A Lego Aquazone története -2.rész

A cikk előző részében áttekintettem, hogy milyen gyökerekkel rendelkezik, illetve, hogyan indult útjára a 90-es éveken a Lego első mélytengeri témája az Aquazone. Átnéztük az első két évet, a kezdeti történetet és az általános jellemzőket is. Eljutottunk a téma első fontos fordulópontjáig, így ma a második epizódban 1997-től indulunk, amikor is a bevált, jól ismert Aquazone témán csavartak egy kicsit.

 07_61.jpg

A Lego a kezdeti felálláshoz képest egy kétlépcsős, teljes átalakítást hajtott végre az Aquazone készletek tekintetében, hasonló módon, ahogyan azt többször is megcsinálta a Space illetve Castle témák esetében. Első körben az eredeti felállást (azaz, hogy az Aquanauts csapat áll szemben az Aquasharks-al) változatlanul hagyták, ám bevezettek egy új, nagyjából semleges csapatot, ami az első két brigádtól teljesen függetlenül volt jelen. Ez lett az Aquaraiders (ami nem azonos a 2007-ben bemutatott Aqua Raiders témával), akik ugyanúgy kristálygyűjtögetők voltak, de inkább negatív szereplőnek látszottak (leginkább az Aquashark-okhoz hasonló ablakmatricák miatt), noha ez nem volt kimondva és hivatalosan az első két csapattal sem rivalizáltak. Az Aquaraiders mindössze három készletet kapott és mindhármat ki is pörgették 1997-ben. Ezt leginkább egy átvezető időszaknak lehet tekinteni, ugyanis az Aquaraiders cuccokat nem is forgalmazták mindenhol, legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy csak az Amerikai katalógusokban tűntek fel. A következő, 1998-as év hozta el magát az átfogó reformot. A készleteket igyekezték nagyon felturbózni és bevezettek két új csapatot, amivel gyakorlatilag lecserélték az Aquanauts kontra Aquasharks felállást is (pont úgy, ahogyan a Castle és Space cuccoknál időről időre ezt meglépték.). A két új csapat színvilága és elemei természetesen eléggé újszerűek voltak. A Hydronauts oldal volt a pozitív, akik emberi szereplők voltak és a változatosság kedvéért mélytengeri kutatók, akik a kristályokat kutatták. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a csapatot csak Amerikában hívták Hydronauts-nak, Európában ugyanúgy Aquanauts volt a nevük, ahogyan az előző szakaszban már tárgyalt csapatnál, ám mivel ez egyrészt egy kicsit konfúz, másrészt a két csapat igazából nem azonos, én végig inkább Hydronautsnak fogom hívni őket azért, nehogy keveredés legyen. A Hydronauts ellenpárjaként megjelent a Stingray csapat, ami egy teljesen új színt hozott az Aquazone színterére. A Stingrayek ugyanis nem emberek, hanem halszerű mutánsok voltak, akik tengeri élőlényekre hasonlító támadó járművekkel voltak felszerelve. Ezzel egy kicsit ufós jellegűvé vált az egész téma.  

 

A váltás után az Aquazone készletek jellege részben, a színvilága viszont alapvetően megváltozott. Az „átvezető” Aquaraiders fekete-zöld színeket hozott, amelyeket nagyméretű, zöld színű áttetsző üveges elemek tarkítottak. Ez az altéma volt a legformabontóbb, mert a járgányok külső megjelenése teljesen más volt, mint a korábbi daraboké. Több izgalmas új elem is tarkította a gépeket például fúró vagy kotrólapát és megjelent egy új típusú, víz alatti, de guruló járgány is. Ugyanakkor mégis volt kapcsolódási pont a korábbi dolgokkal, mert ennél az altémánál is alkalmazták az Aquasharks-nál már bevált cápafogas és szemes festéseket.

 

A Hydronauts készletek sárga alapszínnel rendelkeztek, amelyeket szintén zöld üveges elemek tarkítottak. Ők kaptak víz alatti bázist és volt guruló járgányuk is, de azért a hangsúly a tengeralattjárókon volt. A megoldások alapvetően hasonlítottak a korábbi Aquazone cuccokra, de a jellegük mégis egy kicsit modernebb, futurisztikusabb hatású volt.

02_93.jpg

A Stingrays készletek egy meglehetősen egyedi színfoltot jelentenek az Aquazone történetében. A halszerű mutáns faj ugyanis állatokra hasonlító járműveket használ, amelyek szürke-fekete alapszínnel rendelkeztek. Ezeket uv sárga üveges elemek tarkították. A szettek megjelenésénél letagadhatatlan az UFO-Insectoid hatás és én gyanítom, hogy ugyanazok az emberek tervezhették ezeket a cuccokat is.

 03_79.jpg

A korábban már használt elemek és technikai megoldások az Aquazone történetének ebben a szakaszában is ugyanúgy használatban voltak. Megmaradtak a mágneses csatlakozások, az iránytű elemek és a tengeri állatok, bár ez utóbbiakat (polip, cápa, rája) leginkább a Stingrays készleteknél használták. Itt is gyakoriak voltak a moduláris járművek, aminél egy nagyobb járgányról vagy bázisról egy kisebb is leválasztható volt. Ezekben az években is számos olyan alkatrészt használtak fel, amelyeket később más készletekben nem használt újra a Lego. Ilyenek voltak a krómkék búvársisakok, a Stingray sisakok és néhány üveges elem.

 08_58.jpg

Az Aquazone történet második felében egészen más figurák kerültek kiadásra, mint az elsőben. A három altéma összesen nyolc új figurát hozott, amelyek többsége jellegében igencsak elütött a korábbi két Aquazone altéma figuráitól. Kicsit harsányabbak, modernebb hatásúak és az arcok festése is változatosabb képet mutat.

 06_62.jpg

Az Aquaraiders figurák fekete felsőtesttel, szürke lábbal és szürke alapon uv zöld vizorral rendelkeztek. Emberi fejük van és jellegükben még erősen az előző két Aquazone csapatra hajaznak.

r1_3.jpg

A Hydronauts figurák ellenben sokkal modernebbnek, harsányabbnak hatnak. Kék-fekete alapszínnel rendelkeznek, a felsőtestükön pedig mélytengeri szkafandert mintázó festés látható. A fejük emberi, viszont mindegyikük arcára lélegeztető maszk van festve. A búvársisakjuk krómezüst színű, aminek a vizor része most is uv zöld. A búvársisak alapja nem azonos a korábban használttal.

 h1_4.jpg

A Stingray figurák fejei lefele görbülő, halszerű szájjal és nem emberi szemmel rendelkeztek. Festett szürke a felsőtestük és piros vagy barna a lábuk illetve egy nagyobb, lovagi páncélt idéző sisak járt hozzájuk. Egészen jól néznek ki és tényleg új színt hoztak a témába.

 s1_4.jpg

Az altémákhoz kiadott figurák a következőek voltak:

Rocky the Reef Wrecker – Az alap Aquaraiders figura. Vörös hajú fejjel, fekete szkafandert ábrázoló felsőtesttel és szürke lábbal rendelkezik. A figura szerves része még egy mélytengeri búvár maszk, ami szürke, de a felső része transz zöld.

 aquaraider_rocky.jpg

Scavenger Sam – A (két főből álló) Aquaraiders csapat vezetője. A feje festését és a bal kezét kivéve teljesen megegyezik a Rocky figurával. Ez a figura vörös bajuszt és hajat kapott illetve a bal keze helyére egy uv zöld áttetsző kampót. Ez a kampós kéz is utal arra, hogy a csapat valószínűleg inkább negatív.

 aquaraider_sam.jpg

Captain Hank Hydro – Ő a Hydronauts csapat vezetője. Egy elég szigorú, lélegeztető maszkos arcfestéssel, fekete lábbal és karokkal, illetve kék, festett felsőtesttel rendelkezik. A búvársisakja ezüstszínű, uv zöld vizorral, de ez azonos minden Hydronauts figuránál.

 hydronaut_captain.jpg

Navigator Hip „Muddy” Waters – Ez a figura teljesen kék. A kapitánytól eltérő maszkos fejjel és más mintázatú felsőtesttel rendelkezik.

 hydronaut_navigator.jpg

Crystal Miner – A legalapabb Hydronauts figura. Egy picit másmilyen arcfestéssel rendelkezik, mint a Navigator, a felsőtestén viszont teljesen más a festés. A lába ennek a figurának fekete.

 hydrpnaut_cristal.jpg

Commander Manta Ray – Ő a Stingray csapat vezetője. A fején nincs haj, a felsőtestén pedig egy törzsi jellegű festés látható. A lába piros és természetesen ehhez is járt a szürke páncélsisak.  

stingrayfig_commander.jpg

Raven Ray – A feje nagyon hasonlít a Commander-éhez, de ezen van festve haj. A lába barna és a szürke felsőtestén zöld fogakat ábrázoló minta van.

 stingrayfig_ravenray.jpg

Navigator Stinger Ray- Ez az alap Stingray figura. A felsőtestén a minta olyan, mintha az előző kettő ötvözete lenne. A lába ennek is barna, de a feje inkább a parancsnok figurára hasonlít, csak más a szeme.

stingrayfig_navigator.jpg

Az Aquazone készletek második etapjába tartozó készletek, talán egy picit népszerűbbek a gyűjtők körében, mint az első időszak cuccai. Az Aquaraiders cuccokból elég kevés eladó példány van és azok is leginkább az amerikai kontinensen, az áruk pedig relatíve borsos. A Hydronauts készletekből több van, de kereslet leginkább a nagy tengeralattjárókra és a Hydro Crystalization Station-re van. A Stingray csapat viszont elég népszerű. Látványos, tengeri állatokra hajazó gépeiket nagyon kedvelik a gyűjtők, éppen ezért az áruk se alacsony (Persze ez relatív, mert azért nem drágábbak, mint egy azonos méretű, mondjuk Space készlet). Gyűjtési szempontból az Aquazone téma második felére is ugyanaz igaz, mint az elsőre, hogy összességében ez egy kevésbé gyűjtött vonal és a Lego gyűjtőkön belül is csak egy szűkebb réteg keresi, akik jellemzően a mélytengeri témákra vannak specializálódva, vagy tengeri diorámákat építenek.

 05_66.jpg

1997-ben az Aquazone témán belül mindössze három új készlet látott napvilágot. Mind a három erős közepes méretű volt (a kor darabszámaihoz képest) és mindegyik az új, Aquaraiders csapathoz tartozott. Csak víz alatti járgányok jelentek meg, bázis vagy dioráma jellegű készlet nem. Ha minden igaz ezek a készletek csak az amerikai katalógusokban tűntek fel, de valószínűsítem, hogy azért máshol is forgalmazhatták őket csekélyebb számban.

 04_73.jpg

A 2160 Crystal Scavenger egy 105 elemből felépülő, nagy, UV zöld üveges elemekből álló Aquaraiders tengeralattjáró volt, ami egy nagy pilótafülkével, hátul pedig raktérrel rendelkezett. Itt már nem robotkarok, hanem fúrók voltak a járgány két oldalán és ezek forogtak is. Itt újra használták a mágneses kapcsolódást, úgyhogy ez a készlet is kapott egy mágneses csatlakozót, amellyel egy kristály tárolót tudott megfogni. Egy Scavenger Sam figura járt mellé. Érdekes, hogy ez a legkisebb Aquariders készlet, de mégis nagyobb a korábban kiadott Aquazone szettek többségénél.

 

2160_1.jpg

2160.jpg

2160-1_used_000.JPG

A 2161 Aqua Dozer készletből egy kotró tengeralattjárót lehet megépíteni, aminek szinte az alapötlete is vicces, pedig ha belegondolunk kotróhajó a valóságban is létezik, úgyhogy miért ne lehetne kotró tengeralattjáró is. Fekete és zöld a szett alapszíne és 131 alkatrészből épül fel. Elöl, egy nagy kotrókanállal rendelkezik, ami felemelkedik, ha a gép hátsó farkát hátrahúzzuk. A kanál oldalán szemrevaló cápafogas festés látható. A pilótafülke egy nagy, kupola alakú UV zöld üveg, amelyre –hasonlóan az Aquasharks hajókhoz – szemeket festettek. A kupola alól egy kisebb siklójárművet lehet lecsatlakoztatni, mágneses csatlakozóval viszont nem rendelkezik. Egyetlen Rocky figurát adtak hozzá.

 

2161_3.jpg

2161-1_used_000.JPG

2161.jpg

A 2162 Hydro reef Wrecker egy 279 alkatrészből álló, nagyobb tengeralattjáró, ami leginkább egy tengeri űrhajóra hasonlít. A 279 elemével ez a legnagyobb Aquariders készlet bár az összesen 3 kiadott szett miatt ez a cím nem annyira ütős. Voltaképpen ez a járgány moduláris és két nagyobb különálló, de összekapcsolható résszel rendelkezik. Az alsó része egy hatkerekű hordozójárgány, aminek az elején egy nagy forgó fúró kapott helyet. A vezetőfülke itt is egy nagy uv zöld üveges rész, ami felnyitható és nagyon szépen ki van dolgozva, a hátsó részén pedig egy nagy kristály tároló kapott helyet. A felső része ugyanakkor egy propeller meghajtású tengeralattjáró, ami a guruló rész hátára tud dokkolni. Ez a járgány kisebb, de szélesebb és kicsit olyan mintha egyfajta ember irányítású vízi drón lenne. A készlet két egyedi elemet is tartalmaz, illetve jár hozzá két figura, egy Scavenger Sam illetve egy Rocky. Talán ez a legkreatívabb darab az összes Aquazone készletből.

 

2162.jpg

2162-1_used_000.JPG

2162_1.jpg

2162_hydro_reef_wrecker_530x_2x.jpg

1998 volt az Aquazone történetének úgymond második aranykora. A témát immáron teljesen megújította, modernizálta a Lego és ez összesen kilenc új készletet jelentett, de volt olyan, amit kétféle számozással is kiadtak (attól függően, hogy hol került forgalmazásba). A szettek mérete és külleme egészen változatos képet mutatott, volt mélytengeri kutatóbázistól kezdve, a szokásos tengeralattjárókon át guruló járműig minden. Öt közepes vagy nagyobb méretű készletet illetve öt kisebbet adtak ki az év során.

 01_101.jpg

A 6100 Aquashark Dart egy nagyon érdekes kis készlet volt. Egy év kihagyás után valamiért úgy gondolta a Lego, hogy egy kis szett erejéig visszanyúl az Aquasharks csapathoz és kiadta ezt a mini tengeralattjárót, ami nevében és figurájában az Aquasharks csapathoz illeszkedik, viszont színeiben inkább a Hydronauts vonalba, sőt az összerakási útmutatóban is a Hydronauts csapathoz tartozás szerepel. Egy módosított Aquashark Tresher figurát adtak hozzá, kék színű vizorral. Nagyon érdekes hibrid cucc. Később más néven újra kiadták.

 

6100.jpg

6100-11.jpg

A 6107 Recon Ray egy meglehetősen kicsi, mindössze 20 elemből felépülő Stingray készlet volt. Egy kis mélytengeri sikló, ami nagyon hasonlít ahhoz a kisjárgányhoz, ami a 6199 Hydro Crystallization Station készletben van. A készlet annyira pici, hogy voltaképpen nincsen semmilyen kunszt, amit tudna. Egy Commander Manta Ray figurát adtak hozzá és két ezüst színű kést.

 

6107-1.jpg

6107-1_used_000.JPG

6107.jpeg

A 6109 Sea Creeper egy nagyjából hagyományos küllemű, oldalt robotkarokkal ellátott Stingray tengeralattjáró volt, ami 79 alkatrészből épült fel. 6140 Crab néven is forgalmazták. 6109-es számmal adták ki Amerikában, míg 6140-es számmal Európában, de az összerakási útmutatóban mindkét szám látható. A két készlet között a számon kívül volt még egy lényeges eltérés, miszerint csak a 6109-eshez járt egy műanyag rája, amire fel lehetett rakni a járművet. A gép maga semmi extra, a robotkarok fogókarokban végződnek és van a járművön egy kristálytároló doboz is. Egy Stingray Navigator figura járt hozzá.

 

6109-1.png

6109.JPG

6109.jpg

6109_3.jpg

A 6110 Solo Sub volt a maga 22 alkatrészével a legkisebb Hydronauts járgány. Ez egy szokásos kisebb, propeller meghajtású mini tengeralattjáró, ami zárt, üveges pilótafülkével rendelkezett. Egy Crystal Miner figura járt mellé.

 

6110.jpg

6110-1_used_000.JPG

6150/6159 Crystal Detector egy közepes méretű, 101 alkotóelemből álló Hydronauts készlet volt, amelyet hasonlóan a fentebbi 6109-hez, kétféle számmal is piacra dobtak. Itt nem találtam meg pontosan, hogy mi volt az oka a kétféle számozásnak, de gondolom itt is a terjesztés helye lehetett az elsődleges eltérés. Alkatrész és figura szempontból a két készlet 100%-ban megegyezik. A gép maga egy guruló járgány, ami a tengerfenéken közlekedve próbálja felkutatni és kitermelni a kristályokat. A begyűjtő cső miatt egy kicsit szippantós autó jellege van. A cső egyébként maga a kristálydetektor, de ennek ellenére nem kapott mágneses csatlakozást. A pilótafülke felett viszont egy iránytű elemet találhatunk. A jármű rendelkezik két szokásos robotkarral is az oldalán, illetve adtak hozzá egy Navigator Hydronauts figurát.  

 

6159-1.jpg

6150-3.jpg

6150-2.jpg

6150-1_used_000.JPG

A 6160 Sea Scorpion egy meglehetősen nagy, 274 alkatrészből felépülő, leginkább egy skorpióra (ahogy a neve is mutatja) hasonlító szállító tengeralattjáró, ami a Stingray csapatot erősíti. Az alakja nem éppen konvencionális. A fő rész elülső részén egy egyszemélyes pilótafülke található, ami mögött egy rakomány tároló kapott helyet. Ez börtöncellaként is használható. A két „olló” részen szintén van 1-1 nyitott pilótafülke, ahová be lehet ültetni a figurákat. A „skorpió” farka pedig egy lecsatolható felderítő tengeralattjáró, amit egy mágneses alkatrész tart a helyén. A hajón még további két kristályszállító rész is megtalálható, ám kristály alkatrész csak egy járt hozzá. Három figura járt még a készlethez, Commander Manta Ray, a Navigator és Raven Ray, tehát az összes fajta Stingray figura megtalálható volt ebben az egy készletben.

 

6160_1.jpg

6160.jpg

6160_1_1.jpg

6160_2.jpg

A 6180 Hydro Search Sub egy nagyméretű, sárga Hydronaut tengeralattjáró, ami mintegy 274 alkatrészből épül fel. Olyan az egész, mintha egy masszív, modern Space űrhajó lenne. Robosztus a felépítése, a hátsó részén pedig egy mágnesesen csatakozó, lecsatolható felderítő tengeralattjáró kapott helyet, aminek kupolás pilótafülkéje nagyobb, mint a fő tengeralattjáróé. Több üveges fülkével és rejtett tároló hellyel is rendelkezik. Hátul egy nagyobb tároló rész van, amelyet börtöncellaként is lehet használni. A szárnyak végén leszerelhető keresőreflektorok vannak, amelyeket a figurák sisakjaira is rá lehet tenni. Négy figura járt hozzá, a három Hydronaut figura és egy Raven Ray.

 

6180-1.jpg

6180_2.jpg

6180.JPG

6180.jpg

A 6198 Stingray Stormer a legnagyobb Stingray készlet és az egész Aquazone témát nézve is az egyik legnagyobb cucc volt. Egy 398 alkatrészből álló, rája alakú harci tengeralattjáró, amit négy Stingray vezet. A pilótafülke nagy, felnyitható és erősen hasonlít a korábbi UFO készletek megoldásaira. A farok mozgatható, a pilótafülke mögött egy nagyobb rejtett tároló rész van, és ezen kívül még van két kisebb rejtett kristálytároló is. A fő gépről leválasztható két kisebb felderítő sled, a pilótafülkében pedig van egy iránytű elem is. A gép a Stingray csapat főhadiszállásaként is szolgál, mert ők nem kaptak külön bázisos készletet. Négy figura járt a készlethez, két Raven Ray, egy Navigator és egy Commander Manta Ray, ezen kívül három állatka, egy polip, egy rája és egy cápa is.

 

6198.jpg

6198_1.jpg

6198-1_used_000.JPG

6198-stingray-stormer-1998-100_1_42fcae78313de250c5c3f68cb5da77dd.jpg

A 6199 Hydro Crystallization Station a Hydronauts csapat tengerfenéken található kutatóbázisa. Egy klasszikus főhadiszállásos készlet, amely egy térbeli alapra épülő központi bázisból, egy nagyobb Hydronaut tengeralattjáróból és egy pici Stingray sled-ből áll. 472 elemével ez a legnagyobb és egyben a legdrágább Aquazone készlet is. A bázis leghangsúlyosabb része egy nagy sötétzöld áttetsző üveges dóm, ami meglehetősen impozáns. Mögötte található a kristály és maga a bázis, aminek a belső tere azért nincs túl jól kidolgozva. Az alsó részen egy nagy tároló rész van, ami az egyik oldalon egy rácsos kapuval van elzárva, a másik oldalán meg egy ablakon keresztül látszik. A tengeralattjáró elég nagyméretű, sárga és egy kisebb járgány is leválasztható róla. A készlethez rája, cápa és polip is tartozott illetve 5 minifigura. A Hydronaut csapatból mindhárom figurát megkapta, a Stingray brigádból pedig a Commander és egy Raven Ray volt a dobozban.

 

6199-hydro-crystallisation_1_bdae6a2448b43afe478e98633eece352.jpg

6199-1_used_000.JPG

6199.jpg

6199_2.jpg

6199_3.jpg

Az 1999-es év volt az Aquazone tematika záróakkordja. Ebben az évben már csak egyetlen, kisméretű készlet látott napvilágot és az is csak egy újrakiadás volt.

A 1095 Super Sub mondjuk úgy, hogy egy időn túli, egészen picike készlet volt, ami gyakorlatilag a 6100 változatlan újrakiadása. Ezen kívül ez a 6100-val ellentétben ez egy korlátozott terjesztésű készlet volt (tehát csak bizonyos üzletekben lehetett hozzájutni) Maradt a figura és maradt a járgány is, az egyetlen dolog, amit megváltoztattak az a csomagoláson található csapatjelzés volt. Azon Hydronauts ezen pedig Stingrays embléma volt látható.

 

1095.jpg

1095_1.jpg

1999-óta a Lego nem adott ki Aquazone készleteket. A téma szépen csendben elhalt és mivel nem rendelkezik akkora kultstátusszal, mint mondjuk a Castle vagy a Pirates, sokkal kevesebben is követelik a vonal felélesztését. Az Aquazone-ban felhalmozott tapasztalatok viszont nem tűntek el teljesen, hiszen a későbbiek során a Lego más mélytengeri témákkal is próbálkozott, így az Aquazone jellegzetességei visszaköszöntek a későbbi készleteken. Talán egyszer majd azokkal is foglalkozok.

Köszönöm a figyelmet, ha tetszett oszd meg a cikket!

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr5815240532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2019.10.24. 22:33:48

Köszi a cikket, nem is gondoltam volna, hogy foglalkozni fogsz ezzel a témakörrel.
Nekem ez a második eresztés már annyira nem tetszik, mint az eredeti két oldal. Valamiért a színek nem jönnek be.
Vajon annak idején mi határozta meg, hogy egy témakör csak a tengerentúlon jelenhet meg és Európában meg nem (Aquaraiders)? Ráadásképp ilyen kis készletszámmal.
Az a Sea Scorpion tökjópofa, de nem értem miért skorpió nevet adtak neki, hiszen a tengeri skorpiók már évmilliók óta kihaltak. Szerintem az egész jármű inkább egy homárra hasonlít. Azért az az óriásrája is igen ötletes készlet.
Van valami fura ezekben a tengeralatti cuccokban. Bár ugyanolyan jellegűek mint az űrhajós cuccok, mégis itt nagyon látványos a közeg -víz- hiánya. Egy Space készletnél azért ez kevéssé, sőt egyáltalán nem zavaró.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (39) archivum (39) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (13) epic continues (3) episode I (13) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (7) érdekesség (1408) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (709) hasbro játékok (712) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (284) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1490) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1486) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (38) játék lelőhely (12) játék reklám (30) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (361) kenner (339) kennertoys (325) kenner figurák (324) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (570) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (369) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalógus (291) lego katalogus (293) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (70) lego tmnt (1) lego történelem (251) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (2) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pókember (4) pokember (1) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1148) régi játékok (1122) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (671) starwarsfigures (569) starwarsjármű (94) starwarstoys (656) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (670) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (514) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (559) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (38) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) titanium (1) tmnt (16) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1176) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (297) vintage (868) vintagejátékok (989) vintagestarwars (165) vintagestarwarstoys (165) vintagetoys (978) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (148) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása