Kevésbé ismert játékvonalak 14. rész - A Kenner Beetlejuice figurái

Az Addams Family után adta magát a dolog, hogy egy másik, hasonlóan groteszk horror jellegű vígjátékhoz készült figura vonallal folytassam a sorozatot, úgyhogy a mai részben a Kenner Beetlejuice figurái lesznek terítéken.

sam_5353.JPG

Az éppencsak Hollywoodba betörő zseniális rendező Tim Burton, a Batman mozifilm írása közben lehetőséget kapott arra, hogy a vászonra vigye második mozifilmjét, a Beetlejuice-t 1988-ban. Ez egy igen érdekes film, én nem mondom, hogy túlzottan a rajongója lennék (bár a zenéjét bírom), de kétség sem férhet hozzá, hogy egyedi alkotás. A főszereplő Michael Keaton volt és a 15 millió dolláros elkészítési költségre teljesen meglepő módon 73-at hozott vissza, ami óriási sikernek számított akkoriban. A film képi világa meglehetősen elborult, groteszk, de ugyanakkor mégis vígjáték elemeket tartalmaz. Ekkoriban alakult ki Tim Burton-nek ez a horrorból táplálkozó, de mégis abszurd vígjátékba hajló egyedi stílusa, amit a mai napig nem tudott teljesen elengedni.

 

A film sikerének hatására folytatást is terveztek, de abból végül nem lett semmi. Viszont 1989-ben készült belőle egy egészen sikeres rajzfilmsorozat is. A Beetlejuice Animated szintén meglepően sikeres lett, 4 évadban összesen 94 epizódot élt meg és egészen 1991 végéig sugározták. Ez a rajzfilmsorozat nálunk is nézhető volt, ugyanakkor nem emlékszem már rá, hogy melyik csatornán ment (HBO? TV3?) . Noha nem tartozott ez sem a kedvenceim közé, azért egészen sok részt láttam belőle és nem is volt rossz akkoriban. Bár nekem az intrója jobban tetszett mindig, mint maga a sorozat.

A Beetlejuice-nak nem volt kifejezetten folytatása, vagy utóélete, de az Addams Family-hez hasonlóan ez a karakter is kult státuszba emelkedett és beleégett a popkultúrába. Szinte mindenki találkozott már a filmmel, vagy a sorozattal valamilyen formában, sőt még a Lego is csinált a karakterrel egy kis Dimensions készletet.

resize.jpg

A Star Wars figurákkal indult el az a folyamat a 80-as évek elején, hogy minden épkézlábnak tűnő film vagy TV sorozat elkészítése előtt / közben már egy-egy játékgyártóval is megállapodtak a stúdiók a játékkészítési jogokról. Korábban egy filmhez, vagy sorozathoz csak évekkel később, az esetleges sikerek után készültek csak játékok, de a 80-as évektől kezdve már a filmek, sorozatok bemutatója előtt, vagy közvetlenül a bemutatáskor adták ki a kapcsolódó figurákat és egyéb játékokat. Ez a folyamat a 90-es évek közepén tetőzött igazán és az a helyzet, hogy nem is mindig jött be a dolog. Számos esetben olyan filmekhez illetve sorozatokhoz is készültek így (néha erősen gyenge minőségű) játékok, amelyek megbuktak és ez sokszor átragadt a játékok keresletére is. Ez sokszor erős kiesést okozott a játékgyártóknak. Bizonyos szempontból a Kenner volt az egyik legjobb példa erre a folyamatra. Ők a Star Wars sikere után számos esetben tettek úgymond a rossz lóra a filmekhez vagy TV sorozatokhoz készült játékokkal.

5728688625_4d712ab544_b.jpg

 A Beetlejuice című film jogai is a Kenner-nél landoltak, akik a Szellemirtók figuráinak sikerei után nyitottak voltak további, hasonlóan érdekes karakterekkel bíró filmekből készült figurákra. A játékvonal alapvetően a film karaktereiből készült, ám terveztek figurákat kiadni az animációs sorozathoz is. Végül az a projekt kútba esett a filmes vonal sikertelensége miatt. A Beetlejuice figurák végül 1989-ben jelentek meg, 5 inchesek voltak és a Kenner szokásaihoz híven 5 ponton voltak mozgathatók. A jellegük és a külső megjelenésük leginkább a Szellemirtók figurákat idézte meg. A figurák kidolgozottsága alapból nem volt valami jó, bár végülis a filmhez passzolt. A legnagyobb problémát viszont az jelentette, hogy a film nem bővelkedett túlságosan a játékformába önthető karakterekben, ezért a Kenner rögtönzött is néha. Emiatt a pár alapfigurán kívül kiadott többi figura nem igazán szerepelt sem a filmben sem az animációs sorozatban, következésképp a gyerekek nem is igazán ismerték őket. A játékok festése jó minőségű volt, nem hajlamosak a lazulásra és a törésekre sem. Természetesen a figurák mindegyikéhez járt valami hozzá illő kiegészítő, aminek az anyagára sem lehet panasz, a kidolgozottságuk viszont nem volt valami fényes. Az én szememnek amúgy, ezek a figurák kissé ízléstelenek, de voltaképpen ilyen volt a film is, úgyhogy ezt nem lehet hibaként felróni a készítőknek. Viszont minden figura tudott valami érdekes kunsztot és ez a része egészen jól sikerült a figuráknak. Ötletesen oldották meg, hogy minden karakter egy relatíve hozzá illő különlegességet tudott végrehajtani, bár ez leginkább a fej levételben mutatkozott meg. Erről bővebben majd lentebb.

5729237966_220fd96eac_b.jpg

A figurák csomagolása véleményem szerint kissé visszataszítóra sikerült. Egy csíkos vagy UV zöld hátlapon, bliszterben foglaltak helyet a figurák. A bal felső sarokban a film nagyobbacska logója látszik a jobb felső részen pedig egy elég nagy rajz található az adott karakterről. Ezek a képek szerintem elég kellemetlenek. A jobb alsó részre még odafért egy kép a figura kunsztjának a működéséről is. A karton hátsó részén természetesen egy checklistet találunk, mégpedig magukról a figurákról készült képekkel.

beetlejuiceshishkebab-front.jpg

beetlejuiceshishkebab-back.jpg

Két hullámban összesen 12 figura, 1 nagy méretű baba, 2 jármű, 1 kisebb playset és 1 nagyobb kiegészítő játék került forgalomba. Nem váltották meg a világot, ugyan a Kenner-nél még az elején reménykedtek a jó fogadtatásban, de a játékvonal elég népszerűtlen volt, hiába reklámozták őket rendesen. Úgyhogy a Beetlejuice figurák elég hamar megbuktak és ez magával rántotta a még csak tervek és prototípus szintjén létező Beetlejuice animated vonalat is. Abból állítólag egy karakter, Jaques Lalean prototípusa volt még csak készen. Úgyhog 1989 végén be is fejeződött a játékok gyártása.

5729239036_f9f07ba05e_b.jpg

Ezek a játékok nem is kerültek széles körű terjesztésbe, így szinte csak amerikában lehetett őket megvenni. Magyarországra szinte egészen biztos, hogy nem jutottak el, de Európa más részen se nagyon lehetett velük találkozni. Manapság sem egy sláger gyűjtési téma. Általában csak a horror figurák és/vagy Burton rajongói szokták keresni ezeket a játékokat. A figuráknak nincs túl magas értékük. Fennmaradt belőlük egy csomó bontatlanul is, így bontatlanul sem jelent gondot a beszerzésük és akár pár ezer forintért bárki megveheti őket a nemzetközi aukciós portálon.

És akkor most nézzük meg őket részetesen

  1. hullám 1989 eleje

Adam Maitland – Ugye ő volt a film főszereplője és Alec Baldwin alakította. A figura maga nem igazán hasonlít a filmben látott Adamre és önmagában szemlélve sem egy nagy élmény. Viszont az egy érdekes funkció, hogy le lehet venni a figura fejét és a kezébe lehet adni. Továbbá van még egy ijesztő maszkja és egy kígyó, amit a kezébe lehet adni.

adam-beetlejuice.jpg

beetlejuice-adam-maitland-from-kenner-in-1989-2.jpg

beetlejuice-adam-maitland-from-kenner-in-1989.jpg

Beetlejuice (Shis Kebab) – Egy meglehetősen visszataszító küllemű Beetlejuice figura, amin lyukak vannak, és mindenféle dolgot lehet rajta átszúrni. Ezen kívül a fejét is le lehet szedni és alatta egy kisebb szem szerű fej látható.

tumblr_p2w7w4tkjd1wcw51yo1_1280.jpg

sam_5349.JPG

sam_5348.JPG

Beetlejuice (Showtime) – A körhintafejű Beetlejuice biztos, hogy szerepelt a filmben és ezt egészen tűrhetően figura formába is öntötték. A feje ennek is levehető, illetve egy gombbal nyújtogatható és a levehető fej alatt ott van egy másik, kisebb ijesztő fej is… ezen kívül egy formázható Beetlejuice fejű kígyót is adtak hozzá.

tumblr_p2w81bxo6p1wcw51yo1_1280.jpg

32063785_1736785826388363_4075889651410272256_n.jpg

Beetlejuice (Spin head) – Egy egyszerűbb, normálisabb küllemű Beetlejuice figura. Ennek is levehető a feje illetve egy gombbal forgatni is lehet azt. A levehető fej alatt itt is egy mini fej látható. Kapott kiegészítőnek egy gumiból készült Beetlejuice fejű rákot, ami szintén elég gusztustalan.

tumblr_p1pwmpyt1d1wcw51yo1_1280.jpg

content_7339970116_21dac504be_o.jpg

5069858325134813829.jpg

Harry the Haunted – Ez a karakter is szerepelt a filmben, bár csak a zsugorodott fejű megjelenésére emlékszem. Egy viszonylag sima vadászruhás karakter, akinek egy nyílvesszővel át van lőve a feje. Persze ez a fej levehető és alatta ott van egy összezsugorodott fej is, ahogyan a filmben volt látható. Kapott egy puskát és egy Beetlejuice fejű pókot kiegészítőnek.

harry-haunter-beetlejuice.jpg

imgp2162.JPG

s-l1600_35.jpg

Otho the Obnoxious – A filmben szereplő Otho Fenlock figura változata. Ez a figura még hasonlít is rá valamennyire. Mondanom sem kell, hogy az ő feje is levehető volt és alatta egy nyúlt, torzult fej látható. Kiegészítőnek csak egy négylábú, féregszerű Beetlejuice-t kapott.

a9e44ed34f3376571f32f0c52eb68b42.jpg

31900639_117380279134874_8833700967032553472_n.jpg

image_7_3311.jpg

Neighborhood Nasties – ez kvázi egy sub team volt, kicsit más csomagolással, mint az alapfigurák. Nem találtam meg, hogy ezek a karakterek szerepeltek-e valaha is bármelyik Beetlejuice termékben, mindenesetre nagyon úgy tűnik, hogy nem.  Valószínűleg ezeket a Kenner fantáziája szülte csupán.

Hungry Hog – Ez egy elég gusztustalan kinézetű figura, aminek ha jól értem a fejét ki lehetett lőni. Kiegészítőnek egy csöves kukoricát kapott.

h1.jpg

hungryhog1.jpg

Old Buzzard – Egy csúnya öreg bácsit ábrázoló figura, ami szétnyitható volt és a beljeséből egy keselyű szerű madár tűnt elő. Kiegészítőnek egy gumicsirkét kapott. Bravó.

il_fullxfull_1381550599_9f7o.jpg

il_570xn_779117110_hift.jpg

7020776093112243226.jpg

Street Rat – Egy punk szerű bűnöző karakter, akit át lehet alakítani egy nagy patkánnyá. Úgy sem lett szebb. Kiegészítőnek egy nagy szemgolyót kapott, ami teljesen funkciótlan.

bd8baa320c8314e6771fc037758c9971.jpg

street-rat-complete-beetlejuice-neighborhood-nasties-vintage-figure.jpg

Teacher Creature – Egy elég félelmetes öreg tanárnénit ábrázoló figura. A kezei felfelé kipattinthatóak voltak és ettől, illetve a palást megfordításától egy denevérszerű valamivé lehetett alakítani. Alapvetően ötletes, de azért nem kéne.

_57_7.jpg

-8416862092248798628.jpg

il_570xn_779105613_65mn.jpg

Beetlejuice 16” Doll – Egy nagyméretű, felhúzható beszélő Beetlejuice baba. Konkrétan olyan visszataszító, hogy félnék tőle, ha lenne egy ilyen a lakásban.

 beetlejuice-1989-vintage-talking-doll_1_65a81a8818491e0c449a549a6bbfd525.jpg

e7c0d96622eb375172115de963209343.jpg

Járművek – Véleményem szerint totál felesleges volt járműveket kiadni ehhez a játékvonalhoz. Semmit nem tudtak hozzátenni az élményhez.

Creepy Cruiser – Ez egy eléggé Beetlejuice-os kinézetű kocsi, amelyhez hasonló megjelent az animációs sorozatban is. A kocsi hátsó részén van egy nyúlványos rész, amiben férgek lógnak ki…ez a rész forog és itt ki lehet reptetni egy figurát.

c2.jpg

c1.jpg

c3.jpg

Phantom Flyer – Beetlejuice koponyás UV zöld motorja, ami mellé adtak egy saját alap kinézetű Beetlejuice figurát is. Ez hasonlít leginkább a karakter filmben látott általános megjelenéséhez. A motor szárnyai egyébként lehajthatóak voltak.

p1.jpg

phantomflyer1.jpg

p3_1.jpg

Playset

Vanishing Vault – Hát ez csak egy pici playset volt szóval semmi komolyra nem kell gondolni. Gyakorlatilag ez Beetlejuice koporsója, amibe ha beletesszük a figurát, azt amolyan bűvész doboz szerűen, el tudja tüntetni és ki tudja cserélni egy kisebb méretű, mini Beetlejuice figurára. Ez egészen ötletes cucc.

 image_c20c7c13-b3f3-4f31-bcf4-a89fd6183df5_1024x1024.jpg

Kiegészítő játék

Gross Out Meter – Ez egy nagyobb kiegészítő társasjáték szerűség, amiben forgótárcsák vannak. A tárcsákon vicces tulajdonságok (pl totál bolond), vannak felírva, és ahol megáll az a tulajdonság jellemző arra, akinél forgatták. Jó nagy baromság ez, de még leírni is nehéz volt, hogy most ez mi a lófütty.

1294324073_m.jpg

1294324114_m.jpg

1294324124_m.jpg

  1. hullám – 1989 vége

Beetlejuice (Exploding) – Ez egy érdekes figura és kicsit engem a Removeable Limbs C3PO-ra emlékeztet. A figura minden végtagja és feje is levehető, így okvázi szét lehet robbantani a figurát. Egészen ötletes. Egy Beetlejuice fejű narancssárga gumisárkányt adtak mellé, ami tök felesleges.

71cf60329353e031732261fcb860ca56.jpg

beetlejuiceexploding1_1.jpg

Beetlejuice (Shipwreck) – Egy mentőmellényes Beetlejuice figura, aminek ha a kezeit felemeled a hajából kígyók nyúlnak ki. Kiegészítőnek egy zöld, 3 beetlejuice fejjel ellátott valamit kapott.

 

487338-47_front_4ud0p3ogx.jpg

shipwreckbeetlejuice1.jpg

A Beetlejuice figurák nem voltak túl sikeresek, de egy bizonyos szemüvegen keresztül nézve annyira nem is tűnnek rosszak. Viszont önmagában elhibázottnak tartom, hogy egy olyan filmhez készítettek játékokat, ami egyrészt nem feltétlenül a gyerekek kedvence volt, másrészt nem igazán alkalmas alapanyag a játékgyártáshoz. Ezen kívül maguk a játékok is elég visszataszítóra sikerültek, bár ez ugye a film sajátos külső jegyeiből fakadnak. Lehet, hogy ha várnak ezzel egy kicsit, amíg az animációs sorozat befut és annak a karaktereiből adtak volna ki figurákat, akkor az egész Beetlejuice vonal sokkal jobban sikerült volna. Így csak egy érdekes és kissé visszataszító, kevéssé ismert figura kuriózum, amit a horror rajongók, vagy a kifejezetten taszító figurák kedvelői gyűjtenek.

A következő ilyen jellegű cikkben mostmár neki akarok vesekedni a Szellemirtók figurák bemutatásának.

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr3714011320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (6) a-team (2) actionforce (82) actionman (8) action force (3) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (9) action man katalógus (1) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (1) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (32) archivum (32) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) balhésjátékok (2) barbie (13) basic (1) bat (24) batman (47) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (1) batman és robin (4) batman figurák (33) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (2) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (5) beetlejuice (1) belville (4) beszámoló (2) bionicle (5) blacktron (1) black series (38) board games (4) bootleg (13) bravestar (2) bravestarr (2) brickheadz (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) captain planet (1) carrera (1) castle (25) centurions (3) chuck norris (1) city (1) classic space (1) clone wars (18) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) congo (1) cops (2) crashdummies (2) crash dummies (2) crash dummies figurák (2) creature (8) creature figurák (8) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (2) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) dínó (1) dinosaucers (1) dinoszaurusz figura (2) dino raiders (2) dino riders (2) double dragon (1) dreadnok (3) droids (6) duplo (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (6) emlékmentés másként (2) epic continues (3) episode I (7) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (4) érdekesség (980) érdekességek (6) értékes játékok (1) estrela (1) évértékelés (1) ewok (4) ewoks (4) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (4) fake star wars (1) fekete péter (1) figura talpak (1) figure case (1) force awakens (4) force link (5) francia gijoe (1) fridge (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (255) g1 transformers (1) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) gameboy (1) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (3) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (11) gijoe (256) gijoe állatok (2) gijoe brazil (1) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (32) gijoe figurák (203) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (3) gijoe katalógus (16) gijoe ko (3) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (2) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (2) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (257) gi joe estrela (1) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (55) gi joe járművek (51) gi joe josman (1) gi joe kártya (5) gi joe kite (1) gi joe matrica (1) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (37) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (10) gi joe prototype (10) gi joe rajzfilm (18) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (203) gi joe tv (17) gi joe vehicles (43) glasslite (3) gobot (4) godzilla (2) gyűjtemény (5) gyűjtés (3) halloween jelmez (1) hamisitvány (3) hamis figura (3) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (523) hasbro játékok (527) hasbro katalógus (5) heman (6) heti video (147) he man (7) hidden side (1) hírek (80) hírességek (2) híres játékgyűjtők (2) hook (2) horror (2) hotwheels (26) hotwheels autok (19) hot wheels attack pack (1) húsvét (1) ice planet (3) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) insectoids (2) instagram (1) interju (8) interju rovat (8) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (2) jabba (1) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1077) játékbolt (14) játékgyárak története (2) játékgyűjtés (7) játékgyűjtők (3) játékipar nagyjai (2) játékok (1076) játékok a polcról (5) játékok a polcról live (3) játékreklám (30) játék lelőhely (7) játék reklám (23) játék riport (9) játék tv riport (8) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (16) jurassic park figurák (10) jurassic world (1) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (1) karácsony (18) karácsonyi játék (20) kártya (3) katalógus (202) kenner (286) kennertoys (276) kenner figurák (270) kenner története (5) képregény (1) képregénybörze (3) képregényfigura (2) kevésbé ismert játékvonalak (16) kiadatlan (2) kisautó (20) kisautók (22) knex (1) ko (16) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (15) ko toys (15) ko transformers (3) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (6) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) lego (390) lego2020 (6) legostarwars (127) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (1) lego alien (2) lego alpha team (2) lego aqua zone (13) lego at-st (4) lego basic (2) lego bionicle (2) lego blacktron (14) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (74) lego city (10) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (3) lego érdekesség (209) lego exploriens (7) lego extreme (1) lego fabuland (10) lego figurák (39) lego figures (52) lego futuron (11) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (6) lego jurassic park (1) lego katalógus (149) lego katalogus (153) lego life on mars (1) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego ninja (1) lego paradisa (6) lego paradisa története (2) lego pirates (25) lego police (1) lego prince of persia (1) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (4) lego reklám (43) lego resq (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (14) lego solo (4) lego space (80) lego space police (11) lego space története (13) lego speed racer (1) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (142) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego studios (2) lego super heroes (4) lego szett (164) lego tehcnic (47) lego tmnt (1) lego történelem (187) lego town (43) lego train (13) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (6) lego western tortnete (2) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (8) ljn (4) ljn toys (4) lone ranger (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) magyar gijoe (1) magyar játék (2) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (3) marklin (1) marvel (6) marvel figurák (5) mask (5) masters of the universe (3) matchbox (31) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (3) matchbox vonalak (1) mattel (11) maxx fx (1) mb (13) meccano (2) meccano star wars (2) mego (2) men in black (2) merchandise (10) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (2) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (24) modern star wars figurák (30) moder star wars figurák (27) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (7) movie heroes (1) mpc (1) mtron (1) nagyok (1) nemzetközi (11) nemzetközi star wars (3) nerf (3) nes (1) nightmare before christmas (2) ninja (2) nintendo (7) nintendo reklám (1) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) palitoy (3) paradisa (4) paradisa története (4) parker (7) pebe (1) pirates (5) plasticola star wars (1) playmates (2) playmobil (5) playsets (2) playstation (2) pókember (3) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (49) potf eu (10) potf expanded (3) potj (5) power of the force (50) power of the force története (12) power of the jedi (7) power rangers (1) predator (2) pretender (2) prototipus (38) prototype (37) race (1) racers (2) rádióműsor (1) rajzfilm (7) rajzfilm intro (2) rambo (1) rancor (1) ravensburger (4) rebels (9) régi játék (817) régi játékok (805) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (20) remco (1) rendezvény (1) rendőrakadémia (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (1) returnofthejedi (16) revell (4) revengeofthesith (9) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (3) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (1) rogue one (12) rots (3) saber rider (1) saga (2) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (2) sega játszóház (2) shadows of the empire (3) silverhawks (2) sindy (2) skála (1) skorpio kommando (1) skypatrol (2) sky commanders (1) snes (2) sohasem volt játékvonalak (1) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) space (15) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) spider man (9) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (522) starwarsfigures (441) starwarsjármű (94) starwarstoys (509) starwars episodeIX (17) star tours (2) star trek (2) star wars (520) star wars 30th anniversary (8) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (1) star wars chess (1) star wars clone wars (20) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars droids (12) star wars érdekesség (368) star wars érme (2) star wars ewoks (5) star wars expanded (13) star wars fekete péter (1) star wars figurák (428) star wars force awakens (6) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (75) star wars kártya (3) star wars katalógus (13) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (7) star wars mandalorian (2) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (1) star wars poszter (5) star wars potf (64) star wars prototipus (72) star wars prototype (70) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (6) star wars saga (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (1) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (94) star wars walker (15) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (3) street fighter figurák (3) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (1) szilveszteri vicces (1) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (15) technic (21) teenage mutant ninja turtles (1) terminator (1) tfa (2) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (8) tmnt (13) tonka (5) top10 (54) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (4) top10 matchbox (2) top10 sorozat (4) top10 star wars (6) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (1) történelem (796) town (26) toxic avenger (1) toybiz (5) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (2) toyfair (6) toysrus (1) train (3) transformers (56) transformers beast wars (2) transformers g1 (43) transformers g2 (6) transformers katalógus (7) transformers prototípus (2) transfrmers (36) triál (3) tribes (1) tron (3) tvc (9) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) usagi (1) válogatás (1) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (2) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (154) vintage (605) vintagejátékok (727) vintagestarwars (154) vintagestarwarstoys (154) vintagetoys (718) vintage collection (44) vintage gi joe (237) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (2) vintage star wars (138) vintage tmnt (1) vintage transformers (12) visionaries (2) voltron (3) waterworld (1) western (2) winspector (1) wwf figurák (3) xena (1) x men (3) yps magain (1) zoids (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása