A Batman akciófigurák története - 1.rész

A múltkori Jurassic Park-os cikksorozat után most egy másik, hosszabb terjedelmű cikksorozat következik, amelyben a Batman (és a karakterhez kapcsolódó egyéb DC) figurák történetét fogom bemutatni nektek. Ahogyan azt már megszokhattátok, nagyjából játékvonalakra bontva, időrendben fognak egymás után következni a részek. A mai első részben a szolid kezdeteket és a Mego szuperhősös figuráit fogom átfutni.

 6_4.jpg

Batman debütálása ugye 1939-ben történt a Detective Comics 27. számában. Itt indult útjára az egyik legalapabb képregényhős, akit valaha is alkottak. Napjainkig milliók rajonganak érte és folyamatosan szerepel a karakter filmekben, animációs sorozatokban és persze a képregények hasábjain. Az is teljesen megszokott manapság, hogy szinte mindig lehet Batman-es akciófigurákat vásárolni, de ugye ennek a sikertörténetnek is el kellett indulnia valahol. Lássuk, hogy kezdődött.

detective_comics_27.jpg

Batman és társai elég hamar megjelentek a kor játékiparának radarján. Ugye a 40-es években még nem beszélhetünk valódi akciófigurákról, hiszen ezt a játékkategóriát igazából a Hasbro és a G.I.Joe teremtette meg 1964-ben. De persze előtte is voltak olyan játékok, amelyek valamennyire hasonlítottak a mai akciófigurákhoz. Ezek többnyire fából vagy fémből készültek, esetleg ólomkatona jellegűek voltak. A kereskedelem és azon belül a játékkereskedelem, akkoriban még nem egészen úgy működött mint manapság. Nem volt ennyire kifejlődve ez az ipar, így az első Batman játékok is a vásárokban, búcsúkban jelentek meg, mint nyeremények vagy egyszerű pár centes vásárfiák. Nem hiszem, hogy ekkoriban jogdíjfizetés és hasonlók léteztek volna, úgyhogy ezek leginkább egyedi, kisiparosok által készített kis játékok voltak.

307d8c10cdf065c169d2158685b621ed.jpg

athhg5sdufta2rnntgje.jpg

Az első valódi Batman akciófigurákig egészen a 60-as évek közepéig kellett várni. A Louis Marx Toys jelentette meg az első, mozgatható Batman figurát. A Marx Toys egy kisebb játékgyár volt, amely vonatokat, figurákat és sok már apró játékot készített. Leginkább az 50-es években voltak a csúcson. A kiadott Batman figura 4”-es volt és már kapott is mindenféle kiegészítőket. Ez a darab manapság rendkívül értékes. A gyűjtők egyik szent gráljának számít és érdekes, hogy a méretével messze megelőzte a korát.  

f70f13f6145dd25a5ccaf68741e2c3f0.jpg

A következő fejezet 1967-ben következett, amikoris az Ideal Toys a Captain Action nevű, amúgy elég sikeres 12”-es figura sorozatában kiadott több olyan accessory packot, amelyek segítségével az alap figurát Batman-né, Superman-né vagy Robin-ná lehetett átalakítani. Úgyhogy ezek nem valódi, teljes értékű figurák voltak, csak jelmezek. 

6a00d8341c630a53ef0115707f20ba970b-250wi.jpg

robin-uniform-front.jpg

Ugye a hatvanas években volt a képregényeknek egy elég erős felfutása. Rengeteg új karakter jelent meg pl. a Marvelnél és ez kihatással volt a Batman képregényekre is. Másrészről ekkor indult útjára a klasszikus Batman TV sorozat is, ami eléggé népszerű volt akkoriban, így innentől kezdve indult meg komolyabban a Batman játékok gyártása.

Ekkor már például a japán gyártók is felfedezték maguknak a karaktert. Ez egy 1966-os Nomura gyártmányú Batman „robot”.

nomura_batman_robot_web.jpg

Aztán 70-es évek elején két gyártó is erősebben ráfeküdt a Batman vonalra. Az Azrak Hamway nevű cég mindenféle Batman-es játékot készített, ám figurákat csak elvétve, mert annak a jogai a Mego-nál landoltak. Az Azrak Hamway cuccok közül a mi szempontunkból most csak az ejtőernyős Batman figurák az érdekesek, de ezeken kívül biciklis Batmant és rengeteg hasonló dolgot adtak ki. Mondanom sem kell, hogy ezek manapság elképesztő pénzeket érnek. 

pararobin.jpg

penguinchute.jpg

penguinstunt.jpg

ahibatman2.jpg

ahibatman3.jpg

ahibatman11.jpg

A Mego 1973-ban indította el az első szuperhősös játékvonalát a World’s Greatest Superheroes sorozatot. A Mego cégről lesz még szó a későbbiekben, több cikkben is. A 70-es években a Star Wars figurák megjelenéséig ők voltak az egyik legmenőbb játékgyártó. Eredetileg Lucas is nekik ajánlotta fel a SW figurák készítési jogait, de szerencsére nem éltek a lehetőséggel. Nos a Mego egy olyan furcsa helyzetet tudott teremteni, amikoris, egyszerre szerezték meg mind a DC mind a Marvel figurák játékkészítési jogait, így előállt, az a ma már eléggé elképzelhetetlen állapot, hogy a két külön világ karakterei egy játékvonalon belül kaptak helyet. Többféle méretben is adtak ki figurákat. A korábban az Action Jackson figuráiknál már alkalmazott 8”-es, továbbá 4"-es és 12”-es méretben is. A figurák tehát, nagy méretűek voltak és a testük egészen kidolgozott volt, ám nem igazán egyedi... Gumiszerű, üreges műanyagból voltak és sok ponton lehetett őket mozgatni.

s-l1600_18.jpg

A figurák éke viszont mindenképpen a számos, minőségi vászonból készült ruha volt, amelyekkel eléggé babaszerű módon, de tökéletesen fel lehetett öltöztetni a karaktereket. Ettől lettek leginkább megkülönböztethetőek a figurák. Más kiegészítőt nem is adtak a figurák mellé. A fejek is cserélhetőek voltak és természetesen a ruhákat is lehetett váltogatni, ha éppen úgy esett. Később a figurák mellé playsetet és nagy méretű járműveket is kiadtak. A Mego figuráknak számos változata létezik. Maguk a figurák minimálisan, de változtak az évek során, ahogyan a csomagolás is. (Szinte minden figurából létezik legalább 3 féle csomagolású változat) Nemzetözi változatok is készültek belőlük, hasonlóan a későbbi Star Wars és G.I.Joe figurákhoz. A nemzetközi változatokkal a mai cikkben nem fogok foglalkozni, mert az túlságosan terjedelmessé tenné az amúgy sem rövid cikket. :) A kiadott figurákat, gyakorlatilag a játékvonal végéig folyamatosan, minden évben újra kiadták és forgalmazták. Így előfordul az az érdekes helyzet, hogy mondjuk egy Batman figuránál létezik 73-as, 74-es és 78-as gyártmány is ugyanabból a típusból. A Mego figuráknak, főleg Amerikában óriási kultusza és gyűjtői köre van. Némelyik figurának csillagászati ára van, de erről bővebben majd a Legértékesebb Mego figurák című cikkemben olvashattok. És akkor innentől nézzük, hogy évente mi történt.

wgsh1.jpg

Először, még 1972-ben, kísérleti jelleggel, 4 karaktert készítettek el….Batmant, Supermant, Robint és Aquamant. Ezeket egy teljesen lezárt, szép grafikákkal ellátott kartondobozban rakták ki a boltokba. A játék nagyon sikeres lett, nagyon jól fogytak, ám a boltosok arra panaszkodtak, hogy a teljesen lezárt dobozban a gyerekek nem látják a figurákat, ezért széttrancsírozzák azokat a boltokban. A Mego meghallgatta a javaslatokat és hamar váltottak az „ablakos” dobozokra. 1973-ban már ezt használták.  

Batman 

solidb1.jpg

Superman

supermant1purple.jpg

Robin

mego_removeablemaskrobinsolidbox.jpg

Aquaman

sbaquaman3.jpg

1973-ban aztán elindították teljes gőzzel a World's Greatest Super Heroes vonalat. A korábbi figurákat új, ablakos dobozokban küldték immáron a boltokba és elkezdték tervezni a további karaktereket is. Batmanből illetve Robinból létezik fix és levehető maszkos változat is. 

Batman

batmanbox74.jpg

Superman

superman5box.jpg

Robin

robox1.jpg

Aquaman

aquamanbox74.jpg

aquamanlarge.jpg

1974-ben megjelentek az alternatív öltözetű figurák. Ez volt a Secret Identity sorozat, amelyben Bruce Wayne, Dick Grayson és Clark Kent volt "polgári" ruhában is megvásárolható. De továbi számos, új karakter jelent meg, többféle témában. Én most csak a DC-re koncentrálok így a Marvel és egyéb (pl Tarzan, Conan, Western stb. ) figurákat most nem fogom felsorolni. A Mego figuráinak óriási sikere volt, így a cég a hatodik helyre lépett fel a játékgyártók rangsorában és nem álltak messze az ötödik hely megszerzésétől sem. Csak aztán jött a Star Wars… de erről bővebben majd a Mego története című cikkemben olvashattok. Ugyanebben az évben az SS Kresge and Co (később K-Mart) áruház kérésére a figurákat kiadták a ma már hagyományosnak tekinthető, cardos-bliszteres csomagolásban is. A cég felakasztva, akasztós tárolókon szerette volna kitenni a figurákat az üzleteikben és erre a dobozos kiszerelés nem volt alkalmas. A Mego meghallgatta a kérést és a cégnek innentől kezdve, ilyen exkluzív csomagolású figurákat szállított. Ezek az úgynevezett "Kresge Card" változatok, amelyek az egyik legértékesebb darabjai az egész játékvonalnak.

image_2.jpg

Bruce Wayne / Dick Grayson

dsc01342.JPG

dsc01335.JPG

Clark Kent 

cklarge.jpg

Supergirl

image_1_1.jpg

Batgirl

letoltes_15.jpg

Wonder Woman

ww1.jpg

Catwoman

cw1.jpg

Riddler

kresge_riddler.jpg

Green Arrow

galoose.jpg

greenarrowbox74.jpg

Shazam

mego-shazam-front-1.jpg

Mr.Myx

mm1.jpg

Joker

joker_mego.jpg

Penguin

penguin_kresge.jpg

Batmobile

megocarandartbox.jpg

Batcopter

trbatcoptermiba_lg.jpeg

Batcycle

batcyc03.JPG

Batcave

batcave-front.jpg

1975-ben megjelent egy kisebb al-vonal az ún. fist fighters. Ezt szintén egy viszonteladói reakció miatt fejlesztették ki. Sokan arra panaszkodtak ugyanis, hogy semmilyen "akció" jellegű mozdulatot nem lehet csinálni a figurákkal és a gyerekek szeretnének velük verekedni stb. ezért a Mego kifejlesztett egy mozgató mechanizmust, amelyet egy a derékon lévő gombbal lehetett irányítani. A lépés nem volt sikeres. Ezek a figurák kevésbé voltak keresettek, mint a korábbiak. Egy másik érdekes koncepciójú figura sorozatot is kihoztak. Ez volt a Bend n Flex sorozat amelyben 5 "-es méretű, tetszőlegesen beállítható, mozgatható, gumiszerű figurákat adtak ki. Ezek többsége ugyanúgy DC karaktereken alapult. (de elképesztően gagyin néznek ki)

ffcat.JPG

FF Robin

ffback.JPG

ffrob.JPG

FF Joker

ffjf.JPG

FF Riddler

tolrid.jpg

FF Batman 

ffbmf.JPG

FF Superman - UK exkluzív

supff.jpg

Bend Joker

jokerbf.jpg

Bend Shazam

bendshaz.jpg

Bend Riddler

riddlerbf.jpg

Bend Penguin

penguinbf.jpg

Bend Super girl

sgbf-768x1260.jpg

Bend Batgirl

bgbend.jpg

Bend Wonder Woman

wwbnf-768x1203.jpg

Bend Catwoman

cwbend.JPG

Bend Superman

bendsup.jpg

Bend Batman

bendbats.jpg

Bend Aquaman

bnf2.JPG

1976-ban a korábban kiadott karakterekhez csatlakozott Isis, aki a Shazam rajzfilmben szerepelt. Ennek a karakternek egyedi csomagolása volt. Egy új mérettel is megpróbálkoztak, hogy minnél inkább kihasználják az éppen csúcson lévő népszerűségüket. A 3,75 "-es figuravonal neve Comic Action Heroes lett. Meglehetősen csúnyácska, kidolgozatlan figurák voltak ezek, de legalább már adtak hozzájuk kiegészítőket. Bár ezek a figurák rettenetesen olcsóak voltak, de mégsem lehet mondani hogy egyértelműen sikeresek lettek volna. Jól teljesítettek, de az értékesítésük volumene nem közelítette meg a 8"-es vonal mutatóit. A figurákat 1979-ig forgalmazták, de utána felfrissítették a vonalat és egészen 1982-ig árusították azokat. 

15210451254_428b1ffc58_b.jpg

CAH Superman

super.jpg

CAH Wonder Woman

letoltes_3_1.jpg

CAH Batman 

letoltes_2_2.jpg

CAH Robin

letoltes_1_5.jpg

CAH Shazam 

892b57c80da847a65aee6af0c2cc734a.jpg

CAH Joker

letoltes_16.jpg

CAH Penguin

comic-action-heroes-penguin-84-1417445904.jpg

CAH Aquaman

s-l1600_19.jpg

CAH 3-pack 

caha.jpg

CAH Collapsing tower with invisible plane 

il_570xn_930952473_lpjy.jpg

CAH Batcopter 

batcopter4.jpg

CAH Fortress of Solitude playset

fortress2.jpg

CAH Batmobile

cahbatmobile.jpg

refmshcahbmosetbrsmall.jpg

Isis

isismoc.jpg

1977-ben megjelentek a nagyméretű, 12"-es Mego szuperhős figurák is. Ez a méret a Mego egyik hagyományos mérete volt, így logikusnak tűnt ebben a méretben is kiadni játékokat. Később néhányat közülük "mágneses" képességgel ellátva is kiadtak. Ezen kívül a 8"-es méretűeknél véglegesen áttértek a cardos - bliszteres csomagolásra. Immáron nem csak a Kresge üzletekben voltak így jelen a játékok. Ezen kívül megjelentek a Teen Titans figurák is.  Ez volt az az év amikor a Mego elkezdett szépen lassan lefelé csúszni. Az, hogy nemet mondtak a Star Wars figurákra és túl sok új játékuk lett sikertelen, megtették a hatásukat. A szuperhősös vonalat ez kevésbé érintette, mert ezek egészen 1982-ig tűrhető eladásokat produkáltak. 

12" Batman

batman-front.jpg

12" Robin

robin-front.jpg

12" Wonder Woman

ww1a.jpg

12" Superman

parkdalesuperman.jpg

12" Jor El 

6f83d3350d9bf668f7f6e0ced017d2d9.jpg

12" Lex Luthor 

12luthor.jpg

12luthorbox.jpg

8" Teen Titans

teeng.JPG

titancd.JPG

wondergirl.jpg

speedy.jpg

kidflash.jpg

8" Wonder Woman 

ww2.jpg

1979-ben a Comic Action Heroes vonalat felfrissítették és átnevezték. Innentől 1982-ig Pocket Action Heroes-nak hívták a 3,75" inches figuravonalukat. A korábban már kiadott karaktereket újratervezték és újra kiadták. Ezen kívül számos új karaktert és járművet is kiadtak. Ennek a vonalnak kellett volna felvennie a versenyt az éppen csúcson lévő vintage Star Wars figurákkal. Nos ezt a küldetést kijelenthetjük, hogy nem tudta teljesíteni, de azért egészen a cég utolsó napjáig forgalmazták ezeket a játékokat is. Először piros majd fehér kártyán hozták őket a forgalomba, de létezik belőlük egy érdekes farmermintás kártyával ellátott változat is. Érdekesség, hogy bár a piros kártya grafikáján ott van Joker, Penguin és Shazam is...ilyen figuraként ezeket a karaktereket nem adták ki. Ezen kívül egy nyújtható, Strech Armstrong szerű figuravonalat is bevezettek, ami az Elastic nevet viselte. 

PAH Batman

batmanpsh.jpg

PAH Robin

phwcrob.jpg

PAH Superman

phwcsup.jpg

pshsuperman-900x1316.jpg

Elastic Batman / Superman

heros.jpg

elasticbatman.jpg

1980-ban megszűnt a 8 és 12" -es World's greatest figurák kiadása, innentől kezdve csak a Pocket Action Heroes vonal ment egészen 1982-ig. 

PAH Wonder Woman

phwcww.jpg

PAH Aquaman

10f958a0cccd063f58ac71a17f71c424.jpg

PAH Zod 

letoltes_4_1.jpg

PAH Jor El

pocketjorel.jpg

PAH Lex Luthor

s-l300_6.jpg

Batmobile

bmodlx.jpg

Batcave playset

batph.jpg

Bat shuttle

bat1-1024x685.jpg

microbat_1.jpg

Robin shuttle

robin1-1024x703.jpg

Programozható Bat Shuttle 

batmachcat-1024x601.jpg

batmachine1-1024x610.jpg

1982-ben aztán a Mego cég csődöt jelentett. Nem bírták tovább a versenyt a náluk nagyobb és sikeresebb játékgyártókkal (Kenner, Hasbro, Mattel). Miután lehúzták a rolót a DC licenszek felszabadultak és végül a Kenner szerezte meg őket. Erről már volt szó a Super Powers figurákról szóló cikkemben, amelyet ITT OLVASHATTOK.  A következő részben aztán majd ugrunk egy kicsit az időben. 

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr4913780544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2018.03.28. 10:16:40

ismét nem semmi gyűjtés, nagyon jó poszt!
mikor jön a következő rész?
hány részes lesz?

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.03.28. 10:25:37

@doggfather: Köszi! Heti egyet tervezek és figura sorozatoknént egyet egészen a 2000-es évekig tehát jó sok lesz

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2018.03.28. 14:55:57

@Tota12: hú!
na akkor majd vissza vissza térek!

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (7) a-team (2) actionforce (82) actionman (8) action force (3) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (9) action man katalógus (1) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (1) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (32) archivum (32) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) balhésjátékok (2) barbie (13) basic (2) bat (24) batman (47) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (1) batman és robin (4) batman figurák (33) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (2) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (5) beetlejuice (2) belville (4) beszámoló (2) bionicle (5) blacktron (1) black series (39) board games (4) bootleg (13) börze (1) bravestar (2) bravestarr (2) brickheadz (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) captain planet (1) carrera (1) castle (26) centurions (3) chuck norris (1) city (1) classic space (1) clone wars (18) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) congo (1) cops (2) crashdummies (3) crash dummies (3) crash dummies figurák (3) creature (8) creature figurák (8) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (2) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) dínó (1) dinosaucers (1) dinoszaurusz figura (2) dino raiders (2) dino riders (2) double dragon (1) dreadnok (3) droids (6) duplo (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (7) emlékmentés másként (2) epic continues (3) episode I (8) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (5) érdekesség (1001) érdekességek (6) értékes játékok (1) estrela (1) évértékelés (1) ewok (4) ewoks (4) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (4) fake star wars (1) fekete péter (1) figurafeszt (1) figura talpak (1) figure case (1) force awakens (4) force link (5) francia gijoe (1) fridge (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (258) g1 transformers (1) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) gameboy (1) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (4) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (11) gijoe (259) gijoe állatok (2) gijoe brazil (1) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (32) gijoe figurák (204) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (3) gijoe katalógus (16) gijoe ko (3) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (2) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (2) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (260) gi joe estrela (1) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (55) gi joe járművek (51) gi joe josman (1) gi joe kártya (5) gi joe kite (1) gi joe matrica (1) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (37) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (11) gi joe prototype (11) gi joe rajzfilm (18) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (204) gi joe tv (17) gi joe vehicles (43) glasslite (3) gobot (4) godzilla (2) gyűjtemény (5) gyűjtés (3) halloween jelmez (1) hamisitvány (3) hamis figura (3) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (532) hasbro játékok (535) hasbro katalógus (5) heman (8) heti video (154) he man (10) hidden side (1) hírek (80) hírességek (2) híres játékgyűjtők (2) hook (2) horror (2) hotwheels (26) hotwheels autok (19) hot wheels attack pack (1) húsvét (1) ice planet (3) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) insectoids (2) instagram (1) interju (8) interju rovat (8) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (2) jabba (1) jack stone (1) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1098) játékbolt (14) játékgyárak története (2) játékgyűjtés (7) játékgyűjtők (3) játékipar nagyjai (2) játékok (1097) játékok a polcról (5) játékok a polcról live (3) játékreklám (30) játék lelőhely (7) játék reklám (23) játék riport (9) játék tv riport (8) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (16) jurassic park figurák (10) jurassic world (1) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (1) karácsony (18) karácsonyi játék (20) kártya (3) katalógus (209) kenner (288) kennertoys (278) kenner figurák (272) kenner története (5) képregény (1) képregénybörze (3) képregényfigura (2) kevésbé ismert játékvonalak (16) kiadatlan (2) kisautó (20) kisautók (22) knex (1) ko (16) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (15) ko toys (15) ko transformers (3) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (7) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) lego (398) lego2020 (6) legostarwars (128) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (3) lego alien (2) lego alpha team (2) lego aqua zone (13) lego at-st (4) lego basic (3) lego bionicle (3) lego blacktron (14) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (75) lego city (11) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (4) lego érdekesség (217) lego exploriens (7) lego extreme (2) lego fabuland (10) lego figurák (39) lego figures (52) lego futuron (11) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (6) lego jack stone (1) lego jurassic park (1) lego katalogus (159) lego katalógus (155) lego life on mars (1) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego ninja (1) lego paradisa (6) lego paradisa története (2) lego pirates (26) lego police (1) lego prince of persia (1) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (4) lego reklám (43) lego resq (2) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (14) lego slizer (1) lego solo (4) lego space (80) lego space police (11) lego space története (13) lego speed racer (1) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (143) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego studios (2) lego super heroes (4) lego szett (164) lego tehcnic (50) lego tmnt (1) lego történelem (191) lego town (45) lego train (13) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (7) lego western tortnete (3) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (9) ljn (4) ljn toys (4) lone ranger (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (2) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (3) marklin (1) marvel (6) marvel figurák (5) mask (5) masters of the universe (6) matchbox (31) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (3) matchbox vonalak (1) mattel (12) maxx fx (1) mb (13) meccano (2) meccano star wars (2) mego (2) men in black (2) merchandise (10) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (2) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (24) modern star wars figurák (32) moder star wars figurák (29) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (9) movie heroes (1) mpc (1) mtron (1) nagyok (1) nemzetközi (11) nemzetközi star wars (3) nerf (3) nes (1) new adventures of he man (2) nightmare before christmas (2) ninja (2) nintendo (7) nintendo reklám (1) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) palitoy (3) paradisa (4) paradisa története (4) parker (7) pebe (1) pirates (5) plasticola star wars (1) playmates (2) playmobil (5) playsets (2) playstation (2) pókember (3) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (49) potf eu (10) potf expanded (3) potj (6) power of the force (50) power of the force története (12) power of the jedi (8) power rangers (2) predator (2) pretender (2) prototipus (38) prototype (37) pulsar (1) race (1) racers (2) rádióműsor (1) rajzfilm (7) rajzfilm intro (2) rambo (1) rancor (1) ravensburger (4) rebels (9) régi játék (835) régi játékok (823) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (20) remco (1) rendezvény (2) rendőrakadémia (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (1) returnofthejedi (16) revell (4) revengeofthesith (9) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (3) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (1) rogue one (12) rots (3) saber rider (1) saga (2) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (2) sega játszóház (2) shadows of the empire (3) silverhawks (2) sindy (2) skála (1) skorpio kommando (1) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (2) sohasem volt játékvonalak (1) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) space (15) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) spider man (9) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (530) starwarsfigures (448) starwarsjármű (94) starwarstoys (516) starwars episodeIX (17) star tours (2) star trek (2) star wars (528) star wars 30th anniversary (9) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (2) star wars chess (1) star wars clone wars (21) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars droids (12) star wars érdekesség (375) star wars érme (2) star wars ewoks (5) star wars expanded (13) star wars fekete péter (1) star wars figurák (435) star wars force awakens (6) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (76) star wars kártya (3) star wars katalógus (13) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (8) star wars mandalorian (2) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (1) star wars poszter (5) star wars potf (64) star wars prototipus (72) star wars prototype (70) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (6) star wars saga (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (95) star wars walker (15) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (3) street fighter figurák (3) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (1) szilveszteri vicces (1) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (15) technic (23) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (2) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) tmnt (14) tonka (5) top10 (55) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (5) top10 matchbox (2) top10 sorozat (4) top10 star wars (6) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (1) történelem (816) town (26) toxic avenger (1) toybiz (5) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (2) toyfair (6) toysrus (1) train (3) transformers (56) transformers beast wars (2) transformers g1 (43) transformers g2 (6) transformers katalógus (7) transformers prototípus (2) transfrmers (36) triál (3) tribes (1) tron (3) tvc (9) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) usagi (1) válogatás (1) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (2) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (161) vintage (618) vintagejátékok (741) vintagestarwars (155) vintagestarwarstoys (155) vintagetoys (732) vintage collection (44) vintage gi joe (239) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (2) vintage star wars (139) vintage tmnt (1) vintage transformers (12) visionaries (2) voltron (3) waterworld (1) western (3) winspector (1) wwf figurák (4) xena (1) x men (3) yps magain (1) zoids (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása