Star Wars játékjárművek története - 18.rész

Sith Infiltrator 

A mai járműtörténeti epizódban egy érdekes, egyedi géppel, a Sith infiltrator-al, konkrétabb nevén a Scimitar-al fogok foglalkozni, ami a Baljós árnyak című első Star Wars epizód egyik legemlékezetesebb járgánya volt.

 scimitar.jpg

Először is pár szót beszéljünk a típusról. Az a megnevezés, hogy Sith Infiltrator egy gyűjtőfogalom, ami önmagában csak a Sith tanítványok személyes űrhajóját jelenti. Éppen ezért ez a fogalom design-beli konkrétumot nem jelent, hiszen az évszázadok alatt a különféle Sith tanítványok sok-sok űrhajót használhattak. Leggyakrabban Darth Maul űrhajóját a Scimitar-t szokták ezzel a megnevezéssel illetni és a Sith Infiltrator néven kiadott játékok is mind ezt a hajót ábrázolják, úgyhogy a továbbiakban konkrétan a Scimitar-ról lesz szó. A Scimitar egy erősen módosított Star Courier típusú szállítóhajó, amelyet természetesen a Sienar Systems gyártott diplomaták és üzletemberek részére, akik személyi szállítóhajóként alkalmazták. Alapjáraton is rendelkezik védelemmel, de Maul hajóját természetesen ilyen téren is felturbózták kicsit. Hat lézerágyúval, proton torpedó vetővel, ion hajtóművekkel és álcázó berendezéssel is el van látva. A hajóhoz tartozik pár kutasz droid és egy Bloodfin nevű, módosított FC-20-as speeder is. Erős, gyors és bármilyen feladatra alkalmas, amit egy Sith tanítványnak el kell végeznie.  Az alakjával erősen megidézi a későbbi birodalmi gépeket is, de ez az azonos gyártó miatt nem is csoda. Én egyébként már ifjú koromban is úgy voltam vele, hogy oké tetszik, de kitalálhattak volna valami eredetibbet is egy modernebb hatású csőrös Tie Interceptornál Maul részére. Mára azért már természetesen megbékéltem vele.

 scimitar_2.jpeg

A Scimitar első alkalommal a Baljós Árnyak című első Star Wars epizódban tűnt fel. A film során több jelenetben is látszódott és a felszereltségét is megcsillogtathatta, hiszen mind a droidok, mind a speeder szerepet kaptak. Később számos más formátumú Star Wars produktumban is feltűnt, de filmben vagy sorozatban sajnos már nem. A Maul-ról szóló képregények mellett a Battlefront és a Galaxy of Heroes számítógépen játékban is találkozhattunk vele. Talán nem annyira ismert és rajongott, mint sok más típus, de a tipikus „birodalmi” alakja miatt szerintem egy laikus is azonnal a Star Wars-hoz tudja kötni.

 

Az elmúlt 21 évben a játékgyártók is jócskán használták a típust, úgyhogy mind Sith Infiltrator, mind Scimitar néven számos alkalommal meg lehetett szerezni játék formában. A gép méretei miatt elsősorban a Lego és a die cast gyártók voltak aktívak, de azért a Hasbro is csinált két alkalommal 3,75”-es figurákhoz való változatot. A gépből készült játékok többsége egyébként rendben is van, impozáns darabok, ugyanakkor nem túl változatosak, ami nem is csoda. A továbbiakban pedig nézzük át melyek is voltak ezek.  

 20348638265_9f1947f346.jpg

Mivel a járgány az Episode I idején jelent meg, ezért adta volna magát, hogy a Hasbro Episode I játékvonalában kiadjanak egy 3,75”-es figurákhoz való járművet, ám ez nem történt meg. Valószínűleg a gép méretei miatt nem valósították meg, úgyhogy az első változatra még sok évet kellett várni. Persze sok más termék azért készült akkoriban is belőle, így 3D puzzle formájában, illetve egy Trophy Assortment Darth Maul mellett micro járgányként is be lehetett szerezni.

 

puzzle.jpeg

tro.jpg

Első alkalommal 2007-ben, a 30th anniversary sorozatban csináltak 3,75”-es figurákhoz való Sith Infiltrator-t. A Hasbro egészen pazar munkát végzett, mert azzal együtt is, hogy a gép méreteit le kellett csökkenteni, elképesztően szép eredmény született. Abszolút használható, játszható és mutatós járgány, ami a funkcionalitás tekintetében is ott van a szeren. A szárnyak és a pilótafülke is nyitható, amibe egy Darth Maul figurát kényelmesen bele lehet tenni. Ezt ugyan nem mellékeltek hozzá, de állítólag a legjobban az Episode I vonal Sith Speeder-es Maul-ja illik bele, hiszen azt eleve ültethetőre csinálták meg. A gép orr része kinyitható és akkor előbukkan alóla két rakétakilövő is. Két Probe droid indító is található a szárnyakon, de ezek sajnos nem arányosak egy 3,75”-es figurával, így jóval kisebbek, mint a korábban kiadott hasonló droidok. Leereszthető futóműveket is kapott, amelyek stabilan megtartják a gép súlyát. Összességében elég jól sikerült kis cucc, annak ellenére, hogy egy nagyobb szállítóból nagyjából itt egy együléses vadászt faragtak.

 

tacsithinfiltratorboxfr.jpg

tacsithinfiltratorfly1.jpg

tacsithinfiltratormaul.jpg

tacsithinfiltratorrt.jpg

Második és egyben máig utolsó alkalommal 2012-ben született a járgányból 3,75”-es figurához kiadott változat. Ekkor a Movie Heroes vonalban adták ki Class II méretű járgányként. 2012-ben küldte Lucas a Baljós Árnyak 3D változatát a mozikba, ezért ekkoriban viszonylag sok Episode I-hez köthető játék is megjelent. Ez a járgány viszont nem volt teljesen új….amint, azt gondolhattátok, ez csak a felújított, átfestett változata volt a 30. évfordulós Infiltrator-nak. Gyökeresen azért a külsőségeket sem szabták át...ez a gép is majdnem ugyanolyan színű, mint az előző, csak a sötétszürke részek kaptak egy  jóval fakóbb árnyalatot, illetve a nyitható rész tövénél található pirosas rész festése lett szürke. Úgyhogy nem erőltették meg magukat, de ez a gép másodszor is jó volt, noha az első kiadás valahogy élettel telibb volt.

 

movie_1.jpg

movie2_2.jpg

movie3_2.jpg

movie4_2.jpg

3,75”-es figurákhoz mindössze csak két gép készült, de egyéb játékból bizony elég sok fajta. A Hasbro nyilván nem szalasztotta el a lehetőséget, hogy a Sith Infiltrator-t kiadja a Star Wars Transformers Crossovers sorozaton belül is, sőt, az évek során kétszer is elsütötték. A 2006-ban debütáló darab robot módja enyhén szólva is viccesre sikerült, hiszen a Maul robot úgy néz ki, mintha szegény egy szoknyában táncolna kb. Az altmódja ugyanakkor egy egészen jól sikerült Sith Infiltrator, aminek mind az alakja, mind a színezése jól sikerült. Még egy kis Darth Maul figurát is adtak hozzá.  

 

transf2006.jpg

transf2006_2.jpg

transf2006_3.jpg

2012-ben sajnos csak egy átfestett változatot küldtek újra a boltokba, amely csak árnyalatokban, illetve a csomagolásában különbözik a 2006-ostól.

 transf.jpg

Die cast járgány első alkalommal a Micro Machines Action Fleet vonalában jelent meg a Scimitar-ból, mégpedig 1999-ben, közvetlenül a film bemutatásának környékén. Az egészen nagyméretű, részletes gépet simán lehetne az Action Fleet sorozat egyik legjobb darabjának bélyegezni, hiszen teljesen filmhű és a funkciók dolgában is megállja a helyét. Nyitható a cockpit, lenyithatóak a futóművek, állíthatóak a szárnyak és a hajtómű alatt is van egy nyitható rész. Járt hozzá egy kisméretű Maul figura is, ami mozgatható volt. Tényleg egészen tetszetős darab.

 

af1_1.jpg

af2_4.jpg

af3_4.jpg

af4_1.jpg

Volt még egy Action Fleet kiadás a Sith Infiltrator-ból, ugyancsak 1999-ben, de a Series Alpha Concept Vehicles nevű alvonalban. Ez egy nagyon érdekes dupla pakk volt, egy a Sith Infiltrator egyik korai concept art-ja alapján készült járgányt és a végleges változatot csomagolták egybe. Ez utóbbi nem volt azonos a másik Action Fleet kiadással, jóval kisebb volt annál és teljesen merev. A concept járgány meg egészen érdekes….egyedi, sötét és volt hozzá egy egészen szép fekete állvány is.

 

concept2.jpg

concept3.jpg

concept1.jpg

concept5.jpg

concept4.jpg

A sima Micro Machines sorozatban is legalább három alkalommal adtak ki különféle Sith Infiltrator-okat. Elsőként 1999-ben, amikoris a modell fémből volt és mozgatható részekkel is rendelkezett. Ezt kiadták dobozban illetve bliszteresen is.

 

micro_4.jpg

micro2_2.jpg

micro1.jpg

Aztán egy kisebb darabot is elsütöttek egy hármas pakkban.

 micro3_1.jpg

Legutóbb pedig 2015-ben nyúltak hozzá, amikor a Micro Machines Gold series sorozatban egy teljesen aranyszínű változatot dobtak a piacra. Ennek a sorozatnak az volt az érdekessége, hogy három micro gépet csomagoltak egybe, de az egyik mindig színarany festéssel bírt, ebben a csomagban pedig pont a Sith Infiltrator volt az. A mold egyébként szerintem megegyezik a korábbi hármas pakkos modellel.

 micro_gold.jpeg

Egyébként a Micro Machines 2015-ös polybag-es gyűjthető sorozatában is szerepelt egy egyszerű Sith Infiltrator.

 micro_polybag.jpg

A jármű a Hasbro Titanium sorozatából se maradhatott ki, így 2006-ban kiadtak belőle egy egészen jól sikerült, részletes és több ponton mozgatható darabot. A szárnyai becsukhatóak voltak és behúzható futóművet is kapott, annak ellenére, hogy nyilván ehhez is járt display stand.

 

titan1_3.jpg

titan2_5.jpg

titan3_3.jpg

2012-ben aztán ugyanez a modell megszerezhető volt egy Titanium hármas pakkban is.

 titan4.jpg

A Titanium sorozat 2015-től kezdve a Black Series keretein belül folytatódott tovább és ennek az új szériának a 21. tagjaként kiadták a Sith Infiltrator-t is. Ez egy teljesen új 3”-es méretű die cast modell volt, aminek a szárnyait be lehetett csukni. Szép volt a festése, rendben volt az alakja és ehhez egy áttetsző kis állvány járt.

 

bs_1.jpg

bs2_4.jpg

Természetesen a Hot Wheels sem maradhatott ki a buliból, úgyhogy két alkalommal is piacra dobták a Starships sorozatukban a Sith Infiltrator-t. Az 1:64-es méretarányú modell egészen csinos, szép az alakja és a festése, de ugyanakkor teljesen merev, semmi sem mozgatható rajta. A mellékelt átlátszó kis állványon azért jól mutat. 2016-ban és 2018-ban is ugyanazt a modellt forgalmazták, eltérő csomagolásban, de az újabb változatnak kerek alapú állványa volt.

 

starships4_1.jpg

starships3.jpeg

starships2_2.jpg

starships1_1.jpg

A Lego se hagyta parlagon ezt a remek járgányt, sőt mondhatjuk, hogy a játékkiadások dandárját ők követték el. Szinte a Lego Star Wars hajnalán, már 1999-ben kiadták a 7151 Sith Infiltrator-t ami a maga 244 alkatrészével akkoriban bőven közepes készletnek számított, hiszen csak négy nagyobb szettet adtak ki abban az évben. A gép mai szemmel nézve egy kicsit fapados, nem feltétlenül jó az elemek színválasztása, hiszen túl sok a kék és az orrformája is egy kicsit lapos. Akkoriban viszont, biztos, hogy az egyik legütősebb cucc volt a Lego kínálatában. Gyakorlatilag csak egyetlen kunsztot tud, a Darth Maul figura mellé adott speeder-t bele lehetett tenni a hajó felnyitható tárolójába, ami az orr-rész hátsó felén helyezkedik el. Csak egy igazi minifigurát adtak mellé, egy Darth Maul-t, ami természetesen ebben az évben debütált, viszont nem csak ebben a készletben használták fel, sőt egy másik Infiltrator készlethez még 2007-ben is mellékelték. A szett része még három Probe droid is, amelyek itt debütáltak és több alkatrészből kellett őket összeépíteni. Nem igazán hasonlítanak a filmben látható darabokra, de legalább voltak. A csomagot egyfajta Value Pack-ban is értékesítették a 7131-essel és a 7121-essel egybecsomagolva. Ilyen vásárlás esetén a kisebbik szetthez kb fél áron lehetett hozzájutni, de ezek a csomagok Toys R Us exkluzívok voltak, úgyhogy csak ilyen boltokban lehetett találkozni velük.    

 

7151.jpg

7151_1.JPG

7151_1.jpg

7151_2.jpg

7151_3.jpg

value.png

A járgányt kisebb méretben első alkalommal 2004-ben adta ki a Lego a 4493 Sith Infiltrator készletben. A bliszer pakkban egy 55 alkatrészből megépíthető, relatíve filmhű gépet kaptunk, ami mellé természetesen nem járt minifigura. A gép lapos alakja nekem kifejezetten tetszik, talán nem is csoda, hogy akkoriban ez az olcsó, de mutatós miniszéria egészen népszerű volt.

 

4493.jpg

4493_1.jpg

4493-1_used_000.JPG

A második nagyobb méretű Sith Infiltrator 2007-ben jelent meg és a 7663-as számot viselte. Ez már egy sokkal modernebb, a filmben látható hajóra sokkal inkább hasonlító játék volt, mint a 7151-es. Jóval modernebb külsővel rendelkezik, a színei is rendben vannak és alapjaiban véve is eléggé impozáns darab. Ez is csak 310 alkatrészből épül fel, viszont méretileg kisebb, mint a 7151-es, úgyhogy még kevésbé arányos a mellé adott minifigurához. Viszont ebbe már beletettek pár funkciót is, nyithatóak a szárnyak, kapott rakétakilövőket is (nem rugós) és lenyithatóak a futóművek.  A hátsó részén van egy felnyitható rész, amibe a minifigurát és a hozzá járó speedert is be lehetett tenni. Megint csak egyetlen figura volt a dobozban, egy Darth Maul, ami azonos, az 1999-ben használt figurával.

 

7663.jpg

7663_1.jpg

7663_3.jpg

7663-1_used_000.JPG

A következő állomás 2011-ben következett, amikoris megjelent a 7961 Darth Maul’s Sith Infiltrator. Ez már 479 alkatrészből állt, így jóval nagyobb méretekkel rendelkezik, mint az előző két, termetesebb kiadás. 38 centi hosszú, 22 széles, ami azért ennyi alkatrészből egyáltalán nem rossz. Szép a gép alakja, rendben vannak a színei és a kidolgozottsága is részletesebb. Természetesen itt is összecsukhatóak a szárnyak, lenyitható a futómű és van egy belső tér is, ami most némiképpen kidolgozottabb, mint a 7663 esetében. Van hátul egy lenyitható rámpa is, ami mögül egy fénykard tartót lehet előhúzni. Sith speeder is járt hozzá, de ezt most nem lehetett a pilótafülke részbe betenni, viszont a hatalmas felnyitható orr részben van neki egy külön tároló rész. Ehhez a kiadáshoz már csak két probe droidot adtak, nem hármat, mint az előzőeknél, viszont a többi figura tekintetében izmosabbra sikerült ez a darab. Járt hozzá nyilván egy Maul, egy Captain Panaka, egy Qui Gon és 10 év után újra egy Padme. Mindegyik figurát csak ebben a készletben használták.

 

7961_1.jpg

7961_2.jpg

7961.jpg

7961_3.jpg

A 2012-es San Diego-i Comic Con rendezvényen is beszerezhető volt egy exkluzív, 84 alkatrészből összeépíthető kis Scimitar. A készlet egy kis fémdobozban volt és az adott nap első 200 látogatója kapta ajándékba. Gyakorlatilag micro méretű, de egészen pofás a kidolgozottsága és járt hozzá egy Darth Maul figura illetve egy DRK-1 kutaszdroid. A figura egy külön polybagben volt csomagolva ami a 5000062 számot viseli. Az ebben található Maul egyébként exkluzív volt, tehát más csomagban nem használták fel.

 

sdcc3.jpg

sdcc2.jpeg

sdcc.jpg

2012-ben a 9509-es Advent Calendar 22. napi meglepetése is egy sematikus, 15 alkatrészből összeépíthető Sith Infiltrator volt, ami hát mondjuk, úgy maximum szembeszélben, homokviharban emlékeztet a filmben látható járműre, de ezt megszokhattuk már az adventi naptáras kis cuccok esetében. Ezeknek végülis nem is az a funkciójuk, hogy nagyon hasonlítsanak.

 

advent2_1.jpg

advent_1.jpg

Az eddigi utolsó, nagyobb méretű Sith Infiltrator, a 75096-es 2015-ben került a forgalomba. Ez egy 662 alkatrészből összerakható, minden eddiginél nagyobb készlet volt, aminek ugyan a hossza (38 cm) azonos a 7961-essel, ám magasabb és mintegy 7 cm-el szélesebb is. A méret nem minden, de ennek a gépnek az alakja és a részletessége is teljesen rendben van, úgyhogy talán nem túlzás kijelenteni, hogy ez volt eddig a legszebb Lego Sith Infiltrator készlet. A funkciókat tekintve sok újdonságot azért nem hozott, a szárnyak ugyanúgy nyithatóak, a futóművek leereszthetőek, a cockpit is nyitható, amiben most némiképpen tágasabb és kidolgozottabb. Az orr rész nem nyitható fel teljesen, mint a 7961 esetében, de erre nincs is szükség, mert egy sokkal jobban kialakított rakteret kapott, amit felülről és alulról is el lehet érni nyitható ajtókkal. Ide kényelmesen befér a szokásos Speeder Bike és a megint csak három probe droid. Természetesen ez a darab sem maradt ki, a rugós rakétakilövő őrületből, úgyhogy ilyenből is rendelkezik a gép kettővel. Figurából most öt járt hozzá (a Probe Droid-okat nem számolom annak), egy Maul, egy Qui Gon, egy kis Anakin, Watto és egy R2, amelyek közül Maul, Qui Gon és Watto voltak egyediek. Ezt a típusú Anakin figurát felhasználták a 75092 Naboo Starfighter-hez is. Összességében ez egy remek készlet és egyszer szívesen összeraknék egy ilyet.   

  

75096_alt1.jpg

75096_main.jpg

75096-1_used_000.JPG

75096.jpg

75096_1.jpg

A legújabb változat a 75224 Sith Infiltrator microfighter volt, ami 2019 januárjában debütált. Ez már a hatodik microfighter széria tagja volt és 92 alkatrészéből egy microfighterekhez képest tűrhető járgányt lehet összerakni. Az alakja stimmel, a színe oké, kapott két stud kilövőt és természetesen egy Darth Maul figurát. Ezt a darabot ezen a készleten kívül még a 75169 Duel on Naboo szettben is felhasználták. Nem egy világverő darab, de azért rossznak sem mondanám.

75224.jpg

75224_star_wars_1555430082_97444754_progressive.jpg

75224-lego-star-wars-sith-infiltrator-microfighter-3.jpg

Darth Maul Sith Infiltrator-ja a Scimmitar az Episode I egyik ikonikus új járműve volt. Az elmúlt 21 évben rengetegféle játék készült belőle, de ezek nem mutatnak túl sok külsőbeli eltérést. Viszont minden játéktípus esetében születtek kiemelkedő, impozáns darabok.

Köszönöm a figyelmet. Remélem tetszett!

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr7515450234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (40) archivum (40) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (14) epic continues (3) episode I (14) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (8) érdekesség (1415) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (711) hasbro játékok (714) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (285) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1497) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1493) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (39) játék lelőhely (12) játék reklám (31) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (364) kenner (340) kennertoys (326) kenner figurák (325) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (574) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (373) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalógus (294) lego katalogus (296) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (72) lego tmnt (1) lego történelem (253) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (3) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pokember (1) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1155) régi játékok (1129) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (673) starwarsfigures (571) starwarsjármű (94) starwarstoys (658) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (672) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (516) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (561) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (40) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (10) titanium (1) tmnt (17) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1183) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (298) vintage (874) vintagejátékok (994) vintagestarwars (166) vintagestarwarstoys (166) vintagetoys (983) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (149) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása