A Star Wars játékjárművek története -16.rész

U-Wing Fighter

A Star Wars játékjárművek története című sorozatom mai részében egy nem túlzottan hosszú múltra visszatekintő, ám annál emlékezetesebb géptípussal az U-Wing-gel fogok foglalkozni. Ugyan a gép nem túl régóta része a Star Wars világának, ám szerintem mindenkinek megmaradt az emlékezetében, aki akár csak egyszer is látta a Rogue One-t… továbbá azóta számos más Star Wars produktumban is szerepet kapott. Bár nem túl sok játékot készítettek belőle az elmúlt 3,5 évben, amit viszont igen, az relatíve jól sikerült, úgyhogy mindenképpen érdemes volt arra, hogy ez is kapjon egy önálló epizódot. No meg ezen túl, egy általam igen kedvelt típusról van szó, úgyhogy mindenképpen foglalkozni akartam vele.

 u-wing-sw_battlefront.png

Az U-Wing gépet a Rogue One Star Wars spin off filmhez találták ki és egy új típushoz képest meglehetősen sok képernyő időt kapott. Nem csak, hogy a férfi főszereplő Cassian ezt a gépet használta, de a scariff-i csatában részt vett egy másik példány is, amit harc közben is láthattunk. Engem már itt megfogott a gép kettős jellege, miszerint az űrben egy vaskos nehézvadászként használják, a légkörben viszont olyan támogató szerepkörben, ami számomra eléggé megidézi a Vietnámi háborúban alkalmazott Bell UH-1-es helikoptereket.

 

Szerencsére a gépet nem csak a Rogue One-ban láthattuk, hiszen a Rebels animációs sorozatba is importálták, például Saw Guerrera és Edrio is használtak egyet. Összesen négy sorozatepizódban volt látható. Természetesen azóta minden más platformon is helyet kapott az U-Wing legyen szó képregényről (pl Doctor Aphra, Vader: Dark Visions) vagy számítógépes játékról (Force Arena, Battlefront) és ez a sor várhatóan tovább is fog még bővülni, hiszen az említett időszakból több új mozgóképes produktum is készülni fog, amiben logikus lesz a használata (Cassian sorozat). A Battlefront-ban egyébként a gép űrbeli harci képességeit is látni lehetett és bár nem vagyok egy nagy gamer, de azért egyszer kipróbálnám milyen manőverezni vele.

 

Az UT-60D U-Wing gép egyébként az Incom cég gyártmánya, csak úgy, mint az X-Wing vagy a köztársasági haderőnek gyártott Z-95 és ARC-170 Starfighter. A gépet elsősorban nehézvadász és támogató szerepkörbe szánták, így a felszereltsége is ennek megfelelő. Négy erős hajtóművel, lézerágyúkkal és az oldalajtók mögött megtalálható ion fegyverekkel rendelkezett. Összesen nyolc személyt tud szállítani, ami alkalmassá teszi csapat és könnyű teherszállítási feladatokra is. Nem meglepő, hogy épp ezért egy polgári változata is létezik, amelyen semmilyen fegyverzet nincsen. A történet szerint egyébként ez volt az egyik utolsó gép, amit még a köztársasági haderőnek fejlesztettek ki, de ez már nem kerülhetett ki a csapatokhoz. Később a Birodalom pedig inkább a Sienar-t részesítette előnyben a közbeszerzéseknél, így az ÚT-60 sohasem került sorozatgyártásba. A legyártott példányok végülis Bail Organa ügyeskedése által kerültek a lázadók kezére, akik egészen a Polgárháború végéig alkalmazták is őket, sőt a maradék darabok még az Új-köztársaság idejében is szolgáltak.

 u-wing-header-208760-1280x0.jpg

Talán nem annyira meglepő, hogy a típus rövid történelme és nem éppen szerény méretei miatt nem túl sok játék készült belőle. Elsősorban a Lego és a die cast gyártók használták a gépet, de azért a Hasbro is kiadta a maga járgányát 3,75”-ben. Én remélem, hogy a későbbiekben még találkozhatunk szép nagy U-Wing-ekkel újabb játékok formájában, mert lenne benne potenciál.

 file_002-1.jpeg

A Hasbro 2016 Szeptemberében a Rogue One filmbemutató előtt adta ki az eddigi egyetlen 3,75”-es akciófigurákhoz való U-Wing járékjárművét, ami természetesen a Rogue One játékvonal részeként jelent meg. A meglehetősen nagy és impozáns járgányt egy jó nagy Rogue One dizájnú dobozban küldték az üzletekbe, aminek a képe egy erős csatajelenetben ábrázolja a gépet. Maga a játék viszont közel sem tökéletes, többek között az arányai nyilván nem felelnek meg teljesen a filmben látottaknak, de ez csak a kisebbik baj…a nagyobb, hogy az oldalajtók sem nyithatóak és a has részt meglehetősen elvékonyították, aminek köszönhetően ezt kvázi csak vadászként lehet alkalmazni, csapatszállítóként nem. A gépnek így elveszett egy ötletes, mutatós és játék szempontból kihasználható funkciója. A pilótafülke kabinteteje viszont felnyitható, ami azért érdekes, mert emlékeim szerint ez így nem is látszódott a filmben, sőt nem is egy személyes volt a pilótafülke. Ez a rész is nyilván az egyszerűsítés áldozata lett. Ezt leszámítva végülis a többi dolog oké, a szárnyak szépen hátranyithatóak, vannak kihúzható futóművek és mellékeltek hozzá egy barna kabátos Cassian Andor figurát is. Bár ilyen figura megjelent egy kettes pakkban is, az elvileg nem azonos az U-Wing mellé adott darabbal, tehát mondhatjuk, hogy a jármű egy exkluzív figurát kapott. A Rogue One járművek java része kapott továbbá NERF kilövőt is, ami sajnos erről a járgányról sem maradt le, de szerencsére ez a szivacságyú betolható a gép hasába. Küllemre a gép csinos, de sajnos a raktér rész hiányától nem tudok elvonatkoztatni. Ekkora méretben (és árkategóriában) ennek bele kellett volna férnie.

 

hasbro.jpg

hasbro1.jpg

hasbro2.jpg

hasbro3.jpg

hasbro4.jpg

Sajnos azóta sem adtak ki, 3,75”-es figurákhoz való újabb U-Wing-et, de azért a Hasbro más területeken használta a járgányt. 2016 végén a Black Series Die cast alvonalában, a Titanium Series-ben is kiadtak egy U-Wing-et, ami önmagában véve remekül sikerült. A kb. tíz centis modell kidolgozottsága megfelelő, a festése is oké és még a szárnyait is megcsinálták nyithatóra. Pár dollárért nem is rossz.

 

tit_1.jpg

tit2_1.jpg

tit3.jpg

A Hasbro természetesen nem hagyhatta ki a ziccert, hogy a gépet a Micro Machines termékvonalban is megjelentesse és ez rögtön két féle opcióban is megtörtént. A zárt szárnyú változatot egy Tie Striker-el és egy Krennic Shuttle-el, a nyitott szárnyú változatot pedig egy X-Wing-el és egy Death Star-al egybecsomagolva lehetett megszerezni. A méretük jóval kisebb, mint bármelyik másik Die cast változatnak és a kidolgozottságuk is jóval egyszerűbb. Ezen kívül teljesen merev, egybeöntött darabok, úgyhogy nincsenek mozgatható részeik.

 

mic1.jpg

mic2.jpg

mic3.jpg

mic4.jpg

A Hot Wheels sem maradt rest, hiszen 2016 végétől kezdve összesen három formában is elsütötték gyakorlatilag ugyanazt az egy die cast járgányt. Először a Starships sorozatban adták ki, egyedileg csomagolva. Ez a járgány elég impozánsra sikerült és igen jól mutat a szokásosan mellékelt standen. A nagyobbacska Starship modellek közül való (nagyobb a Titanium-nál is) és az egyetlen pici negatívumának talán csak a festését tudnám felhozni, ugyanis a filmben látott géphez képest itt egy kicsit elveszik a kék szín. Lehet, hogy a kicsit világosabb árnyalat miatt, illetve a hajtóműgondolákról is lefelejtették a kék csíkokat. Ezt leszámítva viszont teljesen rendben van, még a szárnya is nyitható.

 

starships.jpg

starships2.jpg

Nem sokkal később ugyanezt az U-Wing-et felhasználták egy exkluzív darab előállításához is. A Battle of Scariff playset részeként ugyanis kiadtak egy egyedi, harci sérülésekkel tarkított változatot is, amelyet csak ebben a playsetben lehetett megszerezni. Ez a darab egy kicsit vagányabbul néz ki, legalábbis nekem egy fokkal jobban tetszik. A festést leszámítva a gép megegyezik a sima Starships kiadással, de a fegyverére itt egy piros, műanyag lézernyalábot lehetett helyezni.

 

starships_playset.jpg

starships_playset2.jpg

Az első kiadást nem sokkal később egy négyes pakkban is újra felhasználták. Itt változatlan formában került a dobozba egy X-Wing, egy Tie Fighter és egy Csillagromboló mellé. A csomag neve Hero &Villain Starship pack volt.  

 starships4.jpg

A Lego viszonylag rövid idő lefolyása alatt több készletet is kiadott a típusból, de többnyire csak igen kicsi méretben. A palettáról még mindenképpen hiányzik egy nagy és élethű, mondjuk úgy UCS méretű darab, amivel körülbelül teljes lehetne az U-Wing kínálat. A készletek java részét a Rogue One filmbemutató környékén adták ki, azóta csak egy, igen kicsike készlet jelent meg a típusról.

 f266038588eb00e368d7c10efb7d9edc.jpg

Az U-Wing-et először 2016-ban adta ki a Lego 75155 Rebel U-Wing Fighter néven. Ez szerencsére rögtön egy normális méretű készlet volt és a 659 alkatrészéből egy meglehetősen nagy, 54*28*6 centis gépet lehetett összerakni. Külső megjelenését tekintve teljesen sikerült hoznia azt, amit a Rogue One-ban láthattunk és a funkcionalitását tekintve is rendben van. A szárnyak igaz, hogy nem fokozatban nyithatóak, de a két alapállásban rögzíthetőek, így nem kell aggódni a szárny lötyögés miatt. Az oldalajtók nyithatóak és a raktérből is elő lehet húzni az ionfegyverek állványát, így lehet vele „vietnámozni” rendesen. A hátsó rámpa is lenyílik, de ez sajnos egy vakablak, amelyen keresztül nem érhető el a raktér. A hajtóművek, a pilótafülke és az alsó üvegezés is tetszik és talán nem is véletlen, hogy a megjelenés után relatíve hamar meg is vásároltam. Természetesen videó is készült róla, úgyhogy aki azt esetleg még nem látta, mindenképpen pótolja. A figurák tekintetében sem rossz a cucc, összesen öt darabot mellékeltek hozzá, amiből a pilóta és Bistan igencsak jól néznek ki. Rajtuk kívül Jyn Erso, Cassian és egy Rebel Trooper, Corporal Eskro Casrich figurája volt még a dobozban. A pilóta figura feltűnt a 75172 Y-Wing készletben is, de a többi darab mind egyedi volt…csak ebben a szettben lehetett hozzájuk jutni. Összességében ez egy nagyon jó kis cucc és kb. minden nap megcsodálom a polcomon.

 

75155.jpg

75155.JPG

75155_2.jpg

75155_4.jpeg

75155_alt3_530x_2x.jpg

75155-star-wars-rebel-u-wing-fighter-b01cct2pqs-4.jpg

A 75160 U-Wing volt a második Lego készlet, amit a típusról készítettek. Ez 2017 Januárjában jelent meg, nem sokkal tehát a film bemutatója után. A Microfighters sorozat 4. szériájának egyik tagja volt, amiből ki is lehet következtetni, hogy ez egy micro méretű, 109 alkatrészből felépülő hajó volt. Microfighter-hez képest ez még egészen jól néz ki és 12 * 6 * 3 centis dimenzióival nem is a kisebb Microfighter-ek közül való. A megjelenése nagyjából hűen tükrözi a gép küllemét, már amennyire azt 109 elemből vissza lehet adni. Van benne stud kilövő, nyithatóak a szárnyak és a hajtóműveket is sikerült nagyjából arányosan eltalálni. Egy minifigura is járt a készlethez, de a microfighterek-nél ez sajnos totális aránytalanságot szokott eredményezni. A pilótafülke ugyanis nyitott, így a figurát gyakorlatilag a gép hátára kell ültetni, ami nem egy csinos megoldás. Tudom ez minden microfighter-nél így szokott lenni, de én pont ezért nem tudtam soha megbékélni ezzel, az amúgy gyerekeknek szánt termékvonallal. A figura egyébként egy egészen pofás U-Wing pilot, amit csak ebben a készletben lehetett megszerezni és ezért szerintem mindenképpen meg is érte megvenni a szettet.

 

75160_box1_v39.jpg

75160_1.jpg

75160.jpg

A 30496 U-Wing 2017 Májusában jelent meg polybag-es formában. Az 55 alkatrészből felépülő aprócska U-Wing amolyan félig-meddig promóciós készlet volt, hiszen valahol képregény mellé adták mellékletként máshol meg bizonyos összegű vásárlás felett járt ajándékként. Ezeken túl viszont üzletben is lehetett találkozni vele. Az 55 alkatrészből egy meglehetősen karcsú, sematikus, de azért éppen felismerhető U-Wing-et lehetett összerakni, aminek nem lehetett nyitni a szárnyait. Figura sem járt mellé, úgyhogy ezt tényleg csak egy kis asztaldísznek kell felfogni. Annak viszont elmegy.

 

30496.jpg

30496_screen_001.jpg

A 911946 U-Wing volt a legfrissebb Lego megjelenése a géptípusnak. Ez viszont sajnos megint egy mini készlet volt csupán, ami 37 alkatrészből épül fel és szintén zacskós csomagolást kapott. Bolti forgalmazásba nem került csak a Lego Star Wars magazinok ajándékaként lehetett megszerezni. Azt nem tudom, hogy itthon sorra került-e már (szerintem nem, de bevallom nem szoktam figyelni a Lego Star Wars újságokat), de az biztos, hogy a németeknél 2019. Áprilisában debütált. A készlet maga egyébként méreteihez képest nem rossz, a gép felismerhető és még azt is megoldották, hogy a szárnyak hátranyithatóak legyenek. A hajtóművekre mondjuk kitalálhattak volna egy másik alkatrészt, mert azok viszont elég csúnyácskák így. Természetesen minifigura nem járt hozzá.

 

911946-1.jpg

911946.jpg

Sajnos UCS méretben eddig még nem jelent meg U-Wing. Noha én ezt a kategóriát nem gyűjtöm, de kétségtelen, hogy az interneten fellelhető saját készítésű UCS U-Wing-ek egyszerűen gyönyörűek. Még az Ideas programban is felbukkant 1-2, de sajnos ezeddig nem kapták meg a kellő támogatást, és ha meg is kapnák, valószínűleg a Lego nem is küldené őket a boltokba. Ki tudja, egyszer talán majd emellett döntenek, mert igencsak impozáns készlet lehetne.

 ss_1.jpg

A Rebel U-Wing Fighter nem tekint vissza hosszú múltra és amint láttátok elsősorban kisebb játékok készültek belőle. Ennek ellenére azért jó párszor használták a játékgyártók, és ha a típus feltűnik még az eljövendő mozgóképes Star Wars alkotásokban, akkor szinte biztos vagyok benne, hogy a játékok sora további darabokkal fog bővülni.

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr3215109688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2019.09.18. 20:05:21

Imádom ezt a gépet. A Disney éra eddigi legjobb és legeredetibb találmánya. Na jó, az utóbbi jelző inkább az Solo féle űrvonatra illik. Olyan még tényleg nem volt soha.
Szerencsére nekem is megvan a nagy LEGO készlet és a kis Microfighter.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (39) archivum (39) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (13) epic continues (3) episode I (13) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (7) érdekesség (1408) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (709) hasbro játékok (712) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (284) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1490) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1486) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (38) játék lelőhely (12) játék reklám (30) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (361) kenner (339) kennertoys (325) kenner figurák (324) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (570) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (369) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (293) lego katalógus (291) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (70) lego tmnt (1) lego történelem (251) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (2) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pokember (1) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1148) régi játékok (1122) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (671) starwarsfigures (569) starwarsjármű (94) starwarstoys (656) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (670) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (514) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (559) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (38) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) titanium (1) tmnt (16) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1176) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (297) vintage (868) vintagejátékok (989) vintagestarwars (165) vintagestarwarstoys (165) vintagetoys (978) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (148) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása