A Batman akciófigurák története - 17.rész

Batman – New Adventures

lf_1.jpg

1995-ben befejeződött a Batman animated rajzfilmsorozat, ami a vége felé már Adventures of Batman and Robin címen futott. A Batman rajzfilmeket hatalmas sikerrel sugározták, ezért a Warner természetesen a folytatás és a sorozat megújítása mellett döntött. Így 1997-1999 között, immáron Batman – New Adventures címmel készítettek egy új szériát, amelyet a CBS sugárzott. Az alkotói gárdát nagyrészt megtartotta a Warner. Ugyanúgy Bruce Timm és Paul Dini vitte ezt a projektet is és az összes lényeges szinkronhang is megmaradt (Hamill, Conroy, Sorkin).

Két dolog változott meg érdemben csak az animated-hez képest….először is némiképp könnyedebb lett a hangvétel, ami a véleményem szerint nem feltétlenül tett jót a sorozatnak. Kevésbé komor és kevésbé sötét, mint a korábbi epizódok. Sokkal nagyobb hangsúlyt fektettek a humorra, ami persze nem baj, de ez sokszor magán a történetvezetésen is meglátszik. Így a komolyabb balhék helyett itt néha teljesen infantilis alapszituációkkal rendelkezik 1-1 rész. A másik változás az animáció stílusában állt be. Noha a jelleg alapvetően nem változott, de számos karakter kissé modernizált, és egyben leegyszerűsített külsőt kapott. Szerintem ez sem tett jót a sorozatnak és jó példa erre Joker, aki sokkal kevésbé néz ki félelmetesnek, mint az első rajzfilmsorozatban. Összességében kijelenthető, hogy ez a széria sokkal inkább a gyerekeknek készült, mint a korábbiak. Ennek ellenére ez sem rossz és nem is volt sikertelen. Két évadban összesen 24 epizódot adtak le és mondhatjuk, hogy ez is sikeres volt, bár a korábbiak azért mindenkinek jobban megmaradtak a fejében. Amit fontos még kiemelni, hogy az új külsővel bíró gonoszok mellett megjelent egy-két újabb arc is (pl. Creeper, Bábjátékos ), akik kiegészítő gonoszként hozzátettek a történetekhez. A hősök oldalán Batgirl, Robin és Nightwing is nagyobb szerepet kapott, így ezek a részek már nem csak Batman-re és Robin-ra koncentrálódtak. Ugye ebben már a Tim Drake féle Robin szerepel és a korábbi animatedben szereplő Dick Grayson féle Robin itt immáron Nightwing-ként jelenik csak meg, tehát a rajzfilmben is lekövették a képregényes változásokat. Még egy lényeges epizódot kiemelnék, mert manapság főleg a Suicide Squad miatt fontos tudni, hogy Harley Quinn és Joker közös sztorijának eredettörténetét itt lehetett először mozgóképen látni. Az 1994-es Mad Love című képregényben olvasható történetet ugyanis Dini megcsinálta rajzfilm epizódnak is (a képregényt is ő írta) és a New Adventures utolsó epizódjaként, azonos címmel látható is volt. Ez mindenképpen egy fontos pont volt a rajzfilmek történetében is.

A rajzfilm tehát kellemesen nézhető volt, bár már lényegesen gyengébb volt, mint a korábbi sorozat. Mindenesetre a szériát lényegében csak a Batman Beyond miatt hagyták abba. Természetesen az nem is volt kérdés a Warner részéről, hogy a kapcsolódó akciófigurákat most is a Kenner fogja készíteni.

 

A rajzfilmsorozattal egy időben Batman Adventures Lost Years képregénysorozat is futott, ami kiegészítette a rajzfilmben látott történeteket. Ebben volt például látható, ahogyan Dick Grayson Nightwing-é válik. Volt még egy egész estés rajzfilm is 1997-ben World's finest címmel, ami erősen kapcsolódott ehhez a szériához. Abban Batman és Superman együtt harcolnak Joker ellen. Ezen kívül számos számítógépes játék is merített a rajzfilm történetéből és a külső jegyeiből.

batman_adventures_the_lost_years_tpb.jpg

A figurák természetesen most is 5 inch-es mérettel és 5 pontos mozgathatósággal rendelkeztek. Ez volt a Kenner standard, ettől nagyon ritkán tértek el bárhol is. A figurák többsége új sculpt-al rendelkezett és a kidolgozottságuk szinte 100%-ban hozta a rajzfilmsorozatban látható külső jegyeket. Ez azt jelenti, hogy nem voltak túl részletesek, de nem is volt rá szükség. Mivel az egyes karakterek jellege, testfelépítése, színei megváltoztak a rajzfilmben ezért ezt lekövették a figurák is. Ezért vannak Batgirl-nek és Robinnak például irreálisan vékony végtagjaik,  illetve Batman-nek széles mellkasa. A színvilág egyébként szerintem jó lett, ez is lekövette a rajzfilmet, ami hál istennek nem volt túl harsány. Úgyhogy ebben a vonalban kivételesen alig találunk ízléstelen színvilágú figurát. Összességében teljesen jól sikerültek a figurák is és 100%-ban leképezték a rajzfilmben látható karaktereket.

98660_original_1.jpg

A kiegészítők jellege nem sokat változott. Eléggé hasonlóak, mint a korábbi animated játékvonalakban látottak. Jellemzően egy nagyobb járgány vagy hátizsák illetve rugós kilövő járt a figurák mellé. Ezen kívül még egy ún. crime solver nevű cucc, ami egy elég érdekes koncepció része volt. Minden kartonon olvasható volt egy Batman történet darabja, illetve el volt rejtve valamilyen utalás vagy feladat az adott hátlapon. Ezekből a végén egy komplett történet állt össze, amelynek bűnesetét maga a gyermek oldhatta meg. A kirakós darabjainak megtalálásához a sima figurák mellé adtak valamilyen kiegészítőt…nagyítót, lencsét, infra lencsét vagy egy pörgetős cuccot, ami segített a megoldásban. Ez egy érdekes kezdeményezés volt és szerintem egészen ötletes, bár ezeket a felszereléseket másra nem igazán lehetett felhasználni.  

A karakterszelekció sokkal egészségesebbre sikerült, mint a korábbi szériák esetében. Kicsit kevesebb a Batman figura és több változatot kapott Robin mellett immáron Nightwing is. Sajnos az ellenfelekből viszont megint túl kevés félét adtak ki és azokat is jellemzően csak a többes pakkokban. A basic és deluxe figuráknál kevés volt az újrahasznosítás, de a többes illetve exkluzív pakkoknál számos helyen merítettek a korábbi animated-es játékvonalakból és nem csak a Batman-ből. Viszonylag sok korábbi figura kapott újrakiadást ezekben az exkluzív csomagokban.

toyguide199802.jpg

A játékok kiadása két hullámban történt. Az első hullám 1997 végén jelent meg és 4 basic figurát valamint 2 járművet és 2 playsetet tartalmazott. Ezek voltak azok a cuccok, amiket még mindenképpen karácsony előtt a boltokba akart tolni a Kenner. A második, immáron teljes hullám 1998 során került a boltokba és ez már sokkal több féle cuccot tartalmazott. 6 basic figurát, 1 sima és 3 exkluzív kettes pakkot illetve 2 deluxe figurát lehetett ekkor megszerezni. Ezen kívül kiadtak 5, szintén exkluzív multi pakkot is, amelyben 2-4 jellemzően újrahasznosított figurát lehetett bezsákolni. Megjelent még továbbá 6 db 12”-es méretű, babaszerű figura is, ami kb. az utolsó ilyen próbálkozás lehetett a Kenner részéről.

af-094838_56e4c886-b2b0-11de-b1da-001ee5d7ff66_00.jpg

Egyébként ez volt az utolsó olyan Batman játékvonal, amely tisztán Kenner logóval került kiadásra (kivéve a 12"-es figurák esetében, amit már átvett a Hasbro). Ugyan a Misson Masters figurák első hullámán is szerepelt még a Kenner logó, ám 1999-től már csak a Hasbro jelképe jelent meg a Batman játékokon is. Ugye ez nagyjából azért van, mert 99-ben vette át a Hasbro teljesen, a korábban Kenner által készített vonalakat.  

s-l1600_44.jpg

A figurák csomagolása teljesen hasonló volt, mint a korábbi Animated és Adventures játékvonalaknál. Egy szögletes, de felül bal oldalt lekerekített alakú kartonon, bliszterben forgalmazták a figurákat, amelynek felső részén a rajzfilmsorozat nagyméretű logója és az adott karakter rajzolt képe is látszott. A bliszterben jobb oldalon foglaltak helyet a figurák, a balon pedig a jellemzően nagyobbacska kiegészítők. A card hátoldalán egy nagyon pici checklist és egy pár képes használati útmutató volt látható illetve a card felső részén a „bűntény” megoldásának egy újabb eleme volt látható és olvasható. Ez ugye karakterenként változó volt, hogy mit jelentett mindenesetre a kirakós egy újabb kis része, minden hátlapon megjelent. A megoldáshoz a korábban már említett crime solver kiegészítőket kellett használni. Természetesen az exkluzív pakkok és a 12”-es figurák ablakos dobozokban, a járművek illetve playsetek pedig rajzolt képes kartondobozban kerültek az üzletekbe, ahogyan mindig.

s646134393542214142_p2310_i57_w2530.jpeg

s646134393542214142_p2318_i71_w2560.jpeg

A figurák beszerezhetőségével akkoriban sem volt gond és most sem. A világ minden táján reklámozták és forgalmazták ezeket, így természetesen eljutottak hazánkba is. A gyűjtők általában kedvelni szokták ezt a vonalat, legalábbis aki a sima animated-et gyűjti az általában ezeket is össze szokta szedni. Ezekből is sok fennmaradt relatíve jó állapotban és bontatlan példányok is vannak belőlük szép számmal, úgyhogy nem jelent gondot a beszerezésük. Éppen ezért ez sem egy kifejezetten drága játékvonal, bár néhány cucc azért valamivel erősebb áron szokott menni főként az ilyen-olyan exkluzív pakkok illetve a járművek.

s-l1600_2_9.jpg

Én mindenesetre ezt a vonalat bátran ajánlom mindenkinek, mert az elmúlt 17 rész alapján, mindenképpen az egyik legjobb Batman játékvonalnak tartom. Na de nézzük őket részletesen….

 

  1. hullám – 1997

Batman (Detective) – A sima, szürke normál Batman, ami a sorozatban minden részben látható volt. Ez tekinthető a vonal alapfigurájának, ezt a sculptot használták minden további Batman figuránál, ebben a vonalban. Jól sikerült és teljesen jól hozza a sorozatbeli Batman karaktert. Egy kék palástos hátizsákot kapott, amin rugós rakétakilövő és infralencsés dekóder is van. Ez utóbbi ugye itt a crime solver kiegészítő.

det3_1.jpg

det1.jpg

det2_1.jpg

Mad Hatter – Az őrült kalapos karaktere ugye szerepelt a New Adventures sorozatban és a sima animatedben is, de ez volt az első figurás megjelenése. A figura abszolút jól sikerült, tök ugyanúgy néz ki, mint a rajzfilmben. A kiegészítőkkel viszont, már annyira nem vagyok megelégedve. Egy robot nyulat kapott, ami még oké is, de a tudatbefolyásoló gép nagyon erős uv zöld színű, ami nem igazán illik a figura színeihez.

mad3.jpg

mad1.jpg

mad2.jpg

Nightwing (Crimse Solver) – Egy sima, de egészen jól sikerült Nightwing figura, aminek a hátára egy kék szárnyas siklót lehet tenni. Mondhatjuk, hogy egész pofás. Ezen kívül pedig egy kézifegyvert kapott és egy crime solver lencsét, amit a fegyverére lehetett rögzíteni.  

nightwing_crime3.jpg

nightwing_crime1.jpg

nightwing_crime2.jpg

Robin (Crime Fighter) – A rajzfilmben látható kissé gyerekszerű Robin-t teljesen jól hozza ez a figura. Bár a végtagjai túlságosan elvékonyodnak és a feje is hosszúkás, de azért így is elmegy. Egy piros siklójármű járt mellé, amire fel lehetett ültetni.

rob_crime3.jpg

rob_crime1.jpg

rob_crime2.jpg

Playsetek

Gotham City Bank – Egy elég egyszerű kis playset, ami a Gotham Bank bejáratát ábrázolja. Egy csomó apró kiegészítő is járt mellé, például aranyrudak, pénzeszsákok, bilincs és egy rugós horog kilövő is. Nem rossz, de azért semmi extra.

bank1.jpg

bank2.gif

Joker Toxic Lab – Lényegében a Batman és Robin játékvonalból a Freeze Cryo Chamber playset újrafelhasznált változata. Persze apróbb elemekben eltér attól, más a szine és a mellé adott fegyverek is kicsit mások. De a daru és a többi funkció teljesen megegyezik. Végülis nem rossz ez így Joker-es külsővel sem.

toxic2.jpg

tox1.gif

Járművek

Batmobile – Ez a New Adventuresben látható nagyon vagány Batmobile, amit Knight Striker Batmobile néven is forgalmaztak. Én az eltérő név ellenére semmi különbséget nem találtam a kettő között, így gondolom a forgalmazási helyük miatt térhetett csak el. Maga a kocsi nagyon jól néz ki, bár túl sok mindent nem tudott. A pilótafülke felnyitható és akár két figurát is kényelmesen bele lehetett helyezni. Ezen kívül a kocsi elülső részén egy fedél alatt egy rejtett rakétakilövő van, amit elő lehet pattintani és akkor egy Bat jel alakú rakétát tud kilőni.

batmobile.JPG

batmobile2_3.jpg

Knight Camo Batmobile – Ez a cucc az Animated-es Batmobile átfestett változata, tehát ez végülis nem is egy jármű, hanem rögtön kettő. Először is ugye van az Animated-es Batmobile, éjszakai álcamintásra átfestett változata. Ami ugye önmagában is elég jó cucc, de ezen kívül még egy kisebb, ugyanolyan színű siklójárgányt is adtak mellé, ami hozzácsatlakoztatható volt a Batmobile-hoz. A csomag TRU exkluzív volt és egy egyedi színű Batman figura is járt mellé.

knightcamobatmobile.jpg

knightcamo.jpg

knightcamo5.jpg

 

  1. hullám – 1998

Batman (Knight Glider) – Világos kék, sima küllemű Batman, ami mellé a már-már szokásosnak mondható Bat jel alakú glidert adtak. A figura kezére egy anti crime cam volt szerelhető, ami biztosan a bűntény megoldásához kellett.

glid1.jpg

glid2.jpg

Batman (Street Strike) – Egy sima, narancssárga Batman, ami szintén a korábbi sculpt újrafelhasznált változata. Felszerelésként egy utcai járművet kapott, ami olyan, mint egy nagy gördeszka. Talán a siklójármű a legjobb szó rá. Itt a jármű része a dekóder lencse.

street1.jpg

street2.jpg

Bruce Wayne (Undercover) – Ez egy új típusú Bruce figura, amihez hasonlóakat már láttunk korábban, de ez teljesen új felépítésű darab. Alapból egy piros kabátban és öltönyben van a karakter, de ezt egy az egyben le lehet róla kapni és alatta egy batman jeles öltözék van. Ezt egy palástos ruha elem felhúzásával rögtön teljes Batman ruhábá lehet varázsolni. Járt még hozzá egy fegyver és egy ellenfeleket leleplező, forgatós dekóder is.

bruce5.jpg

bruce_2.jpg

bruce1_1.jpg

bruce3.jpg

bruxe4.jpg

Creeper – Ő egy relatíve újabb gonosz karakter volt, aki szerepelt a rajzfilmsorozatban. Ő egy Joker mosolyú gazfickó (emlékeim szerint pont Joker tette ilyenné), akinek a kellemetlen küllemét abszolút sikerült átplántálni a figurába is. Kiegészítőnek egy összeszerelhető rakétakilövőt kapott.

s646134393542214142_p2310_i57_w2530.jpeg

creeper.jpg

Joker (Wild Card) – Ez egy nagyon jól sikerült rajzfilmes Joker figura, még azt is megkockáztatom, hogy az egyik legjobban sikerült Kenner Joker valaha. Minden stílusjegy a helyén van és még a böhöm kiegészítője sem karakteridegen. Ugyanis egy nagy összeszerelhető kártyalap kilövőt kapott, aminek az oldalán két jó nagy hatlövetű foglal helyet. Elég bolond cucc a jó öreg Jokerhez. Nagyon tetszik.

jok4_1.jpg

jok1_2.jpg

jok2_3.jpg

jok3_2.jpg

Nightwing (Force Shield) – Bronzos színűre átfestett Nightwing figura, ami mellé egy Nightwing logó formájú pajzsot és egy horogkilövőt adtak. A pajzs eléggé irritálóan sárga színű és nem igazán illik a figurához.

force1.jpg

force2.jpg

Two Pack

Batman vs. Two Face – A sima szürke detective Batman mellé itt egy egészen jól sikerült Two Face figurát csomagoltak, ami új sculpt-al rendelkezik, tehát nem egy korábbi cucc újrahasznosítása. Remek, mutatós figura és a hozzá adott kézifegyverek is illenek hozzá. Batman egy szokásos Batarang kilövőt kapott. A csomag tartalmaz még egy boltíves kapu elemet, ami az Arkham elmegyógyintézet kapuját ábrázolja és ez is egészen jól mutat.

two1.jpg

two2.jpg

two3_1.jpg

Deluxe

Batman (Silver Defender) – Egy ezüstpáncélos, kissé furcsa testalkatú Batman, ami egy óriási szárnyas hátizsákot kapott. Ez a szokásos siklórepülő funkción kívül földi járgányként is használható. A hátizsák felső részén egy kerek rakétakilövő foglal helyet, ami négy rakétát képes kilőni.

silver3.jpg

silver1.jpg

silver2_1.jpg

Nightwing (Hydrojet)- Világoskékre átfestett Nightwing figura, ami mellé egy jet ski szerű járművet adtak. Ez a járgány ténylegesen úszott a vízen, úgyhogy akár fürdés közben is lehetett vele nyomatni a játékot. A rakéták erről sem maradhattak le, mégpedig jó rikító zöld színben.

hydro1_1.jpg

hydro2_1.jpg

hydro3_1.jpg

Wall mart Exclusive Two Pack-ok

Batman and Robin – Itt is a széria alap, szürke Batmanje került a dobozba, de a másik figura érdekes….ugyanis nem a basic Robin-t használták fel újra, hanem valamelyik korábbi animated Robint sütötték el mégegyszer. A figurák nem kaptak kiegészítőket. Elég semleges, fapados csomag.

batmanandrobin.jpg

Batman and Superman – Egy átfestett, szürke – kék Batman figurát csomagoltak itt egybe a Superman Animated játékvonalban megjelent sima Superman figurával. Kiegészítőt nem kaptak. A csomag majdnem azonos a World’s Finest megnevezésű csomaggal, de itt más a Batman figura és a csomagolás is.

batmanandsuperman.jpg

Batman vs. Joker – A pakk a sima szürke Batman mellett a Wildcard Joker átfestett változatát is tartalmazza, viszont kiegészítőket nem kapott egyik figura sem. Exkluzivitás ide vagy oda, azért ezek meglehetősen fapados kettes pakkok voltak.

batmanvsjoker.jpg

Multi packs

Arkham Asylum Escape – Ez a gyönyörű, négy figurát tartalmazó pakk, ugyan csupa újrafelhasznált figurát tartalmaz, ám mégis remekül mutatnak így egyben. A sima szürke detective Batman mellett itt van a kettes pakkból átemelt Two Face, az Adventures of Batman and Robin sorozatból újrahasznosított Harley Quinn és az animated játékvonalból átmentett Poison Ivy figura is. Mindegyikük az eredeti felszerelését kapta illetve háttérnek a Batman vs Two Face battle packból átemelt Arkham Asylum kapu elemet tették a csomagba. Ez a pakk elképesztően jól sikerült. Nem véletlenül az egyik legkeresettebb darab ebből a vonalból.

ark.jpg

ark2.jpg

Batman / Robin / Alfred / Clayface – Ennek a pakknak kivételesen nem volt saját elnevezése. Ez is többségében újrafelhasznált figurákból tartalmazott négyet. A Batman azonos a Batman and Superman kettes pakkos figurával, de itt adtak mellé azért egy kilövőt is. A Robin teljesen ugyanaz, mint a Crime fighter Robin, még a siklójárgányt is adták hozzá. Clayface az animated vonalból lett újrahasznosítva, de kissé világosabb színt kapott. A negyedik figura viszont új darab volt… végre a jó öreg Alfred Pennyworth is megkapta a méltó játék formáját. Ez a figura tökéletesen megjeleníti Alfred animated-es alakját és a különféle tálaló kiegészítők, amiket mellé adtak még viccesek is (tálca, fedő). Ez a csomag is jól sikerült.

clay2.jpg

clay1.jpg

clay3.JPG

Gotham City Enforcement Team – Ez a csomag is főleg újrakiadott figurákat tartalmaz, de azért van némi eltérés. Itt is négy karaktert lehetett megszerezni. A sima szürke Batman-hez itt egy nagy csapdát adtak, ami nem igazán értettem meg, hogy mire jó. A Nightwing azonos a sima Crimse Solver Nightwing-el és a felszerelése is ugyanaz. A Batgirl az Adventures of Batman and Robin féle Batgirl átfestése a klasszikus megjelenésére és ő egy új kilövőt kapott felszerelésként. A negyedik figura pedig Gordon felügyelő, akinek érdekes módon ez volt az első megjelenése a Kenner játékvonalaiban. Teljesen megfelelőre sikerült, bár a hozzá adott, újrahasznosított Wildcard Joker pisztolyok abszolút nem illenek hozzá. Ezek a pisztolyok ugye a Joker kilövőre jók voltak, de így simán egy figurához túlságosan nagyok.

enf1.jpg

enf2.JPG

Knight Force Hero Collection – Négy újrahasznosított bűnüldöző figurát tartalmaz a pakk és eléggé érdekes módon, mind a négyhez ugyanazt a korong kilövő fegyvert adták. A Batman a sima detective Batman ezüstszínű átfestése, a Batgirl az Adventures of Batman and Robin Batgirl-ből lett újrahasznosítva. A Robin azonos az első hullámos Crime Fighter Robin-nal, a Nightwing pedig a Crime Solver Nightwing átfestése.

knght2.jpg

knight1.jpg

kni.jpg

Super heroes vs. Super villains- Ez is négy figurát tartalmazott és amint a neve is mutatja két hőst illetve két gonosztevőt lehetett így egyszerre megszerezni. A Batman figura a sima detective Batman kicsit sötétebb átfestése, a Superman, pedig a Quick Change Superman újra felhasznált változata az animated Superman játékvonalból. Joker a Wild card Joker átfestett változata, Luthort pedig szintén a Superman animated játékvonalból hozták át, de ő is egy átfestett változat. Luthor mellé a változatlan, áttetsző páncélját, Joker-hez a Wildcard-os pisztolyokat adták, más színben. Superman is a saját Quick change kiegészítőjét kapta. Ez ugye egy ruhaszerű elem, amit rá lehetett húzni a figurára és akkor egy mozdulattal Clark lesz belőle. Ezt a kiegészítőt viszont itt kicsit átfestve tették a csomagba.

vill1.jpg

World’s Finest – Ez egy Wallmart exkluzív kettes pakk volt, amiben a Detective Batman-t és a Superman Animated játékvonalban megjelent sima Superman figurát lehetett egyben megszerezni. Így végülis egyben egy eléggé klasszikus pakknak tűnik és annyira nem is lenne rossz, csakhogy szegények itt sem kaptak semmi kiegészítőt, ami szerintem gáz egy exkluzív cuccnál. Ez a csomag ugye az egész estés World's Finest rajzfilm apropóján került kiadásra. 

finest.jpg

12” figurák

Batgirl – A teste és a ruhája oké, nekem végülis megidézi az egykori Mego figurák hangulatát. Viszont az arca kissé kerekre és félelmetesen mosolygósra sikerült. Valahogy így baba jellegű figuraként ez itt nem sikerült túl jól. Felszerelésként batarang kilövőt és batarangokat kapott.

12_1_1.jpg

Batman – Alapvetően rendben lenne a ruha és a kidolgozottság is, de a testalkat megint kicsit Strech Armstrong-osra sikerült. De ezt leszámítva egyébként oké a cucc. Kiegészítőnek egy batarang kilövőt és egy szép sárga övet kapott.

12_2_1.jpg

Harley Quinn – Egész normálisan sikerült megcsinálni Harley-t és végülis egyáltalán nem tűnik úgy, mintha mondjuk egy Barbie-t öltöztettek volna át harlekin ruhába. A ruhája is rendben van és a mellé adott hiénák is szuperek. Ugye ezek Joker háziállatkái akiket régi nagy komikusok után nevezett el, Bud-nak és Lou-nak.

12_3_1.jpg

Joker – Kissé darabos felépítésű Joker figura, amelyen egész tűrhetően mutatnak a vászonból készült ruhák. Kiegészítőnek egy boxkesztyűs bazookát, egy táskát és egy kártyalapot kapott. Én nagyon kedvelem Jokert, de ez a figura azért nem kéne. Nem rossz….de nem kéne.

12_6_1.jpg

Nightwing – Viszonylag tűrhető a kinézete, végülis egy az egyben úgy néz ki, mint a rajzfilmes Nightwing. Egyedül a ruháján látható embléma olyan, hogy szerintem meg lehetett volna szebben is csinálni. Kiegészítőnek botokat és egy pengés fegyvert kapott.

12_4_1.jpg

Robin – Végülis totál olyan, mint a rajzfilmben szereplő kölyök Robin, úgyhogy nem tudok rosszat mondani rá. Egyedül a feje tűnik sokkal nagyobbnak, mint amilyennek lennie kéne, de ez a rajzfilmben is valamennyire így volt. Batarang kilövőt kapott kiegészítőnek.

12_5_1.jpg

A Batman New Adventures játékok mérsékelten sikeresek voltak, ám korántsem annyira, mint korábban az animated figurák. Lényegében a rajzfilmsorozat kifutása és a Batman Beyond miatt fejezték be a szériát, nem a Hasbro teljes hatalomátvétele miatt.

beyond.jpg

Összességében az előző részekhez képest ez mindenképpen egy jól sikerült játékvonal volt és még azt is megkockáztatom, hogy szivesen összegyűjteném ezeket a figurákat. Sajnos ez volt kb. az utolsó teljesen önálló Kenner Batman játékvonal, így érdekes módon pont utoljára sikerült nekik megint egy nagyobbat alakítani. A Batman- New Adventures játékvonalhoz készült egy kiegészítő alvonal is Mission Masters néven, de mivel ennek csak az első két hulláma kapcsolódik szorosan ehhez a vonalhoz, ezért azt majd önálló cikkben taglalom.

s-l1600_1_17.jpg

Köszönöm, hogy ma is velem tartottatok…. és ha tetszett osszátok meg a cikket.

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr3114156041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (40) archivum (40) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (14) epic continues (3) episode I (14) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (8) érdekesség (1415) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (711) hasbro játékok (714) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (285) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1497) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1493) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (39) játék lelőhely (12) játék reklám (31) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (364) kenner (340) kennertoys (326) kenner figurák (325) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (574) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (373) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalógus (294) lego katalogus (296) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (72) lego tmnt (1) lego történelem (253) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (3) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pókember (4) pokember (1) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1155) régi játékok (1129) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (673) starwarsfigures (571) starwarsjármű (94) starwarstoys (658) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (672) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (516) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (561) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (40) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (10) titanium (1) tmnt (17) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1183) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (298) vintage (874) vintagejátékok (994) vintagestarwars (166) vintagestarwarstoys (166) vintagetoys (983) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (149) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása