A Lego Space története 3.rész - Az M:Tron a Blacktron II és a Space Police II

A legutóbbi cikkben 1990-ben hagytuk abba, amikoris kifutott az első három Lego Space altéma a Futuron, a Blacktron és a Space Police. Ezután a Lego egy kicsit megmaradt a bevált módszernél és a következő három évben a jól bevált recept alapján ennek a három altémának a kvázi folytatásait adták ki. Következzen tehát az M:tron, a Blactron Future Generation és a Space Police II. ..... előre szólok, ma is tömény kis cikk lesz :) 

6989-1.jpg

A leosztás teljesen megmaradt. Továbbra is volt egy békés, civil, tudóscsapat, akik különféle égitesteken kutatásokat végeznek. Volt egy ellenfél csapat, akik némiképp agresszívebb, fegyverzettel is ellátott járműveikkel próbáltak borsot törni a békés kutatók orra alá és persze volt egy harmadik, rendfenntartó csapat, aki az első csapatot próbálta megvédeni a gazfickóktól. Még a kiadás üteme sem nagyon változott. Az első évben a civilekre helyezték a hangsúlyt, a másodikban a gonoszokra, a harmadikban pedig a rendőrcsapatra, csak úgy, mint az előző cikkben taglalt, 1987 és 1990 közötti időszakban. A készletek jellege is megmaradt. Általában minden évben 3-4 kisebb űrhajót vagy felszíni járművet adtak ki és 2-3-4 valamivel nagyobb űrjárművet. A nagyméretű bázisok erre az időszakra már kevésbé voltak jellemzőek. Próbált azért a Lego újítani is, technikai megoldásokban (pl. mágneses elemek), színekben és persze elemekben is.

kat3.jpg

Időrendileg még befért volna a mai cikkbe az Ice Planet altéma is, hiszen az 1993-ban debütált, de úgy ítéltem meg, hogy ez a mai három csapat szervesen összefügg egymással illetve az előző cikkben tárgyalt altémákkal ezért így látszik a legjobban a kontinuitás. No meg ez a három brigád egy nagy egészet alkot, ami szinte teljesen lefedi ezt a jó 3,5 éves időszakot.   

ice.jpg

Az első új altéma az M:tron nevet viselte és 1990-ben indult útjára. A Futuron folytatásának lehet tekinteni olyan értelemben, hogy ez a csapat is békés, kutató civilekből áll. A többi részletében viszont teljesen egyedi vonalról van szó, ami igen karakteres megjelenéssel bír és egyedi technikai megoldásokat is tartalmaz. Az M:Tron alapszíne a piros, amelyet főleg fekete elemekkel és neon zöld áttetsző, üveges részekkel kombináltak. Prototípus korukban ez még nem így volt, eredetileg a színekben is folytatták volna a Futuron-os hagyományokat.

m-tron_prototype_colors.png

m-tron_robot.png

Plusz funkciónak itt a mágnesességet vetették be…kör alakú mágneseket és különféle mágnestartó elemeket is felhasználtak az M:Tron készletekben. Vannak ilyen módon csatlakoztatható kisebb járművek, daruk és konténerek is. Persze az ilyen mágneses elemek nem voltak újak, hiszen a vonatos készletekben már a 80-as évek óta használták ezeket. Az M:Tron altéma minden készlete valamilyen jármű volt, bázist nem kaptak most a szegény nomád kutatók és egy két kivétellel ezek a járművek is eléggé a megszokott mederben mozogtak. Eredetileg több robotot, mechát és különlegesebb járművet is terveztek, de végül maradtak a jól bevált űrjáróknál és siklóknál.

kat2.jpg

Természetesen az új vonalhoz új, egyedi minifigura is dukált, amiből most három félét adtak a készletekhez. Az alap figura az M:Tron asztronauta, amely fehér lábbal, fehér karokkal és piros színű M:Tron logóval ellátott felsőtesttel rendelkezik. A sima mosolygós fejhez egy fekete sisak járt, amelyet egy neonzöld vizor egészít ki. A másik figura az M:Tron Jet Pack Astronaut, ami lényegében megegyezik a simával, de adtak hozzá egy fekete, tartályos hátizsák elemet is. A harmadik figura az M:Tron robot, ami egy kisméretű, piros és fekete elemekből felépíthető droid. Ezt viszont csak egyetlen készletben használták fel.

m1_1.jpg

m2_1.jpg

sp083.png

Az M:Tron volt az utolsó téma, aminél még a hagyományos Legoland felirat is szerepelt a dobozokon. Innentől kezdve már csak a Lego System felirat és az adott altéma megnevezése szerepelt a dobozra nyomtatva. Azért az M:Tron saját logója is látható volt a dobozon, katalógusokban és egyéb reklámanyagokban is.

120148.png

Lényegében az összes M:Tron kiadást lezongorázták 1990-91-ben, utána áttették a hangsúlyt a többi altémára.

xdd.jpg

1991-től folytatták a Blacktron altémát is, amelyet hivatalosan Blacktron Future Generation névre kereszteltek át. A köznyelvben ezt csak Blacktron II. névvel szokták emlegetni. Itt kevesebb volt az újítás, hiszen nagyjából megtartották a korábbi Blacktron stílusjegyeket. Maradtak a többségében fekete elemek és az uv sárga áttetsző üveges elemek is, de most jellemzően néhány fehér színű elemmel is feldobták a szettek küllemét. Itt nem igazán voltak az M:Tron-hoz hasonló extra funkciók , de azért egy szett kapott Lights & Sound feture-t most is. Többségében itt is vagány, veszélyesen kinéző és fegyverzettel ellátott űrhajók illetve felszíni járművek születtek valamint egy bázis. A történet szerint a Blacktron csapat tagjai megmaradtak rosszfiúknak, akik veszélyeztetik a békés M:Tron asztronauták üzelmeit.

kat1.jpg

A minifigurákon viszont újítottak. A Blacktron II asztronauta fehér színű lábbal, fekete karokkal és fehér, Blacktron logóval ellátott torzóval bírt. A fejükre pedig egy fekete sisakot kaptak, amelyet uv zöld vizor tesz teljessé. Háromféle figurát is adtak a készletek mellé, de ezek csak minimálisan térnek el egymástól. A sima asztronaután kívül, jetpack-os és neonsárga elemekkel ellátott jet packos figurákat is tettek a dobozokba, de ezek tényleg csak a kiegészítőben tértek el egymástól. A Blacktron II asztronauták feltűntek később a Space Police II készletek részeiként is, mint foglyok.

black1.png

black2.png

black3.png

A Blacktron II készleteknél már szerepelt a Blacktron logó a dobozokon és persze a katalógusokban és egyéb reklámanyagokban is. Ennél már nem volt Legoland felirat. Az altéma 1991-93 között futott, de leginkább 1991-ben kapott nagyobb hangsúlyt.

blct.jpg

A Space Police II teljesen logikusan a Space Police I altéma egyenesági folytatása. Itt alaposan megváltoztatták a külső jegyeket, hiszen a korábbi kék-piros kombináció helyett itt szürke, fekete és piros elemeket is felhasználtak, no meg nagy zöld áttetsző üveges elemeket. Viszont a járművek általános jellege azért megmaradt, hiszen most is cella modulokkal ellátott rendőr űrhajókat és földi járműveket adtak ki. A cellák standardek voltak és felcserélhetőek az egyes készletek között.

lego-1-.jpg

A történet is maradt a megszokott leosztásban. A Space Police fakabátjai védték meg a békés M:Tron tudósokat (és az Ice Planet asztronautáit) a Blacktron gazfickóktól. Betartatták a galaktikus tanács által hozott törvényeket és elsimították a bolygóközi konfliktusokat.

fgb.jpg

A Space Police II is új figurákat kapott. Ezeknek az érdekessége, hogy ez volt az első Space témájú minifigura, ami a szokásos mosolygós arc helyett némiképp összetettebb festést kapott. Továbbá érdekes, hogy az egyik figura megnevezése nem általános, mint minden korábbi Space altémánál, hanem egyedi, bár az igaz, hogy csak két országban kapott egyedi nevet. A SP II figurák zöld lábakkal, zöld karokkal, mintás felsőtesttel, fekete sisakkal és zöld vizorral rendelkeznek. A két figura elemeiben is eltér egymástól. A Chief azaz a Captain Magenta felsőteste egy fekete zipzáras egyenruha képét mutatja és kapott egy piros váll lap elemet is. A sima officer felsőteste világoszöld űrruha festést kapott, illetve egy Space Police feliratot. A két figura arca azonos. Captain Magenta csak Angliában és Japánban futott ezen a néven (szerk. közben jelezték nekem és jogos...hogy 93-ban még nem de 94-ben már nálunk is Magenta kapitánynak hivták. ) , a világ többi részén simán csak Space Police Chief volt a neve.

sp2_1.jpg

sp2.jpg

A Space Police logó szerepelt a dobozokon, a katalógusokban és egyéb reklámanyagokban is. Bár ez a vonal megintcsak rövid életű volt és 1993-ban ki is adtak mindent, amit terveztek….de 1998-ban még visszanyúltak egy kicsit hozzá.

b_2.jpg

Az 1990-es esztendőben debütáltak az M:Tron készletek és a Lego nagy hangsúlyt is fektetett erre az innovatív altémára. Az év során szinte csak M:Tron Space készletek kerültek kiadásra, mégpedig 4 kisebb és 3 normál méretű.

A 6811 Pulsar Charger egy kis 26 darabos rakétameghajtású űrhajó. Egy M:Tron asztronautát adtak hozzá.

6811-1.jpg

6811-1_used_000.JPG

A 6833 Beacon Tracer 40 alkatrészből épül fel és egy kis űrjáró buggy. Érdekessége, hogy a szélvédő elemet ebben a színben, csak ennél a készletnél használták. Egy minifigura járt hozzá.

6833-1.jpg

6833-1_used_000.JPG

A 6877 Vector Detector voltaképpen egy hagyományos formájú space űrhajó, ami 62 elemből áll és 1 minifigurát adtak hozzá. Érdekessége, hogy tartalmaz egy kis mágneses konténert és ezzel ez a legkisebb illetve legolcsóbb M:Tron készlet, ami ilyen jellegű elemet kapott.

6877-1.jpg

6877.jpg

A 6896 Celestial Forager egy 90 darabból felépülő, négykerekű, csuklós, felszíni űrjármű. Ehhez is csak egy minifigurát mellékeltek. Angliában Astro Wrecker néven forgalmazták. A hátsó részén egy kis daru található, amely szintén mágneses módon tud felvenni egy tárolódobozt.

6896-1.jpg

6896.jpg

A 6923 Particle Ioniser már egy picit nagyobb készlet. Ez gyakorlatilag egy űrhelikopter, ami már önmagában hülyeségnek hangzik, de azért maga a cucc egészen jól néz ki. 203 elemből épül fel és 2 minifigurát tartalmaz, amiből az egyik egy M:Tron robot. Ez a gép is egy mágneses daruval van felszerelve, ami a hátsó részen található mágneses tároló mozgatására használható.

6923-1.jpg

6923.jpg

A 6956 Stellar Recon Voyager egy 233 darabból felépülő űrhajó, amihez egy kisebb felszíni járgányt is mellékeltek. Több doboz illetve a kisebb jármű is csatlakoztatható a hajótesten található több mágneshez. Két asztronauta figurát adtak hozzá és persze több olyan alkatrésze is van, amelyet csak ebben a szettben használtak fel.

6956-1.jpg

6956.jpg

A 6989 Mega Core Magnetizer egy 503 darabos, egészen nagy, hat óriási keréken guruló űrjármű. Ez az M:Tron altéma fő járműve, gyakorlatilag az asztronauták guruló bázisaként funkcionál. Ezen kívül javító, tároló és szállító járgányként is használják. A fő járművön kívül 3 minifigura, 2 kis felszíni jármű é 1 kis sikló is járt hozzá. Ez a készlet volt a legnagyobb felszíni Space járgány a 2007-es Mars Mission téma megjelenéséig. A kisebb járművek mágnesesen tudnak kapcsolódni a nagy járgányhoz. Szerintem nagyon ott van a szeren és talán mondanom se kell, hogy ez a cucc is számos ritka, kevéssé használt elemet is tartalmaz.

6989-1_1.jpg

6989-1_used_000.JPG

1991-ben az M:Tron-t kicsit visszább szorították és már csak egy pack, egy minifigura pack és egy normál készlet került kiadásra. Elstartolt viszont a Blacktron II, ami 5 kisebb, 4 normál készlettel és 1 alaplap csomaggal indult.

A 1478 Mobile Satellite Up-Link A 1476-os Bonus Pack részeként volt elérhető. Ez 5 kisebb készletet tartalmazott a Lego mindenféle területéről. Az M:Tron szetten kívül egy Pirates, egy Town , egy Castle és egy Blacktron II szett volt egybecsomagolva. Maga a Satellite Up-link egy 31 alkatrészből felépülő kis űrjáró, amihez egy minifigurát adtak.

1478-1.jpg

1478.jpg

A 6862 Secret Space Voyager egy amerikai exkluzív készlet volt. 254 alkatrészből lehetett egy szép nagy űrhajót felépíteni. Ugyanakkor ez egy úgynevezett Super Model is egyben, ami azt jelenti, hogy más, korábban már kiadott szettek elemeiből is össze lehet rakni. Ilyenformán ez a hajó tartalmaz elemeket a 6877, a 6896 és a 6923-as készletből. Három M:Tron asztronautát adtak mellé és egy kicsit ugyan vegyes képet fest, de azért egyáltalán nem rossz.

6862-1.jpg

6862.jpg

6862_1.jpg

A 6704 Minifig Pack egy már szokásosnak mondható minifigura csomag volt, amelyben összesen hat figurát lehetett a kiegészítőikkel megszerezni. A Hat karakter most is vegyes volt, volt közöttük egy Blacktron I, két Blacktron II, egy sima és egy jet pack-os M:Tron asztronauta illetve egy Space Police Officer. Kiegészítőnek fémkeresőt, adóvevőt és mindenféle szerszámot kaptak. 

6704-1.jpg

A 6710 Space Landing Pads egy alaplap csomag volt, amelyben két alaplapot lehetett beszerezni. Az egyik a T alakú kifutópályás darab volt, amelyet ezen kívül csak a 6988 Alpha Centauri Outpost készletben lehetett megtalálni.

6710-1.jpg

6710-1_1.jpg

A 1479 Two-Pilot Craft szintén a már korábban említett 1476-os Bonus Packban lehetett megtalálni. Ez egy kisebb, mindössze 22 darabos kis űrsikló volt, amelyet két Blacktron II asztronauta vezetett.

1479-1.jpg

1479.jpg

A 6812 Grid Trekkor egy kis felszíni dzsip volt, amely 22 elemből és egy minifigurából épült fel. A járgány hasonlít a 6987 Message-Intercept Base-ben található kis buggyhoz. A minifigurához jet pack-ot is adtak.

6812-1.jpg

6812.jpg

A 6832 Super Nova II. egy kisebb, hosszúkás űrhajó volt. A formája szerintem erősen hasonlít egy pár korábbi pl. Futuron készletre. 42 elemből és 1 minifigurából épült fel.

6832-1.jpg

6832.jpg

A 6851 Tri-Wheeled Tyrax egy meglehetősen különleges formájú, nagykerekes, már-már úthenger szerű felszíni űrjáró. Ez is csak 39 elemből áll, de szerintem ahhoz képest egészen pofás.

6851-1.jpg

6851.jpg

A 6878 Sub Orbital Guardian is egy kisebb készlet. Ennek 69 eleméből egy kis lépegetőt lehetett összeépíteni, amit egy jet pack-os asztronauta egészít ki.

6878-1.jpg

6878-2.jpg

A 6887 Allied Avenger egy meglehetősen egyedi űrhajó. A formája engem leginkább a Második Világháborús német kísérleti repülőgépekre emlékeztet. 100 elemből áll és egy minifigurát adtak mellé. Angliában Blacktron Octopod néven forgalmazták.

6887-1.jpg

6887.jpg

6887_7.jpg

A 6933 Spectral Starguider egy valamivel nagyobbacska hatkerekű felszíni jármű. A tetején van egy kisebb repülő jármű is, amelyet szállít. 208 elemből áll és 2 minifigurát adtak hozzá. Érdekes, hogy a doboz hátulján az ötletek résznél véletlenül három minifigurát mutattak a képek, de a készlethez csak kettő tartozik.

6933-1.jpg

6933_spectral_starguider-0001.jpg

A 6981 Aerial Intruder egy nagyon szuper siklógép, ami három pilótafülkével rendelkezik. Két kisebb felszíni járművet is hordoz, és mindez 267 elemből épül fel. A pilótafülkék modulárisak. Két minifigurát adtak hozzá, amiből az egyik jet pack-os. Mivel ez a készlet elég sok katalógusban és egyéb reklámanyagban előtérbe volt helyezve ezért kicsit a Blacktron II jelképének is tekinthető. 

6981-1.jpg

6981.jpg

6981_1.jpg

A 6988 Alpha Centauri Outpost a Blacktron II altéma egyik ékköve és egyben ennek az időszaknak az egyetlen űrbázisa. 406 elemből állt, úgyhogy azért nagyobbacska készlet volt (ez volt a legnagyobb Blacktron II készlet) és 5 minifigurát adtak hozzá, ami mindegyik Blacktron asztronauta volt. A szett lényegében egy űrállomás, amelyhez egy leszállópálya is tartozik illetve egy érdekes űrhajó is. Számos ritkább elemet tartalmaz köztük az emelt alaplapját, amelyet ezen kívül csak két készletben használtak később, például a 6991-es Monorail-nél. A bázis Light& Sound funkcióval is bír, pirosan világító ledek vannak rajta és ugye hangot is képes kiadni. Nagyon pofás kis bázis annyi szent.

6988-1.jpg

6988_alpha_centauri_outpost-0003.jpg

6988-01.jpg

1992-ben gyakorlatilag befejezték a Blacktron II vonalat és áthelyezték a hangsúlyt a Space Police II készletekre. Természetesen ekkor még forgalmazták a korábban kiadott szetteket is. Az év során összesen 2 kisebb és 3 normál méretű szettet illetve egy value packot termelt ki a Lego Space.

sppp.jpg

A 4741 Blacktron II Space Value Pack egy olyan csomag volt, amelyben 3 kisebb Blacktron készletet lehetett egyben megvenni. A 6851, 6878 és a 6887 volt egybepakolva. Ezen kívül tartalmazott még egy plusz összerakási útmutatót, amelyből egy úgynevezett Super modelt lehetett összeépíteni a három kisebb készlet elemeiből. Ez egy guruló járgány, amelynek a pilótafülkéje egészen érdekesen, három részbe nyitható szét. 195 elemből áll és 3 figurát adtak hozzá.

4741-1.png

4741.jpg

A 1462 / 1694 Galactic Scout egy pirinyó kis felderítő űrhajó, ami mindössze 23 alkatrészből áll és egy asztronautát adtak hozzá. A 1694 a dobozos készlet száma, a 1462 a polybag-es változaté.

1694-1.jpg

A 1887 Scout Patrol Ship az 1981 Bonus Value Pack része volt. Ez hasonló volt, mint amit az előző évben kiadtak, tehát négy különféle témából volt 1-1 kis készlet egybecsomagolva. Maga a Scout Patrol Ship egy kis 30 darabos semmiség űrhajócska.

1887-1.jpg

A 6897 Rebel Hunter egy 140 darabos rendőrségi űrhajó volt, ami abszolút folytatta a korábbi Space Police hagyományokat. Egy egészen jól kinéző, börtöncella modullal ellátott, vagány kis járgány volt. Jó pár viszonylag egyedi elemet is tartalmazott illetve 2 minifigurát, amelyből az egyik egy Space Police II Officer volt, a másik pedig egy Blactron II asztronauta. Természetesen a Blacktron figura játszotta a rosszfiút.

6897-1.jpg

6897.jpg

A 6957 Solar Snooper egy igazi vadállat készlet. Talán a legvadabb a maiak közül. Ez egy nagy vontatmányos, 12 kerekű guruló szörny, ami ugyan csak 255 elemből épül fel, ám mégis nagyon tekintélyt parancsoló. A platón persze van egy szokásos cella modul illetve egy kisebb siklójármű is. A Space Police II témában egyébként ez volt a legnagyobb felszíni jármű. Két Officert és egy Blacktron asztronautát is adtak hozzá.

6957-1.jpg

6957.jpg

6957.png

A 6984 Galactic Mediator a Space Police II téma csúcskészlete. Egy 406 darabos veszélyes űrhajó, ami a formájában leginkább a valódi űrsiklókra hasonlít, de ez gyakorlatilag egy repülő rabszállító. Két moduláris cellával rendelkezik, és van hozzá egy kisebb rover is. Három figurát adtak mellé, 1 Space Police chief-et, egy SP offiert és persze egy Blacktron asztronautát, aki itt is a fogoly szerepét tölti be. A chief csak ebben és a Galactic Chief készletben volt megszerezhető.

 

6984-1.jpg

6984-1_used_000.JPG

6984.jpg

1993 megintcsak egy váltó évnek tekinthető. Ekkor fejezték be a Space Police II-t és vezették be az új altémát, a következő cikkben szereplő Ice Planet-et.

sp.jpg

A 1916 Starion Patrol szintén egy Bonus Pack részeként került forgalomba. Az 1900 Special Bonus Pack része volt még egy kisebb Pirates, Castle és Town készlet is. Maga a Starion Patrol egy nagyon kicsi, mindössze 23 elemből álló űrhajó.

1916-1.jpg

1900-1.png

A 1969 Mini Robot egy kicsi, amerikai exkluzív szett volt, amely 38 elemből állt és egy robotot lehetett belőle megépíteni. Bot Assistant és Mobile Security Robot néven is szoktak rá hivatkozni. A 1967 Bonus Pack részeként került forgalomba, amely összesen öt kisebb készletet tartalmazott, mindenféle témából.

1969-1.jpg

1969_bot_assistant_1.jpg

A 6813 Galactic Chief egy 24 darabos kis járőr űrhajó volt, ami szintén tartalmazta a Space Police Chief figurát azaz Captain Magentát.

6813-1.jpg

6813.jpg

A 6852 Sonar Security zárta a Space Police II készletek sorát 1993-ban. Ez egy 61 darabos vontatós felszíni jármű volt, ami a vontatmányán egy kis rakétát szállított. Hat kereke van a járműnek, kettő a vontatmánynak. Egy SP officer figurát is adtak mellé.

6852-1.jpg

6852-2.jpg

A 6861 Super Model Building Instruction vagy Super vehicle a korábban már a 4741-es csomagban kiadott Super vehicle kvázi amerikai exkluzív újrakiadása. Három kisebb Blacktron II szettet tartalmaz külön becsomagolva, amely mellé a szuperjárgány összeszerelési útmutatóját is mellékelték.

6861-2.jpg

6861-special-1.jpg

Ezeken kívül 1993-ban csak Ice Planet készletek kerültek forgalomba, amelyekkel a következő részben fogom folytatni a sort.

Köszönöm a figyelmet és ha tetszett jelezd valamilyen formában…..lájkold, kommenteld, oszd meg

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr9714084935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2018.07.01. 18:49:47

Nekem a 6811-es Pulsar Chargert egyenesen Bécsből hozták a szüleim 1991 körül! :)
Kárpótlásul azért, mert akkoriban túl drága volt a magyar átlagkeresethez a Hero Quest társasjáték!
:)

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2018.07.01. 18:53:20

Ez a bitang nagy robot amúgy kapható volt valamelyik készletben, vagy a katalógusgyártók kreálmánya? Én ugyanis mindig ilyet akartam! :D
m.blog.hu/ja/jatekokapolcrol/image//fgb.jpg

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.07.01. 19:52:07

Valamiért nem tudok a válasz erre gombra nyomni fogalmam sincs miért.... de amugy ez létezik és egy Spyrius robot 6949

Anak 2018.07.01. 20:37:00

@-Szűcs Gyula-: Szia, 6949 Robo-Guardian a neve, és a gondolom a majd a következő részben lesz taglalva, épp a Spyrius lesz a soron következő téma, ahova ez tartozik. 1996-os megjelenésű
brickset.com/sets/6949-1/Robo-Guardian

Vaterén épp van is egy eladó példány, nem is vészes áron:
www.vatera.hu/lego-n-6949-space-spyrius-2643069248.html

Anak 2018.07.01. 20:42:10

@Tota12: Nem csak Anliában hívták Captain Magentának az SP2 főparancsnokát, hanem minő véletlen kis hazánkban is. Az érdekesség az, hogy a megjelenés évében még nem hivatkoznak így rá, de a 1994-es magyar nyelvű katalógus vonatkozó oldalain bizony már Magenta kapitányként nevesítik.
Meggyőződhetsz erről a saját korábbi posztodban is:
jatekokapolcrol.blog.hu/2018/04/08/egy_jo_kis_magyar_lego_katalogus_1994-bol

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.07.01. 20:50:13

@Anak: ááá és valóban....akkor a forrás ahonnan ezt vettem rossz volt. érdekes

Anak 2018.07.01. 20:56:24

Fantasztikus cuccok jelenetek meg ebben az érában is. Itt egyszerűbb volna leírnom, mi az ami nincs meg, annyi jóság boldog tulaja vagyok (persze már felnőtt fejjel).
De először is; azok az M:Tron koncept cuccos kép bal oldalán lévő járművek iszonyat jók, kár hogy nem kerültek gyártásba (a szállítójármű és az űrsikló). Sok-sok gyermekéven át törtem a fejem, hogy vajon miért azt a nevet kapták a piros űrhajósok, hogy M:tron? Pár éve villant csak be a gondolat a fejembe, hogy hát persze mágneses alkatrészeket használnak és innen jöhetett a rövidítés: Magnet-tron!

M:tronból AFOL-ként beszereztem az általam minden idők leginkább vágyott készletét- és ez biza a fura űrhelikopter a Pulsar-Charger, majd mellé a kisautót és a nagy űrhajót is. Sajnos a nagy gurulós járművet nem sikerült, későn kapcsoltam egy aukció során. Pedig írtó jó cucc.

Blacktron 2: Nos gazfickóknak írják le őket, de én úgy emlékszem a magyar katalógusaimból, hogy ők ilyen technorabló, ipari kémek voltak, nem klasszikus értelemben vett "gazfickók". Tőlük csak a nagy bázis és a 2 legkisebb dobozos járgány nincs meg a value pakkokon kívül.

Mind M:tron és Blacktron2 esetében volt egy-egy szuperjárgány, amiket meg is említesz. Ezek tényleg léteztek készlet formájában is? Én mindeddig úgy gondoltam csak egy + összeépítési útmutató a témához tartozó másik 3 készlet építőelemeihez.

Space Police2: Mindhárom nagy készlet megvan belőle, illetve még az a pici műhold/rakéta szállító is.

Anak 2018.07.01. 21:02:35

Még pár gondolat:
Az B2 Allied Avenger a LEGO nem licenc alapján készült saját, korai X-szárnyú gépe. Illetve a Sub Orbital Guardiant inkább nevezném csoszogónak mit lépegetőnek, pedig ezt a "technológiát" korábban számtalanszor alkalmazta a legó korábbi űrkészletekben, itt mégis olyan kis "nyomi".

Anak 2018.07.01. 21:03:25

Bocsánat a hülyeségért a Robo-Guardian természetesen '94-es.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.07.01. 21:34:13

@Anak: A super model összeszerelési útmutató formában létezett a kisebb szetteket csomagolták egybe és mellérakták ezt az utmutatót. de attol mg "létező" szett van száma meg minden.

Csoszogó....oké de hát a csoszogás is lépés :D Értem mire gondolsz persze nem klasszikus lépegető mert csusztatja a lábát

Anak 2018.07.01. 21:45:24

@Tota12: Félreérted, nem a te szóhasználatodnak szólt, mert valóban egy lépegető, hivatalosan is, csak valahogy az a készlet olyan kis gnóm és komolytalan, hogy én ezt mindig is inkább olyan csoszogónak tartottam.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.07.01. 21:55:12

@Anak: ja nem is vettem magamra :D egyetértek veled

szeme közé, laposan! 2018.07.03. 23:29:36

Nabazzeg, a 2. részről lemaradtam... Azonnal pótolom. :)

s0m3sz 2018.07.16. 12:16:42

A Blacktron Octopodnál a "fülke" dokkolható volt. Még mindig meg van. :-)

scherier 2020.10.27. 11:22:44

Az M:Tron ba a az "M" a Magnet rövidítése, gondolom magnet tron nem tetszett nekik így leírva.

A Blacktron 2 elég nagy váltás volt az elsőhöz képest, gondolom a StarCom-ból lopott ötletek kibuktak a jogászoknál. Embléma, fekete figurák stb. Viszont az egyértelműen megállapítható, hogy az M:Tronba is átjött a StarCom, mégpedig a konténerek formájában.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (39) archivum (39) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (24) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (13) epic continues (3) episode I (13) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (7) érdekesség (1405) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (707) hasbro játékok (710) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (282) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1487) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1483) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (38) játék lelőhely (12) játék reklám (30) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (360) kenner (339) kennertoys (325) kenner figurák (324) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (569) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (368) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (292) lego katalógus (290) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (69) lego tmnt (1) lego történelem (250) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (3) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (2) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pókember (4) pokember (1) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1146) régi játékok (1120) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (670) starwarsfigures (569) starwarsjármű (94) starwarstoys (656) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (669) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (25) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (513) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (559) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (37) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) titanium (1) tmnt (16) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1173) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (295) vintage (866) vintagejátékok (987) vintagestarwars (165) vintagestarwarstoys (165) vintagetoys (976) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (148) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (4) wwf figurák (8) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása