Újfent 13+1 apró érdekesség a vintage G.I.Joe világából

Annó még januárban összeszedtem nektek 13+1 olyan apró Joe érdekességet, amelyek önmagukban nem elég ütősek ahhoz, hogy egy önálló cikkben szerepeljenek. Ezek főleg nevekkel, filecardokkal kapcsolatos apró infók, amelyek adott esetben 1-1 mondatban lerendezhetőek. Most megint összegyűjtöttem egy csokor hasonló apróságot, amit alább karakterekre bontva prezentálok nektek. Igyekeztem a vintage korszak mindenféle időszakából gyűjtögetni és nem csak a figurákra, hanem a járgányokra is koncentrálni. Lássuk hát.

 2020-05-18_203549.jpg

A Flash név nem mondható éppen egyedinek a játékok/ rajzfilmek világában. Mindannyian ismerjük ugye a DC Comics villámléptű szuperhősét, aki szintén ezen a néven fut. Amikor a G.I.Joe univerzumban 1982-ben bemutatkozott egy ugyanilyen nevű karakter, a DC Comics nem is örült kifejezetten a névazonosságnak, ezért pert indítottak. Ugyan a két karakter között a nevüket kivéve semmilyen egyezőség nincs, de a pert a végül a Hasbro elveszítette, ezért szimplán „Flash” néven nem adhattak ki újabb figurákat. Flash-ből ezért nem is volt újabb változat a vintage érában és amikor 2005-ben mégis újra figurát csináltak belőle, előbb azt Anthony „Flash” Gambello, majd a későbbiek során Sgt. Flash néven dobták a piacra, így elkerülték a problémákat.

 

flash_1_1.jpg

flash2_2.jpg

flash3.jpg

Breaker szintén az egyik első G.I.Joe figura volt. Ráadásul ő volt az egyetlen az első hullámban, amihez nem járt fegyver. A karakter figurája és a képregénybeli kinézete között viszont jelentős eltérés volt, mert a képregényben valamiért szakáll nélkül ábrázolták. Ennek a pontos okára sajnos nem találtam rá, de a Sunbow rajzfilmben aztán újra szakállasként látszott. A filecardon inkább olyan borostásnak tűnik. Breaker-nél egyébként egy filecard baki is játszik, hiszen őt konzekvensen „Comminications officer-nek” tehát híradós tisztnek nevezik, noha a rangja alapján ő egyáltalán nem tiszt, sőt a közelében sincs. Ez egy hiba, hiszen a filecard-on is E-4 vagyis tizedes szerepel rangként. Később ugyan Breaker-t előléptették E-5 rangba, de az még mindig csak őrmester, ami szintén nem tiszti rang.

 

breaker1.jpg

breaker2.jpg

breaker3.jpg

breaker4.jpg

Firefly egy viszonylag misztikus karakter, akiről nem tudtunk meg túl sokat sem a rajzfilmben, sem a képregényben. Mind a nevét, mind a születési helyét homály fedi. A 2007-es Snake Eyes: Declassified című képregényből viszont kiderült, hogy Firefly francia származású, amit bevallom őszintén, én gyerekként nem gondoltam volna. Egy másik képregényből azt is meg lehetett tudni, hogy van egy lánytestvére is. Egyébként nem is Firefly volt az első név, amit kitaláltak neki. Sokáig ugyanis Monkeywrench munkacímen is futott, amit később egy másik, népszerű dreadnok karakterhez használtak fel.

 

fire_1.jpg

fire2.jpg

fire3.png

A múltkori cikkben már beszéltem egy járgányról, ami előbb volt látható a Sunbow rajzfilmben, minthogy játékként megvásárolható lett volna. Természetesen nem a Firebat volt az egyetlen ilyen, hiszen érdekes módon a legendás Cobra Flight Pod is jóval előbb látható volt a rajzfilmben, minthogy a boltokba került volna. Sokan úgy gondolják, hogy a G.I.Joe rajzfilm mindössze csak egy 22 perces játékreklám volt, de én inkább úgy látom, hogy a termékfejlesztés és a rajzfilm (illetve a képregény) egymásra ható, félig-meddig önálló tényezők voltak, amit az ilyen rajzfilmekben előbb vagy csak a rajzfilmekben látható járgányok / karakterek is alátámasztanak. Egyébként a gép először a Revenge of Cobra miniszériában volt látható 1984-ben, amikor már papíron biztosan létezett a Flight Pod, de maga a játék végül csak 85-ben debütált.  A Flight Pod-nak ugye van egy másik, úgymond gúnyneve is a „Troubbe Bubble” és a Sunbow rajzfilmben úgy írták meg a szövegeket, hogy a gúnynevet mindig a Joe-k használják, a Flight Pod megnevezést pedig mindig csak a Cobrák.

 flight.jpg

Mainframe egy klasszikus számítógépes „szaki” karakter, akinek a figurája mellé csak technikai eszközöket mellékeltek, fegyvereket nem. Ennek ellenére, magán a figurán látszik egy infantry combat badge felvarró, amit csak azok az ezredesnél alacsonyabb rangú gyalogos katonák viselhetnek, akik 1941 után gyalogos alakulatban, fegyveres ütközetben vettek részt. A filecard el is meséli, hogy miért érdemelte ezt ki, mindenesetre egy teljesen fegyvertelen figurához nem igazán illik ez a díszítés főleg úgy, hogy a felvarrót rossz oldalra helyezték el.

 

main2.jpg

main3.jpg

main.jpg

Croc Master-hez is kapcsolódik egy vicces, de végülis érthető elbaltázás. Ahogy a neve is mutatja ő egy „Croc” Master, tehát ez alapján feltételeznénk, hogy a mellé adott állatka egy krokodil….nos, nem…hanem egy alligátor, amit ugyan rendszeresen összekevernek a krokodillal, de azért a két állat között alapvető különbségek is vannak (bár ugye az alligátorok végül is a krokodil-félék rendjébe tartoznak). A filecard-on rendben is van a dolog, hiszen a karakter „Reptile trainer-nek” van elkönyvelve, de magát az állatkát minden Hasbro dokumentumban, a figura csomagolásán (sőt még a yojoe.com-on is) konzekvensen krokodil-nak nevezték, pedig az egy alligátor…

 

croc_1.jpg

croc2_2.jpg

croc3_1.jpg

A Gyro Viper a Cobra Mamba jármű sofőrje volt. Egy szürke szkafanderes, lila sísapkás figura, amihez egy egész arcot eltakaró vizoros sisak járt. A filecard képét megnézve viszont feltűnhet egy érdekesség, miszerint a képen a figurának teljesen másmilyen a sisakja és egy sokkal kisebb, szemüvegszerű vizor látszik. Nos, ez azért van, mert eredetileg ilyen sisakkal álmodták meg a figurát. Az első prototípus is ilyen sisakkal készült és a filecard képét is ezzel összhangban rajzolták meg. Később a sisakot valamiért megváltoztatták, de a kép végül maradt. A katalógusokban egyébként azért nem látszik a régi sisak prototípus, mert a Mamba mellett egyik katalógusban sem látszik a Gyro Viper (noha a szövegben említik). Azokon a képeken, ahol muszáj volt figurának látszódnia egy sima Viper-el helyettesítették.

 

gyro.jpg

gyro2.jpg

gyro3.jpg

gyro4.jpg

Megszokhattuk már, hogy sok esetben a Joe karaktereknek valós emberek alapján adtak polgári nevet, vagy a nevük rejtett utalást tartalmaz valakire vagy valamire. Tollbooth sem kivétel ez alól, az ő polgári neve ugyanis Chuck Goren, amit Charles Goren, egy világbajnok bridzs játékos után adtak neki. Az, hogy egy bridzs (vagyis brigde) játékos után lett elnevezve egyben egy kvázi szóvicc is, hiszen Tollbooth a foglalkozását tekintve hídverő (vagy hidász) azaz –bridge- layer.

 

toll.jpg

toll2.jpg

Windmill polgári neve is valós személyre utal. Őt Edward Roth, a Hasbro egyik játékpiaci elemzője után keresztelték Edward J. Roth-nak.

 

windmill.jpg

wind_1.jpg

A Maggot járgánnyal kapcsolatosan is létezik egy kisebb baki, amit valószínűleg a filecard írásakor vétettek. A járgány sofőrje W.O.R.M.S. akit ugye mellékeltek is a géphez, így a filecard is megtalálható volt a dobozban. A filecard szövege azt írja, a Maggot járművet optimális esetben négy főből álló személyzet irányítja, ám a járgányban igaziból csak három figurának csináltak helyet. Ráadásul, csak egyet adtak hozzá, úgyhogy sehogy nem jön ki a matek. Ráadásul nincsenek a járművön peg-ek sem úgyhogy a negyedik figurát maximum csak mellé lehetett volna állítani.

 

worms.jpg

maggot.jpg

Személy szerint nekem Voltar az egyik kedvenc Joe figurám. A nevét is kedvelem és valamiért mindig úgy gondoltam, hogy az elektromossághoz kapcsolódik, noha maga a figura semmilyen vonatkozásban sem hozható összefüggésbe az elektromossággal. Eredetileg Graf, Madagascar, majd Field Marshall Null munkacímeken futott, de végül a Lord Condor nevet adták neki utalva a mellé adott kondorkeselyűre. Végül ezt a kiadás előtt megváltoztatták Voltar-ra (valószínűleg azért, hogy ne ütközzön a neve a Z-25 Condor járgány nevével), ami az angol Vulture vagyis keselyű szó kiforgatása. Az enyhe probléma ezzel csak az volt, hogy a sima keselyű (vagyis Vulture) az nem azonos a Kondor-al (kinézetileg sem) így egy pici inkonzisztencia lépett fel a név és a mellé adott állat között. De ez azért nem akkora gond, mint a krokodil-aligátor csere.

 

voltar.jpg

voltar4.jpg

voltar2.jpg

voltar3.jpg

Megszokhattuk, hogy a katalógusképeken, amelyeket sokszor a játékok prototípusairól készítenek, egy kicsit máshogyan néznek ki a dolgok, mint ahogyan az üzletekben megvásárolhattuk őket. Az 1992-es Talking Battle Commanders csapat promóképe viszont ezeken belül is egyedi esetnek számít. Ezen a képen ugyanis, egyetlen figura látszik csak, ami úgy, ahogy hasonlít a végtermékre, a másik három karakter esetében más figurák átfestett darabjaiból „ollózták össze” a minden bizonnyal még nem teljesen elkészült figurákat. Talán nem is véletlen, hogy a négy figurából kettő totálisan háttal van fényképezve, amitől nem látszanak igazán. Overkill Range Viper és Deejay elemekből lett összelapátolva, piros helyett aranyszínű a hátizsákja, ráadásul nem cserélhető a keze, ami a végleges figura fő selling point-ja volt. A Cobra Parancsnok se stimmel… a lába például egy sima Cobra Trooper-ről lett átvéve, a keze emberi, nem sárga-fekete kesztyűs, a feje pedig valószínűleg egy sima Hooded Cobra Commander-é volt. A Hawk-á maszkírozott Recoil-t lehet a legjobban megcsodálni és szerintem nem csak nekem tűnt fel gyerekkoromban, hogy ez a figura lényegében egy átfestett Recoil. Bár szó se róla, kicsit tényleg hasonlít a végleges General Hawk-ra. Egyedül a Stalker az, ami a képen úgy tűnik, hogy rendben van. Ez a katalóguskép az „oldjuk meg valahogy gyorsan okosba” típusú berhelés egyik iskolapéldája.

 

tbc_ad.jpg

tbc.jpg

tbc3.jpg

Egy nagyon hasonló történet zajlott le korábban, az 1989-es D.E.M.O.N. és AGP járművek TV reklámjának forgatásakor is. A reklámfilm készítésekor még nem állt rendelkezésre a D.E.M.O.N. sofőrje azaz a Ferret, ezért a reklámhoz improvizálni kellett valami hasonló figurát. Itt szintén egy korábbi alkatrészekből összelegózott darabot használtak fel, aminek Cobra Commander v3 feje és számomra nem felismerhető felsőteste van (de az biztos, hogy nem Ferret-é). A reklámban szándékosan alig mutatják a figurát, de azért jól kivehetőek a részletek két jelenetben is. Mindenesetre az aranyfejű Cobra Commander Ferret prototípust sokan szerették volna már megtalálni az évek során. Egyébként a fenti esethet hasonlóan a Ferret se látszódott a katalógusokban a D.E.M.O.N. mellett. 

 

ferret2.jpg

ferret.jpg

T’Gin-Zu az egyik legerőltetettebb ninja, ami csak az ARAH érában megjelent. Az átfestett Storm Shadow neve első látásra olyan, mintha az alkotók erőlködtek volna, hogy mindenképpen egy bonyolult hangzású, japános nevet adjanak neki és ez sült volna ki belőle. Nos, az igazság nem is áll olyan messze ettől az érzéstől. T’Gin-Zu, a 90-es évek elején, Amerikában is népszerű „TV Shop-os” japán késmárka a Ginsu alapján kapta a nevét, ami azért valljuk be, röhejes. Nyilván egy kicsit megváltoztatták, hogy ne lehessen azonnal ráismerni, de egyértelmű, hogy ez ihlette meg az alkotókat. Még jó, hogy nem valami mexikói karakteren dolgoztak, mert akkor lehetett volna a neve Alchachofadelaon… vagy egy fitness-es karakternek mondjuk Abe Toner… :D

tgin.jpg

tginzu.jpg

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr4715706122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (7) a-team (2) actionforce (82) actionman (8) action force (3) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (9) action man katalógus (1) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (1) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (32) archivum (32) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) balhésjátékok (2) barbie (13) basic (2) bat (24) batman (47) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (1) batman és robin (4) batman figurák (33) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (2) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (5) beetlejuice (2) belville (4) beszámoló (2) bionicle (5) blacktron (1) black series (39) board games (4) bootleg (13) börze (1) bravestar (2) bravestarr (2) brickheadz (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) captain planet (1) carrera (1) castle (26) centurions (3) chuck norris (1) city (1) classic space (1) clone wars (18) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) congo (1) cops (2) crashdummies (3) crash dummies (3) crash dummies figurák (3) creature (8) creature figurák (8) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (2) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) dínó (1) dinosaucers (1) dinoszaurusz figura (2) dino raiders (2) dino riders (2) double dragon (1) dreadnok (3) droids (6) duplo (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (7) emlékmentés másként (2) epic continues (3) episode I (8) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (5) érdekesség (1001) érdekességek (6) értékes játékok (1) estrela (1) évértékelés (1) ewok (4) ewoks (4) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (4) fake star wars (1) fekete péter (1) figurafeszt (1) figura talpak (1) figure case (1) force awakens (4) force link (5) francia gijoe (1) fridge (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (258) g1 transformers (1) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) gameboy (1) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (4) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (11) gijoe (259) gijoe állatok (2) gijoe brazil (1) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (32) gijoe figurák (204) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (3) gijoe katalógus (16) gijoe ko (3) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (2) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (2) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (260) gi joe estrela (1) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (55) gi joe járművek (51) gi joe josman (1) gi joe kártya (5) gi joe kite (1) gi joe matrica (1) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (37) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (11) gi joe prototype (11) gi joe rajzfilm (18) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (204) gi joe tv (17) gi joe vehicles (43) glasslite (3) gobot (4) godzilla (2) gyűjtemény (5) gyűjtés (3) halloween jelmez (1) hamisitvány (3) hamis figura (3) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (532) hasbro játékok (535) hasbro katalógus (5) heman (8) heti video (154) he man (10) hidden side (1) hírek (80) hírességek (2) híres játékgyűjtők (2) hook (2) horror (2) hotwheels (26) hotwheels autok (19) hot wheels attack pack (1) húsvét (1) ice planet (3) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) insectoids (2) instagram (1) interju (8) interju rovat (8) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (2) jabba (1) jack stone (1) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1098) játékbolt (14) játékgyárak története (2) játékgyűjtés (7) játékgyűjtők (3) játékipar nagyjai (2) játékok (1097) játékok a polcról (5) játékok a polcról live (3) játékreklám (30) játék lelőhely (7) játék reklám (23) játék riport (9) játék tv riport (8) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (16) jurassic park figurák (10) jurassic world (1) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (1) karácsony (18) karácsonyi játék (20) kártya (3) katalógus (209) kenner (288) kennertoys (278) kenner figurák (272) kenner története (5) képregény (1) képregénybörze (3) képregényfigura (2) kevésbé ismert játékvonalak (16) kiadatlan (2) kisautó (20) kisautók (22) knex (1) ko (16) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (15) ko toys (15) ko transformers (3) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (7) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) lego (398) lego2020 (6) legostarwars (128) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (3) lego alien (2) lego alpha team (2) lego aqua zone (13) lego at-st (4) lego basic (3) lego bionicle (3) lego blacktron (14) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (75) lego city (11) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (4) lego érdekesség (217) lego exploriens (7) lego extreme (2) lego fabuland (10) lego figurák (39) lego figures (52) lego futuron (11) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (6) lego jack stone (1) lego jurassic park (1) lego katalogus (159) lego katalógus (155) lego life on mars (1) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego ninja (1) lego paradisa (6) lego paradisa története (2) lego pirates (26) lego police (1) lego prince of persia (1) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (4) lego reklám (43) lego resq (2) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (14) lego slizer (1) lego solo (4) lego space (80) lego space police (11) lego space története (13) lego speed racer (1) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (143) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego studios (2) lego super heroes (4) lego szett (164) lego tehcnic (50) lego tmnt (1) lego történelem (191) lego town (45) lego train (13) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (7) lego western tortnete (3) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (9) ljn (4) ljn toys (4) lone ranger (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (2) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (3) marklin (1) marvel (6) marvel figurák (5) mask (5) masters of the universe (6) matchbox (31) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (3) matchbox vonalak (1) mattel (12) maxx fx (1) mb (13) meccano (2) meccano star wars (2) mego (2) men in black (2) merchandise (10) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (2) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (24) modern star wars figurák (32) moder star wars figurák (29) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (9) movie heroes (1) mpc (1) mtron (1) nagyok (1) nemzetközi (11) nemzetközi star wars (3) nerf (3) nes (1) new adventures of he man (2) nightmare before christmas (2) ninja (2) nintendo (7) nintendo reklám (1) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) palitoy (3) paradisa (4) paradisa története (4) parker (7) pebe (1) pirates (5) plasticola star wars (1) playmates (2) playmobil (5) playsets (2) playstation (2) pókember (3) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (49) potf eu (10) potf expanded (3) potj (6) power of the force (50) power of the force története (12) power of the jedi (8) power rangers (2) predator (2) pretender (2) prototipus (38) prototype (37) pulsar (1) race (1) racers (2) rádióműsor (1) rajzfilm (7) rajzfilm intro (2) rambo (1) rancor (1) ravensburger (4) rebels (9) régi játék (835) régi játékok (823) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (20) remco (1) rendezvény (2) rendőrakadémia (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (1) returnofthejedi (16) revell (4) revengeofthesith (9) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (3) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (1) rogue one (12) rots (3) saber rider (1) saga (2) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (2) sega játszóház (2) shadows of the empire (3) silverhawks (2) sindy (2) skála (1) skorpio kommando (1) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (2) sohasem volt játékvonalak (1) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) space (15) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) spider man (9) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (530) starwarsfigures (448) starwarsjármű (94) starwarstoys (516) starwars episodeIX (17) star tours (2) star trek (2) star wars (528) star wars 30th anniversary (9) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (2) star wars chess (1) star wars clone wars (21) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars droids (12) star wars érdekesség (375) star wars érme (2) star wars ewoks (5) star wars expanded (13) star wars fekete péter (1) star wars figurák (435) star wars force awakens (6) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (76) star wars kártya (3) star wars katalógus (13) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (8) star wars mandalorian (2) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (1) star wars poszter (5) star wars potf (64) star wars prototipus (72) star wars prototype (70) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (6) star wars saga (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (95) star wars walker (15) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (3) street fighter figurák (3) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (1) szilveszteri vicces (1) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (15) technic (23) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (2) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) tmnt (14) tonka (5) top10 (55) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (5) top10 matchbox (2) top10 sorozat (4) top10 star wars (6) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (1) történelem (816) town (26) toxic avenger (1) toybiz (5) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (2) toyfair (6) toysrus (1) train (3) transformers (56) transformers beast wars (2) transformers g1 (43) transformers g2 (6) transformers katalógus (7) transformers prototípus (2) transfrmers (36) triál (3) tribes (1) tron (3) tvc (9) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) usagi (1) válogatás (1) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (2) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (161) vintage (618) vintagejátékok (741) vintagestarwars (155) vintagestarwarstoys (155) vintagetoys (732) vintage collection (44) vintage gi joe (239) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (2) vintage star wars (139) vintage tmnt (1) vintage transformers (12) visionaries (2) voltron (3) waterworld (1) western (3) winspector (1) wwf figurák (4) xena (1) x men (3) yps magain (1) zoids (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása