Figurák legendás Star Wars jelenetekből 1.rész

Minden gyűjtő más és más…így a Star Wars figurákat gyűjtő emberek esetében is, egy idő után kialakulnak bizonyos gyűjtési irányzatok…a figurákon belüli érdeklődési körök. Ezek általában egy-egy ikonikus jelenethez, csoporthoz vagy figurajelleghez kapcsolódnak, így az általános figuragyűjtésen belül is kialakultak úgymond népszerű irányzatok. Sok gyűjtő a jedi figurákra van rákattanva, mások csak az „eredeti” trilógia karaktereit gyűjtik, míg vannak olyanok is, akik mondjuk csak a birodalmi csapatokat gyűjtik. Az ilyen Star Wars gyűjtési irányzatokon belül is kifejezetten népszerűnek számítanak, a sok idegen lényt felvonultató eredeti trilógiás „tömegjelenetek”… tehát a cantina jelenet az Episode IV-ből és a Jabba palotájában játszódó jelenetek, a Jedi Visszatérből. Az ezekhez kapcsolódó karaktereket meglátásom szerint többen gyűjtik specifikusan, mint más részhalmazokat, úgyhogy arra gondoltam, összeszedem, mely figurákat kell beszereznie annak, aki úgymond „minden” ezekben a jelenetekben szereplő karaktert össze akar szedni figura formában. Elsőként a cantina jelenetsort dolgoztam fel….de ez lehet, hogy sorozat lesz és később más népszerű jelenetsorok figuráival is foglalkozni fogok.

 4fd76ddb8302347cd07d1c97d3a3deef.jpg

Azt hozzá kell tenni, hogy sajnos a cantina jelenetben szereplő karakterek egy részét sosem adták ki 3,75”-es akció figura formában. Ez főként a háttérben látszódó, kevésbé jól sikerült kosztümmel rendelkező szereplőknél van így, de persze ez nagyjából így van egy csomó más fontos jelenet esetében is. A cantina jelenet ugyanakkor (más témákhoz képest) még egészen jól el van látva, hiszen nagyjából 40 karakterből készült eddig figura –vannak olyanok is, akikből egészen sokféle – úgyhogy, ha valaki szeretne mondjuk egy cantina diorámát jól megtölteni, az egészen jól kivitelezhető. Sőt…mivel némelyik karakterből adtak ki picit eltérő, mondjuk más színű ruhával ellátott változatot is, ezért vannak figurák pluszban, amelyeket simán el lehet helyezni a háttérben.

 star-wars-huge-lot-cantina-aliens-27_1_1256103008c854b697d2d1b56c54de29.jpg

 Az biztos, hogy a cantina jelenet bennem – és szerintem nem csak bennem – mély nyomot hagyott gyerekként. Nagyjából ez volt a második meghatározó sokk az Új Reményben, ami az elején felbukkanó Csillagromboló után érte az embert. A sok féle tekeredett fejű kocsmatölteléknél már kiskoromban is mindig megállítgattam a videót, hiszen rengeteg veszélyes küllemű, izgalmas lény látszódott itt a háttérben kötetlen időtöltés, azaz italozás vagy beszélgetés közben. Egyáltalán nem véletlen tehát, hogy az ebben a jelenetben szereplő karaktereket manapság is nagyon kedvelem, úgyhogy előszeretettel gyűjtöm a belőlük készült 3,75-ös figurákat. Lássuk akkor kockáról-kockára, hogy ki kicsoda a cantinában és milyen lehetőségeink vannak, ha szeretnénk őket figuraként is megszerezni.

 

Az első képkocka rögtön egy hangsúlyos „hello there” jellegű beköszönéssel indul. Hem Dazon bukkan fel az asztal alól, akinek hirtelen megjelenésétől szerintem annó nem egy gyerek kaphatott frászt. A jobb oldalon Bom Vimdin látszódik, Hem Dazon mögött pedig, sajnos majdnem teljesen kitakarva, de Pons Limbic foglal helyet. Egy másik szögből készült forgatási képen viszont szerencsére jól látszódik. A bal oldalon látható „Farkasemberről” még lesz szó alább. Óriási szerencse, hogy ezt a díszes asztaltársaságot majdnem teljes egészében össze tudjuk rakni figurákból, bár nem egy olcsó mulatság…

 01_166.jpg

cantina-creatures-1536x864-201224740128.jpg

Hem Dazon-ból 2006-ban készült egy nagyon jó kis figura a Saga Collection sorozatban. Én amúgy gyerekként abszolút nem humanoid testet képzeltem ennek a lénynek, de hát ez ilyen…

 hem.jpg

Bom Vimdin-ből eddig egyetlen alkalommal készült 3,75-ös akciófigura, a Vintage Collection sorozatban 2011-ben. Ez a Vintage Collection sorozat többi tagjához képest még egészen olcsó szokott lenni.

 bon.jpg

Pons Limbic-ből szintén csak egyszer készült figura, mégpedig 2009-ben a Legacy sorozatban. Ez egy elég borsos árú darab.

 pons.jpg

A következő snittben vélhetően egy elmélyült beszélgetést láthatunk és ha tippelnem kéne akkor a téma vagy politikai jellegű, vagy pedig a barkácsolásról dumálnak. Középen kimagasodik egy fehér szőrmók-szerű lény (egy talz) Muftak, vele szemben pedig egy küklopsz-szerű alak Myo tarkóját látjuk. Ő később szerencsére látszódik szemből is. A Muftak melletti bith-et Lirin Car’n-nak hívják, míg a jobb oldalon kocsányon lógó szemekkel merengő, vélhetően alaposan bebombázott kéményseprőt pedig Djas Puhr-nak.

 02_151.jpg

03b_1.jpg

Muftak-ot ezeddig csak egyetlen alkalommal, a Power of the Force sorozatban adták ki, Kabe-val egybecsomagolva. Bár a pakk exkluzív volt, de relatíve könnyű beszerezni és nem is annyira drága.

 muf.jpg

Lirin Car’n-ból nem készült eddig saját figura, de egy POTF Cantina zenészből viszonylag könnyű előállítani.

 8075896291_b81b5f24ac_b.jpg

Myo viszont egy nehéz darab. 2005-ben az Original Trilogy sorozatban adták csak ki, de bazi nehéz beszerezni.

 05-7_myo_11.jpg

Djas Puhr-ből szintén csak egyszer készült figura, 2002-ben a Saga sorozatban. Ennek ellenére ez egy könnyen beszerezhető figura, hiszen nagyon sok van belőle, így a többihez képest elég olcsó is.

 djas.jpg

A vágás után máris egy másik asztalnál járunk, ahol úgy tűnik már eléggé toppon van a hangulat. A két dülöngélve röhögő alak Feltipern Trevagg és Miiyoom Onith, akik mellett még elvileg ott van Elis Helrot is, de ő sajnos pont nem látszik. A más szögből készült forgatási fotókon viszont ott van a sikoly maszkos fickó is, aki kissé értetlenül nézi társai jókedvét.

 03_131.jpg

elis-helrot-_trevagg_onith.jpg

Feltipern Trevagg egy nehezebben beszerezhető figura. A 2005-ös Original Trilogy sorozatban adták ki és sajnos nem éppen egy elterjedt darab.

 fel.jpg

Miiyoom Onith talán egy picit könnyebb, bár ő se tartozik éppen az olcsó figurák közé. 2007-ben a 30th Anniversary sorozatban lehetett megszerezni.

miy.jpg

Bár Elis Helrot nem igazán látszódott a filmben, figurát azért csináltak belőle, mégpedig szintén a 30th Anniversary sorozatban.

 elis.jpg

Ez után következik az enyhén agresszív arcú farkasemberünk jelenete. Őt Arleil Schorus-nak hívják, de sajnos nem készült belőle hivatalos figura. Csak azért tértem ki rá külön, mert talán nem csak én hittem úgy évekig, hogy ő azonos a másik, később látszódó farkas-szerű csókával Lak Sivrak-al. Nos…nem azonos, sőt a külső hasonlóságok ellenére, még csak nem is egy fajba tartoznak. Az egyetlen közös bennük, hogy mind a kettőjüket lecserélték az 1997-es Special Edition filmváltozatban. Arleilt például egy Melas nevű karakterre, akiből szintén nem készült figura.

 04_124.jpg

04b_3.jpg

A következő snittben látjuk, amint Luke, C-3PO és R2 betipegnek a cantinába. Belőlük az évtizedek során rengeteg figura készült, úgyhogy mindenki találhat szemének, illetve a pénztárcájának tetsző darabot.

 05_106.jpg

Luke-ból mindenképpen a Farmboy változatra van szükség, amiből őszintén szólva nehéz szépet találni. A célnak megfelelhet a 2005-ös Original Trilogy kiadás vagy a 2009-es Legacy kiadás is.

 luke_5.jpg

C-3PO-ból szinte bármelyik olyan kiadás jó a kocsmajelenethez, amelyiknek a festése azonos a New Hope-ban láthatóval. Ilyen mondjuk a 2003-as Saga kiadás vagy a 2004-es Original Trilogy-s.

 c3_11.jpg

R2-D2-nál teljesen ugyanez a helyzet. Szinte bármelyik alap R2 megfelelő, de az enyhén koszolt 2019-es Vintage Collection R2 is nagyon szép.

 r2_7.jpg

A váltás után láthatunk egy nagytotált az egész kricsmiről. Itt majdnem csak olyan „figurás” karakter látszódik, akik később közelebbről is megcsodálhatóak, de egy van, aki itt látszik a legjobban. A háttérben látható egy ezüst ruhás, rózsaszín bőrű hölgy, akit Leesub Sirln-nek hívnak. Ő több jelenetben is látszik a háttérben, de talán itt lehet a legjobban kiszúrni. Sajnos a különféle űrruhás fickókból sosem készült figura.

 06_96.jpg

Leesub Sirln-ből 2009-ben a Legacy sorozatban készült egyetlen alkalommal játékfigura. Ez az egyik legnehezebben megszerezhető cantina karakter és nyilván az ára is eléggé combos. Nem is gyakran szokott belőle eladó példány felbukkanni.

 

leesubsirln-baseseries3-2016-front.jpg

leesubsirln.jpg

Amint végigért a kamera a helységen, a sarokban látszik pár Jawa is.

 07_89.jpg

Jawa figurából szerencsére sosem volt hiány, így legalább 15 féle Jawa figurából válogathatjuk meg, hogy melyiket használjuk fel a cantinánkhoz. A legolcsóbb megoldást a 96-os Power of the Force-os Jawák jelentik, de ha némiképp kidolgozottabbra van szükség, akkor ott van például a 2007-es 30th Anniversary sorozatban megjelent darab.

 jaw.jpg

A vágás után láthatjuk, hogy hogyan is nyúl az ital után egy olyan lény, aki már igazán kitikkadt a tatooine-i napon (vagy már nagyon elkapta a gépszíj). Az alacsony, denevérfejű kis alkeszt Kabe-nak hívják, a Chadra-Fan fajba tartozik és egyébként nőnemű.

 08_85.jpg

Kabe-ból eddig kétszer adtak ki figurát, de ezek csak a festésükben térnek el egymástól. A Muftak-al kiadott Power of the Force-os a könnyebben és olcsóbban megszerezhető.

 kabe.jpg

A következő, sejtelmes snittben Labria látszik egészen közelről és talán ő volt az összes közül a legfélelmetesebb lény a maga perverz vigyorával.

 09_73.jpg

Labria-ból eddig kétszer készült figura, de ezek csak a festésükben térnek el egymástól. A 2006-os Saga Collection-ös kiadás a szebbik, de egyben a drágábbik is.

 lab.jpg

Egy rövid kép erejéig láthatjuk Figrin D’an-t és a Modal Nodes zenekart, amint húzzák a lakodalmast.

 10_79.jpg

A csupa bith-ből álló együttest nem túl könnyű összerakni ugyanis eddig csak egyetlen alkalommal, a Power of the Force sorozatban adtak ki bith zenész figurát és ebből ugye rögtön ötre van szükség. Ezt ráadásul nem is lehetett annó boltban kapni, hanem Fan Club exkluzív volt, úgyhogy nem egyszerű belőlük ötöt felhajtani. A helyzet nemsokára egy kicsit javulni fog, ugyanis jövőre Figrin D’an-t ki fogják adni a Vintage Collection sorozatban.

 cant.jpg

Egy pillanatra átkapcsolunk a pulthoz, ahol Obi Wan, Chewie-val és egy géplakatos barkójú másik pilótával BoShek-el értekezik. BoShek állítólag legalább annyira jó pilóta volt, mint Han, de sajnos a filmekben többet nem szerepelt.

 11_81.jpg

Obi Wan figurából, ugye mindenképpen egy öreg változat kell és olyan, aminek van barna köpenye is. A 2009-es Legacy kiadás elég jól sikerült, de persze van jó néhány olcsóbb lehetőség is.

 obi_4.jpg

BoShek már nehezebb dió hiszen belőle csak egyszer készült figura 2002-ben a Power of the Jedi szériában és az nagyon keresett. Annyira nem durván drága, nem egy beszerezhetetlen figura, de azért olcsónak se mondanám.

 bosh.jpg

Chewbacca figurából is annyi van, mint égen a csillag. Bármelyik Episode IV-es megfelelő, de a  cantinához szerintem olyat válasszunk, aminek az arckifejezése kevésbé morgós. Ilyen mondjuk a Dejarik Champion Chewie a 2000-es Power of the Jedi sorozatból.

 chw.jpg

A következő jelenetben két arcot is láthatunk a jobb szélen. A hókuszpók küllemű csókát Debnoli-nak hívják, de belőle sajnos nem készült még figura. Mellette viszont egy snivvian (Snaggletooth) foglal helyet. 

 12_79.jpg

Velük kapcsolatban van egy kis kavar ugyanis nem teljesen egyértelmű, melyik snivvian melyik. Többüket is nevesítették az évek során és figurák is készültek belőlük, de nem mindig ugyanaz a név tartozott az adott külsőhöz. Erre az ücsörgő, passzív szemlélő alakra talán leginkább az új Vintage Collection Zutton hasonlít, de elvileg ő Takeel, Zutton testvére.

zut.jpg

A pulthoz kapcsolunk, ahol a betyárok beálltak egy egész csinos csoportképre. A kocsmárosunk ugye Wuher, aki úgy általánosságban is rühelli a droidokat és erre egyébként minden oka meg is van. A pult túloldalán balról jobbra haladva láthatunk egy másik Snivvian-t, aki elvileg Zutton, mellette pedig egy trendoshan-t (Bossk fajtársát) akit nagyon egyszerűen csak Hrcek Kal Fas-nak hívnak. A marslakófejű, gázálarcos, négykezű lény egy morseeiran, aki a Nabrun Leids névre hallgat. Bár elég oldschool a kinézete, nekem ez az egyik kedvenc lényem a cantinából. Mellette látunk egy kis kopaszodó kobakot, ami Mosep Binned-hez tartozik, majd a jobb szélen ott van egy másik trendoshan, Sai’Torr Kal Fas, aki az előbbi unokatestvére.

 13_65.jpg

Wuher-t legkönnyebben a 2000-es Power of the Force-os kiadásban lehet megszerezni. A második kiadása sokkal drágább, de az is csak egy átfestés.  

 wuh.jpg

Noha a snivvian elvileg Zutton, erre a lényre egy kicsit jobban hasonlít a Power of the Force-os Takeel figura.

 tak.jpg

Hrcek Kal Fas-ból eddig egyetlen alkalommal készült figura a 2009-es Legacy sorozatban. Egy kifejezetten nehezen beszerezhető, drága és nem éppen gyakori figura. Ráadásul, mivel az unokatesóját nem adták ki, ezért leginkább kettő kéne belőle a pulthoz.

 

hrcek_kal_fas.jpg

hrcek_kal_fas2.jpg

Nabrun leids-ből kétszer is adtak ki figurát az évek során. A Power of the Force-os 1999-es darab az olcsóbbik, ráadásul egy csomagban van a fentebb említett Takeel-al. A másik kiadás a 2006-os Saga Collection szériában jelent meg, ám az is csak a POTF figura átfestése volt.

 tsc072leids-kabenlcomp.jpg

Mosep Binneed-ből szerencsére szintén készült figura, mégpedig egy egészen jó, a 2015-ös Black Series sorozatban. Ő ugye egy nimban fajba tartozó egyed, amiből elvileg több is van a cantinában, de más figurát tudtommal nem adtak ki ebből a fajból.

 

mosepbinneed-swi130.jpg

mosep.jpg

Ezt a két dekoratív hölgyet Tonnika Sisters-nek szokták hívni. Belőlük nem készült még figura, bár a legenda szerint már a vintage időszakban is felmerült a kiadásuk. Ami miatt én most ide mégis feltettem, az az, hogy a Hasbro valamikor a 2000-es évek közepén egyszer megígérte, hogy lesz belőlük figura, ám ez valahogy sajnos elmaradt. Remélem egyszer pótolják.

 14_62.jpg

Na, a következő képen megint csak egy elmélyült beszélgetést láthatunk. A gesztikulálás alapján itt már szinte biztos, hogy vagy politika, vagy sport a téma és a mutogatás alapján azt se zárnám ki, hogy az eszmecsere vége esetleg bunyóba torkollhat. A két duros fajú egyednek persze neve is van, a jobban látszódó űrruhásat Ellors Madak-nak a barna ruhásat Baniss Keeg-nek hívják.

 15_69.jpg

Kettejük közül sajnos csak Ellors-t adták ki figuraként a Power of the Jedi sorozatban 2001-ben. De a másikat is könnyen elő lehet állítani egy plusz Ellors Madak figura és egy barna köpeny vagy ruha segítségével.

 review_ellorrsmadakpotj001.jpg

Luke hátranézése után egy újabb „Hello There” pillanatnak lehetünk szemtanúi, hiszen éppen a féregszerű Dice Ibegon kérdezi meg a Farkasember jellegű Lak Sivrak-tól, hogy van-e egy szál cigije. Sajnos ezt a jelenetet szintén megváltoztatták a Special Edition-ben, ahol Lak Sivrak helyett egy Ketwol nevű arc lepődik meg a kérdésen.

 16_60.jpg

2021-09-28_185645.jpg

Szerencsére mindhárom karakterből létezik figura. Dice Ibegon-t a Legacy sorozatban adták ki Trinto Duabá-val, egy másik Cantina arccal egybecsomagolva. Ez a figura nagyon nem egy olcsó mulatság, de cserébe elég jól néz ki.

 dic.jpg

Lak Sivrak-ból csak egy régi, 1998-as Power of the Force-os kiadás létezik, de cserébe ez nem egy annyira drága cucc.

 lak.jpg

Ketwol-t pedig a 2001-es Power of the Jedi sorozatban adták ki, úgyhogy akár a régi, akár a Special Edition-ös változatot akarod felépíteni, azt megteheted.

 ket.jpg

Minden kocsmában van egy intergált arc, aki már a nyitás környékén beül a fröccsével egy csendes sarokba, majd azzal az egy itallal kb. ki is húzza csendben az egész napot. Az ilyen alakok esetleg néha meglepetésszerűen beleszólnak valami olyan beszélgetésbe, amiben senki se kérdezte őket, de általában inkább fix kocsmabútorként funkcionálnak. Nos, Trinto Duaba a háttérben látható sápadtarcú alak kb pont ilyen érzetet kelt itt a cantinában. Az előtérben látható ithoriai Momaw Nadon, aki egy száműzött mezőgazdasági szakember, úgyhogy itt is valószínűleg a permetezés rejtelmeiről tart éppen kiselőadást.

 17_47.jpg

Trinto Duaba éppen a múlt héten szerepelt nálam videóban, őt a Legacy sorozatban adták ki 2009-ben.

trinto-duaba.jpg

tri_1.jpg

Momaw Nadon-ból több változat is létezik és igazából mindegyik jó a maga nemében. A 2006-os Saga Collection-ös kiadás különösen.

 mom.jpg

És akkor indul a balhé. Ponda Baba az agresszív aqualish már erősre itta magát, úgyhogy betámadja szegény Luke-ot a bárpultnál. Segítségére siet jóbarátja, a nyomott arcú Dr.Evazan is, akivel ugye sülve-főve együtt voltak.

 18_46.jpg

Mindkét karakterből relatíve sok (a többi cantina karakterhez képest) figura készült. Dr. Evazan-ból a Vintage Collection kiadást ajánlom.

 dr_2.jpg

Ponda Baba-ból pedig a 2017-es Black Series-t. Ennek a kezét ki lehet cserélni egy levágható, kettészedhető darabra.

 tbs_ponda_baba_11.jpg

Miután megtörtént a felszalámizás, a kocsma közönsége egykedvűen fordul vissza a TV felé (gondolom kezdődik az Aranyásók Alaszkában vagy valami ilyesmi). Így tesz a furcsa pipázó fickó is, akit Dannik Jerriko-nak hívnak. Tudomásom szerint kb. ő a legveszélyesebb lény az összes közül a létesítményben, de ez már nem biztos, hogy kánon.

 20_49.jpg

Eddig egyetlen alkalommal, az Original Trilogy vonalban adtak ki belőle egy figurát, ami nem is sikerült rosszul, bár az arcnyúlványai mindig elvesznek.

 dann.jpg

A kamera Obi-Wan-ra vált és a háttérben egy pillanatra feltűnik egy elég furcsa, imádkozó sáska szerű lény is. Őt Kitik Keed'kak-nak hívják és egyébként nőnemű, de nem valószínű, hogy sokan kikezdenének vele a bárpultnál.

 21_44.jpg

Kitik Keed'kak-ból sajnos csak egy figura létezik, de azt kétféle módon hozták a forgalomba. Egy kifejezetten nehezen beszerezhető és drága cucc, ami annak is köszönhető, hogy mindkét kiadása exkluzív volt.

 

kitik_keedkak.png

kitik.jpg

Egy rövid tatooine-i kitérő után, új számot kezd el húzni a zenekar. Han végre előkerül és megkezdődik az egyezkedés az utazást illetően.

 22_43.jpg

Természetesen Han Solo tatooine-on látható változatából rengeteg figura készült az évtizedek során. Egy cantina jelenethez én a 2006-os Saga Collection-ös kiadást ajánlanám.

 hn.jpg

Ahogyan az egy kocsmában gyakran megesik…befutott a yard is. Az egyik, korábban a pultnál ülő úriember (Garouf Lafoe) árulkodása nyomán megjöttek a Sandtrooper-ek, hogy kivizsgálják a súlyos testi sértés tényállását.

 23_42.jpg

A Cantina jelenethez két Sandtrooper figurára van szükség, mégpedig olyanokra, amelyeken a pauldron narancssárga színű. Ilyen mondjuk a 2017-es Black Series kiadás is, de persze vannak olcsóbb verziók is.

 71hapxbnjcl_sl1500.jpg

A jelenetsor végén még persze befut Greedo is, hogy megkóstolja Han-t.

 24_43.jpg

Azt fontos megjegyezni, hogy nem ő az egyetlen rodiai a cantinában, úgyhogy egy jó Greedo figura mellé be lehet tenni esetleg egy Pax Bonkik-et is a 30th Anniversary sorozatból. Jó Greedo figura elég sok van, nekem egy Saga Collection-ösöm van és az teljesen jó is.

 ge.jpg

Amint látjátok egy teljeskörűen kitöltött Cantina sor összeszedése bizony nem egy egyszerű feladat. Egy átlagos pénztárcájú gyűjtőnek sok évbe is telhet, mire minden figurát összeszed, főleg azért, mert némelyik példány nem túl gyakran bukkan fel. Ettől függetlenül egy szépen kivitelezett cantina polc vagy dioráma nagyon jól tud kinézni, úgyhogy ajánlom mindenkinek ezt az irányzatot.

star_wars_celebration_iv_cantina_custom_fan_made_diorama_4878902354.jpg

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr1216703104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Majer Tamás 2021.09.29. 09:23:20

Nem vagyok otthon a figurákban, de amit még kívülállóként is látok, hogy kizárólag az idegen lények, illetve a nem természetes formák (droidok, Vader és a birodalmi figurák sisakja) esetén működik, emberi arcok ábrázolásnál mindig gagyi, a legújabb darabok esetén is. Érdekes ehhez képest, hogy az általam valaha látott leginkább filmhű emberábrázolást egy abszolút marginális szereplőnél látom most, BoShek-nél. Ennyire jól sikerült arcot csak Qui-Gon-nál láttam még ezen kívül. Ami ennél is meglepőbb, hogy a figura majdnem húsz éves, és ennek ellenére ilyen jó.
Mondjuk egyedi arckaraktere van a bácsinak, de meglepő, hogy Luke-ból, vagy Han-ból nem láttam még ennyire jól visszaadott arcú figurát.

Gerberus 2021.11.16. 23:32:18

Pont ezeket a figurákat gyűjtöttem/gyűjtöm, bár egy ideje leálltam velük. Emlékszem Myo, Feltipern Trevagg, vagy Dice Ibegon többfelé volt, utóbbit a Tescoban hagytam ott, mikor tele volt velük sajnos. Myot viszont vettem, abból anno relatív sok volt. Számos figura viszont itthon nem volt, vagy ha igen nagyon kevés, pl. Kitik Keed'kak. Több karakter Ausztriában találtam és vettem meg. Viszont beférne még a kantinba Wioslea is, mert miután elcsencselte Luke-kal a homoksiklóját feltűnt a kantinban is, mikor Han maga mögött hagyta Greedo tetemét (belőle is van figura). Amúgy nagyon tetszettek az átkötőszövegek.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (39) archivum (39) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (13) epic continues (3) episode I (13) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (7) érdekesség (1408) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (709) hasbro játékok (712) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (284) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1490) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1486) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (38) játék lelőhely (12) játék reklám (30) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (361) kenner (339) kennertoys (325) kenner figurák (324) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (570) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (369) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (293) lego katalógus (291) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (70) lego tmnt (1) lego történelem (251) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (2) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pokember (1) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1148) régi játékok (1122) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (671) starwarsfigures (569) starwarsjármű (94) starwarstoys (656) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (670) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (514) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (559) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (38) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) titanium (1) tmnt (16) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1176) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (297) vintage (868) vintagejátékok (989) vintagestarwars (165) vintagestarwarstoys (165) vintagetoys (978) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (148) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása