Modern Star Wars figura érdekességek - 24.rész

A Commtech 4.0 "Battle Station" olvasó

A Modern Star Wars figurák története rovat első epizódjában már foglalkoztam egyszer átfogóan a Commtech chipek kérdéskörével és akkor a cikk végén említettem is, hogy a modernizált, soha ki nem adott újabb Commtech olvasóval, majd később, egy másik cikkben fogok foglalkozni. Nos, az idő most jött el és bár ez nem kapcsolódik szorosan a figurákhoz, azért ez mindenképpen egy olyan mellékvonalas termék volt, aminek a történetével érdemes foglalkozni, mert ez is hozzá tartozik a Star Wars játékok történetéhez. Úgyhogy a mai cikk témája az úgynevezett Commtech 4.0 rendszer lesz.

 9642bf_1353b59d415f4c7e96e5de3d20c97e84_mv2.png

Először is mielőtt belelendülnénk…aki még esetleg nem olvasta az első Commtech chipekről szóló cikkemet, az szerintem mindenképpen pótolja, hiszen erősen kapcsolódik a mai íráshoz. A Commtech chip egyébként egy érdekes, 1999-ben új, figura kiegészítő volt, ami a megfelelő olvasó segítségével hangot tudott lejátszani, az adott karaktertől. A rendszer az Episode I figuráknál debütált (bár eredetileg a Power of the Force vonalhoz találták ki), de hosszú távon terveztek vele a Power of the Force illetve a Power of the Jedi sorozatokban is. Előbbinél korlátozott számban fel is használták. Az első generációs chip-ekkel és a melléjük kiadott olvasóval ugyanakkor több probléma is felmerült, így viszonylag hamar megkezdték a rendszer továbbfejlesztését a felhasználói élmény illetve a minőség növelése érdekében. Az első generációs Commtech chip-ek meglehetősen robotikus, gyenge minőségű, néha recsegős hangmintát tartalmaztak az adott karaktertől, amit sokszor nem is a filmekből vágtak ki, hanem egy teljesen más ember mondta fel őket. A harci zajok mintái viszont jók voltak és a chip-et gyakorlatilag figure stand-ként is lehetett használni, így nem volt teljesen haszontalan a termék. A chip-ekhez külön kiadott olvasó nem volt annyira rossz konstrukció, viszonylag jól is fogyott, de a megjelenése idején már egy picit elavult volt és magától értetődő módon, egy továbbfejlesztett chip bevezetése esetén egy új olvasót is ki kell mellé fejleszteni.

 

potf2_6.jpg

2_2.JPG

A régi olvasó ugyanakkor nem volt minden szempontból sikeres. A hangminősége gyenge volt, ezen kívül a kialakítása sem volt teljesen optimális arra a feladatra, amire megálmodták. Ahogyan a kép is mutatja ezt úgy találták ki, hogy a standként használható chip-re felállítja a gyermek a figuráját, majd ráteszi a Commtech olvasó megfelelő részére az egészet, ami után megnyomja a gombot és a karakter hangja megszólal. Az egész gép nem volt túl impozáns és a hosszúkás rész se volt teljesen optimális a standhez, így a gép alakját is át akarták tervezni. Arról ne is beszéljünk, hogy ez az egész egyben nem volt igazán mutatós, ezért a Hasbro már szinte a megjelenés pillanatában elkezdett dolgozni egy szebb, mutatósabb és jobb minőségű chip leolvasó berendezésen. Azt fontos kihangsúlyozni, hogy nem volt cél, az első generációs olvasó és a hozzá tartozó chip-ek teljes lecserélése, hiszen abból annyit gyártottak, hogy még hosszú ideig terveztek az árusításukkal. Ezt az újabb darabot inkább egy „deluxe” változatnak szánták, ami több pénzért egy kicsivel többet tud, ráadásul visszafelé kompatibilis is.

 3_34.jpg

Az ötletelés első körében jóval nagyobb méretben gondolkodtak és egy egész kis színpadot álmodtak meg a figurákhoz, ami a naboo-i királyi palota dizájn elemeiből táplálkozott. Az ötlettel egészen a prototípus, sőt a csomagolásterv szintig is eljutottak és sokáig úgy tűnt ez lesz a következő a Commtech olvasók sorában. Ám a helyzet megváltozott, az Episode I vonal nem teljesített úgy, ahogyan a gyártó megálmodta, ezért azt hamarosan le is állították. A Commtech chip-ek következő generációját ugyanakkor a Power of the Jedi sorozatban is fel szerették volna használni, ezért most már egy olyan olvasóra volt szükség, ami egy picit általánosabb és kevésbé kötődik az Episode I-hez a küllemével.

2020-09-08_134517.jpg

2020-09-08_134312.jpg

2020-09-08_134543.jpg

Még az első tervek között felmerült egy szétnyitható olvasó ötlete is, aminek a belső része szolgált volna színpadként, a felső része pedig egy LCD kijelzőt kapott volna, egy kicsit laptop szerűen. A chip felhelyezése után a hang lejátszása mellett, a képernyőn adatok és képek jelentek volna meg az adott karakterről, ám mivel ez a technológia 2000 környékén nagyon drága volt, ezért ezt a tervet hamar elvetették.

 2020-09-08_134432.jpg

Végül a kisebb, kompaktabb méret mellett döntöttek, aminek az alakja leginkább egy kisméretű konzolt vagy kvarcjátékot juttathat az eszünkbe. A forma egészen kompakt volt, ugyanakkor ez sem volt sokkal optimálisabb a figurák szempontjából. Az ember azt hinné ugyanis, hogy a Commtech chip-et a középső színpad szerű részre kellett volna állítani ám ez nem így van, az RFID olvasó végülis a gép jobb oldalán kapott helyet. Ez az olvasó mind a Commtech 1, mind pedig a fejlesztési fázisban lévő Commtech 2-es chip-et olvasta volna, úgyhogy megvalósította a visszafelé kompatibilitás igényét. Igazából az olvasó másik része az érdekesebb, ugyanis ide egy másik, -nem Commtech- olvasót terveztek beletenni.  

 2020-09-08_134452.jpg

A Commtech 1 és Commtech 2 chipek olvasása mellett az új olvasó egy cserélhető hang cartridge hangjait is le tudta volna játszani, amelyeket egyrészt az olvasó mellé, másrészt külön Battlepack-okban és Accessory Pack-okban terveztek megjelentetni. A Naboo Royal Starship hiperhajtómű alkatrészére hasonlító, áttetsző műanyagból elkészített cserélhető cartridge egy úgynevezett Windbond chip-et tartalmazott, ami már 21-28 másodpercnyi hangminta lejátszását tette lehetővé. Ennek megfelelően ezeken a kártyákon több hangminta is jelen volt, ráadásul elméletileg jobb minőségben, mint a Commtech 1 vagy 2 esetében. A cartridge-en ugyanakkor nem a Commtech hangokat felüllicitáló, hanem inkább kiegészítő hangok voltak jelen, ami a gyakorlatban különféle filmes hangeffekteket jelentett. Az egyes cartridgek téma szerint voltak tematizálva, tehát volt Tattooine, Pod Race vagy Naboo Swamp témájú kártya is. Az egyes darabok 8-8 hangmintát tartalmaztak. A két külön olvasóról érkező hang párhuzamosan is lejátszható lett volna, tehát ha a Commtech chip-es figurát az olvasóra helyezték és bent volt a másik kártya is, a gombok nyomogatására mentek az effektek a kártyáról, a karakter beszéde meg a chip-ről. Ez jelentette volna az ún. Cinema Sound élményt, ami a mai fejünkkel nevetségesnek tűnik, de akkoriban azért nem nagyon voltak még ilyenek a játékokban, legalábbis olyan dolgok, ami nem eleve a gépbe beépített hangokat játszott volna le.  

 

9642bf_783d01b68764418b8f1949f7d7b243cb_mv2.png

9642bf_1372099ac1194ba9b0ef8fd60ffb7859_mv2.png

9642bf_922241030a8449eab61d6c4ed0ba1cc8_mv2.png

9642bf_f35682afd9bd4e1f96a19145f1b79999_mv2.png

A termék gyakorlatilag eljutott a végső, gyártásra kész fázisig. Voltak cartridge prototípusok, megtervezték az accessory és battle pack-okat, amiben fellelhetőek lettek volna, ezen kívül véglegesek voltak a kártyákra felkerülő hangminták is. Tényleg már csak meg kellett volna nyomni a gyártó gombot, ám az olvasó végül sosem kerülhetett ki a polcokra. Az ok nagyon egyszerű… egyrészt az Episode I vonal nem hozta azokat (az egyébként irreálisan túlzó) számokat, amiket a Hasbro elvárt volna. A boltokban hegyekben álltak az eladatlan Episode I figurák és a Commtech reader-ek, ezért az egész vonalat végül törölték. Nem sokkal később a Commtech 2-es chip fejlesztését is leállították, mert létezett egy olcsóbb és biztosabb megoldás a hangok lejátszására, ami ráadásul messze jobb minőséget produkált, mint a recsegős chip-ek. A cartridge és a Commtech 2 chip-ek egyébként sem váltották be a gyártó reményeit, mert ugyan valamivel jobbak voltak, mint a Commtech 1, de hangminőség dolgában, még mindig elég gyengén teljesítettek. A 90-es évek legvégére viszont a CD lemezek gyártása már elég olcsó volt, ráadásul mind minőségben, mind pedig adatmennyiségben messze felülmúlták a Commtech chip-eket és a cartridge-eket. A Hasbro így teljesen logikusan elengedte az egész chip-es, olvasós rendszert és inkább a multimédiás CD lemezek felé irányította át a fejlesztés hangsúlyát. Ez utóbbiakról már szintén írtam….a Power of the Jedi sorozatban tervezték ezeket felhasználni, ám végül ezeket sem csomagolták a figurák mellé. Az a projekt a viszonteladók érdektelensége miatt futott zátonyra.

 

9642bf_e2e06e55a2c8463ba185d546f2ab8881_mv2.png

2020-09-08_143938.jpg

2020-09-08_143846.jpg

Mivel ezek a projektek majdnem a fejlesztés legvégső stádiumáig eljutottak, ezért mind a Commtech 2 chip-ekből, az ilyen Chip-ekkel csomagolt figuramintákból és a Commtech 4.0 olvasóból is relatíve sok, különféle fázisban készült prototípus létezik, bár azt nem lehet mondani, hogy a gyűjtők ölnék egymást ezek megszerzéséért, talán a bontatlan chip-es figurákat kivéve.  

 

dejarik_1.jpg

r2_1.JPG

sshmi_1.JPG

A Star Wars figurák mellé adott figyelemfelkeltő cuccok története egy idős a Star Wars-al….ezen belül is szintén nagy múltra tekint vissza a hangok / hanghatások használata a Star Wars játékoknál (már a vintage járgányok is tudtak hangokat kiadni). Ezen sorba illeszkedik a Commtech technológia használata is, ami viszont visszatekintve egy teljes zsákutcának bizonyult. Zsákutca volt a Commtech 4.0 olvasó is, ami a csinosabb dizájn ellenére nem tudta teljesíteni a fejlesztők egyik alapvető célkitűzését… a jobb hangminőséget.  Bár „deluxe” terméknek tervezték, igazából csak bonyolult és túlhaladott volt, ami leginkább a magas gyártási költségekben mutatkozott volna meg. Nem is csoda hát, hogy nem kerülhetett a boltokba és talán nem vagyok egyedül, ha azt mondom, ez nem is feltétlen baj….hiszen nem adtak volna el emiatt több figurát és a termék sem váltotta volna meg a világot az újszerűségével. Ugyanakkor maga a történet azért így is egy érdekes fejezete a Star Wars játékok képzeletbeli enciklopédiájának.

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr7116194642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (7) a-team (2) actionforce (82) actionman (10) action force (3) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (11) action man katalógus (3) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (33) archivum (33) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) balhésjátékok (2) barbie (13) basic (2) bat (24) batman (47) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (1) batman és robin (4) batman figurák (33) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (2) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (5) beetlejuice (2) belville (5) beszámoló (2) bionicle (6) blacktron (1) black series (39) board games (4) bootleg (14) börze (1) bravestar (2) bravestarr (2) brickheadz (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) captain planet (1) carrera (1) castle (28) centurions (3) chuck norris (1) city (2) classic space (1) clone wars (19) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) congo (1) cops (2) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (8) creature figurák (8) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (2) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) dínó (1) dinosaucers (1) dinoszaurusz figura (2) dino raiders (2) dino riders (2) disney park (1) double dragon (1) dreadnok (3) droids (7) duplo (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (2) epic continues (3) episode I (8) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (5) érdekesség (1049) érdekességek (6) értékes játékok (1) estrela (1) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (4) fake star wars (1) fekete péter (1) figurafeszt (1) figura talpak (1) figure case (1) force awakens (4) force link (5) francia gijoe (1) fridge (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (262) g1 transformers (1) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) gameboy (1) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (11) gijoe (263) gijoe állatok (2) gijoe brazil (1) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (34) gijoe figurák (204) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (3) gijoe katalógus (16) gijoe ko (3) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (2) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (264) gi joe estrela (1) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (56) gi joe járművek (52) gi joe josman (1) gi joe kártya (5) gi joe kite (1) gi joe matrica (1) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (39) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (11) gi joe prototype (11) gi joe rajzfilm (18) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (205) gi joe tv (17) gi joe vehicles (43) glasslite (3) gobot (4) godzilla (2) gulliver (2) gyűjtemény (5) gyűjtés (3) halloween jelmez (1) hamisitvány (4) hamis figura (3) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (552) hasbro játékok (555) hasbro katalógus (5) heman (9) heti video (168) he man (12) he man katalógus (1) hidden side (1) hírek (80) hírességek (2) híres játékgyűjtők (2) hook (2) horror (2) hotwheels (26) hotwheels autok (19) hot wheels attack pack (1) húsvét (1) ice planet (3) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (2) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (2) jabba (1) jack stone (1) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1145) játékbolt (18) játékgyárak története (2) játékgyűjtés (8) játékgyűjtők (5) játékipar nagyjai (3) játékok (1144) játékok a polcról (5) játékok a polcról live (3) játékreklám (33) játék lelőhely (9) játék reklám (25) játék riport (14) játék tv riport (9) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (16) jurassic park figurák (10) jurassic world (1) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (1) karácsony (18) karácsonyi játék (20) kártya (3) katalógus (225) kenner (294) kennertoys (284) kenner figurák (279) kenner története (5) képregény (1) képregénybörze (3) képregényfigura (2) kevésbé ismert játékvonalak (16) kiadatlan (2) kisautó (20) kisautók (22) knex (1) ko (16) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (15) ko toys (15) ko transformers (3) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (8) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) lego (420) lego2020 (6) legostarwars (131) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (5) lego alien (2) lego alpha team (2) lego aqua zone (13) lego at-st (4) lego basic (3) lego bionicle (5) lego blacktron (15) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (79) lego city (14) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (4) lego érdekesség (232) lego exploriens (7) lego extreme (2) lego fabuland (10) lego figurák (39) lego figures (52) lego futuron (11) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (6) lego jack stone (1) lego jurassic park (1) lego katalogus (174) lego katalógus (170) lego knightskingdom (1) lego life on mars (1) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego ninja (1) lego paradisa (7) lego paradisa története (2) lego pirates (26) lego police (1) lego prince of persia (1) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (4) lego reklám (44) lego resq (2) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (2) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (14) lego slizer (1) lego solo (4) lego space (81) lego space police (11) lego space története (13) lego speed racer (1) lego sports (1) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (145) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (2) lego studios (3) lego super heroes (4) lego szett (166) lego tehcnic (52) lego tmnt (1) lego történelem (205) lego town (46) lego train (14) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (7) lego western tortnete (3) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (4) ljn toys (4) lone ranger (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (2) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (6) marvel figurák (5) mask (6) masters of the universe (7) matchbox (31) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (3) matchbox vonalak (1) mattel (12) maxx fx (1) mb (13) meccano (2) meccano star wars (2) mego (2) men in black (2) merchandise (10) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (2) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (24) modern star wars figurák (33) moder star wars figurák (30) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (10) movie heroes (1) mpc (1) mtron (1) nagyok (1) nemzetközi (12) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (1) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (2) nintendo (7) nintendo reklám (1) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) palitoy (3) paradisa (4) paradisa története (4) parker (7) pebe (1) pirates (5) plasticola star wars (1) playmates (2) playmobil (6) playsets (2) playstation (2) pókember (3) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (50) potf eu (10) potf expanded (3) potj (7) power of the force (51) power of the force története (13) power of the jedi (9) power rangers (2) predator (2) pretender (2) prototipus (39) prototype (38) pulsar (1) race (1) racers (3) rádióműsor (1) rajzfilm (7) rajzfilm intro (2) rambo (1) rancor (1) ravensburger (6) rebels (9) régi játék (876) régi játékok (861) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (22) remco (1) rendezvény (2) rendőrakadémia (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (1) returnofthejedi (16) revell (4) revengeofthesith (10) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (3) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (2) rogue one (12) rots (3) saber rider (1) saga (4) saga collection (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (2) sega játszóház (2) shadows of the empire (3) silverhawks (2) sindy (2) skála (1) skorpio kommando (1) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (2) sohasem volt játékvonalak (1) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) space (16) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) spider man (9) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (548) starwarsfigures (463) starwarsjármű (94) starwarstoys (535) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (547) star wars 30th anniversary (9) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (2) star wars chess (1) star wars clone wars (22) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars droids (13) star wars érdekesség (393) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (13) star wars fekete péter (1) star wars figurák (451) star wars force awakens (6) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (77) star wars kártya (3) star wars katalógus (13) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (9) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (1) star wars poszter (5) star wars potf (65) star wars prototipus (74) star wars prototype (72) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (7) star wars saga (6) star wars saga collection (1) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (95) star wars walker (15) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (3) street fighter figurák (3) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (1) szilveszteri vicces (1) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (15) technic (25) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (2) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) tmnt (15) tonka (5) top10 (57) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (5) top10 matchbox (2) top10 sorozat (6) top10 star wars (7) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (1) történelem (860) town (27) toxic avenger (1) toybiz (5) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (2) toyfair (6) toysrus (1) train (4) transformers (58) transformers beast wars (2) transformers g1 (45) transformers g2 (6) transformers katalógus (7) transformers prototípus (2) transfrmers (38) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (9) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) usagi (1) válogatás (1) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (2) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (176) vintage (652) vintagejátékok (775) vintagestarwars (160) vintagestarwarstoys (160) vintagetoys (767) vintage collection (45) vintage gi joe (244) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (144) vintage tmnt (1) vintage transformers (12) visionaries (2) voltron (3) waterworld (1) western (3) winspector (1) wwf figurák (4) xena (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása