Star Wars játékjárművek története - 19.rész

Z-95 Headhunter

z-95-starfighter_95f8ed4b.jpeg

A Star Wars játékjárművek története sorozatomban most egy kicsit talán kevésbé ismert, ritkábban használt járgánnyal fogok foglalkozni, ami ugyanakkor nekem mindig tetszett. A Z-95 Headhunter nem szerepelt túl sok helyen és játékokat is csak ritkán csináltak belőle, de mivel egyrészt az egyik legnépszerűbb, legikonikusabb Star Wars járgány előd típusának számít, másrészt a története is egészen érdekes ezért úgy gondoltam, hogy ez is megér egy önálló cikket.

 5cbfee1eb949c6cb9cac2711dd5bc586.jpg

A Z-95 Starfighter avagy másik nevén Headhunter, a köztársasági haderő egyik fontos, ámbár kevésbé széles körben alkalmazott vadászgépe volt. Az egyszemélyes gépet az Incom fejlesztette ki, kifejezetten a klón pilóták képességeire méretezve, nagyjából párhuzamosan az ARC-170 Starfighter-el, bár ez utóbbi gépeket valamivel előbb szállították le a köztársasági flottának. Az azonos gyártó miatt természetesen számos elem, például az irányítópult és a célzó számítógép is azonosak voltak a két típusban. Erős lézerágyúi és két proton torpedó vetője alkalmassá tették mindenféle feladat ellátására, így a konvoj kíséret mellett csapásmérésre és bolygó légkörben történő légiharcra is alkalmazták. Hiperhajtóművel ugyanakkor nem rendelkezett, ami miatt önálló harci feladatokat nem tudtak ellátni, csak egy anyahajó (mondjuk egy Venator) fedélzetéről indítva lehetett őket alkalmazni. Egy megbízható, széles körben alkalmazható, ám a korlátozottabb hatótávolság miatt, talán kevésbé elterjedt igásló volt ez, amelyet még egy rövid ideig a birodalom hajnalán is gyártásban tartottak. A Birodalom megszilárdulása után viszont leváltották a Sienar által gyártott Tie sorozattal, így az Incom állami megrendelések nélkül maradt, úgyhogy kénytelenek voltak új típusokkal a „polgári” piac felé fordulni. A cég később megalkotta a Z-95 és az ARC-170 előnyeit (pl hiperhajtómű) és külső jegyeit ötvöző, T-65 X-Wing Starfighter-t, ami a Lázadó szövetség egyik legfontosabb vadászává vált, de a lázadó haderő többi harci gépének is (U-Wing, T-47 Speeder) egy jelentékeny részét szintén az Incom gyártotta.  

 z-95_headhunters.jpg

A gép karakterisztikája nagyon szemrevaló ugyanakkor meglehetősen letisztult. Egyszerűen fogalmazva olyan, mintha kivennénk egy X-Wing felső szárnyát és két hajtóművét, illetve kissé ellaposítanánk az orr részét. Ettől a gép hosszúkásabb, hegyesebb hatást kelt és a laposabb forma miatt nehezebb célpontot is jelent az ellenség számára. Egy kicsit más, mint egy hagyományos X-Wing, ugyanakkor ismerősek a vonalai és nekem pont ez tetszik benne.

 berk-pelletier-z-95.jpg

Nem hiszem, hogy egy átlagos Star Wars rajongó számára a Z-95 kapásból ismerős lenne, hiszen viszonylag kevés mozgóképes alkotásban láthattuk és talán ehhez az is hozzájárult, hogy a Z-95-ös története meglehetősen zavaros. Első alkalommal Brian Daley 1979-es Han Solo regénytrilógiájában említik a típust, ahol egy elavult polgárháborús vadászt neveztek Z-95-nek. Később rengeteg regényben (Megtévesztés leple, Birodalom örökösei, Sötét oldal), képregényben (Mara Jade, Rogue Squadron, Shadows of the Empire), RPG szerepjátékban és számítógépes játékban (Tie Fighter, Empire at War, X-Wing Alliance, Force Unleashed II stb.) használták a géptípust, ám az azonos megnevezés nem mindig takart ugyanolyan gépet. Általában Z-95-ös alatt egy négy hajtóműves, az X-Wing-re a mai küllemnél sokkal jobban hasonlító gépet értettek, ami ugyanakkor merev, egyenes, nem nyitható szárnyakkal rendelkezett. Néha viszont, teljesen más külsejű gépre alkalmazták az elnevezést, volt olyan számítógépes játék, ahol egy leginkább a mai V-Wing-re hasonlító gépet neveztek így, de volt olyan illusztráció, amikor inkább a mai ARC-170-re hasonlított. Néha 2 néha 4 hajtóművel rendelkezett és az orr rész is hol tömpébb, hol hosszúkásabb formát kapott. Az ágyúk száma is változott hol 2 hol pedig 4 fegyver ült a szárnyakon és ezek miatt nem beszélhetünk egyetlen, konkrét Z-95-ösről (manapság ezeket az eltérő altípusokat eltérő változatnevekkel különböztetik meg). A káoszban aztán Dave Filoni és a Clone Wars animációs sorozat vágott rendet, amikor is 2011-ben megalkották a mai értelemben vett Z-95 Headhunter-t, amit aztán a Clone Wars animációs sorozatban, 13 epizódban is láthattunk. Ez a végleges, hivatalos kinézet gyakorlatilag ötvözte és egységesítette a korábbi, néha egymásnak is ellentmondó külső jegyeket, amelyek 1979-óta gyűltek a Z-95-össel kapcsolatosan. Ugyanakkor a Clone Wars-ban sem egyből állt elő ez a helyzet. Az első időszakban még Z-85-nek akarták keresztelni, hogy megkülönböztessék a régebbi Z-95-ös gépektől, majd szimplán a „Headhunter” nevet adták neki, de végül úgy döntöttek, hogy ez lesz a végleges Z-95 Headhunter, ami annak a tükrében, hogy ma már a gép korábbi feltűnései nem a kánon részei, míg a Clone Wars-os igen, egy jó döntésnek bizonyult. Azóta persze az „új” Z-95 is feltűnt egy pár alkotásban, példéul a Darth Maul Son of Dathomir vagy a Poe Dameron képregényben, de még a Resistance sorozatban is látható volt egy köztársasági Z-95 roncsa.  

 

01_142.jpg

03_112.jpg

04.png

02_129.jpg

05.png

f57fb71e4b20e0d7bfa152146a010e7b.jpg

06_83.jpg

07_77.jpg

A hosszú történelem és a rengeteg feltűnés ellenére a játékgyártók igencsak mostohán kezelték a típust, így gyakorlatilag alig készült belőle bármilyen fizikai játék. A hosszas történelmi áttekintés után így a tényleges játékdarabokat (sajnos) viszonylag gyorsan át tudjuk futni.

 z_75004_scene_1.jpeg

Első alkalommal a Galoob által gyártott Micro Machines sorozatban készült játék a Z-95-ösből, 1996-ban. Volt egy Epic Collections elnevezésű széria, amelyben az egyes Star Wars könyvekhez kapcsolódó járgányokat adták ki egy-egy csomagban. A Z-95 a Kevin J Anderson által írt Jedi Search könyvhöz kapcsolódó csomagban volt megtalálható pár figurával, a Sun Crusher-el és egy Tie Interceptor-al egybecsomagolva. Ezek az Epic Collections csomagok meglehetősen igényes kialakításúak, kicsit olyan az egész, mint egy könyv, amit szét lehet nyitni és a doboz belsejében láthatóak a járművek egy bliszterben. A játékról ugyanakkor ez már kevésbé mondható el…nem kicsit elnagyoltak a modellek, bár azt hozzá kell tenni, hogy ekkora méretben azért nehéz nagyot alkotni. A kis Z-95 akár egy X-Wing is lehetne, de a szárnyak azért árulkodnak egy kicsit. Első próbálkozásnak azért teljesen megteszi.  

 

mm5_1.jpg

mm4_1.jpg

mm.jpg

mm2_1.jpg

mm3_1.jpg

Szégyen, gyalázat, de a Hasbro nem adott ki soha, 3,75”-es figurákhoz passzoló Z-95-öst. Se a Clone Wars érában, se később, pedig az ARC-170-ből többet is kiadtak, az X-Wing-ekről nem is beszélve… úgyhogy a gép mérete semmiképpen se lehetett visszatartó erő. Lehet, hogy a relatíve kései Clone Wars-os debütálás volt a hanyagolás oka, hiszen 2011-ben a TCW játékvonal már lassan a végéhez közeledett, ám ettől függetlenül a későbbi vonalakba is simán be lehetett volna illeszteni, ha akarják. Ugyanakkor a Hasbro mégiscsak készített játékot a Headhunter-ből, hiszen a die cast vonalukban, a Titanium-ban megjelent a gép 2008-ban (bár a Titanium-ot ugye az ekkor már Hasbro tulajdonban álló Micro machines készítette). Itt a képregényes külsőt vették alapul, ami azért meglehetősen hasonlít egy összecsukott szárnyű X-Wing-re, legalábbis itt négy hajtóművet, de csak két ágyút kapott. A festése is enyhén X-Wing-es legalábbis a szutykosfehér alapon piros csíkok engem egyértelműen arra emlékeztetnek. A 3”-es gép elég részletgazdag kialakítású és a pilótafülke is felnyitható. A Titanium szériánál megszokott módon ehhez is adtak egy igényes stand-et, amire szépen fel is lehet tenni. A Z-95-öst egyébként többször is kiadták a Titanium sorozatban, de ezek csak a csomagolásukban térnek el egymástól, a beltartalom azonos.

 

sw08tsz95c1.jpg

s-l1600_83.jpg

sw08tsz951.jpg

sw08tsz952.jpg

sw08tsz957.jpg

Bár nem feltétlenül olyan játék, amit fel szoktam sorolni az ilyen cikkekben, de a Z-95-ös megjelent a Star Wars Miniatures sorozatban is az ún. Z-95 Headhunter Expansion Pack-ban. Ez egy roleplay játék, amit a megvásárolt gépekkel lehet játszani és a csomagokban a járgány kis makettje mellett a játékban használható kártyalapok is megtalálhatóak. Nem értek igazán az ilyen játékokhoz, de maga a makett egész csinos, ráadásul többféle festésben is kiadták. Van belőle zöldes festésű, fehér-kék és egy fekete-narancssárga is, ami elég jól mutat. Ezeknél a maketteknél egy kicsit agresszívebbre formázták a gépet, robosztusabb a formája, ami szerintem kifejezetten jól áll neki.

 

ffgswx16-500x500.png

headhunter.JPG

unnamed_18.jpg

A játékgyártók közül a Lego szentelte a legtöbb figyelmet ennek a típusnak, bár ők is csak két esetben adtak ki belőle készletet. Ennek ellenére talán ezek tettek hozzá a legtöbbet a gép ismertségéhez, szerintem azok akik ismerik, többségében vagy a Lego készleteknél vagy a Clone Wars-ban találkoztak vele először.

605_extra_image_3-sca43-1000.jpg

A Lego kiadások és egyben az összes Z-95-ről készült játék zászlóshajója, a 75004 Z-95 Headhunter Lego készlet, ami 2013-ban jelent meg. A 373 alkatrészből összeállítható, egészen jól sikerült készlet a 39cm *32 cm * 9 cm-es méreteivel a legnagyobb játék, amit erről a gépről készítettek. Az Umbarán játszódó Clone Wars epizódokhoz kapcsolódik, hiszen ebben a készletben volt elérhető Pong Krell Jedi mester minifigurája is, akit csak az igen jól sikerült Umbarához kapcsolódó Clone Wars epizódokban láthattunk. Rajta kívül még egy 501-es klón és egy 501-es klón pilóta figura is járt a készlethez. A gép természetesen nyitható pilótafülkével, kiengedhető futóművel és kilövőkkel is rendelkezik. Kifejezetten jól hasonlít a Clone Wars-ban látható gépekre, mind a színeiben, mind a formájában és abszolút jól mutatna a polcomon, úgyhogy egyszer tervezem a beszerzését.

 

l_3.jpg

lego-star-wars-75004-95-headhunter_1_8de8016916d5d96ea18560aa73ab4f49.jpg

ll.jpg

lll.jpg

llll.jpg

2020-11-15_195153.png

Szintén 2013-ban adták ki a 30240 Z-95 Headhunter mini szettet is, amelyben egy 54 alkatrészből összerakható Z-95-öst találunk. A polybag-es forgalmazású szett meglehetősen elterjedt darab. Az 54 alkatrészből egy relatíve alakhelyes gépet lehet összerakni, ami az aprócska mérete ellenére egyáltalán nem egy rossz darab.

1000x800p.jpg

8572295556_d70e6fd5bd_b.jpg

A Z-95 Headhunter szerintem játék szempontból egy méltatlanul elhanyagolt gép. Mutatós és figyelemfelkeltő küllemmel rendelkezik, ami miatt abszolút alkalmas lenne arra, hogy további játékok készüljenek belőle. Legjobban talán egy a 3,75”-es akciófigurákhoz illeszkedő darab hiányzik, de a mostani Clone Wars-os készletek mellé a Lego is kiadhatna egy újabb darabot. Remélhetőleg a további Star Wars-os produktumokban…filmekben, sorozatokban, képregényekben szintén találkozhatunk még a típussal.

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr6316286618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (7) a-team (2) actionforce (82) actionman (10) action force (3) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (11) action man katalógus (3) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (33) archivum (33) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) balhésjátékok (2) barbie (13) basic (2) bat (24) batman (47) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (1) batman és robin (4) batman figurák (33) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (2) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (5) beetlejuice (2) belville (5) beszámoló (2) bionicle (6) blacktron (1) black series (39) board games (4) bootleg (14) börze (1) bravestar (2) bravestarr (2) brickheadz (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) captain planet (1) carrera (1) castle (28) centurions (3) chuck norris (1) city (2) classic space (1) clone wars (19) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) congo (1) cops (2) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (8) creature figurák (8) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (2) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) dínó (1) dinosaucers (1) dinoszaurusz figura (2) dino raiders (2) dino riders (2) disney park (1) double dragon (1) dreadnok (3) droids (7) duplo (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (2) epic continues (3) episode I (8) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (5) érdekesség (1047) érdekességek (6) értékes játékok (1) estrela (1) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (4) fake star wars (1) fekete péter (1) figurafeszt (1) figura talpak (1) figure case (1) force awakens (4) force link (5) francia gijoe (1) fridge (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (262) g1 transformers (1) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) gameboy (1) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (11) gijoe (263) gijoe állatok (2) gijoe brazil (1) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (34) gijoe figurák (204) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (3) gijoe katalógus (16) gijoe ko (3) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (2) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (264) gi joe estrela (1) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (56) gi joe járművek (52) gi joe josman (1) gi joe kártya (5) gi joe kite (1) gi joe matrica (1) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (39) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (11) gi joe prototype (11) gi joe rajzfilm (18) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (205) gi joe tv (17) gi joe vehicles (43) glasslite (3) gobot (4) godzilla (2) gulliver (2) gyűjtemény (5) gyűjtés (3) halloween jelmez (1) hamisitvány (4) hamis figura (3) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (551) hasbro játékok (554) hasbro katalógus (5) heman (9) heti video (167) he man (12) he man katalógus (1) hidden side (1) hírek (80) hírességek (2) híres játékgyűjtők (2) hook (2) horror (2) hotwheels (26) hotwheels autok (19) hot wheels attack pack (1) húsvét (1) ice planet (3) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (2) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (2) jabba (1) jack stone (1) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1143) játékbolt (18) játékgyárak története (2) játékgyűjtés (8) játékgyűjtők (5) játékipar nagyjai (3) játékok (1142) játékok a polcról (5) játékok a polcról live (3) játékreklám (33) játék lelőhely (9) játék reklám (25) játék riport (14) játék tv riport (9) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (16) jurassic park figurák (10) jurassic world (1) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (1) karácsony (18) karácsonyi játék (20) kártya (3) katalógus (224) kenner (294) kennertoys (284) kenner figurák (278) kenner története (5) képregény (1) képregénybörze (3) képregényfigura (2) kevésbé ismert játékvonalak (16) kiadatlan (2) kisautó (20) kisautók (22) knex (1) ko (16) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (15) ko toys (15) ko transformers (3) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (7) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) lego (419) lego2020 (6) legostarwars (131) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (5) lego alien (2) lego alpha team (2) lego aqua zone (13) lego at-st (4) lego basic (3) lego bionicle (5) lego blacktron (15) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (79) lego city (14) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (4) lego érdekesség (231) lego exploriens (7) lego extreme (2) lego fabuland (10) lego figurák (39) lego figures (52) lego futuron (11) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (6) lego jack stone (1) lego jurassic park (1) lego katalógus (169) lego katalogus (173) lego knightskingdom (1) lego life on mars (1) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego ninja (1) lego paradisa (7) lego paradisa története (2) lego pirates (26) lego police (1) lego prince of persia (1) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (4) lego reklám (44) lego resq (2) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (2) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (14) lego slizer (1) lego solo (4) lego space (81) lego space police (11) lego space története (13) lego speed racer (1) lego sports (1) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (145) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (2) lego studios (3) lego super heroes (4) lego szett (166) lego tehcnic (52) lego tmnt (1) lego történelem (205) lego town (46) lego train (14) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (7) lego western tortnete (3) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (4) ljn toys (4) lone ranger (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (2) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (6) marvel figurák (5) mask (6) masters of the universe (7) matchbox (31) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (3) matchbox vonalak (1) mattel (12) maxx fx (1) mb (13) meccano (2) meccano star wars (2) mego (2) men in black (2) merchandise (10) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (2) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (24) modern star wars figurák (33) moder star wars figurák (30) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (10) movie heroes (1) mpc (1) mtron (1) nagyok (1) nemzetközi (12) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (1) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (2) nintendo (7) nintendo reklám (1) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) palitoy (3) paradisa (4) paradisa története (4) parker (7) pebe (1) pirates (5) plasticola star wars (1) playmates (2) playmobil (6) playsets (2) playstation (2) pókember (3) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (50) potf eu (10) potf expanded (3) potj (7) power of the force (51) power of the force története (13) power of the jedi (9) power rangers (2) predator (2) pretender (2) prototipus (39) prototype (38) pulsar (1) race (1) racers (3) rádióműsor (1) rajzfilm (7) rajzfilm intro (2) rambo (1) rancor (1) ravensburger (6) rebels (9) régi játék (875) régi játékok (860) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (22) remco (1) rendezvény (2) rendőrakadémia (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (1) returnofthejedi (16) revell (4) revengeofthesith (10) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (3) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (2) rogue one (12) rots (3) saber rider (1) saga (4) saga collection (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (2) sega játszóház (2) shadows of the empire (3) silverhawks (2) sindy (2) skála (1) skorpio kommando (1) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (2) sohasem volt játékvonalak (1) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) space (16) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) spider man (9) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (548) starwarsfigures (462) starwarsjármű (94) starwarstoys (534) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (546) star wars 30th anniversary (9) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (2) star wars chess (1) star wars clone wars (22) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars droids (13) star wars érdekesség (392) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (13) star wars fekete péter (1) star wars figurák (450) star wars force awakens (6) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (77) star wars kártya (3) star wars katalógus (13) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (8) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (1) star wars poszter (5) star wars potf (65) star wars prototipus (74) star wars prototype (72) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (7) star wars saga (6) star wars saga collection (1) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (95) star wars walker (15) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (3) street fighter figurák (3) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (1) szilveszteri vicces (1) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (15) technic (25) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (2) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) tmnt (15) tonka (5) top10 (57) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (5) top10 matchbox (2) top10 sorozat (6) top10 star wars (7) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (1) történelem (858) town (27) toxic avenger (1) toybiz (5) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (2) toyfair (6) toysrus (1) train (4) transformers (58) transformers beast wars (2) transformers g1 (45) transformers g2 (6) transformers katalógus (7) transformers prototípus (2) transfrmers (38) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (9) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) usagi (1) válogatás (1) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (2) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (175) vintage (651) vintagejátékok (774) vintagestarwars (160) vintagestarwarstoys (160) vintagetoys (766) vintage collection (45) vintage gi joe (244) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (2) vintage star wars (144) vintage tmnt (1) vintage transformers (12) visionaries (2) voltron (3) waterworld (1) western (3) winspector (1) wwf figurák (4) xena (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása