A Lego Monster Fighters története

Ahogyan azt ígértem most következzen a Lego Monster Fighters téma kivesézése. Természetesen nem felejtettem el a múltkori szavazás eredményét sem így majd az AquaZone lesz a következő ilyen jellegű cikk, csak amikor ezt az írást elkezdtem akkor még, Halloween előtt jártunk, úgyhogy aktuális volt. Mostmár kevésbé, de hát ez van….

9468.jpg

A Monster Fighters egy nagyon érdekes téma, mert maga a horror jelleg ez előtt szinte teljesen távol állt a Lego szellemiségétől. Ugyanis a cég mindig kerülte a kifejezetten erőszakos vagy túl durva dolgokat a játékaiban. A klasszikus horror szereplők intergálása egy gyerekbarát Lego témába, szerintem mégis egy nagyon jó ötlet volt. Én ugyan kicsit elfogult vagyok ezzel a témával szemben, mert nagyon kedvelem, de azért igyekszem racionálisan leírni nektek az infókat.

8313624_f520.jpg

Talán kezdjük egy kis kontextusba helyezéssel. A klasszikus „Universal féle” horrorfilmek 1930-60 között élték a virágkorukat. Ezek sok esetben a már sokkal korábbi horror regényekből vagy filmekből táplálkoztak, de azért hoztak teljesen új karaktereket és történeteket is. A Lugosi féle Drakula vagy a Karloff féle Frankenstein a kor horror alapvetéseinek számítottak, komoly rajongótáborral, amelyek mellé később számos más félelmetes karakter is felzárkózott. Így kialakult egy klasszikus szörnycsapat, amelyet összefoglalva manapság Universal Monsters-nek szokás hívni. Ezek a horrorfilmek a maguk korában félelmetesek voltak, ám később azért eljárt felettük az idő. A karakterek jó megvalósítása és ötletessége miatt viszont ezek beépültek a kultúra más területeibe is, így később is számos szórakoztatóipari termék táplálkozott belőlük vagy utalt rájuk.

A 70-es, 80-as években, amikor már összehasonlíthatatlanul keményebb horrorfilmek is léteztek, más formátumok is elkezdtek csipegetni a klasszikus szörnyekből. Több vígjáték sorozatban (Munsters, Addams Family), vígjátékban (Monster Squad, Addams Family) és még rajzfilmekben (Scooby Doo, Duckula) is megjelentek ezek a horror karakterek, de immáron családbarát, megszelidített vagy vicces formában. Ekkoriban már ugyanis sokkal inkább a Freddy-k és Michael Myers-ek jelentették a borzongást nem a befáslizott múmiák és a gót sminkes Frankenstein menyasszonyok, úgyhogy már egyetlen gyermeket sem fogott el a rettegés, ha látott mondjuk egy vicces vámpírt. Ennek megfelelően a téma hamarosan átszivárgott a játékok világába is. A 80-as években főleg a horroros jellegű rajzfilmekhez csináltak játékokat a gyártók (pl Beetlejuice), de volt példa a klasszikus Universal Monsterek kiadására is (Remco Universal Monsters). Sok gyártó megjelent, sokféle horror-os ihletésű játékkal az évek során, a Lego viszont abszolút nem foglalkozott ezzel nagyjából a 2000-es évekig. A Lego nagyon sokáig kitartott ugyanis azon elvei mellett, hogy a játékai erőszak, fegyver stb. mentesek, de aztán idővel, fokozatosan fel kellett adni az elveik egy részét a piac és a trendek nyomására. Ugyanakkor talán a Lego Star Wars fegyverein kívül igyekeztek mindent annyira felhigítani – főleg a saját ötletből született témáknál – hogy nagyjából megfeleljen a cég gyerekbarát, erőszakmentes imázsának. A Monster Fighters is egy ilyen vonal volt, hiszen minden épület, jármű, fegyver és szereplő rajzfilmszerű, szelíd formában jelenik meg és a horror csak amolyan ihlet és karakterforrás csak. Az egész jellege leginkább az Addams Family vagy a Beetlejuice rajzfilm vicces horror világához hasonlít.

Ugyanakkor nem a Monster Fighters volt az első Lego téma, amiben félelmetesebb szereplők jelentek meg. Már a Castle vonalban is voltak világító szellem illetve csontváz figurák, de az Adventurers-ben is voltak múmiák illetve csontvázak. Aztán később ezt a vonalat vitte tovább a 2011-es Pharaoh’s Quest is, amelyben szintén találhatunk kissé félelmetesebb karaktereket. A Monster Fighters viszont leginkább a korábbi Studios altémához köthető, ahol a Lego – szerintem leginkább a filmkedvelő gyűjtőket megcélozva- filmforgatásos jeleneteket ábrázoló készleteket adott ki. Ezen készletek között már több olyan is megjelent, amelyben horrorfilmes jelenetet lehetett megépíteni. Ilyen volt például a 1380 Werewolf Ambush, a 1381 Vampire’s Cript vagy a 1382 Scary Laboratory is. Ezek a jelenetek egyértelműen kötődnek a Universal féle szörnyes világhoz.  Ezen előzmények után jelent meg 2012-ben a Monster Fighters téma, ami viszont csak jellegében és karaktereiben kötődik a Universal világához, de az esetleges jogdíjfizetési kötelezettségek miatt egyes karakterek neveit megváltoztatták. A karakterszelekció egyébként leginkább az 1987-es Monster Squad című horror vígjátékban látható szörnyekhez hasonlít.  

1380.jpg

1381-1.jpg

A Lego természetesen saját történetet kreált a maga kis szörnyes világának. A sztori szerint Lord Vampyre össze szeretné gyűjteni az ún. moonstone-okat (amelyek áttetsző kövek, rajtuk 1-1 szörny képével) a szörnyvilág különféle helyeiről, hogy a kastélya tetején felépített gépbe helyezve ezek segítségével örökre elsötétítse a napot és ezzel elhozza az örök éjszakát a földre. Ez után a szörnyek uralkodhatnának a földön Lord Vampyre vezetésével. A tervét persze néhány ember meg akarja akadályozni, ők a szörnyvadászok azaz a Monster Fighter-ek. A csapatot a vezetőjük Rodney Rathbone verbuválta össze, akinek robot lába van, és egy vívókarddal veszi fel a harcot a szörnyetegekkel. A karakter egyébként bizonyos mértékben Van Helsingen a híres vámpírvadászon alapul. A Lego animációs kisfilmekkel adott körítést a témának, amelyek szerintem zseniálisan sikerültek, különösképpen az animáció tekintetében. De volt belőle játékprogram és stop motion filmek is illetve minden készlet csomagolásán látható volt egy pár kockás kis képregény is.

A készletek jellege természetesen sötét, horror-os ihletésű, de leginkább rajzfilmszerűre szelídített. Minden dobozos készlet 1-1 színtere a történetnek, ahol majdnem mindegyiknél 1-1 moonstone is jelen van, aminek a birtoklásáért a felek harcolnak. A szettek többsége épületet (Haunted House) vagy dioráma szerű terepdarabot (Werewolf) ábrázol, ám járművek is megtalálhatóak közöttük (Vampyre Hearse), néha másodlagos szereplőként. A cuccok mérete jól szelektált, a legkisebbtől a legnagyobbig, mindenféle elemszámú készletet kiadtak a témából. Az elemek többsége sötét színű, de azért megjelennek benne más, változatos színek is. Rengeteg féle alkatrészt felhasználtak és jó néhány esetben teljesen újakat is. A legérdekesebb talán a moonstone elem, ami áttetsző, némelyik világít a sötétben és a készlet jellegének megfelelő matricával van ellátva. Ezt az elemet később felhasználták más témáknál is, de matrica nélkül. A készleteken rengeteg pici, aprólékos, horror-os jellegű részlet látható….csontok, fogak, denevérek, patkányok, csontvázak, skorpiók stb. ami teljesen beleillik az alaphangulatba. A készletek többsége kapott olyan elemeket és matricákat is, amelyek világítanak a sötétben. Ez szerintem különösen illik a téma jellegéhez és jól is néznek ki.

_20_1.JPG

monster.jpg

A készletek többsége rendelkezik 1-1 funkcióval is, de szerencsére nem vitték túlzásba. 1-2 kilövő illetve pörgő, mozgó funkciók a jellemzőek. A 9466 Crazy Scientist and his Monster készlet viszont elektromos, fénykibocsájtó funkciót is kapott. Összességében elmondható, hogy a szetteknek leginkább a külső megjelenésén van a hangsúly, nem a „tudásán”.

mad-scientist.jpg

A csomagolás is egészen jól sikerült. A dobozok háttere egy sötét, teliholdas éjszakai látkép, aminek előterében látható az adott készlet rendszerint akció közben. A Monster Fighters logó a bal felső sarokban látható és a „szellemes” betűtípus a szálló denevér felhővel különösen hangulatosra sikerült.

9463_1.jpg

maxresdefault_36.jpg

Összesen 19 minifigurát hozott a téma, amelyek szinte teljesen egyediek voltak, azaz csak ebben a témában használták őket, noha a szörnykarakterek többsége már megjelent korábban a Studios vonalban, de kissé más kinézettel. A készletek jó része rendelkezik egyedi figurával, amit csak abban a szettben lehetett megszerezni. A hagyományos horror paletta minden szegletéből kerültek ki karakterek és igencsak jól is sikerültek. Egyszerre idézik meg a horror karaktert, de ugyanakkor mégis a gyerekbarát mezsgyén belül mozogva. Piszok jó a figurák festése is és mindegyikük megjelenése tökéletesen illik ehhez a szellemes-szörnyes történethez.

why-legos-new-monster-fighters-screams-steampunk-diy_w1456.jpg

5 emberkaraktert is kiadtak, ők ugye a szörnyvadászok. Ann Lee egy nyílvesszővel átlőtt hajú, morcos tekintetű asszony, aki számszeríjjal harcol.

ann.png

Frank Rock egy elvis imitátor szerű, vagány motoros arc, aki az elveszett kutyáját keresve botlott először zombikba.

frank.jpg

Rodney Rathbone olyan, mintha egy westernfilm gonosz polgármesterét öntötték volna figura formába a keménykapaljával és a zsebórás mellényével. Ő a csapat vezére.

rodney.png

Jack McHammer egy dokkmunkás kinézetű, kötöttsapkás, szakállas karakter, akinek a jobb keze helyett egy kalapács van. Ő az őrült tudóson akar revansot venni, amiért leoperálta a karját.

jack.png

Major Quinton Steele pedig XIX. századi angol vadászra hasonlít a leginkább a szafari sisakjával és a monoklijével. Ő a Farkasembert akarja levadászni. Mindegyik ember karakter ötletes és egyedi.

mof004.png

A szörnyek közül Lord Vampyre a főszereplő, őt egészen sok készletben felhasználták köpennyel és egy szettben köpeny nélkül is. A megjelenése egy hagyományosnak tekinthető vámpír külső, de mégis nagyon jól sikerült. Ő a szörnyek főnöke.

vamp.png

A Crazy Scientist’s Monster itt természetesen Frankensteint takarja, de gondolom az esetleges jogdíjak miatt itt más néven futott. Mindenesetre teljesen hozza a klasszikus Frankenstein külsőt.

mof017.png

A Man-Bat egy szárnyas denevérember karakter, pont olyan, mint amelyek a Batman képregényekben is szerepeltek annó. A történet szerint Lord Vampyre szolgálói.

bat.png

A Monster Butler egy Frankenstein szerű inas, a Zombie Chef pedig egy zombi szakács, amint a neve is mutatja. Szintén mindkettő Lord Vampyre szolgálatában áll.

mof020.png

mof019.png

A Crazy Scientist felvonultatja az összes olyan külső jegyet, amely beugrik, ha egy őrült tudósra gondolunk. A karaktert Dr. Victor Frankenstein inspirálta.

mof016.png

A Vampyre bride karakter ugye Lord Vampyre feleségét takarja. Ez a figura is elég minőségi.

bride.png

A Wolfman, a Creature és a Mummy figura teljesen hozza a hagyományos Universal Monsters megjelenést. Mindegyikük 1-1 moonstone-t őriz a történet szerint.

mof003.png

mof014.png

mumy.png

A Zombie Driver, a Zombie Groom és a Zombie Bride is nagyon jók és egészen félelmetesek lettek, de azért még nem a taszító módon.  

lego-monster-fighters-9465-the-zombies-figures_1.jpg

mof012.png

Ezeken kívül még sötétben világító szellem figurákat és hagyományos csontváz figurákat is felhasználtak.

shost.png

skeleton.png

A Monster Fighters készleteket 2012 folyamán, több hullámban bocsájtották a piacra. A többségük Május-Június folyamán debütált, ám a Haunted House és a Zombie Car csak szeptemberben jelent meg. Összesen 13 szettet adtak ki, amiből 6 volt a kicsi, 5 a közepes és 2 a nagyobb méretű. Az év során mindent kiadtak, amit terveztek, de sajnos a téma nem durrant elég nagyot az üzletekben, így ezt nem követte folytatás. Az okát igazából nem tudom megmondani, manapság is sokan idegenkednek ettől a vonaltól, pedig szerintem igencsak jól sikerült darabokról van szó. Később azért a karakterek jellege visszaköszönt pl. a zacskós minifigura sorozatok figuráiban is.  

A készletek többsége nagyon jól ellát egy kettős funkciót. Egyszerre játszhatóak a gyerekek számára, ugyanakkor az érdekes külső megjelenésük miatt érdekesek lehetnek a felnőtt gyűjtők számára is. Az biztos, hogy egy horror rajongó, Lego gyűjtő polcáról nem hiányozhatnak.

01_49.jpg

És akkor lássuk az egyes készleteket részletesebben….

A 9461 The Swamp Creature volt a legkisebb dobozos készlet a Monster Fighters témában. A dobozban 70 alkatrész volt megtalálható, amelyből a Swamp Creature élőhelyének egy darabja és egy kis mocsárjáró volt összeépíthető. A mocsárjáró igaziból egy kicsi és átlagos darab és a Creature „oltára” sem különösebben nagy durranás, de ennél a készletnél a figurákon volt a fő hangsúly. A creature helyénél van egy moonstone elem, ami ebben az esetben nem világít a sötétben. Két minifigurát adtak a készlethez a Creature elég jól sikerült, a festése és a színe is rendben van bár a különleges fejformáját egy normál minifig fejre felhúzott „sisakkal” oldották meg, ami nem annyira elegáns megoldás, de végülis működik. A másik figura Frank Rock, aki egy Elvis jellegű szörnyvadász és szeretné megszerezni a Creature birtokában lévő moonstone-t, nehogy Lord Vampyre kezébe kerüljön.

9461_alt1.jpg

9461_alt2.jpg

9461_main.jpg

A 9462 The Mummy szintén egy kisebb Monster Fighter készlet volt. A 90 alkatrészéből egy kisebb helikoptert és egy múmia által hajtott szekeret lehetett összerakni. A szekeret egy lócsontváz húzza, ami világít a sötétben és ezt a moldot korábban már használtak Castle készletekben is. A szekéren van a múmia moonstone-ja, amelyet a helikoptert vezető szörnyvadász, Ann Lee igyekszik megszerezni. Kicsi szett, de végülis pofás. Ez majd szerepelni fog nálam videóban is.

9462_alt1.jpg

9462_alt4.jpg

9462_main.jpg

A 9463 The Werewolf szintén egy több részből álló készlet. A központi rész egy nagy ódon fa, amelynek az aljában ott van egy moonstone. A fa a célnak teljesen megfelel és voltaképpen impozáns. A másik rész egy autó, ami leginkább egy régi kocsiból átépített Hot Rod-ra hasonlít és ez is teljesen rendben van. A kocsit a Major Quinton Steele nevű minifigura vezeti, aki engem leginkább a Jumanji gonosz vadászára emlékeztet. Ő akarja megszerezni a fában tárolt moonstone-t a Farkasembertől, akit pedig le akar vadászni. Ez utóbbi egy nagyon jól sikerült figura, aminek a karmai világítanak a sötétben. Később ilyen funkció nélkül ezeket a karmokat használták fel a Super Heroes Rozsomák figurájához is.

9463.jpg

9463_alt4.jpg

9463_alt6.jpg

9463_main.jpg

A 9464 The Vampire Hearse véleményem szerint a legjobb közepes méretű készlet ebben az altémában. A 314 alkatrészből egy nagyobb méretű halottas kocsit és egy kisebb krosszmotort lehet megépíteni. A halottas kocsi Lord Vampire autója, amelyet egy Zombie Driver figura vezet. A kocsi hátsó része felnyitható és a raktérben található koporsóból „ki lehet lőni” a Lord Vampire figurát. Összesen egyébként három minifigura tartozott ehhez a pofás készlethez és véletlenül pont a héten szerepelt nálam videóban.

9464.jpg

9464_2.jpg

9464_alt4.jpg

A 9465 The Zombies egy jó közepes és több részből álló, 447 darabos készlet. A fő rész egy kripta, ami mellett több egyéb sírbolt is látszik, amelyekből kikelnek a zombik. A kripta közepén található a szokásos moonstone és egy denevér illetve a sötétben világító pók is tarkítja. A készlet másik része egy zombivadász járgány, ami kilövőkkel és óriási kalapácsokkal van ellátva. Ezt a Jack Mchammer nevű zombivadász figura vezeti. Rajta kívül egy Zombie Driver, egy Zombie Bride és egy Zombie Groom figurát adtak a készlethez.  A többi Monster Fighter készlethez képest ez egy kicsit későn jelent meg, ezért a történetben eredetileg nem is volt benne ez a zombis moonstone, de a doboz hátulján lévő képregénnyel mégis behozták. Ez a stone nem szerepel a Vampyre Castle készletben és elvileg nem is kell Lord Vampyre gépéhez, ám ezzel tetszőlegesen helyettesíthető, amolyan „joker” kőként, bármelyik másik.

9465_v7.jpg

9465.jpg

9465_1.jpg

A 9466 The Crazy Scientist and His Monster készlet a klasszikus Frankenstein ébredési jelenetet mutatja be, de természetesen ez is több részből áll. Van egyszer egy dioráma szerű rész, aminél egy cellát és a Frankensteint életre keltő gépet lehet megépíteni. Itt világító pók, világító koponya, villámok és mindenféle kisebb kiegészítők is megtalálhatók. A gép viszont rendelkezik világító funkcióval is, ami elég durván néz ki a maga erős, vörös fényével. A működéséhez szükséges elemeket is tartalmazta a készlet. A gép tetején található a thunder moonstone. A szett másik része megintcsak egy kocsi, amivel Rodney Rathbone és Major Quinton Steele megtámadja az őrült tudós laborját. Ez mindenféle fegyverrel van ellátva és engem leginkább egy Citroen kacsára emlékeztet. Mindez 430 elemből épül fel és összesen 4 minifigura járt a készlethez. Rodney, Quinton, az Őrült tudós és persze Frankenstein. Érdekes, hogy a történet szerint Jack McHammer akar revansot venni az őrült tudóson, ám az ő figuráját mégsem tették bele a készletbe.

9466_alt1.jpg

9466_main.jpg

9466_alt3.jpg

9466.jpg

A 9467 The Ghost Train egy 741 elemből álló nagyobbacska szellemvasút, amit egy légcsavaros repülővel követnek a szörnyvadászok. A lokomotív csontokkal, karmokkal és félelmetes fejjel van kirakva illetve a kéményéből egy zöld tűz elem tör elő. A kerek, félelmetes fej elem és a zöld, sötétben világító tűz elem csak ebben a készletben volt megtalálható. Összességében a vonat nagyon jól néz ki és ötletes is. A repülő is rendben van… ez egy pirosas színű egymotoros gép, amelyet két szörnyvadász, Ann Lee és Frank Rock irányít. A gép rendelkezik kilövővel és pörög a propellere is. Exkluzív figurákat nem tartalmaz a készlet, Frank és Ann mellett még három „sima” szellem figurát adtak hozzá, amelyek szintén világítanak a sötétben. Remek készlet, ami nem is éppen kicsi.

9467_alt1.jpg

9467_alt4.jpg

9467_main.jpg

A 9468 Vampire Castle a maga 948 alkatrészével a második legnagyobb Monster Fighters készlet. Ez egy klasszikus drakula kastély, ami a történet szerint Lord Vampyre otthona. A kastély két toronyból, egy bástyából és egy jó kis kapuból áll. Az egyik torony felső részén látható a moonstone-okat használó szerkezet, amivel Lord Vampyre el akarja sötétíteni a napot. A készlet tartalmaz is hat moonstone-t, ám a zombis követ nem. Vannak itt még csapda ajtók, kilőhető, világító pókok és titkos ajtók is. Egészen impozáns és jól sikerült épület. A készlet tartalmaz még egy kisebb, hálóvetővel ellátott autót is, amivel Jack McHammer rohamozza a kastélyt. A szett egy sereg olyan alkatrésszel rendelkezik, amelyet csak ebben vagy csak nagyon kevés más helyen használtak fel. Ilyen a koporsó és a sötétben világító patkány elem is. Összesen 7 minifigura járt a készlethez, ezek közül a két Man-Bat volt exkluzív, rajtuk kívül Lord Vampyre, a Vampyre Bride, Rodney Rathbone, Jack McHammer és egy Skeleton volt még ebben megszerezhető. Ez a kastély egy pompás készlet, lehet hogy csak az én „castle” receptoraimat izgatja, de bizonyos szempontból még jobban is tetszik , mint a nagyobb Haunted House.  

9468_alt1.jpg

9468_alt6.jpg

9468-1.jpg

9468_alt2.jpg

A 10228 Haunted House a legnagyobb Monster Fighters készlet és gyakorlatilag ez az altéma csúcsa. Hatalmas, gyönyörű és ugyan én nem vagyok odáig az épületes szettekért, de ez azért nagyon kellene. A készlet egy 2064 elemből összeépíthető szellemház, ami szerintem nagyon hasonlít az Addams Family házára is. A ház szétnyitható és a belső tér 3 tipikusan kinéző emeletből áll. A három emelet összesen hat szobából áll, amihez 6 hozzillő minifigura jár, név szerint Lord Vampyre, 2 fluoreszkáló szellem, a Zombi Chef, a Monster inas és a Vampyre”s Bride. A szakács és az inas figura csak ebben a készletben volt megszerezhető. Szerintem mindegyik figura egészen ötletes. A házhoz még egy szokásosnak mondható, görbe, félelmetes kertkapu is jár. Ez egy igen nagy és impozáns készlet, de leginkább csak kívülről néz ki jól. A belső teret azért picit jobban is ki lehetett volna dolgozni. Ennek ellenére népszerű, keresett és manapság igen drága készlet.

101228_7.jpg

10228_1.jpg

101228.jpg

10228.jpg

A 30200 Zombie chauffeur coffin car egy kis polybages készlet volt, amelynek 32 eleméből egy koporsó alakú kisautót lehetett felépíteni. A kevés elem ellenére ez teljesen jól néz ki és a mellé adott Zombie Driver figura is egészen rendben van. Eredetileg csak az Amerikai Lego Discovery Center-ekben és a Toys R Us üzletekben lehetett hozzájutni, de 2012.10.31.-én, halloween-kor az angol Sun magazin mellé is ezt adták ajándékba.

30200.jpg

30200_1.jpg

A 30201 The Ghost egy kis méretű polybag-es promóciós készlet volt, amelynek 33 alkatrészéből egy új típusú, sötétben világító szellem figurát és egy ingaórát lehetett összerakni. Ezt a típusú szellem figurát csak ebben és a Haunted House szettben lehetett megszerezni. Maga a készlet sajnos szintén limitált volt, ezt is főleg a Lego Discovery Centerekben és a TRU üzletekben lehetett bezsákolni, de Németországba is jutott belőlük.

30201.jpg

30201_1.jpg

A 40076 Zombie car is egy polybages, 60 alkatrészből álló szett volt, amely ajándékként járt bizonyos összegű vásárlások felett a Lego Store-okban. Ez egy kis négykerekű terepjáró szerűség, ami mellé egy Zombie Driver figurát adtak.

40076_1.jpg

40076.jpg

Az 5000644 Monster Fighters promotional pack egy polybag-es promóciós csomag volt, amelyben összesen 12 elem volt megtalálható. Egy csontváz figurát, egy matricaívet, egy denevért, egy trans-red kristály elemet, egy pókhálót és egy sötétben világító pókot tartalmazott. A csomag csak a Toys R Us Monster Fighter event nevű rendezvényén volt megszerezhető. Az a gyermek, aki segített építeni legalább 5 percig a Monster City nevű terepasztalt a TRU üzletek valamelyikében, ajándékba kapott egy ilyet.

5000644-1.png

5000.jpg

Ugyan nem kapcsolódik teljesen a témához, de azért említés szintén érdemes beszélni róla, hogy a Monster Fighter figurákhoz hasonló karakterek megjelentek a Lego zacskós minifigura sorozataiban is. Természetesen nem pontosan ugyanolyan figurák, mint amiket a Monster Fighters készletekben meg lehetett szerezni, de a jellegük kétségtelenül hasonló. Már a legelső 2010-es szériában is volt egy Zombi és később Múmia, Frankenstein, Boszorkány és Vámpír karakterek is megjelentek. Nem sorolom fel őket tételesen, mert ezek nem tartoznak ténylegesen a Monster Fighters alvonal alá. Ezek csúcspontja kétségtelenül a 2015-ben megjelent 14. széria volt, ami csak Monster ihletésű figurákat tartalmazott. Itt is volt csontváz, őrült tudós és farkasember is, de ezek a figurák teljesen mások voltak, mint a Monster Fighters témában megjelentek. Ettől függetlenül ezek a figurák is elég jól néztek ki.

5193bi5cvxl_sx466.jpg

lego-minifigures-series-14-lady-vampire-minifigure-loose-pre-order-ships-september-13_61026_1461383337.jpg

d57bcf13d672f7a70aa0ca187635371a.jpg

Bevallom én egy kicsit elfogult vagyok a Monster Fighters témával, mert nekem nagyon tetszik, de racionálisan szemlélve is egy remek ötleteken alapuló, jól kivitelezett készletekkel bíró altéma volt. Sajnos tiszavirág életű volt, de semmiképpen sem a minősége miatt. Azóta sem volt hasonló jellegű vonala a Lego-nak, bár véleményem szerint – akár kifejezetten a felnőtt gyűjtőket megcélozva – akár életképes is lehetne egy horror ihletésű, komoly Lego vonal. (és be ne linkelje nekem valaki hogy ááá dehát vannak keletről horror figurák....mert akkor mérges leszek)

hqdefault_3.jpg

gra_1.jpg

Köszönöm, hogy elolvastad. Ha tetszett lájkold és oszd meg.

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr2014356773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szeme közé, laposan! 2018.11.06. 23:07:58

A maguk kategóriájában ezek remek készletek, ill. jó téma volt! Szerintem.

Wreck Garr 2018.11.07. 16:35:17

Valóban jó kis téma, el is kezdtem az összegyűjtését, csak kicsit leálltam a témával (az exo force összegyűjtése kicsit túltelített :D )
A polybag-ek, a swamp creature és a mummy szett azért megvan, majd folytatom, de most az új TF generations combiner csapatokat szedem össze.
Érdekesség lehet még, hogy a 9465 The Zombies készlet, talán azért, mert nem volt betervezve, és emiatt lehet, hogy kisebb darabszámban került piacra, kiugróan drágán szerezhető meg a többi készlethez képest, kb azonos árban mint a vampire castle. Ezek természetesen bricklinkes árak, de pont ebből a készletből "jó bizniszt" elég nehéz találni, mivel itthon szerintem nem árulták, így használtan sem nagyon kerül elő, a többi készlettel ellentétben.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.11.07. 16:37:59

@Wreck Garr: Igen a zombis készlet sokkal kisebb mennyiségben került a piacra és sokkal nehezebb megszerezni. De hát a két nagyot se könnyű mert aranyáron mérik :D

MimiQ 2018.11.09. 00:00:14

Ez is nagyon jó cikk volt még úgy is, hogy ezekből semelyik sem volt meg, de majd az AQUAZONE :) Ez az új szellem egyébként el van írva a bricklinken, mert 2012-ben 4 és 15-ben egy scooby doo készletben. Én csak az eredeti castle szellemet ismertem a black monarch’s ghost 6034 és a wolfpack tower 6075-ből.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (39) archivum (39) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (13) epic continues (3) episode I (13) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (7) érdekesség (1407) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (708) hasbro játékok (711) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (283) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1489) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1485) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (38) játék lelőhely (12) játék reklám (30) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (361) kenner (339) kennertoys (325) kenner figurák (324) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (570) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (369) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (293) lego katalógus (291) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (70) lego tmnt (1) lego történelem (251) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (3) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (2) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pokember (1) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1147) régi játékok (1121) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (671) starwarsfigures (569) starwarsjármű (94) starwarstoys (656) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (670) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (514) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (559) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (38) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) titanium (1) tmnt (16) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1175) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (296) vintage (867) vintagejátékok (988) vintagestarwars (165) vintagestarwarstoys (165) vintagetoys (977) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (148) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (4) wwf figurák (8) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása