G.I.Joe érdekességek - 63

A Spectra Star G.I.Joe termékei

A mai Joe érdekességes rovatban megint csak egy olyan cég termékeiről lesz szó, ami licenszelt cucc…G.I.Joe, a 80-as, 90-es években árusították, ám mégsem a Hasbro találta ki és gyártotta őket. Az előző epizódokban már volt szó különféle kiegészítő termékekről, amelyeket a Hasbro engedélyével, de más cégek gyártottak a G.I.Joe Real American Hero vonalhoz és a játékipar más-más területein népszerűsítették a Joe brandet. A Revell és az NSI cuccai után most következzen a Spectra Star nevű cég G.I.Joe termékeinek áttekintése.

 1_57.jpg

A Spectra Star egy kisebb kaliforniai illetőségű játékgyártó volt, akik legalább a 70-es évektől kezdve különféle olcsó szabadtéri játékokat és jelmezeket gyártottak jellemzően hazai piacra. Egy tipikus másodvonalas gyártó volt, egy, azon cégek ezreiből, akik gyakorlatilag 1-3 féle kiegészítő játéktermék gyártására rendezkedtek be. A Spectra Star esetében ezek a játékok főleg sárkányok voltak (tudjátok, amiket a levegőben lehet eregetni) de ezeken kívül frizbiket, yoyo-kat és hasonló a szabadban használható apró cuccokat készítettek. Olcsó műanyagból vagy nejlonból készültek ezek, amiket aztán a játékboltok szintén egy-két dollárért értékesítettek tovább. A 70-es évektől kezdve ez a cég is meglátta a lehetőséget a licenszelt termékekben, így a sima, névtelen termékek mellett, lett nekik Superman-es, majd később egy csomó féle Star Wars-os sárkányuk is. Ezek a cuccok meghozták a várt sikert a cég számára, így a gyártást kihelyezték a Távol-Keletre, Mexikóba, illetve más országok felé (például Ausztráliában, Kanadában és Franciaországban) is terjeszkedtek. Ha jól sikerült belőnöm nagyjából 2003-ig voltak aktívak, de a legtöbb cuccuk a 80-as, 90-es években jelent meg. A teljesség igénye nélkül…voltak Batman-es, Xena-s, Power Rangers-es, Star Wars Droids-os, Toy Story-s, M.A.S.K-os, MOTU-s, Captain Power-es, E.T-s és Tini Ninjás cuccaik is. Ezeket általában meg lehetett találni bármelyik amerikai játékboltban (A TRU-ban mindig), de természetesen a szokásos (Sears, Woolworths) katalógusokból is meg lehetett rendelni őket. Nem mondhatnám, hogy annyira népszerűek voltak, de azért elég sokat eladtak belőlük, így manapság is lehet velük találkozni az aukciós portálokon szép számmal.

 

img_6118_3.JPG

bm_1.jpg

bm2_2.jpg

tmnt_2.jpg

A Spectra Star együttműködése a Hasbro-val csak viszonylag későn, 1985-ben indult be, mert előtte egy másik cég a Hi Flier adott ki G.I.Joe-s sárkányokat.

hiflier.jpg

hiflier2.jpg

Az első Spectra termék egy egyenes, csőszerű kite volt, amit a hagyományos használat mellett, dekorációnak, vagy a bicikli hátuljára kötve is lehetett használni. A grafikán Flint látható, amint éppen közelharcot vív egy vörös Cobrával, vélhetően egy Crimson Guard-al.

 fli.jpg

Az elmondható, hogy ettől a ponttól kezdve a Spectra Star gyakorlatilag minden évben adott ki valamilyen Joe-s terméket, egészen a Real American Hero éra végéig, 1994-ig. A cuccokon többnyire egyedi, máshol egyáltalán nem használt grafikák voltak láthatóak és néha olyan karakterek vagy járművek is, amelyeknek nem nagyon volt jellemző a „reklámcélú” felhasználása. Az 1986-os évben már többféle Joe sárkány is megjelent. Volt például egy Octopus Kite elnevezésű cucc, aminek ugye több hosszú farka van, amit húz a sárkány maga után. Ezen érdekes módon egy olyan grafika látható, amin Storm Shadow és Sci Fi csapnak össze, pedig szerintem ez a két karakter kb. az életben nem harcolt egymással sehol (persze képregényben lehet, hogy volt ilyen). Sőt Sci Fi nem is nagyon volt általában látható bögréken meg ilyesmi reklámanyagokon. Egyedi grafika az egyszer biztos.

5948794711447873391.jpg

octo_1.jpg

octo2.jpg

octo3.jpg

Még ugyanebben az évben kiadtak egy másik fajta, Wingmasters névre hallgató darabot is. Ezen egy Joe pilóta karaktere látható, aki egy kicsit hasonlít Slipstream-re, de igazából annyira mégsem. Olyan mintha csak úgy random kitaláltak volna egy G.I.Joe jellegű fejet.

 

wing3.jpg

wing2.jpg

wing.jpg

Szintén az 1986-os évben született a USS Flagg anyahajó rajzával ellátott deltaszárnyú sárkány is. A sárkány alapok egyébként általában adottak voltak, számtalan különféle grafikával kiadták őket és nem csak G.I.Joe képekkel.

flag.jpg

Ugyancsak 86-os a Sgt. Slaughter-t ábrázoló "karakteres", hosszúkás kite. 

sgt.png

sgt2.png

Az 1987-es modell már egy 30 láb hosszú sárkány volt, amin a Tomahawk helikopter és pár Joe volt látható. Név szerint Low Light, Lifeline, egy kihipózott Footloose és megintcsak Sci Fi. Ugyanakkor a karakterek egy része háttal volt ábrázolva, ami egy egészen érdekes megközelítés…nem gyakran fordult elő, hogy bármilyen Joe cuccon a szereplőknek csak a háta látszódik.

 

tom.jpg

2021-01-04_190123.png

toma.jpg

1988-ban egy újabb termékkel, egy Repeater-t ábrázoló yoyo-val jelentkezett a cég. A domborműves műanyag ház meglehetősen vicces képet mutat…Repeater elég bamba arcot vág és kissé talán kancsal is. Csúnyák a színek és a festés se az igazi, tehát kijelenthetjük, hogy egy viszonylag ronda játékról van szó, még az olcsó, kiegészítő cuccok mezőnyében is. Ennek ellenére rengeteget eladtak a pár dolláros cuccból, amihez egyébként 1 dollárért lehetett utólag pótzsinórt is rendelni. Ilyen yoyo-ból kiadtak egyébként Ghostbusters-es, Batman-es illetve Donald kacsás darabot is.

 

yo.jpg

yoyo.jpg

1991-ben egy újabb yoyo is megjelent, ami most General Hawk képével és egy G.I.Joe felirattal volt ellátva. Hawk itt egyébként a Talking Battle Commanders csapatos ruhájában látható, ami szerintem a legkevésbé jól sikerült Hawk dizájn az összes közül. Ez már nem domborműves darab, hanem egy egyszerű matricával készült.

 hawk1.png

Ugyanezt a Hawk matricát felhasználták egy teljesen egyszerű frizbihez is, ami szintén ekkoriban jelenhetett meg. G.I.Joe-s frizbik már korábban is léteztek, de azokat egy másik cég gyártotta, úgyhogy úgy tűnik, ekkoriban már a Spectra-nak is engedélyezték (a nagyon jól sikerült Tini Ninjás frizbi-jeik után) a Joe-s frizbik gyártását.

 frisbeehawk.jpg

Természetesen a kite sárkányok területét továbbra sem hagyta lefedetlenül a cég, így 1991-92-ben rögtön két féle új darabbal is jelentkeztek. Volt például egy viszonylag sima deltaszárnyú darab a Battle Wagon nevű G.I.Joe járgány képeivel ellátva. Itt már a csomagoláson is alakítottak egy picit, a megjelenésben egyre inkább a hivatalos Hasbro elemeket használták (színek, betűtípus, „robbanásos háttér” stb.), ami szerintem egyébként jót tett a termék külső megítélésének.

 

bw1.png

v1_3.jpg

v2_7.jpg

v3_4.jpg

Természetesen a frizbinél és a yoyo-nál már „bizonyított” Hawk dizájnt se hagyták parlagon…így ezt is felhasználták egy hosszúkás, csak a karaktert ábrázoló sárkányhoz. Itt maga a cucc olyasmi volt, mint a Sgt. Slaughter-es sárkány 86-ban.

 

hawkkite.jpg

hawkkite2.jpg

A már jól ismert Hawk dizájn aztán visszaköszönt még egy egészen érdekes terméken is. Ez egy glider volt, amit egy gumival lehetett kilőni, gyakorlatilag csúzli-szerűen. A kerekded formájú, műanyag orral ellátott glideren egy egészen szép, A-10 Thunderbolt repülő képe látszik, ami alá azért odatuszkolták a már többször használt Hawk képet is. A kilövőszerkezet, amiben egy vastag postás gumira hasonlító cucc van, pilóta sisakot formált, amin egy G.I.Joe logó volt látható. Ez a sisak nem nézett ki azért rosszul, meg végülis ötletes megoldás, hogy az 1 centes gumit elrejtették valami tokba. A termék egyébként Rad Wings fantázianév alatt futott és 1992-ben került a boltokba, de természetesen ez se egyedi cucc volt, létezett belőle „G.I.Joe mentes”, sima kiadás is, amire egy F-117-es repülő képét nyomták.

 

1_57.jpg

4_28.jpg

5_24.jpg

6_21.jpg

2_51.jpg

3_37.jpg

s-l1600_85.jpg

1993-ban aztán egy újabb frizbi jelent meg a Spectra Star jóvoltából. Ez viszont az előző darabhoz képest meglehetősen jól sikerült. A csomagolás és a dizájn itt Ninja Force-os, ami ebben az esetben teljesen illeszkedett a hivatalos irányvonalhoz. A szín és a Snake Eyes-t ábrázoló kép is nagyon jól néz ki, teljesen olyan, mintha maga a Hasbro csinálta volna. Én tuti örültem volna egy ilyennek gyerekkoromban és bevallom akár most is elfogadnám. Jól mutatna a gyűjteményemben a magyar Joe tolltartó mellett.

 93flyingdisc.jpg

De természetesen nem hiányozhatott a palettáról egy újabb deltaszárnyú kite sem, ami szintén egy Ninja Force-os, Snake Eyes-os dizájnt kapott. Itt Snake Eyes egy Ninja Lightning motoron volt látható, de oldalnézetből, ami nem azonos a járgány dobozán látható grafikával. Ez se néz ki rosszul, de már a képekről is átjön, hogy nem lehettek ezek a sárkányok túl minőségi cuccok.

snake.jpg

snake2.jpg

snake3.jpg

snake4.jpg

A Spectra Star ezek után nem adott ki többet G.I.Joe-s cuccokat, de ez nem a minőségüknek vagy az áruknak volt köszönhető, hanem annak, hogy véget ért a Real American Hero játékvonal. A gyártó így más licenszek után nézett és a 90-es évek végéig folyamatosan gyártotta, a különféle akcióhősök vagy rajzfilmfigurák képeivel ellátott, tök ugyanolyan sárkányokat, yoyo-kat és frizbiket.

2021-01-04_191450.png

Nem hiszem, hogy akár akkoriban, akár ma bármelyik Joe gyűjtőnek felcsillanna a szeme a Spectra Star G.I.Joe-s cuccait látva. Nem is azért írtam róluk, mert olyan egyediek vagy formabontóak voltak…hiszen ugyanazokat a termékeket éveken keresztül különféle képekkel és csomagolásokkal adták el újra és újra. De a különféle játékbrandek beágyazásához, már akkoriban is szükség volt arra, hogy a gyerekek az alap termékeken túl találkozzanak a brand logójával ellátott egyéb cuccokkal… pizsamákkal, bögrékkel vagy éppen nejlon sárkányokkal is. Így működik a marketing...ezt a feladatot pedig a Spectra cuccai, éveken keresztül egészen jól ellátták. Filléres cuccok voltak akkor és voltaképpen ma is azok. Rengeteg maradt fenn belőlük, így az aukciós oldalakon 10-20 dollárokért is lehet bontatlan példányokat találni. Tehát nem értékesek és nem különlegesek…de mégis ezek is hozzá tartoznak a G.I.Joe történelméhez.

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr3016371762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (7) a-team (2) actionforce (82) actionman (10) action force (3) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (11) action man katalógus (3) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (33) archivum (33) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) balhésjátékok (2) barbie (13) basic (2) bat (24) batman (47) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (1) batman és robin (4) batman figurák (33) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (2) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (5) beetlejuice (2) belville (5) beszámoló (2) bionicle (6) blacktron (1) black series (39) board games (4) bootleg (14) börze (1) bravestar (2) bravestarr (2) brickheadz (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) captain planet (1) carrera (1) castle (28) centurions (3) chuck norris (1) city (2) classic space (1) clone wars (19) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) congo (1) cops (2) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (8) creature figurák (8) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (2) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) dínó (1) dinosaucers (1) dinoszaurusz figura (2) dino raiders (2) dino riders (2) disney park (1) double dragon (1) dreadnok (3) droids (7) duplo (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (2) epic continues (3) episode I (8) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (5) érdekesség (1049) érdekességek (6) értékes játékok (1) estrela (1) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (4) fake star wars (1) fekete péter (1) figurafeszt (1) figura talpak (1) figure case (1) force awakens (4) force link (5) francia gijoe (1) fridge (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (262) g1 transformers (1) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) gameboy (1) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (11) gijoe (263) gijoe állatok (2) gijoe brazil (1) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (34) gijoe figurák (204) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (3) gijoe katalógus (16) gijoe ko (3) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (2) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (264) gi joe estrela (1) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (56) gi joe járművek (52) gi joe josman (1) gi joe kártya (5) gi joe kite (1) gi joe matrica (1) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (39) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (11) gi joe prototype (11) gi joe rajzfilm (18) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (205) gi joe tv (17) gi joe vehicles (43) glasslite (3) gobot (4) godzilla (2) gulliver (2) gyűjtemény (5) gyűjtés (3) halloween jelmez (1) hamisitvány (4) hamis figura (3) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (552) hasbro játékok (555) hasbro katalógus (5) heman (9) heti video (168) he man (12) he man katalógus (1) hidden side (1) hírek (80) hírességek (2) híres játékgyűjtők (2) hook (2) horror (2) hotwheels (26) hotwheels autok (19) hot wheels attack pack (1) húsvét (1) ice planet (3) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (2) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (2) jabba (1) jack stone (1) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1145) játékbolt (18) játékgyárak története (2) játékgyűjtés (8) játékgyűjtők (5) játékipar nagyjai (3) játékok (1144) játékok a polcról (5) játékok a polcról live (3) játékreklám (33) játék lelőhely (9) játék reklám (25) játék riport (14) játék tv riport (9) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (16) jurassic park figurák (10) jurassic world (1) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (1) karácsony (18) karácsonyi játék (20) kártya (3) katalógus (225) kenner (294) kennertoys (284) kenner figurák (279) kenner története (5) képregény (1) képregénybörze (3) képregényfigura (2) kevésbé ismert játékvonalak (16) kiadatlan (2) kisautó (20) kisautók (22) knex (1) ko (16) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (15) ko toys (15) ko transformers (3) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (8) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) lego (420) lego2020 (6) legostarwars (131) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (5) lego alien (2) lego alpha team (2) lego aqua zone (13) lego at-st (4) lego basic (3) lego bionicle (5) lego blacktron (15) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (79) lego city (14) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (4) lego érdekesség (232) lego exploriens (7) lego extreme (2) lego fabuland (10) lego figurák (39) lego figures (52) lego futuron (11) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (6) lego jack stone (1) lego jurassic park (1) lego katalogus (174) lego katalógus (170) lego knightskingdom (1) lego life on mars (1) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego ninja (1) lego paradisa (7) lego paradisa története (2) lego pirates (26) lego police (1) lego prince of persia (1) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (4) lego reklám (44) lego resq (2) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (2) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (14) lego slizer (1) lego solo (4) lego space (81) lego space police (11) lego space története (13) lego speed racer (1) lego sports (1) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (145) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (2) lego studios (3) lego super heroes (4) lego szett (166) lego tehcnic (52) lego tmnt (1) lego történelem (205) lego town (46) lego train (14) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (7) lego western tortnete (3) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (4) ljn toys (4) lone ranger (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (2) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (6) marvel figurák (5) mask (6) masters of the universe (7) matchbox (31) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (3) matchbox vonalak (1) mattel (12) maxx fx (1) mb (13) meccano (2) meccano star wars (2) mego (2) men in black (2) merchandise (10) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (2) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (24) modern star wars figurák (33) moder star wars figurák (30) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (10) movie heroes (1) mpc (1) mtron (1) nagyok (1) nemzetközi (12) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (1) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (2) nintendo (7) nintendo reklám (1) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) palitoy (3) paradisa (4) paradisa története (4) parker (7) pebe (1) pirates (5) plasticola star wars (1) playmates (2) playmobil (6) playsets (2) playstation (2) pókember (3) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (50) potf eu (10) potf expanded (3) potj (7) power of the force (51) power of the force története (13) power of the jedi (9) power rangers (2) predator (2) pretender (2) prototipus (39) prototype (38) pulsar (1) race (1) racers (3) rádióműsor (1) rajzfilm (7) rajzfilm intro (2) rambo (1) rancor (1) ravensburger (6) rebels (9) régi játék (876) régi játékok (861) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (22) remco (1) rendezvény (2) rendőrakadémia (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (1) returnofthejedi (16) revell (4) revengeofthesith (10) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (3) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (2) rogue one (12) rots (3) saber rider (1) saga (4) saga collection (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (2) sega játszóház (2) shadows of the empire (3) silverhawks (2) sindy (2) skála (1) skorpio kommando (1) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (2) sohasem volt játékvonalak (1) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) space (16) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) spider man (9) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (548) starwarsfigures (463) starwarsjármű (94) starwarstoys (535) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (547) star wars 30th anniversary (9) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (2) star wars chess (1) star wars clone wars (22) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars droids (13) star wars érdekesség (393) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (13) star wars fekete péter (1) star wars figurák (451) star wars force awakens (6) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (77) star wars kártya (3) star wars katalógus (13) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (9) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (1) star wars poszter (5) star wars potf (65) star wars prototipus (74) star wars prototype (72) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (7) star wars saga (6) star wars saga collection (1) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (95) star wars walker (15) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (3) street fighter figurák (3) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (1) szilveszteri vicces (1) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (15) technic (25) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (2) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) tmnt (15) tonka (5) top10 (57) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (5) top10 matchbox (2) top10 sorozat (6) top10 star wars (7) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (1) történelem (860) town (27) toxic avenger (1) toybiz (5) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (2) toyfair (6) toysrus (1) train (4) transformers (58) transformers beast wars (2) transformers g1 (45) transformers g2 (6) transformers katalógus (7) transformers prototípus (2) transfrmers (38) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (9) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) usagi (1) válogatás (1) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (2) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (176) vintage (652) vintagejátékok (775) vintagestarwars (160) vintagestarwarstoys (160) vintagetoys (767) vintage collection (45) vintage gi joe (244) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (144) vintage tmnt (1) vintage transformers (12) visionaries (2) voltron (3) waterworld (1) western (3) winspector (1) wwf figurák (4) xena (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása