A legértékesebb...Pankrációs figurák

Az évek során általában minden olyan játékvonalnál megírtam a legdrágább darabokról szóló Top 10-es listát, amelyek az érdeklődési körömbe kerültek. Persze mivel a piac folyamatosan változik és új darabokat is adnak ki ezért a régi listáim egy része ma már biztosan elavult, de azért hozzávetőleges viszonyítási pontnak így is megfelelőek. Írtam annó a Hot Wheels-ről, a vintage Star Wars-ról és persze a Lego-ról is. A pankrációs figurákról viszont még nem, hiszen ezek nemrég kerültek a radaromra, így most összeszedtem ennek a kategóriának is a legértékesebb darabjait.

 2023-10-08_161801_1.jpg

A lista összeállításánál minden kiadott, pankrációs témájú figurával számoltam, tehát a modernebbekkel, a régiekkel és a nem amerikaiakkal is. Fontos hangsúlyozni, hogy csak a kiadottakkal, így a teljesen más dimenzióban mozgó, nem megvalósult prototípusokat és egyéb félkész darabokat nem vettem fel a listára. Ugyanakkor a különböző limitált, exkluzív stb. figurák azért szerepelnek. A pankrációs figurák egyébként összességében nem annyira vészesen drágák, mint mondjuk a Vintage Star Wars-ok, a Transformers-ek, vagy a G.I.Joe-k. A rendelkezésre álló kínálat nagy részét maximum pár száz dollárokért meg lehet szerezni. Az igazán keresett és ritka darabok is általában megállnak 1000-2000 dollár között, de ezekből még elég sokféle van, így ami efelett volt értékben, csak az kerülhetett a listára. Az árak meghatározásánál igyekeztem a közelmúlt valós és igazolható adás-vételeiből kiindulni, nem pedig a szenzációhajhász cikkek értékbecsléseiből. Ugyanakkor néhány darabnál az elmúlt években nem volt mozgás, úgyhogy volt, ahol csak kikövetkeztetett árat tudtam írni. Összefoglalva tehát ezzel sem volt egyszerű dolgom. Lássuk hát mire jutottam.

/DECEMBER 2.-ÁN ÚJRA FIGURAFESZT. A RÉSZLETEKÉRT KATTINTS IDE A LINKRE/

 

10. Andre The Giant – Super Pro Wrestling, Popy, 1981 /2500-3500 USD/

Bizony, bizony Japánban már sokkal előbb adtak ki népszerű pankrátorokról készült figurákat, minthogy Amerikában az LJN nekiállt volna a saját sorozatának. A pankráció ott ekkoriban már eléggé népszerű volt és mivel a Japánok kb. bármiből csináltak gyűjthető figurákat, úgyhogy ez a vonal se maradhatott ki. A Popy 1981-ben jelentette meg a Super Pro Wrestling sorozatát, amelyben 10 akkoriban népszerű pankrátort lehetett megszerezni, puha, mozgatási pontok nélküli, gumifigura formában. Akkoriban egy csomó nagy amerikai pankrátor turnézott arrafelé, úgyhogy a sorozatban olyan darabok jelentek meg, mint Hulk Hogan, Harley Race, Bob Backlund vagy Terry Funk. A sorozat egyik tagja se túl olcsó manapság, hiszen se a csomagolás, se maguk a figurák nem voltak túl strapabíróak, így nem maradt fenn belőlük túl sok, pláne nem bontatlan formában. Ezek közül az adataim alapján az Andre the Giant jelenleg a legdrágább. Az ilyen listákra általában a Hulk Hogan-t szokták felrakni, mert kétségtelenül az a legkeresettebb darab, de míg Andre-t kb. 2500-3500 dollár között lehet beszerezni, addig Hogan-t már megkapod olyan 1000-1500 dollár körül is. Szinte kizárólag Japánból lehet beszerezni ezeket.

s-l1600_3_18.jpg

2023-10-08_180940.jpg

2023-10-08_181000.jpg

9. Big Boss Man – WWF, Star Toys, 1991 /2600-3000 USD/

A WWF a 80-as évek végén, 90-es évek elején már Amerikán kívül is nagyon népszerű volt. Az akciófigurákat is forgalmazták a világ minden táján, de leginkább Amerikában, Kanadában és Nyugat-Európában. Törvényszerű volt, hogy megjelennek majd a belső piacokra készült, helyi gyártású termékek is, ahogyan az számtalan esetben megtörtént a G.I.Joe és a Star Wars brandek esetében is. 1991-ben a spanyol Star Toys is engedélyt kapott arra, hogy a Nyugat-Európai piacokra saját WWF játékokat gyártson, mégpedig nagy méretű, 16”-es, „öltöztethető” figurákat. A sorozatban összesen 5 karaktert adtak ki, természetesen Hulk Hogan-t, Jake the Snake-et, Hacksaw Jim Duggan-t, Ultimate Warrior-t és a Big Boss Man-t. Ezek közül Big Boss Man a legritkább, valószínűleg az készült a legkisebb példányszámban, így manapság csak nagyon ritkán bukkan fel belőle 1-1 bontatlan példány. Most éppen van belőle egy eladó 2600 dollár körül, de annak csak 30%-osra értékelték az állapotát, tehát a csomagolása elég rossz állapotban van. Egy szép csomagolású példány így nagyon könnyen akár 3000 dollár körüli összeget is érne.  

2023-10-08_161614.jpg

s-l1600_5_10.jpg

8. Undertaker (Mail-In) – WWF, Hasbro, 1993 /3100 USD/

A Hasbro, jó szokásához híven a WWF sorozatában is adott ki Mail-in offer figurákat, amelyeket a boltokban nem, csak postai úton lehetett beszerezni. 1993-ban a WWF magazinon keresztül lehetett bezsákolni 3 egyedi pankrátorfigurát, potom 8 dolláros darabáron, ami visszatekintve, igencsak jó befektetés volt. Ezek közül mind a három ritkának és drágának számít, de az Undertaker még a Bret Hart-nál és a piros trikós Hulk Hogan-nél is többet ér. A figura szerkezetileg megegyezik a korábban kiadottal, ám az arcszőrzetét más színnel festették meg, amitől ez a példány gyakorlatilag egy egyedi és ritka színvariáns. Ráadásul elég kevés maradt fenn belőle a bontatlan zacskójában, így manapság kb. szökőévente bukkan csak fel belőle eladó, bontatlan példány. A legutóbbi ilyen eset pont nemrég történt és 3100 dollárnál állt meg a licit.   

e_s2ztmxiaqgxfl.jpg

combinedmailrswm_page_5.jpg

mailwayas.jpg

1_67fe19c7bf1cd584fab2a104d8d905df.jpg

7. Big Boss Man – Wrestling Superstars, Grand Toys, 1989 /3300-4600 USD/

1988-ban a WWF és az LJN anyavállalata az MCA megállapodtak, hogy az Entertech vízipisztolyok okozta jogi balhék miatt a WWF visszaveszi a pankrációs figurák licenszét az LJN-től. Ugyanakkor az LJN ekkoriban még nagyszámú legyártott készlettel rendelkezett, amelytől valamilyen módon meg kellett szabadulnia. A megoldást az LJN kanadai disztribútora a Grand Toys jelentette, akik vállalták, hogy a maradék Wrestling Superstars készletet átveszik és elpasszolják. Ez lett az úgynevezett fekete kártyás sorozat, amelyet hivatalosan csak Kanadában forgalmaztak, így az amerikaiak csak postán tudták megrendelni. A csomagoláson az LJN logó alatt már a Grand Toys felirat szerepelt, de a figurák többsége azért a korábbi kék kártyás LJN sorozatban már megjelent darab volt. Mivel ezt a sorozatot a maradék készletek kiszórására hozták létre, ezért az egyes karakterek eloszlása nagyon egyenetlen volt. Vannak darabok, amelyekből sok volt, így ma is könnyen hozzájuk lehet jutni, de az is előfordult, hogy némelyik karakterből csak párszáz darab került így a kanadai üzletekbe. A Big Boss Man azért érdekes, mert az alap LJN sorban előtte nem jelent meg. Az előtt kezdték gyártani, hogy a licenszet elvesztették volna, ezért a legyártott darabok kizárólag csak fekete kártyán, Kanadában kerültek a boltokba. Emiatt manapság is elég nehéz a beszerzése, eleve kevesebb létezik belőle, mint más figurákból és azoknak a többsége is bontott formában maradt csak fenn. Egy bontott LJN Big Boss Man-ért nagyjából 4-500 dollárt szoktak kérni, a figurához járó poszter olyan 300-at ér, a bontott hátlap pedig önmagában olyan 2-300 dollárt. A szép állapotú bontatlan darabok pedig 3300-4600 amerikai dollár között szoktak elkelni, de vigyázni kell, mert léteznek belőle utólag barkácsolt példányok is.

s-l1600_121.jpg

s-l1600_2_31.jpg

s-l1600_1_52.jpg

6. Randy „Macho Man” Savage – Wrestling Superstars, 1989 /6000 USD/

A fekete kártyás LJN figurák közül a legritkább, ami bizonyítottan létezik az kétségtelenül a Macho Man, amelyből annyira keveset csináltak, hogy manapság csak pár darab bontatlan példány létezéséről tudunk. Kép alapján nekem úgy tűnik, hogy a fekete kártyás változat szerkezetileg megegyezik a korábbi kék kártyás kiadással, ám a színei nekem sötétebbnek tűnnek, így valószínű, hogy ez egy színvariáns is egyben. A bontatlan darabok értékét 2014-ben becsülték 4500-5000 dollárra, így ma vélhetően, csak az inflációval számolva is már minimum 6000-et érne. De mivel évek óta nem volt belőle nyilvános, igazolt eladás, ezért ez az összeg akár magasabb is lehet.

2023-10-08_161631.jpg

combinedfile_sb_page_05.jpg

randy.jpg

5. Hart Foundation – Wrestling Superstars, LJN, 1986 /7200 USD/

Természetesen az LJN is adott ki kettes pakkokat a pankrációs figurákból, amelyekben 1-1 népszerű tag team-et lehetett egyben bezsákolni. Ezek közül messze a Hart Foundation a legkeresettebb, amely ebben az időben a legendás Bret Hart-ból és sógorából Jim Neidhart-ból állt. Ha minden igaz ezeket a csomagokat Amerikában kevésbé lehetett beszerezni, inkább Kanadában és Nyugat-Európában voltak elérhetőek, ahol Bret Hart óriási népszerűségnek örvendett. Nagyon kevés maradt fenn belőlük bontatlanul és manapság már az amerikai gyűjtők is nagyon keresik őket. Pont egy héttel ezelőtt kelt el egy jó állapotú, de nem hitelesített példány 7200 amerikai dollárért.

s-l1600_8_5.jpg

hart-foundation.jpg

s-l1600_9_3.jpg

4. Ric Flair – WWE Classic Superstars (Employee exclusive), Jakks Pacific, 2005 /8-10 000 USD/

Ric Flair kétségtelenül az egyik legismertebb és leginkább megbecsült pankráció-legenda, így egyáltalán nem meglepő, hogy az elmúlt évtizedekben számos alkalommal adtak ki limitált, vagy éppen exkluzív figurákat belőle. Ezek közül ugyanakkor kiemelkedik a Jakks Pacific 2005-ös ezüst köpenyes Ric Flair-je, amiből mindössze 25 darabot gyártottak. Ric ugye a díszes, mívesen megmunkált köpenyeiről is híres, ezért ennél a figuránál egy tényleg gyönyörű, kövekkel díszített, egyedi köpenyt használtak. Annak érdekében, hogy ez a bontatlan figuránál is megcsodálható legyen, a figura dobozának hátulját is ablakosra tervezték, ami akkoriban is ritkaságszámba ment. A legyártott széria Employee exkluzív volt, ami a gyakorlatban azt jelentette, hogy mind a 25 darabot a Jakks kiválasztott alkalmazottai kapták meg, munkájuk elismerése gyanánt. Természetesen azóta a 25 példány java része gyűjtőknél van és nagyon ritkán cserél gazdát bármelyik is. 2017-ben még 3000 dollár körül volt az ára, ma már van, aki 8–10000 dollárt sem sajnálna érte, de egyesek szerint már ennél is többet ér. Létezik olyan példány is, amit Ric Flair alá is írt, annak az értéke akár a 20 000-et is karcolhatja. 

2023-10-08_161707.jpg

1006_figure1.jpg

1_ff043dfdf076c6361412a0205cfb24d0.jpg

3. Roddy Piper– WWE Classic Superstars (Employee exclusive), Jakks Pacific, 2005 /10 000 USD/

A Ric Flair-hez hasonlóan Roddy „Rowdy” Piper-ből is létezik egy ilyen extrém ritka dolgozói kiadás, amiből azonban csak 20 db létezik. Az alap figura a 2004-es Roddy Piper exkluzív volt, amelyből 100 db készült és a Toyfare magazinon keresztül lehetett megrendelni. Ez egy skótmintás köpennyel és piros boxkesztyűvel rendelkező figura, aminek a piaci ára a ritksága miatt olyan 5000 dollár körül van. A Jakks ugyanakkor nem elégedett meg ennyivel. Csináltak a figurából egy olyan változatot, ahol a boxkesztyű nem piros, hanem aranyszínű és legyártottak belőle mindösszesen 20 darabot. Ezt szintén a kiválasztott Jakks alkalmazottak kapták meg és ezek közül azóta csak nagyon kevés került ki a piacra. Volt, aki ki is bontotta, úgyhogy az biztos, hogy ma már kevesebb, mint 20 darab létezik belőle bontatlan formában. Mivel senki se adja el, ezért nagyon nehéz megbecsülni az árát. 10 000 dollárt viszont egészen biztosan többen is adnának érte, de elképzelhető, hogy még ennél is magasabb áron kelne el.

 

s-l1600_4_17.jpg

c5yf44xlitp41.jpg

2023-10-08_161901.jpg

2. Ultimate Warrior (USA változat) - WWE Classic Superstars, Jakks Pacific, 2005 /9-11 000 USD/

Ultimate Warrior figurái mindig is nagyon keresettek voltak, ezért mind a Hasbro, mind a Mattel, mind pedig a Jakks Pacific is számos alkalommal kiadta figura formában. Természetesen az elmúlt évtizedekben egy csomószor adtak ki belőle exkluzív és limitált darabokat is, amelyeknek általában valamilyen extrább kinézete volt. Ultimate Warrior valamikor a 2000-es években kötött egy exkluzív szerződést a Jakks-el, aminek értelmében a cég, többször is kiadott nagyon limitált, egyedi kinézettel bíró UW figurákat, amelyeket egyenesen Warrior-nak szállítottak és csak tőle lehetett beszerezni. Ezek között volt olyan, amiből 25, volt amiből 20 létezik, de a Warrior America változatból mindössze csak 5-öt gyártottak Warrior-nak, plusz még 3-at, amit a Jakks dolgozói között osztottak ki. Ha ezek közül sikerült valamelyiket megvenned UW weboldalán, akkor aláírva kaptad meg őket, illetve automatikusan járt melléjük egy eredetigazolás is. Nagyon nehéz belőni, hogy ez az amerikai festéses változat mennyit ér, mert nem gyakran adnak el belőle akár egyet is. A becsült értéke körülbelül 9-10000 dollár, de lehet, hogy egy jó aukción többet is tudna. A többi 20, 25 darabra limitált figura ára is körülbelül 8000-10000 körül mozog, pl. a Marble változaté, de mivel ezek teljesen egy kaptafára készültek, ezért nem láttam értelmét, hogy mindet feltegyem a listára.

ex3fr_owaaeclmf.jpg

2023-10-08_161747.jpg

2023-10-08_161723.jpg

1. Kamala (Moon Belly változat) – WWF, Hasbro, 1993 /15-24 000 USD/

Arra a kérdésre, hogy melyik a valaha volt, legértékesebb pankrációs figura igazából nagyon egyszerű válaszolni, hiszen ezen a téren, most már évtizedek óta nincs változás. A Hasbro-féle Kamala figura azon változata, amelynek a hasára nem csillag, hanem hold van festve. A Kamala figurát 1993-ban adta ki a Hasbro a WWF játékvonal 7. hullámában. Az biztos, hogy az eredeti terveken a figura hasára holdat terveztek festeni, hiszen Kamala hasára a valóságban is egy hold volt festve. Az is biztos, hogy a prototípusokon is hold volt festve, de a gyártás megkezdésekor a Hasbro-nak meg kellett változtatnia a festést egy csillagra. Azt nem lehet pontosan tudni, hogy miért, de a legenda szerint jogi okai voltak, így lehetséges, hogy a WWF éppen nem birtokolta teljesen a karakter kinézetének jogait és gyorsan változtatni kellett valamit. Azt is tudjuk, hogy a holdas változatból már legyártott valamennyit a Hasbro, talán egy rövid "null szériát", de máig nem tisztázott, hogy pontosan mennyit csináltak és az sem, hogy azok valaha is a boltokba kerültek-e (erről megoszlanak a vélemények). Jelenleg a világon 24 db igazoltan eredeti példány van belőle, amiből egy magánál Kamala-nál volt, mert a Hasbro elküldte neki az első példányt ajándékba, egy Zack Ryder-nél van (aki nem csak pankrátor, hanem az egyik legnagyobb pankrációs figura gyűjtő) és jelenleg éppen van egy eladó az ebay-en is. A figura reális ára valahol 15-20 000 dollár között mozog, de az épp eladó (elvileg hitelesített) példányt jelenleg 24000 dollárért árulják. Vigyázni is kell, mert sok belőle a hamisítvány, egyszer még a Pawn Stars című TV műsorba is bevittek egy kamu darabot.

 

s-l1600_6_9.jpg

s-l1600_7_9.jpg

2023-10-08_175634.jpg

Különdíjas: Greg „The Hammer” Valentine prototípus (Rhythm & Blues Tag Team) – WWF, Hasbro, 1991

Ugyan írtam a cikk elején, hogy csak olyan figurákat listáztam, amelyek ténylegesen kiadásra kerültek, tehát prototípusokat nem, de mindenképpen meg akartam említeni egy olyan figurát, aminek csak egy nagyon kicsi hiányzott, hogy megjelenhessen. A Hasbro WWF sorozatában Greg „The Hammer” Valentine-ból csak 1992-ben jelent meg egy kissé semleges küllemű figura, ám eredetileg egy teljesen más kinézetű figurát akartak kiadni belőle még 91-ben. Ugyanis Greg 1989-90-ben a Rhythm & Blues nevű tag team csapatban nyomta Honky Tonk Man-el, így a Hasbro őt is (csak úgy, mint Honky-t) az Elvis imitátor jelmezben kezdte el megvalósítani figuraként. Azonban mire a figura gyártásra kész állapotba került, Honky és Greg összevesztek, így 1991 januárban a szőke harcos kilépett a csapatból és visszavette az eredeti kinézetét (pl. a hajszínét). Ezért a végső stádiumban lévő játékfigurát törölték és Greg-et csak egy évvel később adták ki, immáron a régi- új kinézete alapján. A dolog szerencsétlensége csak annyi volt, hogy mire az összeveszés megtörtént, a figura már szerepelt a Toy Fair-en is, illetve a WWF Magazinban, ezért a rajongók is tudtak a létezéséről. A Rhythm & Blues Greg Valentine figurából csak egy pár darab, különböző készültségi szintű prototípus létezik, ráadásul ezek nagyon keresettek, így igencsak borsos árakon mozognak. Egy igazolt eladás volt a normál méretű prototípusból évekkel ezelőtt 12600 dollárért, míg a figura 2-up modelljét 42000-ért vették meg. Egy harmadik darabot 55000-ért próbáltak meg eladni szintén pár évvel ezelőtt, de annyit azért nem adtak érte.   

2023-10-08_161526.jpg

rsz_greg_valentine_2.jpg

Ez lenne a lista...köszi ha végigolvastátok. Egyúttal kérdeznék is valamit tőletek. Szerintetek lenne létjogosultsága egy Youtube csatornán - ami nem a Játékok a Polcról lenne - régi pankrációs dolgokról szóló videóknak? Élettörténeteknek, régi események taglalásának stb. Légyszi írjátok meg kommentben. 

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr4518230427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fkv.119 2023.10.11. 18:34:39

Van aki ezért a fröccsöntött szarért pénzt ad ki?

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2023.10.11. 21:31:34

@fkv.119: Pár millió figuragyűjtő azért van a világon :) Úgyhogy igen

Gerberus 2023.11.24. 22:24:55

Felőlem lehet ilyen csatorna, de nem én vagyok a pankráció célcsoportja. Amúgy meg annyi minden után miért pont a pankrátor figurákból ne lennének ritkább változatok?!

Gerberus 2023.11.24. 22:28:09

@fkv.119: Ebből is látszik, hogy nem te vagy a blog célközönsége; ez nem baj, de a stílusodra meg a modorodra azért figyelhetnél!

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (40) archivum (40) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (14) epic continues (3) episode I (14) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (8) érdekesség (1418) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (712) hasbro játékok (715) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (286) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1500) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1496) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (39) játék lelőhely (12) játék reklám (31) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (366) kenner (340) kennertoys (326) kenner figurák (325) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (575) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (374) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (297) lego katalógus (295) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (72) lego tmnt (1) lego történelem (253) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (3) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pókember (4) pokember (1) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1156) régi játékok (1130) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (8) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (674) starwarsfigures (572) starwarsjármű (94) starwarstoys (659) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (673) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (517) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (562) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (40) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (10) titanium (1) tmnt (17) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1186) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (299) vintage (876) vintagejátékok (996) vintagestarwars (166) vintagestarwarstoys (166) vintagetoys (985) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (149) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása