A karácsonyi, exkluzív Star Wars figurák

Az elmúlt években meglehetősen általánossá vált kedvenc Star Wars szereplőinket különféle karácsonyi környezetben ábrázolni… van karácsonyi Star Wars pulcsi….zokni…. és a Star Wars-al foglalkozó csoportokban is minden évben előkerülnek a különféle Star Wars tematikájú karácsonyi képek. Úgy gondoltam, mivel most szezonja van… összeszedem, hogy milyen karácsonyi ihletésű 3,75”-es Star Wars figurák jelentek meg az évek során, mert bizony ilyenből is láttunk már jó párat (tehát Funko-val, Lego-val stb most nem foglalkoztam, csak a 3,75"-el). Némelyik persze totál elborult és van közöttük röhejesen ízléstelen is, de azért ezek is hozzátartoznak a Star Wars figurák történelméhez.  (jövőre egyértelműen mikulás sapkás Baby Yodát kell kiadni....) 

 c3po4.jpg

C-3PO &R2-D2 Holiday pack – SAGA – 2002

Mivel a Kenner féle Holiday Special figurákból annak idején nem lett semmi, ezért első alkalommal a 2002-es Saga sorozatban ugrott rá a Hasbro a karácsonyi ihletésű Star Wars figurák témakörére. A csomag egy hógömb szerű pakkban került kiadásra és egy mikulásruhás C3PO-t illetve egy agancsos R2-t tartalmaz. A csomag ötletét Ralph McQuarrie Star Wars ihletésű képeslapjai jelentették, amelyeket a 80-as, 90-es években rajzolt a Lucasfilm részére. A csomag háttérként tartalmazza az eredeti C3PO-t és R2-t tartalmazó képeslap újranyomását is. Az R2 első ránézésre valamelyik POTF2-es R2-n alapulhat, nincs középső lába és forog a dome is. Gyakorlatilag csak a ráragasztott agancsok különböztetik meg egy sima R2 figurától. C3PO ezzel szemben egy teljesen új darab volt, hiszen a mikulásruha nem egy levehető darab, hanem a sculpt része, éppen ezért ez a figura csak két ponton mozgatható. A csomag Wallmart exkluzív volt és járt hozzá egy peg-ekkel ellátott „Holiday Edition” feliratú kis színpad is.

 

c3po_2.jpg

c3po3.jpg

c3po2.jpg

75467931_167052031180183_2672358172846136138_n.jpg

Yoda (Holiday Edition) –SAGA-2003

Az előző évi karácsonyi csomag sikere után 2003-ban sem maradtak a gyűjtők Holiday Edition figura nélkül. Ebben az évben ugyancsak McQuarrie képeslapjai közül választottak ki egyet, amit aztán figura formába öntöttek. A mikulásruhás Yoda szerintem egészen jól sikerült, 3 ponton mozgatható és teljesen egyedi darab. Járt hozzá egy bot, egy levehető mikulás zsák tele ajándékokkal és persze egy stand is. A hátteret megintcsak McQuarrie képeslapjának utánnyomása adta, amelynek eredetijét egyébként 1981-ben rajzolta a mester.  A csomag ún. Fan exclusive volt, tehát nem lehetett bárhol megvásárolni, és ha engem kérdez valaki ez volt eddig a legjobb ilyen jellegű karácsonyi figura. Azóta már volt hasonló Lego figura is.

 

yoda2_1.jpg

yoda_2.jpg

yoda3.jpg

yoda4.jpg

Jawa Pack (Holiday Edition) – Original Trilogy Collection – 2004

Az Original Trilogy Collection keretein belül, Entertainment Earth exkluzívként jelent meg ez a karácsonyi tematikájú Jawa pakk 2004-ben. A csomag két, viszonylag szimpla Jawát tartalmaz, amelyek a 96-os POTF2-es Jawákon alapulnak, de kaptak egy pár módosítást. Más a festésük, picit más anyagból vannak és a karokat is módosították. Ezek is a McQuarrie képeslapok alapján lettek kialakítva, így az egyik Jawa egy ajándékdobozt, a másik pedig egy hógömböt tart a kezében, ami inkább egy Jedi Training Ball-ra hasonlít. A két figura itt is egy „Holiday Edition” feliratú dobogón kapott helyet, a háttér pedig egy festett McQuarrie féle üdvözlőlap, amelyen a Jawák ajándékozását lehet látni. Vajon tojást kapott valaki?

jawa4.jpg

jawa3.jpg

jawa2.jpg

jawa_1.jpg

Darth Vader (Holiday Edition) – Original Trilogy Collection- 2005

2005-ben jelent meg az első nem McQuarrie ihletésű karácsonyi figura szintén az Original Trilogy sorozat keretein belül. A figura maga egy karácsonyfadísz jellegű, piros Darth Vader, ami ebben a színben egészen diszkókirályos hatást kelt. Maga a figura alapja a 2001-es Power of the Jedi Emperors Wrath Vader, amelyen így első látásra az anyagon kívül nem hajtottak végre változtatásokat. Ugyanúgy hét mozgatási ponttal rendelkezik és levehető a köpeny, de természetesen van hozzá fénykard is. A csomag része továbbá egy koszorú alakú stand is a szokásos Holiday Edition felirattal, illetve egy üdvözlőkártya. Ez  is exkluzív darab volt, csak a Starwarsshop.com oldalon lehetett megrendelni.

vader1_1.jpg

vader2_1.jpg

vader3_1.jpg

vader4.jpg

R2-H15 – Droid Factory - 2015

A piros Vader okozta sokk után kereken tíz évig nem is adtak ki 3,75”-es méretben karácsonyi figurát (bobblehead figurát viszont igen), de 2015-ben a Disney újra felélesztette ezt a szép szokást. Innentől kezdve minden évben a Droid Factory sorozatban jelent meg egy-egy karácsonyi droid, aminek mindegyike Disney Park exkluzív volt, így csak a Disney Park-ok ajándékboltjaiban lehetett ezeket megvásárolni. Az első két évben az R2-esek domináltak, aztán szépen fokozatosan más típusokat is bevetettek. A droidok neve utalt az ünnepekre („H”-Holiday) illetve az aktuális évszámra. Ez az első darab egy kicsit olyan mintha a magyar állam vágott volna bele egy R2-es fejlesztésébe, legalábbis a hangsúlyos piros-fehér-zöld szín mindenképpen ilyen hatást kelt. Öt ponton mozog, a harmadik lába kivehető és a kis lábain kerekek is vannak. Egyetlen kiegészítője a mikulássapkája, ami levehető.  

r2-h15-2.jpg

r2h15.jpg

r2h15_1.jpg

r2h15_3.jpg

R2-H16 – Droid Factory - 2016

A 2016-os évben egy minden szempontból hasonló R2-es volt az ünnepi figura, mint az előző évben. Maga a figura csak a színében és a sapka jellegében tér el egy minimálisan, de szerkezetileg teljesen megegyezik. A piros szín itt a hangsúlyosabb, a sapka pedig nem egy mikulás sapó, hanem egy sima zöld bojtos sapka.

h16.jpg

h16_3.jpg

h16_1.jpg

h16_2.jpg

R3-H17 – Droid Factory - 2017

A harmadik évben egy kicsit azért újítottak, mivel itt már egy R3-as típust használtak fel ünnepi célokra. Szerkezetileg hasonló, mint az előzőek, de a sculpt azért apró dolgokban mégis eltér. Első látásra nehéz is észrevenni, hogy ugyan mitől is ünnepi ez a figura, de aztán jobban megnézve látszik, hogy a mechanikus karjában egy masnis fagyöngyöt tart a kis droid.  A kar és a fagyöngy amúgy levehető és amúgy a figura öt ponton mozgatható. Természetesen mondanom se kell, de ez is Disney Park exkluzív volt.

r3.jpg

r3_2.jpg

r3_3.jpg

r3-h17_big_2.jpg

R4-H18 – Droid Factory – 2018

2018-ban az R4-es típusra esett a Disney választása, de az nagyon jó kérdés, hogy ez a figura mitől is karácsonyi. Maga a droid egészen jó, én kedvelem ezt a típust, de sajnos itt maga a droid test teljesen egyszínű, semleges fehér festést kapott. A test egy kissé áttetsző és a vállain egy hasonló felszolgáló modul foglal helyet, mint amit R2-ra tettek Jabba bárkáján. A felszolgáló modul tálcájára különféle színű italokkal ellátott poharakat lehet feltenni, amik pegekkel csatlakoznak. Ez a legkevésbé karácsonyi droid az összes közül … a kartonon olvasható sztoriból is csak annyi derül ki, hogy a droid Canto Bright kaszinóvárosában felszolgáló, ezért tényleg nehéz kapcsolatot találni a figura és az ünnepek között.

 

r4-h18-1.jpg

r4-h18-4.jpg

r4-h18-7.jpg

BB-19H – Droid Factory- 2019

Természetesen a 2019-es évben sem maradtunk karácsonyi Star Wars figura nélkül. Ebben az évben a Disney választása egy BB modellre esett, aminek a formája, mondjuk, úgy eléggé alkalmassá teszi a feladatra. A kis piros karácsonyfadísz négy fő részre szedhető, a dome-ja forgatható, de ezen kívül ugye nem rendelkezik mozgatási pontokkal. Az antenna sajnos nem levehető. Októberben jelent meg, de sajnos ezt is csak a Disney park-ok boltjaiban lehetett bezsákolni, egészen baráti 12.99 dollárért. Az arany fej, a pirosas testtel a véleményem szerint egy kicsit ízléstelen, de hát, ha a karácsonyfadísz hatás elérése volt a cél, akkor azt kell, hogy mondjam, az sikerült.

bb-19h-1.jpg

bb19.jpg

bb-19h-4.jpg

bb-19h-5.jpg

Azt nem mondom, hogy a listán szereplő figurák többségét elfogadnám, de poénnak vagy egy Star Wars bolond karácsonyi dekorációjának teljesen megfelelnek. Némelyik azért súrolja a giccs határát, de hát manapság már maga a karácsony is ilyen….Mindenesetre mindenkinek Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok.

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr8415364078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (6) a-team (2) actionforce (82) actionman (8) action force (3) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (9) action man katalógus (1) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) aquazone (6) aqua zone (5) archiv (32) archivum (32) at-dp walker (1) at-st walker (1) attackoftheclones (1) attack pack (1) avengers (1) balhésjátékok (2) barbie (13) basic (1) bat (24) batman (47) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (1) batman és robin (4) batman figurák (33) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (2) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (5) beetlejuice (1) belville (3) beszámoló (2) bionicle (5) blacktron (1) black series (37) board games (4) bootleg (12) bravestar (2) bravestarr (2) brickheadz (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) captain planet (1) carrera (1) castle (23) centurions (3) chuck norris (1) clone wars (17) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) congo (1) cops (2) crashdummies (2) crash dummies (2) crash dummies figurák (2) creature (8) creature figurák (8) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (2) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) dínó (1) dinosaucers (1) dinoszaurusz figura (2) dino raiders (2) dino riders (2) double dragon (1) dreadnok (3) droids (6) duplo (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (3) epic continues (3) episode I (7) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (4) érdekesség (927) érdekességek (6) értékes játékok (1) évértékelés (1) ewok (4) ewoks (4) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (4) fake star wars (1) fekete péter (1) figure case (1) force awakens (4) force link (5) francia gijoe (1) fridge (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (246) g1 transformers (1) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) gameboy (1) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (3) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (11) gijoe (247) gijoe állatok (2) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (32) gijoe figurák (198) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (3) gijoe katalógus (13) gijoe ko (3) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (2) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (2) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (248) gi joe france (3) gi joe japán (5) gi joe jármű (54) gi joe járművek (50) gi joe josman (1) gi joe kártya (5) gi joe kite (1) gi joe matrica (1) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (35) gi joe night force (1) gi joe poszter (8) gi joe prototipus (9) gi joe prototype (9) gi joe rajzfilm (18) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (199) gi joe tv (17) gi joe vehicles (42) glasslite (2) gobot (4) godzilla (2) gyűjtemény (5) gyűjtés (3) halloween jelmez (1) hamisitvány (2) hamis figura (2) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (500) hasbro játékok (504) hasbro katalógus (5) heman (6) heti video (134) he man (7) hidden side (1) hírek (80) hírességek (2) híres játékgyűjtők (2) hook (2) horror (2) hotwheels (26) hotwheels autok (19) hot wheels attack pack (1) ice planet (3) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) insectoids (2) instagram (1) interju (8) interju rovat (8) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (2) jabba (1) japán (4) japanese gi joe (2) japan star wars (1) jap live (1) játék (1027) játékbolt (14) játékgyárak története (2) játékgyűjtés (6) játékgyűjtők (2) játékipar nagyjai (2) játékok (1027) játékok a polcról (5) játékok a polcról live (3) játékreklám (30) játék lelőhely (7) játék reklám (23) játék riport (9) játék tv riport (8) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (16) jurassic park figurák (10) jurassic world (1) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) karácsony (18) karácsonyi játék (20) kártya (3) katalógus (185) kenner (276) kennertoys (268) kenner figurák (262) kenner története (5) képregénybörze (3) képregényfigura (1) kevésbé ismert játékvonalak (16) kiadatlan (1) kisautó (20) kisautók (22) knex (1) ko (15) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (14) ko toys (14) ko transformers (3) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (4) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) lego (373) lego2020 (6) legostarwars (124) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego alien (2) lego alpha team (2) lego aqua zone (12) lego at-st (4) lego basic (2) lego bionicle (2) lego blacktron (14) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (71) lego city (9) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (3) lego érdekesség (194) lego exploriens (6) lego extreme (1) lego fabuland (10) lego figurák (39) lego figures (52) lego futuron (11) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (6) lego jurassic park (1) lego katalogus (139) lego katalógus (135) lego lone ranger (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego ninja (1) lego paradisa (5) lego paradisa története (1) lego pirates (25) lego police (1) lego prince of persia (1) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (4) lego reklám (43) lego resq (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (14) lego solo (4) lego space (76) lego space police (11) lego space története (12) lego speed racer (1) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (140) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego studios (2) lego super heroes (4) lego szett (164) lego tehcnic (45) lego tmnt (1) lego történelem (181) lego town (41) lego train (13) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (6) lego western tortnete (2) legrosszabb lego (2) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (4) ljn (4) ljn toys (4) lone ranger (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) magyar gijoe (1) magyar játék (2) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (3) marklin (1) marvel (6) marvel figurák (5) mask (5) masters of the universe (3) matchbox (31) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (3) matchbox vonalak (1) mattel (11) maxx fx (1) mb (13) meccano (2) meccano star wars (2) mego (2) men in black (2) merchandise (10) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (2) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (24) modern star wars figurák (26) moder star wars figurák (25) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (4) mortal kombat figurák (3) motorized vehicle pack (1) motu (7) movie heroes (1) mpc (1) mtron (1) nagyok (1) nemzetközi (9) nerf (3) nes (1) nightmare before christmas (1) ninja (2) nintendo (6) nintendo reklám (1) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) palitoy (3) paradisa (3) paradisa története (3) parker (7) pebe (1) pirates (5) plasticola star wars (1) playmates (2) playmobil (5) playsets (2) playstation (2) pókember (2) policeacademy (2) police academy (2) poszter (4) potf (46) potf eu (10) potf expanded (3) potj (4) power of the force (47) power of the force története (9) power of the jedi (5) power rangers (1) predator (2) pretender (2) prototipus (35) prototype (34) race (1) racers (2) rádióműsor (1) rajzfilm (7) rajzfilm intro (2) rambo (1) rancor (1) ravensburger (4) rebels (9) régi játék (775) régi játékok (765) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (20) remco (1) rendezvény (1) rendőrakadémia (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (1) returnofthejedi (16) revell (4) revengeofthesith (8) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (3) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rogue one (12) rots (3) saber rider (1) saga (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (1) sega játszóház (1) shadows of the empire (2) silverhawks (2) sindy (2) skála (1) skorpio kommando (1) skypatrol (2) sky commanders (1) snes (1) sohasem volt játékvonalak (1) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) space (14) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) spider man (8) spider man homecoming (1) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (499) starwarsfigures (421) starwarsjármű (92) starwarstoys (487) starwars episodeIX (17) star tours (2) star trek (2) star wars (497) star wars 30th anniversary (7) star wars aotc (3) star wars bendems (2) star wars black series (1) star wars chess (1) star wars clone wars (18) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars droids (12) star wars érdekesség (346) star wars érme (2) star wars ewoks (5) star wars expanded (12) star wars fekete péter (1) star wars figurák (407) star wars force awakens (6) star wars japan (1) star wars jármű (74) star wars kártya (3) star wars katalógus (13) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (4) star wars mandalorian (2) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (1) star wars poszter (5) star wars potf (62) star wars prototipus (70) star wars prototype (68) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (5) star wars saga (3) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (1) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars tv (6) star wars vehicles (93) star wars walker (15) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (3) street fighter figurák (3) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (1) szilveszteri vicces (1) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) társasjáték (15) technic (19) terminator (1) tfa (2) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (8) tmnt (12) tonka (5) top10 (51) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (4) top10 matchbox (2) top10 sorozat (4) top10 star wars (3) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (1) történelem (751) town (24) toxic avenger (1) toybiz (5) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (2) toyfair (6) toysrus (1) train (3) transformers (56) transformers beast wars (2) transformers g1 (43) transformers g2 (6) transformers katalógus (7) transformers prototípus (2) transfrmers (36) triál (3) tribes (1) tron (3) tvc (9) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) unproduced (1) válogatás (1) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (2) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (136) vintage (577) vintagejátékok (697) vintagestarwars (152) vintagestarwarstoys (152) vintagetoys (689) vintage collection (44) vintage gi joe (228) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (2) vintage star wars (134) vintage tmnt (1) vintage transformers (12) visionaries (2) voltron (3) waterworld (1) western (2) winspector (1) wwf figurák (3) xena (1) x men (3) yps magain (1) zoids (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása