A Star Wars játékjárművek története - 6.rész

Desert (Tatooine) Skiff

Folytatódik a Star Wars játékjárműveket bemutató sorozat, amelyben ma egy olyan általános igásló járművel fogok foglalkozni, amely régóta jelen van a Star Wars világában, emlékezetes, ám mégsem ez jut először az eszébe az embereknek, amikor a Star Wars-ról van szó. Nézzük meg milyen játékok készültek, a sivatagok elnyűhetetlen siklójából a Desert Skiff-ből.

skiff_st.jpg

Először is szögezzük le, hogy miről beszélünk. A Jedi Visszatér Carcoon-i veremnél zajló jeleneteiben volt először látható a Bantha II osztélyú teherszállító skiff, amivel Jabba emberei utaztak illetve egy ilyenről akarták Sarlacc szájába lökni Luke Skywalkert. Tehát ma csak ezt a típusú Skiff-et vizsgálom, a különféle Sport Skiffek és One Man Skiff-ek nem szerepelnek ebben a cikkben. A gépet az Ubrikkian cég gyártotta (a Star Wars világában…mielőtt valakinek a kijelentő mód zavaró lenne) és mondhatjuk, hogy egy nagyon elterjedt, általános személy és teherszállító típus volt a peremvidék, főleg sivatagos bolygóin, annak ellenére, hogy szerintem a tető hiánya miatt, pont hogy az ilyen bolygókon való alkalmazásra nem túl alkalmas. A Jedi visszatér után elég sokszor megjelent még a Star Wars világában… könyvekben, számítógépes játékokban és képregényekben is. Az animációs filmekben is többször látható volt, mind a Droids-ban mind pedig a Clone Wars több epizódjában. Általában a Tattooine-os részeknél használták, de ez nem azt jelenti, hogy kizárólag csak ott volt a jármű használatos.

Maga a járgány nem túl karakteres, nincs rendes pilótafülkéje, nincs fegyverzete, lényegében az egész egy teljesen nyitott, lebegő platform, amin egy nyitott irányítópult, és némi rakodófelület látszik. Ennek ellenére mégis egy tipikus Star Wars alapjármű és talán emiatt, relatíve sok játék megjelenése is volt. Az hogy sok az talán túlzás…nyilván egy vadászhoz vagy egy AT-ST-hez képest kevesebbszer nyúltak hozzá, de a feladatköréhez és a filmbeli megjelenéséhez képest meg talán mégiscsak sokszor. Lehet, hogy az a szerencséje ennek a járgánynak, hogy a Jedi Visszatér egyik ikonikus jelenetéhez köthető és ezért, no meg a Jabbás kötődése kedvelik mind a játékgyártók, mind a gyűjtők.

maxresdefault_37.jpg

img_2192.JPG

Első alkalommal a Kenner csinált belőle játékot a vintage éra legvégén. Úgymond annyira a végén, hogy ebből a darabból már bőven nem is készült annyi, mint a korábbi járművekből, így manapság is elég ritkának számít. Eredetileg az 1986-ban induló Star Wars The Epic Continues sorozatban tervezték megjelentetni, ám azt a tervet a Lucasfilms nem fogadta el, így a tervezettnél korábban a Power of the Force sorozat végén sikerült megcsinálni. A gép egy nagyon jól sikerült darab. Gyakorlatilag tökéletesen lemásolták a filmben látható járművet, így kellőképpen részletes, főleg az irányítópult része. A rámpája kihúzható és mozgathatóak a terelőszárnyak. A színe is nagyjából rendben van, egyedül a korlátok és a belső tér szürkéje nem stimmel, de ez teljesen elnézhető. Power of the Force logós dobozban került a forgalomba, amin egy egészen jó kis rajzolt kép látható. Figura természetesen nem járt hozzá, ahogyan más vintage járművekhez sem. Tervezték, hogy újracsomagolt formában a Droids sorozat keretein belül is kiadják, ám végül ez a Droids széria második hullámának törlése miatt nem valósult meg. Ezért kevés darabszámban jutott el az üzletekbe, úgyhogy manapság egy keresett és kifejezetten drága jármű.   

vin_1.jpg

vin2.jpg

vin3.jpg

vin4.jpg

comp-droids-skiff_1.jpg

A következő darab 1999-ben, a Power of the Force 2 éra legvégén került kiadásra. Target exkluzív volt, tehát nem lehetett akárhol megvásárolni. Új kialakítású darab volt, de nagyjából azonos funkcionalitással rendelkezett. Ugyanúgy volt egy lenyitható támasztóláb, amelyen meg tudott állni illetve ennél is mozgathatóak voltak a kormánylapátok. Az alapszíne eléggé zöldesre sikerült, ami egy picit azért elüt a filmben látott árnyalattól, de létezik belőle egy olyan variáns is, aminek sokkal barnább a színe. A festésén sérülésnyomok is láthatóak. A járgány egy nagyon szép ablakos dobozban került kiadásra, aminek a háttere a Carcoon verem volt. Járt még hozzá egy Jedi Knight Luke Skywalker figura is, amit több más Jedi Luke figura darabjaiből raktak össze. A feje a Final Jedi Duel Luke, az egyik keze a Complete Galaxy Luke, a másik keze a Rancor Beast Luke figurából lett újra felhasználva. A lábak viszont teljesen újak. Ez a Skiff is nagyon jól sikerült és hasonlóan keresett, mint az előző, bár azért ugye lényegesen több van belőle. De a POTF2-es járgányok viszonylatában azért ennek is szép ára van bontatlanul.

potf.jpg

potf1_1.jpg

potf2_1.jpg

potf3_1.jpg

potf4_1.jpg

2006-ban a Saga Collection Battle Above the Sarlacc Pit csomagjában is feltűnt egy skiff igaz csak amolyan szimbolikus jelleggel. Ez egy ablakos dobozban megjelenő figura csomag volt, amelyben a csomagolás része volt egy három dimenziós karton skiff, amin helyet foglaltak a figurák. Ez tehát nem egy rendes jármű volt, csak afféle csomagolásbeli díszítő fogás. Annak viszont ötletes.

tscbpsarlaccboxfr.jpg

2008-ban a Legacy sorozat keretein belül jelent meg egy nagyon erős Ultimate Battlepack a Battle at the Sarlacc Pit, ami egy Target exkluzív csomag volt. A Sarlacc részéről beszéltem már korábban a Creature sorozatban és a csomag a Sarlacc-os dioráma darabon kívül tartalmazott még 5 figurát illetve egy Desert Skiff járművet is. Maga a járgány a POTF2-es darab átfestett változata volt. Teljesen más árnyalatú homokbarna festést kapott és az ezüstös sérülésnyomok most csak az egyik oldalra kerültek fel. A funkcionalitás persze megmaradt, tehát ugyanúgy van lenyitható támasztólába, mozgatható kormánylapátok és kihúzható rámpa is. A hozzá illő figurákkal és a Sarlacc-al együtt ez teljes mértékben megidézi a filmjelenetet.  

legacy1_1.jpg

legacy2_2.jpg

legacy3_2.jpg

legacy4_1.jpg

Sajnos, 2008-óta nem volt újabb Skiff, ami azért elég érdekes, főleg annak a tükrében, hogy mástmár lesz Vintage Collection Sail Barge is. Szerintem utána ki kellene adni egy méretarányos TVC Skiff-et is, de akár egy Black Series kiadás is elférhetne.

dscn0462.jpg

A hagyományos 3,75”-es figurákhoz való járművek mellett természetesen a Skiff-ből is létezik kisebb méretű Die Cast cucc. Például az Action Fleet sorozatban 1997-ben jelent meg. Itt egy egészen jó talpon áll a járgány, ami méreteihez képest egészen kidolgozott. A csomagban 5 kisebb méretű figura is járt hozzá.

fleet2.jpg

fleet.jpg

A Titanium Series-ben is megjelent a jármű 2008-ban, 3”-es méretben. Itt Jabba’s Desert skiff néven hozták ki és egy egészen részletes, élethűen megfestett modellt készítettek. Az egyetlen probléma talán csak a cuccal, hogy abszolút nem arányos az előző évben kiadott Jabba Sail Barge-al, de ez az ilyen modelleknél viszonylag gyakran előfordul. A rámpa ennél is kihúzható illetve mozgathatóak a kormánylapátjai. Létezik belőle „Blast Damage "változat is

titanium2_1.jpg

titanium_1.jpg

titanium3_1.jpg

A Lego a Lego Star Wars sorozat kezdete óta adogat ki Skiff-eket, így összesen 5 alkalommal nyúltak ehhez a járműhöz.

7180486983_e22937ed93_o.jpg

1683d23f294306db71adcd750f72ec85_1.jpg

Az első Desert Skiff rögtön a Lego Star Wars éra második évében 2000-ben jelent meg. A 7104 Desert Skiff egy mai szemmel meglehetősen kicsi, 47 alkatrészből álló kis készlet volt, ami ahhoz képest, hogy milyen kevés darabból áll egészen hasonlít a filmben látható gépre. Az alján homokszínű kerek elemek találhatóak, amelyek talpként funkcionálnak, így maga a gép igyekszik azt az érzetet kelteni, hogy lebeg. Két minifigurát adtak a készlethez. Egy Jedi Luke figurát és egy sima fehér ruhás (fogoly) Han Solo figurát. Mindkettő csak ebben a készletben volt megszerezhető. Összességében első változatnak teljesen megfelelő a cucc, az alakja is rendben van, bár az orr rész hegyesebb, mint a filmben szereplő járműnek. A színe is sötétebb kicsit, de ez szerintem elnézhető.

7104.jpg

7104-1_used_000.JPG

7104_1.jpg

7104l.jpg

2006-ban a 6210 Jabba Sail Barge készlet részeként is be lehetett szerezni egy Skiff-et. Ez egy nagyobb, némiképp részletesebb gép, aminek a színe azonos az előző változattal. Ez ugye nem önálló készlet volt, de ettől függetlenül egy elég jól sikerült darabról van szó. Figurák tekintetében a kép szerint a Skiff-hez itt 5 tartozik, a Skiff Guard Lando, a fogoly Han, a Gamorrean guard, ami a filmben ugye a Skiffen nem volt látható, a Jedi Luke és a Boba Fett. A Boba és a Luke kivételével mindegyik figura csak ebben a készletben volt megszerezhető, de a Luke-ot is csak egy órához használták fel.  A Skiff ebben az esetben egy egészen jó kiegészítője a nagyobb méretű Sail Barge-nak.

6210l.JPG

6210_1.jpg

6210_2.jpg

6210-jabba-sail-barge-desert-skiff-03.jpg

 

A 9496 Desert Skiff 2012 júniusában jelent meg és 213 alkatrészből épült fel. A szett fő része maga a Skiff, amely nagyobb és karakteresebb volt, mint az előző változatok. Nagyobbak lettek a terelőszárnyak, kerekebb, de hosszúkásabb lett az orra és a sötétbarna elemek mellett megjelentek benne a homokszínűek is. Kinézetre egészen oké. A szett másik része egy megépíthető Sarlacc volt, amely a 6210 Sarlaccjával ellentétben jóval kevésbé hasonlított a filmbeli lényre. Túl kicsi a „karimája” és túl nagy, túl hosszúkás a szájszerve. De legalább normálisan működik. A készlethez járt négy minifigura is, Luke Skywalker, Lando Calrissian, Boba Fett és Kithaba. Mindegyik figura csak ebben a készletben volt megszerezhető, bár ezt a Boba Fett-et szintén felhasználták egy Lego karóra kiadáshoz is.

9496_box.png

9496-1_0.jpg

9496_alt2.jpg

9496.jpg

A legutolsó értelmes méretű Desert Skiff 2017-ben jelent meg. A 75174 Desert Skiff Escape szett 277 elemből állt és 4 egészen jó kis minifigura tartozott hozzá. A készlet két fő részből áll. Maga a Skiff egészen jól néz ki, kellőképpen részletes és mindent hoz, amit egy Skiff-től elvár az ember. Jól mutatnak rajta a minifigurák is, bár egy Luke is elkelt volna, mert így kissé hibásan Chewie van a rámpán nem pedig Luke, ahogyan filmben láthattuk. A készlet másik része viszont megint egy Sarlacc volt, ami ha lehet így mondani rosszabbul sikerült, mint a régi. Nyeklik-nyaklik, laza és egy kicsit sem hasonlít jobban Sarlacc-ra, mint a 9496-os készlet szörnyetege. A készlet nekem is megvan és egy videóban be is mutattam, de sajnos – 99%-ban a Sarlacc miatt – csalódást okozott.

75174e.jpg

75174.jpg

75174_1.jpg

75174-1-alt03-850.jpg

A 2016-ban megjelent 75146 Adventi naptár 20.napi ajándéka egy nagyon kicsi, stilizált Desert Skiff volt, amely mindössze 10 elemből épült fel. Ez a kis valami maximum szembeszélben, homokviharban hasonlít egy rendes Desert Skiff-re és még a kategóriájában is gyengének számít. Legalábbis az eddigi cikkekben szereplő adventi naptáras cuccok mindegyike sokkal jobban hasonlított az eredeti járműre, mint ez. Ennek ellenére azét ez is Skiff-nek számít.

adv2.jpg

adv.jpg

adv_1.jpg

A Desert Skiff nem tartozik a legmenőbb Star Wars járgányok közé. Ám mivel egy ikonikus jelenetben szerepelt illetve jól telepakolva a hozzá illő figurákkal jól mutat a vitrinben ezért keresett darabnak számít. A jelentőségéhez képest talán éppen elég kiadás született belőle, bár a 3,75”-es figurákhoz való darabokból már elkélne egy újabb kiadás.

13499759_589661701212582_1085013436_o.jpg

Köszönöm, hogy elolvastad

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr4014379694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szeme közé, laposan! 2018.11.18. 21:08:13

@szeme közé, laposan!: na, jó helyre írtam be... :) Szóval végigpörgetve, van azért itt Lego is! ;)

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.11.18. 22:24:38

@szeme közé, laposan!: Most ezt nem nagyon értettem de ok :D Van itt minden :D

szeme közé, laposan! 2018.11.19. 13:52:08

@Tota12: engem csak a Legok érdekelnek a blogodon, és nem voltam elég türelmes vegigmenni rajta, hogy lássam, van ebben a posztban IS Lego, és idejekorán szóvá tettem... Sorry. :)

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.11.20. 21:36:14

@szeme közé, laposan!: Jaaa értem :D ok. Ebben a sorozatban még elég sokáig minden epizódban lesz lego :D Merthogy direkt olyanokat veszek előre

Sanzicsakis 2019.02.24. 17:39:33

Ha már MicroMachines is van érdemes lenne megemlíteni SW Miniatures Desert Skiff- jét is szerintem elég jó.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 30th anniversary (3) a-team (2) actionforce (82) actionman (8) action force (3) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (9) action man katalógus (1) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) aquazone (5) aqua zone (4) archiv (31) archivum (31) at-dp walker (1) at-st walker (1) attackoftheclones (1) attack pack (1) avengers (1) barbie (11) bat (24) batman (44) batman and robin (4) batman animated (16) batman beyond (1) batman és robin (4) batman figurák (31) batman figurák története (23) batman forever (4) batman of the future (1) batman reklám (10) batman returns (2) batman toys (27) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (5) beetlejuice (1) belville (2) beszámoló (2) bionicle (2) blacktron (1) black series (29) board games (4) bootleg (9) bravestar (1) bravestarr (1) brickheadz (1) buildable figures (1) bukottjátékok (4) carrera (1) castle (20) centurions (2) chuck norris (1) clone wars (14) clone wars lego (8) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (1) congo (1) cops (2) crashdummies (1) crash dummies (1) crash dummies figurák (1) creature (8) creature figurák (8) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) dínó (1) dinosaucers (1) dinoszaurusz figura (2) dino raiders (2) dino riders (1) double dragon (1) dreadnok (1) droids (5) duplo (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (3) epic continues (3) episode I (4) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (3) érdekesség (792) érdekességek (3) értékes játékok (1) ewok (4) ewoks (4) exclusive (1) expanded universe (1) fabuland (4) fekete péter (1) figure case (1) force awakens (3) force link (5) francia gijoe (1) fridge (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (228) g1 transformers (1) galaktikus családi nap (1) galaxy squad (1) galidor (1) gameboy (1) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (3) ghost castle (2) gi (1) giijoe reklám (11) gijoe (230) gijoe állatok (2) gijoe dreadnok (3) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (30) gijoe figurák (192) gijoe india (4) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (3) gijoe katalógus (12) gijoe ko (3) gijoe mexico (1) gijoe playset (2) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (1) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (2) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (230) gi joe france (3) gi joe japán (5) gi joe jármű (50) gi joe járművek (45) gi joe josman (1) gi joe kártya (5) gi joe matrica (1) gi joe nemzetkozi (33) gi joe night force (1) gi joe poszter (8) gi joe prototipus (9) gi joe prototype (9) gi joe rajzfilm (17) gi joe riport (6) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe top10 (8) gi joe történelem (190) gi joe tv (17) gi joe vehicles (40) glasslite (2) gobot (4) godzilla (2) gyűjtemény (5) gyűjtés (3) halloween jelmez (1) hansolo (4) harry potter (2) hasbro (430) hasbro játékok (434) hasbro katalógus (2) heman (4) heti video (100) he man (5) hidden side (1) hírek (75) hírességek (2) híres játékgyűjtők (2) hook (2) horror (1) hotwheels (26) hotwheels autok (19) hot wheels attack pack (1) ice planet (3) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) insectoids (1) instagram (1) interju (8) interju rovat (8) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (2) jabba (1) japán (3) japanese gi joe (2) jap live (1) játék (892) játékbolt (13) játékgyárak története (2) játékgyűjtés (5) játékgyűjtők (2) játékipar nagyjai (2) játékok (893) játékok a polcról (4) játékok a polcról live (2) játékreklám (29) játék lelőhely (7) játék reklám (21) játék riport (9) játék tv riport (8) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (15) jurassic park figurák (9) jurassic world (1) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) karácsony (15) karácsonyi játék (15) kártya (3) katalógus (136) kenner (251) kennertoys (245) kenner figurák (239) kenner története (4) képregénybörze (3) képregényfigura (1) kevésbé ismert játékvonalak (16) kiadatlan (1) kisautó (19) kisautók (21) ko (14) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (13) ko toys (13) ko transformers (3) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) legacy (2) legends of batman (5) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) lego (311) lego2020 (3) legostarwars (112) lego 2018 (38) lego 2019 (25) lego alien (2) lego alpha team (2) lego aqua zone (9) lego at-st (4) lego bionicle (1) lego blacktron (12) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (59) lego city (9) lego city space (3) lego dinosaurs (1) lego duplo (1) lego érdekesség (147) lego exploriens (4) lego fabuland (7) lego figurák (38) lego figures (51) lego futuron (10) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ideas (8) lego infinity war (1) lego insectoids (4) lego jurassic park (1) lego katalogus (100) lego katalógus (96) lego lone ranger (2) lego minifigurák (27) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego ninja (1) lego paradisa (5) lego paradisa története (1) lego pirates (24) lego prince of persia (1) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego racers (2) lego reklám (41) lego resq (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (14) lego solo (4) lego space (61) lego space police (10) lego space története (9) lego speed racer (1) lego spyrius (6) lego star wars (128) lego star wars 2018 (40) lego star wars 2019 (33) lego star wars 2020 (6) lego super heroes (4) lego szett (154) lego tehcnic (37) lego tmnt (1) lego történelem (143) lego town (28) lego train (10) lego tron (2) lego ufo (7) lego unitron (4) lego western (5) lego western tortnete (2) legrosszabb lego (2) lelőhely (3) lemezárugyár (1) live (3) ljn (4) ljn toys (4) lone ranger (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) magyar gijoe (1) magyar játék (2) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (3) marvel (6) marvel figurák (5) mask (5) matchbox (27) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (2) mattel (8) maxx fx (1) mb (9) meccano (2) meccano star wars (2) mego (2) men in black (2) merchandise (10) mexiko (1) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (2) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mission impossible (1) model team (1) modern játékok (23) modern star wars figurák (18) moder star wars figurák (16) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (4) mortal kombat figurák (3) motorized vehicle pack (1) motu (4) mpc (1) mtron (1) nagyok (1) nemzetközi (9) nerf (3) ninja (2) nintendo (5) nintendo reklám (1) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) palitoy (3) paradisa (2) paradisa története (2) parker (6) pebe (1) pirates (4) playmates (2) playmobil (2) playsets (2) playstation (2) pókember (2) policeacademy (2) police academy (2) poszter (4) potf (37) potf eu (5) potf expanded (1) potj (3) power of the force (37) power of the jedi (4) power rangers (1) predator (2) pretender (1) prototipus (30) prototype (29) racers (1) rádióműsor (1) rajzfilm (7) rajzfilm intro (2) rambo (1) rancor (1) ravensburger (2) rebels (7) régi játék (667) régi játékok (661) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (19) remco (1) rendezvény (1) rendőrakadémia (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (1) returnofthejedi (16) revell (1) revengeofthesith (5) riport (1) robin hood (2) robotos játék (3) robo raiders (1) robo riders (1) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rogue one (11) rots (1) saber rider (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (1) sega játszóház (1) shadows of the empire (1) silverhawks (2) sindy (2) skála (1) skorpio kommando (1) skypatrol (1) sky commanders (1) sohasem volt játékvonalak (1) solo (38) solo figurák (35) solo star wars figurák (37) sonic fighters (1) space (11) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spider man (7) spider man homecoming (1) spider man hot wheels (1) spyrius (1) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (1) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (441) starwarsfigures (374) starwarsjármű (84) starwarstoys (429) starwars episodeIX (17) star trek (2) star wars (439) star wars 30th anniversary (4) star wars aotc (2) star wars bendems (1) star wars clone wars (11) star wars coin (1) star wars comic (1) star wars droids (11) star wars érdekesség (288) star wars érme (1) star wars ewoks (5) star wars expanded (10) star wars fekete péter (1) star wars figurák (358) star wars force awakens (5) star wars jármű (72) star wars kártya (3) star wars katalógus (9) star wars katelogus (4) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (2) star wars mandalorian (1) star wars poszter (3) star wars potf (57) star wars prototipus (64) star wars prototype (62) star wars rebels (13) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (3) star wars saga (1) star wars solo (19) star wars tfa (5) star wars tv (6) star wars vehicles (91) star wars walker (14) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (3) street fighter figurák (3) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super powers (3) swamp thng (1) swat kats (1) szellemirtók (1) szellemkastély (3) szélvész autó (1) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (7) társasjáték (11) technic (12) terminator (1) tfa (2) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (7) tmnt (11) tonka (4) top10 (43) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (1) top10 lego (4) top10 matchbox (1) top10 sorozat (4) top10 star wars (1) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (1) történelem (628) town (12) toxic avenger (1) toybiz (5) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (2) toyfair (6) train (3) transformers (48) transformers beast wars (1) transformers g1 (37) transformers g2 (5) transformers katalógus (3) transfrmers (32) triál (3) tribes (1) tron (3) tvc (8) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (3) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) unproduced (1) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (2) venezuela (1) vicces (14) video (101) vintage (493) vintagejátékok (614) vintagestarwars (148) vintagestarwarstoys (147) vintagetoys (605) vintage collection (38) vintage gi joe (211) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (2) vintage star wars (131) vintage tmnt (1) vintage transformers (12) visionaries (2) voltron (3) waterworld (1) western (2) wwf figurák (2) xena (1) x men (3) yps magain (1) Címkefelhő

Videók