A Disney Park exkluzív Star Tours Star Wars figurák története

A hét elején került a nyilvánosságra az eredetileg Disney Park exkluzívnak szánt, Smugglers Run Millenium Falcon jármű (és egy csomó hasonló figura), amit a Covid vírus hatásai miatt végülis Target exkluzívként, nem pedig Disney Park exkluzívként fognak forgalmazni. Csodálatos a járgány és a figurák se rosszak, de a dolog kapcsán eszembe jutott, hogy mennyi ember meglepődne, ha realizálná, hogy bizony, ez a járgány egy vidámparki attrakció alapján, nem pedig valamelyik Star Wars film vagy sorozat alapján készült. A másik, amit nem biztos, hogy mindenki tud…hogy a Disney, a Hasbro és a Star Wars brand együttműködése, egyáltalán nem a Disney féle Lucasfilms felvásárlással kezdődött és ezek a Disney Park-os játékok sem az első olyan cuccok, amelyek csak vidámparkban látható dolgok alapján készültek. Az együttműködés sokkal régebbi, mint azt sokan gondolnák, ezért úgy gondoltam egy kicsit foglalkozom az ilyen játékokkal is, így a mai cikk fókuszában a Star Tours cuccok lesznek.

 a1_66.jpg

Bizony, nem a Galaxy Edge volt az első Disney által üzemeltetett élménypark, ami merített a Star Wars világából. Akár hiszitek, akár nem, de az első Star Tours részleg már 1987-ben debütált az Anaheim-i Disneyland-ben és ez volt az első olyan Disney Park-ban bemutatott attrakció, ami nem a Disney szellemi termékén alapult. Ez azért mindenképpen úttörő dolog volt és a folytatás nem is váratott sokat magára, így 1989-ben előbb a japán Disneyland-ben, majd a Disney’s Hollywood Studios-ban is megnyílt a Star Tours rész. Nem sokkal később, 1992-ben pedig a párizsi Disneyland is megkapta a sajátját. Az attrakció maga egy különféle Star Wars szereplőkkel tarkított szekció volt, amiben egy 3D mozi is helyet kapott. Itt a közönség egy 3 dimenziós exkluzív Star Wars-os utazáson vehetett részt, amelyben egy csomó ismerős hely és szereplő is felbukkant. Az előtérben egy csomó droid és járgány is látható volt, a Hollywood Studiosban pedig egy hatalmas AT AT lépegetőt is megcsodálhatott a közönség. Természetesen a személyzet is teljesen azonosult a Star Wars világával, de a fő attrakció, mindig a film volt, aminél a legmodernebb hang és egyéb (víz / gőz stb) hatásokat használták fel. A filmeket persze az évek során többször is modernizálták, de maga a formátum a 2010-es évek elejére egy kissé elaggott, így fokozatosan bezárták a Star Tours részlegeket. Utolsóként a párizsit szüntették meg 2016-ban. Az attrakció filmjeiben illetve a környező terekben feltűnt az évek során egy csomó szereplő, droid és jármű, amelyeket direkt a Star Tours számára találtak ki, így azok általában nem is szerepeltek más Star Wars produktumokban. Egy idő után pedig kézenfekvővé vált, hogy ezeket akár ki lehetne adni játék formában is.

 

2_47.jpg

3.png

1.jpeg

A Disneyland-eknek, Disney Park-oknak kezdettől fogva fontos része volt az ajándékshop, ahol az átlagos ajándéktárgyak mellett mindig is forgalmaztak olyan cuccokat, amelyeket csak a parkokból lehetett megszerezni. Mind a látogatóknak, mind a fenntartónak szüksége van ilyen ajándéktárgyakra, hiszen ez egyrészt igen tetemes plusz bevételt tud hozni a jegy bevétel mellett másrészt a látogatóknak is kell valami, ami egyfajta trófeaként bizonyítja, hogy az egységben jártak, illetve hogy később is fel tudja idézni a parkban eltöltött kellemes perceket. Kezdetben ezek az exkluzív cuccok kimerültek a szokásos bögre, póló, kitűző jellegű cuccokban, de 1989-ben már igény mutatkozott mind a közönség, mind a Parkok részéről, hogy valami játékszerű cuccot is árusítsanak a Star Tours ajándékboltokban. Az első Disney-s Star Wars játékok 1989-ben debütáltak egy elképesztően jó minőségű plüss Ewok maci sorozat formájában (nekem van egy ilyen mackóm és tényleg nagyon színvonalas játék), ami egészen népszerű volt a látogatók körében. A paletta aztán fokozatosan bővült, de a 90-es években még nem jelentek meg Disney Park exkluzív akciófigurák, erre még egészen 2002-ig várni kellett.

once.jpg

clipboard01_2.jpg

2020-07-26_170827.jpg

A Disney élményparkok Star Tours attrakcióiban látható egyedi droidoknak és járműveknek a játékká alakítása 2002-ben lett időszerű. Ekkoriban járt a vége felé a Hasbro Power of the Jedi 3,75”-es figura sorozata és mind a Lucasfilms, mind pedig a Hasbro jó ötletnek tartotta, hogy ezen a vonalon belül kiadjanak egy limitált sorozatot, ami a Star Tours droidokat ábrázolja. Természetesen a csomagolás, a méret és a minőség megmaradt az akkori szokásos Hasbro kereteken belül, de ezekből a cuccokból jóval kevesebbet gyártottak, mint a sima, általános forgalmazású darabokból, hiszen ezeket csak a Disney Park-okban lehetett megvásárolni. Az első széria a későbbiekhez képest meglehetősen bő volt, de a jól sikerült darabokból egészen szép mennyiséget eladtak. A figurák némelyike viszont nem sikerült túl impozánsra. Azt hozzá kell tenni, hogy ugyan ezeket a droidokat is általában a Lucasfilms emberei kreálták, de azért látszik rajtuk, hogy nem egy filmbe, hanem egy vidámparkba szánták őket. Ennek megfelelően van egy pár, ami nálam sem üti meg a mércét, mert nem sikerültek túlzottan „Star Wars-osra”. A Star Tours szekcióban viszont jól működtek, úgyhogy a figuraként való kiadásuk nem volt ördögtől való. Természetesen volt közöttük olyan, amihez már létező figurák alkatrészeit használták fel, vagy egy az egyben korábbi figurák átfestései voltak, de ez akkoriban is általános volt. A csomagolás majdnem teljesen ugyanolyan volt, mint a Power of the Jedi sorozat egyéb darabjainál, de két megkülönböztetést azért raktak rájuk. Egyrészt egy elég nagy Star Tours matricát a bliszter elejére, másrészt a kartonon a négy éves kor felettieknek ajánlott jelzést is egy Miki egér fej formájú jelbe tették, így a Disney kötődés is egyértelmű volt. Nézzük akkor meg, milyen Star Tours kötődésű, 3,75”-es figurák és hozzájuk kapcsolósó járművek jelentek meg, évről-évre.

 startourswave1pre.jpg

DL-X2 – Ez egy meglehetősen oldschool kinézetű biztonsági droid volt, amit a Star Tours szekció bejáratánál lehetett látni. A régies kinézet nem véletlen, mert a droid eredetileg a Hill Street Blues nevű TV sorozatban szerepelt, csak a később Disney újrahasznosította a kelléket. Ebből ki is találhattátok, hogy ezt a droidot bizony nem a Lucasfilms kreálta. A figurája ennek megfelelően szintén nem lett túl impozáns.

dl.jpg

dlx.jpg

dlxs.jpg

G2-4T- Ő egy javító droid volt, aminek a Lucasfilms egészen jó kis háttértörténetet kreált a Complete Star Wars Encyclopedia nevű kiadványban. A Star Tours szekció „Droidnostics center” nevű részén volt látható, ami egy kicsit hasonlított a mai Droid Factory részlegre a Galaxy Edge-ben. Nekem kicsit olyan hatása van, mintha már az előzmény trilógiához készült volna, de elvileg nem volt látható egyetlen filmben sem.

g2-4t-d.jpg

g2-4t.jpg

g2-4t-.jpg

R3-D3 – Ez egy nagyon csinos, átlátszó fejű R3-as asztro droid volt, amelynek a feladata a Starspeeder 3000 karbantartása volt. A Star Tours Droid repair részlegén volt látható. A figurájához nyilvánvalóan R2-D2 alkatrészeket használtak fel, de az átlátszó dome miatt szerintem nagyon jól sikerült.  

r3-d3ww.jpg

r3-d3.jpg

r3-d3w.jpg

R4-M9 – Ebből a droidból, ugyanilyen nével két féle is létezik. A sötétzöld csíkos látható volt annak idején a New Hope-ban és a Power of the Jedi sorozatban figurát is adtak ki belőle. A Star Tours változat világoskék, de maga a figura, csak a festésében tér el a Power of the Jedi kiadástól. Az eredetije szintén látható volt a Star Tours részlegeken, de ott R2-D7 néven futott. Elméletileg a Hasbro rontotta el, hogy ugyanazon a néven adták ki, mint egy másikat, ugyanakkor ez egy R4-es droid, nem pedig R2-es, tehát a parkokban is hibás volt az elnevezése.

 

r4-m92.jpg

r4-m9.jpg

r4-m93.jpg

RX-24 – Más néven „Rex” volt pilótája annak a gépnek (Starspeeder 3000), amibe beültünk, a Star Tours 3D mozi kalandjai során. 1987-től egészen a 2000-es évekig látta el ezt a feladatot, de később lecserélték C-3PO-ra. A Lucasfilms tiszteletből 2013-ban kanonizálta is, hiszen látható volt a Rebels sorozatban is egy kicsit.

rx3.jpg

rx.jpg

rx2.jpg

WEG-1618 – Ez a droid a Star Tours űrkikötő részén volt látható, amint éppen egy liftet bütyköl. Ezt is direkt a park számára találták ki, de meglehetősen egyszerű és szerintem kevéssé a Star Wars-hoz illő darabra sikerült. A figurája is elég puritán.

 

weg-16182f.jpg

weg-1618.jpg

weg-16182.jpg

Bár a Star Tours droid figurák alapvetően sikeresen szerepeltek az ajándékboltokban, de az viszonylag hamar kiderült, hogy egy picit túl sok exkluzívot adtak ki egyszerre. Ráadásul a filmekben vagy egyéb helyeken nem látható droidok sem egyformán fogytak, hiszen míg a konvencionálisabb formájúakat folyamatosan keresték, addig az elrugaszkodottabb darabok ott álltak a polcokon. Az is nehezítette a dolgot, hogy míg egy sima Power of the Jedi figura 6 dollárba került a boltokban, addig a Disney Park-os Star Tours droidokért 10-et kértek. Persze ebben az árképzésben nyilván benne van a szokásos lehúzós mentalitás is, hiszen egy ilyen élményparkban nyilván megveszik a látogatók a drága szuveníreket is, ha már ott vannak.

 star-wars-disney-parks-star-tours-rx_1_7fadc6f41d437e0816c35a23dc8a661d.jpg

2003-ban folytatódott a Star Tours figurák kiadása, de immáron a Saga sorozat részeként. A csomagolás ennek megfelelően megváltozott, de az előző sorozatnál megszokott megkülönböztető jelzések azért megmaradtak. Most csak három új darabot adtak ki, amelyeket egészen 2005-ig forgalmaztak, szintén 10 dolláros áron. A legyártott darabszámból is visszább vehettek egy kicsit, mert ezek a kiadások ma is kevésbé gyakran tűnnek fel az aukciós portálokon.

 startourswave2pre.jpg

G2-9T – Ez egy nagyon hasonló karbantartó droid volt, mint a G2-4T. Enne megfelelően a figurája is az előző, átfestett változata volt. Érdekes, hogy 2015-ben kanonizálták a droidot, mert szerepelt egy a Force Awakenshez köthető rövid történetben. Abban az egyike volt azoknak a droidoknak, akik a Jakkun megtámadták Zuvio-t.

g2-9t.jpg

g2-9t2.jpg

g2-9t_1.jpg

R5-D2 – Egy gyönyörű, hagyományos kinézetű R5-ös droid, ami a Star Tours Droidnostic Center nevű részén volt látható. Szerepelt egy ma már nem kánon történetben is, mégpedig a Jedi Knight: Jedi Academy nevű számítógépes játékban. Maga a figura elképesztően jól sikerült, teljesen új mindene és a festés is nagyon jól néz ki. Nem is csoda, hogy manapság is keresett darab.

r5_3.jpg

r52.jpg

r5d.jpg

SK-Z38 – Ez talán a leginkább érthetetlen darab az összes közül. Lényegében egy gépmadár, ami a Droidnostic Center plafonján volt látható. Teljesen olyan, mintha maradék alkatrészekből dobálták volna össze, ennek megfelelően a figurája is hasonló kinézettel bír.

sk-z382l.jpg

sk-z382.jpg

sk-z38.jpg

Starspeeder 3000 – 2003-ban végre kiadták a Star Tours szekció központi elemét, a Starspeeder 3000 járművet is, ami magát a mozi részt jelentette a gyakorlatban. A járgány maga, nem egy matyó hímzés. Meglehetősen fapados a formája és a színei is kissé retró hatásúak, de az alakja nyilvánvalóan a gyakorlati funkció miatt olyan, amilyen. A pilótafülke felett látható egy R2 figura, ami viszont nem volt kivehető. A sofőr viszont igen, de ez a sima RX-24 újrakiadása volt. A 20 dollárért árusított jármű egy csomó érdekes funkciót is kapott, többet között hangokat tudott lejátszani az RX droidtól.

 

disneyland2009_pano31_startours_1200.jpg

ststarspeeder3000boxfr.jpg

ststarspeeder3000loose.jpg

ststarspeeder3000loose2.jpg

A következő eresztésre egészen 2005-ig kellett várni, amikor természetesen az éppen aktuális sorozat, az Original Trilogy csomagolását használták fel a Star Tours figurákhoz is. A csomagolási jelleg maradt, de most két relatíve nagy Star Tours logo került rá, egy a bliszterre, egy pedig a kartonra. Maradt a három figurából álló hullám és a 10 dolláros ár is.

startourswave3pre.jpg

3T-RNE –Egy törött, sérült droid, ami éppen javításra várva volt látható a Droidnostic centerben, de egyedül csak a Florida-i Disneyland-ben használták. A figurája valamivel jobban nézett ki, mint maga az igazi droid, de azért az sem valami szép. Bár a Star Tours figurák többsége nem kapott kiegészítőt, de ennek a darabnak levehető volt a mikrofonja.

 

3t-rne3.jpg

3t-rne2.jpg

3t-rne.jpg

G3-5LE – Ez a droid is csak az Orlando-i illetve a Kaliforniai Disney Parkban volt látható. A Starspeeder jármű tankolását végezte. Elméletileg csak abban a két egységben árusították, az amúgy nem túl impozáns figuráját, ahol látható is volt.

 

g-35leheader.jpg

g3-5le.jpg

g3-5le2.jpg

MSE-1T – Ez a szerencsétlenül sikerült droid leginkább egy szemekkel ellátott robot porszívóra hasonlít. A Star Tours űrkikötő részén volt látható és egy pálya mentén közlekedett, de főként olyan részen, ami nem is volt a látogatók által jól belátható. A figurája se sikerült valami jól, a legkevésbé sem hasonlít egy Star Wars figurára, ráadásul egyetlen mozgatási ponttal sem rendelkezik, de még kerekeket se kapott, hogy rendesen lehessen csúsztatni. Szerintem minden szempontból borzalmas figura.

 

mse.jpg

mse2.jpg

mse1.jpg

A 2005-ös sorozat után egy kicsit pihentették a Star Tours figurák kiadását és inkább az egyéb játékokra helyezték a hangsúlyt, amelyet inkább a kisebb gyerekeknek pozícionáltak. Megjelent egy Star Wars karaktereket ábrázoló autós sor, illetve ekkoriban (tehát a Disney felvásárlás előtt jó pár évvel) jelentek meg a népszerű Disney karaktereket Star Wars-os ruhákban bemutató figurák is. Goofy, mint C-3PO, Stormtrooper Donald Kacsa, Mickey Egér Luke és a többi. Hasonló elvben a Muppet Show szereplőiről is készült egy Star Wars-os exkluzív csomag.

 

img_8701.jpg

disneyswstitchcard.jpg

packaging-009.jpg

swdisneyparadevehiclecardfr.jpg

3,75”-es Star Tours figurák legközelebb csak 2008-ban jelentek meg újra, de ekkor már a jól megszokott single card-os darabok helyett, az exkluzív többes pakkok kerültek az előtérbe. Ezeknek a csomagolása egy viszonylag egyedi ablakos doboz volt, amin csak egy felirat mutatta a Star Tours kötődést, de azért a csomagok egy kicsit hasonlítottak a 30. évfordulós széria Battle Pack-jainak a külső megjelenésére. Ezekben is az újrahasznosított figurák domináltak, de ettől függetlenül sokkal magasabb színvonalú csomagoknak tűnnek, mint a korábbi Star Tours exkluzívok. Az áruk viszont nem nagyon emelkedett, így a figurák számától függően, 40-50 dollárt kértek el egy-egy ilyen pakkért.

sww-stafmp-group_1700.jpg

Droid 5 pack – Az első 5-ös pakk 2008-ban azért nem volt túlságosan velőtrázó. Gyakorlatilag csak újrahasznosított darabokat tartalmazott. Változatlan formában szerepelt benne a DL-X2, az RX-24 és a WEG-1618. Ezen kívül egy C-3PO és R2-D2 figura volt még benne, de mind a kettő a Saga Collection-ös kiadás újrázása volt. Ez a két karakter egyébként ekkor már főszereplő volt a Star Tours részlegen, úgyhogy logikus is volt a csomagba helyezésük.

droidpack.jpg

droidpack2.jpg

Jedi Training Academy Pack - A 2009-es csomag már sokkal népszerűbb volt. Ebben egy újrahasznosított 2004-es VOTC Vader-t, egy névtelen Jedi mester-t és 3 ember fajú padawan figurát lehetett megszerezni. Ezek részben újrahasznosítottak, a padawanok a SAGA Ashla & Jempa, a mester a 2000-es POTJ Anakin-on alapulnak, de komoly módosításokat kaptak. A csomag a parkban igénybe vehető gyerekeknek szóló fénykard oktatás programot népszerűsítette.

new-001.jpg

jedi_training_academy_07.jpg

new-008.jpg

Star Tours Boarding Party pack – A 2010-es ötös pakk igencsak érdekes karaktereket tartalmazott, bár ezek megint csak újrafelhasznált darabok voltak. A főbb Star Tours attrakcióban látható karakterek eddigre nagyjából elfogytak, ezért itt már olyan szereplőkből is figurát csináltak, akik csak nagyon lazán kapcsolódtak az egészhez. Így került bele Chewbacca, Ree Yees, Kaink és Teek akik csak a látogatói szabályokat ismertető videókban szerepeltek. Chewie Saga Collection újrahasznosítás volt, Ree Yees Power of the Force, Teek és Kaink pedig Legacy újrakiadás. Ree Yees vicces módon egy fényképezőgépet kapott kiegészítőnek, Kaink pedig egy csuklyát. A többi figurához nem adtak kiegészítőt. Kaink és Teek egyébként csak a Caravan of Courage című Ewok-os Star Wars spin off filmben szerepelt, úgyhogy érdekes, hogy egy Star Tours videóban köszöntek vissza. Az ötödik figura pedig egy Star Tours egyenruhás dolgozó volt, amivel az attrakciót üzemeltető dolgozók előtt tisztelegtek. Ez egyébként egy Power of the Jedi Imperial Officer átfestése volt és a 2009-2010-es szezonban használt egyenruha színeit használták hozzá. Ez a csomag egészen jó volt, de csak 15000 darab készült belőle.

 

packaging-001.jpg

packaging-114.jpg

disney-026.jpg

Ambush At Star Tour Pack – Ez egy tényleg egy ütős csomagra sikerült, bár csak négy figurát tartalmazott. Ekkoriban a Star Tours film része volt egy olyan jelenetsor is, amiben Vader és a katonái rajtaütnek a siklónkon. Ennek megfelelően itt a középpontban egy Darth Vader figura van, ami elvileg egy teljesen új, egyedi darab volt és egy lebegő emelvényen állt. A mellette szereplő Boba Fett viszont újrahasznosítás, mégpedig a Vintage Collection-ből. Érdekes, hogy Boba Fett nem is szerepelt a Star Tours filmekben, de ebbe a csomagba mégis bekerült. A másik két figura 1-1 Skytrooper volt, ami gyakorlatilag egy erősebb space suit-al ellátott Stormtroopert jelent és máshol Jumptrooper-nek nevezték őket.  Ilyen formában szerepeltek egy csomó más helyen is, például a Force Unleashed nevű játékban és persze figurák is voltak belőle. Ez a két darab mindenesetre elég keményen néz ki. A csomag ára 40 dollár volt és 2011-ben volt kapható.

 

amb2.jpg

amb3.jpg

amb_1.jpg

Star Tours Travel Agency pack – Ez a csomag szintén 2011-ben volt kapható 40 dollárért, de ebbe már 5 figura jutott, tehát jobban megérte, mint az előzőek. ACE-38 egy teljesen új droid volt, ami a 2010-es években vezette a Starspeeder-t. A figurája is egészen normálisan sikerült és még egy levehető vizorral is rendelkezett. Aly San San egy felszolgáló droid volt, ami szintén a modernizált Star Tours részen volt látható. A típusazonosság miatt a figurája egy átfestett Saga WA-7 volt, amit ugye a Klónok Támadása című filmben láthattunk is Dexter éttermében. Érdekes egyébként, hogy ezt a droidot átvette a Galaxy Edge is, ott Oga Cantinájában látható. Megint bekerült a csomagba egy újrahasznosított Saga Collection C-3PO és egy átfestett Legacy Utai, aki hordárként szolgált a Star Tours-nál. Az ötödik figura egy teljesen új Signal Droid volt, amit a Starspeeder felszállásakor lehetett látni.

 

agen.jpg

agen2.jpg

agen3.jpg

Starspeeder 1000 – 2012-ben újra kiadták a Starspeeder járművet, de ez már a modernizált, piros színű változat volt. A járgány formája továbbra sem volt túl formabontó, de tény és való, hogy ebben a színben azért ütősebben nézett ki. Az 55 dolláros csomagban volt még egy tömör, fehérszínű R2-D2, ami a járgány pilótájaként funkcionált, de itt az előző kiadással ellentétben ki lehetett szedni a járgányból. Érdekes, hogy egyedül a dome mozgatható rajta. A másik figura egy IC-360 kamera droid volt, ami ekkoriban már szintén látható volt a parkokban található Starspeeder-eken. Ez a figura nem rendelkezett mozgatási ponttal, de viszonylag egy érdekesebb droid.

 

1_ioj9vl6p5woihot2xwqvgw.jpeg

1000.jpg

ss1000_figs-header.jpg

2013-ra már majdnem minden Star Tours attrakciót bezártak és ekkoriban már valószínűleg tervben lehetett az új Galaxy Edge park is. Gyakorlatilag már csak a párizsi Disneyland-ben üzemelt a Star Tours mutatvány, de még kiadtak két 3-as figura pakkot, amit ettől függetlenül még meg lehetett venni a Disney Park-ok ajándék boltjaiban az attrakciók nélkül is.

park-exclusive-star-tours-figure_1_bbfe25254192722e12f7f9d469c93551.jpg

Search for the Rebel Spy pack – A 2013-ban megjelent, 40 dolláros 3-as pakk-ban, megint csak újrafelhasznált figurákat lehetett megszerezni. Egy átfestett Signal droid-ot, egy újabb Sky trooper-t és egy Seeker Droid-ot tartalmazott, amit ugyanabban az évben adtak ki a Saga Legends Mission series-ben is. Ettől függetlenül ez a három figura egészen egyben van és vagányul festenek a jól sikerült csomagolásban. A csomag a Star Tours várótermében látható élőszereplős performansz alapján készült, amikor is a birodalmiak kémeket keresnek a várakozók között.

search1.jpg

search_2.jpg

Sector 2 Security Pack – Szintén 2013-ban jelent meg a Sector 2 Security Pack is, ami viszont megint egy picit megúszósra sikeredett. Újra ellőtték a Saga Collection C-3PO-t és átfestették az RX-24 droidot is. Ezen kívül újra kiadták a G2 droidot is, de ehhez legalább egy teljesen új figurát csináltak. 40 dollárért ez a csomag viszont szerintem, sokkal kevésbé volt jó üzlet, mint a kémes.

sector2.jpg

sector1.jpg

2015-től kezdve a Star Tours cuccok helyét átvette a Droid Factory tematika, amelyben sokkal konvencionálisabb, de mégis különleges droid figurákat adtak ki, szintén Disney exkluzívként. Ezeket ugyanúgy a park-ok ajándékboltjaiban lehetett megvenni és volt belőlük single card-os és többes csomagok is. Ezeknek inkább eseményekhez, nem pedig attrakciókhoz vagy filmekhez volt kötődése. Az alkotók fantáziáját, így nem nagyon kötötte semmi, úgyhogy a karácsonyi droid-ok mellett, fluoreszkáló, halloween-i és a Május 4.-ei Star Wars napra készült darabok is voltak. Ezek a mai napig nagyon népszerűek a gyűjtők körében és ugyan 2020-ban még nem adtak ki újat, de a 2015-19 között összesen 55 ilyen figurát küldtek a Disney ajándékshop-okba. Még egy nagy Jawa Sandcrawler jármű is megjelent a Droid Factory égisze alatt.

disney-parks-2015-droid-factory-001.jpg

44210072932_17d77abd7c_b.jpg

Az együttműködés a mai napig folytatódik, de most a vírus hatásai miatt a Disney kénytelen volt lemondani az exkluzív darabjairól és most a Target-en keresztül lehet ezeket megszerezni. Ennek a keretein belül jelenik meg a Smugglers Run Millenium Falcon és egy csomó olyan figura, amelyek a Galaxy Edge élményparkhoz kötődnek, kicsit hasonlóan, mint a korábbi Star Tours figurák esetében.

star-wars-the-vintage-collection-galaxy_u2019s-edge-millennium-falcon-smuggler_u2019s-run-vehicle-pckging-1.jpg

star-wars-the-black-series-6-inch-dj-r-3x-figure-oop-4.jpg

A Star Tours figurák nem váltották meg a világot. Voltaképpen egy kezemen meg tudom számolni, hány olyan darab volt köztük, amelyet szívesen megvennék. Ugyanakkor ezekkel indult el a Disney Park exkluzív figurák kiadása, aminek a mai napig megvannak a hatásai. Egy-két cucc (zömmel többes pakk) kivételével a Star Tours cuccok nem tartoznak a nagyon keresett cuccok közé, ugyanakkor azért ezekről is érdemes beszélni, hiszen az egyediségükkel együtt ők is fontos részét képezik a Star Wars figurák 43 éves történelmének.

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr4216078270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (40) archivum (40) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (14) epic continues (3) episode I (14) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (8) érdekesség (1415) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (711) hasbro játékok (714) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (285) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1497) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1493) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (39) játék lelőhely (12) játék reklám (31) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (364) kenner (340) kennertoys (326) kenner figurák (325) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (574) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (373) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (296) lego katalógus (294) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (72) lego tmnt (1) lego történelem (253) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (3) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pókember (4) pokember (1) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1155) régi játékok (1129) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (673) starwarsfigures (571) starwarsjármű (94) starwarstoys (658) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (672) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (516) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (561) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (40) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (10) titanium (1) tmnt (17) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1183) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (298) vintage (874) vintagejátékok (994) vintagestarwars (166) vintagestarwarstoys (166) vintagetoys (983) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (149) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása