Top 10 Kedvenc gyerekkori Matchboxom

Gyerekkoromban a G.I.Joe volt a kedvenc játékom, de nem lehetett örökké csak G.I.Joe-zni….és nem is csak Joe-m volt. Éppen ezért rendszerint váltogattam, hogy éppen milyen típusú játékkal játszom, egyik nap egy kis ez másik nap az stb. A Joe mellett így erős személyes kötődésem alakult ki a Lego-hoz, 1-2 Transformers-hez és a Star Wars figurákhoz is. A negyedik számú vonalként (A Transformersekkel nem önállóan játszottam általában) viszont mindig ott volt a Matchbox, aminek az őrülete ugyan sosem kapott el annyira, hogy mondjuk karácsonyra Matchbox-ot kérjek, de azért ezekkel is nagyon jól elvoltam. Volt egy Novoplast szőnyegvárosom (amit már biztos untok annyiszor emlegettem) és a medzsókkal azon játszottam el, rendszerint akciófilmekbe illő történeteket. Nem tudom más hogy volt vele, de én mindig saját kútfőből találtam ki a sztorit rendszerint félig meddig azért előre, ami nyilván táplálkozott a TV-ben látott dolgokból, de sose egy konkrét filmet vagy sorozatot játszottam el. Ennek köszönhetően azért a régi Matchbox-okhoz is van egy bizonyos fokú kötődésem és ezért van az, hogy időről időre rám jön, hogy egy picit ezzel a témával is kéne foglalkozni. Úgyhogy most következzen a tíz kedvenc gyerekkori Matchbox-om listája.

 8851-0-medium.jpg

A Matchbox „gyűjteményem” sorsa kísértetiesen hasonlít a gyerekkori Lego-im történetére, hiszen ezek többségét szintén nagybátyámtól örököltem meg. Legalábbis az eredeti, minőségi részét, hiszen az felnőttként derült ki számomra, hogy egy csomó kiskocsi, amiről én annó azt hittem az is Matchbox igazából más gyártó terméke volt. Ennek ellenére azért persze én is kaptam párat, noha a szüleim tudták, hogy nekem elsősorban G.I.Joe-t kell venni, de azért valamelyik rokontól néha befigyelt 1-2 új Matchbox is. Ez már a 90-es évek legeleje volt, szóval ekkor már nem volt olyan nehéz ezekhez hozzájutni, mint mondjuk bő tíz évvel korábban és annyira éppen nem is voltak drágák.

 

A listán nyilván csupa olyan darab fog szerepelni, amit gyerekkoromban szerettem és nyilván a gyerekkori emlékek hatására szeretek most is. Ennélfogva ez nem a tíz legjobb Matchbox listája… (mielőtt még valaki kérdőre vonna, hogy egy kevésbé kidolgozott modell miért szerepel előbb, mint egy minőségében jobb) csak az én személyes kedvenceimé. Persze felmerül a kérdés, hogy ugyan ki a jó francot érdekel, hogy nekem mik voltak a kedvenceim és tök jogosan, de nem is ez a lényeg….ezt inkább egyfajta emlékfelidéző-felszabadító felsorolásnak szánom, hiszen amíg én átgondoltam a listát egy rakat kellemes vagy éppen kellemetlen emlék ugrott be, ami tök jó volt (és egy csomó minden végül nem fért fel). Én amúgy is nagyon szeretek dagonyázni a saját emlékeimben, de szerintem sokan ti is így vagytok ezzel, úgyhogy kommentbe jöhet, hogy nektek melyik volt a kedvenc gyerekkori medzsótok és miért….vagy az hogy a listáról nektek mi volt meg. (A képek nem a saját példányaimat mutatják, mert azok sokkal rosszabb állapotban vannak)

 a6_1_1.jpg

  1. 57 Ford Thunderbird 1983-1985

Ez a kocsi mindig is tetszett nekem a maga laza, vagány küllemével és kilométeres hosszával. Gyerekként egy kicsit mindig olyan volt, mint Nick Nolte Cadillac-je a 48 órában, annak ellenére, hogy ez se nem Cadillac, se nem kék. Talán pont ebből kifolyólag a játszásaim során ez általában a főhős vagy mindenképpen a pozitív oldal verdája volt. Masszív, igényesen kidolgozott darab és a festése is impozáns. Ezt a darabot is nagybátyámtól örököltem, egészen jó állapotban, de nálam már nem volt olyan szerencséje és az üveg részek hamar megadták magukat. Maga a modell egyébként 1982-ben debütált és a különféle változatai a mai napig megtalálhatóak a Matchbox kínálatában. Az én krémszínű változatom 83-85 között futott.

 

ford1.jpg

ford2.jpg

ford3.jpg

ford4.jpg

  1. Dodge Caravan 1987-1988

Ez a darab egyértelműen az elhúzható oldalajtaja miatt került fel a kedvenceim közé. A kvázi hétköznapi kinézete és ez az ügyes funkciója teljesen alkalmassá tette arra, hogy a játszások során ez legyen a bűnözők kocsija, amivel beparkolnak a bank elé, kicsapják az ajtót és indulhat a menet, pont úgy, ahogyan gyerekkorom akciófilmjeiben láttam. Persze bármilyen bűnöző vagy terrorista kocsinak is tökéletesen megfelelt. A Matchbox egészen sokféle változatban kiadta 1983-tól egészen 89-ig, fix és kihúzható ajtóval is. Az én darabom 87-88-ban volt aktuális, de szinte biztos, hogy én valamivel később kaptam, bár nem emlékszem, hogy kitől és mikor.  

 

dodge2.jpg

dodge3.jpg

dodge4.jpg

dodge.jpg

  1. Rocket Transporter Vehicle 1985-1991

Sosem rajongtam a nagyon extra kinézetű vagy funkciójú medzsókért. A munkagépeket vagy speciális járgányokat csak maximum díszletnek, esetleg a történet kiegészítésének használtam. Ez a járgány mindenképpen kivétel volt, noha ez is egy eléggé speciális, rakétaszállító járgány. Azt pontosan nem is tudom hogyan került a birtokomba, de az biztos, hogy nem boltból, bontatlanul kaptam, hanem valami bolhapiacos beszerzés lehetett. Ennek azért van jelentősége, mert nekem nem voltak meg hozzá a rakéták, így ez sohasem rakétaszállító szerepkört töltött be nálam. A robosztus, nehéz felépítése miatt mindig egyfajta tankszerű nagy szuperjárgány volt, amit a pozitív oldal vetett be a játék során vagy a gonoszok kötötték el és a központi probléma a jármű visszaszerzése volt. Mindenesetre nagyon szerettem vele játszani. Egyébként magát a típust 1985-ben dobták a piacra és a különféle változatai egészen 2007-ig voltak jelen a Matchbox palettáján. Az én fehér NASA változatom volt az egyik legelterjedtebb, ezt 85-91 között forgalmazták.

 

rocket1_1.jpg

rocket2_1.jpg

rocket3.jpg

rocket4.jpg

  1. Ikarus Coach 1988-1991

Gyerekként kifejezetten szerettem az olyan Matchbox-okat, amelyeknek a nagyméretű eredetijébe, akár az utcán is belefuthattam. Egész egyszerűen jól néztek ki, reálisak voltak és a játszás során be kellett népesíteni a szőnyegvárost olyan hétköznapi járgányokkal is, amik éppen a szerencsétlen elszenvedői voltak a képzeletbeli bankrablásnak vagy autós üldözésnek. Ezeken a reális járgányokon belül is különleges volt az Ikarus busz, aminél szerintem nem sok minden pendítette meg jobban a 4 éves énem nemzeti büszkeségét. Nyilván nagy király volt az Ikarus, ha még medzsó is készült belőle és már nem is volt olyan gázos felszállni a pöfögő 95-ösre még akkor sem, ha már gyerekként is tudtam, hogy ez nem ugyanolyan busz, mint ami a BKV vonalain jár. De mindegy volt….Ikarus, medzsó, magyar….kész. Maga a járgány egyébként egészen jól sikerült. 1986 és 2004 között tíz féle festéssel ellátott változata jelent meg, amit csak felnőttként fedeztem fel, mert gyerekként azt hittem ez az egy fajta van. Nekem ez a zöld volt meg, amit 88-91 között tartottak a palettán és ezt én is kaptam kicsi gyerekként, ugyanilyen „rácsos” dizájnú dobozban. A játszások során szegényke rendszerint „felrobbant”.

 

ikarus1.jpg

ikarus2.jpg

ikarus3.jpg

ikarus4.jpg

  1. Nissan 300 ZX-1987-1988

Sosem voltam egy kifejezett japán sportkocsi fan, de ez a darab egészen csinosra sikerült. Gyerekként amúgy is vonzóak voltak valamiért az olyan kocsik, amelyek valós márkák reklámfestését hordozták magukon, persze csak akkor, ha a logó is jól nézett ki, meg minőségi volt a festés. A Fuji logós Nissan egyszerre volt hétköznapinak tűnő autó, amit akár az utcán is láthattam volna és vagány sportkocsi, ami olyan mintha egy rally versenyről szabadult volna. Maga a játék is színvonalas részletekkel rendelkezett például nyitható volt a motorháztető. A típus 1986-88 között állt szolgálatban és a Fuji logós változat 87-ben debütált. Sajnos nem emlékszem rá, hogy ezt örököltem vagy magam kaptam, mindenesetre mindig kedveltem.

 

nissan2_1.jpg

nissan_1.jpg

nissan3_1.jpg

nissan4_1.jpg

  1. 57 Chevrolet 1982-1992

Az 57-es lángcsóva festéssel ellátott Chevy egy igazi klasszikus. Az alapmodell 1979-óta van jelen a Matchbox életében és ez az 50-es évek legvagányabb autóit megidéző, lángos darab 1982-ben debütált, majd egészen 1992-ig rendszerben tartották. Kifejezetten népszerű, kedvelt modell, de ugyanakkor nem túl ritka. Hozzám örökölve került, úgyhogy gyaníthatóan valamikor a 80-as évek közepén kaphatta a nagybátyám. A vagány festés és a felnyitható motorháztető már kiskoromban is nagyon tetszett, főleg azért, mert a motortér egészen jól ki volt dolgozva a méretéhez képest. A játszásaim alkalmával a vadabb külseje miatt, rendszerint a főgonosz autóját alakította. Sajnos, noha hozzám jó állapotba került, én azért erősen leharcoltam. A nyitható részek eltörtek és a vadabb játéktól több kopás lett rajta, mint a festék, de azért elég sokáig nagyon jókat játszottam vele.

 

chevy4.jpg

chevy3.jpg

chevy2.jpg

chevy1.jpg

  1. Skoda 130LR Rally

Ha az Ikarust kedveltem, mert magyar volt és kis túlzással láthattam az utcán, akkor a Skoda 130-ast egyenesen imádtam. Ez tényleg olyan volt, mintha a ház előtt parkoló 120-ast versenyautósra festve kiadták volna Matchbox-ban. Ráadásul nekünk is Skodánk volt, igaz nekünk csak 100-as, úgyhogy egyértelmű volt, hogy kedvelem. Persze ez nem egy sima Skoda, hanem egy verseny változat, noha a külső formája azért erősen emlékeztet a legendás 120-asra (nyilván azon alapult). A modell pont a retró érzés miatt ma is nagyon népszerű, de eredetileg 87-89 között forgalmazták. Én olyan 90-91 körül kaptam és még arra is emlékszem, hogy a dédnagymamámtól érkezett születésnapra. Szép festésű, kidolgozott modell, utánozhatatlan retró faktorral, de ez nyilván csak nálunk a keleti blokkban felnőtt kölköknél jelentkezik.

 

skoda3.jpg

skoda2.jpg

skoda.jpg

skoda4.jpg

  1. Mission Helicopter 1985-1986

Azt tudjuk, hogy a Matchbox az évek során nem csak kisautókat, hanem mindenféle egyéb földi, égi és vízi járgányt is kiadott. Ezek közül messze a Mission Helicopter rendelkezik a legharciasabb kinézettel, legalábbis szerintem. Általában ezt a gépet a „Kék Villám” című film helikoptere miatt szokták szeretni, de az az igazság, hogy ez egy nagyon más típus, noha a vagány, szuperhelikopter zsánere biztosan abból a filmből eredeztethető. Gyerekkoromban odavoltam a repülőkért és helikopterekért, ez a Bell AH-1 Cobra ihletésű fantáziagép pedig már akkor is lenyűgözött. Hozzám egy sötétkék változat került, de nem én kaptam, hanem ez is nagybátyámé volt. Nem is volt már teljesen makulátlan, amikor hozzám került, de én ameddig gyerekkoromban Matchbox-oztam, ezzel a darabbal mindig játszottam. Rendszerint a pozitív oldal harci gépeként funkcionált és nem nagyon volt olyan ellenfél, amit végül ne győzött volna le. Egyébként történelmileg is egy klasszikusnak számító darab. 1985-ben debütált és egészen 2017-ig használta a formáit a Matchbox. Az én darabom a legelső, 85-ben kiadott példány volt. A mai napig imádom.  

 

heli3_1.jpg

heli4.jpg

heli2_2.jpg

heli_1.jpg

Kenworth C.O.E. Tipper „Taylor Woodraw” 1987

Gyerekként valahogy úgy alakult, hogy az örökölt és az általam kapott medzsók többsége is sima basic darab volt. Viszonylag kevés „extrább” sorozatba tartozó cuccom volt, és ami volt arról se tudtam, hogy extrább lenne. Ez a Kenworth Tipper kamion viszont kivétel volt, mert a Convoy sorozatba tartozó platós kamionok már akkor is extrábbnak számítottak. Ezt a darabot mindig nagyon szerettem, minden sztoriban központi szerepet kapott és mindig lenyűgözött a részletes, súlyos kialakítása. A kanárisárga színnel se volt bajom, viszont az igaz, hogy az eltérő minőségű műanyag platóról először a matrica kopott le, majd maga a plató is megadta magát, úgyhogy a hátsó része nem volt egy tartós darab. Valahogy mindig tetszettek az ilyen egyenes orrú kamionok és külön jó volt látni gyerekként, hogy a kamionom fekete színben széttörik a Terminator 2-ben. Érdekes, hogy én úgy emlékeztem, sima kék csomagolásban volt, amikor kaptam, de a képek tanúsága szerint Convoy-osnak kellett lennie. Maga a modell egyébként 1982-ben állt szolgálatba és a különféle változatait, egészen 1998-ig adogatták ki. Az én ezt valamikor 91-92 környékén kaphattam. Mivel felnőtt koromra elég ergya állapotba maradt meg ezért szerettem volna újra beszerezni, de nem egy olcsó mulatság.

 

kenworth.jpg

kenworth2.jpg

kenworth3.jpg

kenworth4.jpg

1.Pontiac Firebird T-Roof 1985-1986

Már kiskoromban is lenyűgöztek az amerikai izomautók a maguk kemény, veszélyes formáikkal. A Matchbox-aim közül a Pontiac T-Roof volt ilyen, ami az egészen különleges, nyitott tetejű kivitelén kívül, még a festésében is egészen vagány képet mutatott. Ráadásul ez kétféle festésben is megvolt és mind a kettőnek volt egyfajta „punkos” vagy „Mad Max-es” beütése, legalábbis a videótékás akciófilmekben a bőrruhás gonosztevők általában ilyesmi verdákkal nyomultak. Ettől függetlenül ezek a játszásaim során nem mindig csak a negatív oldalon álltak, de azért általában az volt a jellemző. A típus 82-ben debütált, de csak 1987-ig használta a Matchbox és összesen csak négy változata van. Nekem az ezüstszínű tűzmadár festéses és a fekete-narancs színű van meg, amiből ez utóbbi egy Kellogg’s promóciós darab volt. Mivel ezeket örököltem, így dunsztom nincs nagybátyámnak honnan lehetett ilyen promóciós Matchbox-a, de biztos bizniszelte valakivel. Azért végeztek ezek az élen, mert ha a gyerekkori Matchbox-okra gondolok, ezek ugranak be elsőre és a kocsi is annyira tetszik, hogy a mai napig elfogadnék egy ilyen szürke-piros darabot.

 

pontiac4.jpg

pontiac3.jpg

pontiac2.jpg

pontiac.jpg

A listáról persze sokminden lemaradt….nehéz is volt összerakni, mert így távolról szemlélve azért egészen jó darabokkal rendelkeztem. Nem került fel végül a Ford Supervan, a Pontiac Firebird Racer és a GMC Wrecker sem, de szerintem hosszas gondolkodás után tényleg sikerült a tíz kedvencemet összerakni.

a_8.jpg

 TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr8315403986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szeme közé, laposan! 2020.01.11. 20:44:23

Ezekből néhány nekem is megvolt, pl. 8.,10. helyezett, ill. én úgy emlékszem, hogy annak a helikopternek a farka kihúzható volt!

culé 2020.01.13. 21:05:06

A 10. helyezett a kedvencem. Az én verzióm 82-es és fekete. Manapság már a kisfiam játszik vele.
A 8. helyezett is megvan, csak sajnos a rakéta nélkül...

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2020.01.14. 14:57:09

Persze hogy kihúzható :) Asszem a videóban mutattam is hogy ki lehet húzni annó.

Flow Scapa 2020.01.21. 17:15:23

Az 57-es Chevy a lángnyelvekkel nekem is megvan még valahol, az volt a kedvencem.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (39) archivum (39) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (13) epic continues (3) episode I (13) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (7) érdekesség (1407) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (708) hasbro játékok (711) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (283) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1489) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1485) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (38) játék lelőhely (12) játék reklám (30) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (361) kenner (339) kennertoys (325) kenner figurák (324) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (570) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (369) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (293) lego katalógus (291) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (70) lego tmnt (1) lego történelem (251) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (3) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (2) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pokember (1) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1147) régi játékok (1121) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (671) starwarsfigures (569) starwarsjármű (94) starwarstoys (656) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (670) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (514) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (559) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (38) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) titanium (1) tmnt (16) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1175) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (296) vintage (867) vintagejátékok (988) vintagestarwars (165) vintagestarwarstoys (165) vintagetoys (977) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (148) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (4) wwf figurák (8) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása