Kajli cuccok 1.rész- A hamis argentín Plasticola R2-D2 csomag

Amióta az emberek gyűjtik az értékes tárgyakat vagy létezik gyűjtői kultúra, azóta léteznek olyan fifikás csalók is, akik a gyűjtők vadászösztönére és kapzsiságára alapozva, megpróbálnak a majdnem semmiből némi pénzt csinálni. A gyűjtők, pláne a módosabb gyűjtők mindig is szerettek olyan tárgyakat birtokolni, amelyek különlegesek, értékesek és lehetőleg nincsenek meg más gyűjtőknek, amitől így egy picit többnek vagy jobb gyűjtőnek érezhetik magukat. Természetesen az erre alapozó átverések nem kerülték el a játékgyűjtést sem és a játéktörténelem bővelkedik is az olyan esetekben, amikor egy-egy különlegesnek, vagy ritkának -tűnő- játékkal átverték a jónépet. Ebben a rovatban ilyen cuccokkal fogok foglalkozni, egyúttal igyekszem felhívni a figyelmet rájuk, nehogy esetleg valamelyik hazai gyűjtő véletlenül beléjük fusson. A mai első részben egy egészen ügyes próbálkozásról, a sohasem létező argentín Plasticola promóciós R2-D2 csomagról lesz szó.

 1_54.jpg

A vintage Star Wars figurák a népszerűségük és a viszonylagos értékességük okán népszerű célpontjai a hamisítványokat előállító csalóknak. A rovat első pár részében mindenképpen felül is lesz reprezentálva ez a gyűjtési terület, hiszen tényleg számtalan esetben előfordult már, hogy valamilyen vintage Star Wars-hoz köthető, csodásnak tűnő ereklyével próbáltak meg komoly pénzeket kicsalni a gyanútlan gyűjtőkből. Persze sok esetben a tárgyak problémáira fény is derült, de ez a legtöbb esetben nem szokta eltántorítani a csalókat, így ezek a cuccok rendszerint újra és újra felbukkannak az internet bugyraiban. Persze nem mindig újra az átverés a cél, hiszen az is előfordult már, hogy a tárgyat eladásra kínáló eladó nem is tudta, hogy hamisítvány van a birtokában. A témának egyébként hazai vonatkozásai is vannak, hiszen sokan hallottatok már például azokról az esetekről, amikor a magyar gyártású bootleg Star Wars figurákat hamisították, majd eredeti áron (mármint az „eredeti” bootleg értékén) adogatták el őket külföldi vevőknek. Ezek sokszor ki is derültek, úgyhogy a külföldi gyűjtők nem is nagyon bíznak az ilyen esetek miatt a magyar eladókban.

 fake.jpg

(bal oldalon az "eredeti" magyar bootleg Boba Fett, jobb oldalon egy becsapós hamisítvány)

A sima hamisításoknál egy fokkal keményebb menet egyébként az, amikor egy keresett és ritka bootleg-et – vagyis egy eredeti gyári figura értékes hamisítványát – hamisítják újra, jellemzően kisipari módszerekkel. Az eredmény sokszor tényleg nagyon megtévesztő lehet (hiszen a bootleg-ek egy jó része eleve nem egy matyó hímzés) és csak az igazán szakértő gyűjtők tudják észrevenni az eltéréseket. Persze most sokakban felmerülhet az, hogy egy hamisítvány, hamisítványa miért nem egyenlő magával a hamisítvánnyal? Nos…. egy tárgy lényegét sosem csak az anyaga és a külső megjelenése adja meg….hozzá tartozik a történelme és maga a tény, hogy kik és –mikor- csinálták. Kissé elrugaszkodott példával élve…lehet, hogy lenne ma olyan festő, aki 100%ban pontosan elő tudná állítani a Mona Lisát, ugyanolyan vászonra, keretbe stb…. de attól az még nem lenne a Mona Lisa….egyszerűen megfogalmazva, attól hogy egy tárgy úgy néz ki, ahogy….még nem válik azzá, amire hasonlít. A gyűjtők pedig általában így gondolkodnak…és eredeti tárgyakat szeretnek a gyűjteményükben tudni, pláne, ha sok pénzt fizettek érte. Még akkor is, ha az a tárgy egy „eredeti” hamisítvány.

 fx-fakes-group.jpg

A mai kajli cuccunk egy igen érdekes darab. Egy argentín Plasticola promóciós, bontatlan R2-D2 figura, aminek az alsó részébe egy ceruzahegyezőt applikáltak. Először 2018-ban bukkant fel egy az ebay-en és több száz dollárért kínálták a vevőknek. Viszonylag hamar el is adták, majd két hónappal később, ugyanaz az eladó eladott belőle még egy példányt. Körülbelül ekkor tűnt fel a cucc a téma szakértőinek és hamar bebizonyosodott, hogy valójában egy egészen jól megtervezett hamisítványról van szó.

 piros2.jpg

Először nézzük meg, hogy mit tudunk a termékről... Elméletileg ez egy Plasticola nevű argentín cég, kartonra, bliszterbe csomagolt gyerekeknek szánt festék mellé adott vintage R2 figurája, aminek a külső megjelenése több ponton is eltér a megszokottól. Az eladók állítása szerint ez egy 1979-es promóciós cucc, ami extrém ritka és persze jó drága is. A cég stimmel….a Plasticola a mai napig gyárt ilyen kis festékeket, ráadásul nagyjából hasonló tubusban. A festék is oké, kopottasnak, réginek tűnik és a tégely alakja is rendben van. Többféle színű festékkel is létezik a csomag, ami tovább emeli a hitelességét, hiszen egy ilyen promóciónál nyilván nem csak egy féle színnél adtak volna figurát.  Argentína szintén stimmel, hiszen a Toptoys nevű cég megállapodott annak idején a Kenner-el és hivatalosan árusította az eredeti vintage figurákat a saját logójával. A promóció módja is rendben van, hiszen emlékszünk rá, a vintage érában, több esetben is voltak olyan promóciók, amikor egy tök más termék mellé eredeti Star Wars figurákat csomagoltak. Annak idején írtam is ilyenekről, ilyen volt például a spanyol Colgate csomag vagy az olasz Uhu ragasztós promóció. Ezek viszont ténylegesen létező, ellenőrizhető, hivatalos promóciók voltak.  A karton anyaga és mintája is rendben van. Réginek, régiesnek tűnik és tele van kisebb tárolási sérülésekkel, folyásnyomokkal. A blisztere korhűnek tűnik, bár nincs elszíneződve, ráadásul tűzve is van, ami egy reális rögzítési mód az ilyen cuccoknál. Van rajta egy réginek tűnő, gagyi árcédula is, öregedési jeleket mutató árnyomattal. A figura eltérő kinézete is igazolható, hiszen az ilyen államokban rengeteg bootleg cucc készült akkoriban az eredeti minták alapján. Argentínában is voltak ilyen cuccok például a Hombre espacial sorozat, de még akár a híres Model Trem féle bootleg-ek is átszivároghattak Brazíliából. Szóval első ránézésre okénak tűnik az egész…de mégis teljesen kamu cucc, ugyanakkor ezen, paraméterek miatt egy kicsit érthető is, hogy miért tudtak vele átrázni egy pár embert.

 

2_48.jpg

3_33.jpg

 

hombres.jpg

Lássuk mi az, ami amúgy nincs rendben. Először is az évszám… az eladók szerint a cucc 1979-es, ám Argentínában csak sokkal később kezdték el forgalmazni a Star Wars figurákat. A másik dolog maga R2, ugyanis őt nem adta ki Argentínában se a Top Toys, se a bootleg gyártók. Brazíliában kiadta ugyan a Glasslite és onnan akár átkerülhetett volna a minta, de ott is csak a Pop Up lightsaber változatot adták ki, ez a figura pedig elvileg egy sima R2, ráadásul a festése is teljesen más. A legárulkodóbb részlet talán a figura matricája, ami ugyan némelyiken direkt ferdén van felragasztva, ám vadonat újnak tűnik, ami meglehetősen érdekes, egy ennyire elöregedett kartonnal bíró figuránál. Ráadásul a képeken közelről az is látszik, hogy maga a figura test valamennyire el van színeződve, ami nem igazán illik össze a hófehér lábakkal és a meglehetősen repró hatású matricával. A karton első látásra okénak tűnik, de jobban megnézve elég furcsa helyen van a Star Wars logó, egy kicsit olyan, mintha csak úgy odanyomták volna egy helyre, ahová éppen kifért. Itt teljesen kitölti a rendelkezésre álló helyet, ráadásul egy picit talán ferdének is tűnik. A másik nagyon árulkodó nyom érdekes módon maga a festék…. ha közelről megnézitek az üveget, szándékosan le van róla sikálva a felirat, ami nem sikerült tökéletesen (egyik példány esetében sem) így látszik a szövegmaradványból egy A betű. Nos ez egy teljesen másmilyen A betű… mint ami a Plasticola logójában van. Valószínűleg a készítőknek nem volt a birtokában eredeti, autentikus festék, ezért kerestek egy modernebb, de ugyanolyan üvegben árusított terméket (Senorita márkájút), amit lesikáltak és becsomagolták. A hitelesség érdekében, többféle színű festékes tégelyt is felhasználtak. A karton viszont nagyon érdekes, mert ez valószínűleg eredeti és korabeli, amire rányomtattak. A cég 1970 körül használta pontosan ezt a dizájnt plakátoknál, szórólapoknál,de persze Star Wars logó nélkül. Látható is a csupasz hely, ahová utólag rányomták az autentikusnak tűnő Star Wars logót. Sajnos nem találtam meg a festékek eredeti karton csomagolását, viszont pontosan ilyen „öreg” kartont árultak már az argentín piactereken, így én arra következtetek, hogy az tényleg az eredeti csomagolás lehet, ezért tűnik ténylegesen elöregedettnek.

piros.jpg

6_19.jpg

7_14.jpg

8_10.jpg

5_21.jpg

plakat.jpg

senorita.jpg

Összefoglalva tehát…..az alkotók fogtak egy valószínűleg viseltesebb állapotú Kenner R2-D2 figurát, újramatricázták, átfestették a dome-ját (lehet, hogy lecsiszolták a króm festéket és úgy könnyen átfesthették) és belenyomtak az alsó nyílásába egy belepasszoló ceruzahegyezőt….szereztek pár eredeti festék csomagolást, valahogy rábliszterezték a figurát (gondolom volt gépük hozzá), majd  valószínűleg pár régi füzetcímke és egy régi mátrix nyomtató segítségével hamisítottak rá árcédulát az eredeti hatás érdekében. Kifejezetten munkaigényes meló lehetett, ami tervezést és alaposságot igényelt, úgyhogy semmiképpen sem amatőr brigádról lehetett szó.

 a1_70.jpg

Sajnos Daniel Freddie Segovia, argentín Star Wars gyűjtő és az argentín Star Wars cuccokról szóló Guerra Estelar, The Story of Star Wars in Argentina című könyv készítője is megerősítette…. a Plasticola cégnek soha nem volt ilyen promóciója.... a figura és az egész kiadvány egy hamisítvány, amit kifejezetten az egzotikus Star Wars cuccokat gyűjtők átverésére hoztak létre. Egy-két alkalommal be is jött. És hogy megérte-e ennyi energiát fektetni egy ilyen cucc előállításába? Nos, az első két példányt 400 dollár körüli áron adták el, azóta pedig ki tudja hány darab cserélt már gazdát (4-5 biztosan). Most már potom 220 dollárért is hozzá lehet jutni, igaz másodkézből, ami feltételezi, hogy valaki, akit már átráztak vele, szabadulni szeretne a kajli árutól. Ugyanakkor attól függetlenül, hogy egy kamucuccról van szó…ez a csomag egyáltalán nem néz ki rosszul, így ha valaki custom munkának, vagy egyedi művészeti alkotásnak fogja fel, úgy akár érdekes dísze / kiegészítője lehet egy szép gyűjteménynek. Ez viszont önmagában nem ér meg több száz dollárt.

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr7216173298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

crusaderman 2020.08.22. 22:10:00

Azért ne feledjük, ez egy megtévesztésre irányuló hamisítvány, nálam biztos nem menne gyűjteménybe, már csak elvből sem :D Amúgy ha az ember jobban megnézi, a tubus nyakának formája, kupak mérete eltér a grafikán láthatótól... Nyilván persze ezzel nem törődne egy gyűjtő... Amúgy nem tudom, de a kapocs ennyi idő után nem rozsdásodna? Szerintem az is egy jel lehet... Kicsit off, de mégis a bootlegekhez kapcsolódik ugye fenn maradt pár Schenk bliszteres csomag bontatlanul, szerintem azokat is simán lehet hamisítani, már úgyértem új állapotúnak beállítani egy pakkot, közben meg valaki csak ügyesen dolgozott...

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2020.08.23. 15:58:21

@crusaderman: Az hogy rozsdásodik e a kapocs a tárolás módjától is függ, az nem perdöntő. Hát nálam se menne a gyüjteménybe de ha valaki tudja hogy kamu akkor akár bevállalható

Hát Schenket is lehetne igen...

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2020.08.24. 14:27:32

Micsoda pompás cikktéma!!! :) Azonnal követelem a 2. részt! ;)

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2020.08.24. 14:52:27

@-Szűcs Gyula-: lesz majd. Pedig ezek nem is olyan koppintások mint amiket te szeretsz :) Ezek modern átverős hamisitványok

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (6) a-team (2) actionforce (82) actionman (8) action force (3) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (9) action man katalógus (1) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (1) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (32) archivum (32) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) balhésjátékok (2) barbie (13) basic (2) bat (24) batman (47) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (1) batman és robin (4) batman figurák (33) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (2) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (5) beetlejuice (1) belville (4) beszámoló (2) bionicle (5) blacktron (1) black series (38) board games (4) bootleg (13) bravestar (2) bravestarr (2) brickheadz (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) captain planet (1) carrera (1) castle (25) centurions (3) chuck norris (1) city (1) classic space (1) clone wars (18) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) congo (1) cops (2) crashdummies (2) crash dummies (2) crash dummies figurák (2) creature (8) creature figurák (8) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (2) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) dínó (1) dinosaucers (1) dinoszaurusz figura (2) dino raiders (2) dino riders (2) double dragon (1) dreadnok (3) droids (6) duplo (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (6) emlékmentés másként (2) epic continues (3) episode I (7) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (4) érdekesség (982) érdekességek (6) értékes játékok (1) estrela (1) évértékelés (1) ewok (4) ewoks (4) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (4) fake star wars (1) fekete péter (1) figura talpak (1) figure case (1) force awakens (4) force link (5) francia gijoe (1) fridge (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (256) g1 transformers (1) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) gameboy (1) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (3) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (11) gijoe (257) gijoe állatok (2) gijoe brazil (1) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (32) gijoe figurák (204) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (3) gijoe katalógus (16) gijoe ko (3) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (2) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (2) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (258) gi joe estrela (1) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (55) gi joe járművek (51) gi joe josman (1) gi joe kártya (5) gi joe kite (1) gi joe matrica (1) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (37) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (11) gi joe prototype (11) gi joe rajzfilm (18) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (204) gi joe tv (17) gi joe vehicles (43) glasslite (3) gobot (4) godzilla (2) gyűjtemény (5) gyűjtés (3) halloween jelmez (1) hamisitvány (3) hamis figura (3) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (524) hasbro játékok (528) hasbro katalógus (5) heman (6) heti video (147) he man (7) hidden side (1) hírek (80) hírességek (2) híres játékgyűjtők (2) hook (2) horror (2) hotwheels (26) hotwheels autok (19) hot wheels attack pack (1) húsvét (1) ice planet (3) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) insectoids (2) instagram (1) interju (8) interju rovat (8) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (2) jabba (1) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1079) játékbolt (14) játékgyárak története (2) játékgyűjtés (7) játékgyűjtők (3) játékipar nagyjai (2) játékok (1078) játékok a polcról (5) játékok a polcról live (3) játékreklám (30) játék lelőhely (7) játék reklám (23) játék riport (9) játék tv riport (8) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (16) jurassic park figurák (10) jurassic world (1) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (1) karácsony (18) karácsonyi játék (20) kártya (3) katalógus (203) kenner (286) kennertoys (276) kenner figurák (270) kenner története (5) képregény (1) képregénybörze (3) képregényfigura (2) kevésbé ismert játékvonalak (16) kiadatlan (2) kisautó (20) kisautók (22) knex (1) ko (16) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (15) ko toys (15) ko transformers (3) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (6) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) lego (391) lego2020 (6) legostarwars (127) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (2) lego alien (2) lego alpha team (2) lego aqua zone (13) lego at-st (4) lego basic (3) lego bionicle (2) lego blacktron (14) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (74) lego city (10) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (3) lego érdekesség (210) lego exploriens (7) lego extreme (1) lego fabuland (10) lego figurák (39) lego figures (52) lego futuron (11) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (6) lego jurassic park (1) lego katalogus (154) lego katalógus (150) lego life on mars (1) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego ninja (1) lego paradisa (6) lego paradisa története (2) lego pirates (25) lego police (1) lego prince of persia (1) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (4) lego reklám (43) lego resq (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (14) lego solo (4) lego space (80) lego space police (11) lego space története (13) lego speed racer (1) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (142) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego studios (2) lego super heroes (4) lego szett (164) lego tehcnic (47) lego tmnt (1) lego történelem (187) lego town (43) lego train (13) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (6) lego western tortnete (2) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (8) ljn (4) ljn toys (4) lone ranger (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) magyar gijoe (1) magyar játék (2) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (3) marklin (1) marvel (6) marvel figurák (5) mask (5) masters of the universe (3) matchbox (31) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (3) matchbox vonalak (1) mattel (11) maxx fx (1) mb (13) meccano (2) meccano star wars (2) mego (2) men in black (2) merchandise (10) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (2) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (24) modern star wars figurák (30) moder star wars figurák (27) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (7) movie heroes (1) mpc (1) mtron (1) nagyok (1) nemzetközi (11) nemzetközi star wars (3) nerf (3) nes (1) nightmare before christmas (2) ninja (2) nintendo (7) nintendo reklám (1) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) palitoy (3) paradisa (4) paradisa története (4) parker (7) pebe (1) pirates (5) plasticola star wars (1) playmates (2) playmobil (5) playsets (2) playstation (2) pókember (3) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (49) potf eu (10) potf expanded (3) potj (5) power of the force (50) power of the force története (12) power of the jedi (7) power rangers (1) predator (2) pretender (2) prototipus (38) prototype (37) race (1) racers (2) rádióműsor (1) rajzfilm (7) rajzfilm intro (2) rambo (1) rancor (1) ravensburger (4) rebels (9) régi játék (819) régi játékok (807) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (20) remco (1) rendezvény (1) rendőrakadémia (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (1) returnofthejedi (16) revell (4) revengeofthesith (9) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (3) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (1) rogue one (12) rots (3) saber rider (1) saga (2) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (2) sega játszóház (2) shadows of the empire (3) silverhawks (2) sindy (2) skála (1) skorpio kommando (1) skypatrol (2) sky commanders (1) snes (2) sohasem volt játékvonalak (1) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) space (15) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) spider man (9) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (522) starwarsfigures (441) starwarsjármű (94) starwarstoys (509) starwars episodeIX (17) star tours (2) star trek (2) star wars (520) star wars 30th anniversary (8) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (1) star wars chess (1) star wars clone wars (20) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars droids (12) star wars érdekesség (368) star wars érme (2) star wars ewoks (5) star wars expanded (13) star wars fekete péter (1) star wars figurák (428) star wars force awakens (6) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (75) star wars kártya (3) star wars katalógus (13) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (7) star wars mandalorian (2) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (1) star wars poszter (5) star wars potf (64) star wars prototipus (72) star wars prototype (70) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (6) star wars saga (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (1) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (94) star wars walker (15) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (3) street fighter figurák (3) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (1) szilveszteri vicces (1) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (15) technic (21) teenage mutant ninja turtles (1) terminator (1) tfa (2) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (8) tmnt (13) tonka (5) top10 (54) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (4) top10 matchbox (2) top10 sorozat (4) top10 star wars (6) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (1) történelem (798) town (26) toxic avenger (1) toybiz (5) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (2) toyfair (6) toysrus (1) train (3) transformers (56) transformers beast wars (2) transformers g1 (43) transformers g2 (6) transformers katalógus (7) transformers prototípus (2) transfrmers (36) triál (3) tribes (1) tron (3) tvc (9) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) usagi (1) válogatás (1) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (2) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (154) vintage (607) vintagejátékok (729) vintagestarwars (154) vintagestarwarstoys (154) vintagetoys (720) vintage collection (44) vintage gi joe (238) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (2) vintage star wars (138) vintage tmnt (1) vintage transformers (12) visionaries (2) voltron (3) waterworld (1) western (2) winspector (1) wwf figurák (3) xena (1) x men (3) yps magain (1) zoids (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása