G.I.Joe érdekességek - 48

Duke érdekességei

d_2.jpg

Duke kétségtelenül az egyik legfontosabb G.I.Joe karakter. Majdnem a történet kezdete óta jelen van a G.I.Joe világában és a mai napig egy rendszeresen használt karakter. Sőt…annál, egy kicsit több is. Egyfajta "tökéletes katona", akit az alkotói egyfajta tökéletes katonai példaképnek igyekeztek megteremteni a gyerekek számára. A 80-as évek elejének kissé militarista légkörében Duke, a mosolygós, szőke, talpig becsületes katona szimpátiát ébreszthetett a gyerekekben a katonai pálya és maga a G.I.Joe márka iránt. Ebből kiindulva egy jó ideig ez a karakter volt a márka arca, amit számtalan terméken is felhasználtak marketing célokból. Ma a Duke-al kapcsolatos érdekességeket igyekeztem nektek összegyűjteni egy cikkbe.

g_i_joe_the_movie_1987_duke001_1.png

Duke becsületes neve Conrad S. Hausser, de az alkotók eredetileg nem Conrad-nak, hanem Carl-nak akarták keresztelni. Arról sajnos nincs infó, hogy miért változtatták meg a szándékukat, mindenesetre a Conrad Hausser eléggé németesen hangzik, noha St.Louis-ban született.

 84751.jpg

Duke harcolt a vietnámi háborúban és a montagnard nevű hegyi népeket képezte ki a vietkongok elleni harcra. Az első kitüntetését akkor kapta, miután 1967-ben fogságba esett, majd fél évvel később sikerült megszöknie.

 69794.jpg

Duke, az aktája alapján sok más kitüntetést is megszerzett a karrierje során és gyakorlatilag ő a legszebben dekorált G.I.Joe katona. A következő kitüntetések vannak a birtokában: Gyalogsági érdemérem, ejtőernyős érdemérem, bronzcsillag bronz tölgylombokkal, Nemzeti védelmi szolgálatért érem két bronzcsillaggal, a vietnámi szolgálatért érem, Globális háború a terrorizmus ellen expedíciós érme, Globális háború a terrorizmos ellen szolgálati érme és a Vietnámi köztársaság hadjárati érme. Ezeken kívül valószínűleg megkapta a Bíborszívet illetve számos további ENSZ és NATO kitüntetést is.

 8d407b6a4d40553970f6f6eff762ec1e.jpg

Duke rangja hivatalosan törzsőrmester (E-8 Master sergeant) volt, de a G.I.Joe szervezeten belül ő egy  Acting First Sergeant, vagyis egy vezénylő őrmester. Ez egy nagyon érdekes beosztás, mert ugyan nem tiszt, de a szervezet parancsnoka mellett egyfajta „jobbkéz” funkciókat lát el. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ő nem tiszt, de mégis parancsolhat a tiszteknek és a harcmezőn is elláthat parancsnoki feladatokat, így Hawk tábornok mellett Duke a G.I.Joe hadszervezet második embere. Egyébként Larry Hama és a Hasbro illetékesei sokáig agyaltak a karakter megalkotásakor, hogy Duke tiszti, vagy tiszthelyettesi rangot kapjon. 

 user84033_pic64116_1536550718_1.jpg

Ugyanakkor a Sunbow féle G.I.Joe rajzfilm első évadában mind Duke, mind pedig Flint gyakorlatilag a G.I.Joe parancsnokának látszottak. A két karakter szinte felcserélhető volt és ez egy kicsit konfúznak is hathatott. A második évadban viszont már megjelent Hawk és onnantól ő volt az egyértelmű parancsnok, így már a rajzfilmben is rendeződött a parancsnokság kérdése. Flint ekkor a harmadik helyre szorult vissza a ranglétrán.

 

Duke és egy másik G.I. Joe karakter Falcon hadnagy féltestvérek. Ahogyan a Falcon-ról és a renegátokról szóló epizódban már említettem, eredetileg nem Duke lett volna Falcon testvére a G.I.Joe rajzfilmekben. Az alkotók először egy apa-fia kapcsolatot képzeltek el, amiben Hawk lett volna Falcon apja (erre utal a nevük összecsengése is), de ezt valamivel később testvéri viszonyra változtatták, majd Hawk helyett Duke lett Falcon bátyja. Egyébként Duke akár Falcon apja is lehetett volna, hiszen ha 67-ben Duke már Vietnámban harcolt, akkor a 40-es években kellett születnie, míg Falcon 87-ben egy kvázi frissen végzett hadnagy volt, tehát kb 22 éves.

 maxresdefault_44.jpg

Duke az összes G.I.Joe produktum szempontjából az egyik legfoglalkoztatottabb karakter. A Sunbow-féle G.I.Joe rajzfilm első részeitől kezdve egészen a G.I.Joe the Movie-ig gyakorlatilag minden epizódban szerepelt valamennyit és kvázi főszereplőként. A movie után egy időre félretették a karakterét és legközelebb a DIC rajzfilm 1. évadában tűnt csak fel. Itt először a régi küllemében, majd a második évadban egy merőben új külsővel tért vissza. A modernebb G.I.Joe rajzfilmekben viszont újra főszereplőként volt látható és az első egész estés Joe filmben is az ő karaktere volt a középpontban. A képregényekben is nagyon sokat használt karakter volt, minden érában.

 

A G.I.Joe számítógépes játékokban is rendszeresen szerepelt. Ő volt az egyik választható karakter az 1985-ös G.I.Joe: The Real American Hero játékban és a 91-es, NES-re készült G.I.Joe játékban is. Az 1992-es Atlantis Factor és a G.I.Joe The Arcade Game játékokban szintén főszereplő volt és természetesen a 2009-es Rise of Cobra játékban is feltűnt.  

 

Duke a G.I.Joe the Movie eseményei során eredetileg elhalálozott volna. Erről az érdekességről és a miértekről korábban már írtam egy cikket, amit ITT OLVASHATSZ.

 

Duke képregény szempontból ugyanakkor nem csak a G.I.Joe füzetekben és a csapattal kapcsolatos crossoverekben tűnt fel. A Marvel 1985-ös Secret Wars II képregény sorozatában ugyanis feltűnt egy karakter, aki kiköpött úgy nézett ki, mint Duke. A sztoriban ugyanakkor nem nevezték a nevén, egyszerűen csak „Sergeant” vagyis őrmester volt a megnevezése.

 fullsizerender.jpg

A Sunbow féle rajzfilmben Duke szinkronhangja Michael Bell volt, aki egy veterán szinkronszínész. Karrierje során rengeteg rajzfilm és videójáték szereplőnek kölcsönözte a hangját, többek között ő volt Prowl, Sideswipe illetve Scrapper hangja a Transformers rajzfilmben, Dodonna tábornok hangja a Star Wars Rebels-ben, de ezeken kívül is rengeteg rajzfilmben szinkronizált a Batman-től kezdve, a Hupikék törpikéken keresztül a Tom és Jerry-ig. Élő szereplőként is feltűnt pár sorozatban például a Dallas-ban vagy a Star Trek Deep Space Nine-ban.  

 bell.jpg

Duke akciófigurája először 1983-ban volt elérhető egy mail-in offer formájában. 7 flag pointért és 1 dollár postaköltségért cserébe küldte ki a Hasbro a megrendelőknek. Single card-os formában először 1984-ben adták ki, majd ugyanezen figurából 1988-ban készítettek egy Tiger Force sub team-es változatot is. A single card-os, v1-es változat később újra elérhető volt a Hasbro Direct-től mail in formában. A harmadik Duke 1992-ben érkezett Battle Corps-os figuraként, de a következő évben kiadtak egy újabb hasonló, de mégis más Duke-ot is. Az ötödik megjelenése 1993-ban volt a Star Brigade-ben, ahol a G.I.Joe figuráktól szerkezetileg jelentősen eltérő, úgynevezett armor tech testtel adták ki, majd 1994-ben, szintén a Star Brigade színeiben készítettek belőle egy normál testű változatot is. Így Duke karakteréből az ARAH érában összesen 6+1 figura készült.  Ehhez a modern érában további 45 Duke figura csatlakozott, így összesen 51 féle Duke kiadást tartanak számon.  

 

69202.jpg

vintage-1984-gi-joe-duke-moc-unopened_1_8b8c8f4eba57f542d165534eb50de86b.jpg

79331.jpg

 

dukesears.jpg

img_0468_2.jpg

v3_3.jpg

v4_1.jpg

v5.jpg

gi-joe-figura-de-accion-duke-moc-1994-d_nq_np_983507-mco29153741634_012019-f.jpg

Duke figurájának első, mail in változata számos ponton eltér a single card-os, kereskedelmi forgalomba kerülő darabtól. A mail in változat fején a haj kevésbé volt kidolgozott és az arca is teltebb. A kiegészítők zöld színe is egy kicsit más árnyalatú, ezen kívül a sisakon nincsenek lyukak és a mail in változat mellé járt egy amerikai zászlós matrica is, amelyet a figura karjára kellett felragasztani. Ez utóbbit ki tudja, miért, de kihagyták a single card-os változatból. A filecard is eltér… a mail in változat filecard fotóján Duke feje sokkal közelebbről látszik, míg a kereskedelmi forgalomba került változat képén Duke felsőteste is látszik.  

 

76968.jpg

mail.jpg

69163.jpg

72832.jpg

83438.jpg

83439.jpg

84750.jpg

84751_1.jpg

A v1-es Duke figurából létezik még egy érdekes kiadás, amit a G.I.Joe The M.A.S.S. Device rajzfilm VHS kiadása mellé adtak ajándékba. A figura maga, azonos a single card-os változattal.

 81932.jpg

A v1-es Duke figura számos alkatrészében osztozik más figurákkal. A csípő, a hát és a karok Doc-tól származnak, a láb felső része Major Bludd-tól, az alsó Gung-Ho-tól. Csak a mellkas és a fej volt teljesen új alkatrész. A mellkast átfestve később felhasználták a Steel Brigade és a Starduster figura előállításához.

 

s-l1600_74.jpg

star.jpg

steel_1.jpg

A kereskedelmi forgalomba került Duke figura karját egy idő után megváltoztatták (ha minden igaz az eredeti kar minta elveszett) és a feltűrt ingujjú, Doc kar helyett megkapta Stalker letűrt, mintás ingujjú karját. Ez főleg a japánban forgalmazott figurákat érintette.  

 86222.jpg

Egyébként Duke-vól számos nemzetközi változatot is adtak ki, teljesen érthető módon. Angliában a piros-kék csomagolású Action Force vonalban kétféleképpen is megszerezhető volt. Single card-osan és egy action packban is.

actionpack.jpg

af_6.jpg

Kiadták 1986-ban Japánban és 1994-ben Kínában. Ez utóbbi a Tiger Force-os Duke hátlapját kapta meg, de a csomagban található figura egy v1-es Duke volt. Ez viszont megint csak feltűrt ingujjal rendelkezett, de nem a korábbi v1-es karral, mert ugye annak a mintáját a Hasbro elhagyta, így ez a változat Hit n Run átfestett karját kapta.

 

1_b07cbb10d8221a592d0bfe02b329be21.jpg

1_7276bd080fc3d038ba3670f381ddfc3d.jpg

Amint feljebb említettem a figurákon kívül Duke-ot felhasználták egy csomó más termék népszerűsítésére, illetve készültek belőle más cuccok is a szokásos 3,75”-es figurákon kívül. Volt belőle festhető figura, micro figura és 1991-ben a Hall of Fame sorozatban kiadtak belőle egy 12”-es figurát is. A képe feltűnt a paramedic set-en, kifestőkönyvön, periszkópon és persze gabonapelyhen is.

 

91sgeqbeoll_sl1500.jpg

box-front-1000w_orig.jpg

cereal.jpg

y_1.jpg

Duke figurája azon kevés Joe figura közé tartozik, amelyik mosolyog. A legenda szerint, ezt azért találta ki a Hasbro vezetése, mert a két évvel korábban debütált rivális, a Masters of the Universe vonal He-Man figurája szintén mosolygott (bár ez nekem inkább vicsornak tűnt mindig). Úgy okoskodtak, hogy a mosolygó főhős szimpátiát ébreszt a gyerekekben és emiatt jobban eladható.  

 

gi-duke.jpg

he_1.jpg

Duke a mai napig a G.I.Joe egyik arca és fontos karaktere. Az évek során mindig vissza-visszanyúltak hozzá és talán pont ezért sokaknak Duke somolygó arca ugrik be, ha meghallják a G.I.Joe kifejezést. És ez alapvetően nem is baj.

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr5315182346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (40) archivum (40) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (14) epic continues (3) episode I (14) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (8) érdekesség (1414) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (711) hasbro játékok (714) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (285) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1496) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1492) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (39) játék lelőhely (12) játék reklám (31) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (363) kenner (340) kennertoys (326) kenner figurák (325) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (573) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (372) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalógus (293) lego katalogus (295) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (71) lego tmnt (1) lego történelem (252) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (3) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pokember (1) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1154) régi játékok (1128) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (673) starwarsfigures (571) starwarsjármű (94) starwarstoys (658) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (672) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (516) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (561) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (39) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (10) titanium (1) tmnt (17) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1182) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (298) vintage (873) vintagejátékok (993) vintagestarwars (166) vintagestarwarstoys (166) vintagetoys (982) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (149) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása