A Batman akciófigurák története - 5.rész

Batman Returns

Folytatom a megkezdett Batman sorozatomat is. Az előző részben (ITT OLVASHATOD)  ott hagytuk abba, hogy a Kenner visszaszerezte a Batman akciófigurák jogait és gyorsan megjelentek egy átvezető játékvonallal, ami a Toybiz Batman filmes vonalának hiányosságait igyekezett kipótolni.  Nos, amikor a Kenner visszakapta a jogokat, elsődlegesen az volt a cél, hogy a már készülő új Batman mozifilmhez ők készíthessék a játékokat. A Dark Knight Collection csak egy időszakos, felvezető vonal volt. Ezt követte elég gyorsan a Batman Returns.

a0cf0ed6feb01d4ebcffb06f161c6910.jpg

Mivel az első Batman mozifilm óriási sikert hozott ezért a Warner addig akarta ütni a vasat, amíg meleg. Nem tököltek sokat a folytatás elkészítésével, amelyet természetesen most is Tim Burton rendezhetett. Batmant újra Michael Keaton játszotta, de most egy új főellenséget Pingvint állították szembe vele. Mivel az első rész nagyon szépen hozott a konyhára ezért jóval nagyobb költségvetést allokáltak a film számára. Tim Burton eredetileg nem akart még egy Batman filmet készíteni, csak akkor vállalta el a munkát, amikor a Warner belement, hogy jóval több kreatív szabadságot kap, mint az első résznél. A filmet végül 1992 nyarán mutatták be és bár nem teljesített rosszul, a fogadtatása mégis vegyes volt. A film végül a nagyobb költségvetése ellenére is kevesebbet hozott a konyhára, mint az első rész.

Burton kreatív szabadsága meglátszott a filmen, sokkal inkább érvényesült az a jellegzetes „Burton-os” látásmód, ami a többi művét is jellemzi. Sötét, komor, már már émelyítő Gotham-et kapunk némi gusztustalanságba és „Beetlejuice-os” komikába hajló főgonosszal. Véleményem szerint az összes Batman film közül ez a legérdekesebb (nem a legjobb….hanem a legérdekesebb) legalábbis én erről tudnék a legtöbbet beszélni.  A film megítélése ma is ellentmondásos, sokan nagyon szeretik, de legalább ugyanannyian utálják is.

A film mellé elég nagy franchise cunamit terveztek, a szokásos termékek és a videójátékok (SNES-re de jó volt) mellé természetesen játékok is készültek a film szereplőiből.

A Kenner már 1990-ben elkezdte a Batman játékok tervezését. Kezdettől ez a film volt nekik a lényeges , de azért ugye kihoztak pár játékot az előző filmhez is. A Dark Knight Collection játékok kiadása időben nagyon közel állt a későbbi Batman Returns játékokhoz, ezért törvényszerűen variáltak is a kiadott tételekkel. Több olyan játékot is megcsináltak, amit eredetileg a TDK Coll. vonalban akartak kihozni, de végülis átcsúsztatták a Batman Returns-be. Hozzátenném, hogy például a Batcave playset jobban is illik ebbe a játékvonalba. Viszont mivel ezek közül néhányat nem kifejezetten a filmhez tervezték, hanem csak általánosan ezért a Batman Returns vonalban olyan tételek is megjelentek, aminek semmi köze sincs a karakterek filmes megjelenéséhez. Ezen kívül a TDK collection szinte minden tagját újracsomagolva is kiadták, sokszor átfestett kiegészítőkkel, tehát a Kenner itt sem ment a szomszédba egy kis spórolásért (bár ez olyan szempontból most érthető, hogy a TDK coll. figuráinak kevés idejük volt „kifutni”, így logikus volt újra felhasználni a megtervezett és legyártott tételeket)

A Kenner egy meglehetősen bő játékvonal kiadásával számolt. Nem egy évre és nem egy hullámra terveztek. Érdekes megfigyelni, hogy az általános paramétereket tekintve itt született meg igazán az a Kenneres Batman zsáner ami majd tíz évig meghatározta a Batman játékok külső megjelenését a játékboltok polcain. A Batman figurák jellemzői ugyanis a következő években, attól függetlenül, hogy más néven jelentek meg, alig változtak.

92kenner1_zpsde2a4c4c.jpg

A Batman Returns figurák 1991 végén jelentek meg, de kifejezetten a filmhez kötődő karakterek csak 92-ben. Úgyhogy 1991-től több hullámban egészen 1994-ig adták ki ezeket a játékokat. Innentől indult meg az a folyamat is, amiben a Kenner általában egy évben több Batman-nel vagy a DC karakterekkel kapcsolatos játékvonalat forgalmazott párhuzamosan. Emiatt és mert az egyes játékvonalak néha indokolatlanul sokféle változatot tartalmaztak ugyanabból a karakterből (konkrétan Batman-ből), beindult egy irtózatos Batman túltermelés, aminek köszönhetően a Batman játékok pár év alatt teljesen kommerszé váltak. Főleg úgy, hogy minden Kenner Batman-es játékvonal elsősorban Batman-re koncentrált és rendszerint egy rahedli féle ruhában, változatos kiegészítőkkel adogatták ki a bőregeret. Mivel ezek az évek során egyre elrugaszkodottabbak és egyre színesebbek lettek, ezért fokozatosan egyre gagyibb hatást is keltettek. Na de erről majd részletesen az adott játékvonalaknál.

92kenner2_zps83bfd706.jpg

A Batman Returns játékfigurák 4,75”-es mérettel és 7 pontos mozgathatósággal rendelkeztek. Tömör, masszív anyagból voltak, így meglehetősen strapabíróak, ám a figurák kidolgozottsága kevésbé jó, mint a korabeli riválisok figuráinak. Elsősorban a kiegészítőkre és a külső megjelenésre helyezték a hangsúlyt. A Kenner úgy gondolta, hogy egy gyengébb, semlegesebb figurát is képes eladni egy nagy, érdekes kiegészítő vagy egy különlegesebb színhasználat. Éveken keresztül ehhez az elvhez tartották magukat. A figurák jellemzően 2-3 nagyobb kiegészítőt kaptak és gyakori közöttük az olyan, ami valamilyen kunsztot tud csinálni.  A deluxe figurák hasonlóak, mint a TDK Coll. deluxe figurái. Itt is jellemzően egy nagyobb kiegészítőt csomagoltak a figura mellé egy ablakos dobozba.

jtbats30_zpsd65d6cc6.jpg

A játékok csomagolása egészen érdekes. A megszokott méretű kartonon egy nagyobb bliszter foglal helyet, amelynek jobb oldalában a figura, bal oldalán a kiegészítők foglalnak helyet. A karton tetején egy nagyobb méretű Batman jel látható és csak kisebb betűvel van föléírva, hogy Batman Returns. Ez továbbra is szándékos volt, nem akarták a változó névvel összezavarni a vásárlókat. A karton felső részén egy egészen nagy és színvonalas karaktergrafika látható, a karakter nevével egyetemben. A karton színvilága meglehetősen régies hatású, kopottas érzetű pasztell színeket használtak. A hátoldal tetején egy kis három képes használati útmutató látszik, elsősorban a kiegészítők használatáról. A hátlap többi részét egy meglehetősen bő, sok képből álló checklist foglalja el, amelyen a figurák mellett a járművek is láthatóak. Filecard most sem került a hátlapra.

batmandeepdive-series1-front.jpg

batmanfirebolt-back.jpg

s646134393542214142_p2091_i114_w2560.jpeg

Az első figurák és járművek már jóval a film bemutatása előtt, 1991 végén megjelentek. Sima Basic figurából csak 1, Toys R Us exkluzív deluxe figurából 3 darabot adtak ki így egyfajta „early bird-ként”. Az viszont mindenképpen érdekes, hogy szinte az összes járművet amit terveztek a vonalnak, mintegy tíz darabot, már ekkor a piacra dobták , majd a vonal végéig forgalmazták is. A film mellé közvetlenül, 1992 nyarán 14 alapfigurát , 2 playsetet, 1 járművet és 1 nagy méretű Batman figurát adtak ki. A 93-as évben csak 2 Deluxe figura jelent meg, viszont némiképpen váratlanul 1994-ben (tehát jóval a film lecsengése után) még kitoltak egy második basic figurahullámot is további 3 figurával. Összesen tehát 37 féle Kenner játékot adtak ki Batman Returns logóval.

s-l1600_28.jpg

Ezek a figurák tudtommal már Magyarországon is megjelentek. Bár nem annyira nagy számban, mint a későbbi Batman vonalak, de ezek már megtalálhatóak voltak a rendszerváltás utáni játékboltokban és a kisebb, játékokkal is foglalkozó trafikokban. 

A gyűjtők általában kedvelik ezt a figuravonalat, de mivel elég sok maradt fenn belőlük, ezért az értékük meglehetősen alacsony. Még bontatlan formában is eléggé potom pénzért lehet hozzájuk jutni. 

Nézzük akkor ezeket részletesen

Figurák

1991

Robin – Egy teljesen új karakter, akinek ugyan vajmi kevés köze van a Batman Returns-hoz, de legalább van. Egészen tűrhetően sikerült, teljesen jól megidézi a képregényes korai Robint. Kiegészítőnek egy rugós horog kilövőt kapott.

robin1.jpg

robin2.jpg

Toys R us exkluzív Deluxe figurák

Batman (Bola Strike) – A TDK Blast Shield Batman újra kiadott változata. A shield itt bordó színű lett a fekete helyett.

bola1.jpg

bola2.jpg

Batman (Polar Blast) – A TDK Night Glider Batman teljesen átfestett változata. A figura egy havas álcamintát kapott a kiegészítő pedig szürke helyett fehér lett.

polar1.jpg

polar2.jpg

Batman (Claw climber) – A TDK Claw Climber Batman minimálisan átfestett változata. A szín ugyanaz, de mintha ennek egy kicsit erősebb, krómosabb színe lenne.

the-dark-knight-collection-claw-climber-batman-dc.jpg

claw1.jpg

1992

Figurák 1. hullám

Batman (Aero strike) – A figura szinte teljesen megyegyezik a TDK Tec Shield Batman-nel, de a kiegészítő más. Itt kapott egy a figurára húzható páncélt és egy rugós kilövőt.

aero1.jpg

aerostrike.jpg

Batman (Air attack) – Egy „gyönyörű” álcamintás Batman, egy szintén álcamintás siklórepülő hátizsákal. A repülő rakétái kilőhetőek.

air1.jpg

air2.jpg

Batman (Arctic) – Egy fehér ruhás Batman egy ráhúzható űrruha szerű páncéllal. Kapott egy horog kilövőt is ami egy zsinorral csatlakozik a kilövőhöz.

arctic1.jpg

arctic2.jpg

arctic3.jpg

Batman (Crime Attack) –Teljesen megegyezik a TDK Crime Attack Batman-nel.

batmancrimeattack-front_1.jpg

cabatman14_zpsd072c041.jpg

Batman (Deep dive) – Sárga színű Batman egy mélytengeri járművel. Ez egy basic figurához képest egészen nagy kiegészítő, amelybe bele lehet csúsztatni a figurát. Természetesen ezen is van spring loaded rocket launcher.

dive1.jpg

dive2.jpg

Batman (Laser) – Szürke, téglamintás Batman, egy rácsatlakoztatható, radarernyő szerű rakétakilivővel.

laser1.jpg

laser2.jpeg

Batman (Power Wing) – A TDK Powerwing Batman átfestett változata. A figura bronzszínű, a röpdeszka aranyszínű lett a fekete helyett.

power1.jpg

power2.jpg

Batman (Shadow wing) – A TDK Shadow wing Batman változatlan újrakiadása

shadow1.jpg

shadow2.jpg

Batman (Sky winch) – A TDK Iron winch Batman változatlan újrakiadása

sky1.jpg

sky2.jpg

Batman (Thunderwhip)  - A figura azonos a TDK Thunder Whip Batman-nel de a kiegészítő más színű.

thunder1.jpg

thunder2.jpg

Bruce Wayne – A TDK Bruce Wayne változatlan, újracsomagolt kiadása

bruce1.jpg

bruce2.jpg

Catwoman – Na végre egy új karakter. Egy egészen jól sikerült Macskanő figura ami mellé egy ostort és egy kilövőt adtak.

cw1_1.jpg

cw2.jpg

cw3.jpg

Penguin – A film új főgonosza. Sajnálatos módon ez a darab semennyire sem idézi meg a filmes Pingvint ugyanis ez a régi Super Powers pingvin újrafestett változata. Ebből azért illett volna újat készíteni.

penguin-series1-front.jpg

ping1.jpg

Penguin Commandos – A film egyik legemlékezetesebb ugyanakkor legbanálisabb jelenete volt a jet packos pingvinek támadása. A csomagban két ilyen pingvin látható és hát önmagában persze remek, de el lehet gondolkodni rajta, hogy mi értelme volt ezt kiadni. A hátizsákból persze ki lehet lőni a rakétát.

p1.JPG

p2.jpg

p3.jpg

16” figura

Batman – Egy nagy méretű, 16”-es Batman figurát is kiadtak. Érdekes, hogy a 90-es vekben is kötelességének érezte minden gyártó, hogy nagyobb méretű, babaszerű figurákat is kiadjon. A G.I.Joe is megpróbálkozott ekkoriban újra a 12”-es figurák felélesztésvel.

batman-16scale-front.jpg

1993

Deluxe electronic figurák – Ezek nagybb, elemmel működő, elektronikus kiegészítőkkel kiadott figurák voltak.

Batman (Fire bolt) – Egy olyan hátizsákot adtak a szürke ruhás Batman-hez, ami 8 féle hangot tudott kiadni.

batmanfirebolt-front.jpg

fire.jpg

batmanfirebolt-back_1.jpg

Batman (Rocket Blast) – Kiterjesztett, merev köpenyű Batman ami szintén hangokat tud kiadni. Felszálláshangot és harci hangokat.

rocket1.jpg

rocket2.jpg

1994

Figurák 2. hullám

Batman (Hydro charge) – Egy sárga fekete Batman ami mellé egy olyan launchert adtak, aminek a lövedékét víz segítségével lehetett kilőni.

batmanhydrocharge-series2-front.jpg

hydro.jpg

Batman (Jungle tracker) – Dzsungel-terepmintás Batman a hátára pattintható kilövővel.

jungle.jpg

jungle2.jpg

Batman (Night Climber) – Egy szimpla kampókilövős madzagos hátizsákkal ellátott sötétkék Batman.

night1.jpg

night2.jpg

Járművek

Batmobile – A TDK Batmobile újrakiadása

bm1.jpg

bm2.jpg

Batmobile (Batmissile) – Ez egy elég érdekes koncepciójú Batmobile. Egy középső, vékonyabb autóra lehet rátenni két keret elemet, ami kiadja a Batmobile klasszikus formáját. Ez egészen jól néz ki.

missile1.jpg

missile2.jpg

missile3.jpg

Batmobile (Camo attack) – A sima Batmobile terepmintás változata. Kérdem én hogy minek? Na mindegy...adtak mellé egy Camo Batman figurát is. 

camo.jpg

camo1.jpg

Batskiboat – Egy egészen jól sikerült szép, nagy szárnyashajó. Ugye ez szerepelt a filmben is. Egyszerre képes a havon, vízen és tán a szárazföldön is siklani. Ezen is van persze rakétakilövő.

batski1.jpg

batski2.jpg

Batwing – A TDK Batwing változatlan újrakiadása

bw1.jpg

bw2.jpg

Bruce Wayne Custom Coupe – Wayne úrfi laza sportautója, ami egy csomó kihúzható, rejtett fegyvert tartalmaz. Egy Bruce Wayne figurát is adtak mellé.

customcoupe-front.jpg

customcoupe-loose1.jpg

customcoupe-loose2.jpg

Laserblade – Egy motor de ugyanakkor átalakítható egy kisebb repülővé is.

lb1.jpg

lb2.jpg

Penguin Umbrella Jet – Pingvin piros esernyő formájú repülője. Még csak hasonló sem volt a filmben.... Akkor már inkább a gumikacsa mobilt kellett volna kiadni.

umbrellajet-front.jpg

umbrellajet1.jpg

Robin Jet Foil – Robin is kapott egy kisebb sikló járművet. Persze az elején egy kilövővel.

jetfoil.jpg

robinjetfoil.jpg

Sky blade – A TDK Skyblade változatlan, újracsomagolt változata.

skyblade.jpg

Sky Drop – Ez egy légi szállító jármű, amiből Batmant ki lehet gombnyomásra pottyantani. Van rajta egy visszahúzható kampó is amire rá lehet Batmant akasztani.

skydrop-front.jpg

skydr.jpg

Playsetek

Arctic World Race n Chase – Egy versenypálya playset amiben egy Batmobile-t és egy Pingvin mobilt lehet kilőni és versenyeztetni.

arcticworld-front.jpg

arcticworld-back.jpg

Batcave Command Center – Ez egy tisztességes Playset. Előről a Wayne kúriát láthatjuk, de az épület duplán kihajtható. Ekkor előtűnik belőle a Batcave, ahol mindenféle kütyü is látszik. Nincs túl sok funkciója, de egész normálisan néz ki.

batcave-front_1_1.jpg

batcave1_1.jpg

batcave5_1.jpg

A Batman Returns játékvonal hasonlóan ellentmondásosra sikerült, mint maga a film. Egyes részei egészen jól sikerültek, ám a jó dolgok gyakorlatilag elvesznek az újrakiadások és a gyengébb, új figurák tengerében. 

A következő részben ha minden igaz, az egyik legsikeresebb Kenner Batman vonal, az Animated fog következni. Mivel innentől az egyes játékvonalak egymásba futnak és egy adott évben több is futott párhuzamosan ezért a bemutatás éve szerinti sorrendben fogok haladni. 

Köszi hogy elolvastad

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr5413872660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (7) a-team (2) actionforce (82) actionman (8) action force (3) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (9) action man katalógus (1) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (1) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (32) archivum (32) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) balhésjátékok (2) barbie (13) basic (2) bat (24) batman (47) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (1) batman és robin (4) batman figurák (33) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (2) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (5) beetlejuice (2) belville (4) beszámoló (2) bionicle (5) blacktron (1) black series (39) board games (4) bootleg (13) börze (1) bravestar (2) bravestarr (2) brickheadz (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) captain planet (1) carrera (1) castle (26) centurions (3) chuck norris (1) city (1) classic space (1) clone wars (18) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) congo (1) cops (2) crashdummies (3) crash dummies (3) crash dummies figurák (3) creature (8) creature figurák (8) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (2) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) dínó (1) dinosaucers (1) dinoszaurusz figura (2) dino raiders (2) dino riders (2) double dragon (1) dreadnok (3) droids (6) duplo (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (7) emlékmentés másként (2) epic continues (3) episode I (8) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (5) érdekesség (1001) érdekességek (6) értékes játékok (1) estrela (1) évértékelés (1) ewok (4) ewoks (4) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (4) fake star wars (1) fekete péter (1) figurafeszt (1) figura talpak (1) figure case (1) force awakens (4) force link (5) francia gijoe (1) fridge (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (258) g1 transformers (1) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) gameboy (1) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (4) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (11) gijoe (259) gijoe állatok (2) gijoe brazil (1) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (32) gijoe figurák (204) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (3) gijoe katalógus (16) gijoe ko (3) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (2) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (2) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (260) gi joe estrela (1) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (55) gi joe járművek (51) gi joe josman (1) gi joe kártya (5) gi joe kite (1) gi joe matrica (1) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (37) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (11) gi joe prototype (11) gi joe rajzfilm (18) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (204) gi joe tv (17) gi joe vehicles (43) glasslite (3) gobot (4) godzilla (2) gyűjtemény (5) gyűjtés (3) halloween jelmez (1) hamisitvány (3) hamis figura (3) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (532) hasbro játékok (535) hasbro katalógus (5) heman (8) heti video (154) he man (10) hidden side (1) hírek (80) hírességek (2) híres játékgyűjtők (2) hook (2) horror (2) hotwheels (26) hotwheels autok (19) hot wheels attack pack (1) húsvét (1) ice planet (3) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) insectoids (2) instagram (1) interju (8) interju rovat (8) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (2) jabba (1) jack stone (1) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1098) játékbolt (14) játékgyárak története (2) játékgyűjtés (7) játékgyűjtők (3) játékipar nagyjai (2) játékok (1097) játékok a polcról (5) játékok a polcról live (3) játékreklám (30) játék lelőhely (7) játék reklám (23) játék riport (9) játék tv riport (8) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (16) jurassic park figurák (10) jurassic world (1) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (1) karácsony (18) karácsonyi játék (20) kártya (3) katalógus (209) kenner (288) kennertoys (278) kenner figurák (272) kenner története (5) képregény (1) képregénybörze (3) képregényfigura (2) kevésbé ismert játékvonalak (16) kiadatlan (2) kisautó (20) kisautók (22) knex (1) ko (16) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (15) ko toys (15) ko transformers (3) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (7) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) lego (398) lego2020 (6) legostarwars (128) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (3) lego alien (2) lego alpha team (2) lego aqua zone (13) lego at-st (4) lego basic (3) lego bionicle (3) lego blacktron (14) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (75) lego city (11) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (4) lego érdekesség (217) lego exploriens (7) lego extreme (2) lego fabuland (10) lego figurák (39) lego figures (52) lego futuron (11) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (6) lego jack stone (1) lego jurassic park (1) lego katalogus (159) lego katalógus (155) lego life on mars (1) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego ninja (1) lego paradisa (6) lego paradisa története (2) lego pirates (26) lego police (1) lego prince of persia (1) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (4) lego reklám (43) lego resq (2) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (14) lego slizer (1) lego solo (4) lego space (80) lego space police (11) lego space története (13) lego speed racer (1) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (143) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego studios (2) lego super heroes (4) lego szett (164) lego tehcnic (50) lego tmnt (1) lego történelem (191) lego town (45) lego train (13) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (7) lego western tortnete (3) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (9) ljn (4) ljn toys (4) lone ranger (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (2) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (3) marklin (1) marvel (6) marvel figurák (5) mask (5) masters of the universe (6) matchbox (31) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (3) matchbox vonalak (1) mattel (12) maxx fx (1) mb (13) meccano (2) meccano star wars (2) mego (2) men in black (2) merchandise (10) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (2) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (24) modern star wars figurák (32) moder star wars figurák (29) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (9) movie heroes (1) mpc (1) mtron (1) nagyok (1) nemzetközi (11) nemzetközi star wars (3) nerf (3) nes (1) new adventures of he man (2) nightmare before christmas (2) ninja (2) nintendo (7) nintendo reklám (1) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) palitoy (3) paradisa (4) paradisa története (4) parker (7) pebe (1) pirates (5) plasticola star wars (1) playmates (2) playmobil (5) playsets (2) playstation (2) pókember (3) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (49) potf eu (10) potf expanded (3) potj (6) power of the force (50) power of the force története (12) power of the jedi (8) power rangers (2) predator (2) pretender (2) prototipus (38) prototype (37) pulsar (1) race (1) racers (2) rádióműsor (1) rajzfilm (7) rajzfilm intro (2) rambo (1) rancor (1) ravensburger (4) rebels (9) régi játék (835) régi játékok (823) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (20) remco (1) rendezvény (2) rendőrakadémia (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (1) returnofthejedi (16) revell (4) revengeofthesith (9) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (3) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (1) rogue one (12) rots (3) saber rider (1) saga (2) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (2) sega játszóház (2) shadows of the empire (3) silverhawks (2) sindy (2) skála (1) skorpio kommando (1) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (2) sohasem volt játékvonalak (1) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) space (15) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) spider man (9) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (530) starwarsfigures (448) starwarsjármű (94) starwarstoys (516) starwars episodeIX (17) star tours (2) star trek (2) star wars (528) star wars 30th anniversary (9) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (2) star wars chess (1) star wars clone wars (21) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars droids (12) star wars érdekesség (375) star wars érme (2) star wars ewoks (5) star wars expanded (13) star wars fekete péter (1) star wars figurák (435) star wars force awakens (6) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (76) star wars kártya (3) star wars katalógus (13) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (8) star wars mandalorian (2) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (1) star wars poszter (5) star wars potf (64) star wars prototipus (72) star wars prototype (70) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (6) star wars saga (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (95) star wars walker (15) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (3) street fighter figurák (3) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (1) szilveszteri vicces (1) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (15) technic (23) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (2) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) tmnt (14) tonka (5) top10 (55) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (5) top10 matchbox (2) top10 sorozat (4) top10 star wars (6) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (1) történelem (816) town (26) toxic avenger (1) toybiz (5) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (2) toyfair (6) toysrus (1) train (3) transformers (56) transformers beast wars (2) transformers g1 (43) transformers g2 (6) transformers katalógus (7) transformers prototípus (2) transfrmers (36) triál (3) tribes (1) tron (3) tvc (9) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) usagi (1) válogatás (1) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (2) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (161) vintage (618) vintagejátékok (741) vintagestarwars (155) vintagestarwarstoys (155) vintagetoys (732) vintage collection (44) vintage gi joe (239) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (2) vintage star wars (139) vintage tmnt (1) vintage transformers (12) visionaries (2) voltron (3) waterworld (1) western (3) winspector (1) wwf figurák (4) xena (1) x men (3) yps magain (1) zoids (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása