as TCW V-19-est, de átfestett formában. A leglényegesebb eltérés talán a szárnyakon látható köztársasági jelzések hiánya, ami az összes korábbi változatnál jelen volt, de ennél viszont elhagyták. A csomagolás viszont teljesen új volt, bár véleményem szerint kissé modernnek hatott az alapvetően vintage hatású Vintage Collection-höz képest. Ugyanis itt nem a játékról készült képet használtak, hanem ez rajzolt képet. Nem rossz kiadás, de szerintem, ha már átfestés lehettek volna egy kicsit merészebbek és mondjuk a bordó helyett kihozhattak volna egy kék változatot.

tvc.jpg

tvc2_2.jpg

tvc3_1.jpg

tvc4_1.jpg

tvc5.jpg

A Transformers Crossovers sorozatban is szerepelt egy V-19-es, amit egy Clone Pilot formájú Transformer-ré lehetett alakítani. Az altmode külseje teljesen oké, totál úgy néz ki, mint az előző Hasbro kiadások, csak persze a mérete jóval kisebb. A szárnyak mozgathatóak az ágyúk pedig levehetőek, mert a robot módban ezek a karakter kézifegyverei. A robot mód szerintem nem sikerült túl jól, főleg a lába lett túlságosan vékonydongájú.

cross.jpg

cross2_1.jpg

cross3_1.jpg

cross4_1.jpg

A Die cast gyártók nem lelkesedtek túlságosan a típusért. Se a sima Micro Machines, se a Hot Wheels Starship sorozatban nem jelent meg V-19, de az Action Fleet-ben sem csinálták meg. 2008-ban ugyanakkor a Titanium sorozat keretein belül is kiadtak belőle egy szokásos 3”-es méretű die cast modellt. Ez a szokásos szürke színe mellett bordó kiegészítő festést kapott és az eredmény meglehetősen filmhűre sikeredett. Koszolást és kopásokat is kapott, amitől ez egy kifejezetten puskaport szagolt gépnek tűnik. A szép szárnyai mozgathatóak és természetesen most is járt hozzá egy csinos ki stand, amin tárolni lehet.  

titanium2_3.jpg

titanium1.jpg

titanium4.jpg

A következő évben aztán megjelent a Titanium V-19 repackja, amelynek a csomagolásán fekete színű a Star Wars logó. Maga a gép teljesen megegyezik az előzővel és festésbeli eltérést se véltem felfedezni. Talán csak a standen található Star Wars logót változtatták meg simára, azaz itt nem színjátszós a visszatükröződése.

titanium3_2.jpg

Az évek során a Lego is kiadott V-19-es készletet, de a kelleténél talán kevesebb alkalommal, mindössze kétszer. Bár egy évvel ezelőtt felreppentek pletykák arról, hogy kiadnak egy újabb, közepes méretű szettet a típusból, de ez a hír végül kacsának bizonyult. Nagy kár, mert szerintem bőven elférne a jelenlegi palettán is.

lego-star-wars-clone-wars-lot-7673_1_c622167e59c5d75155de294e0f7a7c09.jpg

2008-ben jelent meg első ízben Lego készlet a járgányból. A 7674 V-19 Torrent mintegy 471 alkatrészből épült fel, amivel ez egy jó közepes méretű készletnek mondható. Sőt…a 48 * 29* 7 centis kiterjedésével azért inkább a közepes méretnek is a felső karéjába tartozik, noha nyilvánvalóan a szárnyak dobják meg az értékeket. Külső megjelenésében ez is a klasszikus fehér-bordó megjelenést mutatja és az alakja is teljesen megidézi a Clone Wars-ban látható járművet. A szárnyak természetesen ennél is lehajthatóak, beleértve a középső szárnyat is. Lehajtható futóművel és két kisebb „rakétakilövővel” is ellátták. A készlet része volt még egy Clone Pilot minifigura is, mégpedig egy sárga sisakfestésű, amelyet három másik készletben is felhasználtak később, a 8039 Venator-nál, a 8019 Republic Attack Shuttle-nél és a 10195 Republic Dropship-nél. Annak ellenére, hogy szerintem ez a készlet nem sikerült rosszul, mégsem volt egy sikeres darab… Angliában állítólag különösen népszerűtlen volt, aminek köszönhetően a kezdeti 26 fontos eladási árról, egészen 8 fontig kellett leárazni, hogy el tudják őket adni. Mindenesetre a Z-95 Headhunter-el és az ARC-170-essel együtt nagyon színvonalas Clone Wars triót alkotnak.

7674.jpg

7674-1_used_000.JPG

7674.png

7674_2.jpg

Nem sokkal később a Torrent-ből született egy kisméretű, polybag-es készlet is, a 8031 Mini V-19 Torrent. Ez mindössze 66 elemből épült fel és 2008 végén került a boltokba. Később, 2009 szeptemberében promóciós célokra is felhasználták, mert a Szeptember 10.-ei Daily Mail újság mellé egy ilyet adtak ajándékként. Nem egy rosszul sikerült készlet… a farokrész és a szárnyak is lehajthatóak, bár az alsó szárny hajlamos egy kicsit a lecsuklásra. A gép formája viszont rendben van, méretéhez képest abszolút megidézi a rajzfilmben látható gépet és az különösen tetszik, hogy a köztársasági jelzéseket nem matricával, hanem önálló elemekkel oldották meg, ráadásul nem is kicsikkel, ami így sokat dob az amúgy kicsike gépen.  

8031_v-19_2.jpg

8031_1.jpg

8031.jpg

A V-19-es típus feltűnt még a Lego egyik Brickmaster kiadványában is, a Battle for the Stolen Crystals című, 2013-ban megjelent Lego könyvben. A könyv különféle kisebb készletek instrukcióit, 189 kockát és két minifigurát tartalmazott, amiből legalább nyolc féle kisebb járgányt lehetett összepattintgatni. Köztük volt egy V-19-es is, ami a kis mérete ellenére egészen pofásan nézett ki. A fehér és bordó elemekből a V-19-est, a szürke elemekből pedig egy Separatist Cannont lehetett építeni, amivel el lehetett játszani az úgynevezett Battle in the Canyons jelenetet. A gép kb. 100 elemből épült fel, de sajnos a készlethez járó Commander Gree figurát nem lehetett beleültetni. A készlet másik figurája egy Commando Droid volt.

brickmaster3.jpg

brickmaster4.jpg

brickmaster.jpg

brickmaster2.jpg

A V-19 Torrent nem a legtipikusabb Star Wars gép…. általában nem ez az űrhajó jut az eszébe a laikusoknak, ha egy Star Wars járgányt kell mondani. Ugyanakkor a Clone Wars éra kedvelői nyilván ismerik, és biztosan sokan szeretik is. A játékgyártók viszont nem árasztották el a típusból készült játékokkal a piacot, ami talán érthető is a gép formája és szereplései tükrében. Azért ettől függetlenül készült belőle néhány egészen szuper játék, főleg a 2008-2011 közötti időszakban. Talán ennyi idő után mostmár újra ki lehetne adni belőle valamit, mondjuk egy szép nagy Lego készletet.

Köszönöm a figyelmet!

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr8214852302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (7) a-team (2) actionforce (82) actionman (10) action force (3) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (11) action man katalógus (3) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (33) archivum (33) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) balhésjátékok (2) barbie (13) basic (2) bat (24) batman (47) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (1) batman és robin (4) batman figurák (33) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (2) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (5) beetlejuice (2) belville (5) beszámoló (2) bionicle (6) blacktron (1) black series (39) board games (4) bootleg (14) börze (1) bravestar (2) bravestarr (2) brickheadz (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) captain planet (1) carrera (1) castle (28) centurions (3) chuck norris (1) city (2) classic space (1) clone wars (19) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) congo (1) cops (2) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (8) creature figurák (8) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (2) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) dínó (1) dinosaucers (1) dinoszaurusz figura (2) dino raiders (2) dino riders (2) disney park (1) double dragon (1) dreadnok (3) droids (7) duplo (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (2) epic continues (3) episode I (8) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (5) érdekesség (1049) érdekességek (6) értékes játékok (1) estrela (1) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (4) fake star wars (1) fekete péter (1) figurafeszt (1) figura talpak (1) figure case (1) force awakens (4) force link (5) francia gijoe (1) fridge (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (262) g1 transformers (1) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) gameboy (1) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (11) gijoe (263) gijoe állatok (2) gijoe brazil (1) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (34) gijoe figurák (204) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (3) gijoe katalógus (16) gijoe ko (3) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (2) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (264) gi joe estrela (1) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (56) gi joe járművek (52) gi joe josman (1) gi joe kártya (5) gi joe kite (1) gi joe matrica (1) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (39) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (11) gi joe prototype (11) gi joe rajzfilm (18) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (205) gi joe tv (17) gi joe vehicles (43) glasslite (3) gobot (4) godzilla (2) gulliver (2) gyűjtemény (5) gyűjtés (3) halloween jelmez (1) hamisitvány (4) hamis figura (3) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (552) hasbro játékok (555) hasbro katalógus (5) heman (9) heti video (168) he man (12) he man katalógus (1) hidden side (1) hírek (80) hírességek (2) híres játékgyűjtők (2) hook (2) horror (2) hotwheels (26) hotwheels autok (19) hot wheels attack pack (1) húsvét (1) ice planet (3) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (2) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (2) jabba (1) jack stone (1) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1145) játékbolt (18) játékgyárak története (2) játékgyűjtés (8) játékgyűjtők (5) játékipar nagyjai (3) játékok (1144) játékok a polcról (5) játékok a polcról live (3) játékreklám (33) játék lelőhely (9) játék reklám (25) játék riport (14) játék tv riport (9) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (16) jurassic park figurák (10) jurassic world (1) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (1) karácsony (18) karácsonyi játék (20) kártya (3) katalógus (225) kenner (294) kennertoys (284) kenner figurák (279) kenner története (5) képregény (1) képregénybörze (3) képregényfigura (2) kevésbé ismert játékvonalak (16) kiadatlan (2) kisautó (20) kisautók (22) knex (1) ko (16) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (15) ko toys (15) ko transformers (3) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (8) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) lego (420) lego2020 (6) legostarwars (131) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (5) lego alien (2) lego alpha team (2) lego aqua zone (13) lego at-st (4) lego basic (3) lego bionicle (5) lego blacktron (15) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (79) lego city (14) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (4) lego érdekesség (232) lego exploriens (7) lego extreme (2) lego fabuland (10) lego figurák (39) lego figures (52) lego futuron (11) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (6) lego jack stone (1) lego jurassic park (1) lego katalogus (174) lego katalógus (170) lego knightskingdom (1) lego life on mars (1) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego ninja (1) lego paradisa (7) lego paradisa története (2) lego pirates (26) lego police (1) lego prince of persia (1) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (4) lego reklám (44) lego resq (2) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (2) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (14) lego slizer (1) lego solo (4) lego space (81) lego space police (11) lego space története (13) lego speed racer (1) lego sports (1) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (145) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (2) lego studios (3) lego super heroes (4) lego szett (166) lego tehcnic (52) lego tmnt (1) lego történelem (205) lego town (46) lego train (14) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (7) lego western tortnete (3) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (4) ljn toys (4) lone ranger (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (2) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (6) marvel figurák (5) mask (6) masters of the universe (7) matchbox (31) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (3) matchbox vonalak (1) mattel (12) maxx fx (1) mb (13) meccano (2) meccano star wars (2) mego (2) men in black (2) merchandise (10) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (2) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (24) modern star wars figurák (33) moder star wars figurák (30) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (10) movie heroes (1) mpc (1) mtron (1) nagyok (1) nemzetközi (12) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (1) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (2) nintendo (7) nintendo reklám (1) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) palitoy (3) paradisa (4) paradisa története (4) parker (7) pebe (1) pirates (5) plasticola star wars (1) playmates (2) playmobil (6) playsets (2) playstation (2) pókember (3) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (50) potf eu (10) potf expanded (3) potj (7) power of the force (51) power of the force története (13) power of the jedi (9) power rangers (2) predator (2) pretender (2) prototipus (39) prototype (38) pulsar (1) race (1) racers (3) rádióműsor (1) rajzfilm (7) rajzfilm intro (2) rambo (1) rancor (1) ravensburger (6) rebels (9) régi játék (876) régi játékok (861) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (22) remco (1) rendezvény (2) rendőrakadémia (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (1) returnofthejedi (16) revell (4) revengeofthesith (10) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (3) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (2) rogue one (12) rots (3) saber rider (1) saga (4) saga collection (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (2) sega játszóház (2) shadows of the empire (3) silverhawks (2) sindy (2) skála (1) skorpio kommando (1) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (2) sohasem volt játékvonalak (1) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) space (16) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) spider man (9) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (548) starwarsfigures (463) starwarsjármű (94) starwarstoys (535) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (547) star wars 30th anniversary (9) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (2) star wars chess (1) star wars clone wars (22) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars droids (13) star wars érdekesség (393) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (13) star wars fekete péter (1) star wars figurák (451) star wars force awakens (6) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (77) star wars kártya (3) star wars katalógus (13) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (9) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (1) star wars poszter (5) star wars potf (65) star wars prototipus (74) star wars prototype (72) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (7) star wars saga (6) star wars saga collection (1) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (95) star wars walker (15) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (3) street fighter figurák (3) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (1) szilveszteri vicces (1) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (15) technic (25) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (2) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) tmnt (15) tonka (5) top10 (57) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (5) top10 matchbox (2) top10 sorozat (6) top10 star wars (7) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (1) történelem (860) town (27) toxic avenger (1) toybiz (5) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (2) toyfair (6) toysrus (1) train (4) transformers (58) transformers beast wars (2) transformers g1 (45) transformers g2 (6) transformers katalógus (7) transformers prototípus (2) transfrmers (38) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (9) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) usagi (1) válogatás (1) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (2) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (176) vintage (652) vintagejátékok (775) vintagestarwars (160) vintagestarwarstoys (160) vintagetoys (767) vintage collection (45) vintage gi joe (244) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (144) vintage tmnt (1) vintage transformers (12) visionaries (2) voltron (3) waterworld (1) western (3) winspector (1) wwf figurák (4) xena (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása