Nemzetközi vintage Star Wars változatok 2.rész

Argentína- Top Toys

Nemrégiben a Brazíliára koncentráló epizóddal megkezdtem a nemzetközi vintage Star Wars figurák bemutatását, így most ezt fogom folytatni a második felvonással. A mai cikkben nem is távolodunk el túl messzire, csak a szomszédos Argentínába, ahol ugyan nem létezett túl sok féle Star Wars kiadás és ami volt, azok se terjedtek el olyan nagy számban, viszont mivel létezett hivatalos disztribúció, illetve gyártottak itt saját bootlegeket is, ezért mindenképpen megér ez az ország is egy önálló cikket. Következzenek tehát az argentín Top Toys 3,75”-es Star Wars figurái.

 ttsheet-front_1.jpg

Az 1977-1985 között futott Kenner féle Star Wars sorozat Amerikán kívül, nagyon sok más országban is megjelent és mivel általában minden országban egy-egy helyi cég intézte a disztribúciót (Franciaország- Meccano, Németország – Parker, Hollandia- Clipper stb stb.) vagy magát a gyártást is, ezért a különböző országok vintage Star Wars cuccai akár komoly eltéréseket is hordozhatnak az amerikai darabokhoz képest. Pont ezekben az eltérésekben van a dolog sava-borsa, ami csak még inkább színesíti, ezt a rendkívül mély és sokszor komoly tudást igénylő játékvonalat. Argentínában ez a helyi cég az Európában nem túl ismert Top Toys volt és ugyan nem túl sok hivatalos kiadással örvendeztették meg az argentín gyerekeket, de azért legalább megpróbálkoztak a hivatalos értékesítéssel.

 toptoysgroupshot.jpg

Argentína nem feltétlenül számít a játékkiadás mekkájának. Ugyan számos, nagy múltú, helyi cég létezett, de ezek többsége csak az általános játékok (kártyajátékok, labdák, társasok stb.) területén tevékenykedett. Figurákkal nem túl sokan foglalkoztak, de azért, amikor bekövetkezett 70-es, 80-as évek nagy figura boom-ja, voltak olyan cégek, akik a nagy amerikai játékvonalak termékeit forgalmazták / gyártották a saját piacukra. Ha minden igaz, az első ilyen cég a Veri Li SRL volt, akik a klasszikus 12”-es G.I.Joe cuccokat árulták „Joe Super Temeraio” márkanévvel 1976-tól. A későbbiekben persze születtek egyéb együttműködések is, így például itt a Plastirama cég gyárthatta a 3,75”-es G.I.Joe-kat körülbelül 1983-tól, a Play Ful nevű cég a Thundercats-et hozta be, míg az Antex nevű cég a Transformers-eket gyártotta.  A Top Toys ugyanakkor két értékes licenszet is bezsákolt, így a Kenner féle Star Wars cuccok mellett a szintén híres Masters of the Universe figurákat is ők gyárthatták / forgalmazhatták 1984-től.

 

propaganda3_1.jpg

s-l1600_86.jpg

s-l1600_1_28.jpg

tr_3.jpg

A Top Toys nem tartozott éppen a legnagyobb múltú argentín gyártók közé. 1977-ben alapította egy Hector Mondrik nevű üzletember, aki egy ruhagyártó vállalat vezető beosztású alkalmazottja volt. Az egyik londoni üzleti útja során véletlenül elvetődött a Hamley’s játékboltba, ami annyira megtetszett neki, hogy elhatározta, valami hasonlót szeretne ő is felépíteni Argentínában. Feladta a biztos, jól fizető állását és kockázatos vállalkozásba kezdett…de végül bejött. A pénzéből megalapította a Top Toys SRL nevű céget Buenos Aires-ben, modern gyártósorokat vásárolt, játékboltokat is nyitott és mondjuk úgy, hogy rekordidő alatt felépített egy tűrhető színvonalú vállalatot, ami alkalmas volt az amerikai játékok helyi változatainak gyártására. Hector-nak jól jöttek a külföldi kapcsolatai is, így a cég életkorához képest hamar, már 78-ban sikerült licensz megállapodásokat kötnie például a Hasbro-val (később pedig a Mattel-el is), aminek következtében a Top Toys számos híres játékot gyárthatott. A Star Wars figurákon kívül, a Masters of the Universe, a My Little Pony, a Barbie, az Operation, a Twister és a Jenga játékok argentín változatai is ehhez a céghez kötődtek. Hector Mondik sajnálatos módon éppen nemrég hunyt el, életének 84. évében, 2021.04.01.-én (Isten nyugosztalja). Az általa alapított Top Toys-nál egészen a 90-es évekig dolgozott, később már csak tanácsadóként. Többször is vendégeskedett különböző rendezvényeken, convention-ökön is. A Top Toys egyébként ma is él és virul, számos társasjátékot, kártyajátékot és egy szörnyes, nyújtható figura sorozatot is gyártanak.

 126802036_10221775653773346_3545729829606851966_n.jpg

A Top Toys valamikor a 70-es évek legvégén egyezett meg a Lucasfilms-el és a Kenner-el. A figurák viszont csak 1983-ban kerültek a boltokba. A két időpont közötti erős csúszás vélhetően abból fakadt, hogy a friss, rutintalan cégnek még abszolút semmi tapasztalata sem volt a figurák gyártásában, úgyhogy ki kellett építeni a folyamatokat. Az argentín gyerekek ugyanakkor addig se maradtak Star wars figurák nélkül ugyanis, jó dél-amerikai szokás szerint itt is megjelentek a hamisított, bootleg figurák. Az első ilyen próbálkozás a Jack nevű csokoládéhoz kötődik, ami mellé ajándékként kis műanyag figurákat csomagoltak. 1978-ban ezek között megjelent két Star Wars-os ihletésű is… C-3PO és R2… természetesen bárminemű engedély nélkül. Ezek egyszerű fröccsöntött, mozgatási pontok nélküli figurák voltak.

 

jack_1.jpg

jack2_2.jpg

A másik, híresebb bootleg a „Hombre Espacial” sorozat volt, amelyet a Plasticos Pedro Luca nevű cég követett el 1980-81 környékén. Itt már egyértelműen a Kenner féle Star Wars figurákból indultak ki, bár a végeredményen ez nem mindig látszik. A Vader kivételével a többi figuránál a Kenner figurákról származó fejeket, vélhetően Fisher Price Adventure People asztronauta figuratestek másolataira tették és kész is volt egy teljesen új produktum. Egyébként összesen négy féle karakter létezik belőlük (Vader, Bossk, Han és Luke), amiket számtalan színváltozatban megjelentettek, némelyiket egy holdjáró járművel is. Ezek a figurák viccesek és kevéssé megtévesztőek, ráadásul elég sok is van belőlük, úgyhogy manapság is gyakran felbukkannak, a vicces különlegességeket kedvelő gyűjtők pedig általában le is csapnak rájuk. Említés szintjén még emlékezzünk meg a kamu, Plasticola promóciós R2 figuráról is, de ez ugye nem egy valódi bootleg volt, hanem egy a gyűjtők átverésére létrehozott custom cucc.

 

hom.jpg

hom2.jpg

hom3.jpg

hom4.jpg

hom5.jpg

Sajnos az argentín kiadású Star Wars figurák – noha érdekesek, különlegesek és drágák – nem éppen minőségiek. Bár léteznek ramatyabb licenszelt figurák is, de a Top Toys termékei is jóval rosszabb minőségben készültek el, mint amerikai társaik. Először is az anyaghasználatuk más, rosszabb minőségű, keményebb és törékenyebb műanyagból készültek. Szinte mindegyik karakter kisebb, mint a többi gyártó terméke, ami valószínűleg egy gyártási hiba következménye. Ugyanis az öntőformákat a műanyag természetes zsugorodása miatt kb. 104%-os méretűre kellett volna csinálni, de valószínűleg a Top Toys ezt nem tudta és csak 100%-os méretben csinálták meg. Az öntés minősége is gyengébb, így ezek a figurák gyakran sorjásak és öntési nyomokat tartalmaznak. Coo jelzés és datestamp általában nincs rajtuk. Mivel a Top Toys saját öntőformákat alkotott az eredetiek alapján, de nem tökéletesen, ezért a figurák részletei nagyon sok ponton eltérnek. Általában egyszerűsítettek a kidolgozásukon. A figurák talpain nincs peghole és szinte mindegyik láb torzabb kidolgozású. A festésük színei általában eltérnek a megszokottól. A kiegészítőket jelentősen leegyszerűsítették, de legalább eltalálták, hogy melyik karakterhez mit kell adni. Ezek is jóval rosszabb anyagból készültek, így könnyen eltörtek és ezen kívül a színeik se stimmeltek.

 

hytedih.jpg

img_1608.png

onhkmkj.png

che3_1.png

A Top Toys féle Star Wars figurák csomagolása hasonló, mint az amerikainak, de jóval gyengébb minőségű. A karton fakóbb, rongyolódós. A hátlapkép fakó, fénymásolat-szerű. A bliszter vékony és nagyon könnyen gyűrődik, törik. A Top Toys logó a karton legfelső részén látható, rögtön két darab a két oldalon. Természetesen a fő logó felirata ennél a kiadásnál„El Regresso Del Jedi” volt, nem pedig Return of the Jedi. Annak ellenére, hogy a figurákat a Top Toys gyártotta a karton alján szerepel a Kenner logó is, alatta pedig a jogi információk olvashatók. A hátsó oldal felső részén egy írásos blokk látható, hasonló, mint a Kenner first 12 hátlapjainál, ugyanakkor spanyolul. Itt elviekben felsorolják a kiadott figurákat, ám a lista köszönőviszonyban sincs a valósággal, hiszen több olyan karaktert is felsorolnak, amiket a valóságban nem is adtak ki. Ezen kívül a felsorolás az első 12 Star Wars karaktert mutató rajzolt képpel sincs összhangban, ezt is egy régi amerikai hátlapról ollózhatták rá. Az alsó részen egy saját készítésű képen 5 figura prototípus látható, mint új karakterek, de ezek közül is csak 4 jelent meg a valóságban. Ráadásul ezek közül is több eltérés látszik a végleges figurákhoz képest. A kiadott 7 karakterből, 3 esetében, Luke-nál, Yoda-nál és Chief Chirpa-nál többféle hátlap is létezik, de ezek csak minimálisan térnek el egymástól. Jellemzően apróbb javításokat tartalmaznak, például a hátlapkép minősége jobb a második változat esetében.

 

toptoyscarddarthvader.jpg

lq6gelf.jpg

1983-84 között a Top Toys összesen 7 figurát küldött a boltokba, de volt még további 2 figura is, amivel számoltak. Járműveket, playset-eket vagy egyéb kiegészítőket ugyanakkor nem gyártottak. Lássuk akkor tételesen az egyes figurákat.

mc_toptoys01.jpg

Darth Vader

Vader még az egyik legjobban sikerült argentín kiadású Star Wars figura volt. Ennek ellenére ezen is számos apró vagy éppen nagyobbacska eltérés látható a Kenner féle Vader-ekhez képest. A figura magassága kisebb, mint kéne, a mellkaspanel kidolgozása és festése jóval gyengébb. Picit más a fej formája és a testen látható csíkok is mások egy kicsit. A térdén, könyökén öntésnyomok láthatóak és egyáltalán nincs rajta se datestamp, se Coo jelzés. A talpán nincs lyuk a standnek és látszik az anyag bedolgozás nyoma is. A köpenynél a vékony, vinyl anyag helyett, vastagabb, műbőrszerű anyagot használtak. A kardja szinte áttetsző, halványabb színben készült és a „szőre” is vastagabb az amerikainál.

 

vad_2.jpg

vade_1.jpg

vade3.jpg

Stormtrooper

Az összes Top Toys féle Star Wars figura közül manapság a Stormtrooper a leggyakoribb, ráadásul első látásra ez hasonlít a legjobban a Kenner féle kiadásokra. Valószínűleg ebből is gyártották a legtöbbet. Ez is rosszabb minőségű anyagból van, illetve arányosan kisebb, mint kéne, de a többi részlete relatíve rendben van. A blastere ugyanakkor eléggé elnagyolt.

 

storm.jpeg

storm2_2.jpg

stormtrooper18547862a.jpg

Yoda (El Maestro Jedi)

Yoda testmagassága szintén kisebb, csakúgy, mint a fejmérete. A feje alakja is másnak tűnik. A kidolgozása hasonló, de kevésbé részletes. A bőrszíne fakóbb, világosabb zöld. A kígyója sötétebb és rendkívül rossz minőségű, törékeny anyagból van, a rugalmas amerikaival szemben. Az öve és a botja szintén merevebb, sötétebb, illetve rosszabb minőségű, így az ép kiegészítőkkel fennmaradt példányok komoly értéket képviselnek.

 

yod.jpeg

yoda2_2.jpg

Chief Chirpa (Osito Ewok)

Az argentín Chief Chirpa egy kicsit alacsonyabb az amerikai társánál. Minimálisan más a testtartása és sokszor feltűnően erősebb a szemfestése. A szőre durvábban kidolgozott, sorjás. A figura térdénél és könyökénél öntési nyomok láthatóak,. A figura talpán szintén nincs lyuk. A csuklya jóval kevésbé részletes, szinte elvesztek a részletei, aminek következtében úgy néz ki, mintha barna gyurmából készült volna. A színe is sötétebb egy kicsit és a botja is kevésbé részletes.

 

chief.jpg

chief2.jpg

chief3.png

chief4.jpg

Chewbacca

Keményebb, törékenyebb műanyagból készült és a szőrkidolgozása jóval is darabosabb, sorjásabb. Ez főleg a végtagoknál hangsúlyos. A táska rész egyáltalán nincs megfestve. A talpán nincs lyuk, a láb kisebb és szögletesebb kidolgozású. Ezen kívül maga a figura majd egy fél fejjel alacsonyabb, mint az amerikai Chewie. A puskája botrányosan le lett egyszerűsítve, szinte minden fontos részlet elveszett róla, továbbá szürke színű, nem pedig fekete.

 

che.jpg

che2.png

che3.png

Logray

Logray kidolgozása még egészen tűrhető lett, de a festés túlságosan intenzívre sikerült. A barna részek jóval sötétebb színnel lettek megfestve és a csíkok is hullámosak, egyenetlenek. A kiegészítők mindegyike korom fekete, tehát a fejdísz csont része sincs fehérrel megfestve. A kiegészítők anyaga is jóval gyengébb, gyakorlatilag kopogós műanyagból készültek a rugalmasabb amerikaival szemben. 

 

log4.jpg

log3.jpg

log2.jpg

Luke Skywalker (Maestro Jedi)

A Jedi Luke sajnos borzalmasan sikerült. A testalkata nyomottabb, szinte olyan, mintha púpos lenne. A magassága is természetesen jóval kisebb, mint kéne. A hajszíne teljesen másmilyen barna árnyalat, mint akármelyik másik kiadás esetében. Az arca nincs túl szépen megfestve. A kardja kissé hosszabb és más a színe is. A köpenye szintén más árnyalattal bír és természetesen más az anyaga is. A palace blaster pedig barna és a végtelenségig leegyszerűsített.

 

luk3.jpg

luk.jpg

luk2.jpg

Nos, ez az a 7 figura, ami bizonyíthatóan megjelent az argentín boltokban. Ugyanakkor van még két karakter, amelyekről egy-egy mondatban azért meg kell emlékeznünk.

Lando Calrissian (Skiff guard)

Lássuk a tényeket. A Skiff Guard Lando figurát a Top Toys bizonyíthatóan megtervezte. Készítettek minta hátlapot és a prototípus szerepelt a többi figura hátlapképén, viszont ismeretlen okokból végülis, nem jelent meg. Ugyanakkor az éles szemű vintage gyűjtők már találkozhattak egy furcsa Stormtrooper card-os, Pepesi promóciós címkével ellátott, argentín Skiff Guard Lando-val az interneten, ami viszont sajnos nem valódi. Erről a sztoriról bővebben, majd a Kajli cuccok sorozatban fogok megemlékezni.

 land.jpg

Boba Fett

Arról, hogy a Boba Fett figura kiadásával egyáltalán terveztek, csak egy hátlapmintákat tartalmazó prezentációs anyagból tudhatunk. Ezen látható volt Boba hátlapja is, de ezen kívül nem került elő se prototípus, se más anyag, ami akár csak említette volna ezt a figurát. Valószínűleg lecserélték Chewbacca-ra, mert ő viszont nem szerepelt a prezentációs anyagban.

 ttsheet-front.jpg

A Top Toys féle Star Wars figurákból jóval kevesebb maradt fenn az utókor számára, mint az amerikai példányokból. Az egzotikus változatokat kedvelő gyűjtők körében óriási kereslet van minden bizonyíthatóan eredeti nemzetközi változatra, így az argentín kiadásokra is. Mivel a kereslet jóval nagyobb, mint a kínálat, főleg, ami a bontatlan, jó állapotban fennmaradt példányokat illeti, ezért az áruk meglehetősen magas. Bár léteznek azért drágább különlegességek is, de mondjuk egy gyakoribb bontatlan Top Toys Vader-ért vagy Stormtrooper-ért, (állapottól és hitelesítéstől függően) olyan 4-1200 dollár közötti összeget szoktak elkérni. A többi darab, például Chief Chirpa, körülbelül 1500 dollár körül szokott bontatlanul mozogni. Izgalmas cuccok ezek…és megvan a maguk bája… de mondjuk úgy…hogy senki se a szépségük miatt gyűjti ezeket.

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr316507790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (39) archivum (39) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (13) epic continues (3) episode I (13) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (7) érdekesség (1408) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (709) hasbro játékok (712) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (284) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1490) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1486) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (38) játék lelőhely (12) játék reklám (30) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (361) kenner (339) kennertoys (325) kenner figurák (324) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (570) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (369) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (293) lego katalógus (291) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (70) lego tmnt (1) lego történelem (251) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (2) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pokember (1) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1148) régi játékok (1122) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (671) starwarsfigures (569) starwarsjármű (94) starwarstoys (656) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (670) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (514) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (559) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (38) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) titanium (1) tmnt (16) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1176) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (297) vintage (868) vintagejátékok (989) vintagestarwars (165) vintagestarwarstoys (165) vintagetoys (978) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (148) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása