Sohasem volt játékvonalak 2.rész - Judge Dredd, 1995

Pár évvel ezelőtt elindítottam egy sorozatot, amiben az olyan játékvonalakkal foglalkoztam, amelyeket még azelőtt töröltek, hogy megjelenhettek volna. Az akkor nagyjából egy résznél meg is állt, de most úgy gondoltam folytatom a dolgot egy olyan vonallal, amiben akár lehetett is volna némi potenciál. A mai részben így a Mattel kiadatlan Judge Dredd figuráival fogok foglalkozni.

 matteldredd-450x359.jpg

A filmekhez kapcsolódó akciófigurák a 70-es években kezdtek igazán elterjedni, de akkor még általában csak utólag, egy-egy film sikere után 1-2 évvel jelentek meg a hozzá kapcsolódó figurák. A Star Trek illetve Majmok bolygója figurák sikere után alapvetően a Kenner féle Star Wars figurák reformálták meg a piacot, bár az első eresztés ezekből is csak a film után jelent meg. Ugyanakkor a Star Wars precedenst teremtett abban a tekintetben, hogy a játékgyártók és a filmstúdiók már a film kiadása előtt, sőt sok esetben a film leforgatása előtt megegyezzenek. A 80-as évekre így ez lett a trend és egyre több játékgyártó érezte úgy, hogy jó üzlet beszállni a filmekhez vagy sorozatokhoz kapcsolódó akciófigurák gyártásába. Az igazi aranykor viszont a 90-es években jött el. Ekkor már minden nagyobb filmes produkció esetében jó előre versengtek a játékgyártók azért, hogy ki csinálja a játékokat, még akkor is ha erre a film nem is feltétlenül volt alkalmas. Ennek köszönhetően a 90-es években már szinte minden olyan filmhez készültek figurák, ami egy kicsit is érdekelhette a gyerekeket. Ez persze sok esetben hatalmas mellényúlásokhoz is vezetett, hiszen a film kiadása előtt nem mindig tudhatták, hogy az mennyire fog betalálni a gyerekeknél.  Így egy csomó esetben a kapcsolódó játékok legyártása nem volt éppen kifizetődő. A filmes játékvonalak legnagyobb specialistája talán a Kenner volt ebben az időben (Robin Hood a Tolvajok Fejedelme, Congo, Jurassic Park, Dragonheart stb.), de a többi nagy gyártó is igyekezett jelen lenni az ilyen játékok területén (Mattel – Hook, Demolition Man, Last Action Hero… Hasbro – Stargate, Mortal Kombat, Street Fighter… Galoob- Men In Black stb. ) Ennek köszönhetően nagyon hamar túltelítődött a piac és a gyártók egyre többször égették meg magukat az ilyen vonalakkal. Ráadásul sok esetben olyan franchiseokhoz is készültek gyerekeknek szánt figurák, amelynek a filmjei alapvetően nem is gyerekeknek szóltak (Aliens, Predator), így a 90-es évek közepére ez a piaci szegmens (némely egyértelmű filmet kivéve pl. Jurassic Park, Star Wars) egyre inkább kezdett kockázatossá válni a játékgyártók számára.

 

04_142.jpg

05_122.jpg

06_111.jpg

A Mattel 1995-re már túl volt egy pár ilyen filmes csalódáson. A Hook című film játékai annak ellenére se váltották be a hozzá fűzött reményeket, hogy a film egyértelműen gyerekeknek szólt. A Last Action Hero figurákat se vették meg túl sokan és a Demolition Man játékok se lettek divatosak. Így a 90-es évek közepére a Mattel egyre inkább óvatos volt az ilyen vonalakkal és igyekeztek a biztosra menni. Ennek ellenére azért így is előfordult egy párszor, hogy mégiscsak csináltak filmes figurákat.

 

01_189.jpg

02_172.jpg

03_152.jpg

A képregényes filmadaptációk ugyanakkor a 90-es években még ritkaságszámba mentek, főleg az olyan képregények esetében, amelyek alapvetően erőszakosabb, felnőtteknek szóló tartalommal bírtak. A méltán híres Dredd bíró is pont ilyen volt, a karakter még 1977-ben debütált a 2000 AD képregényben és a 80-as évekre már kultstátuszba emelkedett. Egyáltalán nem tűnt hülyeségnek a 90-es években filmet készíteni belőle, hiszen ekkoriban már eléggé fejlett volt a trükk, illetve maszk technika. Ugyanakkor az alapanyag elég erőszakos volt, úgyhogy képregényhű adaptációra csak akkor volt esély, ha az R besorolást célozzák meg a végtermékkel.

 

1271213.jpg

a13c5dtm2jl.jpg

ef.jpg

A Cinergi és a Hollywood Pictures végül 1995-ben forgatta le a Judge Dredd című filmet és bár az adaptációt eredetileg nem PG-13-as besorolásúnak szánták, azért egyértelműnek tűnt, hogy a film karakterei viszonylag játékképesek. A film főszereplője Sylvester Stallone lett, ami érdekes módon azért egyáltalán nem volt tuti garancia a kasszasikerre a 90-es évek közepén, hiszen Stallone filmjei ebben az időszakban Amerikában éppen, hogy nyereségesek vagy éppen kissé veszteségesek voltak (általában a világ többi része azért bőven pluszra hozta ki). Ezért egy ilyen eleve kissé kockázatos produkciónál egyáltalán nem biztos, hogy ő volt a legjobb választás.  

 

Azt nem lehet tudni, hogy más gyártó is versenybe szállt-e a játékkészítés jogaiért, de az biztos, hogy a Mattel jó előre megszerezte a licenszet. A film karakterei viszonylag színesek és érdekesek voltak, úgyhogy rögtön többféle termékkörben gondolkodtak, ám a cég fejesei ezúttal nagyon óvatosan álltak a kérdéshez. Mindent jó előre megterveztek és előkészítettek, de az akciófigurákat csak abban az esetben voltak hajlandóak kiadni, ha a film sikeresnek bizonyul a pénztáraknál. Nos, ez viszont nem következett be...

mv5bmti2mjiymzi1of5bml5banbnxkftztywndkxmja3_v1.jpg

A filmet szerintem senkinek se kell bemutatni, hiszen kb. minden korombeli srác láthatta akkoriban és bár szerintem inkább a videótékákban volt sikeres, azért abban az időben nem számított egy rossz próbálkozásnak (én legalábbis kedvelem mind a Dredd világot, mind pedig ezt a filmet). A blockbusterség oltárán ugyanakkor feláldozták valamelyest az erőszakosságot és a nyomasztó hangulat egy részét, aminek köszönhetően a film inkább egy színes-szagos, majdnem hogy gyerekbarát valami lett, ami nem minden esetben nyerte el a rajongók tetszését. A költségvetés ugyanakkor óriási volt, körülbelül 90 millió dollárt költöttek a filmre a drága díszletek és Stallone magas gázsija miatt, úgyhogy a stúdiók meglehetősen nagyot kockáztattak vele. A kockázat aztán nem térült meg…1995 Decemberében mutatták be...de a nyitóhétvégén csak 12 milliót termelt és teljes észak-amerikát tekintve is csak 34-et, ami azért sikeresnek semmiképpen sem tekinthető. A világ többi része aztán éppenhogy kihozta egy kicsit pluszba, de bankot azért nem robbantottak vele az alkotók.

 174_audiovisual_movie_a35_fdc_89ea8d433d1241c9e7ada1dd32_movies-13005-21157418.jpg

Ennek köszönhetően a Mattel tartotta magát a korábbi elhatározásához, így törölték a Judge Dredd akciófigurákat. Ez már csak azért is hülyeség volt, mert a filmek és a hozzájuk kapcsolódó figurák sikere sosem volt csereszabatos, tehát attól, hogy a film a vártnál gyengébben szerepelt, még a figurák hozhattak volna a konyhára. Számos figura prototípus és csomagolásterv is létezett már eddigre, de végül a cuccok nem kerülhettek gyártásba. Ehelyett inkább az olcsó, kisméretű Die Cast figurákat tartalmazó Mega Heroes vonalat adták csak ki, amelyben hat egyenként 2-3 db, kb. 2”-es méretű, mozgatási pontokkal alig rendelkező egybefigurát lehetett megvásárolni. 

s-l1600_1_31.jpg

s-l1600_2_15.jpg

2022-04-10_172243.jpg

A Mega Heroes vonal aztán nem ért el különösebb sikereket és viszonylag hamar ki is kopott a boltokból. Csak egy hullám nem jelent meg belőlük, úgyhogy a Mattel vezetői akár azt is érezhették, hogy jól döntöttek, amikor törölték az akciófigurákat. Szerintem viszont lett volna esélyük a piacon.

 

s-l1600_6_5.jpg

s-l1600_5_5.jpg

Főleg azért, mert a fennmaradt prototípusokon világosan látszik, hogy egy kifejezetten szépen megformázott, igényes és jól játszható széria lett volna. Első körben 8-10 féle, 6”-es méretű figurát terveztek meg, amelyek a film főbb karakterein alapultak, de több darabál is merítettek a képregényes kinézetből. Lett volna Dredd, Hershey, börtönőr bíró, Angel-ék és egy képregényes Dredd is. Alapvetően nem rossz szelekció. Egyetlen negatívumnak a kb 5-6 pontos mozgathatóságot látom, de ez se volt kirívó a kor többi figurájához képest. A kiegészítőkről nem találtam külön képeket, de vélhetően azok is rendben lettek volna, legalábbis erre következtetek Fink Angel patkányának a külleméből. Általános jellegüket tekintve ezek a cuccok engem leginkább a Kenner Terminator 2 figuráira emlékeztetnek, csak sokkal jobbak annál.

 

2022-04-02_182910.jpg

2022-04-02_182406.jpg

2022-04-02_182432.jpg

2022-04-02_182443.jpg

2022-04-02_182452.jpg

2022-04-02_182510.jpg

ewujffxwsaamoqr_1.jpg

A prototípusokat megnézve feltűnhet, hogy a 6”-es figurák és a Mega Heroes figurák némelyike külsőleg hasonlósgokat mutat. Nagyon valószínű, hogy a die cast figuráknál az alkotók végül nem a nulláról indultak, hanem egyszerűen megpróbálták lekicsinyíteni és leegyszerűsíteni a rendelkezésre álló prototípusokat. Azért változtatásokat is eszközöltek, például a die cast figuráknak beleformázták a kezébe a kiegészítőket, illetve sok helyen változtattak a sculpton, illetve a kéztartáson is. Nagyobb méretben azért biztosan jobban néztek volna ki, mint a kifejezetten rondán festett és olcsó hatást keltő die cast-oknál.

2022-04-02_182521.jpg

2022-04-02_182501.jpg

s-l1600_4_7.jpg

s-l1600_3_8.jpg

_57_10.jpg

A 6”-es Judge Dredd figurák végül nem jelentek meg, de azért a Mattel a következő évben még kiadott egy 12”-es gyűjtői Dredd szobrot. Ezzel volt vége hivatalosan is a vonalnak. Véleményem szerint meg lehetett volna próbálkozni a Dredd akciófigurákkal, mert a die cast-oknál biztosan jobban szerepeltek volna a boltokban. Lehet, hogy jót tettek volna a film vagy az egész brand népszerűségének is. Persze ezt ennyi idő távlatából nem tudhatjuk. Én mindenesetre sajnálom, hogy nem lett belőlük semmi.

 

s-l1600_96.jpg

s-l600.jpg

A Mattel aztán a későbbiekben nem is ragaszkodott a licenszhez, így legközelebb 1999-ben próbálkozott velük a Reaction. Ekkor 6 nem túl szép gyűjtői figura jelenhetett meg a 2000 AD sorozat keretein belül.  2007-ben a Marvel Toys is beillesztett egy Dredd figurát a Legendary Comic Book Heroes vonalába, majd végül a Mezco állt rá a Dredd-es gyűjtői figurákra.

s-l1600_7_4.jpg

judgedredd-legendarycomicbookheroes.jpg

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr1217802273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerberus 2022.04.28. 22:07:44

Később készült még egy Dredd című film, ami szerintem sokkal ütősebb lett Stallone pózfilmjénél, ott Karl Urban volt Dreed, de a kasszáknál az is leszerepelt. Anderson bíró ott szerepelt, kérdés lesz e egyszer sikeres Dredd, amiben a játékgyártók is látnak fantáziát.

Gerberus 2022.05.21. 16:54:00

Emlékszem, hogy a Lépéskényszer – avagy Vírus - Pusztító idegen – című 1998-as sci-fi akciófilmből is készült egy elég szép játékvonal, dacára, hogy a film a kasszáknál és a kritikusoknál is csúnyán leszerepelt, persze az egy másik stúdió volt.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (9) a-team (2) actionforce (82) actionman (10) action force (3) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (11) action man katalógus (3) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (34) archivum (34) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) balhésjátékok (2) barbie (13) basic (3) bat (24) batman (48) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (1) batman és robin (4) batman figurák (33) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (5) beetlejuice (2) belville (5) beszámoló (5) bionicle (7) blacktron (1) black series (41) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (4) bookofbobafett (1) bootleg (16) börze (2) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (29) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (20) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (8) creature figurák (8) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (2) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (1) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (1) dinoszaurusz figura (3) dino raiders (2) dino riders (2) diorama (1) disney park (2) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (1) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (4) epic continues (3) episode I (9) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (6) érdekesség (1164) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (6) fake star wars (1) fekete péter (1) figurafeszt (5) figura és játékfeszt (1) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (5) force link (5) francia gijoe (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (274) g1 transformers (2) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (11) gijoe (275) gijoe állatok (2) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (34) gijoe figurák (208) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (3) gijoe katalógus (18) gijoe ko (3) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (276) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (57) gi joe járművek (54) gi joe josman (1) gi joe kártya (5) gi joe kite (1) gi joe matrica (1) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (40) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (13) gi joe prototype (13) gi joe rajzfilm (19) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (208) gi joe tv (17) gi joe vehicles (44) glasslite (3) gobot (4) godzilla (2) gulliver (2) gyűjtemény (5) gyűjtés (3) halloween jelmez (1) hamisitvány (5) hamis figura (3) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (605) hasbro játékok (608) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (201) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (29) hotwheels autok (20) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (3) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (2) jabba (1) jack stone (1) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1256) játékbolt (18) játékgyárak története (2) játékgyűjtés (10) játékgyűjtők (6) játékipar nagyjai (3) játékok (1252) játékok a polcról (5) játékok a polcról live (3) játékreklám (35) játék lelőhely (9) játék reklám (26) játék riport (15) játék tv riport (10) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (17) jurassic park figurák (10) jurassic world (1) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (2) karácsony (20) karácsonyi játék (22) kártya (3) katalógus (265) kenner (313) kennertoys (301) kenner figurák (298) kenner története (5) képregény (3) képregénybörze (4) képregényfigura (3) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (21) kisautók (23) knex (1) ko (18) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (17) ko toys (17) ko transformers (3) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (9) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (463) lego2020 (6) legostarwars (139) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (8) lego alien (2) lego alpha team (3) lego aqua zone (13) lego at-st (4) lego basic (6) lego bionicle (7) lego blacktron (17) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (81) lego city (14) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (4) lego érdekesség (267) lego exploriens (7) lego extreme (2) lego fabuland (11) lego figurák (39) lego figures (52) lego futuron (11) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (1) lego jurassic park (1) lego katalogus (207) lego katalógus (203) lego kereskedők (1) lego knightskingdom (3) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego ninja (1) lego paradisa (7) lego paradisa története (2) lego pirates (27) lego police (1) lego prince of persia (1) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (5) lego reklám (44) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (2) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (15) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (87) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (61) lego tmnt (1) lego történelem (225) lego town (49) lego train (17) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (7) lego western tortnete (3) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (5) ljn toys (5) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (2) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (32) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (2) mattel (14) maxx fx (1) mb (13) meccano (2) meccano star wars (2) mego (3) men in black (2) merchandise (10) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (3) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (24) modern star wars figurák (42) moder star wars figurák (36) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (2) mpc (1) mtron (2) nagyok (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (1) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (3) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (1) over the top (1) palitoy (3) paradisa (4) paradisa története (4) parker (7) pebe (1) pirates (6) plasticola star wars (1) playmates (2) playmobil (6) playsets (2) playstation (2) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (54) potf eu (10) potf expanded (3) potj (9) power of the force (56) power of the force története (17) power of the jedi (11) power rangers (2) predator (2) pretender (2) prototipus (44) prototype (43) pulsar (1) race (1) racers (3) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (1) ravensburger (6) rebels (9) régi játék (962) régi játékok (943) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (25) remco (1) rendezvény (8) rendőrakadémia (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (4) revengeofthesith (11) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (3) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (2) rogue one (12) rots (4) saber rider (2) saga (5) saga collection (2) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (2) skála (1) skorpio kommando (1) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (2) sohasem volt játékvonalak (2) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (19) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (10) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (592) starwarsfigures (498) starwarsjármű (94) starwarstoys (579) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (591) star wars 30th anniversary (12) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (3) star wars chess (1) star wars clone wars (23) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (1) star wars droids (13) star wars érdekesség (436) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (13) star wars fekete péter (1) star wars figurák (488) star wars force awakens (6) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (79) star wars kártya (3) star wars katalógus (14) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (10) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (1) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (69) star wars prototipus (78) star wars prototype (76) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (7) star wars saga (6) star wars saga collection (3) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (100) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (3) street fighter figurák (3) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (1) szilveszteri vicces (1) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (16) technic (30) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (3) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) tmnt (16) tonka (5) top10 (61) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (5) top10 matchbox (2) top10 sorozat (6) top10 star wars (8) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) törölt játékvonalak (1) történelem (961) town (30) toxic avenger (1) toybiz (6) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (3) toyfair (6) toysrus (1) train (5) transformers (65) transformers beast wars (2) transformers g1 (52) transformers g2 (8) transformers katalógus (10) transformers prototípus (2) transfrmers (42) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (10) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) usagi (1) válogatás (1) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (210) vintage (721) vintagejátékok (848) vintagestarwars (161) vintagestarwarstoys (161) vintagetoys (836) vintage collection (48) vintage gi joe (251) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (145) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) voltron (3) waterworld (1) western (3) winspector (1) wwf figurák (4) xena (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása