Top 10 - A legrosszabb kiadatlan játékok

A mai top 10-es cikkben a játékok egy érdekes szegmensével, a kiadatlan, hivatalos forgalmazásba soha nem kerülő akciófigurákkal és járművekkel fogok foglalkozni. Szinte minden játékvonal rendelkezik ugyanis olyan vakvágányokkal…olyan kevésbé sikerült figurákkal és járművekkel, amelyeket végül nem küldtek az üzletekbe. Ez nem von le semmit az adott játékvonal értékéből, hiszen ezeknél mindig volt egy éber marketinges vagy vezető, aki nemet mondott rájuk és nagyon sok esetben nem is véletlenül. Persze azért némelyik a szerencsének vagy egyéb külső körülménynek köszönheti csak, hogy a tervező asztalon maradt. A lista ebből következően hullámzó lesz…minden játékvonal rendelkezik ilyen kiadatlan projektekkel, de én igyekeztem a legismertebb, legnépszerűbb, legfontosabb brandekre koncentrálni és látni fogjátok, hogy a kiadatlanság oka is mindegyik esetben más lesz, már amelyiknél lehet magyarázatot adni arra, hogy miért törölték a cuccot. Ezen felül mindegyik, az elkészítés más-más fázisában bukott el, valamelyik már készen állt a sorozatgyártásra, míg egyes helyezettek csak egy kósza concept art szintig jutottak.  

fearless_photog.gif

A lista az én véleményemet tükrözi…lehet, hogy ti azt fogjátok mondani, hogy „de hát ez meg az nem is nézett volna ki rosszul”, de én így gondolom.  Nyilván mindenkinek más az ízlése, de szerintem ez az a tíz kiadatlan játék….aminél egyáltalán nem kár, hogy nem látták meg a napvilágot. Annyit még hozzátennék, hogy a listán szereplő játékok annak ellenére, hogy nem sikerültek túl jól, nyilván óriási értékkel bírnak, hiszen maximum prototípus vagy termékminta létezik belőlük.

manimalsoriginalall6close1a.gif

10. Replicators – 1995, G.I.Joe, Hasbro

A vintage G.I.Joe-k története bővelkedik a kiadatlan figurákban, járművekben és a döntő többségük inkább a „kár hogy nem adták ki” vagy az „elmegy” kategóriába esik. Viszont a vintage éra utolsó éveiben azért a Hasbro elkövetett egyet, s mást, ami nem feltétlenül volt méltó a történelem egyik legsikeresebb játékvonalához. A legendás 1995-ös kiadatlan széria bővelkedik az ilyen „érdekességekben”, mert itt kb. egyszerre akartak visszatérni a Joe gyökereihez illetve folytatták volna a Star Brigade-al már megkezdett, meglehetősen szériaidegen sci fi-s vonulatot. A Sci fi-s vonal jóval kellemetlenebb volt, mert ez az irány valahogy (számomra) egyáltalán nem passzolt a G.I.Joe világába. 1995-ben több ilyen jellegű, új sub team-et is terveztek kiadni és ezek egyike volt a Replicators csapat. Ez egy olyan sub team lett volna, amelyet a figurák azonos plusz funkciója fűzött volna össze egy csapattá. Ez annyit jelent, hogy a figurák lenyitható mellkasa mögül valamiféle szörny vagy űrlény bukkant volna elő, gondolom valamiféle rugós mechanizmus által. Ez a funkció bármely másik, ténylegesen sci-fi-s jellegű vonalnál (Pl. Kenner Alien) teljesen oké lett volna, de szerintem a Joe-nál döntően megváltoztatta volna a figurák általános, jól megszokott jellegét. Ugyanis a kiugró valaminek hely is kellett, ezért némiképpen megnövelt méretű felsőtestet kaptak, ami így utólag a nem túl szép emlékű G.I.Joe Extreme sorozatot idézi meg a számomra. Ráadásul a díjbirkózó felsőtesten nagyon látszódtak volna a lenyíló rész hézagai is, ami nem túl szép. A csapat sorozatgyártásra kész állapotban volt már….léteznek belőlük prototípusok és concept art-ok is, de mivel az egész 95-ös G.I.Joe „évadot” törölték, ezért ezek sem jelenhettek meg a boltokban. Én azt mondom, hogy nem is baj.

repl.jpg

repl2.jpg

repl3.jpg

repl4.jpg

repl5.jpg

repl6.JPG

repl7.jpg

9. Bondo – 1985, Ewoks, Kenner

A kiadott és kiadatlan Ewoks illetve Droids játékokról már énekeltem egy-egy cikket. Akkor is meg kellett, hogy állapítsam….ami megjelent az se volt éppen se „Star Wars-os”, se pedig jó és ami nem jelent meg, azért se kár. A kiadatlanok közül viszont egyértelműen Bondo volt a legkellemetlenebb karakter, aki a rajzfilmben a „Travelling Jindas” nevű cirkuszi társulatnak volt a vezetője. Maga a rajzfilm karakter is mérhetetlenül gagyin nézett ki, de ha lehet ilyet mondani, a figura erre még rátett egy lapáttal. Alig hasonlított a rajzfilm karakterre és önmagában nézve is leginkább egy kínai bootleg-re hasonlít. Az Ewoks játékok a maguk idejében nagyon sikertelenek voltak, ezért a már teljesen gyártásra kész második szériát törölték. Szerintem nem sokan sírnak érte.

bondo-carded_1.jpg

bondo.jpg

bondo2.jpg

8.Transformers Horror Movie Series - 80-as évek vége?, Transformers G1, Hasbro

Szeretném tudni, hogy ez…kinek és miért jutott eszébe. Nem az…mert sok mindent láttunk már a Transformers-nél. Ott volt például a Beast Wars amiben különféle állatokká lehetett alakítani a robotokat és a hagyományos Transformers-eknél is a dínóktól a fényképezőgépig mindenféle altmode-al rendelkező karakter létezett. Viszont az mindegyikben közös volt, hogy a Transformers lényegét adó alapszituáció adott volt, tehát egy „normális” robotot lehetett egy vagy többféle dologgá alakítani. Ebben a cuccban viszont nem egészen így volt….Elvileg valamikor a G1 éra során vetődött fel a gondolat, hogy kellene csinálni egy olyan horror sorozatot a Transformers-en belül, amelyben ismert horror szereplőket lehetett volna a hozzájuk kapcsolódó szörnyekké alakítani. A szereplők viszont nem sima robot külsőt kaptak volna, hanem klasszikus horrorfilm szereplőkre emlékeztető, valamelyest robotos, de azért a Transformers jellegétől nagyon eltérő küllemet. Három ilyen karaktert dolgoztak ki: Draculát, amelyet denevérré… a Fly című film szörnyét, amelyet léggyé és a Creature-t, a Creature from the Black Lagoon-ból, amelyet valami halszerűséggé lehetett volna alakítani. A concept art-k megvalósíthatóságát, azon túl, hogy az egész ötlet hülyeség volt, nehezítette az is, hogy mind a három karakter jogai más-más stúdióknál voltak, így kétséges, hogy pontosan ez a három karakter valaha is meg tudott volna-e valósulni. Nem hiszem, hogy a Hasbro ennyi fáradtságot szentelt volna erre a sorozatra. Mindenesetre nagyon hamar lelőtték a projektet és talán nem is véletlenül.

draculatransformer01.jpg

602093_v2.jpg

602094_v2.jpg

7. 12”Giant Cyber Samurai – 1994, TMNT, Playmates

Legyünk őszinték… igaz hogy a vintage Tini Nindzsa Teknőkök figurák többsége nagyon jól sikerült, egyedi és igazán minőségi produktumok, de be kell látni, hogy a Playmates a 90-es években minden gyalázatot elkövetett a TMNT brand-el, amit csak el lehetett. A középkori TMNT figuráktól kezdve, a Star Trek-es, kosaras és katonai jellegű figurákon át eljutottak egészen a Drakulás Donatello-kig meg a Rap-elő Michelangelo-ig, ami azért mindenképpen soknak tekinthető egy amúgy színvonalas játékvonaltól. Az a helyzet, hogy amit kiadtak, abból is tele lehetne pakolni egy ilyen tízes listát, abból, pedig amit végül nem, szintén ki lehetne tölteni több listát is, ezért igyekeztem visszafogni magam. A Giant Cyber Samurai egy 12”-es robot figura lett volna, ami első látásra úgy nézett volna ki mintha a Power Rangers Megazord-jának és Voltron-nak a szerelemgyereke lenne. Egy nagyméretű, lila, alig mozgatható robotfigurát álmodtak meg az alkotók, amelyet egy kisebb méretű mutáns figura vezetett. A mellkas résznek krómozást álmodtak meg és a robot elektronikusan működő guruló funkcióval is bírt volna. A többi TMNT Cyber Samurai figura se egy matyó hímzés, de ez jellegében azoktól és az összes hagyományos TMNT figurától is eltért. Bár a robotok mindig is jelen voltak a TMNT játékok között, a véleményem szerint ez már egy kicsit sok volt, ráadásul a Power Rangers-es hatás letagadhatatlan. Végül a magas gyártási költségek miatt nem került gyártásba, így egyedül az 1994-es Playmates katalógusban volt látható a játék concept art-ja. A custom készítők persze azóta már megcsinálták.   

cyber-samurai.jpg

2017tmntgiantcybersamuraiturtle_026.jpg

2017tmntgiantcybersamuraiturtle_001.jpg

2017tmntgiantcybersamuraiturtle.jpg

6.Kipattanó ágyús Terminator prototípus – 1991, Terminator 2, Kenner

A Terminator 2 az a játékvonal, aminél a Kenner egy kicsit túlságosan is elengedte a fantáziáját. A figurák egy része illeszkedik a filmhez, jól néz ki és teljes mértékben játszható is, ám nagyon sok olyan figura is van, ami nem csak, hogy a filmben nem szerepelt, de a Terminator világához képest is meglehetősen bénán fest. Természetesen ezekből a figurákból se mindet adták ki… sok elborult ötlet zöld utat kapott, de ugyanakkor volt olyan is, ami már az alkotóknak vagy a marketingeseknek is sok volt. Ez a névvel nem rendelkező Terminator prototípus például nem jutott át a rostán és meg is tudom érteni, hogy miért. A test aránytalan (a többi Terminator figurához képest is), a fej nem hasonlít egyetlen filmbeli szereplőre és a kunszt, amit tud sem az igazi. A fest lenyitása után egy ormótlan duplacsövű ágyú pattant volna elő a mellkasából, ami nem volt példa nélküli, mert a Toybiz féle Marvel figurák is kaptak ilyesmi funkciókat akkoriban. Ennek ellenére ez a funkció semelyik figurának sem állt jól (a Marvel-eknek sem). Gondolom valami gombbal lehetett volna működésbe hozni. Sajnálatos módon a koncepciót végül nem engedték el teljesen. A Secret Weapon Terminator végül hasonló jellegű –de mérföldekkel jobban kinéző – kunsztot kapott, de ott legalább a figura arcbőre is lenyílt a mellkassal együtt.

ter.jpg

ter2.jpg

ter3.jpg

ter4.jpg

5.„Anti-Hero” DC Comics figurák – 90-es évek, Kenner

Amint az a Batman akciófigurák története című cikksorozatomból sokszor kiderült, a Kenner mindent megcsinált a 90-es években a DC Comics karakterekkel, amit csak meg lehetett. Ezt mind pozitív, mind negatív értelemben is lehet érteni. A számos filmhez és rajzfilmhez kapcsolódó játékvonal mellett ugyanakkor gyakran találtak ki játékokat úgymond a saját szakállukra is. A poszt apokaliptikus ihletésű „Anti-Hero” elnevezésű tervezet is ilyen volt…itt hat DC karakterrel játszogattak el és jó néhány concept art formájában fenn is maradtak az elképzeléseik. Némelyik kicsit robotos, másoknál meg egyértelműen a Mad Max volt a kiinduló pont, ezen kívül néhánynál érezni enyhe szado-mazo ihletettséget is. Egy a biztos…a vonal nem kapott zöld utat és még a prototípusok készítéséig sem jutottak el velük. Azon el lehet filózni, hogy az NDK domina Wonder Woman, vagy a Mad Max Batman-e a gázabb, esetleg előzi-e őket a kék osztrigabár ihletésű Cyborg… mindenesetre szerintem nem kár értük noha, 1-1 karakter azért nem lett volna rosszabb, mint amik megjelentek mondjuk a Legends of Batman sorozatban.

18ls57s4x3q91jpg.jpg

18ls57s4y94xfjpg.jpg

18ls57w32r25njpg.jpg

4.Turtle Popcan Racer – 90-es évek közepe, TMNT, Playmates

Amint fentebb említettem, sajnos egy egész tízes listát meg tudnék tölteni csak a borzalmas kiadatlan TMNT játékokkal. De kettőnél húztam meg a limitet, úgyhogy igyekeztem a tényleg rosszakra koncentrálni. Ez a TMNT jármű véleményem szerint kimeríti a borzalmas fogalmát. Ez egy drag race autó, ami azon túl, hogy egy guruló TMNT kólareklám, még meglehetősen ízléstelen is a maga túltelített, csillagos-sávos dizájnjával. Ezen felül a funkcionalitása is fejcsóválásra ad okot, hiszen a jármű üdítő adagolóként is használható. A szénsavas dobozos üdítőt (amerikában csak egyszerűen „soda” )  a jármű motortér részére lehetett volna tenni, majd csövek, pumpa és egy szívószál segítségével gyakorlatilag az egész járgány egy gigantikus üdítős pohárrá alakult volna át. A festés és a fegyverzet is utalt volna erre a funkcióra például üdítősüveg alakú rakétákat terveztek neki. Gondolom elsősorban a létező TMNT dobozos üdítőkhöz ajánlották volna, mint kapcsolt terméket. De ezt leszámítva is az egész túl nagy, túl harsány, túl sok….Szerintem senki nem bánja, hogy végül nem adták ki.

tmnt_popcan.jpg

turtle-popcan-racer.jpg

30359.jpg

3.Wonder Woman and the Star Riders – 1994, Mattel

A lányoknak készülő „akciófigurák” témaköre sok-sok bukással lett kikövezve az évtizedek során. Ez egy különösen nehéz szegmens, hiszen hagyományosan a lányoknak készültek a babák, a fiúknak pedig az akciófigurák….ez a klasszikus leosztás. A Barbie, mint márka azzal, hogy kiegészítőket, járműveket adott ki a babák mellé, egy kicsit elindult az „akciófigurásodás” útján, ám azért megmaradt úgymond babának. A Mattel ugyanakkor szeretett volna, Barbie alapú, de azért akciódúsabb játékokat is csinálni, kifejezetten kislányoknak és ehhez optimális alany volt egy hagyományos női szuperhős… Wonder Woman. Wonder Woman ugyanakkor nem volt az a hagyományos „Barbie jellegű” lány szereplő ezért egyrészt csajosítani kellett rajta, másrészt társak is kellettek mellé, hogy sokféle figurát elő tudjanak belőlük állítani. A játékvonal a Wonder Woman and the Star Riders nevet kapta és a projektet a DC Comics is megtámogatta volna egy mini képregénnyel. Hat féle figurát és egy playsetet készítettek, amelyeket bemutatták az 1994-es Toyfairen. Abszolút negatív volt a fogadtatása, így hamarosan az egész játékvonalat törölték. A legrosszabb talán a csillogó csillagokkal kirakott Womder Woman volt, amelyet akár felültethettünk volna a kastély playset My Little Pony utánérzésű, szárnyas rózsaszín pegazusaira. Hát igen…a láthatatlan repülő kevésbé volt kislányos, mint a rózsaszín pegazus. Minden egyes figurát és állatot, tele lehetett volna rakni mindenféle csillogó szirszarral és ettől az egész meglehetősen ízléstelen hatást kelt. Bár nehéz kislány fejjel gondolkodnom, de talán nem véletlen, hogy a projektet a Toy fair után elfelejtették.

won.jpg

won2.jpg

won3.jpg

won4.jpg

won6.jpg

won5.jpg

won7.jpg

2. Photog – 1986, Masters of the Universe, Mattel

A Mattel 1986-ban indított egy rajongói versenyt, amelyben új Masters of the Universe karaktereket kellett tervezni. Nem aprózták el a dolgot, hiszen a fődíj elég komoly volt. A szerencsés nyertesnek járt egy 100 000 dolláros ösztöndíj, egy öt napos kirándulás Disneyland-be és az a megtiszteltetés, hogy az általa tervezett figurát kiadják majd a MOTU sorozat részeként. A beérkezett pályaművekből kiválasztott döntősöket az 1986 tavaszán megjelent MOTU magazinban tették közzé és a közönség telefonon szavazhatott a szerinte legjobban sikerült darabokra. A győzelmet végül a Rettenthetetlen Photog nevű karakter zsebelte be, amit a 12 éves Nathan Bitner tervezett. Nathan megkapta az ösztöndíjat…..a kirándulást, de ….Photogot végül akkor mégsem adta ki a Mattel. Ha megnézzük a pályaműveket egyébként egyik szörnyűbb, mint a másik, bár gyerekekhez képest azért persze jók... Valós figurának ugyanakkor egyik sem volt igazán alkalmas, de tény, hogy még a Photog az, ami ezekből minimálisan tűrhető volt. Figuraként szerintem ez sem állta volna meg a helyét, mert azért ennél sokkal izgalmasabb karaktereket lehetett kapni a MOTU vonalban ekkoriban. A története sem túl erős…a karakter feje egy robotikus kamera, amivel „beméri az ellenfele gyengeségeit”, majd azok legyőzése után a mellkasán látható monitoron visszajátssza, a győzelem legjobb pillanatait. Elég gyengén hangzik. Az viszont, hogy a Mattel nem tartotta be a szavát, az elég gáz, ugyanakkor az is biztos, hogy a felelőtlen ígéretük miatt biztosan veszteséges lett volna a figura gyártása. 2011-ben (amikor Nathan már 37 éves volt…) a Masters of the Universe Classics 30th Anniversary sorozatban végül mégis kiadták, de ez már akkor sem ugyanaz. A figura mindenesetre ekkor sem nézett ki jobban.  

concours.jpg

602077_v2.jpg

photog.jpg

photog2.jpg

1.Mad Bubbler – 1986, Thundercats, LJN

A Thundercats volt az LJN legjobban teljesítő játékvonala. Mondjuk úgy, hogy az egész erősen hajazott a Masters of the Universe világára a maga elborult negatív karaktereivel, a kardozós, lovagias hőseivel és a belőlük készült játékok érdekes funkcióival. A változatos kunsztok sokszor jót tesznek egy játéknak, de ugyanakkor volt olyan is, amikor egy figurának olyan funkcionalitást terveztek, ami egyáltalán nem illett nemhogy a játékvonalhoz, de még ámblokk az akciófigurák világához sem. A Mad Bubbler figura erre jó példa. A rajzfilm története szerint Mad Bubbler egy ősi fantom, aki olyan buborékokat tud kibocsájtani, amelyek befolyásolják az elmét. Ez még egy rajzfilmben sem egy túl acélos képesség, szóval meglehetősen merész vállalkozás volt figurát készíteni belőle, főleg úgy, hogy a karakter képességét mindenképpen meg akarták csinálni működő formában. Ezt természetesen a jó öreg szappanos víz segítségével oldották meg, amelyet be lehetett tölteni a figura testében található tartályba, majd a figura nyakát kihúzva az egyfajta buborékfújóként funkcionált volna. Kevés olyan funkciót tudok elképzelni, ami ennél kevésbé illett volna egy akciófigurához. A figurából több prototípus is készült, amelynek a képe katalógusokban is feltűnt, ám végül a Bubblert nem küldték sorozatgyártásba. Azon kívül, hogy maga a funkció se ment túl jól, sikerült egy olyan figurát előállítani, ami egyáltalán nem hasonlított a rajzfilmben látható lényre, így az LJN törölte a kiadását. Manapság a custom készítők egyik kedvelt célpontja.

 

thq973ra90.jpg

thundercats-ljn-mad-bubbler-loose-p-image-296125-grande.jpg

mad_bubbler.jpg

madbubbler_artwork.jpeg

bubbler.jpg

Természetesen most is voltak, amelyek éppenhogy lecsúsztak a listáról….

Muta Party Wagon – 1992, TMNT, Playmates

A Tini Nindzsa Teknőcök Party Wagon-ja, az egyik legjobb és legtipikusabb járgány, amit a Playmates csak kiadott a vintage-nek számító TMNT vonalban. Ezért szerintem különösen kellemetlen, hogy majdnem kiadtak egy olyan változatot belőle, amiben a járgányt, némiképp Transformers-szerűen át lehetett volna alakítani egy óriás robottá. Szerintem ez nagyon idegennek hatott volna a TMNT világától. Végül azért nem tettem fel a listára, mert a vezető magyar TMNT szakértő úr azt mondta….hogy szerinte ez az ötlet nem volt hülyeség és ő kajálta volna ezt a játékot.

transformingvan1a.jpg

transformingvan1b.jpg

Princess Slug, 1995, Eatworm Jim, Playmates

Az Eatworm Jim sorozat 2. kiadatlan hullámában látott volna napvilágot a Princess Slug elnevezésű figura, ami így kép alapján egész egyszerűen gusztustalan. Végül azért nem került fel a listára, mert a játékban is ilyen volt, tehát a figura voltaképpen hitelesen ábrázolta volna, ezt a meglehetősen visszataszító karaktert.

ewjprincess.jpg

Inflator a felfújható He Man figura, 80-as évek, MOTU, Mattel

Számos olyan Masters of the Universe figurát megterveztek, aminek a funkciója elég elborult volt. Az egyiknek, amiről csak concept art maradt fenn, felfújható lett volna a felső teste a kiegészítője segítségével, ami leginkább egy demizsonra hasonlít. A hátába dugva levegőt lehetett vele pumpálni a valószínűleg rugalmas anyagból tervezett figurába. Szinte garantált lett volna, hogy a cuccot kidurranásig fújják a kölkök. Custom azért létezik belőle.

mo.JPG

infl.jpg

Köszönöm a figyelmet!

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr5714821244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.05.13. 12:25:05

Írok ide valamit, hogy legalább valaki hozzászóljon. Egyben bizonyítom, hogy leértem a végére.

Shockwave 2019.05.15. 16:29:30

Nem semmi cuccokat találtál! :) Rég néztem rá a blogodra, bocs. Szerintem vmikor voltál régen a magyar Transformers fórumon, nem? Vagy keverlek egy másik GI Joe rajongóval.
10. Huh bizarr ötlet. Ráadásul nem is átalakulnak, inkább mintha egy xenomorph chest-burster ugrana ki belőlük. És nem is no-name karakterek ezek hanem ott látom Cobra Commandert! Mondjuk azt nem értem miért nem szereti sok Joe rajongó a sci-fi elemeket. Szerintem már az elejétől tele volt ilyennel a sorozat - olyan járművek mint a Trouble Bubble vagy az a guruló bázis, meg a Cobra is minden részben vmi sci-fibe illő fegyvert lopott el mint az időjárás-befolyásoló izé.
09. LOL épp most töltöttem le az Ewoks sorozatot pár hete kíváncsiságból. A Jindák nagyon gagyin néztek ki, szinte inkább Muppet Show karakterek. De a figura még rosszabb. Az az áll és a semmibe meredő tekintet! Mintha egy beszívott Kilowog lenne. Bezzeg sajna Jadru sose kapott figurát - de hát a 80as években ez volt a szokás, női karakterek, főleg a gonoszak, sose kaptak figurát. Magica a Kacsamesékből, Mirage az Aladdinból, Angela a Gargoylesból... Nefertina a Mummies Alive-ból pl csak Európában jelent meg,emiatt iszonyat drága is manapság.
08: Ezért szerintem ma is megvesznének a TF rajongók. Nagyon sokféle ízlésű ember gyűjt TFet ahogy észrevettem. És volt is hasonló - a Marvel Megamorph-ok ilyesmik voltak, pl. Ghost Rider ami motorrá alakul, Lizard ami krokodillá...
07: Ha ez kiborít, mit szólsz majd a japán TMNT Metals-hoz ahol a teknőcök Saint Seya szinten átalakuló króm páncélban voltak, Shredder pedig transformer módra sárkánnyá alakult? És ezt vissza is hozták a 2003-as TMNT rajzfilm Ninja Tribunal évadjában. ;)
06: LOOOL boob cannons. És az a pecek is érdekes helyre kerül a lába között. :D
05: A 90es évek redesignjai nincsenek is messze sajna ezektől. Lásd Azrael pl aki Batman volt egy darabig Bruce helyett egy hasonlóan ízléstelen kiberpáncélban. Az a bal oldali Superman meg egy az egyben az Eradicator a Death of Superman sztoriból.
03: Gondolom ismered a She-Ra-t, ezek egy az egyben ugyanolyan figurák - azoknak is öltöztethető barbie kinézetük és fésülhető hajuk volt. A Mattel biztos meg akarta ismételni a sikert, elvégre az is az ő sorozatuk volt. Szerintem a DC kaszálta ezt el inkább. Amúgy kicsit viccesen lop a MOTU/She-Raból ez, Purrsianak maszkja van és macskafarka, és ahogy nézem azzá tud alakulni, egy az egyben mint Catra a She-raból. Pantha meg rózsaszín átfestése Skeletor lila leopárdjának, Panthornak!
02: Ó szóval INNEN jött Photog! Láttam már de nem tudtam milyen bizarr ötlet szüleménye. Bár mondjuk a pörgő izék és a mellkasában ágyúkat rejtő kowboy, vagy a versenyautóvá alakuló figura mellett annyira nem nagyon szörnyű.
-Futottak még TMNT Party Vagonformer: Komolyan, viccelsz? Fél kezét odaadta volna akkor is, most is minden gyerek ezért. Zseniális ötlet. És nem lennék meglepődve ha megtörténne manapság. A Hasbro idén indított egy Transformers crossovers speciális kiadás sorozatot, az első Ectotron lesz, egy átalakuló Ecto-1 a Szellemirtókból, már most majd mindenhol kifogyott az előrendelés. :D
-Princess Slug az Earthworm Jim rajzfilmben is ilyen randa volt amúgy, igen. Lásd fentebb amit írtam a női ellenfelek figuráiról.
A rajzfilmhez szánt Kenner Predator és Aliens figurákból szerintem volt pár ami rákerülhetett volna a listára... bár persze nem tudom mennyi volt ezekből kiadatlan.
Transformersből sose adtak ki egy figurát a neve miatt - Spastic volt a Power Core Combiner sorozatból, pár éve. :D Ugye ez már manapság mást jelent... Annyira nem illik mondjuk ide mert azért kiadták végül más néven.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2019.05.15. 16:39:44

@Shockwave: Szia :) Jesszus de hosszú :D

Nem voltam Transformers fórumon legalábbis én nem emlékszem rá. Régen csak G.I.Joe-t gyűjtöttem.

10. Sci fi elem alatt itt az űrhajós, idegenes, Cyborgos dolgokat kell érteni. Az azért eléggé elüt a hagyományos katonák vs terrorszervezet felállástól.

9. Jadru valóban nem volt. A tervezett kiadatlanok között sem. Női figurából azért volt (van) kevesebb mert mindig rosszabbul fogytak. A G.I.Joeban azért volt egy pár

7. Tudom hogy vannak ilyenek és szörnyű is :D De a rajzfilm meg a képregény többet elbir mint a figurák szerintem

5. Azért de. Sok az izléstelen Batman figura ( ajánlom a Batman akciófigurák története cimű - eddig- 26 részes sorozatomat) de ezek még azon is túltettek volna. Egyedül talán a Legends hasonló

3. Ismerem Sherát de ott emlékeim szerint nem nagyon lehetett glitteres csillagocskákat meg ilyeneket feltenni szegénynek a köntösére :D De a She Ra nem feltétlen lop a MOTU-ból mert ugye egy világba tartoznak. Inkább egy női változatnak mondanám az egészet

2. Igen a többihez képest megértem miért nyert

huh én nagyon nem csipem az ilyen crossovereket. Ismerem azt az Ecto-t és az még ki is néz valahogy de pl már a Star Wars Crossovers szerintem nem volt jó

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (40) archivum (40) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (13) epic continues (3) episode I (14) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (8) érdekesség (1413) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (711) hasbro játékok (714) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (285) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1495) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1491) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (39) játék lelőhely (12) játék reklám (31) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (363) kenner (340) kennertoys (326) kenner figurák (325) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (573) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (372) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (295) lego katalógus (293) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (71) lego tmnt (1) lego történelem (252) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (2) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pókember (4) pokember (1) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1153) régi játékok (1127) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (673) starwarsfigures (571) starwarsjármű (94) starwarstoys (658) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (672) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (516) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (561) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (39) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) titanium (1) tmnt (16) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1181) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (298) vintage (872) vintagejátékok (992) vintagestarwars (166) vintagestarwarstoys (166) vintagetoys (981) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (149) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása