G.I.Joe érdekességek - 64

Zarana és Buzzer érdekességei

A G.I.Joe érdekességek sorozatban korábban már több epizódban is foglalkoztam a sokak által kedvelt Dreadnok karakterek érdekességeivel, de sajnos még nem kerülhetett sorra mindenki... Volt már szó Road Pig-ről, Zartan-ról, Zandar-ról, Thrasher-ről, Zanzibar-ról és Monkeywrench-ről is….így már csak öt Dreadnok-unk maradt kitárgyalás nélkül. Ma tovább folytatva a megkezdett irányvonalat, Zarana és Buzzer érdekességei kerülnek sorra.

1469586107830_1.png

Zarana karakterét Zandar-hoz hasonlóan 1986-ban adták ki single card-os figuraként. Amint, azt korábban már kitárgyaltuk Zartan, Zandar és Zarana a történet szerint testvérek voltak és erre számos apró részlettel emlékeztettek is minket az alkotók. Amíg Zartan az átalakulás és a megtévesztés mestere, Zandar pedig a rejtőzködésben, illetve az álcázásban van otthon, addig Zarana egy beépülő, kém jellegű karakter, aki a bátyjához hasonlóan a maszkokhoz is ért. Az igazi neve egyébként Zoe és Angliában született.

 zartan_zarana_and_zandar_by_tatsunokoisthebest_ddyhwti-fullview.jpg

Korábban már szintén volt szó arról, hogy Zandar, Zartan és Zarana figuráját hőre érzékeny műanyagból készítették el, így a bőrük hő hatására besötétül….bekékül.

 

zarana1b_1.jpg

zandar1b_3.jpg

Zarana karakterét szintén Ron Rudat találta ki, aki az első rajzokon még csak az igencsak általános „1986 Cobra Female Dreadnok” néven hivatkozott rá. A karakter külső megjelenésének alap pillérei viszont már a legelső rajzon is látszódnak, tehát már itt megszületett a punkszerű haj, a hasat kivillantó féloldalas ruha, az üres pisztolytáska a mellkason és a sárkány tetoválás. Később azért még egy keveset finomítottak a megjelenésén, ami egyébként teljesen önazonos hiszen eléggé hasonlít a 80-as évekbeli angol punk lányok küllemére.

 2021-01-11_184402.png

Ez a sárkányos tetoválás egy különösen érdekes része a karakternek. Mind Zarana-t, mind pedig Zandar-t egy-egy sárkányos tetoválással a karjukon találták ki, ám a végleges figurákról ez mindkét esetben hiányzott. A figurák felkar eleme végül ruhát formázott, nem volt csupasz, így ezt az apró részletet mind a két figura esetében elfedték. Sajnos nem tudni, hogy miért döntöttek a változtatás mellett, de az tény, hogy bizonyos képeken azért mégiscsak láthatóak voltak a tetkók. Az eredeti concept art-on és a nemzetközi licensing guide kiadványban látható képen még ott van a sárkány, de a végleges amerikai hátlapon már nincs. A szintén Amerikában elérhető Milton-Bradley féle G.I.Joe Live the Adventure társasjátékban ugyanakkor újra a tetkós változat látható. Valószínű, hogy még a változtatás előtt átadták az anyagokat az MB-nek, ezért ott még a tetoválásos design szerepel. Az angol Action Force-os hátlap hasonult az amerikaihoz, így a nemzetközi licensing guide ellenére a tetkó arról is lemaradt, viszont a skandináv Action Force hátlapon (amelyeknél lemontírozták a fegyvereket a képekről) már megint csak látható volt. Itt Zarana ruháját is erősen meg is kurtították, így nem csak a ruhaujjak tűntek el, hanem a dekoltázsát is lejjebb hozták egy kicsit. Érdekes, hogy ez itt belefért, de a rajzolt fegyverek ugyanakkor meg nem. Ez a kép egyébként nem volt azonos az MB társason látható képpel és a licensing guide-ban látható képpel sem, hiszen azokon látható a pisztolytáska, de a skandináv változatról az is lemaradt. Zandar-nál ugye pontosan ugyanezt játszották el, ott is látszik a sárkány tetkó az északi hátlapon. Érdekes még, hogy az angol Action Force-os matricán is látszanak a tetkók annak ellenére, hogy az angol hátlapokon nem.

 

5491580_orig.jpg

2021-01-12_182539.png

7233904_orig.jpg

moc-hasbro-gi-joe-zarana-action_1_34a4c0f8618965472f1ce29cd8d750c0.jpg

zarana-nordic-vs-us-1_1.jpg

117528444_10220561309856777_7164074032969588286_o.jpg

unnamed_21.jpg

2cafc0c564d3c524d7a9d4511e16919d_d49afe6e3b4eb7cadfe308837303ec67.jpg

Viszonylag ismert tény és úgy emlékszem Brent is írt a dolog körülményeiről az Urban Cobrán, hogy a Zarana figura két féle fejjel is létezik. Az első, meglehetősen bambára sikerült fejjel (amit nem Bill Merklein csinált) ugyanis a Hasbro illetékesei nem voltak megelégedve, ezért Bill Merklein-el terveztettek egy új, a hátlapképhez jobban hasonlító fejet. Az első fejjel ellátott figurák ugyanakkor már kikerültek a boltokba, így kisebb számban, de ezek is beszerezhetőek voltak. Ezt a fejet a köznyelvben „earrings” vagyis fülbevalós Zaranának hívják és a gyűjtők körében egy igencsak keresett figura változatnak számít. Jóval ritkább és persze drágább is, mint a sima, fülbevaló nélküli figura.

 

2_52.jpg

3_38.jpg

1_58.jpg

Természetesen Zarana figurájának a kialakításánál is felhasználtak olyan alkatrészt, amit korábban már más figuráknál is láthattunk. A felkarok elemei eredetileg Zarana testvérénél Zartan-nál debütáltak, majd más színben felhasználták az alkatrészt Zandar és Zarana figurájánál is. Végülis, a családban marad…

 4_29.jpg

Zarana fegyvere szintén meglehetősen érdekesre sikerült. Természetesen, a többi Dreadnok-hoz hasonlóan ő se egy sima puskát kapott kiegészítő gyanánt, hanem valamiféle szúró-vágó fegyvert. A leginkább egy puskatusra szerelt pizzaszeletelőre hasonlító harceszköz a hivatalos megnevezése szerint egy „Razor honed spur cutting weapon”… tehát egy borotvaéles sarkantyú vágófegyver… Gondolom mindenki találkozott már hasonlóval... Nos ennek egyébként nincs sok értelme se az elnevezésében, se a gyakorlatban, ámbár a figura kezében egészen jól mutat és mondhatjuk, hogy nem lóg ki az extravagáns Dreadnok fegyverek ligájából. Ugyanakkor csakis a játékfiguránál láthattuk ezt a fegyvert, így se a korabeli Marvel képregényekben, se a rajzfilmekben nem használták fel a fegyvert Zarana karakteréhez. Persze nem példa nélküli az eset és lehet, hogy ez nem is olyan nagy baj...A figurához adott fegyver fekete színű volt, ám egy accessory pack-ban megjelent ezüst színben is. 

 5_25.jpg

Zarana figurájából létezik még egy érdekes, ritka változat, ám ennek csak bontatlanul van relevanciája. Az egyik korai G.I.Joe convention-ön ugyanis, a fülbevaló nélküli Zarana figurát egy Night Creeper karddal és egy Topside géppisztollyal egybecsomagolva lehetett itt megszerezni.

 6_22.jpg

Természetesen Zaranából is léteztek nemzetközi figuraváltozatok, ám ezek közül egyedül az indiai változat bírt komolyabb eltérésekkel. Megszokhattuk, hogy Indiában a Funskool meglehetősen érdekes festésekkel látta el az amúgy jól ismert karaktereket és ez alól a Zarana figuráik se voltak kivételek. Kétszer is kiadták a karaktert, 1990-ben, illetve 2001-ben, de egyik festése se egyezett meg az amerikai kiadáséval. Ezek természetesen nem fényre sötétedő festést kaptak.

 cobra-enemy-zarana-2002-funskool-joe_1_d0b866bcefca63ba1681ccd7e1b1309c.jpg

A rajzfilmekben Zarana karaktere, a többi dreadnok-hoz hasonlóan még a Sunbow rajzfilmsorozatban debütált, majd az egész estés G.I.Joe rajzfilmben is egészen sokszor volt látható. Azonban más Dreadnok karakterekkel ellentérben őt a későbbi rajzfilmekben se felejtették el, így volt egy rövid szerepe az Operation Dragonfire miniszériában, majd a DIC féle rajzfilmsorozatban is. Ezzel Zarana volt az egyetlen Dreadnok, aki a klasszikus Joe rajzfilmek mindegyikében feltűnt.

8_11.jpg

 2021-01-11_181940.png

A rajzfilmsorozatokban ugyanakkor nem végig ugyanaz a színésznő szinkronizálta a karaktert. A Sunbow érában egy Lisa Raggio nevű színésznő adta a hangját, aki sok sorozatban tűnt fel apróbb szerepekben (pl. Vészhelyzet, Rém Rendes család stb.) a DIC érában viszont lecserélték és egy Lisa Corps nevű színésznő vette át a helyét, akiről ugyanakkor semmit sem lehet tudni, legalábbis az IMDB nem listázott tőle más munkákat.

 9_9.jpg

A Sunbow rajzfilm íróinak átadott anyagok tartalmaztak egy olyan javaslatot miszerint Zarana és Mainframe között legyen valamiféle eltitkolt vonzalom vagy titkos kapcsolat. Ezt végülis úgy oldották meg, hogy kölcsönösen kerülték azt, hogy ártsanak egymásnak, illetve biztosították egymásnak a szökés lehetőségét bizonyos szituációkban. Volt egy epizód is, amit szinte teljes egészében ennek szenteltek. Zarana katonalánynak álcázva akaszkodott Mainframe-re, majd az epizód végén felfedte a kilétét. Egy másik romantikus szál is feltűnt vele kapcsolatosan az Operation Dragonfire rajzfilmben, ahol a karakter Destro kegyeltjeként tűnt fel és Baroness kifejezetten féltékeny volt rá. Persze aztán Destro gyorsan lecserélte, amikor ezt kívánták az érdekei. 

08-02.png

z07.jpg

7_15.jpg

A rajzfilmek mellett természetesen Zarana feltűnt a Marvel féle képregényekben is. 

samnxgql.jpg

De térjünk át egy kicsit Buzzer-re is...Buzzer volt az egyike az eredeti 1+3-as Dreadnok felállásnak Zartan, Ripper és Torch mellett. A karakter 1985-ben debütált figuraként és hamar az egész csapathoz hasonlóan, közönség kedvenc karakterré vált. Ebben az is segített, hogy a brigád viszonylag hamar látható volt a rajzfilmekben, először a Revenge of Cobra mini szériában, majd a G.I.Joe the Movie-ig bezárólag rengeteg Sunbow féle epizódban (a magyar változatban Bicsak volt a neve). Buzzer eredeti neve egyébként Richard Blinken-Smythe. Az eredettörténete szerint Angliában született és később Ausztráliában tevékenykedett egy motoros bandában.

 dk02.jpg

 

Érdekes módon, a többi Dreadnok-al ellentétben Buzzer elvileg nem egy tökfilkó… Szociológus végzettséggel rendelkezik és eredetileg azért ment Ausztráliába, hogy tanulmányozza a motoros bandákat, amitől ugyanakkor a személyisége is megváltozott. Ezzel az előtörténettel ugyanakkor nem sokat foglalkoztak a rajzfilmsorozat írói,  ott általában egészen butának tűnik és az egyik epizódban Buzzer azt is állítja magáról, hogy írástudatlan.

 bscap0200.jpg

Az első Dreadnok skicceken természetesen még Buzzer is egészen másként nézett ki. Bár, a hosszú lófarkas haj és a ruha stílusa már ekkor is nagyjából megvoltak. Ugyanakkor az apró részletek és a napszemüveg csak később került rá a tervekre. Érdekes, hogy itt még a fő fegyvere se az ikonikus láncfűrész volt, hanem egyfajta bárd, aminek az alján egy nagy tüske található.

 

2021-01-11_181757.png

2021-01-11_181740.png

A későbbi rajzokon aztán már megkapta a láncfűrészt, a csáklyát, a sárgás színű mellényt és a zöld gránátokat is a mellkasára. A napszemüveget ugyanakkor még ekkor sem, pedig ez a kép már majdnem a végleges terveket mutatja. Ron Rudat azt mondta a karakterről, hogy a külső megjelenését egy utcán látott motoros fickó inspirálta, aki eléggé hasonlóan volt felöltözve. Külön megemlíteném, hogy ezen a rajzon a Dreadnok csapat neve még Dreadnaughts volt, de ez ugye később leegyszerűsítették.

2021-01-11_181710.png

2021-01-11_181641.png

Bár nem Buzzer volt az első figura, ami hosszú hajat kapott (Baroness és Spirit megelőzte), de Buzzer volt az első lófarkas hajjal ellátott figura. Ezt ekkor még nem a Zanzibar-nál (és Dojo-nál) használt műhajjal oldották meg, hanem egy lágyabb gumiszerű műanyag hajat ragasztottak, az amúgy kopaszra formázott figura fejére. Ez a haj alapvetően nem volt levehető, ám sajnos sokan mégis lehámozták róla gyerekként (sajnos nekem is lejött róla).

 

unnamed_1_4.jpg

80210.jpg

Buzzer filecard-jából többféle verzió is létezik. Ezeknél a szövegben is van némi eltérés. Az első verzión ugyanis használták a „pszichotikus” kifejezést, ami voltaképpen egy pszichológiai szakszó. Ezeket az orvosi kifejezéseket viszont Larry Hama több esetben is rosszul használta a filcard-okon (például Zartan-nál is), amit jeleztek a Hasbro felé, így az ilyen szavakat a későbbekben elhagyták. A már kinyomott card-ok egy részén a szöveget leragasztották egy módosított szövegű matricával, majd később megjelentek a megváltoztatott szöveget tartalmazó card-ok is. Ezeken kívül a legkésőbbi változatnál a szöveg háttérszínét is szürkére változtatták. 

 

a1_84.jpg

a2_79.jpg

a3_29.jpg

a4_23.jpg

Buzzer és az alap Dreaknok csapat sajnos, csak a Sunbow érában szerepelt a rajzfilmekben. A későbbi DIC érában nem használták a karaktert, így figurából is csak egyetlen verzió került kiadásra. A rajzfilmekben egyébként Buzzer szinkronhangja ugyanaz a Neil Ross volt, aki egy másik Dreadnok-nak, Monkeywrench-nek is a hangját adta.

 2021-01-12_183034.png

neil_1.jpg

 

Buzzer karaktere ugyanakkor számos más helyen is visszaköszönt. Készült belőle micro figura, látszódott inserten, matricán, sőt még egy lámpabúrára is feltették. Ezen kívül eléggé sokat szerepelt a Marvel féle G.I.Joe képregényekben, sőt még borítón is feltűnt.

 

80233.jpg

80232.jpg

80231.jpg

80226.jpg

Természetesen Buzzer figurája, a többi első generációs Dreadnok-hoz hasonlóan, több országban is megjelent, így létezik belőle európai (angol, francia, skandináv stb.), japán és indiai változat is. Az indiai változatok különösen érdekesek, mert ezek anyagban és színükben eltérnek az amerikai kiadástól. Az 1990-es, úgynevezett portré card-os változatnál a festés sötétebb és mattabb illetve a kiegészítők színe is más, mint az eredetinél. A 2000 környékén kiadott változatnál pedig a bőrszín is sötétebb lett. Ezeken kívül még létezik egy extrém ritka indiai Buzzer változat is, amelynek piros ruhát és barna hajat festettek, illetve hiányzik a sötét minta a nadrágjáról. Ez utóbbi egy kifejezetten keresett és drága változatnak számít.

moc2.jpg

moc3.jpg

moc4.jpg

img_2137.jpg

fun2.jpg

fun.jpg

fun3.jpg

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr2716388394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (40) archivum (40) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (14) epic continues (3) episode I (14) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (8) érdekesség (1415) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (711) hasbro játékok (714) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (285) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1497) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1493) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (39) játék lelőhely (12) játék reklám (31) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (364) kenner (340) kennertoys (326) kenner figurák (325) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (574) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (373) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (296) lego katalógus (294) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (72) lego tmnt (1) lego történelem (253) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (3) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pókember (4) pokember (1) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1155) régi játékok (1129) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (673) starwarsfigures (571) starwarsjármű (94) starwarstoys (658) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (672) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (516) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (561) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (40) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (10) titanium (1) tmnt (17) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1183) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (298) vintage (874) vintagejátékok (994) vintagestarwars (166) vintagestarwarstoys (166) vintagetoys (983) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (149) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása