A Batman akciófigurák története - 8.rész

Legends of Batman 

Az előző epizódban az első egész estés Batman animációs filmhez készült játékvonallal, a Mask of Phantasm-al foglalkoztunk (ITT OLVASHATOD). Mivel a korábbi filmes és a Batman Animated-hez készült figurák is eléggé sikeresek voltak, ezért a Kenner az addig üsd a vasat, amíg meleg ősi elve alapján úgy döntött, hogy még egy – az eddigiektől gyökeresen eltérő – játékvonalat is beröffent. Ez lett a Legends of Batman sorozat, ami bizonyos szempontból az egyik legérdekesebb Batman játékvonal, de ugyanakkor legalább annyira érthetetlen és szörnyű is.

1_7.jpg

Ez a sorozat alapvetően nem kapcsolódik semmilyen mozgóképes Batman produktumhoz. Félig meddig a fantázia szülte a karakterek külső megjelenését, viszont némelyik figura valamelyik úgynevezett Elseworlds-ös Batman történet szereplőin alapul.

elseworld.jpg

Az Elseworlds a DC Comics egy olyan alcsoportja 1989-óta, amelyben a történetek nem részei a DC kánonjának, azoktól teljesen függetlenül léteznek. Ez azt is jelenti, hogy az írók teljesen szabadon bánhatnak a karakterekkel, eredettörténetekkel és akár a saját megszokott környezetükből, idejükből is totálisan kiragadhatják a szereplőket. Így áthelyezték például Batman történetét a viktoriánus korba vagy éppen az amerikai polgárháború idejébe. Tudom, hogy sokan szeretik, ezeket a történeteket ezért visszafogom a véleményemet és maradjunk annyiban, hogy én sosem szerettem, ha a kedvenc karaktereimet gyökeresen eltérő időbe vagy környezetbe helyezték. Sem a Marvelnél sem a DC-nél.  Úgyhogy teljesen idegen tőlem ez a képregényes szemléletmód.  (sokan most biztos felciccentek de hát ez van, egyszerűen nem szeretem, ha a kedvelt hőseimet öncélúan, sokszor hatásvadász módon kicsavarják, vagy egy tök idegen világba repítik. Én azt szeretem, ha a megszokott koordináta rendszerükön belül olvashatok róluk izgalmas történeteket. Úgyhogy nekem nem jön be hogy „legyen Batman egy 76 éves terebesi zöldséges a XVII.századi Kunmadarason, vagy hogy Vasember 2348-ban egy portugál karaoke énekes a futurisztikus Miamiban”. Ez van.)

gallerycomics_1920x1080_multiversity_earth31_550c6c206750c5_73876978.jpg

A Hasbro és a Kenner nagyon nyeregben érezhette magát ebben az időben. A boltokban jól fogytak a Batman Animated figurák és hamarosan készült az újabb, immáron harmadik Batman film, amihez szintén ők készíthették a játékokat. Ezért úgy gondolták beleférhet, még egy az eddigiektől minden szempontból eltérő Batman-es játékvonal kiadása. Azt sajnos nem találtam meg, hogy ez a remek ötlet, kinek a fejéből pattant ki.... a DC akarta, vagy a Kenner, nem tudom, de igazából mindegy is.

1429844557batmanlegends2.jpg

A játékokat 1994-ben dobták a piacra. Ez egy teljes, minden szempontból önálló és minden eddigitől eltérő játékvonal volt. Nem használtak fel a korábbi Batman cuccokból semmit….se sculptokat, se kiegészítőket, se témákat. Minden figura és jármű új külsővel bír és természetesen a csomagolást is gyökeresen megváltoztatták.  A figurák 5”-es méretűek voltak és ugyanúgy 5 ponton mozogtak, mint a korábbiak, ám a testfelépítésük teljesen más volt. Más az izomzatuk jellege, a végtagjaik állása és hossza is. A kidolgozottságuk valamivel jobb, mint az animated figuráknak. Masszív tömör anyagból vannak ezek is és jó minőségű festést kaptak. Viszont a kitekertebb testhelyzetek miatt, némelyik figura úgy néz ki, mintha eleve a saját bootleg változata lenne. Némelyikük tudott egy-egy úgynevezett action move-ot, aminél valamilyen gombnyomásra vagy behatásra egy adott mozdulatot hajt végre a figura. Ezek hasonlóak, mint amiket a korábbi Batman figuráknál láthattunk. Jellemzően nagyobb kiegészítőket kaptak. A karakterek szelekciójánál természetesen most is a Batman változatok voltak túlsúlyban.

toyguides199402_1.jpg

A karton tetején egy új, hangsúlyos, rajzolt logó látható, ami jó nagy betűkkel hívja fel magára a figyelmet. Mellette egészen kis méretben van csak kiírva a karakter neve, viszont ide csomagoltak egy gyűjthető DC kártyát is az adott karakterről. Ez mondjuk jó ötlet volt és némelyik egészen pofásan néz ki.

futurebatman1_001.jpg

A bliszterben jobb oldalt, vagy középen látható a figura, bal oldalt pedig a jellemzően bumfordi kiegészítők foglalnak helyet. A karton hátoldalán a korábbiaktól eléggé eltérő checklistet láthatunk, amelyen a kiadott figurákról készült képet használtak fel. A baloldalon persze most is látható egy kisebb használati utasítás a kiegészítők használatához.

batmancyborg-series1-front.jpg

batmancrusader-series1-back.jpg

A játékvonal egészen jól teljesített, bár számomra egy kicsit érthetetlen, hogy hogyan. A gyerekeknek lehet, hogy tetszettek a furcsa, a megszokottól eltérő figurák és a néha erős, figyelemfelkeltő festés. 1994-től kezdve több hullámban, egészen 1997-ig nyomták ki a figurákat. Összesen 2 db 12”-es, 1 db 15”-es, 2 db two-pack, 21 single card és 4 deluxe figura, valamint 3 jármű látott napvilágot. Ezen kívül a Legends of Batman kapott egy al-vonalat is, amelyet Warner exclusive-nak hívnak, de mivel ezek minimum a csomagolásukban gyökeresen eltérnek a sima Legends figuráktól ezért ezeket majd egy másik cikkben fogom tárgyalni.  Elég sok van azokból is.

A Legends játékokat világszerte, nagy számban reklámozták és terjesztették. Itt indult meg igazán az a folyamat, amikoris az üzletekben folyamatosan rengeteg, eltérő játékvonalba tartozó Batman figura volt kapható. Ez egy irtózatos túltermelés volt és rendesen erodálta is a Batman játékok nimbuszát. A Legends játékok egyébként hazánkban is kaphatóak voltak, sőt még promózták is őket. Emlékszünk ugye Pataki Atis produkciójára a Három kívánságban?

A Legends of Batman nem éppen a legmegbecsültebb Batman játék a gyűjtők szemszögéből. Sőt, talán az egyik legkevésbé megbecsültnek számít. Rengeteg maradt fenn belőlük bontatlanul, mert elképesztően túlgyártották a szériát, ráadásul olcsóak is voltak. Így manapság sem okoz gondot ezekből egy-egy bontatlan példány beszerzése, ráadásul sokszor nevetségesen olcsón lehet hozzájuk jutni. A hatalmas kínálat ellenére, nem túl keresett a gyűjtők számára. És ezen én egyáltalán nem csodálkozom. Az biztos, hogy én egy ember kivételével, még soha nem hallottam senkitől, hogy ezeket a játékokat, akár csak egy kicsit is kedvelné.

És akkor most lássuk a cuccokat….de kicsit olyan ez most, mint amikor a fogamat fúrják

  1. hullám -1994

Batman (Crusader) – Ez egy kissé túlizmosított, szürkéskék Batman, ami talán az egyik legsnasszabb figura az összes közül. Kiegészítőnek, egy rakétás kilövőt kapott. Az action move-nak egy ütés mozdulatot tudott elvégezni.

batmancrusader-series1-front.jpg

crus.JPG

Batman (Cyborg) – Egy igazán kicsavart testalkatú, kék pizsamás Batman, ami hát mondjuk úgy, hogy nem a kedvencem. Neki action move-ja nem volt, viszont a szeme világított. Kiegészítőnek egy rugós kilövőt kapott ő is. Ilyen figurával itthon is elég sokszor találkoztam már.

cyb.jpg

cyb2.JPG

cyborgbatman1_001_1.jpg

Batman (Dark Rider)- Egy derék, lovas Batman, amit dobozban és nem kartonon árusítottak. A ló egészen oké, fekete és félelmetes viszont Batman, hát elég furán néz ki. Gondolom ez valami vadnyugati jellegű Elseworld képregényen alapuló figura. Kiegészítőnek egy aranyszínű kardot kapott, amivel le tud sújtani az akció mozdulatával.

batmandarkrider-front.jpg

batmandarkrider1.jpg

Batman (Future)- Zöldes színű, futurisztikus küllemű Batman, ami még egész tűrhetőnek tűnik. Egy a hátára csatolható power winget kapott kiegészítőnek. A power wing szárnyai mozgathatóak voltak.

batmanfuture-series1-front.jpg

future4.jpg

futurebatman1_001_1.jpg

Batman (Knightquest) – Nem meglepő módon a Knightquest című történetben szereplő Batmant valósították meg. Igen erős, piros-arany-fekete színekben pompázik és erősen robotszerű. A szárnyak levehetőek róla és ezen kívül még egy kilövőt kis kapott.

batmanknightquest-series1-front.jpg

batmanknightquest1-s1.jpg

Batman (Power Guardian) – No, elnézést, ha ezzel bárkit is megbántok, de ez egy igazán hitvány figura. Szörnyűséges a karja, amelyet vállban nem lehet mozgatni, tehát fixen vívó pózban áll. Biztosan ez is valamelyik Elseworlds képregényen alapul, de ez valami borzasztó. A terpesz, a kartartás, az izomzat és a festés együttesen egy igazi kinai piacos figura benyomását keltik. Az action move-ja természetesen egy kardozó mozdulat és kiegészítőnek kardot, tőrt és egy pajzsot kapott.

powerguard.jpg

pow.JPG

powerguardianbatman1_001.jpg

Catwoman – Ez egy kicsit a 40-es évekbeli Macskanőre emlékeztet. Nem olyan rossz, de azért jónak se mondanám. Kiegészítőnek egy hálót és mászófelszerelést kapott, továbbá természetesen egy ostort.

catwoman_legends.jpg

catw.jpg

Joker – Én szinte minden régi Joker figurát kedvelek, de ezt valamiért nem…. Túl széles a terpesze, nem tetszik a kéztartása és a feje se az igazi. A kiegészítőnek adott pisztoly és a mozgatható fogsor még oké, ezek teljesen illenek a karakterhez. A gyűjthető kártyára viszont nem túl jó képet választottak. Kicsit visszataszító ez a kiadás.

jok.jpg

jok2_1.jpg

Nightwing – Egy szintén jó szálkásra megformázott figura ez is. Nightwing elég fapadosra sikerült, mert kiegészítőnek is csak egy kilövőt kapott és akció mozdulata pedig egyáltalán nincs. Maga a figura is fakó, jellegtelen.

nightwing-series1-front.jpg

nightwing1-s1.jpg

nigtwing1_001.jpg

Járművek

Batcycle – Erősen emlékeztethet minket ez a cucc, az animated vonal Batcycle-jére, de a kettő csak elveiben azonos. Ez is hátrahúzós módon működött és rögzítve volt rá a Batman figura.

batcycle2.jpg

batcycle_1.jpg

Batmobile – No ha van olyan része ennek az egész játékvonalnak, amire azt lehet mondani, hogy jól sikerült akkor az ez a Batmobile. Abszolút dögös, Kicsit emlékeztet a későbbi filmes Batmobile-ra. Ezüstszínű és elnyújtott alakja van, kissé talán túlzó módon, de ez belefér. Az elejéről rakétát lehetett kilőni.

batmobile-front_3.jpg

batmobile-loose1_2.jpg

  1. hullám – 1995

Batman (Knightsend) – Ha már volt Knightquest Batman, akkor úgy illik, hogy a Knightsend-est is megcsinálják. Itt kék színű a palást és szürke illetve arany színű a figura. A testtartása neki is elég érdekes. Kiegészítőnek egy korong (légi torpedó) kilövő fegyvert kapott.

knightsend.jpg

knightsend3.JPG

Batman (Samurai) – Mit lehet ehhez hozzáfűzni? Batman egy szamuráj jellegű páncélban. Itt is borzasztó ez a rogyasztott testtartás. Én nem hiszem, hogy ilyen lábállásban ez a figura bárhol is jól megállna. Kiegészítőnek egy nagy kardot kapott és egy denevér formájú valamit, amit a hátára lehetett tenni. (Ez elvileg nem fegyver, hanem zászló, vagy ilyesmi)

samurai2.jpeg

samurai.jpg

Batman (Viking) – Egy sima szürke Batman, aminek a feje egy kicsit Viking sisakra emlékeztet. Egy nagy bronzszínű palástot, egy kétélű bárdot és egy pajzsot kapott kiegészítőnek.

viking.jpg

vik.jpg

vikingbatman1_001.jpg

Riddler – Bizonyos szempontból ez a Riddler jobb, mint az eddigi összes többi. Nem annyira erős zöld az alapszíne, mint a korábbi Riddler-eknek és a feje is egész normális. A testtartása mondjuk neki se az igazi. Egy nagyobb méretű kérdőjel kilövőt kapott kiegészítőnek.

ridd.jpg

rid2_1.jpg

Batman (Dark Warrior) – Ez is egy futurisztikus hatású, sötétebb Batman és a feje még nem is rossz. A bordó alapszínnel sincs bajom, de a furcsa alakú pajzs és a mégfurcsább buzogány valahogy lerontják az egészet.

darkwarriorbatman.jpg

kenner---legends-of-batman---dark-warrior-batman--loose--p-image-356923-grande.jpg

Batman (Long Bow) – Középkori, kicsit a Zöld íjászra vagy Robin Hood-ra hajazó Batman. Zöld színű köpennyel és zöldes árnyalatú testtel rendelkezik. A kiegészítője egy hatalmas íj, egy nyílvesszőtartó illetve egy kard, amit a köpenye belsejébe lehet tűzni. A figura karjai tüzelő pózban vannak, ami nem könnyíti meg a játékot vele, és így ez egy kicsit hülyén is néz ki, de maga a figura azért rendben van.  

longbowbatman-series25-front.jpg

longbowbatman1-s25.jpg

Robin (Crusader) – Így a második hullámban, már belefért egy Robin kiadása is. Ez szintén egy középkori jellegű, nyílpuskával, köpennyel és sisakkal ellátott figura.

robin1_1.jpg

rob2.jpg

Deluxe figurák

Batman (Desert Knight) – Nem nagyon értem, hogy ez mitől deluxe figura, de mindegy. A korábbi szériákban a deluxe az valami nagyobb kiegészítőt jelentett. Ezzel szemben itt egy olyan vasöklű Batmant kapunk, ami mellé mindenféle normál méretű szúró-vágó fegyvert adtak csupán. Igaz ezeknek fémes hatású festése van. Úgy tűnik ebben a szériában csak a fémes festés volt a „deluxe” tényező.

desert.jpg

desert4.jpg

desertknightbatman1_001.jpg

Batman (Flightpak) – A szokásos denevér alakú jet packal ellátott Batman kiadás. Viszont itt a figura teljesen kék színű, szintén fémes hatású festést kapott. Ez még nem is rossz.

fligt.jpg

flightpak.JPG

flightpackbatman1_001.jpg

Batman (Silver Knight) – Szintén fémes hatású ezüst színű, lovagi Batman, ami mellé páncélt és középkori fegyvereket adtak. A figura hátán van egy gomb, amit ha lenyomunk, le tud sújtani a fegyverével.

silver2.jpg

silv2.jpg

silv.JPG

Járművek

Skybat – Kéremszépen ez egy sárkány alakú Batman repülő. Bele lehet ültetni a figurát és van rajta egy rakétakilövő is, illetve csattogtatni lehet a sárkány állkapcsát.

skybat-front.jpg

skybat.jpg

3.hullám -1996

Batman (Bucaneer) – New pirate special edition…..ezt aztán rá kellett írni. Ez a figura tudtommal a Leatherwing Batman sztorin alapul, amiben minden szereplő XVIII. századi kalóz. Bár a figura öltözéke egyáltalán nem emlékeztet kalózra, azért kapott egy kalózos jellegű kardot és egy buzogányt is kiegészítőnek. Én tényleg nem értem ezeket miért kellett megcsinálni. Ez borzasztó.

buccaneerbatman.jpg

buca.jpg

Batman (Gladiator) – Arany kék színekben pompázó díszes Batman, ami egy nagy kétélű bárdot kapott kiegészítőnek. Mondjuk, engem gladiátorra kevéssé emlékeztet, de biztos volt egy olyan képregénysztori , amiben így nézett ki.

gladiatorw.jpg

gladiator.jpg

gladiatorbatman1_001.jpg

Batman (Ultra Armor) – A Knightquest Batman átfestéséből hozták létre ezt a kissé vásári jellegű, Batmanre csak nehezen emlékeztető figurát. A crusader Batman kilövőjét kapta kiegészítőnek. Itt már azért ment az újrahasznosítás is.

ultra.jpg

ultra2.jpg

Joker (Laughing Man) – Kalóz Joker…. A Leatherwing képregényből. A kalózkapitány jellegű öltözék meglehetősen idegen szerintem Joker karakterétől. A figura nem néz ki túl jól és a hozzá adott kilövő sem javít túl sokat a helyzeten. Talán nem is lepődik meg senki, ha elmondom, hogy akár már 1500 Ft-ért lehet ilyet bontatlanul venni a nemzetközi piacról.

laugh.jpeg

jok1_1.jpg

Robin (First Mate) – Ez pedig egy kalóz jellegű Robin. Szintén kilövővel és egy kalózos jellegű karddal. Ez a figura még nem is vészes, bár inkább útonállóra vagy Zorróra emlékeztet, mint kalózra.

firstmate.jpg

first.JPG

Deluxe figurák

Batman (Energy surge) – Ez egy meglehetősen snassz ezüstös színű Batman figura. Itt is magának a figurának van fémes festése. Kiegészítőnek egy nagyobb rugós kilövőt kapott, amit itt sonic sun blasternek kereszteltek el. Ettől mondjuk nem lett kívánatosabb.

energy2.jpg

energy_surge.JPG

energysugebatman1_001.jpg

2-packok

Egyptian Batman vs. Egyptian Catwoman – Fáraó jellegű Macskanő és szintén egyiptomi jellegű páncélban tündöklő Batman. Most komolyan mit lehet erre mondani? Batman egy fejdíszt és egy denevérjeles pálcát kapott, míg Macskanő egy macskakaromban végződő pálcát és egy macskás jellegű fejdíszt.

egyptian1.jpg

egy2.JPG

egy.jpg

Pirate Batman vs. Pirate Two Face – Na ha az előző szégyen volt, akkor ez a gyalázat. Egy szintén merevkarú, Zorró jellegű Batman és egy szerencsétlen kalózzá változtatott Kétarc akinek egy gigantikus svájcibicskát raktak a keze helyére. Talán nem véletlen, hogy a pakkból nagyon sok maradt fenn bontatlanul és az áruk rendkívül alacsony.

pirates-front.jpg

pirate.JPG

powergu_1.jpg

Nagy méretű figurák

15” Batman (Ultimate Knightquest) – A Knightquest Batman óriási, 15”-es változata. Csak a karjai mozgathatóak. Nehezen tudom megítélni az óriás figurák világát, mert nekem mindegyik gagyi hatású, kopogós gólemnek tűnik, de talán ez még nem is olyan vészes. A dobozon olvashatóak a figura „kunsztjai”, amelyek közül kiemelném az „agressive crime fighting pose” kiírást. Szóval így kell állni ha agresszíven akartok harcolni a bűn ellen.

batmanuk-front.jpg

ulti.jpg

12” Batman vs. Catwoman – Ez egy kettes pakk, ami két 12”-es méretű nagy figurát tartalmaz. A külső megjelenésük egészen hagyományos, kicsit a Mego figuráit idézik fel. A maga dimenziójában nincs ezzel semmi gond, csak fura hogy 96-ban még mindig kötelezőnek érezték a gyártók, hogy ilyen méretben is kiadjanak 1-1- figurát.

batmancatwoman-front.jpg

12_10.jpg

Összességében ezt a játékvonalat teljesen feleslegesnek látom. Ugyan vannak nem annyira rossz pontjai is, de teljességében szemlélve ez egy elég gagyi széria. Ugyan annak idején rendesen fogytak ezek a játékok, de ezt inkább az olcsóbb árnak és a figyelemfelkeltő külsőnek tudom be, nem pedig a nem túl jó figuráknak. A vonal mai negatív megítélése teljesen érthető és szerintem az egyik legkevésbé jól sikerült Batman játékvonal. A Legends-hez kapcsolódó exkluzív al-vonal talán egy fokkal jobban sikerült, ezért azt majd egy külön cikkben fogom tárgyalni.

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr3813979170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BatmanTAS 2018.05.20. 14:31:12

Szintén óvodás emlékeim szerint, a Knightquest-től beszartunk, mivel főként a "mesét" Animated Series-t néztük, nagyon meglepő volt. El is cseréltem ideiglenesen, illetve kölcsön kaptam egy havertól, hogy ovin belül játszhassak vele. Az tetszett az egész szériából csupán(egyébként most is bejön, elképzelhető beszerzem :) ) Köszönjük az összefoglalót!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2018.05.25. 10:29:50

ezeket túltolták szerintem. az alap macskanő, joker, rébusz még okés, de kalózos széria, vagy a batmanek nem lettek jók.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.05.25. 10:36:22

@doggfather: Abszolut igen. Én nagyon nem szeretem ezt a szériát

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (39) archivum (39) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (24) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (13) epic continues (3) episode I (13) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (7) érdekesség (1405) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (707) hasbro játékok (710) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (282) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1487) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1483) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (38) játék lelőhely (12) játék reklám (30) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (360) kenner (339) kennertoys (325) kenner figurák (324) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (569) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (368) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (292) lego katalógus (290) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (69) lego tmnt (1) lego történelem (250) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (3) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (2) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pókember (4) pokember (1) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1146) régi játékok (1120) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (670) starwarsfigures (569) starwarsjármű (94) starwarstoys (656) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (669) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (25) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (513) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (559) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (37) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) titanium (1) tmnt (16) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1173) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (295) vintage (866) vintagejátékok (987) vintagestarwars (165) vintagestarwarstoys (165) vintagetoys (976) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (148) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (4) wwf figurák (8) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása