Találatok az archívumokból 27.

Az utóbbi időben megint összegyűlt egy gyűjtésre való újságcikk a játékok hazai történetéből, ezért most ezt megint elétek tárom. A szabadidőmben gyakran kutatom a játékok régi nyomait a különféle archívumokban és szerencsére rengeteg anyag létezik főleg a 80-as, 90-es évekből, a blog témájába vágó játékokról, így van mit kutatni. Eredetileg játékreklámokat akartam vadászni, de sajnos abból most még nem találtam eleget, így maradtak a szokásos újságcikkek. 

raketa87_3.jpg

A Magyar Hírlap 1986 decemberében számolt be a Magyarországra hozott Matchbox gyártásról. Szóba került az Ikarus Matchbox és persze ment a szokásos siránkozás. Egyébként javítsatok ki ha tévednék, de az illusztrációnak használt képen nincs egyetlen Matchbox se, amit nálunk gyártottak volna.

 magyrhirlap86.jpg

Ezt a két oldalas, kvázi játékpszichológiai közhelygyűjteményt a Rakéta magazinban lehetett elolvasni 1987-ben. A szokásos negatív példa (mert az mindig van…hol a G.I.joe, hol a bármilyen akciófigurák) itt éppen a Masters of the Universe volt, amivel a szerző elmélete szerint csak előre meghatározott forgatókönyv szerint lehetett játszani… szerencsére azért illusztrációnak be tudtak rakni róluk egy normális képet.

 

raketa87_1.jpg

raketa87_2.jpg

raketa87_3.jpg

A Világ ifjúsága magazin 1990 májusában egy majdnem teljes oldalas cikket szentelt a Universal Toys által átvett Matchbox-nak. Említik a távol-keletre áthelyezett gyártást, a Models  of Yesterday sorozatot és a Connectables-t is.

 vilagifjusag90majus.jpg

A rendszerváltás előtt a Triál volt a legnagyobb játékforgalmazó és kvázi importőr. Ők voltak az állami játékforgalmazó vállalat, de a rendszerváltás környéki átalakulást ők sem kerülhették el. Az átalakulás után viszont még jó pár évig fontos szereplői voltak a piacnak, míg nem végül azért csak megszűntek. 1991-ben viszont még bőven elvoltak, úgyhogy nem is csoda, hogy a Népszabadság egyik 1991. decemberi Itthon mellékletében egy viszonylag hosszú írást szenteltek a Triál játékkínálatának. Ezt egy New Adventures of He Man Sagitar figurával illusztrálták, amit ténylegesen lehetett is kapni ebben az időszakban.

nepszabi_itthon_91dec_trial.png

Ez a gyönyörű, teljes oldalas Nintendo hirdetés az akkoriban egészen népszerű Top Gun újságban jelent meg 1991-ben. Akkoriban a Nintendo mindenféle újságban, igen sokat hirdetett és ezek általában hasonlóan néztek ki, ám itt az újság szellemiségéhez igazodván előtérbe helyezték a Top Gun című NES játékot, ami szerintem tök jó.

topgun91.jpg

A Népszabadság 1992 Májusában majdnem egy egész oldalt szentelt a játékiparnak, azon belül is leginkább a hazai helyzetnek. Négy írás is volt egy oldalon, egy a Matchbox hazai helyzetéről, egy a Lego Magyarország fejlődéséről, egy pedig a Götz-ről szólt. A negyedik egy kisebb, általános írás, amiben a fentebb már említett Triál eladásáról is beszélnek. Alul egy érdekes és eléggé félrevezető grafikon látható a játék „márkák” ismertségéről, de aki ezt csinálta egészen biztosan fogalma sem volt, hogy mit kérdez az alanyoktól. Hiszen míg a Lego az márka és gyártó is egyben, addig a Mattel az egy gyártó, aminek például az egyik márkája a Barbie….tehát az hogy például ez a kettő, két külön oszlopban helyezkedik el totál hülyeség. Ezen kívül teljesen kihagyták a buliból az akkoriban itthon rendkívül népszerű Hasbro brandeket, tehát a G.I.Joe-t, Sindy-t vagy a Transformers-t.

 vg_92.png

Ez az 1993 májusából származó Kurír cikk egy kalózos tematikájú, Székesfehérváron tartott Lego rendezvényt reklámozott, amihez csak viszonylag lazán kapcsolódik a többek között a 6399-s Monorail-t is ábrázoló kép.

kurir93majlego.png

1994 szeptemberében a Kurír számolt be egy Mickey Mouse Magazinos Lego nyereményjátékról, amit szerintem mindannyian szívesen megnyertünk volna annak idején. A szerencsés nyertesek a Podmaniczky utcai Happy Land boltból pakolhattak ki maguknak annyi Lego-t, amennyit öt perc alatt kézben ki tudtak vinni. A képen szereplő kissrác nem aprózta el, az ott egy Technic 8839 Supply Ship alatta pedig egy 6541 Intercoastal Seaport készlet.

 

kurir94lego.png

kurir94lego2.jpg

Egy kis Lego Technic promó illetve nyereményjáték, egy 1997 februári Új Magyarországból.

 ujmagyarorszag97technic.png

Bár ez a képről sajnos kevéssé derül ki, 1997 novemberében a Vasárnapi Hírek szintén egy Lego rendezvényt promótált, mégpedig a Lego Ufo témához kapcsolódóan. A Pólus Center parkolójában haknizó Lego kamion ugyanis főleg erre lett kihegyezve. Érdekes, hogy a Lego mennyire megtolta az UFO-t, insertekkel, saját képregényes bemutató anyaggal és ezek szerint egy mozgó rendezvénnyel, de az mégse lett annyira népszerű, mint szerették volna.

vh97nov.png

A Vasárnapi Hírek mellett a Kurír is beszámolt ugyanarról az eseményről. Ugyanakkor ezt érthetetlen módon összekapcsolták (vagy legalábbis egy blokkban közölték) egy szintén a Pólus Centerben rendezett Jenga bajnoksággal.

 kurir97lego.png

A Pesti Műsor 1999 Májusában egy elég jó kis gyereknapi Lego nyereményjátékot indított, ami a Ninjás Lego Castle köré épült. A Ninjás kérdésre válaszolva 4 db 6088 Robbers Retreat készletet lehetett nyerni, de szerencsére gondoltak az esetleges lány győztesekre is, hiszen volt 4 db Belville Királyi Lovarda készlet is a tarsolyban.

pestimusor99majus.jpg

Bár sokan újszerű dologként élik meg azt, hogy az akciófigurák és azon belül is a Star Wars figurák manapság gyakorlatilag eltűntek a boltokból, igazából ez egy több, mint húsz éve tartó, hosszú folyamat eredménye. Az első jelekről a Világgazdaság számolt be 1999 decemberében. Érdekes az adat, hogy akkor a Hasbro teljes bevételének 15%-át hozták a Star Wars (azon belül is az Episode I) figurák….és már az se számított igazán jónak, legalábbis a gyártó nem volt elégedett az Episode I játékok számaival. Ma ez úgy néz ki, hogy MINDEN külső, a Hasbro által gyártott, de nem saját franchise (tehát Marvel, a Star Wars, a Disney cuccok stb.) együttesen hozza a cég bevételeinek a 24%.-át (2020. 3.negyedévi adat). Ebben benne van a társasjátékoktól kezdve a figurákon át, kulcstartókig minden olyan termék, ami az ilyen franchise-okhoz kapcsolódik, tehát kijelenthetjük, hogy a Star Wars figurák manapság már csak elenyésző részét képezik a Hasbro bevételeinek. Pont ezért nem is foglalkoznak velük olyan elánnal és pontosan ezért nem is éri meg jobban foglalkozni velük, hiszen –összehasonlításul – a Hasbro saját brandjei (My Little Pony, Transformers, Peppa malac stb.) 47%-ot jelentenek…ezen kívül ott van a TV csatornájuk, a filmes, sorozatos rész és az online játékok, amelyek együttesen szintén többet termelnek, mint a partner franchiseok játékai. Sajnos ez van… ez a lejtmenet valamikor 90-es évek közepén indult el a videójátékok széleskörű térhódításával egy időben.

hasbro99.png

Így a karácsony közeledtével hamarosan majd megkezdik az újságok a 70-es évek óta szinte ugyanolyan karácsonyi játékkínálatos cikkek közlését és pont ezért érdekes néha visszanézni a korábbi ilyen írásokat. 2002-ben a Budapesti Nap nevű újság közölt egy kis összefoglalót, amiből nekünk leginkább a táblázat része az érdekes. E szerint egy Basic Star Wars figura, ami 2002-ben a Saga / AOTC sorozatot jelentette, 2790 Ft-ba került a boltokban, ami azért elképesztő drágának tűnik a mai szemünknek. Emlékszem, hogy 1-2 éve sokan mennyire drágállották az akkori Rogue One – TLJ-Solo figurákat 4500 forintért, de így látva, hogy 18 évvel ezelőtt is ennyibe kerültek (sőt ahogy látom egy Action Man 3190 volt), az a 4500 nem is volt vészes az eltelt idő tükrében. Így van ez sokszor….mindig épp az a drága amit látunk és az emlékeink sokszor megcsalnak minket a régi árakat illetően. 

budapestinap2002.png

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr8616303468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

crusaderman 2020.11.27. 07:30:24

Azért megnéznék egy olyan LEGO-kipakolós eseményt ma.. Emlékszem mostmár kb 7 éve mikor a Tesco hirdette azt az akciót, hogy a vásárlás értékének 50%-át visszakapod, egymás kosarából vették ki az emberek a készleteket ha nem figyeltél... Körülbelül így zajlana a LEGO kipakolós esemény is.. Jók ezek a régi cikkek lehet jókat emlékezni a ma már szinte másik dimenziónak ható 80-as 90-es évekről..

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2020.11.27. 16:38:26

@crusaderman: hát ma kb polgárháború lenne egy ilyenből. Abszolut tök más dimenzió volt...mindenben. Az emberek persze valamilyen szempontból pont ugyanolyan gyökerek voltak de mégis valahogy máshogy

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (12) a-team (2) actionforce (82) actionman (11) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (12) action man katalógus (3) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (36) archivum (36) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (14) basic (3) bat (24) batman (49) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (1) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (5) beetlejuice (2) belville (5) beszámoló (5) bionicle (10) blacktron (1) black series (42) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bookofbobafett (1) bootleg (19) börze (4) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (33) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (22) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (8) creature figurák (8) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (2) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (2) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (2) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (8) epic continues (3) episode I (11) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (7) érdekesség (1281) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (8) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (9) figura és játékfeszt (5) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) francia gijoe (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (288) gijoe állatok (2) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (35) gijoe figurák (211) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (4) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (289) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (60) gi joe járművek (56) gi joe josman (1) gi joe kártya (5) gi joe kite (1) gi joe matrica (1) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (41) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (14) gi joe prototype (15) gi joe rajzfilm (19) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (212) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (2) gulliver (2) gyűjtemény (5) gyűjtés (3) halloween jelmez (1) hamisitvány (6) hamis figura (4) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (652) hasbro játékok (655) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (239) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (3) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1367) játékbolt (18) játékgyárak története (3) játékgyűjtés (10) játékgyűjtők (6) játékipar nagyjai (4) játékok (1363) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (35) játék lelőhely (10) játék reklám (27) játék riport (16) játék tv riport (11) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (19) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (3) karácsony (21) karácsonyi játék (22) kártya (5) katalógus (310) kenner (326) kennertoys (313) kenner figurák (311) kenner története (5) képregény (4) képregénybörze (5) képregényfigura (3) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (23) kisautók (24) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (10) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (519) lego2020 (6) legostarwars (144) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (13) lego at-st (4) lego basic (13) lego bionicle (11) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (89) lego city (14) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (4) lego érdekesség (322) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (14) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (2) lego jurassic park (1) lego katalogus (250) lego katalógus (246) lego kereskedők (5) lego knightskingdom (5) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (8) lego paradisa története (2) lego pirates (30) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (5) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (93) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (66) lego tmnt (1) lego történelem (243) lego town (54) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (6) ljn toys (6) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (3) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (34) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (2) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) mego (3) men in black (2) merchandise (10) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (4) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (24) modern star wars figurák (49) moder star wars figurák (41) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) paradisa (4) paradisa története (4) parker (7) pebe (1) pirates (8) plasticola star wars (1) playmates (2) playmobil (7) playsets (2) playstation (2) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (58) potf eu (10) potf expanded (3) potj (12) power of the force (60) power of the force története (20) power of the jedi (14) power rangers (3) predator (2) pretender (2) prototipus (50) prototype (49) pulsar (1) race (1) racers (4) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (6) rebels (10) régi játék (1051) régi játékok (1028) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (25) remco (1) rendezvény (14) rendőrakadémia (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (4) revengeofthesith (13) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (6) saga collection (2) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (3) skála (1) skorpio kommando (2) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (22) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (10) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (630) starwarsfigures (533) starwarsjármű (94) starwarstoys (616) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (629) star wars 30th anniversary (13) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (4) star wars chess (1) star wars clone wars (24) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (474) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (523) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (79) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (70) star wars prototipus (82) star wars prototype (80) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (8) star wars saga (7) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (100) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (2) szilveszteri vicces (2) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (18) technic (35) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) tmnt (16) tonka (5) top10 (61) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 sorozat (6) top10 star wars (8) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) törölt játékvonalak (1) történelem (1062) town (31) toxic avenger (1) toybiz (6) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (3) toyfair (6) toysrus (1) train (9) transformers (67) transformers beast wars (2) transformers g1 (54) transformers g2 (8) transformers katalógus (10) transformers prototípus (2) transfrmers (44) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (12) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) usagi (1) válogatás (2) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (251) vintage (792) vintagejátékok (918) vintagestarwars (164) vintagestarwarstoys (164) vintagetoys (907) vintage collection (51) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (147) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wwf figurák (4) xena (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása