A tíz legnagyobb vintage G.I.Joe jármű

Már régóta motoszkált fejemben a gondolat, hogy össze kellene szedni a legnagyobb G.I.Joe járműveket illetve Transformers robotokat hogy egy-egy szép top 10-es listába rendezve cikket írjak róluk. Most jött el ennek az ideje, bár álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz lesz végül megcsinálni.

26169942_388374184918190_2505187519349981467_n.jpg

Sajnos viszonylag kevés méretbeli adat áll ugyanis rendelkezésre, ami meglehetősen megnehezítette a számítást. Ráadásul, ahogyan nézelődtem, ilyen formában még senki sem írt erről a témáról, úgyhogy baromi sok idő volt összekapargatni minden egyes nagyobb Joe jármű méreteit. Az 1987-1990 közötti járgányoknál szerencsém volt, mert bizonyos katalógusok tartalmazták a Hasbro által megadott hivatalos méreteket. Szerencsére pont ebben az időszakban születtek a legnagyobb járgányok, úgyhogy ez jó kiinduló alap volt, noha látni fogjátok majd, hogy ezek a méretek nem mindig teljesen konzekvensek. A többi járgány adatait netes fórumokból és ebay hirdetésekből kellett összegereblyézni, ami kicsit hosszadalmas meló volt és nem is kaptam mindig megbízható adatokat. Olyan is volt, hogy találtam egy gépre egy ember által megadott méretet illetve egy hivatalos méretet is, amelyek ellentmondtak egymásnak. Ezekben az esetekben, egy kivétellel…a hivatalos méretet fogadtam el a valósnak, mert a saját járműveim méreteit leellenőriztem és azok a valóságnak megfeleltek.

4_11.jpg

Na de mik is azok, amelyek szóba jöhettek…A listára csak a vintage G.I.Joe járművek közül válogattam, tehát a modern érában kiadott nagyméretű járgányok most nem játszottak, pedig azok között is vannak olyan példányok, amelyek bőven felfértek volna. Ezen kívül csak a tényleges járműveket vettem számításba...azokat, amelyek járműnek néznek ki… tehát repülnek, gurulnak, vagy úsznak. Az épületek között is számos hatalmas darabot adtak ki (Terrordome, G.I.Joe Headquarters), de ezeket most nem vettem figyelembe. Két példánynál erősen gondolkodnom kellett, hogy járműként vagy playsetként tekintsek-e rájuk, de végülis járműnek soroltam be őket.

uss_flagg_hasbro.png

Az esetleges vitás esetek elkerülése miatt leírom, hogy mi alapján soroltam be a járgányokat. A legnagyobb Lego készletek cikknél már alkalmazott módszert használtam itt is, miszerint ha összeszorozzuk a tárgy 3 dimenziójának adatait, megkapjuk a tárgyat pont körbeölelő hasáb alakú test térfogatát. Tehát egy olyan téglatestet, aminek minden oldala éppenhogy érintkezik a jármű legkülső pontjaival. A gyakorlatban ezt képzeljétek el egy üvegkockának….vagy úgy, hogy mekkora térfogatú tároló szükséges minimálisan a jármű bezárásához.. A számítás módja néha nyilvánvalóan csalóka eredményt ad, hiszen van, amikor egy antenna, vagy a széles szárnyfesztáv nagyon meg tudja dobni az értékeket, de még mindig ez a legegzaktabb mérési mód, hiszen az első pár helyezett esetében azért egyértelműen kiadta a jó sorrendet.

arh_6941.jpg

Lássuk is akkor, hogy melyik a 10 legnagyobb vintage G.I.Joe jármű…

  1. Hammerhead (1990) 51*25,5*24 =31212 köbcenti

Ő egy olyan Cobra járgány, amit első felindulásból biztosan sokkal előrébb soroltam volna. Egy igazán nagy, masszív, tömör jármű, ami gyerekkoromban az egyik leginkább vágyott tételem volt. 51 centiméter hosszú, 25,5 centi széles illetve 24 centi magas, amit nyilván megdob egy kicsit az antennája. Tekintélyes méreteivel viszont éppen hogy csak felfért a listára. Ugyanakkor a sokféle funkciót és kis járműveket tekintve szerintem ez volt az egyik legsokoldalúbb Cobra jármű.

ham5.jpg

ham2.jpg

ham1.jpg

ham4.JPG

gijoe-cobra-hammeread-magazine-scan.jpg

  1. Rolling Thunder (1988) 86*22*19= 35948 köbcenti

Voltaképpen meglepő, hogy ennyire a lista alján szerepel ez a járgány, hiszen már ránézésre is hatalmas. Nos, valószínűleg a hivatalos méreteket összecsukott állapotában adták meg, így ha felnyitott rakétával néznénk, biztosan jóval előrébb szerepelne. Már a doboza is hirdeti, hogy több mint 3 láb hosszú, de a hivatalos méretet megnézve ez nem teljesen igaz, hiszen az csak 86 centiméteresnek írja a hosszúságát. Ezen kívül 22 centis szélességgel és 19 centis magassággal rendelkezik. Ez az egyik legkeményebb járgány, amit valaha kiadtak és a Generalon kívül a legnagyobb guruló jármű, ami hazánkban is kapható volt. Sőt… még TV reklámmal is hirdették.

roll4.jpg

roll3.jpg

roll2.jpg

roll1.jpg

  1. X-19 Phantom (1988) 72*39*15= 42120 köbcenti

Az X-19-es repülőgép ihletforrásáról, már írtam nektek korábban. Arról viszont kevesebb szó esett, hogy ez az egyik legnagyobb G.I.Joe repülő, amit valaha kiadtak. Hosszú, lapos formája van és a szélessége is elég tekintélyes. 71 centi hosszú, 39 centi széles és a vezérsíkoknak köszönhetően 15 centi magas. A lopakodó gép külsőre is igen ízléses, mondhatni az egyik felnőttkori kedvencemmé vált az évek során. Megmondom őszintén a fejemben meg nem fordult, hogy fel fog férni a listára, de majd a Raven-nél látható összehasonlító képet megnézve egyértelmű a nagysága.

 

x19_4.jpg

x19_1.jpg

x19_2.jpg

  1. Condor Z25 (1989) 58*53*14 = 43036 köbcenti

A Condor gép az egyik legszebb Cobra repülő, amit valaha megalkottak. A kecses, karcsú formája, a rengeteg fegyvere és a gyönyörű színe mindig is kívánatossá tette a gyűjtők szemében. Két kisebb repülővé is szét lehetett szedni, ami különösen játszhatóvá is tette. Nos, a nyilvánvaló szépségén túl ez a repülő méretben sem semmi, noha a megjelenése nyilvánvalóan csalóka. Ugyanis az igaz, hogy 58 centi hosszú, illetve 53 centis szárnyfesztávval rendelkezik, ami óriási, de ugyanakkor mivel egy nagyon vékony gépről van szó, vizuálisan egyáltalán nem tűnik nagyobbnak, mint a listán szereplő előző darabok. Ennek ellenére mivel nagyobb üvegkockában férne el, mint a többi ezért itt a helye….de csak az óriási szárnyfesztáv dobja meg.  

 

cond3.jpg

cond2.jpg

cond1.jpg

cond4.jpg

  1. Crusader (1989) 66*30,5*24= 48312 köbcenti

Nagyon meglepődtem, amikor a számítások alapján a Crusader ilyen előkelő helyezést foglalt el a listán. Ugyan nekem soha nem volt ilyen a kezemben, de valahogy sohasem tartottam számon a legnagyobb darabok között. Ennek ellenére 66 centis hosszával, 30,5 centis szélességével és 24 centis magasságával vitathatatlanul egyike a legnagyobb járgányoknak. A magasságát ugyanakkor szerintem nyitott raktérrel adhatta meg a Hasbro illetve a futómű is dob rajta, tehát egy picit ez is csalóka. Nem tartozik a kedvenc járműveim közé, de kétségtelenül pofás kis űrsikló.

 

cru4.jpg

cru2.jpg

cru1.jpg

cru3.JPG

  1. Cobra Raven / Sky Raven (1986/1990) 68,5*48*16,5 = 54252 köbcenti

A Cobra Raven véleményem szerint nem csak hogy a legszebb Cobra repülő… hanem a valaha volt leggyönyörűbb kiadott Cobra jármű. A Lockheed SR-71 ihletésű, fekete repcsi később megélt egy átfestett újrakiadást is, amiben krómezüst színt kapott és besorolták a Sky Patrol csapatba. Nekem feketében jobban bejön, de ez ízlés dolga. Nos, azon túl, hogy mennyire szép, a Raven még hatalmas is... 68,5 centi a hivatalos hossza, amivel ugyan picit rövidebb, mint az X-19, ám ez a gép jóval szélesebb, úgyhogy köbcentiben mindenképpen több helyet foglal el.

sky4.jpg

sky1_1.jpg

sky5.jpg

sky3.jpg

x19_3.JPG

  1. General (1990) 53*71*35,5 = 133586 köbcenti

És akkor elérkeztünk a gigantikus járgányokhoz…. A General ugyanis kétségtelenül egy ilyen jármű…. Gyakorlatilag egy guruló Joe erőd, amelyen a hatalmas mennyiségű fegyverzeten túl még egy kisebb helikopter is helyet foglal. Nekem mondjuk sosem tartozott a kedvenceim közé, de ezt ismertem gyerekként is, mert gyakran szerepelt a DIC G.I.Joe rajzfilmben. A járgánynak a szélessége az igazán meghatározó, ami mintegy 71 centi, de az 53 cm-es hosszúsága se kutya. Azt mondjuk, nem tudom, hogy a hivatalos méretet a hátán helyet foglaló Locust helikopterrel együtt mérték-e, de gyanítom, hogy igen. Ez volt tudomásom szerint a legnagyobb G.I.Joe jármű, amit hazánkban is lehetett kapni, bár az igaz, hogy a Mobile Command Center hazai elérhetőségéről nincsenek információim.

gen2.jpg

gen1_1.jpg

gen3_1.jpg

gen4.jpg

  1. Mobile Command Center (1987) 66*68*43= 192984 köbcenti

Nos, ez egy érdekes madár, mert önmagában járműként szemlélve nem szerepelne a listán, hiszen csak összecsukott állapotában működik járműként, úgy viszont nem lenne elég nagy a mérete, hogy felférjen. Ugyanakkor ez azért mégiscsak jármű, hiszen lánctalpas, csak lépcsőzetesen szét lehet nyitni és akkor egy gigantikus bázis playsetként is használható. A méretei a szétnyitott állapotot tükrözik… 66 centi hosszú, 68 centis szélességűre nyitható szét és 43 centi magas, amit nyilvánvalóan a tetején látható rakétaállványokkal együtt ér el. A magam részéről nekem sosem tetszett igazán ez a cucc, bár biztosan jól játszható volt.

 

mob1.jpg

mob2.jpg

mob3.jpg

mob4.jpg

  1. Defiant (1987) 76*86*78 = 509808 köbcenti

A Defiant…talán a legimpozánsabb playset, amit valaha játékként kiadtak….Nem csak a G.I.Joe mezőnyben, hanem az összes vintage játékvonalat szemlélve is. Ez egy gigantikus mobil űrhajó kilövőállás, amelyen egy két, szintén nem kicsi űrhajó foglal helyet. Mivel a kilövőállás lánctalpas és mozgatható ezért ez az én olvasatomban járműnek számít, úgyhogy a 76 centis hosszúságával, 86 centis szélességével illetve 78 centis magasságával ez a második legnagyobb Joe járgány, amit valaha készítettek. Azt sajnos nem tudom, hogy nyitott állapotban mérték-e le, mindenesetre szerintem igen. Ha nem…akkor felállítva és szétnyitva, még nagyobb lenne a kicsike. Az űrhajó egyébként két részből áll, egy alsó nagyobb és egy felső kisebb hajóból. Ez utóbbi gyakorlatilag azonos a listán szintén szereplő Crusaderrel. Érdemes megnézni a reklámját is, ahol a két szerencsétlen srác csak az űrhajókat emeli meg, de úgy alámarkolnak, mintha cementeszsák lenne...

def4.jpg

def3.jpg

def2.jpg

def1.jpg

1.USS Flagg (1985) 226*94*91 = 1933204 köbcenti

Nos, bizonyos szempontból ez a járgány szintén inkább playsetnek számítana, hiszen az egész nem mozgatható… teljesen statikus és egy lapos placc az egész. Ugyanakkor mégiscsak egy gigantikus anyahajót formáz, ami nyilván jármű, ráadásul mindenki, mindenhol a Flagg-et tekinti a valaha volt legnagyobb Joe járműnek, úgyhogy egyértelmű volt, hogy nekem is így kell tekintetni rá. Szó se róla a méretei már-már zavarbaejtően nagyok. 226 centi hosszú…(7 láb, 6 inch) a tornya miatt 91 centi magas és 94 centi széles. Az egész cucc irreálisan nagy, ugyanakkor nyilván nem jól aránylik, mondjuk a repülőkhöz, de ez nem is lenne elvárható.  Rekordernek tervezték és ezt a pozícióját tudtommal a mai napig tartja is... Pedig lényegében az egész csak egy lapos fedélzet, ami csak egy relatíve kicsi alapot kapott illetve egy jól kidolgozott tornyot. Nekem valahogy mindig hiányzott alóla egy rendes hajótest…mondjuk, az is igaz, hogy akkor nincs az a doboz vagy játéküzlet, amibe belefért volna. Így is kb. külön szoba kell neki, ha valaki ki akarja állítani.

 

flagg3.jpg

flagg2.jpg

flagg1.jpg

flagg4.jpg

Vigaszdíjas: Thunderclap (1989) 79*13*21=21567 köbcenti

Ezt a gépet plusz egyként, egyfajta vigaszdíjasként mindeképpen fel akartam tenni a listára. Ugyanis nagyon valószínű, hogy ő mindössze a hivatalos mérés módja miatt nem fért fel. A gép három részből áll…két kisebb lánctalpas vontató húz, illetve tol egy vontatmányt, amelyen egy gigantikus, kihúzható tüzérségi löveg foglal helyet. A löveg viszont önmagában, kihúzás és felállítás nélkül nem sokat dob a méretén, úgyhogy több mint valószínű, hogy a hivatalos méretet összecsukott állapotában vették le. Kihúzott ágyúval én az 5-6-7. helyek valamelyikére sorolnám, mert azért elég magasra felér az ágyú, anélkül viszont hiába a hatalmas a 79 centis hosszúság, ha ehhez „csak” 13 centis szélesség és 21 centis magasság társul….sajnos ez az adatok alapján nem volt elég, hogy feltehessem és nem találtam külön adatot arról, hogy kihúzott ágyúval mekkora a gép.

thun4.JPG

thun1.jpg

thun3.jpg

A következő héten megpróbálkozom a legnagyobb G1-es és modern Transformers-ek listába rendezésével, de sajnos ott eddig még kevesebb adatot találtam.

TB

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr5214615074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2019.02.11. 10:47:47

@doggfather: Hogyne lett volna....legalább 3-4 is volt. Volt egy Sky Patrolos (egy walt disney-s reklámblokkal együtt fent van youtubeon) , ez a razorback - rolling thunder-es és volt egy későbbi Liquidatoros. Ez utóbbi szintén fent van youtubeon. Én halványan emlékszem egy negyedikre is de nem vagyok benne biztos hogy az magyar volt.

Helmut Madar Strutz 2022.09.14. 00:48:04

"a Mobile Command Center hazai elérhetőségéről nincsenek információim."

Én egyszer láttam itthon boltban, olyan 1992-93. körül. Létezett egy "Hetedhét" nevű kisebb játékbolt-hálózat akkoriban, azoknál lehetett jobb G.I. Joe cuccokat kapni (meg elég sok minden mást is, ami akkoriban Nyugaton ment, pl. Dino Riders-t). Volt egy boltjuk a Pöttyös utcai metrómegálló Kőbánya felőli oldalán, ott árulták a Mobile Command Centert (az általam ismert másik boltjuk is a közelben volt a Dési Huber utcában, a József Attila lakótelepen). Nem akarok hazudni, de úgy rémlik, hogy olyan tízezer forint körüli áron ment (ez kb. egyhavi fizu volt akkor), magyarán megfizethetetlen volt akkor nekem.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2022.09.14. 08:11:11

@Helmut Madar Strutz: Ezt már nagyon régen irtam...azóta lett infóm egy srácról akinek volt és a mai napig megvan neki

Helmut Madar Strutz 2022.09.14. 18:52:12

@Tota12: Igen, láttam, hogy nem új a cikk, csak gondoltam hozzájárulok egy színes adalékkal a topic-hoz. :) Amúgy valóban nem volt túl gyakori látvány a Mobile Command Center a boltok polcain, én is csak külföldön láttam ezen az alkalmon kívül.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (11) a-team (2) actionforce (82) actionman (10) action force (3) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (11) action man katalógus (3) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (35) archivum (35) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) balhésjátékok (2) barbie (13) basic (3) bat (24) batman (49) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (1) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (5) beetlejuice (2) belville (5) beszámoló (5) bionicle (9) blacktron (1) black series (42) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bookofbobafett (1) bootleg (18) börze (2) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (30) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (21) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (8) creature figurák (8) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (1) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (2) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (2) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (6) epic continues (3) episode I (10) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (6) érdekesség (1209) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (7) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (6) figura és játékfeszt (2) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (5) force link (5) francia gijoe (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (2) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (11) gijoe (280) gijoe állatok (2) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (35) gijoe figurák (209) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (3) gijoe katalógus (19) gijoe ko (3) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (281) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (57) gi joe járművek (54) gi joe josman (1) gi joe kártya (5) gi joe kite (1) gi joe matrica (1) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (40) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (13) gi joe prototype (14) gi joe rajzfilm (19) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (208) gi joe tv (17) gi joe vehicles (44) glasslite (3) gobot (4) godzilla (2) gulliver (2) gyűjtemény (5) gyűjtés (3) halloween jelmez (1) hamisitvány (5) hamis figura (3) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (623) hasbro játékok (626) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (215) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (29) hotwheels autok (20) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (3) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (2) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1300) játékbolt (18) játékgyárak története (3) játékgyűjtés (10) játékgyűjtők (6) játékipar nagyjai (4) játékok (1296) játékok a polcról (6) játékok a polcról live (3) játékreklám (35) játék lelőhely (10) játék reklám (27) játék riport (16) játék tv riport (11) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (18) jurassic park figurák (11) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (2) karácsony (20) karácsonyi játék (22) kártya (3) katalógus (283) kenner (317) kennertoys (305) kenner figurák (302) kenner története (5) képregény (3) képregénybörze (4) képregényfigura (3) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (21) kisautók (23) knex (1) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (18) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (10) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (487) lego2020 (6) legostarwars (141) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (8) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (13) lego at-st (4) lego basic (10) lego bionicle (10) lego blacktron (17) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (83) lego city (14) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (4) lego érdekesség (290) lego exploriens (7) lego extreme (2) lego fabuland (12) lego figurák (39) lego figures (52) lego futuron (11) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (2) lego jurassic park (1) lego katalogus (224) lego katalógus (220) lego kereskedők (4) lego knightskingdom (3) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (1) lego paradisa (8) lego paradisa története (2) lego pirates (30) lego police (1) lego prince of persia (1) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (5) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (15) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (90) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (64) lego tmnt (1) lego történelem (232) lego town (50) lego train (18) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (5) ljn toys (5) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (3) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (33) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (2) mattel (14) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) mego (3) men in black (2) merchandise (10) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (3) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (24) modern star wars figurák (45) moder star wars figurák (37) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (1) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (4) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (1) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) paradisa (4) paradisa története (4) parker (7) pebe (1) pirates (8) plasticola star wars (1) playmates (2) playmobil (6) playsets (2) playstation (2) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (56) potf eu (10) potf expanded (3) potj (11) power of the force (58) power of the force története (18) power of the jedi (13) power rangers (2) predator (2) pretender (2) prototipus (46) prototype (45) pulsar (1) race (1) racers (3) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (1) ravensburger (6) rebels (9) régi játék (999) régi játékok (977) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (25) remco (1) rendezvény (9) rendőrakadémia (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (4) revengeofthesith (12) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (3) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (5) saga collection (2) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (2) skála (1) skorpio kommando (2) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (3) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (21) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (10) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (605) starwarsfigures (511) starwarsjármű (94) starwarstoys (592) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (604) star wars 30th anniversary (13) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (4) star wars chess (1) star wars clone wars (23) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (1) star wars droids (13) star wars érdekesség (450) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (13) star wars fekete péter (1) star wars figurák (501) star wars force awakens (6) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (79) star wars kártya (3) star wars katalógus (14) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (70) star wars prototipus (79) star wars prototype (77) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (7) star wars saga (6) star wars saga collection (3) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (100) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (3) street fighter figurák (3) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (1) szilveszteri vicces (1) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (17) technic (33) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (3) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) tmnt (16) tonka (5) top10 (61) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (5) top10 matchbox (2) top10 sorozat (6) top10 star wars (8) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) törölt játékvonalak (1) történelem (1001) town (30) toxic avenger (1) toybiz (6) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (3) toyfair (6) toysrus (1) train (6) transformers (66) transformers beast wars (2) transformers g1 (53) transformers g2 (8) transformers katalógus (10) transformers prototípus (2) transfrmers (43) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (10) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) usagi (1) válogatás (2) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (226) vintage (749) vintagejátékok (877) vintagestarwars (161) vintagestarwarstoys (161) vintagetoys (866) vintage collection (48) vintage gi joe (251) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (145) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wwf figurák (4) xena (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása