Top 10 - Sikeres filmek, bukott játékfigurái

A múlt héten nagyon kedveltétek a bukott filmekhez kapcsolódó sikertelen játékvonalakat bemutató toplistámat (ITT OLVASHATOD), úgyhogy most következzék a párja, amiben a sikeres filmekhez kapcsolódó, de megbukott figurákból csipegettem össze egy tízes listát. Sajnos önmagában az, hogy egy játékgyártó bezsebel egy sikeres filmhez kapcsolódó licenszet még nem garancia a sikerre. Rengeteg esetben fordult elő ugyanis az, hogy a remekül sikerült filmek figurái szó szerint senkinek sem kellettek. Ez önmagában még nem jelenti azt, hogy a játékok rosszak voltak. Persze ez is előfordult, de sok esetben a nem megfelelő időzítés, a rossz árazás, vagy a túl erős mezőny miatt is elbukhatott egy-egy projekt. Persze a listán azért leginkább a nem túl jól sikerült játékok vannak többségben.

6475d3c848d546b8ef98274093806182.jpg

  1. E.T.- LJN, 1982

Nem sok olyan sikeres filmes licensz van, amiből egyáltalán nem kellett volna akció figurákat készíteni, de az E.T. mindenképpen ilyen. Steven Spielberg klasszikusa egy történelmi jelentőségű alkotás, ami akkoriban is rendkívüli sikereket ért el és mind a számok, mind a kritikai fogadtatás tekintetében egy sikeres blockbusternek tekinthető. Ugyanakkor akciófigura szempontból nem volt egy kényelmes terep, hiszen az egy főszereplő lényen kívül nincs túl sok olyan motívuma, amit izgalmasan meg lehetne csinálni. Talán éppen ezért, a nagy játékgyártók nem is haraptak rá az E.T. licenszére, ami így az LJN-nél landolt és az LJN akkor még bőven csak egy harmadvonalas gyártónak számított (évekkel vagyunk még a Thundercats sikere előtt). Ők viszont nem fukarkodtak és mintegy 21 féle E.T. figurát adtak ki. Gyakorlatilag csak E.T.-t, hiszen a kedves űrlény mind a 21 terméken megjelent valamilyen formában, ugyanakkor emberi karakter csak egy esetben. Ezért ez nem volt egy túlságosan jól játszható vonal. Az alap széria 2”-es méretű, mozgatási pontok nélküli, tömör műanyag figurákból állt, ami igazából maximum csak dísznek volt jó. Ezeken kívül kiadtak még 3 beszélő E.T. figurát is, -aminek viszont az előállítási költségei voltak magasak- illetve két felhúzható ET-t is. A gyerekek viszont nem kedvelték ezeket, úgyhogy a többségük teljesen eladhatatlan volt ráadásul erőteljesen túlgyártották őket. Pont ezért manapság is nagyon olcsón hozzájuk lehet jutni.  

 

et.jpg

et2.jpg

et3.jpg

et4.jpg

  1. Star Trek The Motion Picture – Mego, 1979

Már múlt héten is megpróbáltam a Star Trek-et felcsempészni a listára, de akkor sajnos a film nyilvánvaló sikeressége miatt nem tehettem fel. 1979-ben jelent meg a népszerű Star Trek TV sorozat mozifilm változata, ami ugyan nem váltotta be maradéktalanul a rajongók elvérásait, de azért szépen termelt a kasszáknál és a 35 milliós elkészítési költségekkel szemben mintegy 139 millió dollárt termelt vissza. A Star Trek játékok licensze ekkoriban már régóta a Mego birtokában volt, akik a 6”-es, babaszerű figura sorozatukban korábban már sikerrel jelentettek meg Star Trek karaktereket. 1979-ben viszont már egy merőben más világ volt, hiszen a Star Wars figurák sikere általánossá tette a 3,75”-es méret használatát és a Mego, hogy igazodjon a trendekhez, elkezdett ugyanilyen méretben is figurákat készíteni. Ez volt a Pocket Heroes sorozat és a készülő Star Trek filmhez is ilyen méretű figurákat adtak ki. Érdekes, hogy a Mego vitába is került a Paramount-al, mert a filmstúdió a TV sorozattól különálló licenszként szerette volna kezelni a filmet.  A Mego viszont a végsőkig elment az igazáért és végül elérték, hogy külön verseny nélkül ők készíthessenek a filmhez figurákat. Ugyanakkor ezek igazán csapnivaló darabok lettek. A szerkezetük hasonló volt a Star Wars figurákéhoz, ám a kidolgozottságuk és főleg a festésük a fasorba se volt a Kenner-hez képest. Az emberi karakterek teljesen semmilyenek, alig különböztethetőek meg egymástól, az idegen lények pedig nem ütnek eléggé. Ráadásul eléggé elcseszték a kiadási rendet, mert az első szériában csak az emberi karaktereket adták ki, de mivel az hamar megbukott, így a második, csak az idegeneket tartalmazó hullám Amerikában meg sem jelent a boltokban….csak a JC Penney-től lehetett őket megrendelni. Egyedül Kanadában és Olaszországban kerültek ki rendesen a boltokba, úgyhogy túl sok pénzt nem tudtak ezekből keresni. A pocket sorozat sikertelensége általánosan is megviselte a Mego-t, ezen kívül a hagyományos, nagyobb méretű figuráik sem teljesítettek jól. Ezek következtében a 70-es években sikeres cég, 1982-ben csődbe került.

 

st_1.jpg

st2_1.jpg

st3_1.jpg

st4_1.jpg

  1. Planet of the Apes – Hasbro, 2001

Bár a Tim Burton féle Majmok bolygója nem volt akkora világraszóló siker, mint a hetvenes évekbeli eredeti, de azért anyagilag bőven sikeresnek nevezhető, noha szokás Burton legrosszabb filmjének is nevezni. Nekem nincs különösebb bajom vele. A licenszet a Hasbro szerezte meg és 10 féle 6 inches illetve 2 féle12 inches figurát készített a film karaktereiből. Ezek ugyanakkor nem durrantak elég nagyot, a film nem jelentett elég vonzerőt és ezek így ott penészedtek meg a boltok polcain, a végletekig leárazva. A figurák elég rosszul mozogtak, kitekert testhelyzetekben voltak és a kiegészítőik sem voltak izgalmasak. A diszkótáncos testtartású Leo Davidson figura külön poén és egyáltalán nem is hasonlít Mark Wahlberg-re. Manapság is elég olcsón hozzájuk lehet jutni.  

pl3.jpg

pl.jpg

pl2.jpg

pl4.jpg

  1. Men In Black – Galoob, 1997

Szerintem a Men in Black filmeket mindenki ismeri, úgyhogy nagyon nem is kell bemutatnom a sztorit. Az első rész 1997-ben debütált és egy kifejezetten sikeres, jól termelő franchise kerekedett ki a Will Smith és Tommy Lee Jones nevével fémjelzett, vicces idegenekre építő filmekből. Az első rész 90 millió dollárból készült, viszont a pénztáraknál mintegy 590 millió dollárt szedett össze. Még a soundtrack és a rajzfilm is sikeres volt, így teljesen logikusan akciófigurák is készültek a történethez. A jogot a Galoob szerezte meg, ami a figuráival mindig sokkal kisebb sikereket ért el, mint a híres Micro Machines cuccokkal. Nos, a Men in Black figurák sem lettek sikeresek. A legnagyobb bajuk az volt, hogy szinte egyáltalán nem hasonlítottak a filmben látható szereplőre ugyanakkor a rajzfilmet sem idézték meg. Ráadásul az idegen figurák egy része úgynevezett bendable – vagyis tömör gumiból készült, mozgatási pontok nélküli, hajlítható figura volt, ami nem éppen a minőséget sugallta. Akár a J akár a K vagy az Edgar figurákat nézem, mindegyik borzalmas volt és talán éppen ezért akkoriban is cefet rosszul teljesítettek. Hatalmas mennyiségű beragadt, eladhatatlan készlet maradt belőlük az üzletekben. Összesen 5 basic figura, 8 bendable, 3 deluxe figura, 1 jármű és egy ultra alien jelent meg, aminek a többsége ma is nagyon olcsón beszerezhető.  Érdekes, hogy a bukta után nem sokkal a Galoob-ot relatíve olcsón be is kebelezte a Hasbro.

 

mib1.jpg

mib2.jpg

mib3.jpg

mib4.jpg

  1. Congo – Kenner, 1995

A múlt heti listára nem tudtam feltenni a Congo-t, mert ugyan a film nem volt éppen egy velőtrázó blockbuster, de az elkészítési költségeinek a háromszorosát azért visszatermelte. Ma már szerintem sokan nem is emlékeznek erre a filmre, de azért annyira nem volt rossz. A játékokat a Kenner készíthette el, de a végeredmény sajnos bántóan semmilyen lett. A Kenner szokás szerint a korábbi tapasztalataiból indult ki, így az egész vonalat egyfajta alternatív Jurassic Park vonalnak fogta fel. A figurák ennél fogva kidolgozottságukban és fegyverzetükben erősen hajaznak a korábbi Jurassic Park játékokra. A gorillák viszont valamiért a Kenner Aliens játékait juttatják az eszembe. A gorillák jelentik a gonosz oldalt, de a felturbózott, képregényes jellegű kinézetük ellenére egyáltalán nem tűnnek izgalmasnak. A kiegészítők bumfordiak és még G.I.Joe fegyver újrahasznosítást is találni közöttük. A csomagolás meg egészen visszafogottra sikerült és én el is hiszem, hogy a Congo semmivel sem tudott kitűnni a korabeli játékok közül. Ezek a figurák sajnos a kutyának sem kellettek és így a Kenner cég egyik legnagyobb bukásaként vonultak be a történelembe. Manapság is fillérekért beszerezhetőek.

 

cong.jpg

cong1.jpg

cong2.jpg

cong3.jpg

  1. Hook – Mattel, 1991

Kisebb koromban én nagyon kedveltem a Hook című filmet, amit még akkor az anyukámmal meg is néztünk a ma már nem létező szép emlékű Kőbánya moziban. Kifejezetten aranyos film volt, amit mondjuk, ma már nem tudok annyira élvezni, de ez semmit sem von le az akkori érdemeiből. Mások is szerették ezt a filmet, úgyhogy Steven Spielberg Pán Péter ihletésű sztárparádéja világsiker lett, aminek következtében a 70 milliós befektetés mintegy 300 millió dollárt fialt. Az év egyik legsikeresebb filmje volt, ráadásul gyerekek szólt, úgyhogy minden körülmény adott volt a remek akciófigurák készítéséhez. A Mattel szerezte meg a licenszet és hamar a boltokba is küldtek 14 figurát illetve 2 járművet. A Hook viszont játékként egyáltalán nem ért el sikereket és manapság is rendszeresen szerepelni szokott az amerikai játékokkal foglalkozó oldalak „elfelejtett játékok” illetve a „filmekre legkevésbé hasonlító figurák” toplistáin. Az alap probléma szerintem az volt, hogy a karaktereket nem hagyták meg olyannak, mint ahogyan a filmben láthatóak voltak. Bizonyos karaktereket görcsösen fel akartak turbózni, aminek egyszerűen nevetséges lett a végeredménye (Skull Armor Captain Hook). Ezen kívül gyakorlatilag a karakterek minimálisan sem hasonlítanak a filmben látható énjükre. A csomagolás se sikerült túl vevőcsalogatóra és a figurák kiegészítői is semmilyenek, ráadásul ezeket öntőkerettel együtt csomagolták a kartonra. A krokodil „járműként” való kiadása viszont jó ötlet volt.

 

hok.jpg

hok1.jpg

hok2.jpg

hok4.jpg

  1. Robin Hood the Prince of Thieves – Kenner, 1991

Gyerekkorom egyik korai blockbustere volt a Robin Hood a Tolvajok fejedelme című film, és amikor anyukámmal megnéztük a bemutatót követően nem sokkal a Kőbánya moziban én is kifejezetten szerettem. Egyáltalán nem is rossz film, sőt manapság is meg bírom nézni, ami sok akkori filmnél már egyáltalán nincs így. A filmből készült játékoknál viszont valami nagyon csúnyán mellément. A Kenner a 80-as évek végén, 90-es évek elején nem tündökölt éppen a régi fényében. A Star Wars figurák korának régen vége volt már és a Tonka csoport részeként sem hasítottak túl jól. Ennek ellenére folyamatosan zsebelték be az újabb és újabb filmes licenszeket, hogy akciófigurákat készíthessenek hozzájuk. Szerintem ahhoz, hogy a Robin Hood-ból jó figurákat csináljanak minden adott volt, de a Kenner szinte a minimális energiát sem adta bele a projektbe. A figurák egyszerűek, sematikusak….megmaradtak a Star Wars figurák öt pontos mozgathatóságánál és a puritán kidolgozottságánál. Csakhogy ami elég volt 83-ban, az már nem volt elég 91-ben…a termék egyáltalán nem tudta felvenni a versenyt a modernebb, harsányabb kortárs játékvonalakkal (pl a G.I.Joe-val). A csomagolás is egészen régies hatású volt, ami szintén nem segítette elő az eladásokat. A kiegészítők nem túl bonyolultak, de relatíve normálisan néznek ki, ugyanakkor a figurák ruházata – ami szintén erőteljes hasonlóságokat mutat a korábbi Star Wars figurákkal – már abszolút nem az igazi. Nem öltözteti fel ugyanis szépen az adott figurákat. A Robin Hood játékok nagyon hamar kikoptak az üzletekből és az egyetlen lényeges érdekesség, amit fel lehet hozni velük kapcsolatban, hogy a nagy újrahasznosító bajnok Kenner, több korábbi Star Wars-os dolgot is újra felhasznált a Robin Hood vonalban. Az Ewok Battle Wagonból, Robin Hood Battle Wagon lett, az Ewok village-ből Sherwood Forest, a Gamorrean Guard figurából pedig Friar Tuck. Összesen 8 figura, 1 jármű, 1 playset és 2 kisebb kiegészítő pakk került végül a boltokba. Manapság is csak azok a darabok drágák, amelyek a vintage Star Wars játékokhoz köthetőek, a többi relatíve olcsón beszerezhető.

 

rob.jpg

rob1_1.jpg

rob2_1.jpg

rob4.jpg

  1. Dick Tracy – Playmates, 1990

A népszerű 30-as évekbeli képregény évtizedeken keresztül Amerika egyik legsikeresebb képregénye volt, így minden adott volt ahhoz, hogy egy remek filmet készítsenek belőle. A film, 1990-ben Warren Beatty rendezésében, a saját főszereplésével került a mozikba, de osztatlan sikert azért nem aratott. Kétségtelen, hogy blockbusternek szánták, ám közel sem ütött akkorát, mint amit vártak tőle. Pénzügyileg viszont bőven sikeres lett, ezért kerülhetett fel erre a listára. A filmhez a hongkongi Playmates készíthette a figurákat, ami az elképesztően sikeres Tini Nindzsa Teknőcök figurái után, mindenféle más vonalra is megpróbálta alkalmazni ugyanazt a receptet. A Dick Tracy figurák esetében viszont ez a rajzfilmfigurás vonalvezetés látványosan nem sikerült. A karakterek kellemetlen külsővel bírnak, nyomottak, aránytalanok és teljesen kicsavart pózokban állnak. A figurák és a kiegészítőik is teljesen karikatúraszerűek, így nem is csoda, hogy a boltokban is kritikán alul teljesítettek. 14 figura és 2 jármű került kiadásra, aminek a többsége érdekes módon negatív karakter volt. Ez a filmes játékoknál általában fordítva szokott lenni.  A Dick Tracy figurák manapság is könnyen és olcsón beszerezhetőek.

dt4.jpg

dt.jpg

dt1.jpg

dt2.jpg

  1. Mission Impossible – Tradewinds Toys, 1996

A Mission Impossible franchise 1996-ban indult hódító útjára és szinte hihetetlen, de a sorozat mára már hat epizódot számlál. Ezek elképesztő mennyiségű pénzt termeltek és akciójelenetekben is mindig bővelkedtek, úgyhogy ha valamiből, akkor ebből lehetett volna normális akciófigurákat készíteni. Lehet, hogy ha valamelyik értelmesebb gyár kapja meg a feladatot, akkor most az első Mission Impossible filmhez készült játékok nem szerepelnének a listán, de mivel a totálisan ismeretlen Tradewinds Toys csinálta ezeket, ráadásul bűnrosszul, ezért mindenképpen előkelő hely járt neki. A cégnek gyakorlatilag ez volt az egyetlen figurás játékvonala és ebben el is követtek minden hibát, amit csak el lehetett. Először is borzalmas a karakter szelekció, már ha lehet annak nevezni azt a tényt, hogy csak Ethan Hunt figurát készítettek. A másik gond az volt, hogy ezek semennyire sem hasonlítottak szegény Tom Cruise-ra. A figurák ezen kívül túl izmosak voltak és még a témaválasztásuk is el lett cseszve. Ugyan ki akart volna megvenni, egy tűzoltónak álcázható Ethan Hunt figurát, amihez még csak épkézláb fegyver sem járt? Mindössze 5 figura került a boltokba és azok is csak korlátozottan voltak kaphatóak, mert a kereskedők sem bíztak bennük, így nem rendeltek ezekből túl sokat. Manapság kicsit ritkábbak és nem olyan egyszerű a beszerzésük, úgyhogy jobban a zsebbe kell nyúlni, ha valaki akar egy ilyet magának (de miért akarna? :D)

mi2.jpg

mi.jpg

mi3.jpg

mi4.jpg

  1. Indiana Jones – Kenner/LJN 1983/1984

Ha van olyan gigantikus blockbuster, ami a moziban aratott, a popkultúra részévé vált, de a játékokban nem volt szerencséje akkor az az Indiana Jones. Azt hiszem az első három Indiana Jones filmet senkinek sem kell bemutatni és az első rész teljesen jogosan tartózkodik az IMDB top 100-as lista közepén. A filmet ugyanaz a csapat jegyezte, mint a Star Wars-t… George Lucas és Lawrance Kasdan írta, Harrison Ford volt a főszereplő és Steven Spielberg rendezte. Az egyik legjobban sikerült blockbuster volt valaha, ráadásul a gyerekek is imádták. Éppen ezért logikusnak tűnt, hogy a franchise játékként is menetelni fog, de ez nagyjából három okból sajnos nem így történt. Először is a Kenner rettenetesen későn dobta a játékokat a piacra. A film 81-es volt, de a vásárlók csak 82 végén találkozhattak velük a boltokban és bizony ebben az évben már a Return of the Jedi figurák uralták a polcokat. A késés George Lucas hibája volt, aki annak ellenére nem szerződött le a Kenner-el előre, hogy a Star Wars figuráknál nagyon jól együtt tudtak működni. A második ok a színvonaltalanság volt, hiszen a figurák többsége teljesen sematikusra sikerült. A Kenner-nek rohamtempóban kellett elkészíteni a figurákat és párhuzamosan a Star Wars játékokkal, úgyhogy ezekre láthatóan sokkal kevesebb energia jutott. Egyébként a figurák szerkezete majdnem ugyanaz volt, mint a Star Wars-nál, de itt kevesebb normális kiegészítőt adtak hozzájuk, vászon ruhákból ugyanakkor meg többet használtak. A harmadik ok a rossz karakter szelekció volt. Indy az még hagyján, de melyik gyerek akart Sallah, Marion vagy Belloq figurával játszani? Nem sok… A csomagolás se sikerült túl szépre és mivel az áruk nagyjából ugyanaz volt, mint a Star Wars figuráknak ezért nem igazán voltak versenyképesek a piacon. Így az Indy játékok a nagy sikerek helyett a Kenner történetének egyik legnagyobb bukását hozták össze. De a sztorinak itt még nincs vége… az ugyanis meglehetősen ritka, hogy egy licensszel egymásután két gyártó is komolyan megégesse magát és ez az oka, hogy teljesen egyértelműen ez a vonal kapta meg az első helyet a mai listán. A Kenner után ugyanis a második Indy film játékkészítési jogát az LJN kapta meg, ami pontosan ugyanakkorát bukott a projekttel, mint a Kenner. A figuráik második hullámát már nem is tudták a boltokba küldeni. Mindkét játékvonalról írtam már korábban, azt a cikket ITT OLVASHATOD.

 

in2.jpg

in1.JPG

in3.jpg

in_1.jpg

indianajonesmoc0410_1.jpg

indianamolaram0827_1.JPG

Amik majdnem felfértek még a listára…

Star Wars Micro Collection / 12” Star Wars figurák – Kenner, 1979-82

Nem minden Star Wars játék volt átütő siker a vintage érában sem. Az igaz, hogy a 3,75”-es figurák akkorát futottak a piacon, hogy még a messzi messzi galaxisban is hallottak róluk, ám a más méretű Kenner termékek lényegében megbuktak. Mind a kisméretű playsetekkel operáló micro collection, mind a nagyméretű, klasszikus 12”-es figuravonal ugyanis igen rosszul teljesített. A 3,75-ösök sikerének árnyékában viszont elkaristoltak egy ideig, úgyhogy ezért nem fértek fel a listára. A későbbiekben még minkét vonallal foglalkozni fogok önálló cikkekben.

12_44.jpg

micro_2.jpg

Demolition Man – Mattel, 1993

A Pusztító, Sylvester Stallone és Wesley Snipes főszereplésével készült és egy egészen szerethető, sikeres akciófilm volt a 90-es évek elején. Játékfigurákat nem feltétlenül kellett volna kiadni hozzá, de a Mattel mégis megpróbálta. A játékvonal nem ért el sikereket, viszont nem volt annyira „Pusztító” úgyhogy a mai listára éppen nem fért fel.

demo_1.jpg

Butch and Sundance – Kenner, 1979

A Butch and Sundance nevű cowboy-os játékvonal valószínűleg nem mond túl sokat a hazai gyűjtőknek, de azt illik tudni róla, hogy a Kenner cég egyik legnagyobb bukásáról van szó. Ugyanakkor nem tehettem fel a listára, mert a neve ellenére ez nem a Butch Cassidy és a Sundance kölyök című sikeres Robert Redford filmhez kötődött, hanem a sokkal kevésbé ismert Butch and Sundance The Early Years című filmhez. Ez viszont nem volt túl sikeres, úgyhogy ennek inkább a múlt heti listán lett volna a helye.

butch.jpg

Köszönöm szépen a figyelmet! Mindenkinek boldog nyulat kívánok!

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr4014777222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

crusaderman 2019.04.20. 21:53:25

Azért kíváncsi lennék mennyire fogynak a 30 centis Star Wars figurák ,mert rengetegszer le vannak árazva ...(HASBRO nem tanult az előd bukásából?!)

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2019.04.20. 22:30:17

@crusaderman: nem csak ők nem hanem más sem. Egyszerűen nem tud kikopni ez a méret.... ugyanakkor valamennyire biztos megéri különben nem csinálnák

Gerberus 2019.04.28. 06:03:57

A Mission: Impossible franchise 1966-ban indult el, mert akkor készült el az első tévésorozat, ami hat évadot élt meg, majd 1988-ban volt még egy kétévados sorozat, és miután az is véget ért 1990-ben jöttek a Cruise-féle mozifilmek, miután emberünk megvette a sorozat jogait. A pusztítóból a Hot Wheels is csinált egy menő kilencautós szériát, persze anno azt is hiába is kerestük volna itthon...

Mrs Broccoli 2019.05.02. 01:06:59

A Mission Impossible kicsit régebbi 1996-nál, úgy 1970-ből... és sokkat több epizódja van 6-nál, igen, nem tomkrúsz a főszereplő.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2019.05.02. 08:16:27

@Mrs Broccoli: Ezt én tudom de a játék a filmhez kapcsolódik :)

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (40) archivum (40) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (14) epic continues (3) episode I (14) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (8) érdekesség (1415) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (711) hasbro játékok (714) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (285) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1497) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1493) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (39) játék lelőhely (12) játék reklám (31) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (364) kenner (340) kennertoys (326) kenner figurák (325) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (574) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (373) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalógus (294) lego katalogus (296) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (72) lego tmnt (1) lego történelem (253) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (3) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pókember (4) pokember (1) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1155) régi játékok (1129) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (673) starwarsfigures (571) starwarsjármű (94) starwarstoys (658) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (672) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (516) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (561) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (40) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (10) titanium (1) tmnt (17) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1183) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (298) vintage (874) vintagejátékok (994) vintagestarwars (166) vintagestarwarstoys (166) vintagetoys (983) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (149) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása