Az első folytatási kísérlet a Star Wars trilógiához, a Kenner tollából

Egy nagyon érdekes történetet szeretnék ma nektek kibogozni. Kevesen tudják, de a Kenner 1984-ben lényegében készített egy történeti folytatást a Return of the Jedi korszak utánra, hogy tudjanak mihez, miből játékokat készíteni. Tudomásom szerint erről a témáról más még nem írt cikket magyar nyelven, de legalábbis én még nem találkoztam vele. Mindenesetre az egész sztori nagyon izgalmas. Ha valakinek még lenne plusz információja a leírtakhoz azt szívesen veszem.

A Cadinth-i csata

1984-ben a Kenner egy nehéz helyzet előtt állt. Kezdett lecsengeni a Return of the Jedi bemutatása utáni értékesítési felfutás és mivel Lucasék pillanatnyilag nem terveztek több filmet ezért a Kennernek át kellett gondolnia, hogy mit is csináljon. Akkoriban még nem voltak regények, képregények, számítógépes játékok és sorozatok tucatjai amik az univerzumhoz kapcsolódnak, így a Kenner eléggé a filmekre és rajzfilmekre volt utalva.(Timothy Zahn csak 1992-ben írta meg a saját, mára legendássá/legendává váló folytatását). Azt pontosan tudták, hogy a korábbi filmekhez kapcsolódó karakterekkel csak ideig-óráig tudnak ellavírozni, ezért ki kellett találniuk a megoldást, hogy hogyan ne veszítse el a cég azt az aranytojást tojó tyúkot, amely a céget a legnagyobb játékgyártók közé emelte. Kimunkáltak egy saját komplex tervet, amelyet később be tudtak mutatni Lucaséknak. Természetesen emellett a Droids és Ewoks rajzfilmekhez is készíteni akartak játékokat, de úgy érezték, hogy ezek mellett szükség van még egy, úgymond „normális” történetvonalra is.

Korábban már hozott létre a Kenner egy sikeresnek mondható saját adalékot a Star Wars játékokhoz. Ezek voltak az úgynevezett „mini rigs”-ek, amelyek olyan mini járművek voltak, amik nem szerepeltek a filmtrilógiában. Bár néhány ilyen járműnél látszik a kapcsolat egy-egy trilógiában felbukkanó járművel, azért néhánynál teljesen új dolgokat is találtak ki a Kenner szakemberei. Ezeknek a járműveknek a megítélése ma felemás, de akkoriban értékesítési szempontból sikeresek voltak. Ezen a sikeren felbuzdulva gondolta azt a Kenner, hogy ők bizony film nélkül is tudják folytatni a Star Wars történetét….

Szerencsére elég sok kép, visszaemlékezés és bemutató maradt fenn erről a tervről, ami gyakorlatilag egy saját ’Episode VII.” történet és természetesen egy csomó a sztorihoz kapcsolódó játék is érkezett volna. A terv fantázianeve a „The Epic Continues” lett. és Mark Boudreaux valamint a tervezőcsapata készítette.

A történet:

A történet szerint a császár halála után kiszabadul száműzetéséből Atha Prime, aki a sötét világok vezetője és egyben mesteri genetikus. A KLÓNHÁBORÚK idején már uralomra tört, de a Császár eltávolíttatta. Most KLÓN HARCOSOK segítségével, lázadó helyőrségeket támad meg és minél nagyobb szeletet próbál kihasítani magának a galaxisból. Van egy falu méretű, csillagromboló szerű parancsnoki hajója, az Annihilator, amelyről szövögeti sötét terveit. Saját harci gépei is vannak, az Apex Invaderek. Eközben kiderül, hogy Tarkin kormányzó túlélte az első Halálcsillag pusztulását (’nyátokpcsájáht) és a birodalmi csapatok maradéka felett átveszi a vezetést. Hogy csapatait megerősítse, többféle HARCI DROIDOT is csatasorba állíttat, valamint ion ágyúkat és más továbbfejlesztett birodalmi gépeket. Tarkin szándékosan várt a Császár haláláig, mert félt annak haragjától. A lázadókat természetesen az új fenyegetések ellen Luke Skywalker és Han Solo vezeti, ám segítségükre siet egy Mongo Beefhead nevű lény is a Tatooineról. Természetesen új harci gépek és Landspeederek is a rendelkezésükre állnak. A történet fontos eleme lett volna egy gigantikus bolygófelszíni csata a Cadinth-i csata. (fentebbi képen)

Nagy vonalakban ennyi a lényeg. Tarkinért egy jó nagy tockost adtam volna annak aki ezt kitalálta…

A játékok:

Természetesen az egész sztori a játékok miatt jött létre, így a történet helyett inkább ezekre fektették a hangsúlyt. Érdekes megfigyelni, hogy óriási mértékben építettek a játékiparban már akkoris megszokott újrahasznosításokra. Több jármű/figura is egy már meglévő jármű/figura alkatrészeit használta volna, így sok pénzt megtakaríthatott volna a Kenner. Lássuk először a karaktereket/figurákat, aztán a járgányokat. Némelyikről csak concept art maradt fenn, de soknál prototípus figurák is készültek. Azt hogy ezek most jól vagy rosszul sikerültek én rábízom a saját ítélőképességetekre. A játékvonal 1986-ban érkezett volna a Power of the Force játékok után. 

Karakterek/figurák:

Atha Prime – ő lett volna az új főgonosz….a „klónozó”….ő volt az első, új, filmeken kívüli ellenség, évekkel Thrawn vagy Xizor előtt...ez mindenképpen érdekesség

Clone Warrior – Atha Prime klón katonái így festettek volna

Blue- Four – Ő lett volna Atha Prime pilóta droidja. Engem kicsit emlékeztet a Clone Wars taktikai droidjára.

Luke Skywalker – természetesen megint egy új ruhában feszített volna

Han Solo – ő is kapott volna egy kis ráncfelvarrást

Mongo Beefhead Tribesman- Luke-ék új szövetségese a Tatooineról. Természetesen csomó más figura alkatrészeiből „ollózták” össze a prototípust.

Tarkinról sajnos nem készítettek sem prototípust, sem concept artot. A prezentációkban ennél a résznél csak egy kép volt a filmből Tarkinról. Viszont Tarkin új harci droidjairól készítettek prototípusokat, szintén újrafelhasznált figura alkatrészekből.

Imperial Attack Droid A (2-1B és Ig-88 alkatrészekből)

Imperial Attack Droid B (Zuckuss, 2-1B és 4-LOM alkatrészekből)

Imperial Attack Droid C (FX-7 és Power Droid alkatrészekből)

Imperial Sentry Droid (R5-D4 átfestés)

Járművek:

The Annihilator - Atha Prime csillagromboló szerű zászlóshajója

Apex Invader – Atha Prime vadászgépe

Rebel Blockade Runner – Igen…pár esetben kiadtak volna az eredeti trilógiában is szereplő járművet is….mondjuk úgy olyanokat, amelyekkel még adósak maradtak.

Ewok Siege vehicle – Ezt végül a Power of the Force keretein belül kiadták, de eredetileg ebben a toylineban szerepelt volna

A-Wing – Ezt végül a Droids sorozat keretein belül kiadták, de eredetileg ebben a toylineban szerepelt volna.

T-16 Skyhopper – Igen…ezt az eredeti trilógiában csak említés szintén megjelenő gépet is tervezték kiadni. De végül csak a POTF2 keretein belül csinálhatták meg a 90-es években.

Tatooine Skiff – Ezt végül a Power of the Force keretein belül kiadták, de eredetileg ebben a toylineban szerepelt volna

XP-36 Landspeeder – Kicsit felturbózták volna az eredeti Landspeedert

XP-38 Landspeeder- Ez egy másik, jobban eltérő típus lett volna

Rebel Armored Sandspeeder- Egy átfestett Snowspeeder. Itt jelent meg először ez a soha meg nem valósult jármű…ami most mégis megvalósult a Lego jóvoltából 2017 végén.

Millenium Falcon Cargo Handler – Ez a kisgép csatlakozni tudott volna a korábban már kiadott Millenium Falcon elejéhez.

Rebel SRV-1 – Egy új lázadó csapatszállító. Kétféle változatot is kigondoltak.

Luke’s tandem X-Wing – Az egyik legérdekesebb ötlet. X-Wing oktató változat…

AT-AT – újra kiadták volna

Snowspeeder- újra kiadták volna

Tie Bomber- Joe Johnston szkeccse alapján szerették volna megcsinálni ezt a járművet. Végül csak a szkeccs elkészülte után 25, ezen tervek után 16 évvel valósult meg a Power of the Jedi játékvonalban.

AT-IC – Egy ion ágyúval ellátott lépegető. Tarkin egyik új fegyvere lett volna.

Bantha – Bár szerepelt a filmben, sajnos ezt a lényt nem adták ki creature packban a vintage érában. Ekkor akarták pótolni a hiányt.

Imperial Outpost – Egy batár nagy playset lett volna, hozzá járó AT-AT lépegetővel. A történetben is fontos szerepe lett volna a helynek. Egy csomó korábbi playset alkatrészét újra felhasználták volna ehhez.

Imperial Sniper – Alaposan megtervezték ezt a sikót kétféle nézetből is, de végül egy másikat adtak ki ezen a néven a Power of the Force játékvonal részeként.

Látható, hogy némelyik játék színvonala azért nem igazán ütötte meg a mércét. Van benne néhány érdekesnek mondható ötlet, de többségében ezek a tervek nem sikerültek túl jól.  A későbbi megbeszéléseken két további jármű is szóba került. A DS-2 droid skimmer és a Rebel Stinger Fighter ám ezekről nem maradt fenn rajz sem.

A fogadtatás:

A Kenner tervezői bemutatták anyagaikat a Lucasfilmnek. A Kenner állítólag egy saját animációs sorozatra is nyitott lett volna a Droids és az Ewoks mellé. A Lucasfilms értékelte, hogy a Kenner ekkora erőfeszítéseket tett a történet folytatása és a brand megújítása érdekében, ám nem voltak nyitottak a javaslatokra. Azt mondták még nem állnak készen arra, hogy kiterjesszék a történetet és leállították a Kennert. Csak a Droids és Ewoks sorozatok játékaira kellett koncentrálniuk illetve a következő Power of the Force figurákra.

„Nagyon udvariasak voltak. Azt mondták, hogy az új karakterek meg a járművek nagyon Star Wars-osra sikerültek…tisztelték azt a tényt, hogy mi ezt meg akartuk csinálni, de ők még nem álltak készen arra, hogy folytassák ezt a dolgot.” - Mark Boudreaux

Az érdeklődés viszont egyre csak csökkent a Star Wars játékok iránt így 1986-ban befejezték a kiadásukat és véget ért a vintage éra. Ugyanebben az évben fejeződött be a Marvel Star Wars képregénye is így Zahn 1991-es folytatásáig nem jelent meg semmi új a Star Wars világában. Az „Epic continues” volt az első és utolsó próbálkozás a filmek körüli időben a történet folytatására. Természetesen Lucas és a Lucasfilms sohasem tekintette ezt a történetet a kánon részének.

Utóélete:

Mondhatjuk, hogy a történet nem volt túl rózsás és nyilvánvalóan a játékok szemszögéből közelítette meg a Kenner a kérdést. Viszont rengeteg olyan apró ötlet és motívum van ami később mégis visszaköszönt.

  • Lucasék is jó ötletnek találták a harci droidokat, de a megvalósításuk nem tetszett nekik. Az ötletet ezért ők továbbgondolták és az előzménytrilógiában felhasználták.
  • A tandem X-Wing furcsán hathat, de ez volt az első alkalom, hogy nem ezüstös színű X-Winget alkotott valaki. A festés pedig szerintem hathatott Poe Dameron X-Wingjének alkotóira. Konkrétan ez a gép Randy Stradley Crimson Empire II: Blood Council című könyvében tűnt még fel.
  • A klón háború és a klón harcosok is itt tűntek fel először. Mindkét ötletet felhasználták Lucasék az előzménytrilógiában, csak Lucas klónokként nem egy új ellenséget képzelt el. Átalakították az ötletet úgy, hogy ne lógjon ki annyira az idáigi történetvonalból.
  • Atha Prime kanonizálására többször kísérletet tettek, de nem sokkal később az előzménytrilógiából kiderült, hogy Palpatine és Dooku a „klónozó” így a karakter szinte teljesen törölve lett. A külső megjelenését felhasználta előbb a Dark Horse Comics a Dark Empire képregényben 1993-ban, majd a Kenner a POTF2 játékvonal Imperial Sentinel figura tervezésekor 1998-ban. Egy Abel G. Peña nevű író az évek során többször is kísérletet tett Atha Prime illetve a története egyes elemeinek kanonizálására írásos formában, ám nem túl sok siker koronázta ezt a tevékenységét.

 

  • A Cadinth-i csata, amely a történet fontos eleme lett volna később kanonizálva lett. 1995-ben Bill Smith a Battle of candith című rövid történetében több elemet is felhasznált a Kenner terveiből. A 3 féle harci droid, a Sniper airspeeder és több más apró elem is felbukkant nála. A Scout és Retrieval járművet a Star Wars: The Roleplaying Game szerepjáték egyik kiegészítőjébe a „The DarkStryder Campaign” nevűbe is beletették.

  • 2004-ben a W. Haden Blackman által írt The New Essential Guide to Weapons and Technology című Star Wars könyv kanonizálta az AT-IC járművet.
  • A Sandspeeder járművet végül ki tudja miért...de 2017 végén kiadta a Lego egy 278 darabos szettben

 

Természetesen minden ezek közül, amit az évek során kanonizáltak.....hivatalosan el lett törölve a Disney által.

Remélem tetszett a cikk....ha igen kövesd a blogom, lájkold a Játékok a Polcról Facebook oldalt és iratkozz fel a Youtube csatornámra!

Tóth Balázs

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr2613346897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pingvinmadár 2017.12.23. 22:41:44

Nekem az az úthengerszerű járgány megvolt, rugósan le lehetett nyomni a lábait vízszintesre. Sosem értettem, hogy ez melyik filmben szerepelt:) Sajnálom, hogy már nincs meg.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2017.12.23. 23:23:11

@pingvinmadár: Hát igen az egy elterjedt mini rig. Nem szerepelt a filmben :) és lehet hogy jobb is. De azért jó kis cucc

Inner Circle 2018.03.31. 10:22:31

A Milleneum Falcon Cargo Handler - vagy valami nagyon hasonló - jó eséllyel benne lesz a Solo filmben. Volt egyáltalán új ötlet az elmúlt 30 évben? :)

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.03.31. 20:58:20

@Inner Circle: Igen ezt sokszor emlegettem amikor a közfelháborodás volt a Solo filmel kapcsolatban, hogy mi az hogy ki van töltve a két szarv között :)

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2018.04.05. 20:36:31

Hú, de jó kis cikk volt!
Köszönet érte, erről az "elfeledett Star Wars-folytatásról" nem is tudtam! ;)

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.04.05. 20:45:25

@-Szűcs Gyula-: Na örülök :) Egyébként ez az egyik olyan cikk amire büszke is vagyok valamennyire :) Jó is volt a témával foglalkozni, élveztem. Most az Ewoks cikket irom épp és hát.....na ezt nem élvezem :D

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (7) a-team (2) actionforce (82) actionman (10) action force (3) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (11) action man katalógus (3) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (33) archivum (33) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) balhésjátékok (2) barbie (13) basic (3) bat (24) batman (47) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (1) batman és robin (4) batman figurák (33) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (2) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (5) beetlejuice (2) belville (5) beszámoló (2) bionicle (6) blacktron (1) black series (39) board games (4) bootleg (14) börze (1) bravestar (2) bravestarr (2) brickheadz (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (28) centurions (3) chuck norris (1) city (2) classic space (1) clone wars (19) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) congo (1) cops (2) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (8) creature figurák (8) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (2) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) dínó (1) dinosaucers (1) dinoszaurusz figura (2) dino raiders (2) dino riders (2) diorama (1) disney park (1) double dragon (2) dreadnok (3) droids (7) duplo (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (2) epic continues (3) episode I (8) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (5) érdekesség (1062) érdekességek (6) értékes játékok (1) estrela (1) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (5) fake star wars (1) fekete péter (1) figurafeszt (1) figura talpak (1) figure case (1) force awakens (5) force link (5) francia gijoe (1) fridge (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (263) g1 transformers (1) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (11) gijoe (264) gijoe állatok (2) gijoe brazil (1) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (34) gijoe figurák (205) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (3) gijoe katalógus (16) gijoe ko (3) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (2) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (265) gi joe estrela (1) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (56) gi joe járművek (52) gi joe josman (1) gi joe kártya (5) gi joe kite (1) gi joe matrica (1) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (39) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (11) gi joe prototype (11) gi joe rajzfilm (18) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (206) gi joe tv (17) gi joe vehicles (43) glasslite (3) gobot (4) godzilla (2) gulliver (2) gyűjtemény (5) gyűjtés (3) halloween jelmez (1) hamisitvány (4) hamis figura (3) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (558) hasbro játékok (561) hasbro katalógus (5) heman (9) heti video (172) he man (12) he man katalógus (1) hidden side (1) hírek (80) hírességek (2) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (2) hook (2) horror (2) hotwheels (26) hotwheels autok (19) hot wheels attack pack (1) húsvét (1) ice planet (3) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (3) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (2) jabba (1) jack stone (1) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1158) játékbolt (18) játékgyárak története (2) játékgyűjtés (8) játékgyűjtők (5) játékipar nagyjai (3) játékok (1157) játékok a polcról (5) játékok a polcról live (3) játékreklám (34) játék lelőhely (9) játék reklám (25) játék riport (14) játék tv riport (9) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (16) jurassic park figurák (10) jurassic world (1) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (1) karácsony (18) karácsonyi játék (20) kártya (3) katalógus (229) kenner (297) kennertoys (287) kenner figurák (282) kenner története (5) képregény (2) képregénybörze (3) képregényfigura (2) kevésbé ismert játékvonalak (16) kiadatlan (2) kisautó (20) kisautók (22) knex (1) ko (16) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (15) ko toys (15) ko transformers (3) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (8) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) lego (425) lego2020 (6) legostarwars (133) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (5) lego alien (2) lego alpha team (2) lego aqua zone (13) lego at-st (4) lego basic (4) lego bionicle (5) lego blacktron (15) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (79) lego city (14) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (4) lego érdekesség (237) lego exploriens (7) lego extreme (2) lego fabuland (10) lego figurák (39) lego figures (52) lego futuron (11) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (1) lego jurassic park (1) lego katalógus (174) lego katalogus (178) lego knightskingdom (1) lego life on mars (1) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego ninja (1) lego paradisa (7) lego paradisa története (2) lego pirates (26) lego police (1) lego prince of persia (1) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (4) lego reklám (44) lego resq (2) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (2) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (14) lego slizer (1) lego solo (4) lego space (82) lego space police (11) lego space története (13) lego speed racer (1) lego sports (1) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (147) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (2) lego studios (3) lego super heroes (4) lego szett (167) lego tehcnic (52) lego tmnt (1) lego történelem (209) lego town (46) lego train (14) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (7) lego western tortnete (3) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (5) ljn toys (5) lone ranger (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (2) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (6) marvel figurák (5) mask (6) masters of the universe (7) matchbox (31) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (3) matchbox vonalak (1) mattel (12) maxx fx (1) mb (13) meccano (2) meccano star wars (2) mego (3) men in black (2) merchandise (10) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (2) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (24) modern star wars figurák (35) moder star wars figurák (31) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (10) movie heroes (1) mpc (1) mtron (1) nagyok (1) nemzetközi (12) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (1) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (2) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) palitoy (3) paradisa (4) paradisa története (4) parker (7) pebe (1) pirates (5) plasticola star wars (1) playmates (2) playmobil (6) playsets (2) playstation (2) pókember (3) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (52) potf eu (10) potf expanded (3) potj (7) power of the force (53) power of the force története (15) power of the jedi (9) power rangers (2) predator (2) pretender (2) prototipus (40) prototype (39) pulsar (1) race (1) racers (3) rádióműsor (1) rajzfilm (7) rajzfilm intro (2) rambo (1) rancor (1) ravensburger (6) rebels (9) régi játék (886) régi játékok (872) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (23) remco (1) rendezvény (2) rendőrakadémia (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (4) revengeofthesith (10) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (3) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (2) rogue one (12) rots (3) saber rider (1) saga (4) saga collection (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (3) silverhawks (2) sindy (2) skála (1) skorpio kommando (1) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (2) sohasem volt játékvonalak (1) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) space (16) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) spider man (9) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (555) starwarsfigures (468) starwarsjármű (94) starwarstoys (542) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (554) star wars 30th anniversary (10) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (2) star wars chess (1) star wars clone wars (22) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars droids (13) star wars érdekesség (400) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (13) star wars fekete péter (1) star wars figurák (456) star wars force awakens (6) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (78) star wars kártya (3) star wars katalógus (13) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (9) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (1) star wars poszter (5) star wars potf (66) star wars prototipus (75) star wars prototype (73) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (7) star wars saga (6) star wars saga collection (2) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (96) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (3) street fighter figurák (3) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (1) szilveszteri vicces (1) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (16) technic (25) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (3) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) tmnt (15) tonka (5) top10 (57) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (5) top10 matchbox (2) top10 sorozat (6) top10 star wars (7) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (1) történelem (872) town (27) toxic avenger (1) toybiz (5) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (2) toyfair (6) toysrus (1) train (4) transformers (58) transformers beast wars (2) transformers g1 (45) transformers g2 (6) transformers katalógus (7) transformers prototípus (2) transfrmers (38) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (9) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) usagi (1) válogatás (1) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (2) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (180) vintage (658) vintagejátékok (781) vintagestarwars (160) vintagestarwarstoys (160) vintagetoys (773) vintage collection (45) vintage gi joe (245) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (144) vintage tmnt (1) vintage transformers (12) visionaries (2) voltron (3) waterworld (1) western (3) winspector (1) wwf figurák (4) xena (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása