Sohasem volt játékvonalak 3.rész - The Fifth Element, 2002

Egy játékvonal megjelenés előtti törlésének számtalan oka lehet… Előfordult, hogy az alkotók az elöljáróik vagy a marketingesek hatására húzták be a kéziféket, a bizalom hiánya, a túlhaladottság vagy a partnerek reakciója miatt. Volt, hogy valaminek a Toy Fair-es debütálása volt sikertelen és olyan példát is tudunk mondani, amikor némi jogi hercehurca okozta a szép reményekkel induló játékprojekt gyors halálát. Ezeken kívül viszont voltak olyan esetek is, amikor egy komplett cég hirtelen összeomlása vezetett az amúgy színvonalas játékok kiadásának meghiúsulásához. Ma egy ilyesmi esettel fogok foglalkozni… az ígéretesen induló, de ma már feledésbe merült N2 Toys történetével és az örökre fiókban ragadt, az Ötödik Elem című filmhez készített figuráikkal.

 tumblr_n67oazmybs1tx7h82o3_500.jpg

Mielőtt még rátérnénk a figurákra egy kicsit körbe kell járnunk, hogy hogyan is született meg az N2 Toys és mi vezetett el a hirtelen összeomlásához. A jó kapcsolatokkal, de viszonylag kevés pénzzel bíró amerikai játékgyártó céget egy veterán játéktervező, Ronald G. Hayes alapította 1999-ben. A vállalat annak ellenére is be tudta írni magát a játéktörténelembe, hogy mindössze csak 3 évig tudott működni. Igaz nem vastag betűvel és nem feltétlenül a – Sikertörténetek – címszó alatt írta be… de a Mátrix, illetve a Mad Max filmekhez készített figuráik azért sokak által ismertek voltak. A cég alapítója, Ron Hayes egy sikeres játéktervező volt, aki még 1983-ban csatlakozott, az akkor épp fénykorát élő Kenner-hez, így az első munkái is a vintage Star Wars játékokhoz voltak köthetőek. A későbbiekben dolgozott gyakorlatilag az összes fontos Kenner-hez köthető játékvonalon, a M.A.S.K.-on és a Ghostbusters-en is. 1991-ben viszont a Kenner-t felvásárolta a Hasbro, akikkel ugyanakkor Ron nem igazán tudta megtalálni a közös hangot. Ennek ellenére azért a következő években még dolgozott a Batman, a Jurassic Park és az Aliens játékokon is, de volt, amikor a Play Doh cuccokkal is foglalkoznia kellett. A vezetés és Hayes között végül 1995-ben romlott meg teljesen a viszony, aminek köszönhetően Ron (és egy jó pár közeli Kenner-es barátja) otthagyta Cinncinnati-t és átmentek az Acme Design & Development nevű céghez, ami a Warner egyik merchandise termékekre, közte játékokra is specializálódott alvállalata volt. Itt Ron először a Space Jam-hez készülő merch termékeken dolgozott, majd más különféle filmekhez kötődő projektekben is részt vett.

 2022-06-26_174047.jpg

Ron-ban az Acme-nél töltött idő alatt fogalmazódott meg az ötlet, hogy egy saját játékgyártó cég alapításába vágja a fejszéjét. Állítása szerint a McFarlane Toys sikerei ihlették meg a leginkább és 1998-ra már úgy gondolta, hogy az akciófigurák jövőjét nem a gyerekeknek szánt darabok, hanem a filmekhez, vagy TV sorozatokhoz kötődő, de felnőtt / fiatal felnőtt gyűjtők számára készülő, részletes, nagyméretű figurák jelentik majd. Ennek szellemében 1998-ban el is kezdte megalapozni a saját cégét, amiben egyrészt segítségére volt a Warner, akikkel nagyon jó személyes kapcsolatot épített ki, másrészt komikus módon a Hasbro, aki 1998-2000 között végleg bedarálta a Kenner-t, így onnan egy csomó játékiparban jártas szakember keresett új munkát. Ron Hayes hívására pedig jó pár egykori Kenner alkalmazott csatlakozott az új N2 Toys névre keresztelt céghez. A vállalat aztán 1999-ben indult el, mégpedig hatalmas előnnyel, mert a Warner-es kapcsolatoknak köszönhetően az N2 nagyon jó feltételekkel kapott meg több ígéretes licenszet is, közte például az 1999-es év legnagyobb durranásának szánt, Mátrix című film játékjogait. Ezen kívül megkapták a szintén Warner-es forgalmazású Mad Max franchise-ot is, kooprodukciós szinten beszállhattak az akkor már jóideje futó Babylon 5 játékok tervezésébe, illetve ők készíthettek figurákat, az akkoriban nagyon népszerű Crocodile Hunter című dokusorozathoz is (Steve Irwin neve szerintem mindenkinek ismerős, aki valaha is nézett Discovery Channel-t….ami ugye szintén Warner tulajdonú csatorna). Ennek köszönhetően az induló cégnek megvoltak az ütős licenszei, megvoltak kapcsolatai (a kínai gyártókkal is), a jó szakemberei és Ron személyében egy ismert, hozzáértő vezér vihette a boltot. Minden adott volt tehát, hogy az N2 letarolja a játékpiacot nem? Nem….ugyanis egyvalami hiányzott a képletből mégpedig a megfelelő mennyiségű likvid tőke, amivel fel lehetett volna futtatni a vállalkozást. Ron Hayes és a társai belerakták a cégbe, amijük volt, de ez önmagában nem lett volna elég az induláshoz. A gyártókat ugyanis ki kell fizetni, a tervezésnek szintén vannak költségei és az alkalmazottakat is valamiből fizetni kellett. Ezért az N2 jókora hitelek felvételével tudott csak elindulni, amelyek részletei a következő években folyamatosan hátráltatták a cég sikerességét.

 

letoltes.png

n2_ronhayes.jpg

A cég egyik első munkája úgymond egy csapatmunka volt, amelynek keretei között a Warner közbenjárására beszállhattak az Exclusive Premiere cég mellé a Babylon 5 figurák tervezésébe és forgalmazásába. Sajnos ez az együttműködés csak a 4. szériás Babylon 5 figurákat érintette és mivel a vonalra ekkoriban már erősen csökkent az érdeklődés, ezért a közös munka nagyjából ennyiben is maradt. Így összesen csak 4 db Babylon 5 figurán szerepelt az N2 logója, amivel gyakorlatilag ez a széria véget is ért 2000-ben.

 

babylon-six-inch-figures-set-iv-n2_1_6d74bfafe2fa3067a86cc6b2b59178a7.jpg

91bulgrsjyl_ac_sl1500.jpg

Ugyanakkor a 2000 novemberében debütált N2-féle Matrix figurák egészen sikeresek lettek. Bár nem ezek voltak a világ legjobb akciófigurái, de azért a 6 és 12”-es méretekben készülő Matrix figurákban igencsak tetten érhető egyrészt a Kenner-es szaktudás, másrészt a McFarlane-es hatás is. Ahhoz képest, hogy mennyire kevés idejük volt a cuccokat megtervezni, mindenképpen jól sikerültek és a boltokban se szerepeltek olyan rosszul. Ugyanakkor az érdeklődés viszonylag hamar alább is hagyott, amint a film által keltett divathullám lecsendesedett. Összesen 21 féle Matrix cucc jelent meg az N2 jóvoltából, amelyek többsége ma is könnyen és viszonylag alacsony áron beszerezhető. Így visszatekintve ez volt az N2 egyetlen vonala, amivel némi sikert tudtak elérni.

 

2_x_the_matrix_morpheus_agent_1618651304_695317b8.jpg

the-matrix-neo-thomas-anderson-n2-toys-1999.jpg

f0c272a8-4f40-48de-b5b2-fb2078d42abf_276cc7e7bdf4a153eb299d66f7f6794a.jpeg

71wbxrfe4hl.jpg

A cég szintén a 2000-es évben adta ki a Crocodile Hunter sorozathoz készült gyűjtői figuráit és a Max Max 2-höz készült gyűjtői figuráit is. Ez utóbbi vonal 2 hullámban összesen 10 féle, meglehetősen sematikus 6”-es méretű akciófigurát tartalmazott, amelyekkel nem is igazán a kinézetük, hanem az összetettségük volt a probléma. A nagy méretükhöz képest kevés mozgatási ponttal rendelkeztek és a kiegészítőik se voltak túl színvonalasak. Ennek ellenére, a film rajongótábora miatt azért megtalálták a maguk közönségét, de a tervezett további figurákat és járműveket (terveztek egy 6”-es figurákhoz való Last of V8-at is) elnapolták, mert összességében nem hozta a vonal azokat a számokat, amiket elvártak volna tőle. A Mad Max-hez köthető (főleg kiadatlan) játékok története egy külön cikket is megérne egyszer, lehet, hogy hamarosan neki is fogok látni (bár nem vagyok egy nagy Mad Max rajongó).  

n2-toys-mad-max-road-warrior-series_1_decf665d0ec3206f7783c13cda1aad8e.jpg

img_8668_4.jpg

dscn4230.jpg

81ye7yrylkl_ac_sl1500.jpg

2000 végén jelentek volna meg az N2 jóvoltából a szintén Warner-hez köthető Red Planet (Vörös bolygó) című filmhez tervezett figurák is. Az egészen jól sikerült játékokat be is mutatták a 2000-es Toy Fair-en, ám a további sorsuk ismeretlen. Az biztos, hogy sosem kerültek a boltokba, de hogy ez a rossz ToyFair-es fogadtatás vagy a film bukása miatt következett-e be azt sajnos nem lehet tudni. Mindenesetre én kedvelem azt a filmet és szerintem ezek a figurák is egészen jól sikerültek. Más kérdés, hogy hányan vásárolták volna meg őket...

n2_redplanet_display.jpg

n2_redplanet12in.jpg

n2_redplanet_bowman.jpg

n2_redplanet_valcloseup.jpg

Az N2 a 2000-es évben még próbálkozott egy videójátékhoz köthető, kissé „Spawn szerű” vonallal is, ami a Heavy Metal Fakk 2 névre hallgatott, illetve 2001-ben belefogott még több, eleve bukásra ítélt projektbe is. A Tick (Kullancs) című vígjátéksorozathoz köthető játékokra például nem sokan voltak kíváncsiak, azért sem, mert maga a TV sorozat is viszonylag gyorsan megbukott (Ez a Tick nem azonos a Nickelodeon-ra készült későbbi Tick című sikeres rajzfilmmel. Ugyanabból a képregényből készültek, de ez a Tick élőszereplős volt). A másik 2001-ben megbukott játékvonal a Son of the Beach című vígjátéksorozathoz készült, ami gyakorlatilag a Baywatch prosztó vígjáték változata volt (nálunk azt hiszem Tengerparti Fenegyerek néven futott és talán a Cool TV adta). Ehhez az N2, 4 féle szörfös figurát gyártott, de nem túl sokan vásárolták meg őket.

 

s-l1600_1_34.jpg

s-l1600_99.jpg

the-tick--2001-tv-series----n2toys---set-of-4-figures---arthur--batmanuel--captain-liberty--ip-dal-p-image-460503-grande.jpg

41sw5ensjcl_ac_sx425.jpg

 

Sajnos az Abow the Law (Törvényre törve) című Steve Segal filmhez, illetve a Rambo 2-höz kiadott egyszerű gyűjtői figurák se robbantottak bankot, így a cég a 2002-es évre borzalmas anyagi helyzetben találta magát. A beszállítókat és a kínai partnereket egyre kevésbé tudták kifizetni, ezen kívül folyamatosan csúsztak a hitelek törlesztésével, illetve az alkalmazottak fizetésével is. A céget két, korábban sikeres, jó rajongói bázissal rendelkező film játéklicenszének kellett volna megmentenie, de végül ezek közül csak az egyik kerülhetett a boltokba. A Big Trouble in Little China című 1986-os Kurt Russel film egy igazi klasszikus 80-as évekbeli fantasy elemekkel tarkított akcióvígjáték volt, amit szinte mindenki kedvelt, aki látta, így az N2 logikusan gondolhatta, hogy lehet igény a film karaktereiből készült gyűjtői figurákra. Ezekből összesen 6 félét adtak ki a 2002-es esztendőben, de egyrészt némelyik karakter elég rosszul sikerült, másrészt az ellátási és fizetési nehézségek miatt a cuccok többsége egyszerűen nem is tudott kikerülni a játékboltok polcaira. A Nagy zűr kis Kínában vonal lett így az N2 hattyúdala, hiszen nem sokkal később a cég csődöt jelentett.

 

dsc06234.jpg

2022-06-26_173322.jpg

big-trouble-in-little-china---complete-set-of-6-action-figures---n2toys-p-image-317496-grande.jpg

A csőd következtében két projekt maradt megvalósítás nélkül az N2 Toys fiókjában. Az egyik ahogyan azt fentebb említettem, a Mad Max vonal folytatása volt, a másik pedig az Ötödik Elem című igen sikeres filmhez készült figurák voltak. Az Ötödik Elemhez elég érdekes ötlet volt figurákat tervezni ekkoriban, hiszen maga a film még 1997-ben jött ki, de az tény, hogy a maga idejében viszont nem készültek hozzá játékok.

 

interceptor-450x277.jpg

maxcar1.jpg

Az N2 az első prototípusokat a 2001-es Toy Fair-en mutatta meg a nagyérdeműnek. Összesen négy festett prototípust készítettek, amelyek Korben Dallas-t, Leeloo-t, Zorg-ot és a Mangalore Warrior-t ábrázolták. A figurák alapvetően fel is keltették a közönség figyelmét (A ToyFare magazinba is volt cikk róluk), így elképzelhető, hogy a boltokba kerülésük esetén sikeresek lettek volna, bár ezt ennyi idő távlatából nehéz megítélni. A szokás szerint 6”-es figuráknak ugyanakkor látszódtak azért a negatívumai is. A Matrix vonalhoz hasonlóan a nagy mérethez itt is túlságosan kevés mozgatási pont tartozott, ami miatt a figurák statikusak és szoborszerűek voltak. A kidolgozásuk egészen részletgazdag volt, alapvetően jól megidézték a film karaktereit, -különösen Zorg és a Mangalore sikerült jól-, de a kevés kiegészítő és az egyszerű ruházatok miatt a figurák mégis kissé üresnek, sematikusnak tűntek. A testtartást minden esetben akció pózokban oldották meg, de ez szintén erősítette a figurák statikusságát.

 

tumblr_n67oazmybs1tx7h82o3_500_1.jpg

tumblr_n67oazmybs1tx7h82o1_1280.jpg

the-fifth-element-the-fifth-element-18342381-319-284.jpg

A 4 figurából álló első hullám megjelenését 2002 telére tervezték, de addigra az N2 már olyan pénzügyi állapotba került, hogy a vonal piacra dobása igazából szóba se kerülhetett. Ennek ellenére az alkotók további figurákon is dolgoztak, így fennmaradt további kettő, alacsonyabb készültségi fokon álló figura prototípus is. Az egyik egy másfajta Leeloo volt, ami immáron fegyvert is kapott, a másik pedig az emlékezetes Díva karakterről készült. Ez utóbbihoz kiegészítőnek a négy követ adták volna.

 

tumblr_n67oazmybs1tx7h82o4_500.jpg

tumblr_n67oazmybs1tx7h82o2_640.jpg

A Luc Besson által kreált Ötödik Elem egy kifejezetten sikeres film volt a maga idejében és a könnyed hangvétele miatt a gyerekek is kedvelték. Emiatt egyáltalán nem volt ördögtől való ötlet figurákat készíteni hozzá, de ennyi évvel később már jó kérdés, hogy ezek mennyire lettek volna sikeresek. Véleményem szerint, ha a boltokba kerültek volna, az N2 Toyst akkor se menthették volna meg a meglévő likviditási és ellátási problémák miatt. A csőd után aztán az Ötödik Elem licensze jó ideig gazdátlanul maradt és csak 2015-ben csapott le rá a Super7 illetve a Funko. Az N2 csődje után Ron Hayes továbbra is a játékipar közelében maradt. Napjainkban ő a Patch Products nevű társasjátékgyártó alelnöke.  

e5188f6d-c131-41fa-bfb1-6c7bb708d0ae_1_78724d0ec75f649f44f71e00676dfb2b.jpeg

az_otodik_elem.jpg

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr5217867703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerberus 2022.06.26. 22:10:06

Szuperzöld... vagyis nem.

Anak 2022.06.28. 20:34:53

Ez tök érdekes volt. Sosem hallottam még ezekről a játékvonalakról és a játékgyártóról sem.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (11) a-team (2) actionforce (82) actionman (10) action force (3) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (11) action man katalógus (3) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (35) archivum (35) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) balhésjátékok (2) barbie (13) basic (3) bat (24) batman (48) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (1) batman és robin (4) batman figurák (33) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (5) beetlejuice (2) belville (5) beszámoló (5) bionicle (9) blacktron (1) black series (42) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bookofbobafett (1) bootleg (16) börze (2) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (29) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (20) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (8) creature figurák (8) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (2) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (1) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (2) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (2) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (5) epic continues (3) episode I (10) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (6) érdekesség (1193) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (6) fake star wars (1) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (6) figura és játékfeszt (2) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (5) force link (5) francia gijoe (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (2) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (11) gijoe (278) gijoe állatok (2) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (35) gijoe figurák (208) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (3) gijoe katalógus (19) gijoe ko (3) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (279) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (57) gi joe járművek (54) gi joe josman (1) gi joe kártya (5) gi joe kite (1) gi joe matrica (1) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (40) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (13) gi joe prototype (13) gi joe rajzfilm (19) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (208) gi joe tv (17) gi joe vehicles (44) glasslite (3) gobot (4) godzilla (2) gulliver (2) gyűjtemény (5) gyűjtés (3) halloween jelmez (1) hamisitvány (5) hamis figura (3) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (618) hasbro játékok (621) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (211) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (29) hotwheels autok (20) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (3) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (2) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1285) játékbolt (18) játékgyárak története (3) játékgyűjtés (10) játékgyűjtők (6) játékipar nagyjai (4) játékok (1281) játékok a polcról (6) játékok a polcról live (3) játékreklám (35) játék lelőhely (10) játék reklám (27) játék riport (16) játék tv riport (11) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (18) jurassic park figurák (11) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (2) karácsony (20) karácsonyi játék (22) kártya (3) katalógus (277) kenner (316) kennertoys (304) kenner figurák (301) kenner története (5) képregény (3) képregénybörze (4) képregényfigura (3) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (21) kisautók (23) knex (1) ko (18) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (17) ko toys (17) ko transformers (3) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (9) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (477) lego2020 (6) legostarwars (140) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (8) lego alien (2) lego alpha team (3) lego aqua zone (13) lego at-st (4) lego basic (9) lego bionicle (10) lego blacktron (17) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (81) lego city (14) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (4) lego érdekesség (280) lego exploriens (7) lego extreme (2) lego fabuland (12) lego figurák (39) lego figures (52) lego futuron (11) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (1) lego jurassic park (1) lego katalógus (214) lego katalogus (218) lego kereskedők (1) lego knightskingdom (3) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (1) lego paradisa (7) lego paradisa története (2) lego pirates (29) lego police (1) lego prince of persia (1) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (5) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (2) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (15) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (90) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (64) lego tmnt (1) lego történelem (231) lego town (50) lego train (18) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (7) lego western tortnete (3) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (5) ljn toys (5) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (2) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (32) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (2) mattel (14) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) mego (3) men in black (2) merchandise (10) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (3) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (24) modern star wars figurák (44) moder star wars figurák (37) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (2) mpc (1) mtron (3) n2toys (1) nagyok (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (1) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (3) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (1) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) paradisa (4) paradisa története (4) parker (7) pebe (1) pirates (8) plasticola star wars (1) playmates (2) playmobil (6) playsets (2) playstation (2) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (55) potf eu (10) potf expanded (3) potj (11) power of the force (57) power of the force története (17) power of the jedi (13) power rangers (2) predator (2) pretender (2) prototipus (46) prototype (45) pulsar (1) race (1) racers (3) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (1) ravensburger (6) rebels (9) régi játék (986) régi játékok (965) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (25) remco (1) rendezvény (9) rendőrakadémia (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (4) revengeofthesith (12) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (3) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (2) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (5) saga collection (2) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (2) skála (1) skorpio kommando (1) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (2) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (21) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (10) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (601) starwarsfigures (506) starwarsjármű (94) starwarstoys (587) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (600) star wars 30th anniversary (13) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (4) star wars chess (1) star wars clone wars (23) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (1) star wars droids (13) star wars érdekesség (445) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (13) star wars fekete péter (1) star wars figurák (496) star wars force awakens (6) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (79) star wars kártya (3) star wars katalógus (14) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (10) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (1) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (70) star wars prototipus (79) star wars prototype (77) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (7) star wars saga (6) star wars saga collection (3) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (100) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (3) street fighter figurák (3) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (1) szilveszteri vicces (1) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (17) technic (33) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (3) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) tmnt (16) tonka (5) top10 (61) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (5) top10 matchbox (2) top10 sorozat (6) top10 star wars (8) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) törölt játékvonalak (1) történelem (986) town (30) toxic avenger (1) toybiz (6) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (3) toyfair (6) toysrus (1) train (6) transformers (66) transformers beast wars (2) transformers g1 (53) transformers g2 (8) transformers katalógus (10) transformers prototípus (2) transfrmers (43) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (10) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) usagi (1) válogatás (2) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (222) vintage (738) vintagejátékok (866) vintagestarwars (161) vintagestarwarstoys (161) vintagetoys (856) vintage collection (48) vintage gi joe (251) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (145) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) voltron (3) waterworld (1) western (3) winspector (1) wwf figurák (4) xena (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása