10 vicces vintage játék, ami a Star Wars-ból inspirálódott

Mielőtt folytatnám a Fura figurák sorozatot a soron következő harmadik epizóddal, úgy gondoltam, hogy előtte szentelek egy tízes listát az olyan játékvonalaknak, amelyek annak idején már-már pofátlanul megpróbáltak hasznot húzni a Star Wars franchise sikeréből. A különféle hamisított…bootleg…K.O. figurák történelme szinte egy idős a Star Wars franchise-al, ám ezek között is van egy igen érdekes kategória, aminél csak az egyes karakterek jellemzőit, külső jegyeket vagy egyéb dizájn elemeket kölcsönöztek az eredeti Star Wars termékekből. Ezek igazából nem számítanak hamisítványnak, hiszen nem egy létező terméket másoltak le velük, hanem alkottak valami egyedit, mégis ismerőset. Ugyanakkor a jogtulajdonos, Lucasfilm egészen biztosan nem örült, hogy az általa teremtett világot mások is pénzszerzésre használják fel, így biztos vagyok benne, hogy némely esetben jogilag is felléptek. Éppen ezért az ilyen „Star Wars ihletésű” játékvonalaknál általában tettenérhető, hogy megpróbáltak ügyesen lavírozni … arra törekedtek, hogy a cucc egyértelműen emlékeztessen, valami Star Wars-osra, de perelni azért ne nagyon lehessen érte. Következzen tehát tíz olyan játék, ami megpróbálta kihasználni a Star Wars játékok sikereit.

 ari.jpg

Most is igyekeztem olyan vonalakból válogatni, amiket a hivatalos, „normális” gyártók követtek el. Olyanokat, amelyek nem nyilvánvalóan hamisítványok, csak ihletet merítettek a Star Wars-ból, így ezen a listán nem lesznek magyar / török / argentín bootlegek stb., hiszen azokat az eredeti Kenner cuccokról másolták. Szinte kizárólag csak a régi, kevésbé ismert „vintage” cuccokból válogattam, hiszen napjaink Star Wars ihletésű kínai csodáit meg lehet tekinteni bármelyik 100Ft-os boltban. Pontosan ezért, kínai gyártó által készített cuccot nem is tettem fel, csak egy hong kong-it, ami ugye akkor még nem volt Kína része. Természetesen most nem csak figurákból válogattam, hiszen a Star Wars kezdettől fogva nem csak a figurás játékok világában volt jelen, hanem készültek makettek, die cast-cuccok stb….így gyakorlatilag mindenféle játék szerepel a listán.

 73f81f5a1106ac9b864b7f7380c70334.jpg

Star Command – Imai, kb. 1980

Az Imai egy régi japán játékgyártó, ami főleg makettek gyártásával foglalkozik. A makettes vonalaikban természetesen sokszor megjelenik a robotos témakör, így adta magát a dolog, hogy valami Star Wars ihletésű dologgal is előrukkoljanak. Ugyanakkor a Star Wars licenszet ők nem birtokolták, ezért a termékek, csak nagyon finoman hasonlíthattak a Star Wars karaktereire, járműveire. Nos, ez a Star Command esetében nem nagyon sikerült… de mondhatjuk úgy is, hogy erősen elgurult a japán kollégák gyógyszere. Az alap termék egy összerakható, nagy méretű R2 ihletésű robot volt, amit kereszteztek némi világháborús jelleggel. A dome rész ennél fogva leginkább egy világháborús német sisakra hasonlít, amit ráadásul tovább tetéztek, pár német birodalmi horogkeresztes matricával. A felépítés ugyanakkor egyértelműen R2-s, úgyhogy a nyúlás kétségtelen. Ezt a robotot aztán többféle változatban is kiadták, így voltak más sisakformával ellátott robotok is. Külön felhívnám a figyelmet a csodálatos doboz grafikákra, amin a katonai sisakos R2-esek, lebegő Vader fejekkel harcolnak.

 

imai4.jpg

imai5.jpg

imai3.jpg

imai2.jpg

imai1.jpg

Space War – Arco, 1978

Ne gondoljuk, hogy az amerikai gyártók nem tudtak „csodákat” kiadni a kezeik közül. A new york-i illetőségű Arco 1978-ban jelentette meg a Space War nevű sorozatát, ami azt a bravúrt volt képes elkövetni, hogy egyszerre lopott ötleteket a Playmobil-tól, a Fisher-Price Adventure People-tól és a Star Wars-tól. Ugyanakkor ezeket úgy gyúrta egybe, hogy egyik fél se tudott volna jogilag belekötni. A figurák viszont nem lettek túl jók…gyakorlatilag csak a matricázás teszi őket Star Wars- os jellegűvé, de a Vader, a C-3PO és a Stormtrooper eléggé felismerhető. Persze náluk nem így hívták őket.

 

acro.jpg

acro2.png

acro3.png

acro4.png

Star Raiders – Tomland, kb. 1978

A Tomland Toys szintén egy kisebb amerikai gyártó volt, ami főleg az olcsó, 8”-es szörny figuráiról volt ismert. 1978-ban aztán ők is felültek a Sci Fi vonatra és a Star Wars alapjain elindulva megjelentették a saját űrlényes figuráikat. Ezek mindegyike 8”-es méretű volt és egy részüket, a szörnyes figuráik átdolgozásából oldották meg. Az látszik, hogy nagyon vigyáztak, nehogy túlzottan hasonlítsanak a Star Wars karakterekre, de három esetben azért egyértelműen látszik mi volt az ihletforrás. A kék Tusken még csak-csak, de a szőke hajas Nien Numb az kőkemény (bár, amikor ezt a figurát kiadták, Nien még nem létezett, úgyhogy ez csak utólag hasonlít). A Chewie hasonmásnál viszont már egyértelmű a nyúlás, még akkor is, ha a mellizma jó erősre sikerült. Érdekes, hogy ezeket a szörnyűségeket még az olyan nagy katalógusokban is hirdették, mint a Montgomery Ward.

 

tomland.jpg

tomland2.jpg

tomland3.jpg

tomland4.jpg

Star Team – Ideal Toys, 1978

Az Ideal Toys az egyik legrégebbi, legpatinásabb játékgyártó volt Amerikában, egészen a 70-es évekig. Ekkoriban még azért próbálkoztak visszakerülni az élvonalba, így minden aktuális divathullámra igyekeztek felülni. A vonalukat rendkívül kreatívan Star Team-nek nevezték el és itt is a főbb Star Wars karakterek jellegét igyekeztek lenyúlni. A Knight of Darkness elég egyértelműen egy „teszkó gazdaságos” Vader, Zem-21 teste nagyon hasonlít C-3PO-ra, a Zerroid robot pedig egy kicsit R2-ra hajaz. Természetesen pont csak annyira, hogy ne lehessen perelni.  Tény, hogy ezek a nagyméretű figurák legalább minőségiek voltak, de hát a küllemük ihletforrása azért elég egyértelmű. Bármilyen hihetetlen, de ma is keresett játékok.

 

starteam.jpg

star-team.png

starteam2.jpg

starteam3.jpg

Stick Bang – Tiger Toy, 1979

Természetesen nem csak a maketteket és a figurákat igyekeztek lekoppintani a lelkes ázsiai játékgyártók. A játékfénykard legalább annyira alap termék volt, így a Kenner modelljei mellett számtalan egyéb termék is született szerte a világon. A japán Stick Bang ugyanakkor megpróbált egy finom mezsgyén belül megmaradni... Ez úgy akart fénykardnak és Star Wars-osnak látszani….hogy jobban megnézve nem is az. A doboz grafikán ugyanis világosan látszik, hogy a fehér szuperhős ruhás Han/Luke keresztezés nem is C-3PO, hanem a Metropolis robotja ellen harcol éppen. Ráadásul nem is fénykarddal, hiszen ez inkább egy viperának néz ki, úgyhogy felszeletelés helyett itt egy komoly botozás van kilátásban. A Stick Bang logó betűtípusa is csak messziről hasonlít egy korai Star Wars logóra....úgyhogy nem is értem miért tettem fel a listára.

stick.jpg

Juspion, - Bandai, 1985

Annak idején Japánban a Star Wars licenszet három nagy gyártó is birtokolta egymás után. A Takara, a Popy majd végül a Tsukada adhatott ki hivatalosan a filmekhez kapcsolódó játékokat. A Bandai, -ami már akkor is egy nagyobb gyártónak számított-, volt a buli vesztese, hiszen ők kimaradtak (akkor még) ebből a lehetőségből. Ezért úgy döntöttek, hogy megcsinálják a maguk vonalát, bár ez is csak a szőr mentén merített a kedvenc trilógiánkból. A Juspion egy nagyobb méretű -szokásosan japán-, robotos játék volt, aminek az egyik karaktere Satan Gorth ugyanakkor egyértelműen Darth Vader-ről lett mintázva, annyira, hogy ezt kb. le se tagadhatnák. A másik, kisebb figurához csak a fénykard ötletét nyúlták le. Természetesen ehhez a vonalhoz is készült egy élőszereplős, „Power Rangers-szerű” filmsorozat, ami egyébként a VR Troopers sorozat „elődje” volt.

 

ju.jpg

ju1.jpg

ju2.jpg

ju3.jpg

ju4.jpg

Space Convoy – Arii, 1980

Az Arii szintén egy japán makettgyártó volt, ami leginkább az építhető figuráiról volt híres. Ők 1980 környékén határozták el, hogy megpróbálnak valami Star Wars ihletésűt csinálni és szerintem bizony egy kicsit túlzásba is estek az inspirálódással. Itt egyértelműen felismerhetőek a karakterek és csodálkoznék is rajta, ha az akkori licensz birtokos ezt annyiban hagyta volna. De ki látott már gördeszkázó, kampókezű Darth Vader-t? És ilyen Stormtrooper-t?... valószínűleg ezzel védekezett volna a gyártó és valóban ilyen ízléstelenséget ritkán lehetett látni. Egy Cantina zenészt, illetve egy robot testű, Tusken fejű csodát is kiadtak, ami azért nem semmi. Természetesen nekik is megvolt a maguk R2 illetve C-3PO klónjuk is. Minőségileg biztosan rendben voltak, de ezek a cuccok úgy néznek ki…..hogy azt kb. múzeumban kellene mutogatni.

 

ari.jpg

ari2.jpg

ari3.jpg

ari4.jpg

ari6.jpg

ari7.jpg

ari8.jpg

ari_5.jpg

Star Warrior – Crown, kb. 1981

A Crown ugyancsak japán gyártó volt és ugyancsak makettekben utaztak, de a listán szereplő gyártók közül talán ők mentek el a legmesszebb. Egyrészt, az ő készleteik eléggé felismerhetőek, mert arcpirító módon nyúltak le egy az egyben dizájn elemeket. Az X-Wing teljesen olyan, mintha Colin Cantwell egyik eredeti, Star Wars-hoz készült rajzát látnám, R2, pedig úgyszintén simán felismerhető (ráadásul Altoo-nak hívják). Talán csak az erősen átdolgozott „Star Falcon” űrhajó az, amiért nem lehetett volna perelni. A dobozok csomagolásán feltűnt még a Halálcsillag és pár Advanced Tie is, szóval ez a cég azért erősen tilosban járt, főleg, hogy ezeket a cuccokat némiképp meglepő módon az USA-ba is exportálták. Ráadásul, így első látásra, elég silánynak tűnik némelyik készlet.

 

crown.jpg

crown2.jpg

crown3.jpg

crown4.jpg

crown5.jpg

crown6.jpg

Playmo Space – Playmobil, 1984

A Playmo Space-t nem hagyhattam le a listáról és gyakorlatilag ez ma a legnívósabb vonal, ami egy kicsit inspirálódott a Star Wars-ból. A Playmobil játékokat és elődeit illetve mellékvágányait (pl. Igracek) szerintem senkinek se kell bemutatni és szerintem egyáltalán nem is meglepő, hogy ez a vonal is megpróbált egy kicsit felülni az akkori divathullámra. Ennek ők egy teljesen külön vonalat a Playmo Space-t szentelték, ami ugyanakkor egyáltalán nem volt Star Wars-os. Egyetlen figura kivételével… a GE5P Droid karakter ugyanis, a számos különbség ellenére is egyértelműen hasonlít R2-D2-ra. A test, a láb, a dome, a test színe, mind-mind olyan részletek, amelyek, ha ránézünk, azonnal a Star Wars-ra asszociálunk. Emiatt ez a figura a mai napig a vintage Star Wars gyűjtők egyik kedvelt célpontja és egyfajta alternatív R2-ként tekintenek rá. A Playmo Space egyébként nálunk is kapható volt valamennyire és nekem is van személyes -kellemes- emlékem a vonalról.

 

playmo.jpg

playmo2.jpg

playmo3.jpg

playmo4.jpg

playmorobot_001.jpg

Star Robot – 70-es évek vége

A 70-es, 80-as években a koreai, illetve tajvani gyártók csak úgy ontották magukból a jobbnál jobb és néha -viccesebbnél, viccesebb robotos játékokat, így egyáltalán nem csoda, hogy a Star Wars imázst is ráhúzták egy ilyenre. Ez momentán egy hong kong-i példány, de se a gyártási idő, se a gyártó nem látszik a dobozon. Az általános robot testre egy szürke Stormtrooper fejet tettek, ami egyértelműen felismerhető, de az igazi poént a figura teste adja. Ez ugyanis leginkább egy félkarú rabló gépre hasonlít, ami kinyitható és belül egy rugós kilövő található. Ez a cucc elképesztően sok variációban létezik…. van belőle fekete, ezüst, szürke….kicsit más fejű és természetesen többféle néven is forgalmazták. Még Európába is eljutott, ahol Franciaországban és Olaszországban is kapható volt.  

star_robot.jpg

star_robot2.jpg

star_robot3.jpg

star_robot4.jpg

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr5416601780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kage kyōi 2021.06.23. 04:09:17

:) Ha esetleg bárki tudni akarta a Han-Chewie-Vader-Thripio-Artudétu ötös permutációit, végtagokra lebontva, íme :)
De közben azért arra gondoltam: hány szegény kisgyereknek volt ez a non plus ultra, tanulás után, miközben az eredetiről halványlila segédgőzük nem volt és/ vagy drága is lett volna!
:(

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2021.06.23. 15:36:17

Micsoda lista! Szakadok, mint a G.I. Joe-torzóban a gumi!
:D

Karolac 2021.06.28. 12:15:14

Leseik az állam! És ezeket megvette valaki...? :(

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2021.06.28. 12:16:25

@Karolac: Persze :) Miért neked nem volt semmi gagyibb játékod gyerekként? :)

ozur 2021.08.24. 16:56:33

Nem rossz, de az igazán ütős a Space Convoy. Arra keresve találtam még pár kemény cuccot, mint pl. a z Elvisfejű, fúrókezű Boba Fett, és a stormtrooperfejű Captain America.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2021.08.24. 17:42:24

@ozur: azok általában customok meg "művészi" projektek...nem gyári cuccok

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (39) archivum (39) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (13) epic continues (3) episode I (13) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (7) érdekesség (1408) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (709) hasbro játékok (712) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (284) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1490) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1486) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (38) játék lelőhely (12) játék reklám (30) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (361) kenner (339) kennertoys (325) kenner figurák (324) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (570) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (369) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalógus (291) lego katalogus (293) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (70) lego tmnt (1) lego történelem (251) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (2) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pókember (4) pokember (1) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1148) régi játékok (1122) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (671) starwarsfigures (569) starwarsjármű (94) starwarstoys (656) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (670) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (514) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (559) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (38) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) titanium (1) tmnt (16) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1176) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (297) vintage (868) vintagejátékok (989) vintagestarwars (165) vintagestarwarstoys (165) vintagetoys (978) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (148) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása