G.I.Joe érdekességek - 44

A Slaughters Renegades csapat érdekességei


a1_2.JPG

A mai menetrend szerinti G.I.Joe érdekességes cikkben kivételesen nem egy karakterről lesz szó, hanem egy egész csapatról… a G.I.Joe The Movie-ban látható Slaughters Renegades sub team-ről kapartam össze az elérhető információkat.  

lets_talk_about_the_renegades_box_art_650x483.jpg

A Slaughters Renegades csapat egy amolyan alkalmi brigád volt a G.I.Joe történelemben. A G.I.Joe The Movie-ban tűntek fel először és utoljára (az ARAH érában), de ennek ellenére mégis emlékezetesek lehettek mindenkinek, aki megnézte az egészestés G.I.Joe rajzfilmet. A csapatot Sgt. Slaughter vezette és első látásra egy kicsit ki is lógtak a hagyományos G.I.Joe eszményképből, hiszen ezek a fiúk elég marcona alakok voltak. Mercer, Taurus és Red Dog küllemileg akár Dreadnok-ok is lehettek volna a keményebb külsejükkel és az egyedi fegyvereikkel. A történet szempontjából fontos szerepet játszottak, hiszen a főszereplőt, Falcon-t ehhez a csapathoz küldték el átnevelésre, aztán a későbbiekben egy kommandós akciót is végrehajtottak, majd természetesen a végső csatában is jelen voltak. Nekem mindig szimpatikusak voltak ezek a kevésbé megnyerő modorú Joe-k és nagy kár, hogy a későbbiek során csak kevéssé használták őket.

s-l1600_70.jpg

A Slaughters Renegades csapat figuráit ( Slaughteren kívül) az amerikai piacon egyben, egy kartonra csomagolva adták ki 1987-ben, akárcsak a filmben szereplő „rivális” csapat, a Cobra La figuráit. Amerikában emiatt sima, single card-osként ezek nem is jelentek meg, de Európában és a világ többi részén (pl Indiában) ugyanakkor igen. Európában mind a három karakter így volt megszerezhető, Indiában viszont csak kettő, Red Dog illetve Mercer. Ezeken a piacokon természetesen a hármas pakk nem volt jelen.

merc2_1.jpg

re_1.jpg

Mindegyik figura teljesen új alkatrészekből épült fel és egy kézifegyvert illetve egy hátizsákot csomagoltak melléjük. A figurák teljesen jól hozták a rajzfilmben látható külső jegyeket.

-6818236805833151506.jpg

A csapattal egyszer már részletesen foglalkoztam az egyik videómban. 

A csapat vezetője Sgt Slaughter volt, aki korábban már szerepelt a Sunbow rajzfilmben is tehát ő nem volt új szereplő. Abszolút jó volt vezetőnek a keménykötésű Renegátok élére és a Movie cselekményében is fontos szerepet játszott. A hangját természetesen ebben is maga a valódi Sgt. Slaughter adta.  

image340.jpg

Sgt. Slaughter karakterével egyébként már foglalkoztam korábban egy egészen terjedelmes cikkben. Az előtörténetet és a figurái részletesebb bemutatását ITT TUDJÁTOK ELOLVASNI.

gijoe---1986---triple-t---sgt-slaughter--loose--p-image-367494-grande.jpg

Azt a Sgt. Slaughter figura változatot, ami a filmben is szerepelt Amerikában és Európában csak a Triple T tank sofőrjeként lehetett megszerezni. Argentínában viszont kiadták single card-os figuraként is.

sla_2.jpg

Sgt. Slaughter figuráját az indiai piacon átnevezték Sgt. Smasherre. Valószínűleg erre a jogi problémák kiküszöbölése miatt lehetett szükség, hiszen Sgt. Slaughter egy Hasbro-n kívüli, önálló entitás volt, akinek a névhasználatára nyilván külön szerződést kellett volna kötni. Az indiai piacra gyártó Funskool valószínűleg nem kötött ilyen szerződést. Igaz a Sgt. Smasher a karakter Slaughters Marauders-es megjelenését mutatta. 

ind-sgtsmasher.jpg

Sgt. Slaughter a Sunbow rajzfilm, majd a Movie után szerepelt az Operation Dragonfire miniszériában és a DIC rajzfilmben is. A Dic sorozatokban gyakorlatilag Duke helyét vette át a csapatban és második emberként tevékenykedett a G.I.Joe szervezetében General Hawk mögött.

salvo-ambush-and-sergeant-slaughter-dic-g-i-joe-cartoon-series-gi-joe-41354665-432-320.jpg

A DIC rajzfilmből az is kiderült, hogy Sgt. Slaughternek van egy húga.

slaughtercomp1_2.jpg

A Renegades csapat egyik oszlopos tagja Mercer volt, aki a Dolph Lungdren-re hasonlító hajszerkezetével és a bájos modorával hagyhatott nyomot a nézőkben. Nagyjából annyit látszódott a vásznon, mint a többi csapattag, viszont talán egy picivel több szövege volt.

merc3.JPG

Ahogyan az a rajzfilmben is elhangzott Mercer egy kiugrott Cobra Vipera volt, és mint ilyen az egyetlen, aki megúszta ép bőrrel az átállást. Annak idején kaland és nyereségvágyból csatlakozott a Cobrákhoz, de később egyre kevésbé tudta elfogadni a módszereiket. Ezért a Cobra szigeten elkötött egy Moray Hydrofoilt, majd áthajózott a Joe-khoz.

merc6.jpg

Noha a karakter a rajzfilmben erős brit-ausztrál akcentussal beszélt, igazából Nyugat-Virginia volt a születési helye.

78507.jpg

A figurája hátlapképén Mercer-nek szőke haja van, de a rajzfilmben barna volt neki és a figura is barna hajat kapott. A későbbi kiadásoknál már mindenhol stimmelt a barna hajszín. 

merc2.jpg

A figura első változata egy hangtompítós pisztolyt és egy hátizsákot kapott. A pisztoly használat közben is látszódott a rajzfilmben. A hátizsákot korábban felhasználták a Footloose figuránál is.

merc4.jpg

Mercer második figura változata 1991-ben került kiadásra. Ez több érdekességet is hordoz magában, mivel teljesen olyan, mintha a két figura csak véletlenül kapta volna ugyanazt a nevet. A második változat szakállas, erős testalkatú és fémes borítású karja van. A filecard szerint ennek a valódi neve Richard Cecil, ami nem azonos az első variáns valódi nevével, a Felix Stratton-nal. A születési hely is eltér. Míg a v1-es Mercer Spencer-ben Nyugat-Virginiában született, addig a v2-es Richmond-ban, Virginiában. Az eltérések ellenére a filecard szöveg többi része viszont arra utal, hogy a két karakter mégis azonos.

merc1.jpg

A V2-es Mercer filecardján ezen kívül van egy elég nagy hiba is. A szövegben az szerepel, hogy a Slaughters Marauders csapat tagja volt, de amint azt ez a cikk is kifejti Mercer a Renegades csapat tagja volt, nem a Marauders-é. Egyébként a v2-es Mercer már nem volt tagja egyik Sub team-nek sem.

merc7.jpg

A v1-es Mercer csak a G.I.Joe the Movie-ban szerepelt, de a v2-es megjelent a DIC rajzfilmben is. Itt érdekes módon pont árulással gyanúsították meg abból kiindulva, hogy régen Cobra Vipera volt. Persze a végén bebizonyosodott, hogy nem árulta el a G.I.Joe-kat.

mercer.jpg

Mercer figurájának egyszer már külön szenteltem egy fél videót.

 

Red Dog volt a csapat másik, igen kemény kinézetű tagja. A nagydarab, indiánszerű, amerikai foci-s pólóban nyomuló, a G.I.Joe-khoz képest kissé félelmetes külsővel bíró tag nem szerepelt túl sokat a vásznon, ám azért több szöveges jelenettel is bírt.

red.JPG

Red Dog volt Bazooka után a második olyan G.I.Joe karakter, akinek a ruházata az Amerikai futballra utalt. A rajzfilmben feltűnt még egy másik karakter is…Big Lob, aki pedig egy kosárlabda mezben volt, úgyhogy a Movie-ban, ha úgy tetszik több major sportos utalás is van. Red Dog egyébként a történet szerint egy Amerikai Foci játékos volt, akit kitiltottak a ligából durvaság miatt, majd később statisztaként dolgozott alacsonyabb költségvetésű filmekben. Ha valakit érdekelnek az ilyen nyalánkságok, a focis posztja egyébként placekicker volt, ami manapság tudtommal már nem nagyon létezik.

redd.jpg

Red Dog a rajzfilmben egy botszerű ütőszerszámmal rendelkezik, amit az egyik jelenetben jól meg is rágcsál. A róla készült figura viszont sajnos nem kapta meg ezt a kiegészítőt… azt egy pisztollyal és egy hátizsákkal ellátva küldték a boltokba. ( Érdekes, hogy unokatesóméknak volt egy hiányos Salvo figurája és én sokáig meg voltam róla győződve, hogy Salvo rakétája, az voltaképpen Red Dog ütőfegyvere)

red2_1.jpg

Red Dog valódi neve Dave Taputapu és a szamoai Pago Pago-ban született. A neve utal Cape Taputapu-ra, ami egy öböl, Amerikai Szamoa nyugati részén. Én nem tudok más szamoai származású Joe-ról, úgyhogy esélyes, hogy ő az egyetlen szamoai illetőségű csapattag.  

red4.jpg

Red Dog-ból csak egyetlen figura készült az ARAH érában. Minden eleme új volt és az elemeit nem használták fel más figurákhoz. A pisztolya is teljesen új volt, de a hátizsákját más színekben korábban már sokszor felhasználták, például Dusty esetében.

red3.jpg

Taurus volt a csapat harmadik alaptagja. Nem látszódott túl sokat a filmben és még annál is kevesebbet beszélt, de szerintem az egyedi fizimiskája mindenkiben megmaradt.

tau.JPG

Ahogyan az a filmben el is hangzik Taurus egy volt cirkuszi artista, aki Európában tevékenykedett az Interpol fedett ügynökeként. A műsorában különféle deszkákat tört szét a fején, ami olyan mély benyomást keltett a G.I.Joe vezetőkben, hogy azonnal felvették.

tau4.jpg

Taurus valódi neve Varujan Azvazyan volt és Isztambulban született, ezzel ő a G.I.Joe csapat egyetlen török tagja. A neve ugyanakkor erőteljesen örményes hangzású, ami önmagában nem baj, hiszen Törökországban nagyon sok örmény is él, ám én mégis inkább azt gondolom, hogy Hama-ék egy kicsit összekutyulhatták a népeket.

tau3.jpg

Taurus-ból csak egyetlen figura készült az ARAH érában. A figurának minden alkatrésze új volt és egy puskát illetve egy hátizsákot kapott. A hátizsákot korábban Recondo-nál már felhasználták. A puska azért érdekes, mert a rajzfilmben Taurus egy görbe, egészen szép karddal rendelkezik, de a figurához ennek ellenére mégsem ezt a fegyvert adták. A szintén meglehetősen egyedi küllemű puska viszont nem volt látható a rajzfilmben.

tau2.jpg

Lt. Falcon szintén a G.I.Joe the Movie rajzfilmben tűnt fel először. Gyakorlatilag ő a rajzfilm főszereplője és a karakterfejlődése adja a cselekmény központi részét. Pimasz és engedetlen, amit a testvére Duke nehezményez. Amikor a hanyagsága következtében több Joe is megsérül, illetve a Cobrák kiszabadítják Serpentor-t Falcon-t „nevelési célzattal” elküldik a kőkemény Renegades csapathoz, hogy gatyába rázzák. Így lesz ő is a csapat ideiglenes tagja.

fal7.jpg

Lt. Falcon-nak, ahogyan a nevében is benne van, hadnagyi rangja van, így technikailag a G.I.Joe-k többségénél, így a saját bátyjánál, Duke-nál is magasabb ranggal rendelkezik. Az, hogy mégsem parancsolhat nekik a szervezeti rend miatt van, amiben Duke vezénylő őrmesterként, kvázi az első vezető – azaz Hawk- jobb kezeként tevékenykedhetett.

user84033_pic64116_1536550718.jpg

Eredetileg Falcon nem Duke testvére lett volna, hanem Hawk-al állt volna rokoni kapcsolatban. Erre utal a Hawk-Falcon név összecsengés is. Először apa-fiú kapcsolatot terveztek aztán ezt megváltoztatták testvéri viszonyra. Végül, ki tudja miért megváltoztatták a dolgot és Falcon Duke öccse lett.

a2_3.JPG

A G.I.Joe the Movie-ban Falcon-t szinkronizálta a projekt egyik legnagyobb nevű színésze, Don Johnson. A Miami Vice almazöld zakós Sony Crockett-jének hangja teljesen illett is a karakterhez.

silk1_zpsordqfmjh.jpg

A Renegades csapat többi tagjával ellentétben Falcon-t Single Card-os figuraként adták ki. Sőt, később több más változatot is kapott. 1988-ban egy Night Force csapatba sorolt átfestés készült, majd 1991-ben a Sonic Fighters sub team-ben egy teljesen új Falcon figura is megjelent.

falc.jpg

falc5.jpg

falc6.jpg

Falcon egy „zöldsapkás” tehát az ún. Green Beret alakulatból, a US Army Special Forces-ből érkezett a G.I.Joe-khoz. Bár több más karakter is hasonló zöld barettet visel, Falcon az egyetlen Green Beret a G.I.Joe-k között, noha a bátyja Duke is szolgált ott egy rövid ideig. Ezen kívül második generációs, hiszen az édesapja is Green Beret volt. 

falcon.jpg

A hagyományos küllemű Lt.Falcon karakter csak a G.I.Joe the Movie-ban szerepelt, ám a Sonic Fighter-es, szürke álcaruhás változata feltűnt a DIC féle G.I.Joe rajzfilmsorozat 2.évadában. Érdekes, hogy a karakternek itt drogproblémái voltak, tehát a jelleme, a Movie eseményei ellenére sem erősödött túl sokat.

falc2.jpg

A v1-es Falcon átfestett változata volt az 1992-es G.I.Joe convention exkluzív figurája. Ennek a darabnak más az álcaminta festése és a saját fegyverei helyett Bullhorn STG-77-es puskáját illetve Strecher jelzőpisztolyát adták mellé.

falc_conv.jpg

A Renegades csapat az egyik legkönnyebben összegyűjthető sub team, ugyanakkor annak ellenére, hogy a külső megjelenésük egységes, mégis impozánsak. Én mindig kedveltem mind a karaktereket, mind a belőlük készült figurákat….csak egyetlen renegátot hiányoltam mindig közülük….

515culeis6l_sy445.jpg

Persze ez csak vicc volt…Köszönöm a figyelmet!

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr4714805214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2019.05.04. 22:32:39

@HUN_Sector: Nem alakult ki? :) De igen.... nincs akkora mint a Lego-nak meg a SWnak, de azért foglalkozik vele jópár ember. A legnayobb magyar Joe csoportnak 500 tagja van. És mind elhuvatott felnőtt gyűjtők, akiknek a többsége hozzám hasonlóan sok sok éve gyűjt. Nem összemérhető egy Lego bázissal de nem is az a cél.

Azt hogy épp melyikről írok a kedvem határozza meg :) De nem is szokott egy héten egy Joe cikknél több lenni szóval...nem értem mitől lenne túlsúly

Ződ2000 · http://egzostive.com 2019.05.06. 12:00:00

@Tota12: ez a te blogod arról írsz amiről csak szeretnél :)

Szerintem a Lego temtikáról sokan írnak, erről viszont te egyedül.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2019.05.06. 20:54:18

@Ződ2000: Persze :) Arról is fogok. De egyébként akár hiszitek akár nem....arányaiban a Joe dolgoknál magasabb a kattintási arány. Azaz lehet hogy sokkal kevesebb emberhez jut el....de a kevesebb emberből magasabb arányban kattintanak a cikkre tehát azok közül akiket érdekel a téma, magas arányban kattintanak rá, míg ez például a Star Wars figuráknál sokkal sokkal kisebb

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (40) archivum (40) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (14) epic continues (3) episode I (14) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (8) érdekesség (1415) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (711) hasbro játékok (714) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (285) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1497) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1493) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (39) játék lelőhely (12) játék reklám (31) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (364) kenner (340) kennertoys (326) kenner figurák (325) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (574) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (373) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (296) lego katalógus (294) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (72) lego tmnt (1) lego történelem (253) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (3) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pókember (4) pokember (1) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1155) régi játékok (1129) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (673) starwarsfigures (571) starwarsjármű (94) starwarstoys (658) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (672) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (516) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (561) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (40) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (10) titanium (1) tmnt (17) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1183) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (298) vintage (874) vintagejátékok (994) vintagestarwars (166) vintagestarwarstoys (166) vintagetoys (983) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (149) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása