Találatok az archívumokból 26.- Már megint játékos újságcikkek

Elég régen volt már újság szemezgetős Találatok az archívumból cikk, úgyhogy úgy gondoltam épp itt az ideje, hogy megint beletúrjak egy kicsit a gépemen található tonnányi PDF-be, amiket annó még az Arcanum archívumból mentegettem le. Tudjátok, hogy mindig keresem-kutatom (az általam favorizált) régi játékok nyomait mind a régi újságokban, mind pedig a videós archívumokban, amikor pedig összegyűlik egy adag találat, akkor ezeket egy válogatás formájában nektek is meg szoktam mutatni. Jöjjön most újra 13+1 játékokkal kapcsolatos újságcikk, zömmel a 90-es évekből.

 01_1.png

1985-ben létezett egy „Világ ifjúsága” nevű, gondolom cseppet sem propaganda magazin, amiben a világ nagy magazinjaiból is szemléztek néha híreket. A Transformers márka 1984-es robbanása se maradt kommentár nélkül, így az amerikai Newsweek infói alapján írtak róluk egy pár nagyjából tárgyilagos mondatot. A mellékelt képen egy Soundwave látszik, de az a helyzet, hogy Európában ekkor még nem nagyon lehetett ezekhez a játékokhoz hozzájutni. Nálunk meg még elég sokáig nem…

 

vilagifjusaga85trafo.png

vilagifjusaga85trafo2.png

A Világ ifjúsága mellett Magyar Ifjúság nevű újság is létezett, ami pedig egy egész oldalas cikket szentelt a Lego-nak szintén 1985-ben.

 magyarifjusag85.jpg

A rendszerváltás környékén a Televideo és más videó forgalmazók jóvoltából lefordítottak és piacra dobtak egy csomó nívós rajzfilmet, amit korábban nyugaton már sikerrel sugároztak. Lefordították a G.I.Joe egész estés rajzfilmet, a Transformers-t, a Spiral Zone-t, a Robotix-ot, a Voltron-t és….a Dino Riders-t is. Ez utóbbi esetben viszont sikerült egészen pusztító magyar címet adni neki, így a hazai videótékákban bizony Dínó Dili néven kellett keresni a Dino Riders kazettát. Itt személyes érintettségem is van, hiszen édesapám ezt akkoriban kikölcsönözte és átvette nekem VHS-re, így ezt a pár epizódot én is számtalanszor láttam, sőt voltaképpen nekem ez jelentette a kapcsolatomat a Dino Riders márkával, hiszen játékom az nem volt belőle. A megjelent Dínó Dili VHS-t aztán a napilapokban is hirdették…. egy rendkívül „jól” megválasztott illusztráló képpel… (aminek persze köze sincs a sorozathoz). A magyar nyelvű „Dínó Dili vagy Dínó lovagok” rajzfilmet szerencsére meg lehet nézni a youtube-on is, ajánlom a megtekintését.

 dino_dili.png

 

Kifejezetten érdemes elolvasni az Interpress magazin 1991-es cikkét is, amit a Tini Nindzsa Teknőcöknek és a Barbie-nak szenteltek. A szerzőt Christian Krug-nak hívják, úgyhogy gyanítom, egy külföldről átvett cikk fordításáról van szó, de egészen jól összefoglalták a TMNT jelenséget, ami akkoriban egy elég nagy durranás volt.

 

ipm1191_1.jpg

ipm1191_2.jpg

A fentebbi Dino Riders reklámhoz érintőlegesen kapcsolható a Népszabadság 1992 karácsonyi cikke is, amiben sajátosan próbálják lefesteni az aktuális karácsonyi hangulatot. A cikk végén említett világító Triceratops a két „csúnya” figurával ugyanis egészen biztosan egy Dino Riders Triceratops lehetett, ami a 3900 forintos árával tényleg nem volt éppen olcsó, de az egyik legjobb, önjáró DR dínóról beszélünk. Mondjuk 92-ben ez már egyáltalán nem volt újdonság…sőt…

 nepszabi92_dino_riders.png

1992-ben ugyanakkor az egyik legnagyobb szám a Nintendo volt. Az előző válogatásokban már elég sok cikket mutattam nektek, ami vagy a Sega-ról vagy a Nintendo-ról jelent meg annak idején és ez a sok megjelenés azt is mutatja, hogy ezek a céges bizony elég keményen a zsebükbe nyúlhattak annak idején marketing fronton. Persze meg is volt az eredménye…pár évvel később én is ölni tudtam volna egy SNES-ért. A cikk mellett megjelenő kép egyébként annyira beállított, stock fotó jellegű valami, hogy én azon is csodálkozom, hogy egyáltalán be van dugva a kontroller.

 

92nintendo_kurur.png

92nintendo_kurur2.png

1992-ben a Figyelő nevű gazdasági/ politikai újság lehozott egy érdekes diagramot a magyar Hasbro előző évi teljesítményéről. Az adatok a magyar Hasbro-tól származtak, így hitelesnek tekinthetők, úgyhogy különösen érdekes látni a korabeli leosztást. Azt hangsúlyoznám, hogy a diagram árbevétel eloszlást mutat…. tehát a G.I.Joe 10%-a jóval több darab eladott játékot jelent, mint a valamivel drágább Transformers vagy a még drágább társasjátékok esetében, de azért így is szép szelet az a 10%. Bár azt hozzá kell tenni, hogy ez az adat csak a magyar Hasbro által importált, majd az országon belül eladott játékokra vonatkozik. Tehát az akkor még mindig létező trafikos behozatalok ebben nem látszanak, tehát a játékok valós elterjedésére, ebből az adatból nem lehet reálisan következtetni.   

 figyelo92_hasbro.png

Szintén 92-es a Kisalföld újságban (is) megjelent Lego partnerbolt hirdetés, amihez hasonlókat egészen sokáig, több megyei lapban is hirdettek, többféle szett képpel. Itt éppen az 5544-es Model Team versenyautó volt kihangsúlyozva, amiről korábban már egy posztert is mutattam nektek.

 kisalfold92lego.png

1993-ban a Matchbox, már nálunk is kezdett veszíteni a piaci jelentőségéből, de azért az ünnepi időszakban még befért némi reklám a Zalai Hírlapba… bár csak egészen kicsike.

 zh_93_matchbox.png

Korábban már beszéltünk a különféle újságokban megjelenő egy-egy Lego témát hirdető kisebb, egyképes reklámok témájáról, amiből a korábbi válogatásokban volt Paradisa, Castle, Time Cruisers és Pirates témájú is. A Pirates-ből többféle ilyen reklámot is toltak, 1994-ben például a Szabad Föld-ben.

 94szabadfold.jpg

Egy 1995 márciusi Kurírban, viszont már az akkori új témát az Aquazone-t hirdették hasonlóképpen.

 kurir95_aquazone.png

A régi nagy áruházak egészen a hipermarketek megjelenéséig nagyjából talpon maradtak és gyakorlatilag lokális plázaként funkcionáltak, ahol mindenféle terméket lehetett kapni. A debreceni Unio áruház (állítólag) az egész országban a legjobbak között volt és még 1996-ban is egészen jó választékot lehetett náluk találni. Rendszeresen költöttek hirdetésekre is, például a Hajdu-Bihar megyei Naplóban, ahol szinte minden héten látható volt egy blokk, az adott hét az ajánlott, akciós termékekről. 1996 március elején egy akciós Town készlet is befért, mégpedig a 6539 Victory Cup Racers szett. Nem mondom, azért volt ára még akciósan is, bár azért egy egészen nagy 426 darabos cuccról van szó. Legalább látjuk, hogy az árából kijött volna egy francia étkészlet is….

 hajdu_lego_96.png

Világszerte nagy durranás volt 1999-ben a Lego Star Wars megjelenése. A két népszerű brand házasítása még az olyanok figyelmét is felkeltette, akik már bőven felnőttek voltak, de mind a Lego, mind pedig a Star Wars hozzá tartozott a gyerekkorukhoz. Talán ez lehet az oka, hogy még a könnyűzenei és kulturális témákkal foglalkozó Wanted magazinban is írtak az új téma megjelenéséről, ráadásul egészen lelkesen.

 wanted99.jpg

2005-ben aztán már bőven léteztek a nagy hipermarketek is és ezek egy jó időre szinte teljesen leuralták a játékok értékesítését. A sikeres piacszerzés egyik fő oka az állandó marketing volt és természetesen ez azt is jelentette, hogy egyfolytában hirdettek a különféle napilapokban illetve a saját szóróanyagaikon is. Itt például egy Interspar hirdetés látható, amit leginkább a Lego-ra hegyeztek ki és a Zalai hírlapban jelent meg a 2005-ös karácsonyi szezonban. Bionicle…Racers…és Creator. Nem a legizgalmasabb leosztás…azért egy kis Star Wars még beférhetett volna.  

zalaih_2005_lego.png

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr1616270324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scherier 2020.11.03. 09:22:34

Igazi aranybánya! Köszönjük!

Mókás, hogy Soundwave a vezér:) De az igazi nyertes a hasbro, és tényleg:) Annyira nem lehetett nálunk kapni, hogy pl ez a Soundwave sosem volt itt, mert amikor bejött Magyarországra a robot láz, már rég kifutott. Amúgy megjegyezném, hogy a Magyarországon eladott robotok kb 80%-a utángyártott hamisítvány volt, nem volt rajtuk sem a hologramos matrica, a kártya is tök gagyi volt, meg a játékok minősége sem volt az igazi. A kb 30 robotomból 3 volt eredeti. Érdekesség és talán a cikkhez is kapcsolódik, hogy a hasbro féle soundwavenek a hasbro rossz moldingot használt, így egy kazettával kesvesebb fért bele mint a takarába.
Azért a magyarországi eladások is érdekesek, nem gondoltam, hogy joe ból nem adtak el többet mint robotból. Nálunk robotot szinte csak én gyűjtöttem joet meg szinte a fél osztály.
A legoparkos alcím ismét nem dörgöli az orrunk alá, hogy a lego lopta az ötletet és nem ő találta fel a kockát, de mindegy miért derülni ki valaha is. Az viszont érdekes, hogy matematikusok kiszámolták hogy mennyi variáció építhető a klasszikus kockából. Azért kíváncsi lennék mondjuk egy speed champions készletből mennyit számolnának ki:)
Ami durva, hogy a model team-es 5540 milyen drága, az egyel nagyobb 5580-at 3600-ért vettem a fehérvári skálában szinte ugyan abban az évben. Az érdekesség, hogy a pénzt én gyűjtöttem össze, de nekem nem adták oda, kellett egy szülőt vinnem, így végül apukámmal vettük meg.
Dino raiders-re nem emlékszem láttam valah is magyar boltban, de az osztrákoknál dögig volt vele minden. He-man tudom hogy volt nálunk, nem csak bronz vasárnap, mert én is kaptam párat, pl a Weaponstronic nevűt.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2020.11.03. 13:44:25

@scherier: Igen de azt hozzá kell tenni, hogy mikor nálunk bejött úgy rendesen a Trafo, akkor Európában pont a G1 classics sorozat ment, amiben pont a régebbi g1-eseket adták ki változatlanul újra. Így relatíve korábbi Trafokat is lehetett kapni pl a dinobotokat .... hiába ment le Amerikában 85-ben és némely európai államban 86ban.... 90-ben újra lehetett kapni őket, ilyen aranyszínű csomagolásban.

Persze nálunk rengeteg bootleg volt - ezek nyilván nincsenek bent a fenti statisztikában. Voltak itt tajvani de hazai koppintások is. - Ez egyébként máshol is igy volt

Joeból többet adtak el mint robotból... a fenti adat az árbevételre vonatkozik. Egy darab komolyabb Trafo legalább ezer ftba került, annyiból volt idő amikor 3 joe figurát vagy 1 közepes járgány + egy figurát kaptál.... pont az jön le hogy sokkal többet adtak el belőle, csak a trafo pl drágább volt, nem is kevéssel. Még a kisebb action masterek is drágábbak voltak mint egy mezei joe figura.

Hát a model team az kemény áron ment...és jó sok évig volt a kinálatban ugyanaz a pár készlet

He man volt nálunk - a korábbi gyűjtésekben van is cikk meg kirakatkép amin látszanak New Adventures of He Man játékok. Dino Riders minimális volt csak itthon mert az kint is drágább volt kb bármelyik riválisnál. Ugyanakkor tuti h volt mert az egyik haverom kapott gyerekkorában párat itthonról. Az osztrákoknál viszont az ment rendesen ez tény. A német területeken a G.I.Joe ment kevésbé....talán pont azért tudtak sokat olcsón behozni a magyar kiskereskedők onnan. A He man viszont ott ment a legjobban kb a világon

scherier 2020.11.03. 14:49:18

@Tota12: Igen tudom, akkor ment a skyon meg a networkon a g1. De valami miatt a nagyobb, nem kártyás, hanem dobozos robotokból a nagyon klasszik széria, mint pl ultra magnus, rodimus, vagy csak cup, jazz. Ezek nekem mind osztrák emlékek.

Nálunk amikor bejöttek a robotok én pl a powermasterekre emlékszem, ezek eredetiek is voltak. De pl hasonló dobozosra ami nekem beugrik azok csak a "hasak" pl onslaught voltak, de ezek mind hamisak voltak. Ahogy mind a "sok kis robotból lesz egy nagy" típusúak is. Nekem van egy Dead End-em meg egy Slingshot ami eredeti volt. Az egyiket a harkányi strandon kaptam 89-ben, a másikat a fő utcai játékboltba szintén 89ben. 90-től az összes klasszik robotom hamis. vettem azóta Görögországból, spanyolból azok is hamisak voltak. 90 után nagyon nehéz volt eredetit kapni, viszont mondom az összes powermaster redeti volt. Nem tudom miért. Talán nehezebb volt gyártani gőzöm sincs.

Igen tényleg drágább volt emlékszem, igazad van. Így ki is jön a statisztika.

Az 5580-as szeintem már több éve ott volt a skálába, vagy 100szor megnéztem elvitte-e valaki. Még az első szériás kék dobozos. A legnagyobb dobozú legó volt amit addig láttam gyakorlatilag mindenkitől pénzt kértem az összes ünnepre hogy megvegyem. Emlékszem milyen büszkén vittem haza, mindenki engem nézett. Mai napig az egyik kedvenc szettem, csak sokat állt kint a polcon sajnos és már megsárgult egy két eleme, és csíkozás is megkopott. De pl a poszter most kap majd keretet:)

He-men iszonyat nyomta akkoriban a német tv is, volt a sat1-en pro7en rtl-en szerintem mindenhol. Nem csodálkozom ezen, habár nem tudtam hogy ott ilyen népszerű volt. Volt egy dobozos bábum, még képregény is volt hozzá, németből kaptam, iszonyat gagyi volt Multi-bot volt a neve. Gőzöm sincs kivel mire cseréltem de a képregényt azt sajnálom belőle:)

Szuper cikk volt még egyszer köszi!!

-Adam- 2020.11.06. 21:16:16

Szia, a megsárgult fehér elemeket lehet gyógyítani, én nyáron 3%-os hidrogén-peroxid oldatot teszek egy pohárba + kis vanish, bele a megsárgult elemeket és ki a teraszra vagy a tetőre, napfényre. Az oldat lepje el az elemeket, néha érdemes megkeverni.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (7) a-team (2) actionforce (82) actionman (10) action force (3) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (11) action man katalógus (3) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (33) archivum (33) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) balhésjátékok (2) barbie (13) basic (2) bat (24) batman (47) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (1) batman és robin (4) batman figurák (33) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (2) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (5) beetlejuice (2) belville (5) beszámoló (2) bionicle (6) blacktron (1) black series (39) board games (4) bootleg (14) börze (1) bravestar (2) bravestarr (2) brickheadz (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) captain planet (1) carrera (1) castle (28) centurions (3) chuck norris (1) city (2) classic space (1) clone wars (19) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) congo (1) cops (2) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (8) creature figurák (8) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (2) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) dínó (1) dinosaucers (1) dinoszaurusz figura (2) dino raiders (2) dino riders (2) disney park (1) double dragon (1) dreadnok (3) droids (7) duplo (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (2) epic continues (3) episode I (8) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (5) érdekesség (1047) érdekességek (6) értékes játékok (1) estrela (1) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (4) fake star wars (1) fekete péter (1) figurafeszt (1) figura talpak (1) figure case (1) force awakens (4) force link (5) francia gijoe (1) fridge (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (262) g1 transformers (1) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) gameboy (1) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (11) gijoe (263) gijoe állatok (2) gijoe brazil (1) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (34) gijoe figurák (204) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (3) gijoe katalógus (16) gijoe ko (3) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (2) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (264) gi joe estrela (1) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (56) gi joe járművek (52) gi joe josman (1) gi joe kártya (5) gi joe kite (1) gi joe matrica (1) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (39) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (11) gi joe prototype (11) gi joe rajzfilm (18) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (205) gi joe tv (17) gi joe vehicles (43) glasslite (3) gobot (4) godzilla (2) gulliver (2) gyűjtemény (5) gyűjtés (3) halloween jelmez (1) hamisitvány (4) hamis figura (3) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (551) hasbro játékok (554) hasbro katalógus (5) heman (9) heti video (167) he man (12) he man katalógus (1) hidden side (1) hírek (80) hírességek (2) híres játékgyűjtők (2) hook (2) horror (2) hotwheels (26) hotwheels autok (19) hot wheels attack pack (1) húsvét (1) ice planet (3) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (2) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (2) jabba (1) jack stone (1) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1143) játékbolt (18) játékgyárak története (2) játékgyűjtés (8) játékgyűjtők (5) játékipar nagyjai (3) játékok (1142) játékok a polcról (5) játékok a polcról live (3) játékreklám (33) játék lelőhely (9) játék reklám (25) játék riport (14) játék tv riport (9) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (16) jurassic park figurák (10) jurassic world (1) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (1) karácsony (18) karácsonyi játék (20) kártya (3) katalógus (224) kenner (294) kennertoys (284) kenner figurák (278) kenner története (5) képregény (1) képregénybörze (3) képregényfigura (2) kevésbé ismert játékvonalak (16) kiadatlan (2) kisautó (20) kisautók (22) knex (1) ko (16) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (15) ko toys (15) ko transformers (3) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (7) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) lego (419) lego2020 (6) legostarwars (131) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (5) lego alien (2) lego alpha team (2) lego aqua zone (13) lego at-st (4) lego basic (3) lego bionicle (5) lego blacktron (15) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (79) lego city (14) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (4) lego érdekesség (231) lego exploriens (7) lego extreme (2) lego fabuland (10) lego figurák (39) lego figures (52) lego futuron (11) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (6) lego jack stone (1) lego jurassic park (1) lego katalógus (169) lego katalogus (173) lego knightskingdom (1) lego life on mars (1) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego ninja (1) lego paradisa (7) lego paradisa története (2) lego pirates (26) lego police (1) lego prince of persia (1) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (4) lego reklám (44) lego resq (2) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (2) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (14) lego slizer (1) lego solo (4) lego space (81) lego space police (11) lego space története (13) lego speed racer (1) lego sports (1) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (145) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (2) lego studios (3) lego super heroes (4) lego szett (166) lego tehcnic (52) lego tmnt (1) lego történelem (205) lego town (46) lego train (14) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (7) lego western tortnete (3) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (4) ljn toys (4) lone ranger (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (2) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (6) marvel figurák (5) mask (6) masters of the universe (7) matchbox (31) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (3) matchbox vonalak (1) mattel (12) maxx fx (1) mb (13) meccano (2) meccano star wars (2) mego (2) men in black (2) merchandise (10) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (2) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (24) modern star wars figurák (33) moder star wars figurák (30) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (10) movie heroes (1) mpc (1) mtron (1) nagyok (1) nemzetközi (12) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (1) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (2) nintendo (7) nintendo reklám (1) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) palitoy (3) paradisa (4) paradisa története (4) parker (7) pebe (1) pirates (5) plasticola star wars (1) playmates (2) playmobil (6) playsets (2) playstation (2) pókember (3) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (50) potf eu (10) potf expanded (3) potj (7) power of the force (51) power of the force története (13) power of the jedi (9) power rangers (2) predator (2) pretender (2) prototipus (39) prototype (38) pulsar (1) race (1) racers (3) rádióműsor (1) rajzfilm (7) rajzfilm intro (2) rambo (1) rancor (1) ravensburger (6) rebels (9) régi játék (875) régi játékok (860) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (22) remco (1) rendezvény (2) rendőrakadémia (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (1) returnofthejedi (16) revell (4) revengeofthesith (10) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (3) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (2) rogue one (12) rots (3) saber rider (1) saga (4) saga collection (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (2) sega játszóház (2) shadows of the empire (3) silverhawks (2) sindy (2) skála (1) skorpio kommando (1) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (2) sohasem volt játékvonalak (1) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) space (16) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) spider man (9) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (548) starwarsfigures (462) starwarsjármű (94) starwarstoys (534) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (546) star wars 30th anniversary (9) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (2) star wars chess (1) star wars clone wars (22) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars droids (13) star wars érdekesség (392) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (13) star wars fekete péter (1) star wars figurák (450) star wars force awakens (6) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (77) star wars kártya (3) star wars katalógus (13) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (8) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (1) star wars poszter (5) star wars potf (65) star wars prototipus (74) star wars prototype (72) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (7) star wars saga (6) star wars saga collection (1) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (95) star wars walker (15) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (3) street fighter figurák (3) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (1) szilveszteri vicces (1) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (15) technic (25) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (2) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) tmnt (15) tonka (5) top10 (57) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (5) top10 matchbox (2) top10 sorozat (6) top10 star wars (7) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (1) történelem (858) town (27) toxic avenger (1) toybiz (5) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (2) toyfair (6) toysrus (1) train (4) transformers (58) transformers beast wars (2) transformers g1 (45) transformers g2 (6) transformers katalógus (7) transformers prototípus (2) transfrmers (38) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (9) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) usagi (1) válogatás (1) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (2) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (175) vintage (651) vintagejátékok (774) vintagestarwars (160) vintagestarwarstoys (160) vintagetoys (766) vintage collection (45) vintage gi joe (244) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (2) vintage star wars (144) vintage tmnt (1) vintage transformers (12) visionaries (2) voltron (3) waterworld (1) western (3) winspector (1) wwf figurák (4) xena (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása